Luettelo Provinssirockin esiintyjistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Provinssirock- (1979-2014) ja Provinssi (2015-) -festivaalien esiintyjistä.[1][2]

Sisällysluettelo

Lauantai 2.6.1979[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lokaatio: Seinäjoki, Törnävänsaari. Liput: 10/25 markkaa. Juontajana: Jussi Raittinen

Kotimaiset esiintyjät: Popeda, Son Seals Blues Band (USA), Ultima Thule, Gabriel, Finnforest, Mikko Alatalo, T.T. Oksala, Tavi-Tegelman-Salmiheimo, Kari Peitsamo, St. Petersaari, Stetson, Eppu Normaali, Spiders, Maarit & Hurmerinta Band, Tuomari Nurmio & Köyhien ystävät, Chicago Overcoat.

Iltabileissä: Kollaa kestää, Popeda, Jussi & All American Boys, Spiders, Ratsia

Perjantai 6.6.1980[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kemun toiminnanjohtaja Suikki Jääskä äänitti Provinssirockissa live-LP:n, jossa on 21 Provinssirockissa esitettyä kappaletta. Levyllä esiintyy mm. Kalle Kiwes Blues Band, jossa soittivat Tammilehdon veljekset, joista toinen tunnettiin sittemmin nimellä Topi Sorsakoski. Neljätoista tuntia kestäneen Provinssirockin aikana esiintyi 31 yhtyettä.

Ulkomaiset esiintyjät: Capital Letters (UK)

Kotimaiset esiintyjät: Crayola, Kuuluu, Transfusion, J. Tervo-Gauriloff, Suffragette Sisters, Juice Leskinen Slam, Kiinan keisari, Ratsia, Hard Rock Sallinen, TV:n orjat, Lena Maate, Vanha Isäntä, Ultima Thule, Fabrics, Gabriel, Raya-Suikki-BSO, Hassisen kone, Bluesounds, St. Petersaari, Liisa Tavi, Eero & Jussi, Top Ranking Eric and the Astronauts in Babylon, Vaavi, Tuomari Nurmio, Kalle Kiwes Blues Band, Sensuuri, Jim Pembroke Band, Stressi, Mistakes, Kazapanos

Lauantai 6.6.1981[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lokaatio: Seinäjoki, Törnävänsaari Triviaa: Provinssin lavamäärä tuplaantui: ohjelmaa oli kahdella esiintymislavalla.

Ulkomaiset esiintyjät: Babatunde Tony Ellis (SWE), Gloria Footing (FR)

Kotimaiset esiintyjät: Pelle Miljoonan kesäsirkus (Pelle Miljoona Oy, Problems?, Threshold), Mistakes, Broadcast, Pasi & Mysiini, Paul Oxley's Unit, Kassu Halonen Band, Lindholm-Jakoila Duo, Jonah Vex, Firenze, Tower, Tuiskulan sirkusorkesteri, Helsingin Ylioppilasteatteri, Kehittyvän teatterin ryhmä, Vaasa palaa, Gert & Kenneth, Dakota

Lauantai 5.6.1982[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lokaatio: Seinäjoki, Törnävänsaari. Juontaja: Calle Lindholm

Triviaa: Läpimurtonsa alkuvaiheilla ollut irlantilainen U2 peruutti keikkansa, mutta bändin nimi ehdittiin kuitenkin painaa Provissin T-paitaan. Provinssista tuli kaksipäiväinen ja lavojen määrä kasvoi kolmeen. Lippunsa lunastaneiden leimassa käytettiin samaa mustetta, jolla elintarvikeyhtiö Itikka (nyk. Atria) merkitsi kinkkuja.

Päätösbileissä Sorsanpesän Prunniravintolassa: Aston Reymers Rivaler, Conjunto Baron ja Pink & Blue

Päätösbileissä Cumuluksessa: Raya, Suikki & BSO, Machito and His Big Salsa Band

Ulkomaiset esiintyjät: New Order (UK), Eldkvarn (SWE), Piramis (HUN), Machito and his Big Salsa Band (USA/CUBA)

Kotimaiset esiintyjät: Heartbeat, Päät, Kerjäläisarmeija, Mili-C.I.A., J. Karjalainen & Mustat Lasit, Jeve kelaa, Jonah Vex, Jone Takamäki Trio, Jerry Sultsina, Hassisen kone, Hector & Eurooppa, Kari Peitsamo, St. Petersaari, Harri Marstio, Mayflower, Tuiskulan sirkusorkesteri, Hasse Walli Allstars Dakar Band (mm. Jim Pembroke), Mikko Perkoila, Raine Salo Band, Jordnära, Jukka Törmä

Alueella myös: Homo $ -teatteri esittää (Pieta Koskenniemi, Virve Larimo, Chris af Enehielm, Ragni Grönblom, Micke Renlund), "Valokuva on Rock" -näyttely (Stefan Bremer, Tapio Vanhatalo, Anja Matikainen).

Rockradio lähetti Heimo "Holle" Holopaisen johdolla neljä suoraa lähetystä.

Lauantaina klo 13.00 rinnakkaisohjelmassa esiintyivät Päät ja klo 17.00 esiintyi Jonah Vex. Sunnuntaina klo 11.30 ääneen pääsi St. Petersaari ja klo 14.00 Hasse Walli Band feat. Jim Pembroke.

Lauantai 4.6. & sunnuntai 5.6.1983[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lokaatio: Seinäjoki, Törnävänsaari. Kolme esiintymislavaa: Ulkolava, suurteltta ja teatteriteltta. Juontajina: Markku Arokanto & Ninel Grönroos

Triviaa: Provinssirockia vietettiin kaksipäiväisenä kesäkuun alussa. Sää suosi lähes koko tapahtuman ajan, mutta sunnuntaina J. Karjalaisen keikan aikana alkoi sataa lunta.

Ennakkotiedoista poiketen: Mandingo Griot Society (USA/Gambia) peruuntui

Ulkomaiset esiintyjät: Osibisa (UK), Alvin Lee Band (USA), Ahmandu Jarr & Highlife Orchestra International, Aston Reymers Rivaler (SWE).

