Luettelo One Piecen sivuhahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo manga- ja animesarjan One Piece sivuhahmoista aakkosjärjestyksessä.

Absalom[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Hiroaki Miura

Absalom (アブサロム) on yksi Hirmu Nelikosta ja johtaa zombi-sotilaita ja zombi-kenraaleita Thriller Barkissa. Absalomin suuna on leijonan kita ja paidan alla hänen kehoonsa on kiinnitetty erilaisten eläinten ruumiinosia. Hänen ihonsa on samanlaista kuin norsulla ja lihakset karhun ja gorillan yhdistelmää. Absalom on perverssi ja kaikki hänet tuntevat tietävät sen. Jopa hänen alaisensa kutsuivat häntä "Irsta-Absalomiksi" ja hän ei näyttänyt välittävän siitä. Hän jatkuvasti etsi itselleen morsiota ja jopa kidnappasi Namin, joka ei pystynyt taistelemaan häntä vastaan. Hän pystyy muuttumaan näkymättömäksi pirunmarjan avulla, jonka nimi on häilyhäily-marja. Häilyhäily-marjan syöminen oli Sanjin unelma, mutta Absalom oli jo ehtinyt syödä sen.

Amazon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Keiko Yamamoto
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Juli Erickson

Hän on vanhahko mummo joka on Skypieaan johtavan portin vartija. Pääsymaksu on tuhat miljoonaa extolia, eli 100 000 berryä. Maksamattakin pääsee, mutta silloin ei saa lupaa rantautua saarelle. Tämän Amazon tosin unohti ilmoittaa Olkihatuille. Amazon ottaa valokuvia jokaisesta portin läpi kulkevista visiodiaalilla.

Basil Hawkins[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Shigenori Soya

Basil Hawkins (バジル・ホーキンス), joka tunnetaan myös nimellä 'Velho', on yksi Supernovista joiden kiinniottopalkkio on yli 100 000 000 berryä. Hänen kiinniottopalkkionsa on kolmanneksi suurin Monkey D. Luffyn ja Eustass Kidin jälkeen, 249 000 000 berryllä. Hänen pirunmarjavoimillaan hän pystyy luomaan olkinukkeja toisista ihmisistä. Luomalla olkinuken hän kykenee siirtämään kehollensa tuotetun vahingon luotua olkinukkea vastaavaan ihmiseen.

Boodle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boodle (ブードル, Būdoru) on One Piece -sarjan alussa Buggyn hyökkäyksen kohteeksi joutuneen kaupungin pormestari. Hän pitää yllään haarniskaa Buggyn hyökkäyksistä johtuen ja on rohkea sekä itsevarma. Vaikka Boodle halusi itse hoidella Buggyn, Luffy tainnutti hänet, jottei Boodle olisi tiellä. Lopulta Olkihatut voittivat Buggyn ja jättivät viisi miljoonaa berryä kaupungin korjausta varten.

Brook[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brook (ブルック) on merirosvo joka on herrasmiesluuranko ja Olkihattupiraattien yhdeksäs jäsen, hän on Luffyn kauan kaipaama muusikko. Olkihatut tapaavat hänet Grand Linella Florian kolmiossa. Hän rakastaa tyhmien luurankovitsejen ja melodramaattisien tarinoiden kertomisesta. Herrasmies käytöksestään huolimatta Brook on perverssi ja pyytää mm. Namia ja Nico Robinia näyttämään alusvaatteensa. Brook muusikkona osaa soittaa erityisesti viulua.

Brookin pääase on hänen kävelykeppinsä, joka on samalla shikomozue-mallinen miekka. Kevyen ruumiinsa ansiosta Brook voi juosta veden päällä, liikkua todella nopeasti, hypätä korkealle ja käyttää helposti iaido-hyökkäyksiä, joita vastustaja ei ehdi havaita. Brookin nykyinen päätavoite on päästä tapaamaan Grand Linen puoleisen Päinvastoin-vuoren juurella uiskentelevaa Laboon-valasta. 50 vuotta sitten hän ja merirosvotoverit tekivät lupauksen, että he palaisivat takaisin kierrettyään maailman. Laboon piti Brookin afrosta yhtä paljon kuin hänen viulun soitostaan. Siksi Brook suojelee afroansa niin hyvin kuin pystyy, sillä ilman afroa Laboon tuskin tunnistaisi Brookia. Luuranko-olemuksensa vuoksi hänelle ei kasvaisi enää hiukset takaisin.

Kauan aikaa sitten, Brook söi pirunmarjan nimeltä Yomi Yomi no Mi. Ennen kuolemaansa hänellä ei ollut mitään voimia, mutta silti hän tuli heikoksi merelle. Miehistön kuollessa Florian kolmiossa, Brook ainoastaan jäi pirunmarjavoimansa ansiosta henkiin. Kuolemisen sijaan hänen sielunsa irtautui ruumiistaan ja hän pystyi heräämään henkiin uudelleen, mikäli hän löytäisi ruumiinsa. Pahan sumun vuoksi etsiminen kesti kuitenkin vuoden, ja ajan myötä ruumiista jäi vain luuranko jäljelle. Koska hänen hiuksissaan on vahvat juuret, afro jäi vielä.

Viisi vuotta ennen Olkihattujen tapaamista, hän löysi tiensä Thriller Barkiin, jossa hänen varjonsa varasti kaapparilordi Gekko Moria. Varjoa käytettiin samurai Ryuman henkiin herättämiseen. Koska Brookin varjo on varastettu, hän ei voi enää poistua Florian kolmiosta, koska auringonvalo tuhoaisi hänet. Ajan mittaan Brook oppi, että heittämällä zombejen suuhun suolaa, varjo joka on istutettu zombiin pääsee pakoon. Tämä siitä syystä, että suola on osa merta, ja Gekko Morian pirunmarjavoimat eivät toimi meren vaikutuksesta. Brook käytti tietoa hyväkseen ja tappoi useita zombeja, kunnes hän kohtasi oman varjonsa saaneen Ryuman ja Brook hävisi. Ryuma ei kuitenkaan tappanut Brookia, sillä olisi kuollut itsekin, joten hän päästi Brookin pakenemaan.

Kun Brook tapasi Olkihatut, Luffy kysyi haluaisiko hän liittyä Olkihattuihin. Brook vastasi myönteisesti, mutta hän ei voinut lähteä Olkihattujen mukaan Florian kolmion ulkopuolelle, jollei hän saisi varjoaan takaisin. Olkihatut lupasivat auttaa, ja he saapuivat Thriller Barkiin, maailman suurimpaan laivaan joka näytti aluksi saarelta. Brook itse lähti metsästämään varjoaan, mutta hävisi taas Ryumalle, koska hän suojeli afroaan eikä voinut taistella täysillä Ryumaa vastaan. Zoro ja Franky lopulta saapuivat ja Zorosta tuli seuraava Ryuman vastustaja. Taistelu päättyi Zoron voittoon.

Camie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Merenneito joka ilmestyy Mustin (Hatchan) minitarinassa "Mustin merenpohjakävely". Hänet nähtiin ensi kertaa Mustin pelastaessa hänet ja Camien meritähtiystävän suuren kalan suusta. Camiesta tulee pian Mustin ystävä, mutta myöhemmin vanhat merenmies-ystävät kaappaavat hänet. Hänet nähtiin viimeisen kerran kuvassa, jossa Musti avasi kelluvan mustekalapyörykkäkojun (takoyaki-kojun). Sabaoby osassa Camie huppää yllättäen Olikihattujen kannelle ja pyytää heitä pelastamaan Mustin. Koska Camie lisää nimien perään li-tavun hän kutsui Mustia Mustiliksi, jonka takia Olkihatut eivät tietäneet oikeaa henkilöä. Saarella Camie opastaa olkihattuja ja joutuu orjakauppaan. Olkihatut pelastivat hänet.

Camie on nimetty sanan kame jälkeen, joka tarkoittaa kilpikonnaa.

Myöhemmin mangassa Camie joutuu seikkailuun olkihattujen kanssa.

Capone Bege[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Naoki Tatsuta

Capone Bege (カポネ・ベッジ) on mafia-tyyppinen merirosvo joka on alun perin West Bluelta. Hän on Fire Tank-merirosvojen kapteeni ja hänen alkuperäinen palkkionsa oli 138 000 000 berryä, joka tekee hänestä Supernovan. Nykyinen palkkio on 300 000 000 berryä. Hänen miehistönsä puhuttelee häntä "isäksi" kuten monet mafia-jäsenet puhuttelevat vanhempiaan "kummisedäksi". Vaikka hänellä on paljon alaisia, hän pystyy pitämään heitä hänen sisällään, pirunmarjavoiman avulla kuten myös kanuunoita ja hevosia. Hänen kehoaan ympyröi erikoinen vaaleanpunainen aura ja kun minikokoiset alaiset tai esineet ohittavat sen, he muuttuvat normaaleiksi.

Carne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Shinobu Satouchi
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Sean Schemmel

Carne on yksi pääkokeista Baratie -ravintolassa ja hyvä ystävä Patin kanssa, sillä he kokkaavat usein yhdessä. Hän ja Pati olivat suuri apu puolustaessa ravintolaa Don Kriegiltä, joka aikoi vallata sen.

Kuten useat muut kokit, Carne on ylpeä siitä, että hän on yksi taistelevista kokeista. Carne taistelee käyttäen suurta veistä.

4Kids versiossa Carnelle annettiin erittäin meksikolainen aksentti, joka on esimerkiksi Cheech Marinilla.

Chabo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuori poika Gosa kylästä, joka halusi tappaa Arlongin kostoksi isänsä kuolemasta, mutta Nami maksoi hänelle ja käski Chaboa häipymään. Chabo hyökkäsi Usoppin kimppuun, koska luuli häntä merenmieheksi (pitkän nenän vuoksi), mutta Nojiko esti häntä.

Kun Arlong Park tuhoutui, Chabo päätti jättää isänsä surman kostamisen taakseen ja juhli Cocoyashi kylän asukkaiden kanssa rauhaa.

Chaka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Kihachirō Uemura
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Scottie Ray

Chaka (チャカ), tunnettu myös nimellä Shakaali Chaka, on Pelin kanssa korkeimmat Alabastan kuninkaallisen kaartin jäsenet Igaramin jälkeen. Hän käyttäytyy kuin kruununarmeijan johtaja Igaramin ollessa poissa.

Hän on syönyt fauna tyypin pirunmarjan nimeltä Inu Inu no Mi, Model Jackal (Dog Dog Fruit/Koirakoiramarja: Mallia shakaali). Pirunmarjavoimillaan hän voi muuttaa itsensä shakaalin ja ihmisen hybridiksi, tai kokonaan shakaaliksi ihmismuotonsa lisäksi. Chaka taisteli Sir Crocodilea vastaan kahdesti, mutta molemmilla kerroilla hän hävisi helposti. Ensimmäisen kerran hän taisteli palatsin katolla, ja toisen kerran pienen matkan päässä palatsista antaakseen Viville ja Coozalle lisäaikaa lopettaa sota.

Chaka nähtiin uudemman kerran luvussa #439, jossa hän järkyttyi saadessaan tietää Nico Robinin olevan yksi Olkihatuista (sodan aikana Nico Robin oli Baroque Worksin jäsen, Miss All Sunday). Vivi ei ollut asiasta huolissaan.

Chimney[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Chiwa Saitō

Chimney (チムニー, Chimunī) on Kokoro nimisen merijunankonduktöörin hyperaktiivinen lapsenlapsi. Hän omistaa lemmikkipupun nimeltä Gonbe, joka luulee olevansa kissa. Franky kutsuu häntä rääpäleeksi (shrimp). Chimney havaitsee asioita joita muut eivät. Kuten esimerkiksi Luffyn juuttuneena kahden rakennuksen väliin Rob Luccin lennätettyä hänet sinne ja Enies Lobbyssä hän löysi salatien Tuomion Tornissa. Aikaisemmin tyttö vakoili Olkihattuja, Franky Familyä ja Galley-La kompanjan johtajia prototyyppi merijunan luo, jonka nimi on Rocketman. Hänestä oli suurta apua Enies Lobbyssä kun hän näytti Luffylle tien Spandamin käyttämään salatiehen joka johti Tuomion ovelle.

Kun Kokoro paljastui merenneidoksi, oli kummallista ettei Chimney ollut perinyt ollenkaan merenneidon ulkonäköä. Eiichiro Oda kertoi kirjassa 45, että Chimney on 1/4 merenneito, ja perinyt vain hyvän uimataidon. Siksi Chimney onnistui pelastamaan kolme kertaa itseään suuremman Luffyn merestä, joka oli täynnä pyörteitä.

Clover[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Kōichi Kitamura

Hän oli Tiedon puun professori ja opettaja Ohara saarella, ja auttoi Nico Robinia valmistumaan arkeologiksi. Clover kuitenkin hääti Robinin pois Tiedon puusta, koska Robin oli salaa vakoillut muita kirjastossa ja yrittänyt saada selville Todellista historiaa. Tästä syystä Nico Robin voisi joutua Maailman hallituksen jahtaamaksi kuten hänen äitinsä Olvia teki.

Valitettavasti Maailman hallitus sai selville Oharan opiskelijoiden opiskelemasta materiaalista ja lähettivät CP9:n saarelle. Clover yritti saada Nico Robinia pakenemaan, mutta hän kieltäytyi. Lopulta CP9 tuli ja saartoi kaikki opiskelijat.

Clover paljasti, että Maailman hallitusta ennen Grand Linea hallitsi muinainen kuningaskunta. Ennen lisätietojen sanomista häntä ammuttiin ja Clover haavoittui vakavasti. Tämän jälkeen Buster Call hyökkäys pantiin käytäntöön ja laivoja alkoi kerääntyä Oharan ympärille. Clover, Olvia ja muut opiskelijat alkoivat tykinlaukauksien sataessa keräämään niin paljon tietoa kuin suinkin mahdollista Tiedon puun sisältä tuleville sukupolville. Koko saari paloi poroksi, joten todennäköisesti Clover ja muut paloivat hengiltä.

