Luettelo Matti Rossin tekemistä suomennoksista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on Luettelo Matti Rossin tekemistä suomennoksista:

  • Jo Sykes: Kanjonin susikoira: seikkailukertomus Montanan erämaista. Gummerus 1960 (alkuteos Wolf dog of Ambush Canyon)
  • Juan García Hortelano: Kesämyrsky: romaani. Otava 1962 (alkuteos Tormenta de verano)
  • Juan Goytisolo: Kortti määrää kohtalosi: romaani. Otava 1962 (alkuteos Juegos de manos)
  • Allen Ginsberg: Huuto ja muita runoja; suom. Anselm Hollo ja Matti Rossi. Tajo, Turku 1963
  • Allen Ginsberg: Kuolema Van Goghin korvalle; Amerikan kuuluisimman runoilijan runoelmia Pentti Saarikosken, Anselm Hollon ja Matti Rossin suomennoksina. Tajo, Turku 1963
  • Federico García Lorca: Runoja; esittely Francisco Carregui. Otava 1963
  • Näin ihminen vastaa: valikoima espanjankielisen Amerikan runoutta: César Vallejo ym.; suom. Matti Rossi ja Anselm Hollo. Tajo, Turku 1964
  • Colin Spencer: Rakkaus on anarkisti. Tajo, Turku 1964 (alkuteos Anarchists in love)
  • Henry Miller, Lawrence Durrell: Yksityinen kirjeenvaihto; toim. George Wickes; suom. Matti Rossi. Gummerus 1964 (alkuteos A private correspondence)
  • Mario Vargas Llosa: Kaupungin koirat: romaani. Otava 1966 (alkuteos La ciudad y los perros)
  • Kolmas maailma: uutta proosaa espanjankielisestä Amerikasta; toim. ja suom. Matti Rossi. Tammi 1966
  • Luis Martín-Santos: On aika vaieta. WSOY 1966 (alkuteos Tiempo de silencio)
  • Erskine Caldwell: Luojan oma maatilkku: romaani. Gummerus 1966 (alkuteos God's little acre)
  • Federico García Lorca: Andalusian lauluja; esittely Francisco Carregui. Otava 1967 (alkuteos Libro de poemas)
  • Erskine Caldwell: Tämä maa: romaani. Gummerus 1967 (alkuteos This very earth)
  • John Hawkes: Toinen nahka. WSOY 1968 (alkuteos Second skin)
  • Jorge Luis Borges: Haarautuvien polkujen puutarha: Esseitä, juttuja, tarinoita; valinnut ja espanjan kielestä suom. Matti Rossi. WSOY 1969, 3. painos 2001
  • Gabriel García Márquez: Sadan vuoden yksinäisyys. WSOY 1971, 22. painos 2004 (alkuteos Cien años de soledad)
  • Manuel Scorza: Rummunlyöntejä Rancasin puolesta: eli mitä tapahtui kymmenen vuotta ennen kuin eversti Marruecos perusti Chinchen uuden hautausmaan. Gummerus 1974 (alkuteos Redoble por Rancas)
  • William Shakespeare: Kuningas Lear; saatesanat Kalle Holmberg. Tammi 1975 (alkuteos King Lear)
  • Musta kivi valkoisen päällä: César Vallejon runoutta ja proosaa; valik. ja suom. Matti Rossi. Tammi 1975
  • Pablo Neruda: Tunnustan eläneeni: muistelmat; käsikirjoituksen viimeistelivät Matilde Neruda ja Miguel Otero Silva; suom. Matti Rossi. Keltainen kirjasto 123. Tammi 1975, 8. painos 2008 (alkuteps Confieso que he vivido: memorias)
  • Manuel Scorza: Garabombo, näkymätön mies. Gummerus 1976 (alkuteps Historia de Garabombo, el invisible)
  • Jack London: Rautakorko; esipuhe Peter von Bagh. Love, Helsinki 1977 (alkuteos The iron heel)
  • William Shakespeare: Rikhard III; saatesanat Kalle Holmberg; valokuvat Helsingin kaupunginteatterin Rikhard III:n esityksestä 1968 Jukka Häyrinen. Tammi 1977 (alkuteos King Richard)
  • Manuel Scorza: Agapito Roblesin kirjava viitta. Gummerus 1978 (alkuteos Cantar de Agapito Robles)
  • Carlos Fuentes: Lohikäärmeen pää. Gummerus 1980 (alkuteos La cabeza de la hidra)