Kotimaiset esiintyjät: Kari Peitsamo Revival, Pekka Pohjola Band, Piirpauke, Sielun Veljet, Musta Paraati, Bad Sign,Syyskuu, 22-Pistepirkko, Kumma Heppu & Lopunajan Voidellut, Loppela, , Juliet Jonesin Sydän, Geisha, Tuiskulan sirkusorkesteri, Homo-$ teatteri, J. Karjalainen & Mustat lasit, Dave Lindholm & Antero Jakoila & Henry Ojutkangas, Seitsemäs maailma, Liisa Tavi Band, Siberia, Kerrasto, Hassu haitarimies (Harri Saksala)

Alueella myös: Homo-$ -teatterin "Pakkomielle on uhrilahja", Seinäjoen sarjakuvaseuran underground-sarjakuvahuutokauppa, Helinä Rautavaaran "roots-rasta-reggae" -valokuvanäyttely, Jukka Malen Provinssi-rock valokuvanäyttely, Ydinaseeton Pohjola Nyt -kampanja... Nätsi Rosvallin johdolla Tuiskulan Sirkusorkesteri mm. Pentti Lahti, Jukka Tolonen, Ippe Kätkä, Esa Kotilainen ja Jukka Siikavire viihdyttivät aina sunnuntaiaamuun kello viisi asti.

Lauantai 2.6. & sunnuntai 3.6.1984[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Rory Gallagher (IRL), The Smiths (UK), Unknown Gender (USA), Linton Kwesi Johnson & Dennis Bovell Dub Band (UK), Los Jaivas (CHILE)

Kotimaiset esiintyjät: Maaseudun tulevaisuus, Wanha Laine, Top Rank, Kauko Röyhkä & Narttu, The Run Runs, Tuomari Nurmio Meatballs, Jukka Tolonen & Oreo Moon, Kolmas Nainen, Krawatts, Syyskuu, Ragnar Hare, Dingo, Päät, Siberia, Tavaramarkkinat, Se, Eppu Normaali, Munakan mittausasema, Joan Bennet Museo, Kadotetut

Lauantai 1.6. & sunnuntai 2.6.1985[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: The Triffids (AUSTRALIA), Zerra 1 (UK), Three Johns (UK), Jonathan Richman & The Modern Lovers (USA), Black Roots (UK)

Kotimaiset esiintyjät: Sammas, Mamba, Keba, Kadotetut, Peer Günt, Bad Sign, Jet Black, Claudia, Zarab, Crack Up, Just Divorced, Stalker, Kolmas nainen, Pohjan tahti, AD, Kauko Röyhkä, Sielun veljet, Lapinlahden Linnut, Pekka Pohjola, Juliet Jonesin sydän, Alaston lounas, SIG, Ippe Kätkä Band, Noitalinna huraa!, Nätsi & Kumppanit, Dave Lindholm & sellisti Tuomas Airola

Lauantai 7.6. & sunnuntai 8.6.1986[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Big Country (UK), The Cult (UK), The Fine Young Cannibals (UK), The Pogues (IRL)

Kotimaiset esiintyjät: Saku Kuosmanen Band, Smack, Eppu Normaali, Sielun veljet, Claudia, J. Karjalainen & Mustat lasit, Barza, , Eve, Zero Nine, Popeda, Kolmas nainen, Skädäm, Bogart Co., Pave Maijanen & Palava sydän, Mega, Liikkuvat lapset, Peer Günt, Juliet Jonesin sydän, Honey B and the T-Bones, The Nights of Iguana, Himo, Topi Sorsakoski & Agents, Remu and his Allstars, Noitalinna huraa!, Venus

Lauantai 6.6. & sunnuntai 7.6.1987[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Iggy Pop (USA), Elvis Costello (UK), Hüsker Dü (USA), Pankow (DDR), Martin Stephenson and the Daintees (UK), Bob Geldof (UK), Tõnis Mägi & Ultima Thule (Viro)

Kotimaiset esiintyjät: Mamba, Kolmas nainen, Peer Günt, Keba, Hector, Dreadline, Sata lasta, Sleepy Sleepers, J. Karjalainen, Melrose, The Nights of Iguana, Tuulenkantajat, Miljoonasade, Eppu Normaali, Elvis Breznev, Ragnar Hare, Instinct, Tuomari Nurmio, Freud, Marx, Engels & Jung, Salsamania, To Fusion, 22-Pistepirkko, Korkkijalka, Järvelän pikkupelimannit, Noitalinna huraa!, Bullworkers, 500 kg lihaa, J. Perälä Show, Sammas, Maaseudun tulevaisuus, Koijärven laulujoutsenet, Tane-teatteri:"Juhlat ruton aikaan", Pave Pantteri, shaidai

Lauantai 4.6. & sunnuntai 5.6.1988[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Ramones (USA), Red Hot Chili Peppers (USA), The Christians (UK), Ry Cooder & The Moula Banda Rhythm Aces (USA), The Beat Farmers (USA), Ziggy Marley and the Melody Makers (JAM), The Jesus and Mary Chain (UK), Singer Vinger (Viro), Brigada S. (Neuvostoliitto)

Kotimaiset esiintyjät: Hearthill, Miljoonasade, Boycott, Kauko Röyhkä & Narttu, MurMurr, Pepe Ahlqvist & The Sunset Boulevard, Havana Blacks, Juliet Jonesin Sydän, Tumppi Varonen, Topmost, Melrose, W.D.M., Päät, Saara Suvanto, Jimi Tenor and His Shamans, Clifters, Sielun veljet, Jay & The Miracles, Piirpauke, Akimowskaja Sisters and Brothers, Sammas, Kumikameli, Definite Four: Rapp, Noitalinna huraa!, Transistors, Beenots, Dave Lindholm, Kolme Määlyä, Dixie Fried

Lauantai 3.6. & sunnuntai 4.6.1989[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Lou Reed (USA), The Sugarcubes (IS), R.E.M. (USA), Sator (SWE), Transvision Vamp (UK), Spirit Of The West (UK), Susanne Vega (USA), Seitsmes Meel (EE)

