Luettelo Marvel Cinematic Universe -televisiosarjojen näyttelijöistä (Marvel Studios)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Marvel Cinematic Universe (MCU) on mediasarja ja jaettu universumi, johon kuulu myös Marvel Comicsin sarjakuviin perustuvia supersankariaiheisia televisiosarjoja. Marvel Television oli aiemmin tuottanut vuosina 2013–2020 televisiosarjoja ABC:lle, Netflixiin, Huluun ja Freeformille. Marvel Studios alkoi myöhemmin kehittää omia sarjoja Disney+:aan osana neljättä vaihetta. Disney+-sarjoista julkaistiin WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Lokin ensimmäinen tuotantokausi, What If...?:n ensimmäinen tuotantokausi, ja Hawkeye vuonna 2021, sekä Moon Knight, Ms. Marvel, She-Hulk: Attorney at Law, nimeämätön halloween-spesiaali, ja The Guardians of the Galaxy Holiday Special vuonna 2022. Lisäksi Disney+-sarjoista on julkistettu Secret Invasion, Echo, Ironheart, Armor Wars, nimeämätön Wakandaan sijoittuva televisiosarja, Agatha: House of Harkness, Spider-Man: Freshman Year ja Marvel Zombies.

Näissä sarjoissa seuraavat MCU-elokuvien Ikuisuus-saagan sivunäyttelijöistä palaavat tuttuihin rooleihinsa: Elizabeth Olsen ja Paul Bettany palaavat Wanda Maximoffin / Purppuranoidan ja Visionin rooleihin sarjassa WandaVision, Anthony Mackie ja Sebastian Stan palaavat Sam Wilsonin / Haukan ja Bucky Barnesin / Talvisotilaan rooleihin sarjassa The Falcon and the Winter Soldier, Tom Hiddleston palaa Lokin rooliin sarjassa Loki, Jeremy Renner palaa Clint Bartonin / Haukansilmän rooliin sarjassa Hawkeye, Samuel L. Jackson palaa Nick Furyn rooliin sarjassa Secret Invasion, ja Don Cheadle palaa James Rhodesin / Sotakoneen rooliin sarjassa Armor Wars. Lisäksi Jeffrey Wright ääninäyttelee animaatiosarjan What If...? kertojaa Seuraajaa, Hailee Steinfeld näyttelee Kate Bishopia / Haukansilmää sarjan Hawkeye toisessa pääosassa, Oscar Isaac näyttelee Marc Spectoria / Kuuritaria ja Steven Grantiä / Herra Knightia sarjassa Moon Knight, Iman Vellani näyttelee Kamala Khania / Neiti Ihmettä sarjassa Ms. Marvel, Tatiana Maslany näyttelee Jennifer Waltersia / Hulktarta sarjassa She-Hulk: Attorney at Law, ja Gael García Bernal näyttelee Jake Gomezia / Ihmissutta Yössä nimeämättömässä halloween-spesiaalissa. Lisäksi Alaqua Cox näyttelee Maya Lopezia / Kaikua sarjassa Echo, Dominique Thorne näyttelee Riri Williamsia / Rautasydäntä sarjassa Ironheart, ja Kathryn Hahn näyttelee Agatha Harknessia sarjassa Agatha: House of Harkness, Coxin esiintyessä ensin sarjassa Hawkeye, Thornen esiintyessä ensin elokuvassa Black Panther: Wakanda Forever, ja Hahnin esiintyessä ensin sarjassa WandaVision.

Neljäs vaihe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lyhenteiden merkitykset

  • Tämä taulukko sisältää päähahmot, toistuvat hahmot sekä merkittävät vierailevat hahmot.
  • Harmaa laatikko tarkoittaa, että hahmo ei esiinny kyseisellä tuotantokaudella.
  • F merkitsee televisiosarjassa ensiesiintyneen hahmon esiintyneen myös elokuvissa.
  • S merkitsee hahmon esiintyvän yhtenä päähahmoista kyseisellä tuotantokaudella.
  • C tarkoittaa kreditoimatonta cameoroolia.
  • SE tarkoittaa hahmon esiintyvän vain erikoisefekteillä toteutettuna kuvajaisena.
  • V tarkoittaa ääniroolia.
Hahmo 2021 2022 2023
WandaVision The Falcon and the Winter Soldier Loki
1. tuotantokausi
What If...?
1. tuotantokausi[a]
Hawkeye Moon Knight Ms. Marvel She-Hulk:
Attorney at Law
Werewolf by Night The Guardians of the Galaxy Holiday Special Secret Invasion Echo Ironheart Armor Wars

