Luettelo Ohion piirikunnista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Ohion osavaltion 88:sta piirikunnasta. Piirikunnilla ei ole autonomiaa, vaan Ohion kongressi (Ohio General Assembly) määrittelee niiden toimivallan. Vaaleilla valittuja virkamiehiä ovat sheriffi, piirikunnan syyttäjä, kuolinsyyntutkija, tilintarkastaja ja talousjohtaja. Väkiluvut perustuvat vuoden 2000 väestönlaskentaan.

Piirikunta FIPS-koodi[1] Hallinnollinen keskus Perustettu Väkiluku Pinta-ala Kartta
Adams 001 West Union 10. heinäkuuta 1797 27 330 1 517 km² Map of Ohio highlighting Adams County.svg
Allen 003 Lima 1. maaliskuuta 1820 108 473 1 054 km² Map of Ohio highlighting Allen County.svg
Ashland 005 Ashland 24. helmikuuta 1846 52 523 1 106 km² Map of Ohio highlighting Ashland County.svg
Astabula 007 Jefferson 7. kesäkuuta 1807 102 728 3 544 km² Map of Ohio highlighting Ashtabula County.svg
Athens 009 Athens 1. maaliskuuta 1805 62 223 1 317 km² Map of Ohio highlighting Athens County.svg
Auglaize 011 Wapakoneta 14. helmikuuta 1848 46 611 1 041 km² Map of Ohio highlighting Auglaize County.svg
Belmont 013 St. Clairsville 7. syyskuuta 1801 70 226 1 402 km² Map of Ohio highlighting Belmont County.svg
Brown 015 Georgetown 1. maaliskuuta 1819 42 285 1 283 km² Map of Ohio highlighting Brown County.svg
Butler 017 Hamilton 1. toukokuuta 1803 332 807 1 218 km² Map of Ohio highlighting Butler County.svg
Carroll 019 Carrolton 1. tammikuuta 1833 28 836 1 033 km² Map of Ohio highlighting Carroll County.svg
Champaign 021 Urbana 1. maaliskuuta 1805 38 890 1 113 km² Map of Ohio highlighting Champaign County.svg
Clark 023 Springfield 1. maaliskuuta 1818 144 742 1 045 km² Map of Ohio highlighting Clark County.svg
Clermont 025 Batavia 6. joulukuuta 1800 177 977 1 185 km² Map of Ohio highlighting Clermont County.svg
Clinton 027 Wilmington 1. maaliskuuta 1810 40 543 1 068 km² Map of Ohio highlighting Clinton County.svg
Columbiana 029 Lisbon 1. toukokuuta 1803 112 075 1 386 km² Map of Ohio highlighting Columbiana County.svg
Coshocton 031 Coshocton 31. tammikuuta 1810 36 655 1 470 km² Map of Ohio highlighting Coshocton County.svg
Crawford 033 Bucyrus 1. huhtikuuta 1820 46 966 1 043 km² Map of Ohio highlighting Crawford County.svg
Cuyahoga 035 Cleveland 7. heinäkuuta 1807 1 393 978 3 226 km² Map of Ohio highlighting Cuyahoga County.svg
Darke 037 Grennville 3. tammikuuta 1809 53 309 1 555 km² Map of Ohio highlighting Darke County.svg
Defiance 039 Defiance 7. huhtikuuta 1845 39 500 1 073 km² Map of Ohio highlighting Defiance County.svg
Delaware 041 Delaware 10. helmikuuta 1808 110 106 1 181 km² Map of Ohio highlighting Delaware County.svg
Erie 043 Sandusky 16. maaliskuuta 1838 79 551 1 622 km² Map of Ohio highlighting Erie County.svg
Fairfield 045 Lancaster 9. joulukuuta 1800 122 759 1 317 km² Map of Ohio highlighting Fairfield County.svg
Fayette 047 Washington Court House 1. maaliskuuta 1810 28 433 1 054 km² Map of Ohio highlighting Fayette County.svg
Franklin 049 Columbus 30. huhtikuuta 1803 1 068 978 1 407 km² Map of Ohio highlighting Franklin County.svg
Fulton 051 Wauseon 1. huhtikuuta 1850 42 084 1 055 km² Map of Ohio highlighting Fulton County.svg
