Luettelo Saksan ilmavoimien kalustosta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Saksan ilmavoimien nykyisestä kalustosta.

Hävittäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Eurofighter Typhoon Hävittäjä 101 German Air Force (30+65) Eurofighter Typhoon.jpg
Panavia Tornado IDS Hävittäjäpommittaja 83 Panavia Tornado IDS(T), Germany - Air Force AN1945992.jpg
Panavia Tornado ECR Tiedustelukone/hävittäjäpommittaja 21 Panavia Tornado ECR JaboG 32 2005.JPG

[1]

Harjoituskoneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Northrop T-38A Suihkuharjoitushävittäjä 40 T-38 560FTS RandolphAFB 2001.jpeg
Beechcraft T-6 Texan II Harjoituskone 69 T-6A Texan II.jpg

[1]

Kuljetus- ja tankkauskoneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Airbus A310 MRTT Kuljetus/tankkauskone 4 Airbus A310-304-MRTT, Germany - Air Force AN0192768.jpg
C-160 Transall Kuljetuskone 60 C160 - RIAT 2008 (2681027674).jpg
Airbus A310 MRT Matkustajakone 2 Airbus A310-304, Germany - Air Force AN2104815.jpg
Airbus A340 Matkustajakone 2 Airbus A340-313X, Germany - Air Force AN2006986.jpg
Airbus A319 Matkustajakone 2 Airbus A319CJ (German Air Force) (4953746686).jpg
Global 5000 Matkustajakone 4 Bombardier BD-700-1A11 Global 5000, Germany - Air Force JP7392168.jpg

[1]

Helikopterit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
CH-53G Raskas kuljetushelikopteri 82 CH-53 Stallion (German Army) at RIAT 2010 arp.jpg
Eurocopter Cougar Kuljetushelikopteri 4 Eurocopter AS-532U2 Cougar Mk2, Germany - Air Force AN1421078.jpg
NHI NH90 Kuljetushelikopteri 4 ILA 2008-15 (2543807667).jpg

[1]

Miehittämättömät ilma-alukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
IAI Heron Raskas miehittämätön ilma-alus 1 ILA 2010 Samstag 328.JPG

[1]

Ilmatorjunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
ASRAD Ozelot Ilmatorjuntaohjusjärjestelmä 30 Ozelot2.jpg
Patriot PAC-3 Ilmatorjuntaohjusjärjestelmä 14 German Patriot missile launcher.jpg
C-RAM MANTIS Lyhyen kantaman ilmatojuntajärjestelmä 2

[1]

Aseistus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Kuva
AIM-9L/I Sidewinder Lämpöhakuinen ilmasta ilmaan -ohjus AIM-9L DF-ST-82-10199.jpg
IRIS-T Lämpöhakuinen ilmasta ilmaan -ohjus IRIS-T air-to-air-missile.jpg
AIM-120 AMRAAM Tutkahakuinen ilmasta ilmaan -ohjus Aim 120 amraam missile 20040710 145603 1.4.jpg
KEPD 350 Ilmasta laukaistava risteilyohjus Taurus KEPD 350.jpg
AGM-88 HARM Tutkaan hakeutuva ohjus AGM-88E HARM p1230047.jpg
GBU-24 Paveway III Laser-ohjattu pommi U.S.NAVY GBU-24B INERT PAVEWAY ⅢLASER GUIDED BOMB.JPG
GBU-54 JDAM Laser-ohjattu pommi GAF GBU-54.jpg

[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g The Military Balance 2014, s. 101-102. IISS. (englanniksi)