Luettelo Ruotsin suurimmista saarista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli on luettelo Ruotsin suurimmista saarista maapinta-alan mukaan.

Ruotsissa on 221 831 saarta, joiden maapinta-ala on yhteensä 10 573,71 neliökilometriä. Vuonna 2008 Ruotsissa oli 1 085 pysyvästi asuttua saarta, joista 197 saarella oli vähintään 50 asukasta. Pysyvästi asutuista saarista 598 oli ilman kiinteää yhteyttä mantereelle.[1]

Suurimmat saaret vuoden 1960 pinta-alatietojen mukaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraava luettelo perustuu Ruotsin vuoden 1960 väestönlaskennan tietoihin. Luettelossa ovat mukana saaret, joiden pinta-ala on vähintään 10 neliökilometriä. Seuraavassa taulukossa ensimmäisessä sarakkeessa on saaren nimi ja sen alapuolella suluissa mahdolliset mukaan lasketut lähisaaret, toisessa sarakkeessa lääni johon saari vuonna 1960 kuului ja kolmannessa sarakkeessa saaren maapinta-ala vuoden 1960 väestönlaskennassa.[2]

Saari Lääni Maapinta-ala
(km²)
Adelsö Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&026.015000026,15
Alnön Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&&&&064.060000064,60
Ammerön Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&&&&057.060000057,60
Aspö
(Tosterö)
Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&&&&065.072000065,72
Bergön Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&&&017.068000017,68
Blidö Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&021.066000021,66
Bolmsö Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&&&&041.064000041,64
Brommö Skaraborgin lääni &&&&&&&&&&&&&013.049000013,49
Brämön Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&&&&010.010000010,10
Ekerö
(Munsö)
Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&070.033000070,33
Eknö Kalmarin lääni &&&&&&&&&&&&&010.097000010,97
Frösön Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&&&&040.054000040,54
Fårö Gotlannin lääni &&&&&&&&&&&&0107.0320000107,32
Germandön Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&&&015.067000015,67
Gotlanti
(Asunden, Furillen, Grötlingboholm,
Inreholmen, Skenholmen ja Storholm)
Gotlannin lääni &&&&&&&&&&&02988.05300002 988,53
Gotska Sandön Gotlannin lääni &&&&&&&&&&&&&036.051000036,51
Gräsö Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&091.039000091,39
Hammarö Värmlandin lääni &&&&&&&&&&&&&047.&&&&0047,00
Hemsön Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&&&&052.015000052,15
Hindersön Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&&&013.040000013,40
Hisingen Göteborgin ja Bohusin lääni &&&&&&&&&&&&0192.0320000192,32
Holmön
(Ängesön)
Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&&&045.01000045,01
Härnön Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&&&&041.&&&&0041,00
Ivö Kristianstadin lääni &&&&&&&&&&&&&012.074000012,74
Junkön Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&&&011.082000011,82
Jörsön Uppsalan lääni &&&&&&&&&&&&&010.042000010,42
Kållandsö Skaraborgin lääni &&&&&&&&&&&&&052.057000052,57
Lidingö Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&030.088000030,88
Ljusterö Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&060.097000060,97
Lovö Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&023.023000023,23
Muskö Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&031.04000031,04
Möja Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&012.084000012,84
Mörkö
(Dåderö)
Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&&&&053.054000053,54
Norra Ulvön Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&&&&015.015000015,15
Nämdö Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&010.036000010,36
Ornö Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&047.06000047,06
Orust
(Lavö ja Ängsholmen)
Göteborgin ja Bohusin lääni &&&&&&&&&&&&0345.0690000345,69
Runmarö Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&014.092000014,92
Rånön Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&&&023.047000023,47
Sandön Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&&&025.069000025,69
Seittenkaari Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&&&020.053000020,53
Selsö Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&&&&093.037000093,37
Singö Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&025.023000025,23
Skaftö
(Ramholmen ja Ösö)
Göteborgin ja Bohusin lääni &&&&&&&&&&&&&020.027000020,27
Sollerön Kopparbergin lääni &&&&&&&&&&&&&021.047000021,47
Stora Askö Kalmarin lääni &&&&&&&&&&&&&010.089000010,89
Storön Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&&&022.014000022,14
Sturkö Blekingen lääni &&&&&&&&&&&&&017.032000017,32
Svartsjölandet
(Eldgarnsö)
Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&081.064000081,64
Södra Finnö Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&&&010.027000010,27
Tjörn
(Mjörn)
Göteborgin ja Bohusin lääni &&&&&&&&&&&&0146.0690000146,69
Torpön Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&&&021.072000021,72
Torsö
(Dillö ja Fågelö)
Skaraborgin lääni &&&&&&&&&&&&&066.046000066,46
Torö
(Oxnö ja Svärdsö)
Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&024.064000024,64
Trundön Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&&&015.02000015,02
Utö Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&028.087000028,87
Vargön Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&&&011.087000011,87
Vindö
(Djurö)
Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&024.013000024,13
Visingsö Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&&&&024.097000024,97
Värmdö
(Fågelbrolandet ja Ingarö)
Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&0265.0650000265,65
Vätö Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&034.08000034,08
Yxlan Tukholman lääni &&&&&&&&&&&&&016.093000016,93
Yxnö
(Norra Finnö)
Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&&&028.042000028,42
Åstön Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&&&&011.070000011,70
Ängsö Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&&&&019.056000019,56
Öölanti Kalmarin lääni &&&&&&&&&&&01341.05200001 341,52

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Befolkning på öar 2000-2008 (PDF) 18.6.2009. Statistiska centralbyrån. Viitattu 26.6.2014. (ruotsiksi)
  2. IV. Folkmängd inom särskilda områden, utlänningar (PDF) (Tabell 21. Öar: Folkmängd samt areal och folktäthet den 1 november 1960, s. 100−103) Folkräkningen den 1 november 1960. 1962. Tukholma: Statistiska centralbyrån. Viitattu 7.6.2014. (ruotsiksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Källgård, Anders ja Ahlborg, Johnny G. R.: Sveriges öar. 3. painos. Tukholma: Carlsson, 2013. ISBN 978-91-7331-573-9. (ruotsiksi)