Luettelo Puolan maavoimien kalustosta

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Puolan maavoimien nykyisestä kalustosta.

Panssaroidut ajoneuvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taistelupanssarivaunut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Leopard 2A5 Taistelupanssarivaunu 119 SWP2014-0036.jpg Tilattu yhteensä 119.[1] Viimeinen erä luovutettiin joulukuussa 2015.[2]
Leopard 2A4 Taistelupanssarivaunu 128 11 Dywizja Kawalerii Pancernej - rok 2010 (03).jpg [1] 2A4 vaunut on tarkoitus päivittää "2PL"-versioon.[3]
PT-91 Twardy Taistelupanssarivaunu 232 PT91 Twardy MSPO09.jpg [1]
T-72/T-72M1D/T-72M1 Taistelupanssarivaunu 517 Ćwiczenia 16 Dywizji Zmechanizowanej (04).jpg [1]

Rynnäkköpanssarivaunut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
BMP-1 Rynnäkköpanssarivaunu 1 268 Anakonda 2008 (38).jpg [1]
KTO Rosomak Rynnäkköpanssariajoneuvo 570 Kto rosomak.jpg [1]

Panssariajoneuvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
BRDM-2 Panssaroitu tiedusteluajoneuvo 237 Szakal Eufrat6 2 resize.jpg [1]
BWR-1 Panssaroitu tiedusteluajoneuvo 37 BWR-1K.jpg [1]
WD R-5 Panssaroitu tiedusteluajoneuvo 92 [1]
Cougar MRAP 40 (lainassa Yhdysvalloista) Mine resistant ambush protected vehicles.jpg [1]
International MaxxPro MRAP 30 Navistar MaxxPro.JPG [1]

Kenttätykistö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Panssarihaupitsit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
2S1 Gvozdika Panssarihaupitsi 292 1 Warszawska Brygada Pancerna w Wesołej (01).jpg [1]
DANA Ajoneuvoalustainen haupitsi 111 Wz. 1977 Dana.JPG [1]

Raketinheittimistö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
BM-21 Raketinheitin 75 Katiusza - podwozie Ural.jpg [1]
RM-70 Raketinheitin 30 Polish RM-70.jpg [1]
WR-40 Langusta Raketinheitin 75 Dzik 2010 (03).jpg [1]

Kranaatinheittimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
M-98 Kranaatinheitin 89 Kozacki Step 37.jpg [1]
M120 Kranaatinheitin 95 Defense.gov News Photo 041121-F-2034C-011.jpg [1]

Panssarintorjunta-aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Panssarintorjuntaohjukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Kuva
9M14 Maljutka Panssarintorjuntaohjus Malyutka.JPG [1]
9M111 Fagot Panssarintorjuntaohjus 9K111 Fagot in Polish service.jpg [1]
Spike Panssarintorjuntaohjus 0111 21 blog spike.JPG [1]

Ilmatorjunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilmatorjuntaohjukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
2K12 Kub Ilmatorjuntaohjus 20 2K12 Kub pic1.JPG [1]
9K33 Osa Ilmatorjuntaohjus 64 August 15, 2013 military parade in Warsaw DSC 2510.JPG [1]

Olalta laukaistavat ilmatojuntaohjukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Kuva
Grom Ilmatorjuntaohjus Szkolenie przeciwlotników z 17 Wielkopolskiej Brygady Zmechanizowanej (04).jpg [1]
9K32 Strela-2 Ilmatorjuntaohjus Anakonda 2008 (54).jpg [1]

Ilmatorjuntakanuunat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
ZSU-23-4 Ilmatorjuntapanssarivaunu 8 ZSU-23-4 Szyłka SPAAG at the Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej in Warsaw.jpg [1]
ZSU-23-4MP Biała Ilmatorjuntapanssarivaunu 20 Strzelania 34. Brygady Kawalerii Pancernej z Żagania z ZSU-23-4 MP „BIAŁA” (03).jpg [1]
ZU-23-2 Ilmatorjuntakanuuna 252 MSPO 2008 12.jpg [1]
ZUR-23-2KG/PG Ilmatorjuntakanuuna 72 ZUR-23-2S Jod NTW 9 93.jpg [1]

Helikopterit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
Mil Mi-24D/V Hind D/E Taisteluhelikopteri 25 Krzesiny 76RB.JPG [1]
Mil Mi-8MT Kuljetushelikopteri 14 Dragon 07 - 25 BKPow (22).jpg [1]
Mil Mi-17 Kuljetushelikopteri 9 EUFOR, 2009-02-17, współdziałanie kawalerii, KTO Rosomak, Mi-17, 02.jpg [1]
Mil Mi-2 Kuljetushelikopteri 25 Krzesiny 101RB.JPG [1]
PZL W-3 Sokół Monikäyttöhelikopteri 36 W3 Sokol PICT0129.JPG [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah IISS: The Military Balance 2015, s. 124. Routledge, 2015. ISBN 978-1-85743-766-9. (englanniksi)
  2. Remigiusz Wilk: Poland receives final Leopard 2A5 MBTs from Germany IHS Jane's Defence Weekly. Viitattu 8.2.2016. (englanniksi)
  3. Remigiusz Wilk: Poland orders 128 upgraded Leopard 2PL main battle tanks IHS Jane's Defence Weekly. Viitattu 8.2.2016. (englanniksi)