Luettelo Olympian kisojen voittajista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä luettelo luettelee Olympian kisojen tiedossa olevat voittajat koko antiikin ajalta kisoittain ja lajeittain. Koska Olympian kisoissa palkittiin vain voittaja, luettelo sisältää samalla tiedot kaikista, joiden tiedetään ylipäätään saaneen kisoissa palkinnon.

Luettelo perustuu Foundation of the Hellenic World -säätiön kokoamaan tietokantaan, johon on koottu antiikin ajalta säilyneet tiedot kisojen voittajista. Säilyneet tiedot ovat epätäydellisiä.[1]

Olympiadi Vuosi Laji Voittaja Kotipaikka
1. 776 eaa. stadion Koroibos Elis
2. 772 eaa. stadion Antimakhos Dyspontion
3. 768 eaa. stadion Androklos Messene
4. 764 eaa. stadion Polykhares Messene
5. 760 eaa. stadion Aiskhines Elis
6. 756 eaa. stadion Oibotas Dymai
7. 752 eaa. stadion Daikles Messene
8. 748 eaa. stadion Antikles Messene
9. 744 eaa. stadion Ksenodokos (tai Ksenokles) Messene
10. 740 eaa. stadion Dotades Messene
11. 736 eaa. stadion Leokhares Messene
12. 732 eaa. stadion Oksythemis Kleonai
13. 728 eaa. stadion Diokles Korintti
14. 724 eaa. stadion Dasmon (tai Desmon) Korintti
diaulos Hypenos Pisa
15. 720 eaa. stadion Orsippos Megara
dolikhos Akanthos Sparta
16. 716 eaa. stadion Pythagoras Sparta
17. 712 eaa. stadion Polos Epidauros
18. 708 eaa. stadion Tellis Sikyon
viisiottelu Lampis Sparta
paini Eurybatos Sparta
19. 704 eaa. stadion Menos Megara
20. 700 eaa. stadion Atheradas Sparta
21. 696 eaa. stadion Pantakles Ateena
22. 692 eaa. diaulos Pantakles Ateena
stadion Pantakles Ateena
23. 688 eaa. stadion Ikaros (tai Ikarios) Hyperesia
nyrkkeily Onomastos Smyrna
24. 684 eaa. dolikhos Fanas Messene
stadion Kleoptolemos Sparta
25. 680 eaa. stadion Thalpis Sparta
nelivaljakkoajo Pagondas (tai Pagon) Theba
26. 676 eaa. viisiottelu Filombrotos Sparta
stadion Kallisthenes Sparta
27. 672 eaa. stadion Eurybates (tai Eurybotos tai Eurybos) Ateena
nyrkkeily Daippos Kroton
viisiottelu Filombrotos Sparta
28. 668 eaa. viisiottelu Filombrotos Sparta
stadion Kharmis Sparta
29. 664 eaa. diaulos Khionis Sparta
stadion Khionis Sparta
30. 660 eaa. diaulos Khionis Sparta
stadion Khionis Sparta
31. 656 eaa. diaulos Khionis Sparta
stadion Khionis Sparta
32. 652 eaa. nyrkkeily Komaios Megara
stadion Kratinos Megara
33. 648 eaa. laukkaratsastus Krauksidas (tai Kraksilas) Krannon
stadion Gylis (tai Gygis) Sparta
pankration Lygdamis Syrakusa
nelivaljakkoajo Myron Syrakusa
34. 644 eaa. stadion Stomas Ateena
35. 640 eaa. diaulos Kylon Ateena
stadion Sfairos Sparta
36. 636 eaa. pankration Frynon Ateena
stadion Arytamas Sparta
37. 632 eaa. poikien stadion Polyneikes (tai Polynikes) Elis
poikien paini Hipposthenes Sparta
stadion Eurykleidas Sparta
38. 628 eaa. poikien viisiottelu Eutelidas Sparta
stadion Olyntheus Sparta
39. 624 eaa. stadion Ripsolaos Sparta
paini Hipposthenes Sparta
40. 620 eaa. stadion Olyntheus Sparta
paini Hipposthenes Sparta
41. 616 eaa. paini Hipposthenes Sparta
stadion Kleondas (tai Kleonidas) Theba
42. 612 eaa. stadion Lykotas Sparta
paini Hipposthenes Sparta
43. 608 eaa. stadion Kleon Epidauros
paini Hipposthenes Sparta
44. 604 eaa. poikien paini Hetoimokles Sparta
stadion Gelon Sparta
45. 600 eaa. stadion Antikrates Epidauros
paini Hetoimokles Sparta
46. 596 eaa. poikien stadion Polymestor Miletos
stadion Khrysamaksos Sparta
paini Hetoimokles Sparta
47. 592 eaa. nelivaljakkoajo Alkmaion Ateena
stadion Eurykles Sparta
paini Hetoimokles Sparta
48. 588 eaa. stadion Glaukias (tai Glykon) Kroton
erikoislaji Lenaios ei tiedossa
nyrkkeily Pythagoras Samos
paini Hetoimokles Sparta
49. 584 eaa. stadion Lykinos Kroton
50. 580 eaa. stadion Epitelidas Sparta
51. 576 eaa. stadion Eratosthenes Kroton
52. 572 eaa. stadion Agis Elis
pankration Arrhikhion Figaleia
nyrkkeily Tisandros Naksos, Sisilia
nelivaljakkoajo Kleisthenes Sikyon
53. 568 eaa. stadion Hagnon Peparethos
pankration Arrhikhion Figaleia
nyrkkeily Tisandros Naksos, Sisilia
54. 564 eaa. nelivaljakkoajo Kallias Ateena
stadion Hippostratos Kroton
pankration Arrhikhion Figaleia
