Luettelo National Film Registryn elokuvista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo National Film Registryn elokuvista. Yhdysvaltain kongressin kirjaston ylläpitämä National Film Registry -elokuva-arkisto on perustamisvuodestaan 1989 lähtien valinnut vuosittain 25 yhdysvaltalaista elokuvaa, jotka ovat ”kulttuurillisesti, historiallisesti tai esteettisesti merkittäviä”. Elokuvien tulisi kuvastaa yhdysvaltalaisen elokuvan koko kirjoa ja elokuvaperinnettä. Elokuvien on oltava valintahetkellä vähintään kymmenen vuotta vanhoja.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi Laji Valmistumisvuosi Hyväksymisvuosi
12 Angry Men Valamiesten ratkaisu pitkä elokuva 1957 2007
13 Lakes dokumentti 2004 2014
2001: A Space Odyssey 2001: Avaruusseikkailu pitkä elokuva 1968 1991
3:10 to Yuma Armoton ase pitkä elokuva 1957 2012
42nd Street 42:nen katu pitkä elokuva 1933 1998
A Bronx Morning lyhytelokuva 1931 2004
A Virtuous Vamp Siveä viehättäjätär pitkä elokuva 1919 2013
Abbott and Costello Meet Frankenstein pitkä elokuva 1948 2001
Adam’s Rib Aatamin kylkiluu pitkä elokuva 1949 1992
Airplane! Hei, me lennetään! pitkä elokuva 1980 2010
Alien Alien – kahdeksas matkustaja pitkä elokuva 1979 2002
All About Eve Kaikki Eevasta pitkä elokuva 1950 1990
All My Babies dokumenttielokuva 1953 2002
All Quiet on the Western Front Länsirintamalta ei mitään uutta pitkä elokuva 1930 1990
All That Heaven Allows Kaikki minkä taivas sallii pitkä elokuva 1955 1995
All That Jazz Syke ei sammu pitkä elokuva 1979 2001
All the King’s Men Kaikki kuninkaan miehet pitkä elokuva 1949 2001
All the President’s Men Presidentin miehet pitkä elokuva 1976 2010
Allures kokeellinen elokuva 1961 2011
America, America America America pitkä elokuva 1963 2001
American Graffiti Svengijengi ’62 pitkä elokuva 1973 1995
An American in Paris Pariisin lumoissa pitkä elokuva 1951 1993
Anatomy of a Murder Erään murhan anatomia pitkä elokuva 1959 2012
Annie Hall Annie Hall pitkä elokuva 1977 1992
Antonia: A Portrait of the Woman dokumenttielokuva 1974 2003
Apocalypse Now Ilmestyskirja. Nyt pitkä elokuva 1979 2000
Applause pitkä elokuva 1929 2006
Atlantic City Atlantic City pitkä elokuva 1980 2003
The Augustas lyhytelokuva 1930–1950-l 2012
Baby Face Vaalea viettelijätär pitkä elokuva 1933 2005
Back to the Future Paluu tulevaisuuteen pitkä elokuva 1985 2007
Badlands Julma maa pitkä elokuva 1973 1993
Bambi Bambi pitkä animaatioelokuva 1942 2011
Beauty and the Beast Kaunotar ja hirviö pitkä animaatioelokuva 1991 2002
Being There Tervetuloa, Mr. Chance! pitkä elokuva 1979 2015
Ben-Hur Ben-Hur pitkä elokuva 1925 1997
Ben-Hur Ben-Hur pitkä elokuva 1959 2004
Bert Williams Lime Kiln Club Field Day pitkä elokuva 1913 2014
Big Business Joulukuusikauppiaat lyhytelokuva 1929 1992
Black and Tan lyhytelokuva 1929 2015
Blacksmith Scene lyhytelokuva 1893 1995
Blade Runner Blade Runner pitkä elokuva 1982 1993
Blazing Saddles Villiä hurjempi länsi pitkä elokuva 1974 2006
Bless Their Little Hearts 1982 2013
Bonnie and Clyde Bonnie ja Clyde pitkä elokuva 1967 1992
Born Yesterday Eilen syntynyt pitkä elokuva 1950 2012
Boyz n the Hood Boyz n the Hood – kulman kundit pitkä elokuva 1991 2002
Brandy in the Wilderness 1969 2013
Breakfast at Tiffany’s Aamiainen Tiffanylla pitkä elokuva 1961 2012
Bride of Frankenstein Frankensteinin morsian pitkä elokuva 1935 1998
Bringing Up Baby Hätä ei lue lakia pitkä elokuva 1938 1990
Broken Blossoms Katkenneita kukkasia pitkä elokuva 1919 1996
Bullitt Bullitt pitkä elokuva 1968 2007
Butch Cassidy and the Sundance Kid Butch ja Kid – auringonlaskun ratsastajat pitkä elokuva 1969 2003
Cabaret Cabaret pitkä elokuva 1972 1995
Carmen Jones Carmen Jones pitkä elokuva 1954 1992
Casablanca Casablanca pitkä elokuva 1942 1989
Castro Street lyhyt dokumenttielokuva/kokeellinen elokuva 1966 1992
Cat People Kissaihmiset pitkä elokuva 1942 1993
Chan Is Missing pitkä elokuva 1982 1995
Chinatown Chinatown pitkä elokuva 1974 1991
A Christmas Story Joulutarina pitkä elokuva 1983 2012
Chulas Fronteras dokumenttielokuva 1976 1993
Cicero March Cicero March lyhyt dokumentti 1966 2013
Citizen Kane Citizen Kane pitkä elokuva 1941 1989
City Lights Kaupungin valot pitkä elokuva 1931 1991
The City Kaupunki dokumenttielokuva 1939 1998
Civilization pitkä elokuva 1916 1999
Clash of the Wolves pitkä elokuva 1925 2004
Close Encounters of the Third Kind Kolmannen asteen yhteys pitkä elokuva 1977 2007
Cologne: From the Diary of Ray and Esther lyhyt dokumenttielokuva 1939 2001
Commandment Keeper Church, Beaufort, South Carolina (May 1940) dokumenttielokuva 1940 2005
A Computer Animated Hand lyhytelokuva 1972 2011
The Conversation Keskustelu pitkä elokuva 1974 1995
Cool Hand Luke Lannistumaton Luke pitkä elokuva 1967 2005