Conis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Rieko Takahashi

Conis (コニス, Konisu) on Skypiean asukas, joka ystävystyi Olkihattujen kanssa heti heidän saavuttuaan. Hän opetti Olkihattuja tuntemaan heidän tapojaan ja kulttuuriaan. Conisin isä on Pagaya ja Conis omistaa pilviketun nimeltä Suu. Sanji uskoo hänen olevan enkeli ja yrittää kosia.

Hänestä tulee Skypiea osan edetessä todella tärkeä hahmo, koska hän auttaa paljon Olkihattuja. Kun Olkihatut saapuivat saarelle ilman maksua, Conis joutui ilmoittamaan heidän tietämättään saaren "jumalalle", Enerille Olkihattuista, koska muuten Ener lähettäisi tuomion hänen ylleen. Expresskiitohummeri kuljettaa Going Merryn jossa ovat Zoro, Nami, Chopper ja Nico Robin Upper Yard nimiseen paikkaan ja Conis seuraavaksi aikoi lähettää Olkihatut heidän peräänsä Upper Yardiin. Ennen heidän lähtöä Conis kuitenkin päätti kertoa vastoin Enerin tahtoa heille, mitä Olkihatuille tulisi tapahtumaan Enerin suunnitelmien mukaan. Saman tien Ener lähettää tuomion Conisin ja Olkihattujen ylle, mutta Gan Fall ehtii pelastaa heidät.

Myöhemmin Conis auttaa Olkihattuja Upper Yardissa siirtämään Going Merryn turvaan ja varoittaa saaren asukkaita Enerin hirvittävästä suunnitelmasta. Lisäksi Olkihattujen lähtiessä pois Skypieasta Conis auttaa heitä lähtemään. Conis osaa soittaa harppua, ja käyttää yhdessä vaiheessa tarinaa suurta sinkoa. Fanit uskoivat, että Conis voisi liittyä Olkihattuihin, koska Luffy halusi joukkoon muusikkoa. Nykytilanteessa One Piece -sarjassa on esiintynyt Brook, joka osaa soittaa viulua ja on liittynyt Olkihattuihin.

Cooza[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cooza (コーザ, Kōza, eng. Kohza) on prinsessa Vivin lapsuudenystävä ja sen aikaisen Hiekkajengin pomo. Myöhemmin aikuisena Coozasta tuli kapina-armeijan johtaja. Baroque Works oli lavastanut kuninkaan syylliseksi Alabastan kuivuudelle. Lopulta Cooza kokosi mm. entisiä Hiekkajengin jäseniä kapinajoukkoonsa kuningasta vastaan. Saatuaan totuuden selville Alabastan pääkaupunki Alubarnassa, hän yritti lopettaa kapinan, mutta kuninkaallisten armeijaan solluttautunut Baroque Worksin jäsen ampui Coozaa ja kapina jatkui. Myöhemmin sota päättyi kun Sir Crocodile kukistettiin ja alkoi sataa. Sodan jälkeen Cooza lupasi auttaa isäänsä Totoa jälleenrakentamaan kuihtuneen Yuba kaupungin. Viimeksi Cooza nähtiin Enerin ex-papiston yhden jäsenen Gedatsun miniosassa.

Coozan arpi vasemman silmän vieressä on peräisin lapsuudesta, jolloin Cooza suojeli Viviä ja sai rosvon veitsestä osuman.

Crockus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Gorō Naya
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Ei kukaan (hahmo editoitiin pois 4Kids versiosta)

Crockus (Crocus) on Laboon-valaan hoitaja ja pitää yllä majakkaa. Majakka sijaitsee Päinvastoin-vuoren juurella ja on ensimmäinen rakennus joka näkyy Grand Linelle tullessa. Crockus toivottaa Grand Linelle tulleita tervetulleiksi ja kertoo infoa Grand Linesta (mm. Grand Linen viimeisestä saaresta Raftelista, lokitikkujen toimimisesta jne.). Hänellä on myös talo sisällä Laboonissa, jossa hän majailee kun ei asuskele majakassa. Siellä hän lääkitsi Laboonia, joka paiskoi itseään Päinvastoin-vuoren juurta vasten. Crockus tunsi Gol D. Rogerin.

Dadan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisenä Dadanin mainitsi ohimennen Luffyn kotikylän pormestari Woop Slap. Luffyn isoisä Monkey D. Garp järjesti nuoren Luffyn Dadanin huoleksi. Tämä selviää Luffyn takaumassa kirjassa 59. Dadanin luona ollessaan Luffy tapaa Acen ja Sabon.

Dolton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Kenichi Ono
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Ted Lewis

Doltonin kuuluisi olla Wapolin alainen mutta hän petti Wapolin, koska Dolton ei arvostanut Wapolin tapaa johtaa maata. Monta vuotta sitten Dolton ja Wapol tapasivat Vivin ja hänen isänsä kun he olivat kokouksessa Alabastassa. Dolton kuitenkin sai Hirulukilta innoitteen alkaa vastarintaan Wapolia vastaan. Hirulukin itsemurhan jälkeen Dolton kieltäytyi palvelemasta enää Wapolia, ja joutui siitä syystä vankilaan. Siellä häntä pahoinpiteli ja pilkkasi Wapol ja hänen korkeimmat alaisensa, Chess ja Kuromarimo. Mustaparran saavuttua saarelle ja karkotettuaan Wapolin, Dolton päätti pitää huolta maastaan, ettei maa tuhoutuisi.

Kun Olkihatut rantautuivat Drum saarelle etsimään tohtoria Namin sairauteen matkallaan Vivin saattamista Alabastaan, Dolton ja hänen miehensä saartoivat heidät, koska luulivat heidän tulleen ryöstelemään. Dolton kuitenkin hetken kuluttua tajusi Vivin puheiden ansiosta, etteivät he olleet vaaraksi. Olkihattujen kysyttyä tohtoria, Dolton kertoi ainoan saaren lääkärin olevan noita nimeltä Tri Kureha.

Myöhemmin Wapol saapui jälleen Drum saarelle, ja Doltonin suojellessa ihmisiä Wapolilta, hän sai pahoja vaurioita Chessin nuolista. Wapolin jatkaessa matkaansa kohti omaa linnaansa, hänen 20 hengen lekurijengi päätti auttaa kyläläisiä. Dolton aikoi myöhemmin räjäyttää koko Wapolin linnan, mutta se ei ollut tarpeen enää sen jälkeen, kun Luffy singautti ex-kuningas Wapolin pois saarelta. Doltonista tuli uusi kuningas, ja hän nimesi saaren uudestaan Kirsikka kuningaskunnaksi. Nimi inspiroitui Hirulukin valmistamasta kemikaalisesta aineesta joka sai lumisateen muuttumaan vaaleanpunaiseksi.

Viimeksi Dolton nähtiin luvussa #440 Kurehan kanssa katselemassa Olkihattujen uusia etsintäkuulutuksia. Dolton ei jäänyt asumaan linnaan, vaan eli yhdessä kyläläisten kanssa.

Dolton on syönyt pirunmarjan, Ushi Ushi no Mi, Model: Bison (Cow Cow Fruit/Härkähärkämarja, mallia: Biisoni), joka antaa syöjälleen voiman muuttua ihmisen ja biisonin hybridiksi, kokonaan biisoniksi tai pysyä ihmisenä. 4Kids versiossa marja on nimetty Ox Ox Fruitiksi, joten englanniksi dubatussa animessa hän muuttuu häräksi.

Dorry & Broggy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Dorry)

 • Seiyu: Daisuke Gōri

(Broggy)

 • Seiyu: Tetsu Inada

Kaksi legendaarista jättiläistä, jotka taistelevat loputonta (jotkut sanoisivat merkityksetöntä) taistelua Little Gardenissa. Kummankin kiinniottopalkkiot ovat 100 000 000 berryä. Kumpikaan ei muista mistä syystä he taistelevat, mutta molemmat ovat päättäneet taistella kunnes kuolevat. Zoro ja Sanji tekee saman kuin Dorry ja Broggy ensimmäisenä päivänään saarella: Kilpailevat kumpi pyydystää kookkaamman otuksen. Dorry ja Broggy nähtiin viimeksi Baroque Works minitarinassa taistelemassa yhä keskenään.

Heidät on editoitu 4Kids versiosta Little Gardenin mukana, mutta Broggy nähdään One Piece: Grand Adventure -pelissä Big Pan jättiläis merenmiehen korvikkeena Davy Back Fightissa. Dorry ja Broggy esiintyvät yhdessä One Piece: Pirates Carneval -pelissä, jossa heillä on oma peli.

He ovat taistelleet keskenään yli sata vuotta, ja Odan mukaan he aloittivat taistelemisen ollessaan 58-vuotiaita (ihmisten iässä se vastaa 29-vuotiasta). Dorry ja Broggy olivat siis ainakin 158 vuotta vanhoja, kun Olkihatut tapasivat heidät.

Dr. Hogback[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Hiroshi Iwasaki

Dr. Hogback (ドクトル・ホグバック) on hyvin kuuluisa lääkäri lääkärien keskuudessa. Hän oli tunnettu ihmeidentekijänä. Monet lääkärit matkustivan hänen luokseen ja kehumaan häntä, mutta yhtenä päivänä hän katosi täysin. Hän tapasi Gecko Morian ja hän matkusti Thriller Barkiin ja auttoi häntä rakentamaan epäkuolleista armeijan. Hän on pääsijaisesti vastuussa kaikista zombeista saarella. Hän on ainoa Mystinen Nelosista, jolla ei ole pirunmarjavoimia.

Eustass Kid[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Daisuke Namikawa

Eustass Kid (ユースタス・キッド ) on yksi Supernovista, joiden kiinniottopalkkio nousee yli 100 000 000 berryä, ennen kuin pääsevät toiselle puolelle Grand Linea, Uuteen Maailmaan. Eustass 'Kapteeni' Kidin kiinniottopalkkio on 315 000 000 berryä, 15 000 000 berryä enemmän kuin Luffyn. Syy hänen korkeaan kiinniottopalkkioonsa on siviileihin kohdistunut väkivalta. Hänen pirunmarjavoimansa on vielä selittämätön pirunmarjavoima, jolla hän kykenee hallitsemaan metallisia esinietä.

Gaimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gaimon (ガイモン) on tyhjään aarrearkkuun jumittunut mies. 20 vuotta sitten ennen Olkihattujen saapumista, Gaimon oli yksi merirosvolaivan miehistöstä joka oli tullut saarelle etsimään aarteita. He eivät löytäneet kuin yhden tyhjän aarrearkun ja piraatit päättivät lähteä. Ennen lähtöä Gaimon kuitenkin kävi tarkistamassa vielä korkean kallion, jonka päältä tuskin kukaan oli tarkistunut. Gaimon löysi viisi aarrearkkua kallion huipulta, mutta hän ei päässyt niihin käsiksi kun kallio hänen käsien alta irtosi ja Gaimon putosi suoraan kallion juurelle jätettyyn tyhjään aarrearkkuun ja jäi jumiin. Gaimon kiirehti merirosvojen luo, mutta he olivat jo lähteneet ja jättäneet hänet oman onnensa nojaan. Hän pystyi arkkuun jumittumisesta huolimatta käyttämään käsiään, jalkojaan ja päätään, joten hän pystyi liikkumaan lähes normaalisti. Arkku kuitenkin esti Gaimonia kiipeämästä uudestaan kallion päälle.

Olkihattujen saavuttua saarelle, Gaimon yritti häätää heidät esittämällä metsän henkeä. Luffy ei kuitenkaan pelännyt ja pian he saivat selville Gaimonin oikean henkilöllisyyden. Olkihatuista ja Gaimonista tulee ystävät, ja kun Gaimon ottaa aarrearkut puheeksi, he lupaavat hakea ne Gaimonille. Aarrearkut kuitenkin paljastuvat tyhjiksi, joten Gaimon vahti tyhjiä arkkuja 20 vuotta. Luffy kuitenkin lohdutti sillä, että ilman heidän apuaan Gaimon olisi luultavasti suojellut lopun elämäänsä tyhjiä arkkuja. Nyt Gaimon päätti ottaa rennosti loppuelämänsä, ja viettää sen saarella asuvien hybridieläinten kanssa. Luffy pyysi häntä miehistöönsä, mutta Gaimon kieltäytyi. Viimeksi Gaimon nähtiin Buggyn minitarinassa, jossa Gaimonista tuli Buggyn ystävä.

Eiichiro Odan mukaan Gaimonia on kaikista hahmoista mukavinta piirtää.lähde?

Gaimon on yksi itemeistä One Piece peleissä.

Gan Fall[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Jōji Yanami

Gan Fall (ガン・フォール, Gan Fōru) on Skypiean ex-jumala. Hän yritti luoda rauhan shandialaisten kanssa, ja oli vähällä onnistua aikeissaan. Kuitenkin Ener saapui ja apureiden kanssa hyökkäsivät Gan Fallin ja hänen joukkojensa kimppuun. Gan Fall heitettiin ulos palatsista ja Ener kaappasi jumalan aseman itselleen. Luovuttamisen sijaan Gan Fall ryhtyi ilmojen ritariksi yhdessä Uma Uma no Mi (Horse Horse Fruit/hevoshevosmarja) nimisen pirunmarjan syöneen Pierre linnun kanssa joka pystyy muuttumaan linnun ja hevosen hybridiksi (eli pegasokseksi), tai kokonaan hevoseksi. He auttavat apua tarvitsevia mm. kun hätää kärsivä puhaltaa hänen antamaan pilliin. Elannokseen hän kuitenkin ensimmäisen puhalluksen jälkeen pyysi maksua toimistaan. Tästä huolimatta Gan Fall auttoi Olkihattuja useasti. Hän auttoi Olkihattuja heidän saavuttuaan Skypieaan ja jouduttuaan Viper-soturin hyökkäyksen kohteeksi, pelasti Luffyn ja Conisin Enerin tuomion iskulta, Chopperin Shuralta ja auttoi Namia voittamaan veljekset Hotorin ja Kotorin. Luffyn voitettua Enerin, häntä pyydettiin ottamaan jumalan virkansa takaisin, jonka Gan Fall tekikin.