nyrkkeily Tissandros Naksos, Sisilia
55. 560 eaa. nelivaljakkoajo Miltiades Ateena
stadion Hippostratos Kroton
nyrkkeily Tissandros Naksos, Sisilia
56. 556 eaa. stadion Faidros Farsalos
57. 552 eaa. stadion Ladromos Sparta
58. 548 eaa. stadion Diognetos Kroton
nelivaljakkoajo Euagoras Sparta
59. 544 eaa. nyrkkeily Praksidamas Aigina
stadion Arkhilokhos Korkyra
nelivaljakkoajo Euagoras Sparta
60. 540 eaa. poikien nyrkkeily Leokreon Keos
poikien paini Milon Kroton
nelivaljakkoajo Euagoras Sparta
61. 536 eaa. nelivaljakkoajo Kimon Ateena
stadion Agatharkhos Korkyra
pankration Agatharkhos Opus
62. 532 eaa. nelivaljakkoajo Peisistratos Ateena
stadion Eryksidas Khalkis
paini Milon Kroton
63. 528 eaa. nelivaljakkoajo Kimon Ateena
stadion Parmenides Kamarina
paini Milon Kroton
64. 524 eaa. paini Milon Kroton
stadion Menandros Thessalia
65. 520 eaa. hopliittijuoksu Damaretos (tai Demaretos) Heraia
nyrkkeily Glaukos Karystos
ei tiedossa Filippos Kroton
paini Milon Kroton
diaulos Anokhos Taras
stadion Anokhos Taras
nelivaljakkoajo ei tiedossa Theba
66. 516 eaa. pankration Timasitheos Delfoi
nelivaljakkoajo Kleosthenes Epidamnos
hopliittijuoksu Damaretos Heraia
stadion Iskhyros Himera
paini Milon Kroton
67. 512 eaa. paini Timasitheos Kroton
diaulos Fanas Pellene
hopliittijuoksu Fanas Pellene
stadion Fanas Pellene
laukkaratsastus Feidolas Korintti
pankration Timasitheos Delfoi
68. 508 eaa. laukkaratsastus Feidolaan pojat Korintti
nelivaljakkoajo Pantaros Gela
stadion Iskhomakhos (tai Isomakhos) Kroton
hopliittijuoksu Frikias Pelinna
paini Kalliteles Sparta
69. 504 eaa. diaulos Thessalos Korintti
poikien stadion Filon Korkyra
stadion Iskhomakhos (tai Isomakhos) Kroton
hopliittijuoksu Frikias Pelinna
nelivaljakkoajo Damaratos Sparta
ei tiedossa Titas ei tiedossa
70. 500 eaa. poikien stadion Meneptolemos Apollonia
nelivaljakkoajo Kallias II Ateena
nyrkkeily Filon Korkyra
poikien nyrkkeily Agametor Mantineia
stadion Nikeas Opus
viisiottelu Akmatidas Sparta
muulien vaunuajo Thersios Thessalia
71. 496 eaa. laukkaratsastus Empedokles Akragas
paini Eksainetos Akragas
nelivaljakkoajo Kallias II Ateena
ravi tammoilla Pataikos Dymai
nyrkkeily Filon Korkyra
stadion Tisikrates Kroton
72. 492 eaa. viisiottelu Hieronymos Andros
nyrkkeily Kleomedes Astypalaia
nelivaljakkoajo Kallias II Ateena
laukkaratsastus Krokon Eretria
stadion Tisikrates Kroton
tuntematon yleisurheilulaji Hippokleas Pelinna
73. 488 eaa. nyrkkeily Diognetos Kreeta
poikien nyrkkeily Agiadas Elis
nelivaljakkoajo Gelon Gela
diaulos Astylos Kroton
stadion Astylos Kroton
viisiottelu Euthykles Lokroi
poikien stadion Asopikhos Orkhomenos
tuntematon yleisurheilulaji Hippokleas Pelinna
74. 484 eaa. hopliittijuoksu Mnaseas Kyrene
viisiottelu Theopompos Heraia
diaulos Astylos Kroton
stadion Astylos Kroton
nyrkkeily Euthymos Lokroi
poikien nyrkkeily Epikradios Mantineia
pankration Agiasa Farsalos
paini Telemakhos Farsalos
nelivaljakkoajo Polypeithes Sparta
dolikhos Dromeus Stymfalos
75. 480 eaa. poikien paini [...]kon Argos
laukkaratsastus kaupungin yhteinen joukkue Argos
viisiottelu Theopompos Heraia
poikien stadion Ksenopithes Keos
pankration Dromeus Mantineia
muulien vaunuajo Anaksilas Rhegion
dolikhos Dromeus Stymfalos
diaulos Astylos Syrakusa
hopliittijuoksu Astylos Syrakusa
stadion Astylos Syrakusa
nyrkkeily Theagenes Thasos
nelivaljakkoajo Daitondas ja Arsilokhos Theba
76. 476 eaa. poikien paini Theognetos Aigina
nelivaljakkoajo Theron Akragas
diaulos Dandis Argos
nyrkkeily Euthymos Lokroi
poikien nyrkkeily Agesidamos Lokroi
paini ei tiedossa Maroneia
stadion Skamandros (tai Skamandrios) Mytilene
poikien stadion ei tiedossa Sparta
dolikhos ei tiedossa Sparta
laukkaratsastus Hieron Syrakusa
hopliittijuoksu Zopyros Syrakusa
viisiottelu ei tiedossa Taras
pankration Theagenes Thasos
77. 472 eaa. stadion Dandis Argos
nelivaljakkoajo kaupungin yhteinen joukkue Argos
pankration Kallias Ateena
poikien stadion [...]tandridas Korintti
hopliittijuoksu [...]gias Epidamnos
diaulos [...]ges Epidauros
dolikhos Ergoteles Himera