Kotimaiset esiintyjät: Remmy Ongala & Orchestre Super Matimila, Orguesta Reve, Farafina, Najma Akhtar, Geoffrey Oryema, Amadou Bansang Jobarteh & Samba Diabare, Sabri Brothers, Houria Aichi, Guo Brothers, Pepe Ahlqvist, Kolmas nainen, Piirpauke, Sielun veljet, J. Karjalainen & Mustat lasit, Hollis Brown, Giddyups, Stone, Hearthill, Clifters, Havana Blacks, Garbo, Kultakuume, Dave Lindholm & White Midnight, Dreadline, The Mies, Beenots, Motelli Skronkle, Maaseudun tulevaisuus, Noitalinna huraa!, Bigboy, Shadowplay, Paska, Moogetmoogs, Vihan lapset, Hal Peters and His Trio, Ravin' Seeds, Northwind

Lauantai 2.6. & sunnuntai 3.6.1990[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: The Stone Roses (UK), The Mission (UK), The Cramps (USA), De La Soul (USA), Nomeansno (CAN), Gary Moore and the Midnight Blues Band (IRL), The Oyster Band (UK)

Kotimaiset esiintyjät: Masasu, Nusrat Fateh Ali Khan, Kariakoo, Kathakali, Thomas Mapfumo & The Blacks Unlimited, L. Shankar, Rosanna & Zelia, Kafalas, Batsumi, V. Ellis & D. Campell, Guo's Yue & Chong, Kalonne, Martin St.Pierre, Eyuphuro, Jay and The Miracles, The Balls, The Nights of Iguana, Eppu Normaali, The Peppermints, EBPSATRFM, Neljä ruusua, Pääkköset, Sielun veljet, Noitalinna huraa!, Kolmas nainen, Topi Sorsakoski & Agents, Slobo Horo, Dave Lindholm, Hyytiälän pelimiehet, Ofo, Aikka Hakala, Motelli Skronkle

Lauantai 6.6. & sunnuntai 7.6.1991[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Roger McGuinn (USA), EMF (UK), The House Of Love (UK), Cheap And Nasty (FIN/USA), James (UK), The Beatitudes (D), The Lost T-shirts Of Atlantis (UK)

Kotimaiset esiintyjät: Alivaltiosihteeri, Francine, Raptori, Backsliders, Q-Stone, Sammas, Ismo Alanko ihmemaassa, Pekka Ruuska, J. Karjalainen yhtyeineen, Lapinlahden linnut, Juice Leskinen Grand Slam, Wigwam, PMA, Valse Triste, Klamydia, Pojat, CMX, Faff-Bey, Wanna-Bees, Little Mary Mixup, Stringbeans, Russian love, Ärwäke, Dave Lindholm, Poverty Stinks, Motelli Skronkle, Noitalinna huraa!, Yövieraat, Mieskuoro Huutajat

Lauantai 6.6. & sunnuntai 7.6.1992[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: David Byrne (USA), P.I.L. (UK/USA), Public Enemy (USA), The Levellers (UK), D.A.D. (DK), Die Toten Hosen (D), Primal Scream (with Andrew Weatherall & The Orb) (UK)

Kotimaiset esiintyjät: Leningrad Cowboys, Nypykät, Juliet Jonesin sydän, Ne Luumäet, Neljä ruusua, Popeda, Puolikuu, The 69 Eyes, Kingston Wall, CMX, Hearthill, 22-Pistepirkko, Miljoonasade, Sepi Kumpulainen, Vilperin Perikunta, Kolmas nainen,

Lauantai 12.6. & sunnuntai 13.6.1993[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Sugar (USA), Jimi Hendrix Tribute Show feat. Randy Hansen (USA), Die Krupps (D), Bad Religion (USA), Sunscreem (UK), The Hooters (USA), Frank Marino & Mahogany Rush (CAN), Ride (UK)

Kotimaiset esiintyjät: Wilma, Janita, Eppu Normaali, Hybrid Children, Kauko Röyhkä, Pelle Miljoona & Rockers, Costi, Miljoonasade, Remu & His All Stars, Dreadline, Sancho Panza, P.M.A, The Refreshments, Valse Triste, Manic Toys, The Stingers, Carillo, Mixed-Up Kids, Jack Meatbeat & The Undergrounnd Society, Hiljainen Linja, The Mies, James Puhto-Ren

Lauantai 11.6. & sunnuntai 12.6.1994[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Scottish Sex Pistols (UK), Therapy? (UK), Black Sabbath (UK), Terrorvision (UK), NOFX (USA), Angelique Kidjo (BENIN), Defunkt (USA)

Kotimaiset esiintyjät: Andy McCoy & Shooting Gallery, Klamydia, Kolmas nainen, CMX, Remu plays Hurriganes, Sick Things International, Samuli Laiho, Waltari, Satu & Vaahtopäät, Pelle Miljoona & Rockers, J. Karjalainen, Töpseli, Stake, Barefoot Brothers, Supperheads, Pelle Miljoona, Ferdy's Skerdys, Nalle Virolainen & Body Piercing Co., Toinen symposium, Bigboy, Absoluuttinen nollapiste, Konginkankaan kantri

Lauantai 10.6. & sunnuntai 11.6.1995[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Faith No More (USA), Danzig (USA), Moby (UK), Suede (UK), Sheryl Crow (USA), Bad Religion (USA), Hedningarna (SWE)

Kotimaiset esiintyjät: Sir Elwoodin hiljaiset värit, Waltari, Ismo Alanko, Kaija Koo, Love Handles, Don Huonot, Pauli Hanhiniemen perunateatteri, Sub-Urban Tribe, DJ Eliot Ness, Tarharyhmä, Stormwing, Kyyria, CMX, Horny Hogs, Tehosekoitin, Loretta Problem, Rehtorit, Circle, Marjut Fabritius & Faunin iltapäivä, Kelpo pojat, Sentenced, Juggling Jugulars, Loikkarit, God Forsaken, PMA, Jake's Blues Band, Konginkankaan kantri, Töpseli