The Cool World pitkä elokuva 1963 1994
Cops Poliisit lyhytelokuva 1922 1997
Corbett-Fitzsimmons Title Fight 1897 2012
A Corner in Wheat A Corner in Wheat lyhytelokuva 1909 1994
The Court Jester Hovinarri pitkä elokuva 1956 2004
Crisis: Behind a Presidential Commitment Kriisi dokumenttielokuva 1963 2011
The Crowd Kansan mies pitkä elokuva 1928 1989
Cry of Jazz lyhytelokuva 1959 2010
The Cry of the Children lyhytelokuvat 1912 2011
A Cure for Pokeritis lyhytelokuvat 1912 2011
The Curse of Quon Gwon pitkä elokuva 1916–1917 2006
Czechoslovakia 1968 lyhyt dokumenttielokuva 1969 1997
D.O.A. Kuollut saapuessaan pitkä elokuva 1950 2004
Dance, Girl, Dance Tanssi, tyttö, tanssi pitkä elokuva 1940 2007
Dances with Wolves Tanssii susien kanssa pitkä elokuva 1990 2007
Daughter of Dawn pitkä elokuva 1920 2013
Daughter of Shanghai pitkä elokuva 1937 2006
Daughters of the Dust pitkä elokuva 1991 2004
David Holzman’s Diary David Holzmanin päiväkirja pitkä elokuva 1968 1991
The Day the Earth Stood Still Uhkavaatimus Maalle pitkä elokuva 1951 1995
Days of Heaven Onnellisten aika pitkä elokuva 1978 2007
Dead Birds dokumenttielokuva 1964 1998
Decasia Decasia dokumenttielokuva 2002 2013
The Deer Hunter Kauriinmetsästäjä pitkä elokuva 1978 1996
Deliverance Syvä joki pitkä elokuva 1972 2008
Demolishing and Building Up the Star Theatre lyhyt dokumenttielokuva 1901 2002
Destry Rides Again Ei mikään enkeli pitkä elokuva 1939 1996
Detour Kiertotie pitkä elokuva 1945 1992
Dickson Experimental Sound Film lyhyt kokeellinen elokuva 1894–1895 2003
Dirty Harry Likainen Harry pitkä elokuva 1971 2012
Disneyland Dream kotielokuva 1956 2008
Do the Right Thing Do the Right Thing – kuuma päivä pitkä elokuva 1989 1999
The Docks of New York Yö satamassa pitkä elokuva 1928 1999
Dodsworth Miksi miehet vaihtavat vaimoa? pitkä elokuva 1936 1990
Dog Day Afternoon Hikinen iltapäivä pitkä elokuva 1975 2009
Dog Star Man: Part IV lyhyt kokeellinen elokuva 1964 1992
Dont Look Back dokumenttielokuva 1967 1998
Double Indemnity Nainen ilman omaatuntoa pitkä elokuva 1944 1992
Down Argentina Way Tanssi, senorita pitkä elokuva 1940 2014
Dr. Strangelove Tohtori Outolempi eli: kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia pitkä elokuva 1964 1989
Dracula Dracula – vanha vampyyri pitkä elokuva 1931 2000
Dracula (espanjankielinen versio) pitkä elokuva 1931 2015
Dream of a Rarebit Friend mykkäelokuva 1906 2015
Drums of Winter dokumenttielokuva 1988 2006
Duck Amuck lyhyt animaatioelokuva 1953 1999
Duck and Cover Duck and Cover lyhyt animaatioelokuva 1951 2004
Duck Soup Neljä naurettavaa naapuria pitkä elokuva 1933 1990
E.T. the Extra-Terrestrial E.T. pitkä elokuva 1982 1994
Eadweard Muybridge, Zoopraxographer dokumenttielokuva 1974 2015
Early Abstractions (osat 1–5, 7 ja 10) Early Abstractions lyhyitä animaatioelokuvia 1939–1956 2006
Easy Rider Easy Rider – matkalla pitkä elokuva 1969 1998
Eaux d'artifice Veden leikkiä lyhytelokuva 1953 1993
Edison Kinetoscopic Record of a Sneeze 1894 2015
El Mariachi El Mariachi pitkä elokuva 1992 2011
El Norte El Norte pitkä elokuva 1983 1995
Electronic Labyrinth: THX 1138 4EB lyhytelokuva 1967 2010
Ella Cinders Ella Cinders pitkä elokuva 1926 2013
The Emperor Jones Kuolonrumpu pitkä elokuva 1933 1999
Empire pitkä elokuva / kokeellinen elokuva 1964 2004
The Endless Summer pitkä elokuva 1966 2002
Enter the Dragon Lohikäärmeen kidassa pitkä elokuva 1973 2004
Eraserhead Eraserhead pitkä elokuva 1977 2004
The Evidence of the Film lyhytelokuva 1913 2001
The Exiles pitkä elokuva 1961 2009
The Exorcist Manaaja pitkä elokuva 1973 2010
The Exploits of Elaine sarjaelokuva 1914 1994
A Face in the Crowd Kasvot väkijoukossa pitkä elokuva 1957 2008
Faces pitkä elokuva 1968 2011
Fake Fruit Factory lyhyt dokumenttielokuva 1986 2011
The Fall of the House of Usher lyhytelokuva 1928 2000
Fantasia Fantasia pitkä animaatioelokuva 1940 1990
Fargo Fargo pitkä elokuva 1996 2006
Fast Times at Ridgemont High Kuumat kinkut pitkä elokuva 1982 2005
Fatty's Tintype Tangle lyhytelokuva 1915 1995
Felicia lyhytelokuva 1965 2014
Ferris Bueller’s Day Off Vaihdetaan vapaalle, Ferris pitkä elokuva 1986 2014
Film Portrait dokumenttielokuva 1970 2003
Five Easy Pieces Rajut kuviot pitkä elokuva 1970 2000
Flash Gordon sarjaelokuva 1936 1996
Flesh and the Devil Himo pitkä elokuva 1927 2006
Flower Drum Song Lootuskukka pitkä elokuva 1961 2008
Foolish Wives Hupsut vaimot pitkä elokuva 1922 2008
A Fool There Was A Fool There Was mykkäelokuva 1915 2015
Footlight Parade Shanghai Lil pitkä elokuva 1933 1992
Forbidden Planet Kielletty planeetta pitkä elokuva 1956 2013
Force of Evil Pahan pauloissa pitkä elokuva 1948 1994
The Forgotten Frontier dokumenttielokuva 1931 1996
Forrest Gump Forrest Gump pitkä elokuva 1994 2011