nyrkkeily Euthymos Lokroi
viisiottelu [...]amos Miletos
poikien nyrkkeily Tellon Oresthasion
paini [...]menes Samos
laukkaratsastus Hieron Syrakusa
poikien paini [...]kratidas Taras
78. 468 eaa. pankration [E]pitimadas Argos
poikien stadion Lykofron Ateena
hopliittijuoksu [...]los Ateena
laukkaratsastus Leofron ei tiedossa
nyrkkeily Menalkes Opus
paini Efarmostos (tai Eparmostos) Opus
poikien paini [...]emos Parrhasia
diaulos Parmenides Poseidonia
stadion Parmenides Poseidonia
dolikhos [...]medes Sparta
muulien vaunuajo Agesias Syrakusa
nelivaljakkoajo Hieron Syrakusa
viisiottelu [...]tion Taras
poikien nyrkkeily [...]nes Tiryns
79. 464 eaa. poikien paini Ferias Aigina
viisiottelu Ksenofon Korintti
stadion Ksenofon Korintti
nelivaljakkoajo Kratisthenes Kyrene
dolikhos Ergoteles Himera
pankration Efotion (tai Efondion tai Efendion) Mainalos
poikien nyrkkeily Protolaos Mantineia
poikien stadion Pythagoras Mantineia
nyrkkeily Diagoras Rhodos
laukkaratsastus Ekhekratidas Thessalia
80. 460 eaa. poikien paini Alkmedon Aigina
dolikhos Ladas Argos
pankration Timodemos Ateena
paini Amesinas Barke
nelivaljakkoajo Arkesilaos IV Kyrene
ei tiedossa Kordafos Lepreon
poikien nyrkkeily Kyniskos Mantineia
poikien stadion Sostratos Pellene
stadion Torymbas (tai Toryllas tai Torymnas) Thessalia
81. 456 eaa. poikien paini Frynikh[os] Ateena
poikien stadion Ikadion Kreeta
stadion Polymnastos Kyrene
muulien vaunuajo Psaumios Kamarina
pankration Timanthes Kleonai
poikien nyrkkeily Alkainetos Lepreon
paini Leontiskos Messene, Sisilia
82. 452 eaa. viisiottelu Pythokles Elis
nelivaljakkoajo Psaumios Kamarina
poikien stadion Lakhon Keos
stadion Lykos Larissa
pankration Damagetos Rhodos
paini Leontiskos Messene, Sisilia
hopliittijuoksu Lykos Thessalia
83. 448 eaa. paini Kheimon Argos
dolikhos Aigedas Kreeta
stadion Krison Himera
viisiottelu Keton Lokroi
nyrkkeily Akusilaos Rhodos
pankration Damagetos Rhodos
nelivaljakkoajo Arkesilaos Sparta
poikien paini Polynikos Thespiai
84. 444 eaa. paini Taurosthenes Aigina
poikien nyrkkeily Kharmides Elis
stadion Krison Himera
nyrkkeily Alkainetos Lepreon
nelivaljakkoajo Arkesilaos Sparta
viisiottelu Ikkos Taras
85. 440 eaa. poikien nyrkkeily Gnathon Dipaia
paini Theopompos II Heraia
stadion Krison Himera
nelivaljakkoajo Polykles Sparta
86. 436 eaa. poikien nyrkkeily Filippos Arkadia
nelivaljakkoajo Megakles Ateena
poikien paini Pantarkes Elis
paini Theopompos II Heraia
stadion Theopompos Thessalia
87. 432 eaa. stadion Sofron Ambrakia
poikien paini Lykinos Elis
pankration Dorieus Rhodos
nelivaljakkoajo Lykinos Sparta
88. 428 eaa. pankration Dorieus Rhodos
stadion Symmakhos Messene, Sisilia
nelivaljakkoajo Aleksandros Sparta
89. 424 eaa. poikien nyrkkeily Hellanikos Lepreon
nyrkkeily Kleomakhos Magnesia, Maiandros
pankration Dorieus Rhodos
stadion Symmakhos Messene, Sisilia
nelivaljakkoajo Leon Sparta
90. 420 eaa. dolikhos Aristeus Argos
poikien paini Amertas Elis
laukkaratsastus Ksenombrotos Kos
poikien nyrkkeily Theantos Lepreon
pankration Androsthenes Mainalos
nelivaljakkoajo Likhas Sparta
stadion Hyperbios Syrakusa
91. 416 eaa. stadion Eksainetos Akragas
nelivaljakkoajo Alkibiades Ateena
poikien paini Nikostratos Heraia
pankration Androsthenes Mainalos
ei tiedossa Lakrates Sparta
92. 412 eaa. stadion Eksainetos Akragas
93. 408 eaa. stadion Eubatas (tai Eubatos tai Eubotas) Kyrene
parivaljakkoajo Euagoras Elis
nelivaljakkoajo Arkhelaos Makedonia
pankration Pulydamas Skotussa
94. 404 eaa. paini Symmakhos Elis
stadion Krokinas (tai Krukinas) Larissa
pankration Promakhos Pellene
nyrkkeily Eukles Rhodos
dolikhos Lasthenes Theba
poikien nyrkkeily Peisir[rh]odos Thurioi
95. 400 eaa. stadion Minos Ateena
nelivaljakkoajo Timon Elis
poikien nyrkkeily Ksenodikos Kos
pankration Antiokhos Lepreon
poikien paini Euthymenes Mainalos
nyrkkeily Demarkhos Parrhasia
paini Baukis Troizen
96. 396 eaa. poikien stadion Epikhares Ateena
dolikhos [...]onios Kreeta
poikien paini Arkhedamos Elis
airuiden kilpailu Krates Elis
stadion Eupolemos (tai Eupolis) Elis