Gallia 053 Gallipolis 25. maaliskuuta 1803 31 069 1 220 km² Map of Ohio highlighting Gallia County.svg
Geauga 055 Chardon 1. maaliskuuta 1806 90 895 1 057 km² Map of Ohio highlighting Geauga County.svg
Greene 057 Xenia 1. toukokuuta 1803 147 886 1 078 km² Map of Ohio highlighting Greene County.svg
Guernsey 059 Cambridge 31. tammikuuta 1810 40 792 1 368 km² Map of Ohio highlighting Guernsey County.svg
Hamilton 061 Cincinnati 2. tammikuuta 1790 845 303 1 069 km² Map of Ohio highlighting Hamilton County.svg
Hancock 063 Findlay 1. huhtikuuta 1820 71 295 1 382 km² Map of Ohio highlighting Hancock County.svg
Hardin 065 Kenton 1. huhtikuuta 1820 31 945 1 219 km² Map of Ohio highlighting Hardin County.svg
Harrison 067 Cadiz 1. helmikuuta 1813 15 856 1 064 km² Map of Ohio highlighting Harrison County.svg
Henry 069 Napoleon 1. huhtikuuta 1820 29 210 1 088 km² Map of Ohio highlighting Henry County.svg
Highland 071 Hillsboro 1. toukokuuta 1805 40 875 1 445 km² Map of Ohio highlighting Highland County.svg
Hocking 073 Logan 1. maaliskuuta 1818 28 241 1 097 km² Map of Ohio highlighting Hocking County.svg
Holmes 075 Millerston 20. tammikuuta 1824 38 943 1 098 km² Map of Ohio highlighting Holmes County.svg
Huron 077 Norwalk 7. maaliskuuta 1809 59 487 1 282 km² Map of Ohio highlighting Huron County.svg
Jackson 079 Jackson 1. maaliskuuta 1816 32 641 1 092 km² Map of Ohio highlighting Jackson County.svg
Jefferson 081 Steubenville 29. heinäkuuta 1797 73 894 1 064 km² Map of Ohio highlighting Jefferson County.svg
Knox 083 Mount Vernon 1. maaliskuuta 1808 54 400 1 373 km² Map of Ohio highlighting Knox County.svg
Lake 085 Painesville 6. maaliskuuta 1840 227 511 2 535 km² Map of Ohio highlighting Lake County.svg
Lawrence 087 Ironton 21. joulukuuta 1815 62 319 1 184 km² Map of Ohio highlighting Lawrence County.svg
Licking 089 Newark 1. maaliskuuta 1808 145 491 1 783 km² Map of Ohio highlighting Licking County.svg
Logan 091 Bellefontaine 1. maaliskuuta 1818 46 005 1 209 km² Map of Ohio highlighting Logan County.svg
Lorain 093 Elyria 26. joulukuuta 1822 284 664 2 391 km² Map of Ohio highlighting Lorain County.svg
Lucas 095 Toledo 20. kesäkuuta 1835 455 054 1 543 km² Map of Ohio highlighting Lucas County.svg
Madison 097 London 1. maaliskuuta 1810 40 213 1 207 km² Map of Ohio highlighting Madison County.svg
Mahoning 099 Youngstown 1. maaliskuuta 1846 257 555 1 097 km² Map of Ohio highlighting Mahoning County.svg
Marion 101 Marion 1. huhtikuuta 1820 66 217 1 047 km² Map of Ohio highlighting Marion County.svg
Medina 103 Medina 18. helmikuuta 1812 151 095 1 096 km² Map of Ohio highlighting Medina County.svg
Meigs 105 Pomeroy 1. huhtikuuta 1819 23 072 1 120 km² Map of Ohio highlighting Meigs County.svg
Mercer 107 Celina 1. huhtikuuta 1820 40 924 1 226 km² Map of Ohio highlighting Mercer County.svg
Miami 109 Troy 1. maaliskuuta 1807 98 868 1 060 km² Map of Ohio highlighting Miami County.svg
Monroe 111 Woodsfield 29. tammikuuta 1813 15 180 1 185 km² Map of Ohio highlighting Monroe County.svg
Montgomery 113 Dayton 1. toukokuuta 1803 559 062 1 203 km² Map of Ohio highlighting Montgomery County.svg
Morgan 115 McConnelsville 29. joulukuuta 1817 14 897 1 093 km² Map of Ohio highlighting Morgan County.svg