The Four Horsemen of the Apocalypse Neljä ratsastajaa pitkä elokuva 1921 1995
Frank Film lyhyt animaatioelokuva 1973 1996
Frankenstein Frankenstein pitkä elokuva 1931 1991
Freaks Freaks – kummajaiset pitkä elokuva 1932 1994
Free Radicals lyhyt animaatioelokuva 1979 2008
French Connection, The Kovaotteiset miehet pitkä elokuva 1971 2005
Freshman, The Keltanokka pitkä elokuva 1925 1990
From Here to Eternity Täältä ikuisuuteen pitkä elokuva 1953 2002
From Stump to Ship dokumenttielokuva 1930 2002
From the Manger to the Cross pitkä elokuva 1912 1998
Front Page, The Etusivu uusiksi pitkä elokuva 1931 2010
Fuji lyhytelokuva 1974 2002
Fury Kiihko pitkä elokuva 1936 1995
Garlic Is as Good as Ten Mothers Valkosipulin ylistys dokumenttielokuva 1980 2004
General, The Kenraali pitkä elokuva 1927 1989
George Stevens World War II Footage dokumenttielokuva 1943–1946 2008
Gerald McBoing-Boing lyhyt animaatioelokuva 1951 1995
Gertie the Dinosaur lyhyt animaatioelokuva 1914 1991
Ghostbusters Haamujengi pitkä elokuva 1984 2015
Giant Jättiläinen pitkä elokuva 1956 2005
Gigi Gigi pitkä elokuva 1958 1991
Gilda Gilda pitkä elokuva 1946 2013
Glimpse of the Garden lyhytelokuva 1957 2007
Godfather, The Kummisetä pitkä elokuva 1972 1990
Godfather: Part II, The Kummisetä osa II pitkä elokuva 1974 1993
Going My Way Kulje tietäni pitkä elokuva 1944 2004
Gold Diggers of 1933 Kultakalat 1933 pitkä elokuva 1933 2003
Gold Rush, The Kultakuume pitkä elokuva 1925 1992
Gone with the Wind Tuulen viemää pitkä elokuva 1939 1989
Goodfellas Mafiaveljet pitkä elokuva 1990 2000
Graduate, The Miehuuskoe pitkä elokuva 1967 1996
Grand Hotel Grand Hotel pitkä elokuva 1932 2007
Grapes of Wrath, The Vihan hedelmät pitkä elokuva 1940 1989
Grass dokumenttielokuva 1925 1997
Great Dictator, The Diktaattori pitkä elokuva 1940 1997
Great Train Robbery, The Suuri junaryöstö lyhytelokuva 1903 1990
Greed Ahneus pitkä elokuva 1924 1991
Grey Gardens dokumenttielokuva 1976 2010
Groundhog Day Päiväni murmelina pitkä elokuva 1993 2006
Growing Up Female dokumenttielokuva 1971 2011
Gun Crazy (aka Deadly Is the Female) Rikosten pyörteessä pitkä elokuva 1949 1998
Gunga Din Gunga Din pitkä elokuva 1939 1999
H2O lyhytelokuva 1929 2005
Hail the Conquering Hero Hurraa valloittajasankarille pitkä elokuva 1944 2015
Hallelujah! Neekeriromantiikkaa pitkä elokuva 1929 2008
Halloween Halloween – naamioiden yö pitkä elokuva 1978 2006
Hands Up! Rahat tai henki! pitkä elokuva 1926 2005
Harlan County, USA Harlan County, USA dokumenttielokuva 1976 1990
Harold and Maude Harold ja Maude pitkä elokuva 1972 1997
Heiress, The Perijätär pitkä elokuva 1949 1996
Hell's Hinges pitkä elokuva 1916 1994
Heroes All dokumenttielokuva 1920, 1931 2009
Hester Street Hester Street – katu uudesta maailmasta pitkä elokuva 1975 2011
High Noon Sheriffi pitkä elokuva 1952 1989
High School dokumenttielokuva 1969 1991
Hindenburg Disaster Newsreel Footage uutiselokuva 1937 1997
His Girl Friday Meidän vastaeronneitten kesken pitkä elokuva 1940 1993
Hitch-Hiker, The Varo vapaamatkustajia pitkä elokuva 1953 1998
Hole, The lyhyt animaatioelokuva 1963 2013
Hoop Dreams Unelmana koripallo dokumenttielokuva 1994 2005
Hoosiers Viimeinen heitto pitkä elokuva 1986 2001
Hospital dokumenttielokuva 1970 1994
Hospital, The Klinikka pitkä elokuva 1971 1995
Hot Dogs for Gauguin pitkä elokuva 1972 2009
Hours for Jerome: Parts 1 and 2 1980–1982 2012
House I Live In, The The House I Live In lyhytelokuva 1945 2007
House in the Middle, The lyhyt dokumenttielokuva 1954 2001
House of Usher Vieraana kauhujen talossa pitkä elokuva 1960 2005
House of Wax Vahakabinetti pitkä elokuva 1953 2014
How Green Was My Valley Vihreä oli laaksoni pitkä elokuva 1941 1990
How the West Was Won Näin valloitettiin Villi Länsi pitkä elokuva 1962 1997
Humoresque mykkäelokuva 1920 2015
Hunters, The dokumenttielokuva 1957 2003
Hustler, The Suurkaupungin hait pitkä elokuva 1961 1997
I Am a Fugitive from a Chain Gang Olen vainottu kahlekarkuri pitkä elokuva 1932 1991
I Am Joaquin lyhytelokuva 1969 2010
I, an Actress lyhytaelokuva 1977 2011
Imitation of Life Uhrattua elämää pitkä elokuva 1934 2005
Imitation of Life Suurinta elämää pitkä elokuva 1959 2015
Immigrant, The Charlie siirtolaisena lyhytelokuva 1917 1998
In a Lonely Place Hermot pinnalla pitkä elokuva 1950 2007
In Cold Blood Kylmäverisesti pitkä elokuva 1967 2008
In the Heat of the Night Yön kuumuudessa pitkä elokuva 1967 2002
In the Land of the Head Hunters pitkä elokuva 1914 1999
In the Street lyhyt dokumenttielokuva 1948 2006
Incredible Shrinking Man, The Mies joka kutistui pitkä elokuva 1957 2009
Inner World of Aphasia, The lyhytelokuva 1968 2015
Intolerance Suvaitsemattomuus pitkä elokuva 1916 1989