torvensoittajien kilpailu Timaios Elis
diaulos Krokenas Larissa
poikien nyrkkeily Bykelos Sikyon
nelivaljakkoajo Kyniska Sparta
97. 392 eaa. nyrkkeily Formion Halikarnassos
poikien stadion Dikon Kaulonia
paini Euthymenes Mainalos
poikien nyrkkeily Niolaidas Feneos
nelivaljakkoajo Kyniska Sparta
98. 388 eaa. stadion Sosippos Ateena
laukkaratsastus Kleogenes Elis
paini Aristodemos Elis
poikien nyrkkeily Antipatros Miletos
nelivaljakkoajo Ksenarkhos Sparta
nyrkkeily Eupalos Thessalia
99. 384 eaa. dolikhos Sotades Kreeta
viisiottelu Hysmon Elis
poikien stadion Lykinos Heraia
poikien nyrkkeily Alketos Kleitor
nyrkkeily Damoksenidas Mainalos
paini Narykidas Figaleia
diaulos tai hopliittijuoksu Dikon Syrakusa
stadion Dikon Syrakusa
100. 380 eaa. pankration Ksenofon Aigai, Kilikia
poikien nyrkkeily Hippos Elis
poikien stadion Deinolokhos Elis
dolikhos Sotades Efesos
nyrkkeily ei tiedossa Samos
stadion Dionysodoros Taras
101. 376 eaa. viisiottelu Stomios Elis
poikien nyrkkeily Kritodamos Kleitor
nyrkkeily Labaks Lepreon
stadion Damon Thurioi
102. 372 eaa. varsojen nelivaljakkoajo Troilos Elis
parivaljakkoajo Troilos Elis
poikien nyrkkeily Thersilokhos Korkyra
poikien paini Ksenokles Mainalos
ei tiedossa ei tiedossa Methydrion
stadion Damon Thurioi
103. 368 eaa. stadion Pythostratos Ateena
nyrkkeily Aristion Epidauros
poikien stadion Damiskos Messene
parivaljakkoajo Euryleonis Sparta
pankration ei tiedossa Stratos
104. 364 eaa. stadion Fokides Ateena
nelivaljakkoajo Eubatas Kyrene
airuiden kilpailu Arkhias Megara Hyblaia
pankration Sostratos Sikyon
105. 360 eaa. nyrkkeily Filammon Ateena
stadion Poros Kyrene
nelivaljakkoajo Theokhrestos I Kyrene
poikien stadion Ksenon Lepreon
airuiden kilpailu Arkhias Megara Hyblaia
pankration Sostratos Sikyon
poikien paini Agenor Theba
106. 356 eaa. dolikhos Pyrilampes Efesos
laukkaratsastus Filippos II Makedonia
stadion Poros Malia
paini Khairon Pellene
airuiden kilpailu Arkhias Megara Hyblaia
pankration Sostratos Sikyon
107. 352 eaa. parivaljakkoajo Timokrates Ateena
poikien nyrkkeily Athenaios Efesos
nelivaljakkoajo Filippos II Makedonia
paini Khairon Pellene
stadion Smikrinas Taras
ei tiedossa Dionsysodoros Theba
108. 348 eaa. stadion Polykles Kyrene
parivaljakkoajo Filippos II Makedonia
paini Khairon Pellene
poikien paini Aiskhylos Thespiai
109. 344 eaa. stadion Aristolokhos Ateena
nelivaljakkoajo Arybbas Epeiros
hopliittijuoksu Kallikrates Magnesia, Maiandros
paini Khairon Pellene
110. 340 eaa. stadion Antikles Ateena
nyrkkeily Asamon Elis
hopliittijuoksu Kallikrates Magnesia, Maiandros
poikien nyrkkeily Telestas Messene
111. 336 eaa. pankration Dioksippos Ateena
stadion Kleomantis Kleitor
nyrkkeily Mys Taras
112. 332 eaa. viisiottelu Kallipos Ateena
stadion Grylos Khalkis
nyrkkeily Satyros Elis
paini Kheilon Patrai
113. 328 eaa. dolikhos Aigeus Argos
tuntematon hevoslaji Demades Ateena
nyrkkeily Satyros Elis
stadion Kliton Makedonia
torvensoittajien kilpailu Herodoros Megara
paini Kheilon Patrai
114. 324 eaa. torvensoittajien kilpailu Herodoros Megara
pankration Astyanaks Miletos
stadion Mikinas Rhodos
poikien nyrkkeily Duris Samos
115. 320 eaa. stadion Damasias Amfipolis
poikien nyrkkeily Pyttalos Elis
poikien paini Hermesianaks Kolofon
torvensoittajien kilpailu Herodoros Megara
pankration Astyanaks Miletos
116. 316 eaa. poikien nyrkkeily Khoirilos Elis
torvensoittajien kilpailu Herodoros Megara
pankration Astyanaks Miletos
stadion Deinosthenes Sparta
117. 312 eaa. pankration Aristofon Ateena
viisiottelu Aleksibios Heraia
torvensoittajien kilpailu Herodoros Megara
stadion Parmenion Mytilene
118. 308 eaa. poikien nyrkkeily Theotimos Elis
laukkaratsastus Nikagoras Lindos
parivaljakkoajo Nikagoras Lindos
torvensoittajien kilpailu Herodoros Megara
pankration Antenor Miletos
paini Seleadas Sparta
stadion Apollonides Tegea
119. 304 eaa. stadion Andromenes Korintti
poikien nyrkkeily Kallon Elis
diaulos Nikandros Elis
torvensoittajien kilpailu Herodoros Megara
poikien stadion Sofios Messene
nelivaljakkoajo Lampos Filippoi
