Luettelo My Little Pony -sarjan poneista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tähän luetteloon on koottu My Little Pony -sarjan poneja.

Ensimmäisen sukupolven poneja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Suomenkieliset nimet suluissa)

  • Cotton Candy (Hattara)
  • Blossom (Nuppu)
  • Blue Belle
  • Bridal Beauty
  • Butterscotch (Toffeinen)
  • Minty (Minttuinen)
  • Snuzzle (Persikkainen)
  • Majesty (Ylhäisyys)
  • Lemon Drop (Pisaratar/Pisarainen/Pisara)
  • Sprinkles (Rusotar)
  • Cascade (Putous)
  • Applejack (Omenainen/Omppu)
  • Bow Tie (Rusettinen/Rusettiina)
  • Bubbles (Kupliina)
  • Seashell (Meriliinukka)
  • Moonstone (Kuukivi)
  • Parasol (Varjotar)
  • Skydancer (Tanssitar/Taivastanssija)
  • Starshine (Tähtiloisto)
  • Sunlight (Auringonsäde/Auringonpaiste)
  • Windy (Tuuletar)
  • Firefly (Tulenleimaus/Salama/Tulikärpänen)
  • Glory (Ihaa-na/Sädekehä)
  • Medley (Sointu)
  • Moondancer (Kuutamoinen/Kuutanssija)
  • Sunbeam (Aurinkoinen/Säde/Auringonsäde)
  • Twilight (Hämyhirnahdus) (Huom! tästä on kaksi erilaista ponia joilla sama nimi)
  • Cherries Jubilee (Kirsikkainen/Kirsikka)
  • Lickety-Split (Jätski/Jäätelöinen/Tikkari/Suukkosuu)
  • Posey (Lilja/Liljankukka)
  • Tootsie (Murunen/Herkkusuu)
  • Sundance (Aurinkotanssi/Tanssijatar)
  • Gypsy (Mustalainen/Tummatyttö)
  • Honeycomb (Hani)
  • Hopscotch (Loikka)
  • Snowflake (Lumetar)
  • Confetti (Karkki/Konvehti/Konfetti)
  • Pinwheel (Hyrrä)
  • Flutterbye (Viuhka)
  • Starflower (Tähtikukinto)
  • Tickle (Lehdekäs/Hahtuva/Lehdykkä)
  • Trickles (Purotar/Solina)
  • Gusty (Puuska/Myrskytär/Tuulahdus)
  • Heart Throb (Sydänkäpy/Sykesydän/Sydäminen)
  • Powder (Puuteri)
  • Skyflier (Pilvenpiirtäjä/Leijatar)
  • Sparkler (Kimallus/Poretar/Rusotar)
  • Surprise (Yllätys/Yllättäjä/Yllättävätär)
  • Tutti-Frutti/Tuttie Frutti (Hedelmäinen)
  • Forget-me-not (Lemmikki)
  • Honeysuckle (Hunajainen)
  • Lily (Liljatar)
  • Morning Glory (Aamukaste/Gloria)
  • Peach Blossom (Persikankukka)
  • Rosedust (Ruusutar/Ruusunen)
  • Bouncy (Pomppu)
  • Star (Tähti/Tähtönen)
  • Cupcake (Paakkelssi)
  • Fifi (Kampaaja/Fifi)
  • Hippity Hop