Into the Arms of Strangers: Stories of the Kindertransport dokumentti 2000 2014
Invasion of the Body Snatchers Ruumiinryöstäjät pitkä elokuva 1956 1994
Invisible Man, The Näkymätön mies pitkä elokuva 1933 2008
Iron Horse, The Rautahepo pitkä elokuva 1924 2011
It Jokin pitkä elokuva 1927 2001
It Happened One Night Tapahtui eräänä yönä pitkä elokuva 1934 1993
Italian, The pitkä elokuva 1915 1991
It's a Gift Se käy kuin leikiten pitkä elokuva 1934 2010
It's a Wonderful Life Ihmeellinen on elämä pitkä elokuva 1946 1990
Jailhouse Rock Rock'n roll -suosikki pitkä elokuva 1957 2004
Jam Session lyhytelokuva 1942 2001
Jammin' the Blues lyhytelokuva 1944 1995
Jaws Tappajahai pitkä elokuva 1975 2001
Jazz on a Summer's Day Jazzin juhlaa dokumenttielokuva 1959 1999
Jazz Singer, The Jazzlaulaja pitkä elokuva 1927 1996
Jeffries-Johnson World's Championship Boxing Contest dokumenttielokuva 1910 2005
Jenkins Orphanage Band (Fox Movietone News) uutiselokuva 1928 2003
Jezebel Jezebel pitkä elokuva 1938 2009
John Henry and the Inky-Poo animaatioelokuva 1946 2015
Johnny Guitar Johnny Guitar pitkä elokuva 1954 2008
Judgment at Nuremberg Nürnbergin tuomio pitkä elokuva 1961 2013
Jungle, The lyhytelokuva 1967 2009
Kannapolis, N.C. dokumenttielokuva 1941 2004
Kid, The Chaplinin poika pitkä elokuva 1921 2011
Kidnapper's Foil lyhytelokuva 1930-l 2012
Killer of Sheep Lampaantappaja pitkä elokuva 1977 1990
Killers, The Tappajat pitkä elokuva 1946 2008
King Kong King Kong pitkä elokuva 1933 1991
King of Jazz King of Jazz pitkä animaatio 1930 2013
King: A Filmed Record... Montgomery to Memphis dokumenttielokuva 1970 1999
Kiss Me Deadly Kohtalokas tapaaminen pitkä elokuva 1955 1999
Kiss, The lyhytelokuva 1896 1999
Knute Rockne, All American Hänen viimeinen ottelunsa pitkä elokuva 1940 1997
Koyaanisqatsi Koyaanisqatsi pitkä elokuva 1983 2000
L. A. Confidential L.A. Confidential pitkä elokuva 1997 2015
Lady Eve, The Nainen Eeva pitkä elokuva 1941 1994
Lady Helen's Escapade lyhytelokuva 1909 2004
Lady Windermere's Fan Hänen suurin kiusauksensa pitkä elokuva 1925 2002
Lambchops lyhytelokuva 1929 1999
Land Beyond the Sunset, The lyhytelokuva 1912 2000
Lassie Come Home Lassie palaa kotiin pitkä elokuva 1943 1993
Last Command, The Viimeinen määräys pitkä elokuva 1928 2006
The Last of the Mohicans Viimeinen mohikaani pitkä elokuva 1920 1995
The Last Picture Show Viimeinen elokuva pitkä elokuva 1971 1998
Laura Laura pitkä elokuva 1944 1999
Lawrence of Arabia Arabian Lawrence pitkä elokuva 1962 1991
The Lead Shoes lyhyt kokeellinen elokuva 1949 2009
A League of Their Own Omaa luokkaansa pitkä elokuva 1992 2012
The Learning Tree The Learning Tree – vuosi elämästäni pitkä elokuva 1969 1989
Let There Be Light Tulkoon valkeus dokumenttielokuva 1946 2010
Let’s All Go to the Lobby lyhyt animaatioelokuva 1957 2000
Letter from an Unknown Woman Kirje tuntemattomalta naiselta pitkä elokuva 1948 1992
The Life and Death of 9413: a Hollywood Extra lyhytelokuva 1927 1997
Life and Times of Rosie the Riveter, The dokumenttielokuva 1980 1996
Life of Emile Zola, The Emile Zolan elämä pitkä elokuva 1937 2000
Lion King, The Leijonakuningas pitkä animaatioelokuva 1994 2016
Little Big Man Pieni suuri mies pitkä elokuva 1970 2014
Little Caesar Pikku Caesar pitkä elokuva 1930 2000
Little Fugitive Pieni karkulainen pitkä elokuva 1953 1997
Little Miss Marker Pikku päivänsäde pitkä elokuva 1934 1998
Little Nemo lyhyt animaatioelokuva 1911 2009
Living Desert, The Elävä luonto dokumenttielokuva 1953 2000
Lonesome Kaksi nuorta sydäntä pitkä elokuva 1928 2010
Lost Weekend, The Tuhlattuja päiviä pitkä elokuva 1945 2011
Lost World, The Kadonnut maailma pitkä elokuva 1925 1998
Louisiana Story Viidakon villipeto pitkä elokuva 1948 1994
Love Finds Andy Hardy Andy Hardy, tyttöjen sankari pitkä elokuva 1938 2000
Love Me Tonight Rakasta minua tänä yönä pitkä elokuva 1932 1990
Lunch Date, The lyhytelokuva 1989 2013
Luxo Jr. lyhyt animaatioelokuva 1986 2014
Mabel's Blunder lyhytelokuva 1914 2009
Magical Maestro lyhyt animaatioelokuva 1952 1993
Magnificent Ambersons, The Mahtavat Ambersonit pitkä elokuva 1942 1991
Magnificent Seven, The 7 rohkeata miestä pitkä elokuva 1961 2013
Make Way for Tomorrow pitkä elokuva 1937 2010
Making of an American, The lyhytelokuva 1920 2005
Malcolm X Malcolm X pitkä elokuva 1992 2010
Maltese Falcon, The Maltan haukka pitkä elokuva 1941 1989
Man Who Shot Liberty Valance, The Mies joka ampui Liberty Valancen pitkä elokuva 1962 2007
The Manchurian Candidate Mantshurian kandidaatti pitkä elokuva 1962 1994
Manhatta lyhyt dokumenttielokuva 1921 1995
Manhattan Manhattan pitkä elokuva 1979 2001
March of Time: Inside Nazi Germany dokumenttielokuva 1938 1993
The March dokumenttielokuva 1964 2008
Marian Anderson: the Lincoln Memorial Concert dokumenttielokuva 1939 2001