120. 300 eaa. pankration Nikon Anthedon
paini Keras Argos
nelivaljakkoajo Theokhrestos II Kyrene
poikien nyrkkeily Hippomakhos Elis
poikien stadion Timosthenes Elis
diaulos Nikandros Elis
hopliittijuoksu ei tiedossa Magnesia, Maiandros
stadion Pythagoras Magnesia, Maiandros
torvensoittajien kilpailu Herodoros Megara
nyrkkeily Arkhippos Mytilene
ei tiedossa Eublakes Sparta
121. 296 eaa. diaulos Apollonios Aleksandria
varsojen nelivaljakkoajo Tlasimakhos Ambrakia
parivaljakkoajo Tlasimakhos Ambrakia
pankration Nikon Anthedon
dolikhos Pasikhoros Boiotia
nelivaljakkoajo Arkhidamos Elis
hopliittijuoksu ei tiedossa Magnesia, Maiandros
stadion Pythagoras Magnesia, Maiandros
viisiottelu Timakhos Mantineia
torvensoittajien kilpailu Herodoros Megara
poikien stadion Antipatros Miletos
nyrkkeily Kallippos Rhodos
paini Amfiares Sparta
laukkaratsastus Pandion Thessalia
poikien paini [So]siades Tralleis
122. 292 eaa. poikien nyrkkeily Filippos Arkadia
hopliittijuoksu Eperastos Elis
nelivaljakkoajo Telemakhos Elis
poikien stadion Herodotos Klazomenai
stadion Antigonos Makedonia
123. 288 eaa. stadion Antigonos Makedonia
124. 284 eaa. stadion Filomelos Farsalos
125. 280 eaa. stadion Ladas Aigion
126. 276 eaa. stadion Idaios Kyrene
varsojen nelivaljakkoajo Attalos Pergamon
127. 272 eaa. poikien paini Kratinos Aigeira
stadion Perigenes Aleksandria
nelivaljakkoajo Glaukon Ateena
paini Nikarkhos Elis
128. 268 eaa. poikien paini Aleksinikos Elis
laukkaratsastus ei tiedossa Krannon
varsojen nelivaljakkoajo Belestikhe Makedonia
stadion Seleukos Makedonia
parivaljakkoajo ei tiedossa Thessalia
nelivaljakkoajo Karteros Thessalia
129. 264 eaa. diaulos Filinos Kos
stadion Filinos Kos
parivaljakkoajo Belestikhe Makedonia
130. 260 eaa. diaulos Filinos Kos
131. 256 eaa. stadion Ammonios Aleksandria
poikien paini Eikasios Kolofon
diaulos Filinos Kos
valjakkoajo tai ratsastus varsoilla Hippokrates Thessalia
132. 252 eaa. stadion Ksenofanes Amfissa
133. 248 eaa. poikien paini Lastraditas Elis
ei tiedossa Euryades Elis
ei tiedossa ei tiedossa Elis
stadion Symilos Neapolis
134. 244 eaa. stadion Alkidas Sparta
136. 236 eaa. stadion Eraton Aitolia
137. 232 eaa. stadion Menestheus Barke
viisiottelu Gorgos Messene
nelivaljakkoajo Aratos Sikyon
138. 228 eaa. stadion Demetrios Aleksandria
laukkaratsastus Pantarkes Elis
poikien stadion Emaution Thelpusa
139. 224 eaa. stadion Iolaidas Argos
140. 220 eaa. pankration Agesidamos Messene
ei tiedossa ei tiedossa Nibis
stadion Zopyros Syrakusa
141. 216 eaa. valjakkoajo tai ratsastus varsoilla Thrasonides Elis
paini Paianios Elis
stadion Dorotheos Rhodos
pankration Kleitomakhos Theba
142. 212 eaa. stadion Krates Aleksandria
paini tai pankration Kapros Elis
nyrkkeily Kleitomakhos Theba
parivaljakkoajo Akestorides Troas
143. 208 eaa. diaulos ei tiedossa Argos
stadion Herklaitos Samos
poikien stadion Damatrios Tegea
144. 204 eaa. stadion Pyrrhias Aitolia
diaulos ei tiedossa Argos
poikien stadion Sodamos Assos
stadion Herakleides Salamis, Kypros
paini Damokrates Tenedos
145. 200 eaa. poikien pankration Faidimos Aleksandria Troas
diaulos ei tiedossa Argos
viisiottelu Timon Elis
poikien nyrkkeily Moskhos Kolofon
dolikhos Damatrios Tegea
146. 196 eaa. diaulos ei tiedossa Argos
stadion Mikion Boiotia
147. 192 eaa. stadion Agemakhos Kyzikos
paini Kleitostratos Rhodos
148. 188 eaa. stadion Arkesilaos Megalopolis
149. 184 eaa. nyrkkeily Epitherses Erythrai
stadion Hippostratos Seleukeia
150. 180 eaa. nyrkkeily Epitherses Erythrai
stadion Onesikritos Salamis
151. 176 eaa. stadion Thymilos Aspendos
152. 172 eaa. poikien paini Agesistratos Lindos
stadion Demokritos Megara
poikien pankration Diallos Smyrna
153. 168 eaa. stadion Aristandros Antissa
154. 164 eaa. poikien paini Lysippos Elis
diaulos Leonidas Rhodos
hopliittijuoksu Leonidas Rhodos
stadion Leonidas Rhodos
155. 160 eaa. nyrkkeily D[...]gonos Rhodos
diaulos Leonidas Rhodos
hopliittijuoksu Leonidas Rhodos
stadion Leonidas Rhodos
156. 156 eaa. poikien pankration Amyntas Eresos
nyrkkeily D[...]gonos Rhodos
diaulos Leonidas Rhodos