Lauantai 8.6. & sunnuntai 9.6.1996[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: The Cure (UK), Iggy Pop (USA), Rollins Band (USA), Ash (UK), Holy Barbarians (UK), Sugar Ray (USA), 59 Times The Pain (SWE)

Kotimaiset esiintyjät: Cool Sheiks, , Michael Monroe Band, Ismo Alanko, Little Big Thing, Apulanta, YUP, 22-Pistepirkko, Rinneradio, SIG feat. Veltto Virtanen, Rehupiikles, Pelle Miljoona & Rockers, Äpärät, Against It All, Freak-Ed, Jimsonweed, Laika & The Cosmonauts, Thee Ultra Bimboos, Karkkiautomaatti, Cosmic Cheesus, Lemonator, Ultra Bra, Larry and the Lefthanded, Mordicus, Cactus, Stingers, Kimi Shelter & The Avoids, Astaroth, Wee People, Noitapastori, Too Sophisticated

Perjantai 13.6. – sunnuntai 15.6.1997[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Prodigy (UK), Suede (UK), Apollo 440 (UK), Placebo (UK), The Cardigans (SWE), 3 Colours Red (UK), Peter Green & Splinter Group (UK), Biohazard (USA), Helmet (USA), Link Wray (USA), Millencolin (SWE), Burma Shave (NL), Honeymoons (SWE)

Kotimaiset esiintyjät: Kolmas nainen, Apulanta, Kauko Röyhkä, Don Huonot, CMX, Sir Elwoodin hiljaiset värit, Supperheads, Waltari, Rasmus, Sentenced, Tehosekoitin, Plum, YUP, Tarrakuva, Panic IC, Pronssinen pokaali, Luonteri Surf, The Pansies, Egotrippi, Luunelonen, Zen Café, The Hypnomen, Hybrid Children, Aknestik, Juggling Jugulars, Kuudennusmiehet, Kamelimies, Tuomari Nurmio, Isot ihmiset, Pelle Miljoona folk trio, Bird

Perjantai 12.6. – sunnuntai 14.6.1998[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Garbage (UK), Black Sabbath (UK), Faithless (UK), Anouk (NL), Primus (USA), Kent (SWE), Misfits (USA), Dimmu Borgir (NOR), Coal Chamber (USA)

Kotimaiset esiintyjät: Stereo Total (D), Apocalyptica, Stratovarius, Egotrippi, Ultra Bra, J. Karjalainen, Apulanta, 22-Pistepirkko, Wilma, Jonna Tervomaa, HIM, CMX, Pauli Hanhiniemen perunateatteri, Innpeach, Penniless, Lehtivihreät, Pool, Tarrakuva, Sanna & Lapset, Valtava kääpiö, The Flaming Sideburns, Fridge, The Crash, Larry & The Lefthanded, Zenana, Jaarli Padington, Gardenia, Pikkupaha, Aavikko, Kimi Shelter & Avoids, Riemudivisioona, Kari Peitsamo, Martti Servo & Napander, Eläkeläiset

Perjantai 18.6. – sunnuntai 20.6.1999[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Manic Street Preachers (UK), Suede (UK), Skunk Anansie (UK), The Cardigans (SWE), Joe Strummer & The Mescaleros (UK), Blur (UK), S.O.D. (USA), Guano Apes (D), Electric Frankenstein (USA), Bloodhound Gang (USA)

Kotimaiset esiintyjät: Amorphis, CMX, Ultra Bra, Don Huonot, YUP, HIM, Children of Bodom, Jimi Tenor, Rasmus, Tehosekoitin, Nightwish, Supperheads feat. Dj Slow, Ne Luumäet, Francine, Tuomari Nurmio, Ville Pusa, Endstand, Ben Granfelt Band, Itä-Saksa, Blaster Master, Jaarli Padington, Maija Vilkkumaa, Aavikko, Magic Wave, Folkkarit & Heikki Laitinen, Sara, Stigma, Kuollut etana, Mental Market, Giant Robot, Pohjannaula, Dave Lindholm, 4-ice feat. K-MAG + beat p

Perjantai 16.6. – sunnuntai 18.6.2000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Rage Against the Machine (USA), Queens of the Stone Age (USA), Travis (UK), Deftones (USA), Kent (SWE), Bloodhound Gang (USA), Kelis (USA), Asian Dub Foundation (UK), Andreas Johnson (SWE), Bellatrix (ISL), Oi Polloi (UK), Ninety-Nine (AUS)

Kotimaiset esiintyjät: HIM, Neljä ruusua, Sonata Arctica, Tehosekoitin, Ultra Bra, Come Inside, Jean Peter, DJ Shanti Baba, Texas Faggott, Virkavalta, Sugarrush, Alamaailman Vasarat, YUP, Kemopetrol, Tyrävyö feat. Jimi Pääkallo, Zen Café, Impaled Nazarene, Lehtivihreät, Jaarli Padington, The Crash, Egotrippi, LAB, Eläkeläiset, Accu, All Human Substitutes, Transparents, Skillsters, Koneveljet, Puk, Dolores, DJ. Lukas, DJ Orkidea, Madhounds, Jo Hope, Pohjannaula, Maija Vilkkumaa, Bill Hota, Kuollut etana, Cosmic Space Jorma, Limonadi elohopea, Sentenced, Bubble Scum

Perjantai 15.6. – sunnuntai 17.6.2001[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Manic Street Preachers (UK), Tool (USA), Limp Bizkit (USA), Weezer (USA), The Offspring (USA), The Soundtrack of Our Lives (SWE), Godsmack (USA), The Chickenpox (SWE), Zion Train (UK), lumuKanda (AUS/FIN)

Kotimaiset esiintyjät: Good People, Sara, Black Audio, Stigma, Tehosekoitin, Pool, Oscar H.O.T. Quartet, The 69 Eyes, Thee Ultra Bimboos, Ultra Bra, Koe, Sansa, Chainsmoker, Klaani, Pauli Hanhiniemen Perunateatteri, Kotiteollisuus, Kwan, Maryland, Apulanta, Ville Leinonen & Valumo, Nightwish, Cleaning Women, Hyrrä, Jaarli Padington, Op:l Bastards, Lauri Tähkä ja Elonkerjuu, Zen Café, CMX, Texas Faggott, Liekki, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Paleface, Manboy, Absoluuttinen nollapiste, The Rasmus, Kiwa, Virkavalta, Maj Karman Kauniit Kuvat, Ismo Alanko Säätiö, Don Johnson Big Band, Bitch Alert, The Flaming Sideburns.