Gan Fall käyttää Pierren pirunmarjavoimia hyväkseen ilmataisteluissa, ja hän taistelee peitsellä. Hänellä on myös tärskydiaali gauntletissaan. Hänen nimensä on One Piece Grand Adventuressa Gunfall, jota käytetään todennäköisesti myös 4Kids dubissa. Pelissä hän ilmestyy Chopperin avuksi. One Piece Grand Battle 3:ssa Gan Fall auttaa sekä Namia, että Chopperia. Chopperia hän auttaa kun Chopper puhaltaa pilliin ja iskee vastustajaa peitsellään. Namia hän auttaa heittämällä Namille gantletin jossa on tärskydiaali.

Skypiea osan päätteeksi Gan Fall kertoi tavanneensa Gold Rogerin yli 20 vuotta sitten.

Genzoo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Genzoo on Cocoyashi kylän (Coco Village 4Kids versiossa) pormestari ja seriffi. Hän oli isähahmo Namille ja Nojikolle heidän ollessaan lapsia. Arlongin vallattua saaren Genzoo varmisti, ettei kenellekkän kyläläiselle sattuisi mitään ja kaikki pystyisivät maksamaan Arlongille hengestään.

Hänellä oli tuulihyrrä hatussaan, mutta Arlong Parkin tuhouduttua voitonjuhlissa Genzoo vei sen Bellemeren haudalle. Kun Nami oli vauva, hän pelkäsi Genzoon kasvoja. Genzoon kiinnitettyä koppaansa tuulihyrrän, se sai Namin nauramaan. Tuulihyrrä toimi myös Luffylle inspiraation tuojana uuteen hyökkäykseensä. Arlongin heitettyä Luffy mereen Genzoo ja Nojiko varmistivat ettei hän hukkuisi. Genzoon monet arvet ovat peräisin Arlongin apurilta, Kuroobilta, yrittäessään estää Arlongia viemästä Namia. Genzoo oli myös vähällä kuolla Arlongin kovistellessaan häntä, mutta Usopp esti sen.

Genzoon tuulihyrrä myös inspiroi Namia ottaessaan uutta tatuointia Arlongin merkin tilalle. Tatuoinnissa on tuulihyrrä kunnioittaakseen Genzoota ja mandariini kunnioittaakseen Bellemereä. Luffy tuntui olevan erityisen kiinnostunut tuulihyrrästä, sillä se kiinnitti täysin Luffyn huomion jopa silloin kun Merivoimat tulivat Namin perään. Tämä johtuu enimmäkseen siitä, että Luffy innostuu yksinkertaisistakin asioista.

Viimeksi Genzoo nähtiin, kun Olkihattupiraatit saivat uudet etsintäkuulutukset. Namilla on kuvassa yllä bikinit, mikä kovasti ärsyttää häntä. Joka tapauksessa hänellä on Namin etsintäkuulutuskuva monta kertaa isompana talonsa seinällä.

Gonbe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chimneyn lemmikkipupu joka luulee olevansa kissa ja näyttää pupun ja kissan hybridiltä. Pupukissoja joita ilmestyy mangasarjoissa ja animessa kutsutaan cabbiteiksi (cat ja rabbit sanan yhdistelmä). Gonbe ääntelee usein tyyliin "gno gno" ja on miimikkoversio Chimneystä, koska hän tekee samoja eleitä Chimneyn kanssa.

Goro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toton veli ja Coozan setä Gedatsun minitarinassa. Hänen unelmansa oli avata kuuman lähteen kylpylä, ja pystyi toteuttamaan unelmansa Gedatsun avulla.

Heguma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Yukimasa Kishino

Heguma (/Higuma) oli vuoristoryövärien johtaja, jonka päästä oltiin luvattu 8 miljoonaa berryä. Kun Luffy oli pieni, Heguma ilmestyi Shanks Punatukan miehittämään baariin ostamaan viinaksia, mutta Shanksin miehistö oli jo juonut viimeisetkin. Heguma alkoi mollata heitä muiden kanssa ja lähti. Myöhemmin hän palasi baariin, mutta Shanks ja miehet eivät olleet paikalla. Tälläkin kertaa he olivat vain ostoaiheissa, mutta taas kerran alkoivat haukkua Shanksia ja muita. Luffy puolusti heitä josta Heguma suuttui ja lopulta oli vähällä tappaa Luffyn. Shanks ja muut kuitenkin palasivat ja tappoivat muut Heguman vuoristoryövärit. Heguma savuverhon avulla pakeni veneellä ja otti Luffyn mukaan. Merellä hän aikoi tappaa Luffyn, mutta Shanks pelasti Luffyn ja samalla Merihirviö söi veneen ja Shanksin käden. Oletettavasti Heguma kuoli.

Hildon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Taiki Matsuno

Hildon (ヒルドン) on zombie joka muistusttaa koottua vampyyriä, johon Usopp, Nami ja Chopper törmäävät piiloutuessaan Cerberusta. Hildonilla on keho, joka muistuttaa lepakkoa ja hän pystyy lentämään ja hänellä on jalat, joilla voi riippua alaspäin. Hänen oikean silmän yläpuolella on numero 21. Puhuesaan Hildon muuttaa "e"-kirjaimet "i"-kirjaimiksi.

Hiruluk[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Shigeru Ushiyama
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Marc Diraison

Hiruluk (ヒルルク, Hiruruku) oli puoskaritohtori Drum saarelta ja Tony Tony Chopperin isähahmo. Hirulukin nimi on saksankielisestä Chirurg sanasta muokattu, joka tarkoittaa kirurgia. Wapolin karkotettua kaikki muut tohtorit omaa lekurijengiä lukuun ottamatta, Hiruluk ja Kureha olivat ainoat vapaat tohtorit jotka jäivät jäljelle. Hiruluk oli parempi pyrotekniikoissa ja kemikaalien kanssa, kuin tohtorina, sillä suurin osa hänen potilaistaan sairastuivat vain entistä enemmän.

Hänen nuoruuspäivinään Hiruluk oli varas joka oli sairastunut vakavasti. Hän uskoi, että hänen tautinsa lopulta parani kirsikkapuiden kukkien avulla. Hiruluk päätti todistaa, että ei ole olemassa sairautta jota ei voisi parantaa. Hän palasi Drum saarelle ja alkoi parantaa ihmisiä, ei toivotuin tuloksin. Hirulukin tavoitteena oli parantaa kaikkien ihmisten jäätyneet sydämet, jonka oli aiheuttanut Wapolin hirmuvallanpito. Viimeiset 30 vuotta elämästään Hiruluk käytti kehittääkseen kemikaalin, joka saisi kirsikkapuun kukkimaan talvisella saarellakin.

Viimeisinä päivinään hän sai Kurehalta tietoonsa tarkan ajan milloin hän kuolisi sairauteensa. Hiruluk oli pelastanut nuoren Chopper-poron, jota oltiin ammuttu. He olivat viettäneet yhdessä paljon aikaa, mutta kuolemastaan kuultuaan hän hääti Chopperin, koska ei halunnut tämän näkevän kuolemaansa. Chopper kuitenkin oli vakoillut Hirulukin ja Kurehan keskustelua, joten hän tiesi Hirulukin olevan vakavasti sairas. Hirulukin ollessa poissa hän tunkeutui Hirulukin taloon etsimään tietoa parantavasta lääkkeestä ja hän löysi kirjasta sienen kuvan, jossa oli pääkallomerkki. Chopper ajatteli sen parantavan koska Hirulukin tunnuksena oli jolly roger kirsikkapuun terälehdillä. Hän haavoittui vakavasti etsiessään sientä, mutta lopulta löydettyään sen hän palasi Hirulukin luokse ja antoi "parantavan" sienen. Hiruluk auttoi Chopperia haavojensa kanssa ja söi tietoisesti myrkkysienestä valmistetun keiton ja huomasi, että hänen odottamansa kemiallinen reaktio oli vihdoinkin syntynyt. Lähtiessään kertomaan siitä Kurehalle, hän sanoi Chopperille, että hänen kannattaisi alkaa lääkäriksi.

Kurehan luokse saavuttua, hän antoi 30 vuoden työnsä tuloksen Kurehalle. Hän myös pyysi Kurehaa kouluttamaan Chopperista lääkärin. Vaikka Kureha kieltäytyi ja hääti hänet talostaan, Hiruluk tiesi, että Kureha kouluttaisi Chopperin. Hiruluk päätti käydä vierailulla Wapolin linnassa, jossa kuulemma oli koko lekurijengi sairastunut. Saavuttuaan paikalle Hiruluk kuitenkin huomasi lekurijengin olevan kunnossa, ja Wapolin virittäneen ansan häntä varten. Hiruluk helpottui saadessaan tietää lekurijengin olevan kunnossa.

Hiruluk ei koskaan nähnyt hänen työnsä hedelmää käytännössä. Kun Wapol oli karkotettu toistamiseen saarelta ja Chopper lähtenyt Olkihattujen mukaan, Kureha käski muita tuomaan kanuunoita linnan pihalle, ja täytettävän Hirulukin tekemällä kemikaalilla. Kun kemikaali vaikutti ilmassa, lumisade muuttui vaaleanpunaiseksi, ja kauempaa katsottuna lumivuori jolla linna seisoi näytti puun juurelta, ja Hirulukin kehittämä kemiallinen reaktio näytti kukkivalta kirsikkapuun lehdistöltä.

Iron Mask Duval[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gansteripomo joka joutui merivoimien jahtaamaksi koska hänen kasvonsa ovat samanlaiset kuin Sanjin etsintäkuulutuksessa. Hän ratsastaa biisonilla. Myöhemmin Sanji muokkasi hänen kasvonsa potkuilla siten että ne eivät näyttäneet enää Sanjin etsintäkuulutuksen näköiseltä.

Igaram[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Keiichi Sonobe
 • Ääninäyttelijä (4Kids): David Wills

Kruununarmeijan kapteeni, eli myös Chakan ja Pelin pomo. Hän ja prinsessa Vivi solluttautuivat Baroque Worksiin saadakseen selville Baroque Worksin johtajan, Mr. 0:n oikean henkilöllisyyden. Igaram vaihtoi nimensä Igarappoiksi ja hänet tavattiin Whiskey Peakillä. Hän taisteli saksofonilla joka ampui luoteja kun sitä soitti, ja hänellä oli myös piilossa hiustensa sisällä pieniä pyssyjä, jotka laukesivat kun Igaram veti rusettia.

Kun paljastui Igaramin ja Vivin aikeet, Igaram pukeutui Viviksi hämätäkseen Baroque Worksia ja lähti eri laivalla kuin Vivi (prinsessa lähti Olkihattujen mukaan). Nico Robin (Miss All Sunday) räjäytti laivan jolla Igaram oli lähdössä. Hänen oletettiin kuolleeksi, mutta Alabasta osan lopussa selvisi hänen olevan hengissä.

Hän piti huolta haavoittuneesta Kappa nimisestä pojasta, joka näki Mr.2 Bon Clayn muuttuneen Cobraksi. Tämä todisti, että kuningas ei aloittanut sotaa. Igaram pukeutui Viviksi jälleen Alabasta osan lopussa, kun Vivi itse oli hyvästelemässä Olkihattuja. Hän tuntuu pitävän naisten vaatteisiin pukeutumisesta, koska hänet nähtiin kahdesti pukeutuneena Viviksi. Igaram on naimisissa Terracotan kanssa.

Inuppe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Hiroaki Hirata

Inuppe (犬ッペ) on pingviini, jolla on koiran kuono ommeltu kiinni naamaan. Koska hänellä on Sanjin varjo, hänellä on vasen silmä kiinni ja hän käyttää jalkojaan hyökkäyksissään. Kun hänellä oli vielä jotain Sanjin ominaisuuksia ja näki Namin olevan vaarassa, hän puolusti häntä muita zombie-eläimiä vastaan. Hän pystyi taistelemaan muita zombie-kenraaleita vastaan, mutta hänet voitti viimein Absalom. Lopulta hän päätyi taistelemaan Jigorouta vastaan. Hogback komensi molempia hyppäämään alas, jonka he myös tekivät.

Jewelry Bonney[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Reiko Kiuchi

Jewelry Bonney (ジュエリー・ボニー) on Bonney-merirosvojen kapteeni, jolla on hyvin suuri ruokahalu. Hänen palkkionsa on 140 000 000 berryä, tehden hänestä yhden Supernovan. Vaikka hän syö suuria määriä ruokaa, hän pysyy hyvin hoikkana, kenties Life Return-kyvyn ansiosta jota myös CP9 käytti. Hän pystyy myös välttämään ikävyyksiä, kuten hän teki pelastaessaan Zoron Saint Charlosin kynista (tai toisin päin). Hänen pirunmarjavoimiensa avulla hän pystyy muuttamaan viholliset nuoreksi tai vanhoiksi.

Jigorou[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Kazuya Nakai

Jigorou (ジゴロウ) on Zombie, joka käyttää kolmen miekan tekniikka, koska Gecko Moria laittoi Zoron varjon häneen. Hän oli ennen samurai jolla on erikoiset viikset. Kun hän oli elossa, hän tappoi yksin 7 000 merirosvoa suojellakseen hänen perhettä. Vaikka varjot menettävät muistinsa sen jälkeen kun heidät irrotetaan kehosta, hän ei silti tullut toimeen zombien kanssa, jolla oli Sanjin varjo. Hogback komensi molemmat hyppäämään alas tornilta, jonka he myös tekivät. Hänen numeronsa oli 850, joka kertoo hänen olevan melko "tuore" zombie.