The Mark of Zorro Zorron merkki pitkä elokuva 1920 2015
The Mark of Zorro Zorron merkki pitkä elokuva 1940 2009
Martha Graham Dance Films 2013
Marty Marty pitkä elokuva 1955 1994
Mary Poppins Maija Poppanen pitkä elokuva 1964 2013
MASH M.A.S.H. – armeijan liikkuva kenttäsairaala pitkä elokuva 1970 1996
Master Hands dokumenttielokuva 1936 1999
Matrimony's Speed Limit lyhytelokuva 1913 2003
Matrix, The Matrix pitkä elokuva 1999 2012
McCabe & Mrs. Miller McCabe ja Mrs Miller pitkä elokuva 1971 2010
Mean Streets Sudenpesä pitkä elokuva 1973 1997
Medium Cool Tunteeton silmä pitkä elokuva 1969 2003
Meet Me in St. Louis Tyttö ja kosija pitkä elokuva 1944 1994
Melody Ranch pitkä elokuva 1940 2002
Memphis Belle dokumenttielokuva 1944 2001
Men and Dust lyhyt dokumenttielokuva 1940 2013
Meshes of the Afternoon lyhyt kokeellinen elokuva 1943 1990
Michael Jackson’s Thriller Thriller musiikkivideo 1983 2009
Middleton Family at the New York World’s Fair, The 1939 2012
Midnight Keskiyö pitkä elokuva 1939 2013
Midnight Cowboy Keskiyön cowboy pitkä elokuva 1969 1994
Mighty Like a Moose lyhytelokuva 1926 2007
Mildred Pierce Mildred Pierce – amerikkalainen nainen pitkä elokuva 1945 1996
Miracle of Morgan's Creek, The Haikara herättää huomiota pitkä elokuva 1944 2001
Miracle on 34th Street Susanin kääntymys pitkä elokuva 1947 2005
Miss Lulu Bett Lulun kosijat pitkä elokuva 1922 2001
Modern Times Nykyaika pitkä elokuva 1936 1989
Modesta lyhytelokuva 1956 1998
Mom and Dad Ruumiisi on sinun pitkä elokuva 1944 2005
Moon Breath Beat lyhyt elokuva 1980 2014
Morocco Marokko pitkä elokuva 1930 1992
Motion Painting No. 1 lyhyt animaatioelokuva 1947 1997
A Movie lyhyt kokeellinen elokuva 1958 1994
Mr. Smith Goes to Washington Mr. Smith lähtee Washingtoniin pitkä elokuva 1939 1989
Mrs. Miniver Rouva Miniver pitkä elokuva 1942 2009
Multiple Sidosis lyhytelokuva 1970 2000
The Muppet Movie Muppet-elokuva pitkä elokuva 1979 2009
The Music Box Muuttomiehet pulassa lyhytelokuva 1932 1997
The Music Man Musiikkimies pitkä elokuva 1962 2005
My Darling Clementine Aavikon laki pitkä elokuva 1946 1991
My Man Godfrey Godfrey järjestää kaiken pitkä elokuva 1936 1999
Naked City, The Alaston kaupunki pitkä elokuva 1948 2007
Naked Spur, The Teräskannus pitkä elokuva 1953 1997
Nanook of the North Nanook, pakkasen poika dokumenttielokuva 1922 1989
Nashville Nashville pitkä elokuva 1975 1992
National Lampoon's Animal House Delta-jengi pitkä elokuva 1978 2001
National Velvet Yli esteitten pitkä elokuva 1944 2003
Naughty Marietta Marietta pitkä elokuva 1935 2003
The Negro Soldier dokumenttielokuva 1944 2011
Network Kasvot kuvaruudussa pitkä elokuva 1976 2000
Newark Athlete lyhytelokuva 1891 2010
Nicholas Brothers’ Home Movies kotielokuva 1930–1949 2011
A Night at the Opera Ilta oopperassa pitkä elokuva 1935 1993
The Night of the Hunter Räsynukke pitkä elokuva 1955 1992
Night of the Living Dead Elävien kuolleiden yö pitkä elokuva 1968 1999
Ninotchka Ninotchka pitkä elokuva 1939 1990
No Lies lyhytelokuva 1973 2008
Norma Rae Norma Rae pitkä elokuva 1979 2011
North by Northwest Vaarallinen romanssi pitkä elokuva 1959 1995
Nostalgia lyhyt dokumenttielokuva 1971 2003
Notes on the Port of St. Francis lyhyt dokumenttielokuva 1951 2013
Nothing But a Man pitkä elokuva 1964 1993
Notorious Notorious – kohtalon avain pitkä elokuva 1946 2006
Now, Voyager Uusien tähtien alla pitkä elokuva 1942 2007
Nutty Professor, The Tri Jerry ja Mr. Hyde pitkä elokuva 1963 2004
OffOn lyhyt kokeellinen elokuva 1968 2004
Oklahoma! Oklahoma pitkä elokuva 1955 2007
Old Mill, The piirroselokuva 1937 2015
On the Bowery Kadun orjat dokumenttielokuva 1957 2008
On the Waterfront Alaston satama pitkä elokuva 1954 1989
Once Upon a Time in the West Huuliharppukostaja pitkä elokuva 1968 2009
One Flew Over the Cuckoo's Nest Yksi lensi yli käenpesän pitkä elokuva 1975 1993
One Froggy Evening lyhyt animaatioelokuva 1956 2003
One Survivor Remembers lyhyt dokumenttielokuva 1995 2012
One Week Asuntopulan aikana lyhytelokuva 1920 2008
Our Daily Bread pitkä elokuva 1934 2015
Our Day lyhyt dokumenttielokuva 1938 2007
Our Lady of the Sphere kokeellinen elokuva 1969 2010
Out of the Past Varjot menneisyydestä pitkä elokuva 1947 1991
Outlaw Josey Wales, The Lainsuojaton pitkä elokuva 1976 1996
Ox-Bow Incident, The Kuolemantuomiopaikka pitkä elokuva 1943 1998
Parable Parable lyhytelokuva 1964 2012
Pass the Gravy lyhytelokuva 1928 1998
Paths of Glory Kunnian polut pitkä elokuva 1957 1992
Patton Panssarikenraali Patton pitkä elokuva 1970 2003
Pawnbroker, The Panttilainaaja pitkä elokuva 1965 2008
Pearl, The Helmi pitkä elokuva 1948 2002
Peege lyhytelokuva 1972 2007
Perils of Pauline, The sarjaelokuva 1914 2008
Peter Pan Peter Pan pitkä elokuva 1924 2000
