Luettelo Ruotsin maavoimien kalustosta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Ruotsin maavoimien nykyisestä kalustosta.

Jalkaväki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käsiaseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Kuva Huom.
Glock 17
Pistol 88
Pistooli Glock 17.JPG [1]
Ak 4 B
Automatkarbin 4
Rynnäkkökivääri Ak4b.JPG [1]
Ak 5 C/D
Automatkarbin 5
Rynnäkkökivääri AK5Cesar.JPG [1]
Remington 870 C/D
Förstärkningsvapen 870
Haulikko M870mcs.jpg [1]
Prickskyttegevär 90 Tarkkuuskivääri Prickskyttegevär 90 Revinge 2013.jpg [1]
Barrett M82
Prickskyttegevär 90
Tarkkuuskivääri M82A1 afmil.jpg [1]

Tukiaseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Kuva Huom.
Kulspruta 58 Konekivääri Ksp58.jpg [1]
M2 Browning
Kulspruta 88
Konekivääri Machine gun M2 1.jpg [1]
FN Minimi
Kulspruta 90
Konekivääri M249 FN MINIMI DA-SC-85-11586 c1.jpg [1]
Mk 19
Granatspruta 92
Kranaattikonekivääri MK19-02.jpg [1]

Panssarintorjunta-aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Kuva Huom.
RB-55 Panssarintorjuntaohjus TOW fired from Jeep.jpg [2]
RB-56 Panssarintorjuntaohjus [2]
Carl Gustav Sinko Carl Gustav recoilless rifle.jpg [2]
AT4
Pansarskott 86
Kertasinko [1]

Panssaroidut ajoneuvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taistelupanssarivaunut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
Leopard 2A5
Strv 122
Taistelupanssarivaunu 120 Stridsvagn 122 01.jpg [2]
Leopard 2A4
Strv 121
Taistelupanssarivaunu 12 Stridsvagn 121 (Swedish Leopard 2A4).jpg [2]

Rynnäkköpanssarivaunut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
CV9040
Strf 9040
Rynnäkköpanssarivaunu 504 Swedish CV9040.JPG [2]

Panssariajoneuvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
Pbv 302 Panssaroitu miehistönkuljetuvaunu 194 Swedish Pbv 302 IFOR Bosnia.jpg [2]
BvS10 MkII Panssaroitu miehistönkuljetusavaunu 50+ Hägglunds BvS10 Viking.jpg [2]
XA-180 Panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo 23 Pasi XA-180EST 01.jpg [2]
XA-202 Panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo 1 Pasi XA-202 EPA Ps 921-32 Lippujuhlan päivä 2013 1.JPG [2]
XA-203 Panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo 136 Pansarterrängbil 203 Revinge 2012-1.jpg [2]
Patria AMV Panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo 1+ Pansarterrängbil 360 Revinge 2014-3.jpg Tilattu yhteensä 113, ensimmäinen luovutettu vuonna 2013.[2]
RG32M Panssaroitu ajoneuvo 260 RG-32 Scouts.jpg [2]

Pioneeritoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
Kodiak Pioneerivaunu 14 Pionierpanzerseite.JPG [2]
Bgbv 120 Hinausvaunu 14 Bergepanzer Bueffel.jpg [2]
CV90 Hinausvaunu 26 Bärgningsfordon 90 Revinge 2014.jpg [2]
Aardvark Mk2 Raivaamisajoneuvo ? [2]
DOK-ING MV-4 Raivaamisajoneuvo 33 Interpolitex 2013 (534-37).jpg [2]

Kenttätykistö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
Archer Ajoneuvoalustainen haupitsi 4 Archerside commons.jpg Tilattu yhteensä 24. Ensimmäiset 4 luovutettu syyskuussa 2013[2] ja otettiin joukkojen käyttöön 1. helmikuuta 2016. Viimeiset on tarkoitus luovuttaa vuoteen 2017 mennessä.[3]
120 Krh/40 Kranaatinheitin 191 Granatkastare m41 Revinge 2012.jpg [2]

Ilmatorjunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Kuva Huom.
RBS 70 Ilmatorjuntaohjus RBS70.jpg [2]
RBS 90 Ilmatorjuntaohjus Robotsystem 90 eldenhet1.JPG [2]
CV9040 AAV Ilmatorjuntapanssarivaunu Swedish CV9040 AAV - Anti-Air Vehicle.JPG [4]

Tutkat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Kuva
ARTHUR Tykistötutka ARTHUR in position.JPG [2]
M113A1GE Kranaatinheitintutka M113 A1 GE Dresden.JPG [2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k Vapen Försvarsmakten. Viitattu 23.6.2015. (ruotsiksi)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x IISS: The Military Balance 2015, s. 176. Routledge, 2015. ISBN 978-1-85743-766-9. (englanniksi)
  3. Nicholas de Larrinaga: Archer SPA enters Swedish Army service IHS Jane's Defence Weekly. Viitattu 8.2.2016. (englanniksi)
  4. Mark Försvarsmakten. Viitattu 24.6.2015. (ruotsiksi)