Perjantai 14.6. – sunnuntai 16.6.2002[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Rammstein (GER), Dream Theater (USA), Slayer (USA), Super Furry Animals (UK), Faithless (UK), Beatnuts (UK), Hundred Reasons (UK), Röyksopp (NO), Bob Log III (USA), The Ark (SWE), The Motorhomes (SWE), The Hellacopters (SWE), Mustasch (SWE)

Kotimaiset esiintyjät: Virkavalta, Emmi, Apulanta, Sunride, 22-Pistepirkko, Turun romantiikka, Eläkeläiset, Ville Leinonen & Valumo, The 69 Eyes, Jacks of All Trades, Neljä ruusua, Kuusumun Profeetta, Maija Vilkkumaa, Kuolleet intiaanit, Kapteeni Ä-ni, Killer, Tuomari Nurmio ja Korkein oikeus, The Rasmus, Velvetcut, Jonna Tervomaa, Bitch Alert, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Black Audio, Kerkko Koskinen, M. A. Numminen & Oscar H.O.T Quartet, Kometa, Kwan, YUP, Tulenkantajat, Maryland, Giant Robot, Sara, Pohjannaula, Georg Kalliola & JooJoo Miehet, Revolution Soul Band, Anssi Kela, Postiklubi, The Crash, Sergio, Kotiteollisuus, Ihmepoika, Isku-pojat & J. Orma

Perjantai 13.6. – sunnuntai 15.6.2003[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Massive Attack (UK), Queens of the Stone Age (USA), Audioslave (USA), The Dandy Warhols (USA), Sparta (USA), Audio Bullys (UK), Kent (SWE), Dave Gahan (UK), The Datsuns (NZ), The Raveonettes (DK), Flogging Molly (USA), David Holmes Presents The Free Association (IRL), In Flames (SWE), Theo Hakola & Wobbly Ashes (FRA)

Kotimaiset esiintyjät: Kolmas nainen, The Rasmus, Melrose, The Flaming Sideburns, Sweatmaster, Martti Servo & Napander, Zen Café, Children of Bodom, The Odorants, Velcra, Rotten Sound, Nicole, No Shame, Office Building, Quintessence, Mokoma, Kwan, Tuomari Nurmio ja Tohtori Hillilä, Tehosekoitin, Scandinavian Music Group, CMX, Good People, Kuolleet intiaanit, Don Johnson Big Band, Velvetcut, Trigon, Agents & Jorma Kääriäinen, Ismo Alanko Säätiö, Accu, Stigma, Kayah, Georg Kalliola & Joo Joo Miehet, Viikate, Stella, Avoliitto, Liekki, Dave Lindholm, Lemonator, Egotrippi, YUP, Celesty, Agit Prop, Don Huonot, Pelkurit, Peer Gynt, Antero Raimo & Ovet ja The Knob,Eläkeläiset

Perjantai 18.6. – sunnuntai 20.6.2004[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: David Bowie (UK), Teitur (FRO), Exodus (USA), Hypocrisy (SWE), The Hives (SWE), The Roots (USA), The Distillers (USA), Black Eyed Peas (USA), Air (FRA), Scissor Sisters (USA), Groove Armada (UK), Meshuggah (SWE), Dillinger Escape Plan (USA), Testament (USA)

Kotimaiset esiintyjät: HIM, Apulanta, Disco Ensemble, Don Johnson Big Band, Kotiteollisuus, Negative, The Others, Swallow The Sun, Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukaus, Egotrippi, Mokoma, Tehosekoitin, Suburban Tribe, The Crash, Diablo, Neljä Ruusua, Kuolleet Intiaanit, Jukka Poika ja Jenkkarekka, The Mutants, Private Line, Jonna Tervomaa, Tiktak, Manboy, Stigma, Pauli Hanhiniemen Perunateatteri, Giant Robot, Uniklubi, Soul Captain Band, Hidria Spacefolk, Tuomari Nurmio & Alamaailman Vasarat, Maryland, Nemo, 51koodia, Ville Leinonen & Suudelmitar -orkesteri, Indica, Kemopetrol, Universal Audio Attack Orchestra, Magyar Posse

Perjantai 17.6. – sunnuntai 19.6.2005[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Marilyn Manson (USA), Nine Inch Nails (USA), The Mars Volta (USA), Mew (DK), Slipknot (USA), Turbonegro (NOR), Moneybrother (SWE), The Donnas (USA), Gondwana (CL), The Tears (UK), The Gåtrler (NOR), The Bravery (USA), Jason Ringenberg (USA), Looptroop (SWE)

Kotimaiset esiintyjät: Nightwish, Stam1na, 22-Pistepirkko, Kotiteollisuus, YUP, Kuolleet Intiaanit, Maj Karma, Disco Ensemble, Ismo Alanko Säätiö, Lauri Tähkä ja Elonkerjuu, Poets Of The Fall, Jukka Poika ja Jenkkarekka, 69 Eyes, Negative, Nicole, Apulanta, Liekki, Sansa, Teräsbetoni, The Flaming Sideburns, Soul Tattoo, Sister Flo, Bloodpit, Maija Vilkkumaa, Lama, Lapko, The Insult That Made A Man Out Of Mac, Zen Café, Discore, Husky Rescue, Egotrippi, Martti Servo & Napander, Monsp connection, Zacharius Carls Group, Kauko Röyhkä, Lemmenpyssyt, Monica's Lips, Virkavalta, Itkevä tyttö, Killer Aspect ja The Knob.