The Phantom of the Opera Suuren oopperan kummitus pitkä elokuva 1925 1998
The Philadelphia Story Skandaalihäät pitkä elokuva 1940 1995
Pillow Talk Kaikki alkoi puhelimesta pitkä elokuva 1959 2009
The Pink Panther Vaaleanpunainen pantteri pitkä elokuva 1963 2010
Pinocchio Pinocchio pitkä animaatioelokuva 1940 1994
A Place in the Sun Paikka auringossa pitkä elokuva 1951 1991
Planet of the Apes Apinoiden planeetta pitkä elokuva 1968 2001
Please Don’t Bury Me Alive pitkä elokuva 1976 2014
The Plow That Broke the Plains lyhyt dokumenttielokuva 1936 1999
Point of Order Välihuomautus dokumenttielokuva 1964 1993
The Poor Little Rich Girl Pieni rikas tyttö-parka pitkä elokuva 1917 1991
Popeye the Sailor Meets Sindbad the Sailor lyhyt animaatioelokuva 1936 2004
Porgy and Bess Porgy ja Bess pitkä elokuva 1959 2011
Porky in Wackyland lyhyt animaatioelokuva 1938 2000
Portrait of Jason dokumenttielokuva 1967 2015
Power of the Press, The pitkä elokuva 1928 2005
Powers of Ten lyhyt dokumenttielokuva 1978 1998
Precious Images lyhytelokuvakooste 1986 2009
Preservation of the Sign Language lyhytelokuva 1913 2010
President McKinley Inauguration Footage lyhyt dokumenttielokuva 1901 2000
Primary dokumenttielokuva 1960 1990
Princess Nicotine; or, The Smoke Fairy lyhytelokuva 1909 2003
Prisoner of Zenda, The Zendan vanki pitkä elokuva 1937 1991
Producers, The Kevät koittaa Hitlerille pitkä elokuva 1968 1996
Psycho Psyko pitkä elokuva 1960 1992
Public Enemy, The Yhteiskunnan vihollinen pitkä elokuva 1931 1998
Pull My Daisy lyhytelokuva 1959 1996
Pulp Fiction Pulp Fiction – Tarinoita väkivallasta pitkä elokuva 1994 2013
Punch Drunks lyhytelokuva 1934 2002
Pups Is Pups Pentu on aina pentu lyhytelokuva 1930 2004
Quasi at the Quackadero lyhyt animaatioelokuva 1975 2009
The Quiet Man Vaitelias mies pitkä elokuva 1952 2013
Raging Bull Kuin raivo härkä pitkä elokuva 1980 1990
Raiders of the Lost Ark Kadonneen aarteen metsästäjät pitkä elokuva 1981 1999
A Raisin in the Sun Särkynyt illuusio pitkä elokuva 1961 2005
Rear Window Takaikkuna pitkä elokuva 1954 1997
Rebel Without a Cause Nuori kapinallinen pitkä elokuva 1955 1990
The Red Book lyhyt animaatioelokuva 1994 2009
Red Dust Saigonin kaunotar pitkä elokuva 1932 2006
Red River Punainen virta pitkä elokuva 1948 1990
Regeneration Maanalainen New York pitkä elokuva 1915 2000
Reminiscences of a Journey to Lithuania dokumenttielokuva 1971–1972 2006
Republic Steel Strike Riot Newsreel Footage uutiselokuva 1937 1997
Return of the Secaucus 7 pitkä elokuva 1980 1997
Revenge of Pancho Villa, The pitkä elokuva 1930–1936 2009
Ride the High Country Viheltävät luodit pitkä elokuva 1962 1992
Right Stuff, The Valiojoukko pitkä elokuva 1983 2013
Rio Bravo Rio Bravo pitkä elokuva 1959 2014
Rip Van Winkle sarjaelokuva 1896 1995
River, The lyhyt dokumenttielokuva 1938 1990
Road to Morocco Kaksi iloista merimiestä Marokossa pitkä elokuva 1942 1996
Rocky Rocky pitkä elokuva 1976 2006
Rocky Horror Picture Show, The The Rocky Horror Picture Show pitkä elokuva 1975 2005
Roger & Me Roger ja minä dokumenttielokuva 1989 2013
Roman Holiday Loma Roomassa pitkä elokuva 1953 1999
Rose Hobart lyhyt kokeellinen elokuva 1936 2001
Rosemary’s Baby Rosemaryn painajainen pitkä elokuva 1968 2014
Ruggles of Red Gap pitkä elokuva 1935 2014
Sabrina Kaunis Sabrina pitkä elokuva 1954 2002
Safety Last! Tuhannen dollarin nousukas pitkä elokuva 1923 1994
Salesman Kauppamatkustaja dokumenttielokuva 1969 1992
Salomé Salome pitkä elokuva 1923 2000
Salt of the Earth Maan suola pitkä elokuva 1954 1992
Samsara: Death and Rebirth in Cambodia dokumenttielokuva 1990 2012
San Francisco Earthquake and Fire, April 18, 1906 dokumenttielokuva 1906 2005
Saturday Night Fever Saturday Night Fever – lauantai-illan huumaa pitkä elokuva 1977 2010
Saving Private Ryan Pelastakaa sotamies Ryan pitkä elokuva 1998 2014
Scarface Arpinaama pitkä elokuva 1932 1994
Schindler's List Schindlerin lista pitkä elokuva 1993 2004
Scratch and Crow lyhyt animaatioelokuva 1995 2009
Searchers, The Etsijät pitkä elokuva 1956 1989
Seconds Tapaus Wilson pitkä elokuva 1966 2015
Serene Velocity lyhytelokuva 1970 2001
Sergeant York Kersantti York pitkä elokuva 1941 2008
Seven Brides for Seven Brothers 7 veljeksen morsiamet pitkä elokuva 1954 2004
Seventh Heaven Seitsemännessä taivaassa pitkä elokuva 1927 1995
Sex Life of the Polyp, The lyhytelokuva 1928 2007
Sex, Lies, and Videotape Seksiä, valheita ja videonauhaa pitkä elokuva 1989 2006
Shadow of a Doubt Epäilyksen varjo pitkä elokuva 1943 1991
Shadows Varjoja pitkä elokuva 1959 1993
Shaft Shaft – kivikova dekkari pitkä elokuva 1971 2000
Shane Etäisten laaksojen mies pitkä elokuva 1953 1993
The Shawshank Redemption Rita Hayworth – avain pakoon pitkä elokuva 1994 2015