pankration Aristomenes Rhodos
hopliittijuoksu Leonidas Rhodos
stadion Leonidas Rhodos
paini Aristomenes Rhodos
157. 152 eaa. diaulos Leonidas Rhodos
hopliittijuoksu Leonidas Rhodos
stadion Leonidas Rhodos
poikien stadion Apollodoros Samos
158. 148 eaa. paini ei tiedossa Elis
stadion Orthon Syrakusa
159. 144 eaa. stadion Alkemos Kyzikos
nyrkkeily Ksenothemis Miletos
160. 140 eaa. stadion Diodoros Sikyon
161. 136 eaa. stadion Antipatros Epeiros
162. 132 eaa. stadion Damon Delfoi
163. 128 eaa. stadion Timotheos Tralleis
164. 124 eaa. stadion Boiotos Sikyon
165. 120 eaa. nyrkkeily Agesarkhos Tritea
166. 116 eaa. stadion Khrysogonos Nikaia
167. 112 eaa. stadion Khrysogonos Nikaia
168. 108 eaa. stadion Nikomakhos Filadelfeia
169. 104 eaa. stadion Nikodamos Sparta
170. 100 eaa. diaulos Nikokles Akrion
dolikhos Nikokles Akrion
hopliittijuoksu Nikokles Akrion
stadion Simmias Seleukeia
171. 96 eaa. stadion Nikokles Akrion
ei tiedossa Aristodamos Elis
varsojen parivaljakkoajo Antigenes Elis
172. 92 eaa. stadion Eudamos Kos
pankration Protofanes Magnesia, Maiandros
paini Protofanes Magnesia, Maiandros
173. 88 eaa. stadion Parmeniskos Korkyra
174. 84 eaa. varsojen nelivaljakkoajo Theodota Elis
laukkaratsastus Strogianos Elis
laukkaratsastus Praksagoras Elis
laukkaratsastus Telemakhos Elis
parivaljakkoajo Filistos Elis
parivaljakkoajo Timareta Elis
stadion Demostratos Larissa
175. 80 eaa. poikien stadion Epainetos Argos
176. 76 eaa. laukkaratsastus Lasthenes Elis
stadion Filonikos Elis
nelivaljakkoajo ei tiedossa Elis
stadion Dion Kyparissia
177. 72 eaa. nyrkkeily Atyanas Adramyttion
paini Isidoros Aleksandria
poikien stadion Sosigenes Asia
poikien nyrkkeily Soterikhos Elis
poikien pankration Kalas Elis
valjakkoajo tai ratsastus varsoilla Kallippos Elis
varsojen parivaljakkoajo Kletias Elis
varsojen nelivaljakkoajo Hellanikos Elis
laukkaratsastus Hegemon Elis
parivaljakkoajo Hellanikos Elis
nelivaljakkoajo Aristolokhos Elis
viisiottelu Aristonymidas Kos
poikien paini Apollofanes Kyparissia
diaulos Hekatomnos Miletos
hopliittijuoksu Hekatomnos Miletos
stadion Hekatomnos Miletos
dolikhos Gaius Rooma
dolikhos Hypsikles Sikyon
pankration Sfodrias Sikyon
178. 68 eaa. pankration Straton (tai Stratonikos) Aleksandria
paini Straton (tai Stratonikos) Aleksandria
stadion Diokles Hypaipa
179. 64 eaa. paini tai pankration Straton (tai Stratonikos) Aleksandria
stadion Andreas Sparta
180. 60 eaa. stadion Andromakhos Ambrakia
parivaljakkoajo Menedemos Elis
181. 56 eaa. laukkaratsastus varsoilla Kharopas Elis
stadion Lamakhos Tauromenion
182. 52 eaa. pankration Marion Aleksandria
paini Marion Aleksandria
stadion Anthestion Argos
laukkaratsastus varsoilla Agelokhos Elis
183. 48 eaa. ei tiedossa ei tiedossa Elis
varsojen pari- tai nelivaljakkoajo [....]khos Elis
stadion Theodoros Messene
184. 44 eaa. stadion Theodoros Messene
185. 40 eaa. poikien nyrkkeily Thaliarkhos Elis
stadion Ariston Thurioi
186. 36 eaa. stadion Skamandros Aleksandria
laukkaratsastus Lykomedes Elis
187. 32 eaa. nyrkkeily Thaliarkhos Elis
stadion Ariston Thurioi
188. 28 eaa. stadion Sopatros Argos
189. 24 eaa. torvensoittajien kilpailu Demosthenes Miletos
pankration Filippos Glykon Pergamon
stadion Asklepiades Sidon
190. 20 eaa. diaulos ei tiedossa Miletos
torvensoittajien kilpailu Demosthenes Miletos
stadion Aufidios Patrai
191. 16 eaa. torvensoittajien kilpailu Demosthenes Miletos
stadion Diodotos Tyana
192. 12 eaa. stadion Diofanes Aiolia
poikien paini Polyktor Elis
193. 8 eaa. nyrkkeily Nikofon Miletos
stadion Artemidoros Thyateira
194. 4 eaa. stadion Demaratos Efesos
poikien paini Polyksenos Zakynthos
nelivaljakkoajo Tiberius Claudius Nero Rooma
195. 1 jaa. laukkaratsastus varsoilla Arkhiadas Elis
varsojen parivaljakkoajo Damithidas Elis
stadion Demaratos Efesos
196. 5 jaa. stadion Pammenes Magnesia, Maiandros
ei tiedossa Gnaeus Marcus Rooma
197. 9 jaa. stadion Asiatikos Halikarnassos
ei tiedossa Gnaeus Marcus Rooma
198. 13 jaa. stadion Diofenes Prusa
pankration Aristeas Stratonikeia
paini Aristeas Stratonikeia