  • J. J. Wecksell: Daniel Hjort; jälkisanat Jouko Turkka. Love kirjat, Helsinki 1981
  • Ilja Ehrenburg: Venäjä sodassa: kesäkuu 1941 - toukokuu 1942; suom. Matti Grönlund, Matti Rossi, Juhani Taari; kuvasuunnittelu Taneli Eskola ja Riitta Järvelä; esipuhe Matti Rossi. Love kirjat, Helsinki 1981 (alkuteos Voina)
  • James Aldridge: Viimeinen silmäys. Love kirjat, Helsinki 1981 (alkuteos One last glimpse)
  • Carlos Fuentes: Tarina Heredian suvusta. Gummerus 1982 (alkuteos Una familia lejana)
  • Ihmisen tie: valikoima latinalaisen Amerikan kirjallisuutta; toim. ja suom. Matti Rossi. Love kirjat, Helsinki 1983
  • William Shakespeare: Macbeth. Love kirjat, Helsinki 1983
  • Leena Saraste: Rakkaani, Palestiina; tekstit Tawfik Zayyad ym.; suom. Sahban Mroueh, Matti Rossi, Leena Saraste. Tutkijaliitto, Helsinki 1983
  • Aleksandr Puškin: Boris Godunov. Helsingin kaupunginteatteri, Helsinki 1985
  • Mariano Azuela: Tulta alhaalta: romaani Meksikon vallankumouksesta. Otava 1985 (alkuteos Los de abajo)
  • Salman Rushdie: Jaguaarin hymy: matka Nicaraguaan; suom. Arto Häilä; runot suom. Matti Pellonpää, Matti Rossi ja Pentti Saaritsa. WSOY 1987
  • Carlos Fuentes: Vanha gringo. Gummerus 1989 (alkuteos El Gringo viejo)
  • Conversatorio en el centenario del nacimiento de César Vallejo (1892-1938). Runojen käännökset Matti Rossi sekä Irma Siltanen ja Renato Sandoval. Embajada del Peru: Centro iberoamericano, Helsinki 1992
  • Gotthold Ephraim Lessing: Viisas Natan: viisinäytöksinen runonäytelmä; teoksen toimittanut sekä Dupliikin, Lessingin esipuheen ja kirjeet suomentanut Vesa Tapio Valo. Like, Helsinki 1997
  • Maritza Núñez: Amor vivus. Lasipalatsi, Helsinki 2002
  • Maritza Núñez: Nocturno. Lasipalatsi, Helsinki 2003
  • William Shakespeare: Henrik IV 1–2; esipuhe Irmeli Niemi. WSOY 2004 (alkuteos The history of king Henry the fourth ja The second part of Henry the fourth, continuing to his death, and coronation of Henry the fifth)
  • William Shakespeare: Macbeth; esipuhe Ralf Långbacka. WSOY 2004
  • William Shakespeare: Rikhard III; esipuhe Kalle Holmberg. WSOY 2004, 2007 (alkuteos The tragedy of king Richard III)
  • William Shakespeare: Juhannusyön uni; essee Theseus ja kesäyön uni Mirkka Rekola; esipuhe Nely Keinänen. WSOY 2005 (alkuteos A midsummer night's dream)
  • William Shakespeare: Kuningas Lear; esipuhe Matti Rossi. WSOY 2005 (alkuteos The history of King Lear)
  • William Shakespeare: Henrik VI 1–3; esipuhe Tuomas Heikkilä (1. osa), Ritva Siikala (2. ja 3. osa). WSOY 2007, 2010 (alkuteos Henry VI)
  • William Shakespeare: Kuningas Juhana; esipuhe Arto Luukkanen. WSOY 2008 (alkuteos King Johan)
  • William Shakespeare: Henrik V; esipuhe Kimmo Katajala (alkuteos King Henry V)
  • Jack London: Rautakorko; suom. Matti Rossi. WSOY 2009 (alkuteos The iron heel)
  • William Shakespeare: Myrsky; esipuhe Marjo Kaartinen. WSOY 2010 (alkuteos The tempest)
  • William Shakespeare: Hamlet; esipuhe Ralf Långbacka. WSOY 2013 (alkuteos Hamlet)
  • William Shakespeare: Antonius ja Kleopatra; esipuhe Jaana Toivari-Viitala. WSOY 2013 (alkuteos Anthony and Cleopatra)
  • William Shakespeare: Othello: Venetsian mauri; esipuhe Kirsikka Moring. WSOY 2013 (alkuteos Othello, the moor of Venice)