Ensiesiintyminen Ikuisuus-saagassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Howard Ankka   Seth GreenV [1]  
Ayo   Florence KasumbaS [2]  
Bruce Banner
Hulk
  Mark RuffaloV [3]   Mark RuffaloS [4]  
James ”Bucky” Barnes
Talvisotilas
  Sebastian StanS [5]   Sebastian StanV [3]  
Clint Barton
Haukansilmä / Ronin
  Jeremy RennerV [3] Jeremy RennerS [6]  
Cooper Barton   Ben Sakamoto[7]  
Laura Barton   Linda CardelliniS [8]  
Lila Barton   Ava Russo[7]  
Nathaniel Barton   Cade Woodward[7]  
Georges Batroc   Georges St. PierreS [9]   George St. PierreV [10]  
Emil Blonsky
Kuvotus
  Tim RothS [4]  
Carina   Ophelia LovibondV [10]  
Peggy CarterMT OS   Hayley AtwellV [3]  
Sharon Carter
Vallantekijä
  Emily VanCampS [5]   Emily VanCampV [10]  
Phil CoulsonMT OS   Clark GreggV [10]  
Carol Danvers
Kapteeni Ihme
  Alexandra DanielsV [11]  
Drax Tuhoaja   Fred TatascioreV [12]   Dave BautistaS [13]  
Timothy ”Dum Dum” DuganMT OS   Neal McDonoughV [3]  
Ego   Kurt RussellV [10]  
Abraham Erskine   Stanley TucciV [14]  
Fandral   Max MittelmanV [15]  
Jane Foster   Natalie PortmanV [3]  
Frigga   Josette EalesV [15]  
Nick Fury   Samuel L. JacksonV [3]   Samuel L. JacksonS [16]  
Gamora[b]   Zoë SaldañaS [17]  
Corvus Glaive   Fred TatascioreV [12]  
Kurt Goreshter   David DastmalchianV [14]  
Groot   Vin DieselS V [13]  
Maria Hill   Cobie SmuldersV [10]   Cobie SmuldersS [18]  
Harold ”Happy” Hogan   Jon FavreauV [10]  
Hogun   David ChenV [15]  
Ulysses Klaue   Andy SerkisV [19]  
Korath   Djimon HounsouV [3]  
Korg   Taika WaititiV [3]  
Scott Lang
Muurahaismies
  Paul RuddV [3]  
Darcy Lewis Kat DenningsS [20]   Kat DenningsV [10]  
Loki[c] MS   Tom HiddlestonS [22]  
Mantis   Pom KlementieffS [23]  
Ebony Maw   Tom Vaughan-LawlorV [10]  
Wanda Maximoff
Purppuranoita
Elizabeth OlsenS [5]  
Proxima Midnight   Carrie CoonV [10]  
Muinainen   Tilda SwintonV [10]  
Nebula   Karen GillanV [3]   Karen GillanS[23]  
Nomble   Janeshia Adams-Ginyard[24]  
Kraglin Obfonteri   Sean GunnV [3]  
Okoye   Danai GuriraV [10]  
Christine Palmer   Rachel McAdamsV [10]  
Pepper Potts   Beth HoytV [25]  
Peter Quill
Tähtilordi
  Brian T. DelaneyV [12]   Chris PrattS [13]  
Monica Rambeau / ”Geraldine” Teyonah ParrisS [26]  
James ”Rhodey” Rhodes
Sotakone
  Don CheadleS [27]   Don CheadleV [10]   Don Cheadle[28]   Don CheadleS [16]  
Rocket   Bradley CooperS V [13]  
Steve Rogers
Kapteeni Amerikka
  Chris EvansAV [29] Chris EvansA [30] Josh KeatonV [31]  
Natasha Romanoff
Musta Leski
  Lake BellV [32]  
Betty Ross   Stephanie PaniselloV [11]  
Everett Ross   Martin FreemanS [33]  
Thaddeus Ross   Mike McGillV [11]  
Brock Rumlow   Frank GrilloV [34]  
Shuri   Ozioma AkaghaV [25]  
Sif   Jaimie AlexanderC [35] Jaimie AlexanderV [10]  
Obadiah Stane   Kiff VandelHeuvelV [25]  
Howard Stark   Dominic CooperV [3]  
Tony Stark
Rautamies
  Mick WingertV [36]  
Stephen Strange
Tohtori Outo
  Benedict CumberbatchV [37]  
En Dwi Gast
Suurmestari
  Jeff GoldblumV [3]  
Talos   Ben MendelsohnS [16]  
Taserface   Chris SullivanV [14]  
Thanos   Josh BrolinV [3]  
Thor   Chris HemsworthV [3]  
Taneleer Tivan
Keräilijä
  Benicio del ToroV [10]  
Topaz   Rachel HouseV [10]  
T’Chaka   John KaniV [10]  
Volstagg   Fred TatascioreV [15]  
Yama   Zola Williams[24]  
Yondu Udonta   Michael RookerV [3]  
Hope van Dyne   Evangeline LillyV [10]  
Vision Paul BettanyS [5]   Paul BettanyS [5]  
Sam Wilson
Haukka / Kapteeni Amerikka
  Anthony MackieS [38]  
Wong   Benedict WongV [10]   Benedict WongS [39]  
Jimmy Woo Randall ParkS [20]  
Helmut Zemo
Paroni Zemo
  Daniel BrühlS [5]  
Arnim Zola   Toby JonesV [3]  

