Luettelo Puolan laivaston aluksista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo Puolan laivaston aluksista sisältää Puolan merivoimissa palvelleet alukset sen uudelleen perustamisesta 1918 alkaen.

Palveluksessa olevat alukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puolan merivoimien alukset
Nimi Luokka Palvelukseen Muuta Kuva
Sukellusveneet
ORP Orzeł (291) [1] Kilo-luokka 29. huhtikuuta 1986 3. laivue ORP Orzeł.JPG
ORP Sokół (294) Sokół-luokka[2] 4. kesäkuuta 2002 3. laivue -
ORP Sęp (295) Sokół-luokka 16. elokuuta 2002 3. laivue -
ORP Bielik (296) Sokół-luokka 8. syyskuuta 2003 3. laivue ORP Bielik 7 powbiel 2.jpg
ORP Kondor (297) Sokół-luokka 20. lokakuuta 2004 3. laivue ORP Kondor projektu 207.JPG
Ohjusfregatit
ORP Generał Kazimierz Pułaski (272) Oliver Hazard Perry -luokka 15. maaliskuuta 2000 3. laivue ORP 272 Gen. K. Pułaski.JPG
ORP Generał Tadeusz Kościuszko (273) Oliver Hazard Perry -luokka 28. kesäkuuta 2002 3. laivue ORP GTK 273.JPG
Korvetit
ORP Kaszub (240) Projekti 620 15. kesäkuuta 1987 3. laivue ORP Kaszub Gdynia.jpg
ORP Metalowiec (436) Tarantul I -luokka 13. helmikuuta 1988 3. laivue ORP Metalowiec in Gdynia.JPG
ORP Rolnik (437) Tarantul I -luokka 4. helmikuuta 1989 3. laivue ORP Rolnik.jpg
Ohjusveneet
ORP Orkan (241) Orkan-luokka 18. syyskuuta 1992 3. laivue ORP Orkan NTW 11 93.jpg
ORP Piorun (242) Orkan-luokka 11. maaliskuuta 1994 3. laivue ORP Piorun.JPG
ORP Grom (243) Orkan-luokka 28. huhtikuuta 1995 3. laivue ORP Grom (korweta) 2.JPG
Miinalaivat
ORP Lublin (821) Lublin-luokka[3] 12. lokakuuta 1989 2. Miinoitus- ja kuljetuslaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto -
ORP Gniezno (822) Lublin-luokka 23. helmikuuta 1990 2. Miinoitus- ja kuljetuslaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto ORP Gniezno.jpg
ORP Kraków (823) Lublin-luokka 27. kesäkuuta 1989 2. Miinoitus- ja kuljetuslaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto -
ORP Poznań (824) Lublin-luokka 8. maaliskuuta 1991 2. Miinoitus- ja kuljetuslaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto ORP Poznań DN-SD-05-02984.JPEG
ORP Toruń (825) Lublin-luokka 24. toukokuuta 1991 2. Miinoitus- ja kuljetuslaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto ORP Torun kz1.jpg
Miinantorjunta-alukset
ORP Flaming (621) 206FM- eli Krogulec-luokka 11. lokakuuta 1966 8. Rannikonpuolustuslaivasto -
ORP Mewa (623) 206FM- eli Krogulec-luokka 9. toukokuuta 1967 8. Rannikonpuolustuslaivasto Mewa Gdynia.jpg
ORP Czajka (624) 206FM- eli Krogulec-luokka 17. kesäkuuta 1967 8. Rannikonpuolustuslaivasto -
Miinanraivaajat
ORP Gardno (631) Gardno-luokka[4] 31. maaliskuuta 1984 12. Raivaajalaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto -
ORP Bukowo (632) Gardno-luokka 23. kesäkuuta 1985 12. Raivaajalaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto -
ORP Dąbie (633) Gardno-luokka 11. toukokuuta 1986 12. Raivaajalaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto -
ORP Jamno (634) Gardno-luokka 11. toukokuuta 1986 12. Raivaajalaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto -
ORP Mielno (635) Gardno-luokka 9. toukokuuta 1987 12. Raivaajalaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto -
ORP Wicko (636) Gardno-luokka 12. lokakuuta 1987 12. Raivaajalaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto -
ORP Resko (637) Gardno-luokka 26. maaliskuuta 1988 12. Raivaajalaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto ORP Resko.JPG