Perjantai 16.6. – sunnuntai 18.6.2006[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Alice in Chains (USA), In Flames (SWE), Within Temptation (NED)

Kotimaiset esiintyjät: Mokoma, PMMP, Lapko, Amorphis, Regina, Kuolleet Intiaanit, Matti Johannes Koivu, TV-Resistori, Teräsbetoni, Lauri Tähkä ja Elonkerjuu, Strapping Young Lad (CAN), HIM, Deftones (USA), Tiktak, CMX, HK119 (UK/FIN), Uniklubi, Indica, Poets of the Fall, Egotrippi, Komedia Vulgaria, Risto, Radiopuhelimet, Soulfly (BRA/USA), Bullet for My Valentine (UK), Nemo, Jonna Tervomaa, Don Johnson Big Band, Agents & Jorma Kääriäinen, The Ark (SWE), The Knob, Gnarls Barkley (USA), Diablo, Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta featuring Marzi Nyman trio + Rumpuryhmä, The Valkyrians, Apulanta, So Called Plan, Timo Rautiainen, M. A. Numminen & DJ Sane, Seminaarinmäen mieslaulajat, Jukka Poika & Jenkkarekka, Kwan, Dame, Velvetcut, Tokyo Night Mate, Los de Abajo (MEX), Valvomo, Von Hertzen Brothers, Kara, Olavi Uusivirta, Stam1na ja Jarkko Martikainen.

Perjantai 15.6. – sunnuntai 15.6.2007[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Lamb of God (USA), Velvet Revolver (USA), Patti Smith and the Band (USA), Disco Ensemble, Flogging Molly (USA), Aiden (USA), Unearth (USA)

Kotimaiset esiintyjät: Maj Karma, Scissor Sisters (USA), Chimaira (US), Oh No Ono (DK), Lauri Tähkä ja Elonkerjuu, Kotiteollisuus, Mokoma, Risto, Rubik, Lapko, Swallow the Sun, Mucc (JPN), Hatebreed (US), Go!Team (UK), YUP, The 69 Eyes, Apulanta, Zen Café, Nicole, I Was a Teenage Satan Worshipper, Underwater Sleeping Society, Stalingrad Cowgirls, Smokesuit, Jermaine, The Micragirls, Jolly Jumpers, Tori Amos (US), The Blood Brothers (US), Grand Slam, PMMP, Lovex, Julia's Window, The Odorants, Regina, Animal Alpha (NOR), Von Hertzen Brothers, Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta feat. Niko Ahvonen, Bloodpit, Fat Beat Sound System, Sara, As I Lay Dying (USA), Vihreä Maa, Cosmobile, Empire Fails, Superchrist, Sydän, sydän, The Crash, Magenta Skycode, Don Johnson Big Band, Sturm Und Drang

Perjantai 13.6. – sunnuntai 15.6.2008[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Foo Fighters (USA), Linkin Park (USA), Serj Tankian (USA), Billy Talent (CAN), Paramore (USA), Black Lips (USA), Coheed and Cambria (USA), Danko Jones (CAN), Dinosaur jr. (USA), Emmanuel Jal (SUD/UK), Hardcore Superstar (SWE), Justice (FRA), Municipal Waste (USA), Rebellion the Recaller (GAM/DE), The Dø (FRA/FIN), The Sounds (SWE)

Kotimaiset esiintyjät: Absoluuttinen Nollapiste, Apulanta, Asa & Jätkäjätkät, Astrid Swan, Celesty, CMX, Diablo, Disco Ensemble, Downstairs, Goon, Eläkeläiset, Herra Ylppö & Ihmiset, Ismo Alanko Teholla, Jenni Vartiainen, Kari Peitsamon Skootteri, Karoshi Lovers, Kometa, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, The Micragirls, Mikko Torvisen Viihdeorkesteri, Mokoma, Negative, Paula Koivuniemi, Pauli Hanhiniemi & Hehkumo, Pepe Deluxé, Popeda, Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta feat. Jore Marjaranta, Rotten Sound, Rytmihäiriö, Samettivallankumous, Scandinavian Music Group, Smack, Smokesuit, Speed Limit, Stam1na, Stella, The Friend, Tuomari Nurmio ja Hunajaluut, Umbra, Veltto V. & Sammas, Von Hertzen Brothers, YUP

Perjantai 12.6. – sunnuntai 14.6.2009[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Placebo (UK), Nick Cave & The Bad Seeds (AUS), Manowar (US), Editors (UK), Volbeat (DEN), Opeth (SWE), The Ting Tings (UK), Seasick Steve (US), Supergrass (UK), Emilíana Torrini (IS), Raised Fist (SWE), Baddies (UK), Veto (DK), Hot Leg (UK), HolyHell (US), August Burns Red, Hjaltalín (IS), Black Stone Cherry (US)

Kotimaiset esiintyjät: Amorphis, Anna Puu, Anssi8000 & Maria Stereo, Apulanta, Asa & Jätkäjätkät, Brüssel Kaupallinen, Callisto, Celesty, Children of Bodom, The Crash, Don Johnson Big Band, Egotrippi, FM2000, Haloo Helsinki!, Hamilton Groove, Joensuu 1685, Joose Keskitalo & Kolmas Maailmanpalo, Kolmas Nainen, Kotiteollisuus, Le Corps Mince de Françoise, Maj Karma, Murena, Murmansk, Nicole, Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta feat. Veeti Kallio, Regina, Risto, Rubik, Röyhkä ja Rättö ja Lehtisalo, Samuli Putro, Sara, Snow White’s Poison Bite, Soul Captain Band, Stam1na, Sunrise Avenue, Time Traveller, Vesa-Matti Loiri, Von Hertzen Brothers, Wedding Crashers, Zacharius Carls Group