Johnny & Yosaku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Johnny)

 • Seiyu: Masaya Takatsuka
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Dan Green

(Yosaku)

 • Seiyu: Yasuhiko Tokuyama
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Wayne Grayson

Johnny ja Yosaku ovat palkkionmetsästäjiä, jotka esiintyvät ensimmäisen kerran Baratie osan alussa ja erottautuivat Olkihatuista Arlong osan lopussa. He ovat Roronoa Zoron kanssa vanhoja tuttuja. Luffyn ja Usoppin testatessa kanuunaa pieneen kivisaareen, jossa Johnny yritti epätoivoisesti auttaa keripukkiin sairastunutta toveriaan Yosakua, kanuunan kuula tuhosi saaren. Johnny vihaisena mettelöi Going Merryssä, mutta Luffy estää sen nopeasti. Nami parantaa Yosakun. Johnny oli se, joka ehdotti kokin etsimistä Baratielta, josta Sanji liittyi Olkihattuihin. Zoro vs. Musti taistelussa Johnny ja Yosaku lainasivat miekkojaan Zorolle, koska edelliset hajosivat Mihawkia vastaan taistellessa. Viimeksi kaksikko esiintyi jaksossa #135, joka kertoi Zoron, Johnnyn ja Yosakun ensitapaamisesta.

Kaidou[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaidou on yksi neljästä keisarista.

Kaidoun historiasta tiedetään, että hän voitti Gekko Morian Uudessa maailmassa (New World). Luffyn ollessa Impeldownissa Momongalle ilmoittiin että "Punatukka" Shanks oli ottanut Kaidoun kanssa yhteen tämän yritettyä hyökätä Valkoparran merirosvolaivueen kimppuun.

Olkihattupiraatit ja Trafalgar Lawin johtama merirosvojoukko ovat liittoutuneet kaataakseen Kaidoun.

Kappa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ääninäyttelijä (4Kids): Tom Wayland

Nuori kengänkiillottajapoika Alabastasta, joka halusi liittyä Kapinallisten joukkoon. Cooza ei antanut pojalle lupaa liittyä, koska hän oli liian nuori. Myöhemmin Kappa sai selville, että Nanohanaan hyökänneet kuninkaan joukot ja kuningas itsekin eivät olleet oikeita, vaan Baroque Worksin jäseniä. Mr. 1 ja Miss Doublefinger hyökkäsivät Kappan kimppuun varmistaakseen pojan pysyvän hiljaa. Igaram löysi Kapan palattuaan Alabastaan, ja toimitti pojan Alubarnaan, jossa Kappa kertoi kapinallisille kaiken näkemänsä. Kapinalliset laskivat aseensa ja sota oli ohi.

Kaya[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Mariko Kōda
 • Ääninäyttelijä 4Kids: Tara Sands

Kaya (カヤ) on rikas tyttö, joka peri vanhempiensa omaisuuden heidän kuoltuaan. Siitä lähtien Kayasta oli tullut masentunut ja huonovointinen. Hänen palvelijoistaan, erityisesti Kurahadoorista tuli Kayan hoivaajia. Myöhemmin valheistaan kuuluisaksi tullut Usopp saapui Kayan ikkunalle, ja kertoi hänelle tarinoita (joissa esiintyi itse sankarina), jotka saivat Kayan hyvälle mielelle. Kurahadoor kuitenkin piti Usoppia huonona seurana Kayalle ja hääti Usoppin aina kun näki hänet.

Samana päivänä kun Luffy, Zoro ja Nami saapuivat saarelle, Usopp ja Luffy kuulivat Kurahadoorin ja Djangon keskustelun. Kurahadoor oli oikeasti kapteeni Kuro, joka suunnitteli Kayan tappamista rahasta. Kolme vuotta hän oli palvellut Kayan perhettä ja saanut heidän ja kyläläisten luottamuksen. Nyt Djangon olisi tarkoitus hypnotisoida Kaya kirjoittamaan testamentin jossa luovuttaisi koko omaisuutensa Kurolle, jonka jälkeen Kaya kuolisi "onnettomuudessa". Usopp yritti varoittaa Kayaa, mutta hän piti Usoppin kertomusta ilkeänä valheena ja käski Usoppia häipymään. Kun Kuro ja Mustan kissan merirosvot oli kukistettu, Kaya lahjoitti Olkihatuille Going Merryn, jonka hänen palvelijansa Merry oli suunnitellut.

Viimeksi Kaya on nähty luvussa #440, jossa hän katselee Usoppin Sogeking etsintäkuulutusta. Hän ja entiset Usopp-merirosvot tunnistivat Sogekingin Usoppiksi nenästä. Kaya sanoi, että hänen pitää jatkaa lääkäriksi opiskelua, sillä Usoppin palattua takaisin Usopp on todennäköisesti haavoittunut ja Kaya haluaa hoitaa hänet.

Killer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Kenji Hamada

Killer (キラー) on Eustass Kidin alainen ja yksi Supernovista, palkkion ollessa 162 000 000 berryä. Hän ja Zoro ovat ainoita, joilla ei ole pirunmarjavoimia ja molemmat käyttävät miekkoja taistellessa ja hän on myös hyvin ketterä. Hänellä on pitkät, vaaleat hiukset ja maski kasvoilla.

Kokoro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokoro
 • Seiyu: Ako Mayama

Kokoro (ココロ) on pääkonduktööri Puffing Tomissa ja työskentelee rautatieasemalla Water 7:n ulkopuolella. Hänellä on hyper-yli-aktiivinen lapsenlapsi nimeltä Chimney joka seuraa häntä kaikkialle. Kokoro on myös kovan luokan alkoholisti.

Vuosia sitten hän oli Tomin "ihastuttava" sihteeri ja oli äitihahmo Frankylle ja Iceburgille. Hän on se, joka paljasti Olkihatuille, Franky Familylle ja Galley-La Companylle proto-version Merijunasta, "Rocketman"in. Kokoro myös osaa ajaa sitä ja Rocketmanilla Olkihatut ja muut matkustivat Enies Lobbyyn. Usein tilanteesta huolimatta Kokoro hymyilee oudosti. Hänen vartalonsa muodot yhdistettynä kummalliseen naamaan luovat hänestä sammakkomaisen kuvan. Tosiasia on kuitenkin se, että Kokoro on jääkala merenneito, vaikka muistuttaakin enemmän dugongia. Koska Kokoro on yli 30-vuotias, hänen pyrstönsä on jakautunut kahteen osaan ja hän kykenee kävelemään maan päällä.

Kuten monet muut One Piece hahmot, Kokorollakin on omaperäinen naurunsa, joka noudattaa tiettyä kaavaa (esim. Nga ga ga ga ga!).

Koushirou[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zoron sensei Shimoshiki kylästä, joka nimettiin kirjoissa One Piece Blue ja Yellow. Hän oli Kuinan isä, ja antoi vuosia sitten Zorolle vihjeen, miten olla leikkaamatta, ja miten leikata lähes mitä tahansa kerrottuaan esineiden "sieluista". Koushirou antoi myös "Harmonian tien" Zorolle. Viimeksi hänet nähtiin luvussa 440 katsellen Zoron etsintäkuulutusta.

Kuina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Machiko Toyoshima
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Priscilla Everett

Kuina (くいな) oli Zoron lapsuudenystävä ja dojon miekkamestarin tytär. Kuinan kuolema innoitti Zoroa harjoittelemaan kolmen miekan tekniikkaa (Santōryu) ja Kuinan isä antoi Zorolle Kuinan miekan, "Harmonian tien" (Wadō Ichimonji). Zoron ollessa pieni hän haastoi Kuinan otteluun. Mikäli Zoro voittaisi, hän haluaa Dojon "kunnioituksen" ja mikäli häviäisi, hän liittyisi Dojoon. Koska Zorolla ei ollut aikaisempaa kokemusta miekkailusta, Kuina voitti hänet yhdellä iskulla.

Ollessaan Dojossa, hän taisteli usein Kuinaa vastaan, mutta hävittyään 2001:n taistelun, Zoro tajusi ettei voittaisi koskaan Kuinaa. Kuina kuitenkin kertoi, että hänen isänsäkin oli sitä mieltä, ettei naisesta voi tulla maailman parasta miekkailijaa. Kyyneliä virtaavan keskustelun aikana Zoro suuttui, sillä jos hän oli harjoitellut kovasti miekkailijaa vastaan, josta tulisi luonnostaan heikompi vanhentuessaan, hän joutuisi naurun kohteeksi. Tämä sai Kuinan olon helpottumaan ja Kuina päätti jatkaa unelmaansa ja molemmat tekivät lupauksen, että jommastakummasta tulee maailman paras miekkailija.

Seuraavana päivänä Kuina kompastui portaissa ja kuoli 14-vuotiaana (Englannin versiossa hän sai vakavia vammoja aiemmin voittamansa miehen kavereilta, ja ei voinut enää koskaan miekkailla uudestaan). Zoro pyysi Kuinan isältä tämän miekkaa, jotta voisi toteuttaa molempien unelman ja pitääkseen lupauksensa.

Merivoimien pursimies Tashigi muistuttaa kovasti Kuinaa (ulkonäöltään, taistelutyyliltään ja persoonaltaan), jonka vuoksi Zoro pakoilee häntä. Lisäksi Tashigi on samanikäinen kuin Kuina, jos hän olisi elossa. Tashigilla ei kuitenkaan uskota olevan suurempia yhteyksiä Kuinaan.

Kuina on pelattava hahmo One Piece Grand Adventure -pelissä.

Kureha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Masako Nozawa
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Maddie Blaustein

Tohtori Kureha on Drum-saaren ainoa lääkäri. Hän kohtelee potilaitaan poikkeavasti, ja satuttaa heitä jos potilaat eivät suostu siihen mitä hän käskee. Kureha myös taistelee erikoisesti ja on voimakas (hän pystyy lyömään itsensä paksujen tiiliseinien läpi). Luonteensa vuoksi häntä kutsutaan noidaksi. Koska Kureha on hyvin perehtynyt lääketieteeseen, hän on pystynyt pitämään itsensä hyvässä kunnossa ja on tällä hetkellä 139-vuotias (4Kids versiossa 99,5-vuotias).

Hänen ulkonäkönsä on humoristinen, sillä hänellä on hyvin säilynyt naisen vartalo (jota voi vertailla esimerkiksi Nico Robinin vartaloksi), mutta vanhuksen naama ja ääni. Kureha kutsuu itseään kauniiksi ja pukeutuu trendivaatteisiin. Hän ei siedä sitä, jos häntä puhutellaan mummona tai kutsutaan esim. eukoksi (ja hän usein lyö tai potkaisee kyseisessä tilanteessa). Kureha pitää paljon juomisesta, ja usein hänellä onkin luumuviiniä (ötökkämehua 4Kids versiossa) käden ulottuvilla. Juomisen syy saattaa olla myös se, että Kureha pysyisi "nuorena". Hän myös "kuulee väärin", että joku kysyisi häneltä nuoruutensa salaisuutta. Eiichiro Odan mukaan Kurehalla on vielä monta vuotta elinaikaa.

Vuosia sitten Tri Kurehalla oli suhteita Hirulukin kanssa, ja tuntui pitävän yhteistyöstä hänen kanssaan. Hän ei kuitenkaan pitänyt Hirulukin ideoita kovin suuressa arvossa, sillä Hiruluk oli puoskari. Kun hän huomasi, että Hiruluk teki kuolemaa, hän suostui Hirulukin viimeiseen lupaukseen vastahakoisesti: kouluttaa Chopperista lääkäri. Opettaessaan Chopperille kaiken mitä itse tiesi lääketieteestä, hän yllättyi nuoren poron taidoista (tosin Kureha ei sitä todennäköisesti koskaan ääneen sanonut). Jotta Chopperista tulisi hyvä lääkäri, tämän täytyisi lähteä kiertelemään maailmaa, ja Kureha auttoi Chopperia muuttamaan päätöksensä lähteä Olkihattujen mukaan karkottamalla tämän linnasta. Jäähyväisiksi Kureha kuitenkin lähetti Hirulukin 30 vuoden työn tuloksen taivaalle, jonka vuoksi lumisade muuttui vaaleanpunaiseksi ja näytti kaukaa katsottuna kirsikkapuun kukilta. Sateen tarkoitus oli sulattaa ihmisten jäätyneet sydämet.

Viimeksi Kureha nähtiin luvussa 440 katsomassa Chopperin etsintäkuulutusta, ja toivoi 50 berryn kiinniottopalkkiossa olevan virhe.

Japanilaisen faniäänestyksen mukaan Kureha on 34 suosituin One Piece hahmo.

Englannin versiossa hänen ääninäyttelijänsä on Maddie Blaustein, joka ääninäytteli Cubix -animaatiosarjan pahaa Dr. K:ta. Siksi Kurehalle päätettiin antaa lempinimeksi myös Dr. K, joka vastaa japaniversion "Doctorinea" (suom. tohtorinna).

Laboon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laboon on valtava saarivalas (jopa isompi kuin Calm Beltin merihirviöt) West Bluelta, jonka Olkihatut tapasivat heti tullessaan Grand Linelle. Viisikymmentä vuotta sitten Päinvastoin-vuorelta tulleet merirosvot ystävystyivät Laboonin kanssa, mutta jatkoivat matkaa vietettyään Laboonin seurassa jonkin aikaa. Merirosvot lupasivat palata takaisin kierrettyään Grand Linen, mutta he eivät koskaan palanneet. Sen vuoksi Laboon on puskenut Päinvastoin-vuoren seinämää päin päästäkseen toiselle puolelle, mutta saaden vain haavoja. Hänen huoltajansa on tohtori nimeltä Crockus, joka pääosin asuu majakassa Grand Linen juurella toivottaen tervetulleiksi sinne tulevat.

Merirosvot jonka mukana Laboon matkusti Grand Linelle oli merirosvot, joihin myös Brook kuului, kunnes he kohtasivat loppunsa Florian kolmiolla. Brook pirunmarjavoimiensa avulla kuitenkin jäi henkiin. Crockus on hoitanut Laboonia siitä lähtien, kun merirosvot jättivät Laboonin hänen huostaansa. Vaikka Laboon tietää, ettei merirosvot enää palaa, hän kieltäytyy uskomasta sitä todeksi. Laboon on saanut monia arpia iskiessään itseään Red Linea päin päästäkseen takaisin West Blueen.