Ensiesiintyminen One-Shot -lyhytelokuvissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

John Flynn   Bradley WhitfordV [10]  

Ensiesiintyminen neljännen vaiheen elokuvissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yelena Belova
Musta Leski
  Florence PughS [40]  
Riri Williams
Rautasydän
  Dominique ThorneS [16]  

Ensiesiintyminen Marvel Televisionin sarjoissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wilson Fisk
Kingpin
  Vincent D’OnofrioS [41]   Vincent D’OnofrioS [42]  
Matt Murdock
Daredevil
  Charlie CoxS [42]  

Ensiesiintyminen: WandaVision[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ralph Bohner / ”Pietro Maximoff Evan PetersS [43]  
John Collins / ”Herb” David Payton[44]  
Sharon Davis / ”rouva Hart” Debra Jo RuppS [44]  
Todd Davis / ”Arthur Hart” Fred MelamedS [44]  
”Dennis” Amos Glick[45]  
Agatha Harkness / ”Agnes” Kathryn HahnS [20][46]  
Evanora Harkness Kate Forbes[47]  
Tyler Hayward Josh Stamberg[48]  
Mainosmies Ithamar Enriquez[45]  
Mainosnainen Victoria Blade[45]  
Isabel Matsueda / ”Beverly” Jolene Purdy[44]  
Billy MaximoffF Julian Hilliard[49]  
Tommy MaximoffF Jett Klyne[49]  
Iryna Maximoff Ilana Kohanchi[47]  
Olek Maximoff Daniyar[47]  
Monti Alan Heckner[50]  
Harold Proctor / ”Phil Jones” David Lengel[44]  
Sarah Proctor / ”Dottie Jones” Emma Caulfield Ford[51]  
Rodriguez Alan Heckner[50]  
Abilash Tandon / ”Norm” Asif Ali[44]  

Ensiesiintyminen: The Falcon and the Winter Soldier[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eli Bradley   Elijah Richarsson[52]  
Isaiah Bradley   Carl Lumbly[52]  
DeeDee   Indya Bussey[53]  
Diego   Indya Bussey[52]  
Dovich   Desmond Chiam[54]  
Valentina Allegra de FontaineF   Julia Louis-DreyfusS [55]  
Gigi   Dani Deetté[53]  
Lemar Hoskins
Taistelutähti
  Clé Bennett[52]  
Nico Kovaczsik   Noah Mills[52]  
Lacont   Salem Murphy[56]  
Leah   Miki Ishikawa[53]  
Lennox   Renes Rivera[57]  
Donya Madani   Veronica Falcón[58]  
Karli Morgenthau   Erin KellymanS [59]  
Wilfred Nagel   Olli Haaskivi[60]  
Yori Nakajima   Ken Takemoto[53]  
Oeznik   Nicholas Pyotr[56]  
Ayla Perez   Jane Rumbaua[56]  
Christina Raynor   Amy Aquino[61]  
Rudy   Neal Kodinsky[52]  
Joaquin Torres   Danny RamirezS [62]  
John Walker
Kapteeni Amerikka / USAgentti
  Wyatt RussellS [63]  
Olivia Walker   Gabrielle Byndloss[52]  
AJ Wilson   Chase River McGee[53]  
Cass Wilson   Aaron Haynes[53]  
Sarah Wilson   Adepero OduyeS [64]  

Ensiesiintyminen: Loki kausi 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

B-15   Wunmi MosakuS [65]  
C-20   Sasha LaneS [66]  
Casey / K-5E   Eugene CorderoS [67][68]  
Jäljellä oleva   Jonathan MajorsS [69]  
Klassinen Loki   Richard E. GrantS [70]  
Lapsi-Loki   Jack VealS [70]  
Presidentti Loki   Tom Hiddleston[71]  
Pöyhkeä Loki   DeObia OpareiS [70]  
Neiti Minuutti   Tara StrongS V [72]  
Mobius M. Mobius   Owen WilsonS [73]  
Ravonna Renslayer   Gugu Mbatha-RawS [21]  
Sylvie   Sophia Di MartinoS [74]  
Throg   Chris HemsworthC V [75]  
Rebecca Tourminet   Gugu Mbatha-Raw[76]  