  • Lofty (Jalo/Uljas)
  • Magic Star (Taikatähti/Taikatähtönen)
  • North Star (Pohjantähti)
  • Paradise (Paratiisi)
  • Ribbon (Nauha/Ruusuke)
  • Scrumptious (Meloninen/Meloni)
  • Shady (Pinkki/Kaino)
  • Skippety Doo
  • Truly (Vilpitön)
  • Twist (Pyörähdys)
  • Wind Whistler (Tuuliharja/Tuulen henki)
  • Fizzy (Säpinä/Kupla)
  • Galaxy (Linnunrata/Vikkelä)
  • Gingerbread (Pipari)
  • Masquerade (Ilveilijätär/Ilveilijä)
  • Skyrocket (Raketti)
  • Speedy (Nopsa)
  • Sweet Pop
  • Sweet Stuff (US) /Sweetie (UK) (Söpöliini/Namunen)
  • Whizzer (Suhahdus)
  • Scoops
  • Angel
  • Bangles (Renkainen)
  • Crumpet
  • Taffy (Toffee)
  • Dancing Butterflies (Perhostanssi)
  • Love Melody (Sulosointu)
  • Milky Way (Linnunrata)
  • Sugarberry (US) / Strawberry Fair (UK) (Mansikka/Mansikkainen)
  • Bright Eyes (Välkky)
  • Locket (Lukko)
  • Quackers (Ankkanen)
  • Tic-Tac-Toe (Ristinolla)
  • Mimic (Miimikko)
  • Kiss Curl (Suukkokihara/Pusukutri)
  • Bouquet (Hatutar)
  • Braided Beauty (Letti/Letitär/Lettipää)
  • Curly Locks (Lettipää)
  • Pretty Vision (Kuvankaunis)
  • Ringlets (Kiharainen)
  • Twisty Tail (Kierre/Kieppu/Taipuisaharja)
  • Cloud Dreamer (Taikatuuli/Taikapilvi)
  • Cuddles (US) / Teddi (UK) (Halitar/Haliponi)
  • Floater (Ilmatar/Leijutar)
  • Magic Hat (Taikahattu)
  • Mirror Mirror (Peilikuva)
  • Lucky the Stallion (Onnekas)
  • Seawinkle (Kotilo)
  • Sealight (Meriloiste)
  • Wavedancer (Lainetartanssija/Lainetanssija)
  • Seabreeze (Merituuli)
  • High Tide (Tuulahdus)
  • Whitecap
  • Wave Jumper (Aallotar)
  • Sea Mist (Sumutar)
  • Sand Dollar
  • Splasher (Pärske/Läiske)
  • Backstroke
  • Sea Star (Meritähti)
  • Surf Rider (Lainetar)
  • Tiny Bubbles (Kupliina)
  • Sea Shimmer (Merenkimallus)
  • Art-Time/Painting-Time (Paletti)
  • Half-Note (Puolinuotti)
  • Hopscotch (Loikka)
  • Paws (Musti)
  • Pictures (Lyijykynä/Värikynä)
  • Rainfeather (Saapas)
  • Tappy (Steppi)
  • Steamer/Tracks (Junailija)
  • Salty/Tug (Kippari)
  • Tex (Karjapaimen)
  • Quarterback (Pelaaja)
  • Slugger / First Base (Maila)
  • 4-Speed (Rekkaponi)
  • Chief (Palomies)
  • Barnacle (Yksisilmä)
  • Wigwam (Inkkari)