She Done Him Wrong Vaarallinen kaunotar pitkä elokuva 1933 1996
Sherlock, Jr. Kovaa kyytiä ja kaunokaisia pitkä elokuva 1924 1991
Sherman's March dokumenttielokuva 1986 2000
Shock Corridor Shokkikäytävä pitkä elokuva 1963 1996
Shoes pitkä elokuva 1916 2014
Shop Around the Corner, The Kauppa kulman takana pitkä elokuva 1940 1999
Show Boat Teatterilaiva pitkä elokuva 1936 1996
Show People Ilveilijät pitkä elokuva 1928 2003
Siege lyhyt dokumenttielokuva 1940 2006
Silence of the Lambs Uhrilampaat pitkä elokuva 1991 2011
Singin' in the Rain Laulavat sadepisarat pitkä elokuva 1952 1989
Sink or Swim dokumenttielokuva 1990 2015
Sky High Pilvien tasalla pitkä elokuva 1922 1998
Slacker Slacker pitkä elokuva 1991 2012
Snow White lyhyt animaatioelokuva 1933 1994
Snow White and the Seven Dwarfs Lumikki ja seitsemän kääpiötä pitkä animaatioelokuva 1937 1989
Some Like It Hot Piukat paikat pitkä elokuva 1959 1989
Son of the Sheik Sheikin poika pitkä elokuva 1926 2003
Sons of the Desert Päivänpaisteisia pässinpäitä pitkä elokuva 1933 2012
So’s Your Old Man pitkä elokuva 1926 2008
The Sound of Music Sound of Music pitkä elokuva 1965 2001
The Spook Who Sat by the Door pitkä elokuva 1973 2012
St. Louis Blues lyhytelokuva 1929 2006
Stagecoach Hyökkäys erämaassa pitkä elokuva 1939 1995
Stand and Deliver Älä anna periksi pitkä elokuva 1988 2011
A Star Is Born Tähti on syntynyt pitkä elokuva 1954 2000
Star Wars Episode IV: A New Hope Tähtien sota pitkä elokuva 1977 1989
Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back Imperiumin vastaisku pitkä elokuva 1980 2010
Stark Love Julmaa rakkautta pitkä elokuva 1927 2009
State Fair Onnen kiertokulku pitkä elokuva 1933 2014
Steamboat Willie Höyrylaiva Ville lyhyt animaatioelokuva 1928 1998
The Sting Puhallus pitkä elokuva 1973 2005
Stormy Weather Swingin suurhurmurit pitkä elokuva 1943 2001
The Story of G.I. Joe Sotakirjeenvaihtaja x pitkä elokuva 1945 2009
The Story of Menstruation animaatioelokuva 1946 2015
Stranger Than Paradise Muukalaisten paratiisi pitkä elokuva 1984 2002
A Streetcar Named Desire Viettelyksen vaunu pitkä elokuva 1951 1999
The Strong Man Maailman väkevin mies pitkä elokuva 1926 2007
A Study in Reds pitkä elokuva 1932 2009
Study of a River kokeellinen elokuva 1996 2010
Sullivan’s Travels Nauru kahleitten takana pitkä elokuva 1941 1990
Sunrise Auringonnousu pitkä elokuva 1927 1989
Sunset Boulevard Auringonlaskun katu pitkä elokuva 1950 1989
Sweet Smell of Success Menestyksen huuma pitkä elokuva 1957 1993
Swing Time Hääkarkuri pitkä elokuva 1936 2004
Symbiopsychotaxiplasm: Take One kokeellinen elokuva 1968 2015
T.A.M.I. Show, The Pop! Pop! Pop! dokumenttielokuva 1964 2006
Tabu Tabu – tarina Etelämereltä pitkä elokuva 1931 1994
Tacoma Narrows Bridge Collapse kotielokuva 1940 1998
Tall T, The Pettämätön pistooli pitkä elokuva 1957 2000
Tarantella Tarantella lyhytelokuva, kokeellinen elokuva 1940 2010
Tarzan and His Mate Tarzan ja valkoinen nainen pitkä elokuva 1934 2003
Taxi Driver Taksikuski pitkä elokuva 1976 1994
Tell-Tale Heart, The Paljastava sydän lyhyt animaatioelokuva 1953 2001
Ten Commandments, The Kymmenen käskyä pitkä elokuva 1956 1999
Terminator, The Terminator – tuhoaja pitkä elokuva 1984 2008
Tess of the Storm Country pitkä elokuva 1914 2006
Tevye pitkä elokuva 1939 1991
The 7th Voyage of Sinbad Sinbadin uudet seikkailut pitkä elokuva 1958 2008
The Adventures of Robin Hood Robin Hoodin seikkailut pitkä elokuva 1938 1995
The African Queen Afrikan kuningatar pitkä elokuva 1951 1994
The Apartment Poikamiesboksi pitkä elokuva 1960 1994
The Asphalt Jungle Asfalttiviidakko pitkä elokuva 1950 2008
The Awful Truth Rouvani sulhanen pitkä elokuva 1937 1996
The Bad and the Beautiful Särkyneiden haaveiden kaupunki pitkä elokuva 1952 2002
The Band Wagon Iskelmäkaruselli pitkä elokuva 1953 1995
The Bank Dick Taaloja ja tuuria pitkä elokuva 1940 1992
The Bargain pitkä elokuva 1914 2010
The Battle of San Pietro dokumenttielokuva 1945 1991
The Best Years of Our Lives Parhaat vuodet pitkä elokuva 1946 1989
The Big Heat Gangsterikuningas pitkä elokuva 1953 2011
The Big Lebowski Big Lebowski pitkä elokuva 1998 2014
The Big Parade Suuri paraati pitkä elokuva 1925 1992
The Big Sleep Syvä uni pitkä elokuva 1946 1997
The Big Trail Suuri lännen tie pitkä elokuva 1930 2006
The Birth of a Nation Kansakunnan synty pitkä elokuva 1915 1992
The Black Pirate Musta merirosvo pitkä elokuva 1926 1993
The Black Stallion Musta ori pitkä elokuva 1979 2002
The Blood of Jesus pitkä elokuva 1941 1991
The Blue Bird Sininen lintu pitkä elokuva 1918 2004
The Bridge on the River Kwai Kwai-joen silta pitkä elokuva 1957 1997
The Buffalo Creek Flood: An Act of Ma dokumenttielokuva 1975 2005
The Cameraman Kameramies pitkä elokuva 1928 2005