Ensiesiintyminen: What If...? kausi 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peggy Carter
Kapteeni Carter
  Hayley AtwellV [3]  
Gamora
Thanoksen surmaaja
  Cynthia McWilliamsV [77]  
Ikuinen Ultron   Ross MarquandV [78]  
Naispuolinen Ravager   Tanya WheelockV [12]  
Cagliostro / O’Bengh   Ike AmadiV [79]  
Peter Parker
Zombimetsästäjä-Hämähäkkimies
  Hudson ThamesV [80]  
Hank Pym
Keltatakki
  Michael DouglasV [3]  
Steve Rogers
Hydra Stomper
  Josh KeatonV [81]  
Natasha Romanoff
Post-apokalyptinen Musta Leski
  Lake BellV [32]  
Seuraaja   Jeffrey WrightS V [3]  
N’Jadaka / Erik ”Kuningas Killmonger” Stevens
Musta Pantteri
  Michael B. JordanV [3]  
Stephen Strange
Tohtori Strange Supreme
  Benedict CumberbatchV [37]  
T’Challa
Tähtilordi
  Chadwick BosemanV [3][82]  

Ensiesiintyminen: Hawkeye[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ivan Banionis   Aleks PaunovicS [83]  
Derek Bishop   Brian d’Arcy JamesS [84]  
Eleanor Bishop   Vera FarmigaS [40]  
Kate Bishop
Haukansilmä
  Hailee SteinfeldS [40]  
Claude   Ivan Mbakop[85]  
Wendy Conrad   Adetinpo Thomas[86]  
Tomas Delgado   Piotr AdamczykS [87]  
Armand Duquesne III   Simon CallowS [88]  
Jack Duquesne   Tony DaltonS [40]  
Enrique   Carlos Navarro[89]  
Grills   Clayton English[85]  
Kazimierz ”Kazi” Kazimierczak   Fra FeeS [90]  
Maya Lopez
Kaiku
  Alaqua CoxS [40]   Alaqua CoxS [91]  
William Lopez   Zahn McClarnonS [40]  
Missy   Adelle Drahos[85]  
Orville   Robert-Walker Branchaud[85]  

Ensiesiintyminen: Moon Knight[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ammit   Sofia DanuS [92]
Saba MubarakS V [93]
 
Crawley   Shaun Scott[94]  
Layla El-Faouly
Scarlet Scarab
  May CalamawyS [95]  
Billy Fitzgerald   David GanlyS [96]  
Arthur Harrow   Ethan HawkeS [97]  
Bobbi Kennedy   Ann AkinjirinS [96]  
Khonsu   Karim El HakimS [98]
F. Murray AbrahamS V [99]
 
Anton Mogart   Gaspard UllielS [100]  
Selim   Khalid AbdallaS [101]  
Elias Spector   Rey LucasS [102]  
Marc Spector
Kuuritari

Steven Grant
Herra Knight

Jake Lockley
  Oscar IsaacS [103]  
Wendy Spector   Fernanda AndradeS [104]  
Taweret   Antonia SalibS [105]  

Ensiesiintyminen: Ms. Marvel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Abdullah   Laith Nakli[106]  
Nakia Bahadir   Yasmeen Fletcher[106]  
Bruno Carrelli   Matt Lintz[107]  
Kamran   Rish Shah[106]  
Kareem
Punainen Tikari
  Aramis KnightS [108]  
Amir Khan   Saagar ShaikhS [109]  
Kamala Khan
Neiti Ihme
F
  Iman VellaniS [110]  
Muneeba Khan   Zenobia Shroff[111]  
Yusuf Khan   Mohan Kapur[111]  
Zoe Zimmer   Laurel Marsden[112]  

Ensiesiintyminen: She-Hulk: Attorney at Law[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amelia   Renée Elise GoldsberryS [113]  
Nikki   Ginger GonzagaS [114]  
Mary MacPherran
Titania
  Jameela JamilS [115]  
Jennifer Walters
Hulktar
  Tatiana MaslanyS [116]  

Ensiesiintyminen: Werewolf by Night[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jake Gomez
Ihmissusi Yössä
  Gael García Bernal[117]  

Ensiesiintyminen: Secret Invasion[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ritson   Dermot Mulroney[28]  

Tulevaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lyhenteiden merkitykset

  • Harmaa laatikko tarkoittaa, että hahmon ei ainakaan toistaiseksi tiedetä esiintyvän elokuvassa.
Hahmo Agatha: House of Harkness Loki
2. tuotantokausi

Ensiesiintyminen Ikuisuus-saagassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Loki[c] Tom HiddlestonS [118]