My Little Pony Tales -animaatiosarjan poneja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Lasketaan ensimmäisen sukupolven poneihin)

(Suomenkieliset nimet suluissa)

  • Clover (Apila)
  • Bon Bon (Karkki)
  • Bright Eyes (Räpsy)
  • Melody
  • Sweetheart (Hellä)
  • Patch (Tilkku)
  • Starlight (Tähti)
  • Lancer (Reipas)
  • Ace (Ässä)
  • Teddy
  • Meadowlark (Niittyheinä)
  • Mrs. Hackney (Rouva Hackney)

Toisen sukupolven poneja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Suomenkieliset nimet suluissa)

  • Morning Glory (Gloria)
  • Ivy (Koru)
  • Sweet Berry (Mesimarja)
  • Light Heart (Ilopilleri)
  • Sundance (Auringonsäde)

Kolmannen sukupolven poneja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Suomenkieliset nimet suluissa)

  • Minty (Piparminttu)
  • Cotton Candy (Hattara)
  • Sky Wishes (Taivastoive)
  • Toola-Roola (Tuuliviiri)
  • Wysteria (Hiisku)
  • Sunny Daze (Aurinkoinen)
  • Cherry Blossom (Kirsikkainen, Kirsikankukka)
  • Rarity (Tuittu)
  • Pinkie Pie (Marsipaani)
  • Kimono (Kimono)
  • Twinkle Twirl (Tuikku, Tähtiballerina)
  • Sweetsong (Sulosointu)
  • Valenshy
  • Rainbow Dash (Sateenkaari)
  • Tink-a-tink-a-too (Leisku)
  • Sweetberry (Mansikkainen)
  • Scootaloo (Kiitäjä)
  • Star Catcher (Tähtituiske)
  • Rhapsody Ribbons
  • Aurora Mist
  • Daisy May
  • Sparkleworks (Hile)
  • Bumbleberry
  • Rainbow Flash (Sateenkaari)
  • Fluttershy (Lepatus)
  • Star Swirl (Tähtipyörre)
  • Petal Blossom (Nuppunen)
  • Butterscotch (Toffee)
  • Tira-mi-su ja pikkusisko Mochanut
  • Dance Slippers ja pikkusisko Dance Around
  • Applejack
  • Cupcake (Muffini)
  • Tulip Twinkle (Tulppaanituikku)
  • Whistle Wishes (Vilkkuvälke)
  • Brights Brightly (Säihkysäde)
  • Cheerilee (Hilpeä)
  • Star Beam (Tähtitiuku)
  • Breeziet (Tuisku ystävät)
  • Desert Rose (Ruusunen)
  • Fizzy Pop (Poreinen)
  • Daisyjo (Tuhatkauno)
  • baby Pink Sunsparkle (Pinkki Sädekehä)
  • Serendipity (Apilainen)
  • Merriweather (Ilomieli)
  • Sew-and-So (Neppari)
  • Star song

Kolmannen sukupolven poneja on olemassa noin 300 erilaista.

Esittelyjä kolmannen sukupolven tunnetuimmista poneista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Butterscotch on kullanvärinen poni, jolla on vaaleankullanväriset jouhet. Hänen silmänsä ovat tummankultaiset, joissa on vaaleankultaiset viivat ja punaiset sydämet. Butterscotchin söpöysmerkki on kaksi oranssia tikkaria punaisilla nauhoilla ja vihreillä tikuilla. Hänen kaviosydämensä on punainen. Butterscotch pitää leikekirjojen ja korttien tekemisestä Razzaroon kanssa. Tunnetaan suomeksi myös nimellä Toffee.

Daisyjo on lila poni, jolla on keltaiset jouhet opaalikimalteella. Daisyjon silmät ovat keväänvihreät, joissa on keltaiset viivat ja vaaleanoranssit sydämet. Hänen söpöysmerkkinsä on oranssirajainen valkoinen tuhatkauno. Daisyjon kaviosydän on keltainen. Daisyjo on esiintynyt myös nimelläTuhatkauno.

Desert Rose on valkoinen poni, jolla on vaaleanpunaiset jouhet helmiäiskiilteellä. Hänen silmänsä ovat vedenvihreät, joissa on kirkkaanvihreät viivat ja pinkit sydämet. Hänen söpöysmerkkinsä on pinkki ruusu ja vihreä varsi. Kaviosydän on pinkki. Desert Rose rakastaa antaa ystävilleen kukkia. Suomenkielinen nimi on Ruusunen.

Fluttershy on vaaleankeltainen poni, jolla on pinkit jouhet. Hänen silmänsä ovat siniset. Hänen söpöysmerkkinsä on kolme perhosta, joilla on pinkit siivet ja siniset tuntosarvet. Fluttershy on eläinrakas ja ujo. Fluttershyn suomennettu nimi on Lepatus.

Kimono on lila poni, jolla on tummanlilat jouhet. Hänen silmänsä ovat vihreät, joissa on vaaleanvihreät viivat ja pinkit sydämet. Söpöyskuvio on kaksi kelta-lila-valkoista paperilyhtyä. Kaviosydän on pinkki. Kimono pitää Ponyvillen markkinoilla käymisestä. Nimi on suomeksikin Kimono.

Minty on vaalean mintun värinen poni, jolla on pinkki kaviosydän. Mintyn jouhet ovat vaaleanpunaiset, joissa on valkoista joukossa. Mintyn silmät ovat lilat, joissa on vaaleanpunaiset viivat ja samanväriset pisteet. Söpöysmerkki on kolme piparminttukarkkia. Minty keräilee sukkia ja rakastaa hullunkurisia, nurinkurisia päiviä. Suomeksi tunnettu myös nimellä Piparminttu.