Monkey D. Luffy haastoi valaan otteluun ja iski Going Merryn maston Laboonin päähän. Tappelun päätteeksi Luffy sanoi ottelun päätyneen tasapeliin, ja he ratkaisisivat ottelun kun Olkihatut palaavat. Luffy maalasi Olkihattujen jolly rogerin Laboonin päähän, ja käski häntä olemaan iskemättä itseään Päinvastoin-vuorta päin. Olkihatut lähtivät, ja jättivät taakseen kaksi hyvää ystävää.

Ainoa merirosvoista eloonjäänyt luuranko Brook on tällä hetkellä Olkihattujen kanssa Whole Cake -saarella, joka sijaitsee Grand Linen jälkimmäisellä puoliskolla, viimeisellä merellä. Koska Brook on saanut varjonsa takaisin, hän pystyy lähtemään tapaamaan Laboonia.

Muutokset 4Kids versiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laboon osa tuomittiin liian väkivaltaiseksi, joten se leikattiin pois. Alun perin Baroque Worksin jäsenet Mr. 9 ja Miss Wednesday johdattivat Olkihatut Whiskey Peakille, mutta 4Kids versiossa heidät tavattiin vasta Whiskey Peakillä. Crockus antoi lokitikun Olkihatuille, mutta 4Kids versiossa Usopp kertoi hänen isänsä antaneen lokitikun itselleen. Sanji taas oli kuullut Zeffiltä miten Grand Linella tulee suunnistaa. Grand Linen viimeisestä saaresta "Raftel"ista ei ole vielä mainittu 4Kids versiossa, vaikka alkuperäisessä se kerrottiin jo Grand Linen alussa. Lisäksi Brook on erittäin tärkeä hahmo Thriller Barkissa, joten 4Kids versiolla tulee olemaan vaikeuksia jättäessään Laboon osan välistä. Jos Brook liittyy Olkihattuihin, on 4Kids pulassa. Amerikassa toimii kuitenkin FUNimation, joka ei ole poistellut jaksoja.

Latva-Aho[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Masato Hirano
 • Ääninäyttelijä (4Kids):

Asekaupan omistaja Loguetownissa, joka yritti huijata Zorolta Harmonian tietä pilkkahintaan. Hän antoi Zorolle ilmaiseksi kaksi miekkaa, Demoniterä numero kolmen ja Lumihuurun, koska Zoro vakuutti olevansa hyvä miekkamies vaarantamalla kätensä laittaessaan onnensa Demonimiekkaa vastaan. Zoro heitti Demoniterän ilmaan ja suoristi kätensä sen putoamiskohdalle. Miekka meni Zoron käden ohi täpärästi.

Lola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Aya Hisakawa

Zombie-Lolan loi Hogback ja hänen ruumiinsa sijoitettiin Lola-nimisen merirosvon varjo. Zombie-Lola oli hyvin mustasukkainen Absalomia kohtaan ja halusi tappaa kaikki, jotka Absalom halusi naida, mustasukkaisuuden kohdituessa varsinkin olkihattupiraatti Namiin. Nami kuitenkin valehteli hänelle olevansa oikeasti mies ja että hänen nimensä olisi Namizou. Hän ei halunnut naimisiin Absalomin kanssa ja lopulta Lola pelasti hänet.

Ihmis-Lola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolme vuotta ennen tarinaa, Lola ja hänen miehistönsä eksyivät Thriller Barkiin ja heiltä varastettiin varjot. Luffyn kukistettua Morian, kaikki saivat varjonsa takaisin ja kaikki mitä Lola muisti oli Namizoun nimi, vaikkei tiennyt mistä oli kuullut sen. Joka kerta kun Lola tapaa miehen, hän kysyy suoraan haluaako tämä mennä hänen kanssaan naimisiin. Tähän mennessä kukaan ei ole vastanut myöntävästi. Ennen kuin Olkihatut lähtivät saarelta, Lola antaa heille hänen äitinsä Vivre Cardin, jos he ovat pulassa. Hän myös kertoo tulevansa Uudesta Maailmasta.

Lolan äidin henkilöllisyys on sittemmin selvinnyt. Lolan äiti on Uuden Maailman piraatti, yksi neljästä keisarista, Charlotte "Big Mom" Linlin.

Makino[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Makiko Ōmoto

Makino on "baarimikko" Luffyn kotikaupungista, Fuushasta. Hän on kiltti ihminen, ja hyvä ystävä Shanksin ja tämän miehistön sekä Luffyn kanssa. Makino on erittäin huomattava hahmo ja hänet on usein nähty pormestarin kanssa. Luffyn ollessa pikku poika, Makino oli kuin äiti/isosiskohahmo Luffylle. Kun Heguma satutti Luffyä, Makino juoksi hakemaan pormestarin avuksi. Kun Punatukka merirosvot lähtivät kaupungista, Makino oli Luffyn kanssa heitä hyvästelemässä.

Usein hänet nähdään katselemassa Luffyn etsintäkuulutusta. Makino kommentoi Luffyn kuvaan, että hän näyttää onnellisemmalta kuin koskaan aikaisemmin ja kun kaikki Olkihatut saivat etsintäkuulutukset, Makino sanoi Luffyllä olevan hyviä ystäviä.

Makino nähdään myöhemmin mangan luvun 614 alussa ja hänellä on pieni lapsi.

McKinley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Keiichi Sonobe

Valkobarettien (Skypiean poliiseja) kapteeni, joka yritti pidättää Olkihattupiraatit kun he saapuivat taivassaarelle. Hän tuntui olevan uskollinen Enerille, kunnes Ener päätti tuhota Skypiean pirunmarjavoimillaan. McKinley työskenteli Enerille vain suojellakseen taivassaaren asukkaita. Kun Conis kertoi Enerin tuhoisista suunnitelmista, McKinley päätti vaihtaa puolta ja liittoutua Conisin kanssa evakoidakseen taivassaaren asukkaat.

Merry[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Jin Domon
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Ted Lewis

Merry on Kayan hovimestari ja huoltaja. Hänen kampauksensa ja pässin sarvet tekevät hänestä lampaan kaltaisen.

Kuten muut kyläläiset, Merry hylkäsi Usoppin varoituksen Mustan kissan merirosvojen hyökkäyksestä kuvitellen, että se oli yksi Usoppin valheista. Ennen taistelun alkua, Kayan toinen hovimestari Kurahadoor haavoitti Merryä ja paljasti janoavansa Kayan perintöä. Kun Kaya löysi Merryn seuraavana aamuna, hän kertoi Kayalle kuka häntä haavoitti.

Olkihattujen voitettua Kapteeni Kuron ja Mustan kissan merirosvot, Merry lahjoitti heille purjealuksen jonka nimi oli Going Merry.

Laivan samankaltainen nimi, keulakuva ja entiset liput muistuttavat Merryä. Hän suunnitteli laivan alun perin Kayalle, josta johtuu naisten huoneen ylellisyys. On myös mahdollista, että Merry rakensi laivan itse. Joka tapauksessa laivan rakentajan on pakko olla lahjakas, sillä laiva selvisi Grand Linelle Water 7:ään asti, ennen kuin se poltettiin.

Mikazuki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Isshin Chiba

Isokypärä-merirosvojen kapteeni ja ainoa nimetty jäsen. Hänet nähtiin ensi kertaa kun hän kieltäytyi maksamasta Galley-La Companylle laivansa korjaamisesta. Hän nosti metelin vain joutuakseen lyödyksi miehistönsä kanssa Galley-Lan rakennusmiesten vuoksi. Hänen kiinniottopalkkionsa on 36 000 000 berryä. Fillerissä hän paljastui verottajaksi, mutta hävisi helposti Zorolle.

Minatomo-San[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minatomo-San on yksi SBS/TLK-kysymysnurkan vitseistä syntynyt hahmo. Eiichiro Oda selitti, ettei hän tehnyt virhettä piirtäessään Heguman rikki potkaiseman oven ehjäksi myöhemmin mangassa. Oven korjasi puuseppä nimeltä Minatomo-San, joka ei voi ohittaa rikkinäisiä ovia korjaamatta niitä. Odan vastauksen jälkeen hän on ilmestynyt usein animessa, enimmäkseen korjailemassa ovia. Minatomo-Sanin kaltaisia hahmoja ovat mm. Pandamies ja Sam-San.

Moda[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maidon lypsäjä jonka Ace tapasi omassa minitarinassaan. Hän pelasti Acen joesta jonne hänet oli potkaissut Tri. Mustaparta, kokki ja monet muut. Kiitokseksi Ace vei Modan vanhemmille häneltä kirjeen, jotka työskentelevät Merivoimien laivalla.

Monkey D. Dragon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Hidekatsu Shibata
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Dan Green

Monkey D. Dragon on Monkey D. Luffyn isä, ja lippueamiraali Monkey D. Garpin poika. Häntä kutsutaan myös vallankumoukselliseksi Dragoniksi, joka on maailman etsintäkuulutetuin rikollinen, ja yksi hahmoista jotka kantavat D:tä nimessään. Dragon on tällä hetkellä ainoa vakava D:tä nimessään kantava, osittain johtuen hänen kasvomaalauksestaan. Siitä huolimatta, että hän on Maailman hallituksen vihollinen, hän pitää yhteyttä isäänsä Garpiin.

Ennen sarjan alkua, Dragon antoi Luffyn Garpin hoidettavaksi. Ensi kerran Dragon ilmestyi Loguetownissa kun salama tuhosi Gol D. Rogerin mestauslavan jonka vuoksi Luffy selvisi Buggyn mestaamiselta. Myöhemmin Dragon pelasti Luffyn Smokerilta. Pelastustyön jälkeen alkoi myrskytä vihreää tuulta. Ei ole vielä varmaa aiheuttiko Dragon nämä ilmiöt. Tällä hetkellä Dragon on matkalla South Bluen eräälle saarelle ja aikoo matkata North Blueen. Nähdessään Enies Lobbyn jälkeisen Luffyn kiinniottopalkkion, hän totesi, että he saattavat nähdä lähitulevaisuudessa.

Montblanc Norland[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Hōchū Ōtsuka

Montblanc Norland (モンブラン・ノーランド, Monburan Nōrando) tunnetaan nykyisin sarjassa satuhahmona, joka oli valehtelija ja valehdeltuaan Jaya kultakaupungista, hänet mestattiin. Hän vakuutti valheensa olevan totta kuolemaansa asti. Tarina kuitenkin perustuu tositapahtumiin...

400 vuotta sitten, hän oli tutkija joka löysi Jayan saaren kuulemalla kultaisen kellon soiton. Kyseinen kello oli pyhä esine Shandora-heimolle. Norlandista ja hänen miehistöstään tuli heimolaisten ystäviä, varsinkin Norlandista ja Shandoran soturi Calgarasta. Heille näytettiin kultainen kaupunki, jossa kultainen kello sijaitsi.

Palattuaan kotisaarelleen Lyneeliin, hän kertoi löydöstään kuninkaalle. Kuningas pyysi Norlandia viemään hänet kultaiseen kaupunkiin. Saavuttuaan saarelle, asukkaat ja kulta olivat kuitenkin poissa. Kuningas syytti Norlandia valehtelemisesta ja tuomitsi hänet kuolemaan. Hänen miehistönsä joutui katsomaan avuttomina kapteeninsa kuoleman. Ennen kuolemaansa Norland itki ja mietti mihin Calgara ja muut olivat joutuneet. North Bluella hyvin tunnettu tarina Norlandista antaa hänestä kuvan typeränä valehtelijana.

Shandora heimon katoaminen jäi mysteeriksi Norlandille, mutta todellisuudessa Knock Up Stream lennätti taivaalle saaren puolikkaan, jossa Shandora-heimo asuu vielä tänäkin päivänä. Saari lävistyi Giant Jackiin ja kultakello lensi tuntemattomaan paikkaan soiden kauniisti. Tätä sointua kutsutaan "saaren lauluksi". Norlandin vale todistettiin todeksi Luffyn ansiosta, joka soitti kultaista kelloa niin, että sinimerisetkin kuulivat sen. Samalla Luffy puhdisti Norlandin jälkeläisen, Montblanc Cricketin maineen.

One Pieceä englanniksi dubbaava FUNimation kuulemma aikoo käyttää Norlandista nimeä "Noland".

Tri. Mustaparta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ace törmäsi häneen minitarinassaan "Acen Mustaparta-jahti". Hän luuli tohtoria etsimäkseen Mustaparraksi ja paiskasi tämän maahan. Huomatessaan erehtyneensä Tri Mustaparta heitti hänet jokeen kokin kanssa, jolle aikaisemmin Ace ei maksanut.

Nefertari Cobra[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Iemasa Kayumi
 • Ääninäyttelijä (4Kids): David Zen Mansley

Alabastan kuningas ja Vivin isä. Hän on todella viisas ja oikeudenmukainen, sekä huolehtii kansastaan vaikka he kapinoisivatkin häntä vastaan. Cobra nähtiin ensi kertaa Doltonin takaumassa, jossa Maailman hallitus kokoontui Alabastassa. Ennen Olkihattujen saapumista, Alabasta oli kärsinyt ilman sadetta kolme vuotta. Ihmiset alkoivat uskoa, että kuningas käytti tanssipulveria pitääkseen pääkaupunki Alubarnan hengissä, jättäen mm. Yuban kuolemaan. Sateettomuudelle syypääksi paljastui lopulta Baroque Works, jonka todisti Vivin isälleen lähettämä kirje. Cobra päätti lähettää Pelin Erumaluun ja Chakan käskemään kruununarmeijaa suojelemaan Alubarnaa Baroque Worksilta ja kapinallisilta.