Morrow 117 Mount Gilead 1. maaliskuuta 1848 31 628 1 055 km² Map of Ohio highlighting Morrow County.svg
Muskingumin piirikunta 119 Zanesville 1. maaliskuuta 1804 84 585 1 742 km² Map of Ohio highlighting Muskingum County.svg
Noble 121 Caldwell 1. huhtikuuta 1851 14 058 1 048 km² Map of Ohio highlighting Noble County.svg
Ottawa 123 Port Clinton 6. maaliskuuta 1840 40 985 1 515 km² Map of Ohio highlighting Ottawa County.svg
Paulding 125 Paulding 1. huhtikuuta 1820 20 293 1 085 km² Map of Ohio highlighting Paulding County.svg
Perry 127 New Lexington 1. maaliskuuta 1818 34 078 1 069 km² Map of Ohio highlighting Perry County.svg
Pickaway 129 Circleville 1. maaliskuuta 1810 52 727 1 313 km² Map of Ohio highlighting Pickaway County.svg
Pike 131 Waverly 1. helmikuuta 1815 27 695 1 150 km² Map of Ohio highlighting Pike County.svg
Portage 133 Ravenna 7. kesäkuuta 1807 152 061 1 313 km² Map of Ohio highlighting Portage County.svg
Preble 135 Eaton 1. maaliskuuta 1808 42 337 1 104 km² Map of Ohio highlighting Preble County.svg
Putnam 137 Ottawa 1. huhtikuuta 1820 34 726 1 254 km² Map of Ohio highlighting Putnam County.svg
Richland 139 Mansfield 1. maaliskuuta 1808 128 852 1 296 km² Map of Ohio highlighting Richland County.svg
Ross 141 Chillicothe 20. elokuuta 1798 73 345 1 795 km² Map of Ohio highlighting Ross County.svg
Sandusky 143 Fremont 12. helmikuuta 1820 61 792 1 082 km² Map of Ohio highlighting Sandusky County.svg
Scioto 145 Portsmouth 24. maaliskuuta 1803 79 195 1 596 km² Map of Ohio highlighting Scioto County.svg
Seneca 147 Tiffin 1. huhtikuuta 1820 58 683 1 431 km² Map of Ohio highlighting Seneca County.svg
Shelby 149 Sidney 1. huhtikuuta 1819 47 910 1 065 km² Map of Ohio highlighting Shelby County.svg
Stark 151 Canton 13. helmikuuta 1808 378 098 1 505 km² Map of Ohio highlighting Stark County.svg
Summit 153 Akron 3. maaliskuuta 1840 542 899 1 088 km² Map of Ohio highlighting Summit County.svg
Trumbull 155 Warren 10. heinäkuuta 1800 225 116 1 644 km² Map of Ohio highlighting Trumbull County.svg
Tuscarawas 157 New Philadelphia 15. maaliskuuta 1808 90 914 1 480 km² Map of Ohio highlighting Tuscarawas County.svg
Union 159 Marysville 1. huhtikuuta 1820 40 909 1 132 km² Map of Ohio highlighting Union County.svg
Van Wert 161 Van Wert 12. helmikuuta 1820 29 659 1 063 km² Map of Ohio highlighting Van Wert County.svg
Vinton 163 McArthur 23. maaliskuuta 1850 12 806 1 075 km² Map of Ohio highlighting Vinton County.svg
Warren 165 Lebanon 1. toukokuuta 1803 158 383 1 054 km² Map of Ohio highlighting Warren County.svg
Washington 167 Marietta 27. heinäkuuta 1788 63 251 1 658 km² Map of Ohio highlighting Washington County.svg
Wayne 169 Wooster 15. elokuuta 1796 111 564 1 441 km² Map of Ohio highlighting Wayne County.svg
Williams 171 Bryan 1. huhtikuuta 1820 39 188 1 096 km² Map of Ohio highlighting Williams County.svg
Wood 173 Bowling Green 1. huhtikuuta 1820 121 065 1 607 km² Map of Ohio highlighting Wood County.svg
Wyandot 175 Upper Sandusky 3. helmikuuta 1845 22 908 1 056 km² Map of Ohio highlighting Wyandot County.svg

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. County FIPS Code Listing for the State of OHIO 10.4.2009. U.S. Environmental Protection Agency. Viitattu 5.12.2009.