Pinkie Pie on tummanpinkki poni, jolla on sininen kaviosydän. Jouhet ovat vaaleanpunaiset. Pinkie Pien söpöysmerkki on rypäs keltaisia ja sinisiä ilmapalloja. Pinkie Pien silmät ovat tummansiniset, joissa on vaaleansiniset viivat ja vaaleanpunaiset sydämet. Pinkie Pie on hyvin utelias ja hänen lempiherkkunsa on popcorn. Pinkie Pie tunnetaan suomeksi myös nimellä Marsipaani.

Rainbow Dash on vaaleansininen poni, jolla on lila kaviosydän. Hänen harjansa on pinkki, oranssi ja vihreä, mutta häntä on lila ja sininen. Rainbow Dashin silmät ovat vaaleanlilat, joissa on vihreä-kelta-pinkit sateenkaaret ja vihreät sydämet. Rainbow Dashin söpöysmerkki on kelta-vihreä-sini-pinkki-lila sateenkaari kahden pilven välissä. Rainbow Dash pitää sateenkaarella ratsastamisesta ja opettaa myös Baby Pink Sunsparklea ratsastamaan sateenkaarella. Suomessa Rainbow Dash tunnetaan myös nimellä Sateenkaari.

Neljännen(Friendship is Magic, suom. Ystävyyden taikaa) sukupolven poneja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huom: Vaikka tämän sukupolven poneilla onkin osittain samat nimet kuin edeltäjillään, niiden taustat, ulkomuoto ja luonteenpiirteet eroavat edeltäjistään. Friendship is Magic: My Little Pony -sarjassa ei suomenneta ponien nimiä, mutta suomennetuissa minielokuvissa (kuten Double Rainboomissa) näkee välillä suomennoksia. Pääkuusikon poneilla on usein pari erilaista suomennosta, jotka lueteltuna alla.

Pääseitsemikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Twilight Sparkle (Iltahämärän kimallus)
  • Applejack (Omenainen)
  • Pinkie Pie (Marenki/Pinkkipiiras)
  • Rainbow Dash (Sateenkaari pamaus)
  • Rarity (Harvinaisuus)
  • Fluttershy (Hentolepatus)
  • Sunset Shimmer (Auringonlaskun kimallus)
  • Starlight Glimmer (Tähtivalon pilkahdus)

Twilight Sparklen söpöysmerkki: Pinkki tähti, jonka ympärillä pienempiä valkoisia tähtiä.

Applejackin söpöysmerkki: Kolme punaista omenaa.

Pinkie Pien söpöysmerkki: Kaksi sinistä ilmapalloa keltaisella narulla ja yksi keltainen ilmapallo sinisellä narulla.

Rainbow Dashin söpöysmerkki: Pilvi, josta sinkoutuu sateenkaarisalama. Väreinä punainen, sininen ja keltainen.

Rarityn söpöysmerkki: Kolme sinistä timanttia

Fluttershyn söpöysmerkki: Kolme vaaleanpunaista perhosta sinisillä tuntosarvilla ja keholla

Söpöysmerkkiklubilaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Söpöysmerkkiklubilaiset ovat koulua käyviä nuoria varsoja, jotka ovat perustaneet eräänlaisen klubin. Yhdessä he yrittävät saada söpöysmerkit, mutta söpöysmerkki ilmestyy vain, kun poni ymmärtää oman erilaisuutensa ja kykynsä. Babs Seed on Apple Bloomin serkku Manehattanista (Harjattan) ja tulee mukaan kolmannella kaudella. Muut klubilaiset asuvat Ponyvillessä. 10.10.2015 lähtien klubilaisillakin on ollut söpöysmerkit.