Myöhemmin Baroque Works lähetti Mr. 2 Bon Clayn Katoreaan lavastamaan Cobran lopullisesti syylliseksi Alabastan kuivuuteen ja pahoinpiteli kansalaisia. Tämä suututti kapinalliset ja he lähtivät etuajassa sotaan. Oikean kuninkaan vangitsi Mr. 4 ja Miss Merry Christmas. Myöhemmin Cobra opasti Miss All Sundayn poneglyfin luo, jossa olisi tietoa Plutonista. Samassa paikassa Luffy lopulta voitti Sir Crocodilen ja Cobra kantoi Luffyn muiden Olkihattujen luokse.

Sodan päätteeksi Kappa kertoi kapinallisille, että Katoreaan hyökännyt kuningas ei ollut oikea, ja tämä tieto päätti sodan.

Hänen nimensä on muutettu Nebraksi englannin animeversiossa ja sukunimi Nefeltariksi. Nefertari oli usein kuningattarille ja prinsessoille annettu nimi, joka tarkoittaa "kaikkein kauneinta". Eiichiro Oda sanoi, ettei tiennyt nimetessään Cobraa ja Viviä, mitä Nefertari tarkoittaa.lähde?

Nico Olvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Yuriko Yamaguchi

Nico Olvia (ニコ・オルビア Niko Orubia) oli Nico Robinin äiti. Hän oli Ohara-saaren arkeologi, joka työskenteli yhdessä muiden "Tiedon puun" oppilaiden kanssa poneglyfejen tulkitsemisessa. Olvian tiedot kuitenkin koituivat kuolemaksi. Neljä vuotta ennen Gol D. Rogerin kuolemaa, hän jätti kaksivuotiaan tyttärensä Robinin Oharaan lähtien itse 33 muun oppilaan kanssa. Merivoimat tappoivat heidät ja ottivat Olvian vangiksi. Lopulta hän karkasi Jaguar D. Saulin avustuksella, joka ei pitänyt siitä, että Merivoimat rankaisevat siitä, että ihmiset lukevat poneglyfejä. Saul ja Olvia palasivat Oharaan, mutta Maailman hallitus tiesi jo opiskelijoiden tukikohdan Oharaksi. He lähettivät salaiset CP9:n poliisit Oharaan.

Olvia ehtii ennen hyökkäystä saapua Tiedon puuhun varoittamaan muita opiskelijoita tulevasta vaarasta. CP9:n sen aikainen johtaja Spandine saapui muiden CP9:n jäsenten kanssa saarelle ja vangitsi opiskelijat. Samalla Olvia näki hänen tyttärensä. Hän sanoi Robinille, ettei ollut hänen äitinsä pitääkseen tämän turvassa, mutta lopulta paljasti tyttärelleen olevansa äiti. Halauksen jälkeen Olvia käski Saulin viedä Robin pois saarelta Buster Call hyökkäyksen käynnistyttyä. Tämän jälkeen hän jäi Cloverin ja muiden opiskelijoiden kanssa heittelemään kirjoja veteen, jotta ne eivät palaisi poroksi ja tulevaisuuden ihmiset löytäisivät ne ja tietäisivät mitä todella tapahtui. Opiskelijat jäivät Tiedon puuhun ja todennäköisesti kaikki kuolivat. Olvia harmitteli sitä, ettei jättänyt tyttärelleen äidillistä hyvästiä.

Nico Olvian ääninäyttelijä on sama kuin 28-vuotiaan Nico Robinin. Japanilaisen faniäänestyksen mukaan Olvia on 44 suosituin One Piece hahmo.

Nojiko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Wakana Yamazaki
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Tara Sands

Nojiko on Namin isosisko (he eivät ole verisukulaisia, mutta ovat molemmat varttuneet Bellemeren hoivissa). Hän on yksi päähenkilöistä Arlong osan aikana. Nojiko mm. paljasti Olkihatuille Namin menneisyyden ja pelasti Genzoon kanssa Luffyn hukkumiselta. Oikeassa kädessä hänellä on tatuointi joka jatkuu kaulan alle. Tämän hän teki siksi, ettei Namista tuntuisi niin pahalta kun tällä on Arlong-merirosvojen tunnus oikeassa kädessään. Häntä ammuttiin selkään kun hän yritti estellä Namia hyökkäämästä eversti Nezumin kimppuun joka aikoi takavarikoida Namin ryöstämät rahat. Nojiko kuitenkin selvisi. Mangassa hän lahjoitti Namille rannerenkaansa. Viimeksi hänet nähtiin katsomassa Namin kiinniottopalkkiota, ja oli iloinen, että Nami oli tyytyväisen näköinen kuvassaan.

Oars[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Mayumi Tanaka

Demoni Oars (オーズ) on 900:s zombie, jonka Hogback oli luonnut. Hän oli jättimäinen hirviö joka oli riehunut ympäri maailmaa. Gecko Moria käytti tätä hirviötä Luffyn varjon kotina Thriller Barkissa. Hän on Oars juniorin esi-isä. Kun Gecko Moria pisti Luffyn varjon Oarsin sisään, ensimmäiseksi hän huusi tarvitsevansa lihaa. Sen jälkeen hän pyysi Sanjia tekemään ruokaa, unohtaen lopulta Sanji oli. Oars kuoli Chopperin päätelmien mukaan 500 vuotta sitten hypotermiaan, koska tämä oli alasti jossain todella kylmässä paikassa.

Pagaya[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Mahito Ōba

Conisin isä ja lahjakas keksijä, joka korjasi Namin aallokin. Pagayan luultiin kuolleen kun Ener lähetti tuomion hänen ja auttamansa jumalkaartin jäsenen ylle, joka kertoi Pagayalle ja Conisille Enerin suunnitelmasta tuhota Skypiea. Myöhemmin hän kuitenkin palasi ja oli terve. Hän auttoi Conisin kanssa Olkihattuja pakenemaan Valkobaratteja, koska Olkihatut eivät olleet maksaneet saarelle rantautumismaksua ja olivat siksi rikollisia. Pagayalla on tapa pyytää kaikesta anteeksi.

Pandamies[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Mahito Ōba

Pandamies on Eiichiro Odan vitsihahmo jolla on lihaksikkaan miehen vartalo ja pandan kasvot (ei ole vielä kerrottu onko se naamari vai ei). Oda piilottaa usein Pandamiehen esimerkiksi suuren väkijoukon sekaan, ja lukijat voivat yrittää löytää Pandamiestä.

Pandamies luotiin alun perin Kinnikuman sarjaa varten. Hän on kotoisin Tiibetistä ja iältään tuntematon. 200 cm pitkä ja 122 kiloa painava. Hänen voimatasonsa on 3 300 000 ollessaan syömättä bambuja ja syötyään bambuja hänen voimatasonsa on 3 300 000. Kun hänet hylättiin pienenä, pandat kasvattivat hänet. Kun ihmiset haukkuivat häntä lehdenpurijaksi, päätti Pandamies kasvaa voimakkaaksi.

Eiichiro Odan mukaan Pandamiehen lähettyvillä hiippaileva hahmo on Tomaatti-gangsteri, joka on verojenperijä ja jahtaa Pandamiestä saadakseen tältä maksun veroista. Siksi Pandamies piileskelee ympäri One Piece maailmaa Tomaatti-gangsteri perässään.

Japanilaisen faniäänestyksen mukaan Pandamies on 31 suosituin One Piece hahmo.

Pandamies esiintyy myös One Piece Grand Battle pelissä, jossa hän piileskelee taustalla, joskus useammassa paikassa kuin yhdessä. Viidessä One Piece pelissä Pandamies on lukittavana hahmona. Grand Battle -pelissä hänellä on oma tarinamoodi, jossa lopuksi hän taistelee Luffyä vastaan. Jos taistelu päättyy tasapeliin, Luffy ehdottaa Pandamiestä liittymään joukkoonsa. Pandamiehen näytettiin olevan kiinnostunut asiasta, mutta lopulta päätti pysyä vihollisena. One Piece: Pirate Carnival pelissä hän ilmestyy molemmissa minipeleissä ja on kapteeni Kapteeni kapteenipelissä.

Hän on myös lukittavissa pelissä nimeltä "Ultimate Muscle: Legends vs New Generation", kun kaikki muut hahmot on lukittu.

Pati[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Tetsu Inada

Pati on yksi Baratie-ravintolan kokeista, joka ei aina tule toimeen Sanjin kanssa. Hän ja Carne auttoivat suojelemaan Baratie-ravintolaa Don Kriegin hyökkäykseltä. Patin yllättävä puoli paljastui kun hän auttoi Carnen kanssa myrkyttynyttä Giniä.

Kuten Franky, Pati muistuttaa ruumiinrakenteeltaan etäisesti Kippari-Kallea enimmäkseen käsistään. Pati pitää asiakkaita kuninkaina. He jotka maksavat saavat hyvän palvelun, mutta ne jotka eivät maksa eivät ole myöskään asiakkaita Patin silmissä ja saavat kuonoonsa. Pati solvaa asiakkaita tietämättään kun hän puhuu heille.

Pati auttaa Zeffiä One Piece Grand Adventure -pelissä.

SBS/TLK-kysymysnurkanlähde tarkemmin? mukaan Patin nimi tulee ranskalaisesta sanasta "Patisserie" (sokerileivos).

Pel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pel (ペル Peru) on toinen Alabastan armeijan komentajista, ja vahvin taistelija Alabastassa. Hän on syönyt lintulintumarjan, mallia haukka (Tori Tori no Mi, Model: Falcon). Pirunmarjavoimillaan hän pystyy muuttumaan haukaksi, tai haukan ja ihmisen hybridiksi. Lintuvoimiensa vuoksi hänestä on kutsumanimi "suojelija haukka Pel". Marja on yksi viidestä tunnetusta lentokyvyn antavista marjoista (lukijoille ei ole vielä selvillä mitkä neljä muuta ovat).

Hän taistelee Miss All Sundaytä aka Nico Robinia vastaan, mutta häviää helposti. Taistelun jälkeen hän vei Luffyn muiden luokse Alubarnaan, Alabastan pääkaupunkiin jossa sota käytäisiin. Ajan kuluessa paljastuu, että Sir Crocodile on piilottanut Alubarnaan pommin joka räjäytettäisiin keskellä aukiota, josta seuraisi tuhoisia vaikutuksia. Olkihatut ja Vivi onnistuvat löytämään pommin, mutta se oli ajastettu, joten mitään ei ollut enää tehtävissä. Pel kuitenkin saapui paikalle, ja otti pommin mukanaan taivaalle ja räjähti sen mukana. Hän ei kuitenkaan kuollut vaan toivuttuaan lääkärin luona hän palasi Alubarnaan ja huomasi hautakivensä (hautakiveä mangassa ei näytetty). Pel nähtiin uudemman kerran kun Coozan setä ja Gedatsu avasivat kylpylän.

Pel nähtiin viimeksi luvussa 440 ja jaksossa 324 järkyttyen nähdessään Nico Robinin olevan yksi Olkihatuista. Hän yllättyi toistamiseen kun Vivi ei ollut ollenkaan ihmeissään.

Japanilaisen faniäänestyksen mukaan Pel on 27 suosituin One Piece hahmo.

Pelona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Kumiko Nishihara

Pelona (tai Perona (ペローナ)) on tyttö, johon olkihatut törmäsivät ensimmäisen kerran Thriller Barkissa. Pelona on yksi Gekko Morian kätyreistä. Hän pukeutuu gootti/lolita tyyliseen asuun johon kuuluu valkoista, mustaa ja kirkkaanpunaista. Pelona on itsevarma persoona, joka tykkää söpöistä asioista ja inhoaa käskyttämistä. Pelona on syönyt holo-holo-marjan, mikä antaa hänelle kyvyn tuottaa negatiivisia-aaveita kehossaan ja usuttaa ne jonkun kimppuun. Aavet aiheuttavat uhriinsa negatiivisen tunnetilan (masennusta). Pelona pystyy myös lentämään ja läpäisemään esteet koskettamatta niitä. Pelonan ainoa vihollinen näyttäisi olevan Usopp, koska tämä oli ainoa joka pystyi taistelemaan häntä vastaa. Myöhemmin, olkihattujen vielä ollessa Thriller Barkissa, kaapparilordi Bartholomew Kuma ilmestyy Pelonan eteen yrittäen kysyä tältä olkihatuista. Kun Pelona osoittautuukin hankalaksi, Kuma päättää lähettää hänet toiselle saarelle. Ennen lähtöä Kuma kysyy Pelonalta minne tämä haluaisi matkustaa. Pelonaa ehtii mainita pimeän ja kolkon paikan, jossa hän voisi hyräillä synkkiä loitsuja, ennen kuin kuma läimäyttää häntä kädellään ja Pelona katoaa. Myöhemmin, Pelonan saavuttua synkälle saarelle, jossa on vanha linna, hän tajuaa, ettei siellä ole palvelijoita tai söpöjä eläimiä. Tämä saa Pelonan vihaiseksi. Hän alkaa nyyhkyttää ja ikävöidä Moriaa. Yhtäkkiä Pelona kuulee räjähdyksen metsässä ja menee katsomaan mistä on kyse. Hänelle selviää, että Kuma on lähettänyt myös Zoron saarelle. (Zoro tuli saarelle paljon Pelonaa myöhemmin) Maassa makaava Zoro on lähes puolikuollut, joten Pelona päättä auttaa häntä. Pelona sitoo Zoron siteisiin lähes "muumiomaiseen" tapaan, mikä osoittaa hänen huonot lääkärilliset taitonsa. Kun Zoro myöhemmin herää saaren linnasta ja kysyy Pelonalta, missä hänen katanansa ovat, Perona ei suostu kertomaan, koska pelkää Zoron iskevän niillä häntä. Myöhemmin Pelona kuitenkin alkaa vakuuttua siitä, ettei Zoro vahingoita häntä ja luovuttaa katanat takaisin. Myöhemmin paljastuu myös, että saarella oleva linna on Dracule Mihawkin maailman parhaan miekkamestarin koti.