199. 17 jaa. stadion Aiskhines Miletos
nelivaljakkoajo Tiberius Germanicus Caesar Rooma
200. 21 jaa. stadion Polemon Petra
201. 25 jaa. pankration Hermas Antiokia
stadion Damas (tai Damasias) Kydonia
nyrkkeily Demokrates Magnesia, Maiandros
202. 29 jaa. pankration Hermas Antiokia
nyrkkeily Demokrates Magnesia, Maiandros
stadion Hermogenes Pergamon
203. 33 jaa. stadion Apollonios Epidauros
pankration Heras Laodikeia
nyrkkeily Demokrates Magnesia, Maiandros
204. 37 jaa. paini Nikostratos Aigai, Kilikia
pankration Nikostratos Aigai, Kilikia
stadion Sarapion Aleksandria
ei tiedossa Hermogenes Filadelfeia
205. 41 jaa. stadion Eubolidas Laodikeia
206. 45 jaa. stadion Valerius Mytilene
207. 49 jaa. stadion Athenodoros Aigion
paini Tiberius Claudius Patrobius Antiokia
poikien pankration Publius Cornelius Ariston Efesos
nyrkkeily Melankomas Karia
208. 53 jaa. stadion Athenodoros Aigion
paini Tiberius Claudius Patrobius Antiokia
laukkaratsastus varsoilla Kallippos Peisanos Elis
laukkaratsastus Tiberius Claudius Aphrodisius Elis
pankration ei tiedossa Stratonikeia
209. 57 jaa. paini Tiberius Claudius Patrobius Antiokia
ei tiedossa Publius Pompeius Eutyches Filadelfeia
stadion Kallikles Sidon
210. 61 jaa. stadion Athenodoros Aigion
ei tiedossa Publius Pompeius Eutyches Filadelfeia
211. 65 jaa.
(67 jaa.)
pankration Ksenodamos Antikyra
stadion Tryfon Filadelfeia
varsojen valjakkoajo Nero Rooma
valjakkoajo Nero Rooma
airuiden kilpailu Nero Rooma
lyyransoitto Nero Rooma
kymmenvaljakkoajo Nero Rooma
tragedia Nero Rooma
212. 69 jaa. torvensoittajien kilpailu Diogenes Efesos
diaulos Polites Keramos
dolikhos Polites Keramos
stadion Polites Keramos
pankration Tiberius Claudius Artemidorus Tralleis
213. 73 jaa. torvensoittajien kilpailu Diogenes Efesos
stadion Rhodon Kyme
214. 77 jaa. stadion Straton Aleksandria
torvensoittajien kilpailu Diogenes Efesos
215. 81 jaa. torvensoittajien kilpailu Diogenes Efesos
pankration Tiberius Claudius Rufus Smyrna
ei tiedossa Pratomelidas Sparta
diaulos tai hopliittijuoksu Hermogenes Ksanthos
stadion Hermogenes Ksanthos
216. 85 jaa. pankration Titus Flavius Artemidoros Adana
torvensoittajien kilpailu Diogenes Efesos
dolikhos Titus Flavius Metrobius Iasos
stadion Apollofanes Tarsos
diaulos Hermogenes Ksanthos
hopliittijuoksu Hermogenes Ksanthos
217. 89 jaa. pankration Titus Flavius Artemidoros Adana
poikien nyrkkeily Sarapion Aleksandria
poikien pankration Nikanor Efesos
ei tiedossa Pankles Tenos
diaulos tai hopliittijuoksu Hermogenes Ksanthos
stadion Hermogenes Ksanthos
218. 93 jaa. nyrkkeily Herakleides Aleksandria
stadion Apollonis (tai Heliodoros) Aleksandria
ei tiedossa Athenaios Ateena
219. 97 jaa. poikien paini Marcus Antiokia
stadion Stefanos Kappadokia
220. 101 jaa. pankration Titus Flavius Archibios Aleksandria
stadion Akhilles Aleksandria
221. 105 jaa. pankration Titus Flavius Archibios Aleksandria
stadion Theonas Aleksandria
222. 109 jaa. stadion Kallistos Sidon
223. 113 jaa. dolikhos ei tiedossa Rhodos
stadion Eustolos Sidon
224. 117 jaa. stadion Isarion Aleksandria
poikien pankration Publius Aelius Aristomachus Magnesia, Maiandros
dolikhos ei tiedossa Rhodos
225. 121 jaa. stadion Aristeas Miletos
226. 125 jaa. stadion Dionysios Sameumys Aleksandria
pankration Marcus Ulpius Domesticus Efesos
ei tiedossa Moskhos Pergamon
227. 129 jaa. ei tiedossa Diefilos Aigai, Aiolis
stadion Dionysios Sameumys Aleksandria
nelivaljakkoajo Lucius Minucius Natalis Rooma
228. 133 jaa. stadion Lukas Aleksandria
poikien stadion Aelius Granianus Sikyon
229. 137 jaa. stadion Epidaurus Aleksandria
airuiden kilpailu Publius Aelius Artemas Laodikeia
paini Hermagoras Magnesia, Sipylos
diaulos Aelius Granianus Sikyon
viisiottelu Aelius Granianus Sikyon
230. 141 jaa. stadion Didymos Klideus Aleksandria
nyrkkeily Marcus Tullius Apameia
viisiottelu Aelius Granianus Sikyon
231. 145 jaa. nyrkkeily Marcus Tullius Apameia
stadion Attikos Sardis
paini Dionysios Seleukeia
stadion Kranaos (tai Granianos) Sikyon
232. 149 jaa. ... ei luetteloituja voittajia ...