Ensiesiintyminen neljännessä vaiheessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agatha Harkness Kathryn HahnS [119]
Mobius M. Mobius Owen WilsonS [120]
Ravonna Renslayer Gugu Mbatha-RawS [121]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huomioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kaikki What If...?:ssä esiintyvät hahmot vaihtoehtoisia versioita MCU:n muista medioista tutuista hahmoista.
  2. Kyseessä on Gamoran variantti vaihtoehtoisesta aikajanasta, joka esiintyi ensi kerran elokuvassa Avengers: Endgame (2019).
  3. a b Kyseessä on Lokin variantti vaihtoehtoisesta aikajanasta, joka esiintyi ensi kerran elokuvassa Avengers: Endgame (2019).[21]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ferme, Antonio: Marvel's 'What If?' Series Coming to Disney Plus in August, Drops New Trailer Variety. 8.7.2021. Arkistoitu . Viitattu 14.7.2021. (englanniksi)
  2. Ortiz, Andi: 'Falcon and the Winter Soldier': No, That Wasn't Okoye Who Bucky Ran Into The Wrap. 2.4.2021. Arkistoitu . Viitattu 3.4.2021. (englanniksi)
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w Mancuso, Vinnie: Marvel’s ‘What If?’ Announces Massive Voice Cast of MCU Stars & Jeffrey Wright as The Watcher Collider. 20.7.2019. Arkistoitu . Viitattu 11.11.2019. (englanniksi)
  4. a b Paige, Rachel: Tatiana Maslany Stars in new 'She-Hulk' Comedy Series Coming to Disney+ Marvel.com. 10.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 11.12.2020. (englanniksi)
  5. a b c d e f Fleming Jr., Mike: Kari Skogland To Direct 6-Part ‘The Falcon And The Winter Soldier’ Miniseries With Anthony Mackie, Sebastian Stan, Daniel Bruhl & Emily Van Camp Deadline Hollywood. 20.5.2019. Arkistoitu . Viitattu 18.7.2019. (englanniksi)
  6. Otterson, Joe & Otterson, Joe: Hawkeye Series Starring Jeremy Renner in the Works at Disney+ (EXCLUSIVE) Variety. 10.4.2019. Arkistoitu . Viitattu 20.5.2019. (englanniksi)
  7. a b c Hood, Cooper: 'Hawkeye' TV Show Set Photos Confirm Return Of Clint Barton's Family Screen Rant. 5.12.2020. Viitattu 16.7.2021. (englanniksi)
  8. Ausiello, Michael: Hawkeye: New Trailer for Disney+ Series Teases Linda Cardellini's Return TVLine. 14.10.2021. Arkistoitu . Viitattu 14.10.2021. (englanniksi)
  9. Curran, Sarah: Georges St-Pierre And 'The Falcon And The Winter Soldier' Stars Return To Set After Pandemic Delays ET Canada. 14.9.2020. Arkistoitu . Viitattu 19.3.2021. (englanniksi)
  10. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u Campbell, Scott: Here Are All the Marvel Actors Doing Voices in 'What If…?' Collider. 1.8.2021. Arkistoitu . Viitattu 29.11.2021. (englanniksi)
  11. a b c Gallagher, Simon: What If…? Episode 3 Cast Guide: Every New & Returning MCU Character Screen Rant. 25.8.2021. Arkistoitu . Viitattu 27.8.2021. (englanniksi)
  12. a b c d Gallagher, Simon: What If…? Episode 2 Cast Guide: Every New & Returning MCU Character Screen Rant. 18.8.2021. Arkistoitu . Viitattu 21.8.2021. (englanniksi)
  13. a b c d Vary, Adam B.: How Marvel Studios Is Reassembling for 2021 and Beyond Variety. 23.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 1.2.2021. (englanniksi)
  14. a b c Anderson, Jenna: Here's All of the Major MCU Actors Returning for What If...? ComicBook.com. 21.7.2019. Arkistoitu . Viitattu 11.11.2019. (englanniksi)
  15. a b c d Chitwood, Adam: Here's the Full Voice Cast for 'Marvel's What If…?' Episode 7 TheWrap. 22.9.2021. Arkistoitu . Viitattu 30.9.2021. (englanniksi)
  16. a b c d Gelman, Vlada: Secret Invasion, Marvel Series Starring Samuel L. Jackson, Coming to Disney+ TVLine. 10.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 12.12.2020. (englanniksi)
  17. Paige, Rachel: James Gunn Celebrates First Day of Filming 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' Marvel.com. 8.11.2021. Arkistoitu . Viitattu 31.3.2022. (englanniksi)