Rika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Emi Uwagawa
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Lisa Ortiz

Shell kaupungissa asuva tyttö, joka yritti auttaa Zoroa tarjoamalla hänelle itseleipomiaan onigirejä (4Kids versiossa hän tarjosi keksejä), mutta Zoro käski tätä lähteä pois. Samalla Helmeppo tuli paikalle ja maistoi yhtä onigiriä, mutta heitti kaikki onigirit maahan ja murskasi ne jalallaan sanoen niiden olevan makeita, vaikka niiden pitäisi olla suolaisia (4Kids versiossa kekseissä oli munankuoren palasia joukossa). Helmeppo käski Merivoimien sotilaan heittää tyttö aidan yli, mutta Luffy sai Rikan kiinni ennen putoamista.

Syy miksi Zoro joutui vangiksi oli se, että hän suojeli Rikaa Helmepolta ja tämän villikoiralta.

Rikasta tuli Cobbyn ja Helmeppon ystäviä heidän jäädessä saarelle kouluttautumaan Merivoimien sotilaiksi, ja oli harmissaan kun he lähtivät lopulta lippueamiraali Garpin mukaan päämajalle.

Hän esiintyi viimeksi kuudennessa One Piece spesiaalissa (jakso 303) Usopp merirosvojen ystävänä.

Ripsi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Kappei Yamaguchi
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Jamie McGonnigal

Ripsi (jap. マツゲ, Matsuge, eng. Eyelashes) on kameli, joka auttoi Olkihattuja Alabastan aavikolta lähtien koko Alabasta tarinan ajan. Hän ei anna kuin naisten matkustaa selässään, kuten esimerkiksi Nami ja Vivi. Ripsi ei ole kamelin alkuperäinen nimi, vaan Nami itse nimesi kamelin Ripseksi. Vain naisten kyytiin päästäminen ja Ripsen eleet tietyissä tilanteissa naisten seuroissa osoittaa, että hän on perverssi. Ripsi auttoi Viviä Olkihattujen kanssa pukeutumalla valkoiseen kaapuun muiden kanssa ja matkustaen vauhtisorsan päällä hämätäkseen Baroque Worksia. Ripsistä tuli Usoppin pari taistelussa Baroque Worksia vastaan, mutta parit vaihtuivat Mr. 2 Bon Clayn lähtiessä jahtaamaan Viviä. Alabasta osan lopuksi, Ripsi sai Vivin käskystä erikoiskohtelua ja Ripsi sai liittyä vauhtisorsiin, vaikka onkin kameli.

Ririka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu:
 • Ääninäyttelijä (4Kids):

Rikan äiti joka omistaa ravintolan Shell kaupungissa. Zoro suojeli häntä ja muita Helmeppon villikoiran hyökätessä ravintolaan. Hänen nimensä paljastui One Piece Blue kirjassa.

Roji[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Noriko Uemura

Roji oli Nico Robinin röyhkeä ja julma täti Oharan saarelta. Rojin puoliso oli Nico Olvian veli, joka oli ainoa jäljellä oleva kiltti huoltaja Robinille. Kun Olvia lähti saarelta, hänen veljensä otti Robinin huostaansa, mutta Roji ei pitänyt ajatuksesta. Hän huusi usein Robinille ja löi mikäli tämä ei lopettanut itkemistä. Puolimatkassa Robinin kasvatusta Oharassa, Rojin miehelle tuli esteitä. Niinpä Roji huolehti itse Robinista ja aina kun lähti juhliin, hän antoi Robinille monta kotiaskaretta ja jätti ruuaksi vain leipää ja hilloa. Kun Robin tapasi Saulin, hän antoi kaiken leivän ja hillon hänelle, joka teki Rojista erittäin vihaisen. Roji kuoli todennäköisesti Buster Call hyökkäyksessä joka tehtiin myöhemmin Oharan saarelle.

Roshio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Eiji Takemoto

Merirosvo joka sanoi kiinniottopalkkiokseen 42 000 000 berryä. Hänet nähtiin pelaavan korttia Hyeena-Bellamyn kanssa Jaya-osan alussa. Roshio voitti reilusti, mutta Bellamy iski hänen kättään tikarilla ja pyysi perämiestään "todistamaan" Roshion huijariksi. Todettuaan Roshion huijariksi, hänet paiskattiin ulos ikkunasta ja Bellamy tappoi hänet pirunmarjavoimillaan. Roshion jolly roger oli hirtetty mies punaisella pohjalla, joka oli mm. hänen otsapannassaan.

Ryuuma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Yūichi Nagashima

Ryuuma (侍・リューマ) on samurai Wano-maasta Uudesta Maailmasta joka kuoli ja herätettiin eloon Hogbackin avulla. Hänestä tuli Zombie-kenraali. Brookin varjo oli laitettu häneen kiinni ja Brook taisteli häntä vastaan monta kertaa, onnistumatta. Hogback kertoo Namille, Usoppille ja Chopperille, että Ryuuma tappoi kauan sitten lohikäärmeen. Zoro lopulta voitti Ryuuman ja sai hänetlä palkkioksi miekan, joka on 21 parhaimmista miekoista.

Sam-San[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sam-San on Eiichiro Odan vitsihahmo joka aina välillä esiintyy sarjassa. Hän on samankaltainen hahmo kuin Pandamies, mutta toisin kuin Pandamies, Sam-San on aina juovuksissa. Lisäksi Sam-Sanilla on oma tarinansa. Ensimmäisen kerran hänet nähtiin juhlivan väkijoukon seassa, kun Arlong voitettiin. Odan mukaan hän oli matkalla tyttärensä häihin, mutta nähtyään juhlivia ihmisiä hän päätti liittyä seuraan.

Animessa Sam-San on nähty myös Loguetownissa, jossa hän oli yksi tuomareista kisassa, jonka voittajasta tulisi East Bluen paras kokki. Sanji voitti ottelun.

Seuraavaksi hänet nähtiin Alabasta osan aikana kuvassa, jossa Mr. 1 ja Miss Doublefinger kävelee kapinajoukon riehuessa valekuninkaan mellastamisen takia. Odan mukaan Sam-San oli kännissä Alabastassa, koska hänen toinen tyttärensä oli menossa naimisiin. Toiseksi syyksi Oda selitti Sam-Sanin ja hänen vaimonsa ottaneen eron. Lisäksi hänen tyttärellään oli ongelmia, jotka saivat hänetkin pulaan. Tyttären ollessa lähdössä Sam-San päätyi jotenkin Alabastaan juotuaan liikaa.

Hänet nähtiin myös neljännen One Piece -elokuvan alussa.

Scratchmen Apoo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Mitsuaki Madono

Scratchmen Apoo (スクラッチメン・アプー) on On Air-merirovojen kapteeni ja samalla yksi Supernovista, palkkion ollessa 198 000 000 berryä. Hän tulee Grand Linelta ja hänellä on kaksi niveltä, yhden sijaan. Tämän avulla hänen on helpompi käyttää pirunmarjahyökkäyksiä. Hän pystyy koko kehollaan soittamaan musiikkia ja käyttämään hyökkäyksiään.

Shakuyaku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Hiromi Tsuru

Shakuyaku (シャクヤク) omistaa baarin Sabaody Archipelagossa ja kuten Rayleigh, hän on myös entinen merirosvo ja hänet tunnetaan erityisesti siitä, että Monkey D. Garp on jahdannut häntä. Kun Olkihatut palaavat ihmis-huutokaupasta Rayleighin kanssa, he kertovat Gol D. Rogerin tarinan. Nykyään hän huolehtii Hatchanista ja on tietämätön Olkihattujen katoamisesta. Shakuyaku kertoi heille, että jos he tapaavat Merivoimien amiraalin, pakomahdollisuus on hyvin pieni ja että nykyinen aikakausi on muuttumassa ja heidän on pidettävä aalloista kiinni, jotka vääjäämättä huuhtoutuisi pois.

Shelly[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu:

Shelly on Tonjitin pitkä lemmikkihevonen, jota kutsutaan heeeeevoseksi. Hän odotti 10 vuotta Tonjitia joka oli jäänyt puujalkojen takia loukkuun korkealle. Päästyään alas Tonjit ja Shelly ratsastivat yhdessä jälleen tapaamisen kunniaksi. Pian Foxy-merirosvot kuitenkin nappasivat Shellyn ja haastoivat Olkihattupiraatit Davy Back Fightiin. Animessa Luffy valitsi Chopperin sijasta Shellyn, kun Zoro ja Sanji voittivat toisessa ottelussa. Mangassa Luffy valitsi Shellyn kolmannessa eli viimeisessä ottelussa.

Pituutensa vuoksi Olkihatut erehtyivät Shellyä ensin kirahviksi.

Shujin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seiyu: Ääninäyttelijä (4Kids):

Erään kaupan omistaja Drum-saarella ja Tamachibin isä. Kurehan pyytäessä maksua pojalle tehdystä hoidosta, Shujin ja muut kaupan sisällä uskoivat Kurehan liioitelleen vaivan vakavuutta, kunnes Tamachibi itse kertoi voivansa huomattavasti paremmin.

ShuShu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Chieko Otarashi

Shushu (シュシュ) on koira satamakaupungista, joka vahtii lemmikkikauppaa yötä päivää. Kauppa kuului Shushun edesmenneelle isännälleen, joka oli Boodlen ystävä. Uskollisena isännälleen Shushu vahti lemmikkikauppaa, kuten oli sopinut isännän kanssa ennen tämän lähtöä.

Ensi kertaa Shushu esiintyi kun Luffy oli vankina häkissä. Shushu nieli avaimen joka avaisi häkin oven. Vähän ajan kuluttua paikalle saapui pedonkesyttäjä Mooji ja hänen lemmikkinsä Richie etsimään Luffyä, Zoroa ja Namia. Richien mennessä lemmikkikauppaan syömään välipalaa, Shushu hyökkää Richien kimppuun ja Shushu saa selkäänsä. Ruokaa saatua Mooji tuikkasi lemmikkikaupan tuleen.

Luffy pääsi vapaaksi Richien rikottua häkin, ja myöhemmin palasi Richien iskun jälkeen takaisin ja huomasi Shushun ainoan aarteen, lemmikkikaupan olevan tulessa. Hän nujersi Moojin ja Richien kostoksi, ja toi taistelun jälkeen Shushulle ainoan lemmikkikaupasta pelastetun tavaran, paketillisen naksuja. Shushu otti paketin ja kiitti Luffyä. Luffyn ja muiden paetessa pois kaupungista, Shushu turvasi heidän pakomatkansa estämällä vihaisia kaupunkilaisia lähtemään perään.

Silvers Rayleigh[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Keiichi Sonobe

Silvers Rayleigh (シルバーズ・レイリー) tunnetaan myös nimenä Pimeän Kuninkaana, on entinen Gol D. Rogerin perämies ja nykyään päällystemekaanikoksi kun Gol D. Roger teloitettiin ja miehistö erotettiin.

Rayleigh pystyy käyttämään "hakia", mielenvoimaa, jonka myös Luffy ja Shanks näyttävän omaavan. Hän pystyy kohdistamaan sen kehen tahansa, vaikka ei ole silmäkontaktia. Hän pystyi käyttämään "hakia" kokonaiseen huoneeseen pelastaessaan Olkihatut, Keimin ja Papuggin. Rayleigh kommentoi, että se joka pysyi pystyssä, ei ollut kuka tahansa merirosvo. Yksi Lawin miehistä oli pyörtymisen partaalla ja jopa Kid ja Law hikoilivat. Myöhemmin Rayleigh näyttää voimansa taistelessaan Logia-tyyppista Amiraali Kizarua vastaan. Rayleigh myös näyttää tietävän "Oikean historian" kun hän oli Rogerin alainen.

Suu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Akemi Okamura

Suu on Conisin pilvikettu. Hän muistuttaa aavikkokettua.

Tamachibi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seiyu: Ääninäyttelijä (4Kids):

Erään Drum-saaren liikkeen omistajan poika, jolla oli paha jalkavaiva. Luffyn ja Sanjin viedessä Namia Tri Kurehan luo, Kureha hoiti Tamachibin jalkaa.

Terracotta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Keiichi Sonobe
 • Ääninäyttelijä (4Kids): David Willis

Igaramin vaimo ja Alabastan kuninkaallisen keittiön pääkokki. Hän muistuttaa paljon Igaramia ja hänellä on jopa sama ääni, saaden jotkut erehtymään häntä Igaramiksi. Kun Terracotta ensimmäisen kerran esiintyi, Zoro vastasi: "Nyt riitti pariskuntien samankaltaisuus".

Tom[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Yasuo Muramatsu

Tom oli voimakas merenmies, joka tunnettiin maailman parhaimpana laivanrakentajana. Hän joutui vastuuseen rakentamastaan "Om Jackson" laivasta, joka kuului Gol D. Rogerille. Yleensä laivanrakentajia ei nosteta syytteeseen merirosvoille laivanrakentamisesta, mutta Tomin rakentama laiva sattui kuulumaan Merirosvokuninkaalle, josta Maailmanhallitus ja Merivoimat eivät pitäneet.

Sen sijaan, että hän sai julman tuomion, hänelle annettiin mahdollisuus pelastaa kuolemaa tekevä Water 7 rakentamalla merijuna, jonka avulla monet saaret voisivat pitää yhteyttä. Tom ja hänen työläisensä rakensivat sitä kymmenen vuotta.

Myöhemmin Tom joutui pulaan muinaisen aseen Plutonin sinikopioiden (/pohjapiirroksien) vuoksi, joita mm. Sir Crocodile havitteli Alabasta osan aikana. Pluton on niin hirmuinen sota-alus, että sen nimi muistetaan useiden vuosien jälkeen. Tomin hallussa pitämiä pohjapiirroksia havitteli Cipher Pol No. 5:n Spandam, joka työskenteli Maailman hallitukselle. Cipher Pol on salainen organisaatio, josta Merivoimat eivät tiedä. Maailman hallitus haluaisi rakentaa hirmualuksen uudestaan ja käyttää sitä rikollisia vastaan. Koska Tom ei kertonut pohjapiirroksien olinpaikkaa, Spandam lavasti hänet ja työntekijänsä syyllisiksi Water 7:n terrorisointiin käyttämällä yhden alaisen, Cutty Flamin (Frankyn) tekemiä sotalaivoja. Hän otti syyt omille niskoilleen saaden työntekijät vapaiksi rangaistuksesta. Tom vietiin Enies Lobbyyn ja todennäköisesti teloitettiin.