  • Apple Bloom (Apple Jackin pikkusisko)
  • Sweetie Belle (Rarityn pikkusisko)
  • Scootaloo (Rainbow Dashin ikuinen fani)
  • Babs Seed (Apple Bloomin serkku)

Prinsessat ja muut hallitsijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Princess Celestia (Vanhempi prinsessa, hallitsee päivää)
  • Princess Luna/Nightmare Moon (Nuorempi prinsessa, hallitsee yötä)
  • Princess Mi Amore Cadenza (Kristallivaltakunnan hallitsija)
  • Shining Armor (Cadancen mies ja Twilight Sparklen isoveli)
  • Princess Twilight Sparkle (Ystävyyden prinsessa)
  • Flurry heart (Cadencen ja Shining Armorin varsa)

Muut ponit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Time Turner (Dr. Hooves)
  • Diamond Tiara
  • Silver Spoon
  • Roseluck
  • Junebug
  • Daisy
  • Lily
  • Lightning Dust
  • Jet Set
  • Upper Crust
  • Twinkleshine
  • Showers
  • Lotus Blossom
  • Aloe
  • Raindrop
  • Mayor Mare
  • Caramel
  • Minuette
  • Sparkler
  • Moondancer
  • Sapphire Shores
  • Octavia Melody
  • Vinyl Scratch (Dj Pon-3)
  • Pony Joe
  • Apple Fritter
  • Apple Cobbler
  • Braeburn
  • Granny Smith
  • Apple Bumpkin
  • Aunt Orange
  • Uncle Orange
  • Lemon Drop
  • Lyrica
  • Cloud Kicker
  • Lucky
  • Big Macintosh
  • Cheerilee
  • Golden Harvest (Carrot Top)
  • Hoity Toity
  • Ditzy Doo (Derpy Hooves, tunnetaan myös nimellä Muffin)
  • Dinky Hooves
  • Berry Punch
  • Ruby Pinch
  • Photo Finish
  • Filthy Rich
  • Fancy Pants
  • Fleur De Lis
  • Daring Do
  • Magnum
  • Cloud Chaser
  • Flitter
  • Thunderlane
  • Flim
  • Flam
  • Nurse Redheart
  • Nurse Tenderheart
  • Nurse Soulheart
  • Nurse lemonheart
  • Doctor
  • Cherry Jubilee
  • Wildfire
  • Snowflake
  • Noteworthy
  • Goldengrape
  • Trixie
  • Snips
  • Snails
  • Pumpkin Cake
  • Pound Cake
  • Maud Pie
  • Alula
  • Cotton Cloudy
  • Pipsqueak
  • Peppermint Twist
  • Featherweight
  • The Wonderbolts (Sähikäiset)
  • Mr. Cake
  • Mrs. Cake
    • Spitfire
    • Soarin
  • Cheese Sandwish
  • Sunburst

Muut hahmot (kuten lohikäärmeet yms.)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Iron Will (Itseluottamuskouluttaja, minotauri)
  • Spike (suom. Piikki ja Twilightin ykkösapulainen)
  • Zecora (suom. Poppaseepra ja esiintyy eräänlaisena "noitana")
  • Discord (Epäsovun ja kaaoksen perikuva)
  • Winona (Applejackin lemmikkikoira)
  • Owlowiscious (suom. Pöllökäinen ja Twilightin lemmikkipöllö)
  • Tank (suom. Tankki ja Rainbow Dashin lemmikkikilpikonna)
  • Angel (suom. Enkeli ja Fluttershyn lemmikkikani)
  • Gummy (Pinkie Pien hampaaton lemmikkialligaattori)
  • Opalescence (Rarityn lemmikkikissa)
  • Gilda the griffon (Aarnikotka, joka on Rainbow Dashin vanha ystävä.)

Pahikset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mane-Iac
  • Discord
  • King Sombra (suom. Kuningas Sombra ja entinen Kristallivaltakunnan diktaattori)
  • Tirek
  • Nightmare Moon
  • Queen Chrysalis (suom. Vaihdokkaiden Kuningatar Chrysalis)
  • Ahuizotl (Daring Do-seikkalijan arkkivihollinen)
  • Plunderseeds
  • Dragons
  • Tartarus
  • Chimera
  • Timberwolves
  • Dr. Caballeron
  • Headless Horse (suom. Päätön Hevonen)
  • Diamond Dogs (suom. Timanttikoirat)
  • Pony of Shadows (suom. Varjojen poni)
  • Rarity Cloud (suom. Rarity Pilvi)
  • Cockatrise
  • Olden Pony
  • Shadowbolts
  • Teenage dragons
  • Parasprites
  • Sunset shimmer
  • Starlight glimmer
  • Armor Stings