ORP Sarbsko (638) Gardno-luokka 12. lokakuuta 1988 12. Raivaajalaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto ORP Sarbsko project207P.jpg
ORP Necko (639) Gardno-luokka 9. toukokuuta 1989 12. Raivaajalaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto -
ORP Nakło (640) Gardno-luokka 2. maaliskuuta 1990 12. Raivaajalaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto ORP Naklo.jpg
ORP Drużno (641) Gardno-luokka 21. syyskuuta 1990 12. Raivaajalaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto -
ORP Hańcza (642) Gardno-luokka 1. maaliskuuta 1991 12. Raivaajalaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto -
ORP Mamry (643) Mamry-luokka[5] 25. syyskuuta 1992 - -
ORP Wigry (644) Mamry-luokka 14. toukokuuta 1993 - ORP Wigry.JPG
ORP Śniardwy (645) Mamry-luokka 28. tammikuuta 1994 - -
ORP Wdzydze (646) Mamry-luokka 2. joulukuuta 1994 - ORP Wdzydze.JPG
ORP Goplo Projekti 207D - - -
Muut
ORP Kontradmirał Xawery Czernicki (511) tukilaiva 1. syyskuuta 2001 2. Miinoitus- ja kuljetuslaivue/8. Rannikonpuolustuslaivasto ORP Kontradmirał Xawery Czernicki (2).JPG
ORP Bałtyk (Z-1) Bałtyk-luokka[6] 11. maaliskuuta 1991 tankkeri Z-1 Baltyk.jpg
ORP Piast (281) Piast-luokka[7] 26. tammikuuta 1974 pelastusalus ORP Piast DN-SC-94-00863.JPEG
ORP Lech (282) Piast-luokka 30. marraskuuta 1974 pelastusalus ORP Lech 282.jpg
ORP Zbyszko (R-14) Zbyszko-luokka[8] 30. syyskuuta 1991 pelastusalus -
ORP Maćko (R-15) Zbyszko-luokka 20. maaliskuuta 1992 pelastusalus ORP Macko PICT0083.jpg
ORP Heweliusz (265) Projekti 874[9] 27. marraskuuta 1982 merentutkimusalus ORP Heweliusz.JPG
ORP Arctowski (266) Projekti 874 27. marraskuuta 1982 merentutkimusalus ORP Arctowski.JPG
ORP Kopernik (261) Moma-luokka - - -
ORP Nawigator (262) Nawigator-luokka - - -
ORP Hydrograf (263) Nawigator-luokka - - -
ORP Wodnik (251) Wodnik-luokka[10] 28. toukokuuta 1976 koululaiva ORP Wodnik 93.JPG
ORP Gryf Wodnik-luokka - tukikohta-alus -
ORP Podchorąży (711) Podchorąży -luokka - koululaiva -
ORP Kadet (712) Podchorąży -luokka - koululaiva -
ORP Elew (713) Podchorąży -luokka - koululaiva -
ORP Iskra II (253) Iskra-luokka 1982 koululaiva Widok prawej burty2 ORP Iskra.JPG

Lisäksi yli viisikymmentä apualusta, kutteria sekä moottorivenettä. Vahvuuteen lasketaan myös museoalus ORP Blyskawica.[11]

Palveluksesta poistetut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nato[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä osiossa ei ole vielä palveluksesta poistettuja.

Varsovan liitto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liittoutuneiden luovuttamat alukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen toista maailmansotaa valmistuneet alukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Torpedoveneet:

Tykkiveneet:

Hävittäjät:

Sukellusveneet:

Moottoritorpedoveneet:

  • S1-luokka
    • ORP MGB47
    • ORP MGB48

Muut:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Gardiner, Robert (ed.): Conway's All the World's Fighting Ships 1906–1921. Lontoo, Englanti: Conway Maritime Press, 1985. ISBN 0-85177-245-5. (englanniksi)
  • Gardiner, Robert (ed.): Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Lontoo, Englanti: Conway Maritime Press, 1987. ISBN 0-85177-146-7. (englanniksi)
  • Gardiner, Robert (ed.): Conway's All the World's Fighting Ships 1947–1995. Lontoo, Englanti: Conway Maritime Press, 1995. ISBN 0-85177-605-1. (englanniksi)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]