  18. Kroll, Justin: Cobie Smulders To Reprise Maria Hill Role in Marvel Series 'Secret Invasion' Deadline Hollywood. 1.12.2021. Arkistoitu . Viitattu 4.12.2021. (englanniksi)
  19. Hermanns, Grant: Andy Serkis Confirms Return as Black Panther Villain In Marvel's What If Screen Rant. 12.7.2021. Arkistoitu . (englanniksi)
  20. a b c Coggan, Devan: Kat Dennings, Randall Park, and Kathryn Hahn join Disney+'s WandaVision Entertainment Weekly. 23.8.2019. Arkistoitu . Viitattu 24.8.2019. (englanniksi)
  21. a b Whitbrook, James: Marvel Secrets in the New Loki Trailer: The Avengers, Time-Keepers, and More io9. 5.4.2021. Arkistoitu . Viitattu 6.4.2021. (englanniksi)
  22. Dinh, Christine: Loki, A New Series Starring Tom Hiddleston, Coming to Disney+ Marvel.com. 11.4.2019. Arkistoitu . Viitattu 20.5.2019. (englanniksi)
  23. a b Chitwood, Adam: James Gunn Says the 'Guardians of the Galaxy Holiday Special' Contains "Stuff You Need to Learn Before 'Vol. 3'" Collider. 27.7.2021. Arkistoitu . Viitattu 31.3.2022. (englanniksi)
  24. a b White, Brett: ‘Falcon and Winter Soldier’ Easter Eggs: 5 Things You May Have Missed in Episode 4 Decider. 9.4.2021. Arkistoitu . Viitattu 11.4.2021. (englanniksi)
  25. a b c Jasper, Gavin: What If…? Episode 6 Review: Killmonger to the Rescue Den of Geek. 15.9.2021. Arkistoitu . Viitattu 30.9.2021. (englanniksi)
  26. Anderton, Joe: WandaVision has a Captain Marvel connection Digital Spy. 21.7.2019. Arkistoitu . Viitattu 22.7.2019. (englanniksi)
  27. Ridgely, Charlie: The Falcon and the Winter Soldier Includes an Appearance From Don Cheadle's War Machine Comicbook.com. 3.2.2021. Arkistoitu . Viitattu 3.2.2021. (englanniksi)
  28. a b Barnhardt, Adam: Secret Invasion Set Photos Reportedly Spoil Surprising Actor as New US President in the MCU ComicBook.com. 1.3.2022. Arkistoitu . Viitattu 2.3.2022. (englanniksi)
  29. Aurthur, Kate: 'The Falcon and the Winter Soldier' Director Kari Skogland Breaks Down That Final Scene Variety. 19.3.2021. Arkistoitu . Viitattu 15.9.2021. (englanniksi)
  30. Elvy, Craig: Loki: Every MCU Easter Egg In Episode 1 Screen Rant. 9.6.2021. Arkistoitu . Viitattu 30.9.2021. (englanniksi)
  31. Chitwood, Adam: Here's the Full Voice Cast for 'Marvel's What If…?' Episode 5 Collider. 8.9.2021. Arkistoitu . Viitattu 15.9.2021. (englanniksi)
  32. a b Shannon Miller, Liz: 'Marvel's What If...?' Review: Guaranteed Fun for the MCU Superfans Collider. 10.8.2021. Arkistoitu . Viitattu 11.8.2021. (englanniksi)
  33. Bonomolo, Cameron: Black Panther Star Martin Freeman Returns in Marvel's Secret Invasion ComicBook.com. 12.3.2022. Arkistoitu . Viitattu 13.3.2022. (englanniksi)
  34. Lawrence, Gregory: Exclusive: Frank Grillo Returning to MCU as Crossbones in 'What If...?' Collider. 11.1.2021. Arkistoitu . Viitattu 16.1.2021. (englanniksi)
  35. Fullerton, Huw: Loki episode 4 review: Live reaction to the new episode Radio Times. 30.6.2021. Viitattu 30.6.2021. (englanniksi)
  36. Travis, Ben: What If...? Review Empire. 10.8.2021. Arkistoitu . Viitattu 11.8.2021. (englanniksi)
  37. a b Knight, Rosie: What If…? Episode 4 Review: Doctor Strange Loses His Heart Den of Geek. 1.9.2021. Arkistoitu . Viitattu 30.9.2021. (englanniksi)
  38. Pallotta, Fran: Marvel spinoffs: Loki, Falcon and Scarlet Witch are coming to Disney+ CNN Business. 11.4.2019. Arkistoitu . Viitattu 20.5.2019. (englanniksi)
  39. Parker, Ryan: 'She-Hulk: Attorney at Law' Drops First Disney+ Trailer The Hollywood Reporter. 17.5.2022. Arkistoitu . Viitattu 18.5.2022. (englanniksi)
  40. a b c d e f Otterson, Joe: 'Hawkeye' Series at Disney Plus Adds Six to Cast, Including Vera Farmiga and Tony Dalton (Exclusive) Variety. 3.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 4.12.2020. (englanniksi)
  41. Polo, Susana: Hawkeye’s surprise cameo has big implications for the MCU’s future Polygon. 16.12.2021. Arkistoitu . Viitattu 16.12.2021. (englanniksi)