Perjantai 18.6. – sunnuntai 20.6.2010[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Rammstein (GER), 30 Seconds to Mars (US), Cypress Hill (US), Mew (DEN), Bullet for My Valentine (UK), Pendulum (AUS/UK), Jenny Wilson & Tensta Gospel (SWE), Between the Buried and Me (US), Atreyu (US), Paloma Faith (UK), Crystal Castles (CAN), Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine (US), Gallows (UK), A Day to Remember (US), Zambian Vocal Collection (ZAM), Shining (NOR)

Kotimaiset esiintyjät: Carnalation, Chisu, Disco Ensemble, Eläin, Eläkeläiset, G-ODD, Herra Ylppö & Ihmiset, Irina, Ismo Alanko & Teho-osasto, Jaakko & Jay, Jenni Vartiainen, Jätkäjätkät, Kari Tapio, Lapko, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Manna, Meadow Island, Mokoma, Oranssi Pazuzu, Petri Nygård, PMMP, Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta 20 v. ALLSTARS feat. Sami Saari, Reckless Love, Stam1na, Streak and the Raven, Sonata Arctica, Viikate, Villa Nah, Ville Leinonen & Majakan soittokunta

Perjantai 17.6. – sunnuntai 19.6.2011[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: System of a Down (US), Pendulum (AUS), Avenged Sevenfold (US), Wolfmother (AUS), DJ Shadow (US), The Sounds (SWE), Volbeat (DEN), Social Distortion (US), Hadouken! (UK), The Qemists (UK), The Vaccines (UK), The Joy Formidable (UK), Graveyard (SWE), Miss Li (SWE)

Kotimaiset esiintyjät: Jenni Vartiainen, Apulanta, Von Hertzen Brothers, Paleface, Michael Monroe, Kotiteollisuus, Mokoma, Katri Helena, Pariisin kevät, Fintelligens, Rubik, Jare & VilleGalle, Jätkäjätkät, Jukka Poika & Sound Explosion Band, Raappana & Sound Explosion Band, Viikate, Samuli Putro, Magenta Skycode, Uusi Fantasia, Klamydia, Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen bändi, Medeia, Carnalation, Holik, Satellite Stories, Terveet Kädet, Anal Thunder, Koljosen tiekiista, Circle, The Wrecking Queens

Perjantai 15.6. – sunnuntai 17.6.2012[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Slayer (US), Mastodon (US), M83 (FRA), Kyuss Lives (US), Eagles of Death Metal (US), Justice (FRA), Example, Snow Patrol (UK), Rise Against (US), The Gaslight Anthem (US), Bat for Lashes (UK), Billy Talent (CAN), OFF! (US), Ewert and The Two Dragons (EST), Iiris (EST), Pendulum DJ-set (US), Feed Me (UK), Foreign Beggars (UK), Modestep (UK), Andy C (UK), Joey Beltram (US), WestBam (DE)

Kotimaiset esiintyjät: Proteus, Orkidea, Eliot Ness, Muffler, Rico Tubbs, Mc Reefer, Nightwish, Stam1na, Chisu, Amorphis, Apulanta, Jukka Poika & Sound Explosion Band, Eläkeläiset, Freeman, Danny, Death Hawks, Ghost Brigade, Herra Ylppö & Ihmiset, Joose Keskitalo ja Kolmas maailmanpalo, Pariisin kevät, Relentless, Räjäyttäjät, French Films, Kairon; IRSE!, PMMP, Risto, Sansa, Sara, The Irrationals, Viikate, Carnalation, Hebosagil, Kauko Röyhkä & Narttu, Lapko, Michael Monroe, Notkea Rotta, Reckless Love,Noisia, Revontulitytöt

Perjantai 14.6. – sunnuntai 16.6.2013[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Blur (UK), Bad Religion (US), Mew (DEN), Steve Aoki (US), Bastille (UK), Kvelertak (NOR), White Lies (UK), Turbonegro (NOR), In Flames (SWE), Down (US), Converge (US), The Sounds (SWE), Danzig (US), Witchcraft (SWE), Sólstafir (IS), Alesso (SE), Netsky (BE), Children of Bodom, Stone, Booka Shade (DE), Flux Pavilion (UK), Laidback Luke (NL), Glasvegas (UK)

Kotimaiset esiintyjät: PMMP, Von Hertzen Brothers, Stig & Kullankaivajat, Pää Kii, Eva & Manu, French Films, Streak and the Raven, Huoratron, Hexvessel, Pearly Gates, Parasta Ennen! -disko, Cheek, Popeda, Stand Up –show: Heli Sutela, Ilari Johansson ja Jape Grönroos; Samuli Putro, Disco Ensemble, Provinssi goes Hiphop: Solonen & Kosola, Karri Koira & Ruudolf, Notkea Rotta 3-pack, Gasellit, Eevil Stöö, Koksu Koo, Tuuttimörkö, Kridlokk; Punk-juna: Sokea Piste, Nyrkkitappelu, Terveet Kädet ja Kivesveto Go Go; Antero Lindgren, K-X-P, The Scenes, Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta feat. Mikael Saari, DJ Mini & DJ Johannes Kostaja, J. Karjalainen, Ismo Alanko, Stella, Kaija Koo, Samae Koskisen Ekstravahva Korvalääke, Pertti Kurikan Nimipäivät, Nicole, Rytmihäiriö, Sin Cos Tan, Domovoyd, Provinssirockin kadonneet helmet

Perjantai 27.6. – sunnuntai 29.6.2014[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: The Prodigy (UK), Jake Bugg (UK), North Mississippi Allstars (US), Karnivool (AU), Nonono (SE), M.I.A. (UK), Dropkick Murphys (US), Knife Party (AU), Rudimental (UK), Banks (US), Bob Wayne (US)