233. 153 jaa. pankration Marcus Aurelius Demetrios Aleksandria
diaulos Demetrios Khios
stadion Demetrios Khios
varsojen nelivaljakkoajo Kasia Mnasithea Elis
234. 157 jaa. stadion Heras Khios
235. 161 jaa. hopliittijuoksu Mnasibulos Elateia
stadion Mnasibulos Elateia
236. 165 jaa. stadion Aeithales Aleksandria
paini Marcus Aurelius Chrysippos Smyrna
airuiden kilpailu Titus Aelius Aurelius Apollonius Tarsos
237. 169 jaa. stadion Eudaimon Aleksandria
tuntematon juoksulaji ei tiedossa Filadelfeia
238. 173 jaa. stadion Agathopus Aigina
nyrkkeily Fotion Efesos
pankration Marcus Aurelius Demostratos Damas Sardis
239. 177 jaa. stadion Agathopus Aigina
paini Marcus Aurelius Hermagoras Magnesia, Sipylos
airuiden kilpailu Gaius Julius Bassus Miletos
pankration Marcus Aurelius Demostratos Damas Sardis
240. 181 jaa. pankration Marcus Aurelius Asklepiades Aleksandria
stadion Anubin Aleksandria
hopliittijuoksu K[...]ktabenos Efesos
241. 185 jaa. stadion Heron Aleksandria
hopliittijuoksu K[...]ktabenos Efesos
ei tiedossa Titus Aelius Aurelius Metrodorus Filadelfeia
242. 189 jaa. stadion Magnos Kyrene
ei tiedossa Marcus Aurelius Philosebastus Efesos
ei tiedossa Titus Julius Septimius Julianus Smyrna
243. 193 jaa. stadion Isidoros Aleksandria
paini Marcus Aurelius Asklepiades Aleksandria
244. 197 jaa. stadion Isidoros Aleksandria
paini Marcus Aurelius Asklepiades Aleksandria
nyrkkeily ei tiedossa Efesos
viisiottelu Aurelius Metrodorus Kyzikos
laukkaratsastus Theopropos Rhodos
245. 201 jaa. stadion Aleksandros Aleksandria
nyrkkeily ei tiedossa Efesos
ei tiedossa Marcus Aurelius Hierokles Nysa
246. 205 jaa. stadion Epinikos Kyzikos
247. 209 jaa. stadion Satornilos Gortys
paini Gerenos Naukratis
pankration Gaius Perelius Aurelius Alexandrus Thyateira
248. 213 jaa. stadion Heliodoros Aleksandria
dolikhos ei tiedossa Bithynia
pankration Lucius Silicius Firmus Mandrogenes Magnesia, Maiandros
paini Aurelius Aelix Foinikia
249. 217 jaa. stadion Heliodoros Aleksandria
dolikhos ei tiedossa Bithynia
torvensoittajien kilpailu Publius Aelius Aurelius Serapion Efesos
pankration Aurelius Aelix Foinikia
250. 221 jaa. dolikhos ei tiedossa Bithynia
pankration Aurelius Phoibammon Egypti
stadion Publius Aelius Alkandridas Sparta
251. 225 jaa. ei tiedossa Publius Aelius Granianus Fannius Artemidorus Miletos
stadion Publius Aelius Alkandridas Sparta
252. 229 jaa. ei tiedossa Claudius Rufus Salamis
viisiottelu Demetrios Salamis
stadion Demetrios Salamis
253. 233 jaa. ei tiedossa Claudius Rufus Salamis
viisiottelu Demetrios Salamis
stadion Demetrios Salamis
254. 237 jaa. stadion Demetrios Salamis
255. 241 jaa. viisiottelu Aurelius Germanus Antinoe
nelivaljakkoajo Titus Domitius Prometheus Ateena
viisiottelu Publius Asklepiades Korintti
256. 245 jaa. airuiden kilpailu Valerius Eklektus Sinope
257. 249 jaa. ei tiedossa ei tiedossa Ateena
ei tiedossa Marcus Aurelius Pius Daldis
258. 253 jaa. airuiden kilpailu Valerius Eklektus Sinope
259. 257 jaa. airuiden kilpailu Valerius Eklektus Sinope
260. 261 jaa. airuiden kilpailu Valerius Eklektus Sinope
261. 265 jaa. ... ei luetteloituja voittajia ...
262. 269 jaa. stadion Dionysius Aleksandria
263. 273 jaa. ... ei luetteloituja voittajia ...
264. 277 jaa. ei tiedossa Aurelius Sarapammon Oksyrhynkhos

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Olympic Victors From Ancient Olympia to Athens of 1896. Foundation of the Hellenic World. Viitattu 22.2.2016.