  42. a b Arvedon, Jon: Marvel Leak Spoils Daredevil and Kingpin's Next MCU Appearance Comic Book Resources. 5.4.2022. Arkistoitu . Viitattu 26.4.2022. (englanniksi)
  43. Agard, Chancellor: WandaVision recap: Family ties, for real Entertainment Weekly. 5.2.2021. Arkistoitu . Viitattu 5.3.2021. (englanniksi)
  44. a b c d e f Robinson, Stephen: WandaVision returns with a wallop to the Marvel Cinematic Universe proper The A.V. Club. 29.1.2021. Arkistoitu . Viitattu 4.2.2021. (englanniksi)
  45. a b c Hood, Cooper: WandaVision Episodes 1 & 2 Cast Guide: Every Marvel Character Screen Rant. 15.1.2021. Arkistoitu . Viitattu 2.4.2021. (englanniksi)
  46. Outlaw, Kofi: WandaVision Trailer Confirms Kathryn Hahn's Character Name Comicbook.com. 21.9.2020. Arkistoitu . (englanniksi)
  47. a b c Abrams, Simon: 'WandaVision' Fills In Gaps in Marvel History The New York Times. 26.2.2021. Arkistoitu . Viitattu 24.3.2022. (englanniksi)
  48. Kleinman, Jake: Tyler Hayward: WandaVision's new character is hiding an evil secret Inverse. 29.1.2021. Arkistoitu . Viitattu 4.2.2021. (englanniksi)
  49. a b Hood, Cooper: WandaVision Episode 5 Cast Guide: Every Marvel Character Screen Rant. 5.2.2021. Arkistoitu . Viitattu 19.2.2021. (englanniksi)
  50. a b Hood, Cooper: WandaVision Episode 4 Cast Guide: Every New & Returning MCU Character Screen Rant. 29.1.2021. Arkistoitu . Viitattu 24.2021. (englanniksi)
  51. Venable, Nick: WandaVision's 10 Creepiest Moments From The First Two Episodes On Disney+ Cinema Blend. 15.1.2021. Arkistoitu . Viitattu 24.1.2021. (englanniksi)
  52. a b c d e f g Kastelein, Michael: ”Mies tähtikoristein”. The Falcon and the Winter Soldier. Jakso 2. Disney+. 26.3.2021. Viitattu 12.4.2021. Lopputekstit alkavat kohdasta 42:48.
  53. a b c d e f Spellman, Malcolm: ”Uusi maailmanjärjestys”. The Falcon and the Winter Soldier. Jakso 1. Disney+. 19.3.2021. Viitattu 26.3.2021. Lopputekstit alkavat kohdasta 42:38.
  54. Hood, Cooper: How The Flag-Smashers Have A Super Soldier Screen Rant. 20.3.2021. Arkistoitu . Viitattu 26.3.2021. (englanniksi)
  55. Robinson, Joanna: Marvel Has Big Plans for That Surprise Falcon and the Winter Soldier Cameo Vanity Fair. 16.4.2021. Arkistoitu . Viitattu 16.4.2021. (englanniksi)
  56. a b c Frazier, Adam: ‘The Falcon and the Winter Soldier’ Ends With the Promise of “One World, One People” /Film. 23.4.2021. Arkistoitu . (englanniksi)
  57. White, Brett: ‘Falcon and Winter Soldier’ Easter Eggs: 5 Things You May Have Missed in Episode 3 Decider. 2.4.2021. Arkistoitu . Viitattu 12.4.2021. (englanniksi)
  58. Frazier, Adam: ‘The Falcon and the Winter Soldier’ Realize “The Whole World is Watching” in a Grim, Pivotal Episode /Film. 9.4.2021. Arkistoitu . Viitattu 12.4.2021. (englanniksi)
  59. Marston, George: How Marvel Comics villain Flag-Smasher ties into The Falcon and the Winter Soldier Newsarama. 9.2.2021. Arkistoitu . Viitattu 9.2.2021. (englanniksi)
  60. Frazier, Adam: ‘The Falcon and the Winter Soldier’ Team Up With Old Enemies and Lost Allies in “Power Broker” /Film. 2.9.2021. Arkistoitu . Viitattu 29.4.2021. (englanniksi)
  61. Bonomolo, Cameron: The Falcon and the Winter Soldier Reveals ER and Bosch Star Amy Aquino in Marvel Role Comicbook.com. 7.2.2021. Arkistoitu . Viitattu 26.3.2021. (englanniksi)
  62. Galuppo, Mia: 'On My Block' Actor Danny Ramirez Joins 'Falcon & the Winter Soldier' The HollyWood Reporter. 16.10.2020. Arkistoitu . Viitattu 19.3.2021. (englanniksi)
  63. Yehl, Joshua: Falcon and The Winter Soldier: Wyatt Russell Joins Cast as John Walker IGN. 23.8.2019. Arkistoitu . Viitattu 24.8.2019. (englanniksi)
  64. Lovett, Jamie: The Falcon and the Winter Soldier: New Photos Released by Marvel Studios and Disney+ Comicbook.com. 22.2.2021. Arkistoitu . Viitattu 23.2.2021. (englanniksi)
  65. Lovett, Jamie: Loki: New Images From Marvel's Disney+ Series Released comicbook.com. 5.4.2021. Arkistoitu . Viitattu 12.4.2021. (englanniksi)