The Cheat Norsunluukuningas pitkä elokuva 1915 1993
The Chechahcos Jäätikön tytär pitkä elokuva 1924 2003
The Dragon Painter pitkä elokuva 1919 2014
The Gang’s All Here Tutti Frutti pitkä elokuva 1943 2014
The Power and the Glory pitkä elokuva 1933 2014
The Way of Peace lyhytelokuva 1947 2014
The Wishing Ring: an Idyll of Old England pitkä elokuva 1914 2012
Theodore Case Sound Test: Gus Visser and His Singing Duck lyhytelokuva 1925 2002
There It Is lyhytelokuva 1928 2004
They Call It Pro Football dokumenttielokuva 1966 2012
The Thief of Bagdad Bagdadin varas pitkä elokuva 1924 1996
Thin Blue Line, The Johtolanka dokumenttielokuva 1988 2001
Thin Man, The Pettävä varjo pitkä elokuva 1934 1997
The Thing from Another World ’Se’ toisesta maailmasta pitkä elokuva 1951 2001
Think of Me First as a Person dokumenttielokuva/kotielokuva 1960–1975 2006
This is Cinerama Tämä on Cinerama pitkä elokuva 1952 2002
This Is Spinal Tap Hei me rokataan! pitkä elokuva 1984 2002
Three Little Pigs Kolme pientä porsasta lyhyt animaatioelokuva 1933 2007
Through Navajo Eyes sarjaelokuva 1966 2002
A Time for Burning dokumenttielokuva 1966 2005
A Time Out of War Aselepo lyhytelokuva 1954 2006
The Times of Harvey Milk Ehdokkaana Harvey Milk dokumenttielokuva 1984 2012
Tin Toy lyhyt animaatioelokuva 1988 2003
To Be or Not to Be Ollako vai eikö olla pitkä elokuva 1942 1996
To Fly! dokumenttielokuva 1976 1995
To Kill a Mockingbird Kuin surmaisi satakielen pitkä elokuva 1962 1995
Tol'able David Sukunsa sankari pitkä elokuva 1921 2007
Tom, Tom, the Piper's Son pitkä elokuva / kokeellinen elokuva 1969–1971 2007
Tootsie Tootsie – lyömätön lyyli pitkä elokuva 1982 1998
Top Hat Top Hat pitkä elokuva 1935 1990
Top Gun Top Gun – lentäjistä parhaat pitkä elokuva 1986 2015
Topaz dokumenttielokuva 1943–1945 1996
Touch of Evil Pahan kosketus pitkä elokuva 1958 1993
Toy Story Toy Story – leluelämää pitkä animaatioelokuva 1995 2005
Traffic in Souls pitkä elokuva 1913 2006
Trance and Dance in Bali lyhyt dokumenttielokuva 1936–1939 1999
The Treasure of Sierra Madre Sierra Madren aarre pitkä elokuva 1948 1990
A Tree Grows in Brooklyn Brooklynissä kasvoi puu pitkä elokuva 1945 2010
A Trip Down Market Street dokumenttielokuva 1906 2010
Trouble in Paradise Huolia paratiisissa pitkä elokuva 1932 1991
Tulips Shall Grow lyhyt animaatioelokuva 1942 1997
Twelve O’Clock High Ilmojen kotkat pitkä elokuva 1949 1998
Twentieth Century Kahdeskymmenes vuosisata pitkä elokuva 1934 2011
Two-Color Kodachrome Test Shots No. III 1922 2012
Two-Lane Blacktop Two-Lane Blacktop pitkä elokuva 1971 2012
Uncle Tom's Cabin pitkä elokuva 1914 2012
Unmasked pitkä elokuva 1917 2014
Under Western Stars pitkä elokuva 1938 2009
Unforgiven Armoton pitkä elokuva 1992 2004
V-E Day + 1 pitkä elokuva 1945 2014
War of the Worlds Maailmojen sota pitkä elokuva 1953 2011
Water and Power dokumenttielokuva 1989 2008
Wedding March, The Häämarssi pitkä elokuva 1928 2003
Verbena Tragica pitkä elokuva 1939 1996
Vertigo Vertigo – punainen kyynel pitkä elokuva 1958 1989
West Side Story West Side Story pitkä elokuva 1961 1997
Westinghouse Works, 1904 sarjaelokuva 1904 1998
What's Opera, Doc? lyhyt animaatioelokuva 1957 1992
Where Are My Children? pitkä elokuva 1916 1993
White Fawn's Devotion lyhytelokuva 1910 2008
White Heat Valkoinen hehku pitkä elokuva 1949 2003
Who’s Afraid of Virginia Woolf? Kuka pelkää Virginia Woolfia? pitkä elokuva 1966 2013
Why Man Creates Man Creates lyhyt animaatioelokuva/dokumenttielokuva 1968 2002
Why We Fight dokumenttielokuvien sarja 1943–1945 2000
Wild and Woolly Villi ja vallaton pitkä elokuva 1917 2002
Wild Boys of the Road pitkä elokuva 1933 2013
Wild Bunch, The Hurja joukko pitkä elokuva 1969 1999
Wild River Joki tulvii pitkä elokuva 1960 2002
Will Success Spoil Rock Hunter? Houkuttelevat huulet pitkä elokuva 1957 2000
Willy Wonka and the Chocolate Factory Jali ja suklaatehdas pitkä elokuva 1971 2014
The Wind Pohjoismyrsky pitkä elokuva 1928 1993
Wings Siivet pitkä elokuva 1927 1997
Winchester ’73 Winchester ’73 – kohtalon ase pitkä elokuva 1950 2015
Within Our Gates pitkä elokuva 1920 1992
The Wizard of Oz Ihmemaa Oz pitkä elokuva 1939 1989
Woman of the Year Tie miehen sydämeen pitkä elokuva 1942 1999
A Woman Under the Influence Naisen parhaat vuodet pitkä elokuva 1974 1990
The Women Naiset pitkä elokuva 1939 2007
Woodstock Woodstock dokumenttielokuva 1970 1996
Wuthering Heights Humiseva harju pitkä elokuva 1939 2007
Yankee Doodle Dandy Yankee Doodle Dandy pitkä elokuva 1942 1993
Young Frankenstein Frankenstein Junior pitkä elokuva 1974 2003
Young Mr. Lincoln Vapauttajan nuoruus pitkä elokuva 1939 2003
Zapruder film kotielokuva 1963 1994

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]