Kotimaiset esiintyjät: Blind Architect, Boletus, Cheek, Eläkeläiset: Humpfonia, Frankin Parantola, Gasellit, Ground Frame, Haloo Helsinki!, Hannibal & Musta Moottori, Iisa, Ismo Leikola Band, Jarspis, Mikko Joensuu, Mr. Peter Hayden, Nyrkkitappelu, Oranssi Pazuzu, Pariisin Kevät, Sanni, Silent Disco DJ Battle: Indie vs. EDM, Soul Valpio Band, Stache, Stepa & Are, The Blanko, Toni Abtronix, Tuomari Nurmo, Turmion Kätilöt, Uusi Perjantai dj's, Circus Ruska, Designcorner, Diskosamurai, Flamma, Grannies Smoking Pipes, Improkultti, Intopiukeet, Katriinamies, Pahan Ilman LinnuT, Pienenpienet Joutsenet, Rock Science, Silent Disco, taikuri Sami Paavola, Black Lizard, Blind Channel, Chebaleba, Damn Seagulls, Dxxxa D, Funksons, Heikki Kuula, Hopeajärvi, Jenni Vartiainen, Kakka-hätä 77, Kolmas Nainen, Kultabassokerho, Long-Sam, MadCraft, Magic Meredith, Night Lives, No Shame, Nuermo 1985, Poisonblack, Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta feat. Inga Söder, Risto, Samuli Putro, Softengine, Solano, Solano dj's, Stam1na, The Hearing, The Knob, Tomi Randomi, Viikate, Yona, Grillimestari Kaarle Viikate, Stand up: Riku Sottinen, Jacke Björklund, Antti Haapala

Keskiviikko 24.6. – lauantai 27.6.2015[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Muse (UK), Calvin Harris (UK), Faith No More (US), Die Antwoord (ZA), A Day to Remember (US), Kent (SWE), Passenger (UK), Refused (SWE), The Cardigans (SWE), Dead By April (SWE), Fink (UK), Krewella (US), Red Fang (US), Young Fathers (UK), Above & Beyond (UK), Aivovuoto + Khid, Angel Haze (US)

Kotimaiset esiintyjät: Antti Tuisku, Apina, Apocalyptica, Apulanta, Asa & Band, Atomirotta, Aurora, Big Sean (US), Death from Above 1979 (CAN), Disco Ensemble, Elastinen, Eva & Manu, Every Time I Die (US), First Aid Kit (US), Foxes (UK), Gasellit, Grave Pleasures, Haloo Helsinki!, Heikki Kuula & Koirakaverit, Hisser, Hollywood Undead (US), Huoratron, Jenni Vartiainen, Joey Badass (US), Juju, Jukka & Jytämimmit, JVG, Kaija Koo, Kasmir, Katzenjammer (NOR), Kivesveto Go Go, Kultabassokerho, Kygo (NOR), Laineen Kasperi & Palava kaupunki, LAPKO, Lost Society, Lyömättömät, Milky Chance (DE), Millencolin (SWE), MNTTT, Mokoma, Momocat, Musta Paraati, Nause (SWE), No Shame, Nyrkkitappelu, Olavi Uusivirta, Paperi T, Pariisin Kevät, Parkway Drive (AU), Pietarin Spektaakkeli, Pimeys, Provinssi Tubemiitti, Puppa J & Ituhipit, Raised Fist (SWE), Ravage Ritual, Reino Nordin, Roope Salminen & Koirat, Ruger Hauer, Rytmihäiriö, Saara, Sanni, Scandinavian Music Group, Softengine, Stam1na, Stig, Teksti-TV 666, Temple Balls, Terveet Kädet, The Gaslight Anthem (US), The Valkyrians, The Wombats (UK), Tiisu, Tippa-T, Tove Styrke (SWE), Tryer, Turbonegro (NOR), Tyga (US), Von Hertzen Brothers, Woods (US), Äpärät

Torstai 30.6. – lauantai 2.7.2016[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: Rammstein (GER), , Biffy Clyro (SCO), Five Finger Death Punch (USA), Graveyard (SWE), ASAP Ferg (USA), Action Bronson (USA), Damien Rice (IRL), Flogging Molly (USA), House of Pain (USA), Yelawolf (USA), Matoma (NOR), Veronica Maggio (SWE), Silvana Imam (SWE), Alex Mattson, Amorphis, Anal Thunder, Anna Abreu, Anna Puu, Antti Tuisku, Atomirotta, Aurora (NOR)

Kotimaiset esiintyjät: Barbe-Q-Barbies, Big Pharma, Cheek, Chisu, Circle, Death Hawks, Dirty Three (AU), Disco Ensemble, Dxxxa D & Minkki, Eevil Stöö, Elias Gould, Ellinoora, Evelina, Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?, Hexvessel, The Holy, Iisa, Ikinä, Insomnium, Ismo Alanko, Jamie Lawson (UK), Joku Roti Mafia, Juha Tapio, JVG, K-X-P, Likanen Etelä, Maj Karma, Mokoma, Nightwish, Nikke Ankara, Noah Kin & Biniyam, Olavi Uusivirta, Paperi T, Pyhimys, Pää Kii, Rauhatäti & Pyhä Lehmä, Saimaa, Sanni, Santa Cruz, Sara, Skinny Lister (UK), SMC Lähiörotat, Särre, Venior, Vesala, View

Torstai 29.6. – sunnuntai 1.7.2017[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkomaiset esiintyjät: The Killers (USA), Ellie Goulding (UK), In Flames (SWE), Die Antwoord (ZA), Ultra Bra, Amaranthe (SWE), Airbourne (AU), Architects (UK), Black Peaks (UK), The Hives (SWE), Sabaton (SWE), While She Sleeps (UK)

Kotimaiset esiintyjät: Aivovuoto, Apulanta, Arttu Lindeman, Children of Bodom, CMX, Diablo, Disco Ensemble, DJ Kridlokk, Ellinoora, Gasellit, Haloo Helsinki!, Happoradio, Iisa, Jaakko Eino Kalevi, Jenni Vartiainen, JVG, Kaija Koo, Kairon; IRSE!, Kauriinmetsästäjät, Lasten hautausmaa, Lucas, Mira Luoti, Moonsorrow, Oranssi Pazuzu, Pariisin Kevät, Popeda, Profeetat, Robin, Sanni, Stam1na, Suvi Teräsniska, Teflon Brothers, Teksti-TV 666, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Tippa-T, Tryer, Turmion Kätilöt, Tuuttimörkö, Töölön Ketterä, Vesala, Vesta, Younghearted

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]