Japanilaisen faniäänestyksen mukaan Tom on 41 suosituin One Piece hahmo.

Tomaatti-gangsteri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten Pandamies ja Sam-San, hänkin ilmestyy silloin tällöin One Piecessä. Hänen sanotaan olevan verojenperijä joka jahtaa Pandamiestä, ja siksi onkin tämän läheisyydessä usein. Pandamies on jättänyt veronsa maksamatta ja on saanut Tomaatti-gangsterin peräänsä. Hänen pyssyn näköisen "jutun" on sanottu olevan herkullinen kombuleväkäärö.

Tonjit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi Long Ring Long Landin asukkaista. Hän oli jäänyt loukkuun korkeiden puujalkojen takia kymmeneksi vuodeksi, sillä ei uskaltanut laskeutua niistä alas. Tonjit oli elellyt pitkien puiden hedelmillä koko sen ajan. Kun Olkihatut saapuivat saarelle, Luffy katkoi puujalat joita hän luuli käveliviksi puiksi, ja yllättäen taivaalta putosi vanha ukko. Muut asukkaat olivat lähteneet jo aikoja sitten, mutta hänen pitkä lemmikkihevosensa (heeeeevonen) Sherry oli odottanut häntä uskollisesti. Myöhemmin Foxy-piraatit nappaavat Sherryn, ja heidän kapteeninsa haastaa Olkihatut Davy Back Fight -kilpailuun. Kun Luffy voitti Foxy-piraatit, Olkihatut tapasivat Ao Kijin. Käytettyään pirunmarjavoimiansa jäädyttämään meren, Tonjit ja Sherry pystyivät matkaamaan meren päällä ja tavoittamaan muut asukkaat. Animessa Tonjitin lapsenlapsi ilmaantuu pitkän myyrän kanssa paikalle ja he tarjoavat kyydin heille.

Tonjit asuu jurttaa muistuttavassa talossa.

Toto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Masaaki Tsukada
 • Ääninäyttelijä (4Kids):

Toto on Coozan isä ja ainoa ihminen, joka jäi asumaan kuivuneeseen Yubaan. Hän kaivoi maata löytääkseen vettä ja jälleen herättääkseen kaupungin. Sir Crocodile kuitenkin pilasi hänen mahdollisuutensa aina lähettämällä hiekkamyrskyn Yubaan. Siitä huolimatta Toto jatkoi sinnikkäästi, kunnes Alabastassa alkoi taas sataa. Toto on Luffyn ystävä, koska Luffy auttoi häntä kaivamaan vettä. Hän antoi kiitokseksi Luffylle vähän vettä, joka koitui erittäin tärkeäksi myöhemmin.

10 vuotta sitten hän oli ylipainoinen, mutta nyt hän on laihtunut alipainoiseksi.

Trafalgar Law[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Hiroshi Kamiya

Trafalgar Law (トラファルガー・ロー ) on Sydän-merirosvojen kapteeni North Bluelta ja on yksi Supernovista. Hänet tunnetaan nimellä "Kuoleman Kirurgiana" johtuen hänen pirunmarjavoimista. Hänen palkkionsa on 200 000 000 berryä. Hänellä on paljon tatuointeja, kuten hänen oikeassa sormissa jotka muodostavat sanan "Death". Hänen pirunmarjavoiman avulla, hän pystyy tietyllä alueella siirtämään tiettyjä ruuminosia vihollisista ja siirtämään ne vaikka toisiin esineisiin. Hänen täytyy kuitenkin pysyä keskittyneenä ja tämän takia vihollinen voi hyökätä hänen kimppuunsa. Hän on liittoutunut olkihattujen kanssa.

Urouge[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Taiten Kusunoki

Urouge (ウルージ) on munkki, joka on siirtynyt merirosvoksi ja tulee Skypiean tyyppisestä Taivassaarelta. Hänellä on pienin palkkio Supernovista, vain 108 000 000 berryä. Hän pystyy suurentamaan itseään, repien samalla vaatteitaan ja on hyvin epätodennäköistä että hänellä olisi pirunmarjavoimia. Yleensä vaatteet suurenevat samalla kun käyttää voimiaan. Hänellä on nähty olen kuusikulmainen pilari jota hän käyttää aseena.

Usopp-merirosvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Usoppin lisäksi Usopp-merirosvoihin kuului Paprika (Piman), Porkkana (Ninjin) ja Sipuli (Tamanegi). He liittyivät Usopp-merirosvoihin ollessaan neljävuotiaita. Paprika, Porkkana ja Sipuli suojelivat Kayaa kun Kuro suunnitteli hänen tappamistaan. Kun Kuro lopulta voitettiin, Usopp päätti lähteä merille ja yhdessä Usopp-merirosvot lakkauttivat merirosvojoukkonsa. Heidät nähtiin viimeksi luvussa 440 ja jaksossa 324, kun he ja Kaya katselivat Sogekingin etsintäkuulutusta tunnistaen tämän Usoppiksi. Myös spesiaalijaksossa 303 heidät nähtiin.

Vaakku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Hiroaki Hirata
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Michael Haigney

Vaakku (カルー Karū, tunnetaan myös nimellä "Carue") on Vivin lemmikki vauhtisorsa. Vauhtisorsat ovat Alabastan nopeimpia eläimiä. Vaakku on ollut Vivin lemmikki hänen lapsuudestaan lähtien, ja nukkuu yhä Vivin seurassa. Hän auttaa Olkihattuja sulattamalla Baroque Worksin Mr. 3:n tappavan kynttilän Little Gardenissa, viemällä viestin Viviltä kuninkaalle ja pelastamalla Vivin Mr. 2 Bon Clayltä. Lisäksi Vaakku suojasi Viviä kun kapinajoukko rymisteli heidän ylitseen. Vaakun japaninkielinen nimi Karū on sanasta "karugamo", joka tarkoittaa täplänokkasorsaa (Spot-billed Duck). Sanjin ääninäyttelijä Hiroaki Hirata näyttelee myös Vaakun äänen.

Victoria Cindry[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Houko Kuwashima

Victoria Cindry (ビクトリア・シンドリー) oli kerran kuuluisa lava-näytteiljä johon Tri. Hogback oli rakastunut. Kun hän kuoli tapaturmassa, Hogback varasti hänen ruumiinsa ja Gecko Morian avulla, hän herätti Cindryn henkiin. Hän vihasi lautasia ja sen tähden hänet nähtiin aina heittämässä niitä, kun hän taisteli.

Woop Slap[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Shigeru Chiba
 • Ääninäyttelijä (4Kids):

Luffyn kotikaupunki Fuushan pormestari. Hän on piikittelevä ihminen ja pitää Luffyn unelmaa tulla merirosvokuninkaaksi häpeänä kylälle. Myöhemmin hän mainitsi, että se saattoi olla Luffyn kohtalo. Woop Slap harmittelee sitä, että Luffy päätti ryhtyä merirosvoksi, joka osoittaa hänen välittävän vielä pojasta.

One Piece Blue -kirja kertoi hänen oikean nimensä Woop Slapiksi. Hän myös tietää milloin ja miten Luffy on syntynyt. Myös Luffyn perheestä Woop on tietoinen ja on Garpin kanssa tuttavia. Nähdessään Luffyn uusimman kiinniottopalkkion, hän mutisi itsekseen, että tietääkö Dadan. Dadanin identiteetti on vielä täysin tuntematon. Woop Slap tuntuu myös tietävän mitä tarkoittaa D:n perintö.

X. Drake[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Eiji Takemoto

X. Drake (ディエス)・ドレーク), on entinen merivoimien kommondori ja nykyisin Draken-merirosvojen kapteeni ja yksi Supernovista. X. Drake käyttää nelipäistä kirvestä ja keihästä. Koska hän on ennen työskennellyt Maailmanhallituksessa, hän tietää heidän keinoja ja pystyy ennakoimaan tilanteita ja suojelemaan miehistöään. Hän myös näyttää tietävän Pacifistoista ja Tri. Vegapunkista. Kenties sen tähden hänellä on suuri palkkio. Hän pystyy muuttumaan dinosaurukseksi, jota pidetään harvinaisena ja muinaisena pirunmarjavoimana.

Yokozuna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Masaya Takatsuka

Sumopainijaksi pukeutunut suuri sammakko, joka kuului legendaarisen laivanrakentaja Tomin perheeseen. Tomin mestauksen jälkeen perhe hajosi. Siitä lähtien Yokozuna on yrittänyt estää merijunaa, joka vei Tomin Enies Lobbyyn, menemällä junan tielle ja yrittämällä puskea sen pois raiteilta. Tätä hän tekee siksi, että hänestä tulisi vahvempi ja voisi puolustaa niitä joista hän välittää. Yokozuna yritti pysäyttää myös toisen merijunan, Rocketmanin Olkihattujen, Franky Familyn ja Galley-La Companyn matkatessa Enies Lobbyyn. Lopulta Yokozuna liittyi joukkoon auttaakseen Frankyn ja Nico Robinin vapaaksi. Enies Lobbyssä Yokozuna esti Maailman hallituksen agentteja ja Merivoimia pääsemästä oikeussaliin, ja onnistui hyvin kunnes Jurors-sotilaat saapuivat. Hänet pelastivat jättiläiset Oimo ja Kaashi, jotka jäivät puolustamaan oikeussalia. Yokozuna palasi Water 7:ään yhdessä Franky Familyn ja Galley-La Companyn kanssa.

Zeff[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seiyu: Kōji Yada
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Robert O'Gorman

Zeff on entinen merirosvo, joka tunnettiin nimellä "Punajalka Zeff". Hän on tällä hetkellä Baratie-ravintolan pääkokki ja opetti myös Sanjille kokkausta.

Kun Sanji oli 10-vuotias ja työskenteli eräällä risteilyaluksella, Zeff ja hänen merirosvonsa hyökkäsivät. Sanjilla oli rohkeutta hyökätä itse Zeffiä vastaan kertoen ettei voi kuolla ennen kuin löytää "All Bluen". Tämä sattui olemaan myös Zeffin unelma. Kesken merirosvojen hyökkäyksen hyökyaallot tuhosivat sekä risteilyaluksen ja merirosvolaivan. Zeff ui nopeasti pelastamaan Sanjin. Animessa Zeffin jalka jäi kiinni laivojen romuihin. Pelastaakseen itsensä ja Sanjin hän katkoi jalkansa poikki sitomalla ketjun jalan ympärille ja antamalla laivan itse repiä jalan. Mangassa Zeff söi myöhemmin jalkansa autiolla saarella, jonne hän ja Sanji rantautuivat.

Myrskyn jälkeen Zeff ja Sanji päätyivät sienen muotoiselle kivisaarelle. Kalastus ei ollut mahdollista, sillä he eivät pääsisi takaisin ylös saarelle, saarella ei asunut eläimiä eikä siellä kasvanut marjoja. Zeff oli onnistunut haalimaan kaksi säkkiä ruokaa saarelle. Annettuaan Sanjille pienemmän säkin ja käskettyään häntä menemään toiselle puolelle saarta vahtimaan, Zeff katkaisi oman jalkansa. Kului monta viikkoa eikä yhtään laivaa ollut siinä ajassa tullut pelastamaan heitä. Sanji lopulta palasi Zeffin luokse aikoen varastaa Zeffin ruuat. Avattuaan Zeffin ruokasäkin, sen sisältä paljastuikin vain kultaa. Siksi Zeffin piti syödä oma jalkansa selvitäkseen (animessa hän ei syönyt jalkaansa joten hän selvisi koko ajan ilman ruokaa). Sanji ihmetteli miksi Zeff antoi kaiken ruuan hänelle vaikka tappamalla hänet Zeff olisi saanut kaiken ruuan. Tähän Zeff vastasi, että heillä oli sama unelma. Oltuaan saarella 80 päivää heidät lopulta pelasti ohimenevä laiva.

Pelastumisen jälkeen Zeff toteutti saarella lupaamansa lupauksen: avata kelluva ravintola merelle, jottei kukaan kärsisi merillä nälkää. Sanji oli lupautunut auttaa Zeffiä ravintolan ylläpitämisessä. Ravintola on muodoltaan kala ja nimeltään Baratie. Lopulta ravintolasta tuli kuuluisa hyvästä ruuastaan ja taistelevista kokeistaan. Vaikka Zeffin oikean jalan tilalla on enää vain puujalka, on se säilyttänyt suurimman osan iskuvoimastaan. Kun Luffy saapuu ravintolaan ja voittaa Don Kriegin, Zeff halusi Sanjin lähtevän hänen mukaansa, jotta Sanji voisi toteuttaa molempien unelmat löytämällä All Bluen. Zeff halusi myös antaa Luffylle lokikirjansa, mutta Luffy kieltäytyi sanomalla haluavansa tehdä omat seikkailunsa, eikä seurata jonkun toisen. Viimeksi Zeff nähtiin luvussa 440 ja jaksossa 324 katselemassa Sanjin kiinniottopalkkiota yhdessä muiden kokkien kanssa.

Zeff ei käytä koskaan käsiään hyökätäkseen vihollisiensa kimppuun, vaan käyttää ainoastaan jalkojaan. Tämän vuoksi hänen nimensä olikin "Punajalka Zeff", joka viittasi vihollisen verestä punertuviin jalkoihin. Ainoastaan kerran Zeff on lyönyt jotakuta, ja lyönnin kohteena oli Sanji, joka solvasi Zeffiä tämän haukuttua Sanjin ruokaa. Zeffin iskuvoima puujalalla on yhä voimakas, pystyen murskaamaan paksuja kiviä ja hidastamaan luodit potkusta lähtevillä ilmavirtauksilla.

Zeff on pelattava hahmo One Piece Grand Adventure -pelissä.

Japanilaisen faniäänestyksen mukaan hän on 29 suosituin One Piece -hahmo.