  66. Robinson, Joanna: Loki: A Complete Beginner's Guide to Marvel's New Show Vanity Fair. 7.6.2021. Arkistoitu . Viitattu 16.6.2021. (englanniksi)
  67. Siede, Caroline: Kneel before Loki's impressively confident premiere The A.V. Club. 9.6.2021. Arkistoitu . Viitattu 9.6.2021. (englanniksi)
  68. Edwards, Richard: Loki episode 6 recap: a disappointing season finale Techradar. 14.7.2021. Arkistoitu . Viitattu 19.7.2021. (englanniksi)
  69. Kroll, Justin: Jonathan Majors Joins Marvel Cinematic Universe, Lands Major Role In Next 'Ant-Man' Movie Deadline Hollywood. 14.9.2020. Arkistoitu . (englanniksi)
  70. a b c Sepinwall, Alan: ‘Loki’ Episode 4 Recap: Back to the Office Rolling Stone. 30.6.2021. Arkistoitu . Viitattu 2.7.2021. (englanniksi)
  71. Morgan, Lauren: Loki recap: Beyond the end of time Entertainment Weekly. 7.7.2021. Viitattu 14.7.2021. (englanniksi)
  72. Mitovich, Matt Webb: Loki Review: After a Talky-Talky Start, Disney+'s Third Marvel Series Is a Super Fun 'Time Detectives' Two-Hander TVLine. 8.6.2021. Arkistoitu . Viitattu 9.6.2021. (englanniksi)
  73. Polo, Susana; Patches, Matt & McWhertor, Michael: Owen Wilson's Loki Character is Based on a Beloved Marvel Writer Polygon. 11.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 12.12.2020. (englanniksi)
  74. Fullerton, Huw: Loki unveils a massive new character in major episode 2 twist Radio Times. 16.6.2021. Arkistoitu . Viitattu 16.6.2021. (englanniksi)
  75. Nelson, Jeff: Chris Hemsworth's Loki Cameo As Frog Thor Revealed By Director Screen Rant. 10.7.2021. Arkistoitu . Viitattu 14.7.2021. (englanniksi)
  76. Elvy, Craig: Loki: Every MCU Easter Egg In Episode 6 Screen Rant. 14.7.2021. Viitattu 19.7.2021. (englanniksi)
  77. Lethbridge, Thomas: What If…? Episode 9 Cast Guide: Every New & Returning MCU Character Screen Rant. 6.10.2021. Arkistoitu . Viitattu 7.10.2021. (englanniksi)
  78. Lethbridge, Thomas: What If…? Episode 8 Cast Guide: Every New & Returning MCU Character Screen Rant. 29.9.2021. Arkistoitu . Viitattu 30.9.2021. (englanniksi)
  79. Grauso, Alisha: What If…? Episode 4 Cast Guide: Every New & Returning MCU Character Screen Rant. 1.9.2021. Arkistoitu . Viitattu 2.9.2021. (englanniksi)
  80. Howard, Kirsten: What If…? Episode 5 Review: Magnificent Marvel Zombie Chaos Den of Geek. 8.9.2021. Arkistoitu . Viitattu 15.9.2021. (englanniksi)
  81. Jorgensen, Tom: What If...? Season 1, Episode 1 - Review IGN. 10.8.2021. Arkistoitu . Viitattu 11.8.2021. (englanniksi)
  82. Huang, Nina: Hasbro unveils new figurines for Marvel's What If...?, including Chadwick Boseman's T'Challa Star-Lord Entertainment Weekly. 29.7.2021. Arkistoitu . Viitattu 21.8.2021. (englanniksi)
  83. Sirikul, Laura: Hawkeye Premiere — All the Easter Eggs From the First Two Episodes IGN. 24.11.2021. Arkistoitu . Viitattu 1.12.2021. (englanniksi)
  84. Baysinger, Tim: How 'Hawkeye' Re-Created That Pivotal Scene From 'The Avengers' Yahoo! Entertainment. 24.11.2021. Arkistoitu . Viitattu 1.12.2021. (englanniksi)
  85. a b c d Hood, Cooper: Hawkeye Cast Guide: Every New & Returning Marvel Character Screen Rant. 15.12.2021. Arkistoitu . Viitattu 28.12.2021. (englanniksi)
  86. Baska, Maggie: Hawkeye quietly introduces new queer character into Marvel Cinematic Universe PinkNews. 10.12.2021. Arkistoitu . Viitattu 28.12.2021. (englanniksi)
  87. Hood, Cooper: Hawkeye Cast Guide: Every New & Returning Marvel Character Screen Rant. 23.11.2021. Arkistoitu . Viitattu 1.12.2021. (englanniksi)
  88. Davids, Brian: 'Hawkeye' Stars Vera Farmiga and Tony Dalton on Childhood Heroes and Questionable Characters The Hollywood Reporter. 24.11.2021. Arkistoitu . Viitattu 1.12.2021. (englanniksi)
  89. Romanchick, Shane: 'Hawkeye' Poster Unveils the Tracksuit Mafia, the Bro-iest Gang Around Collider. 29.11.2021. Arkistoitu . Viitattu 1.12.2021. (englanniksi)
  90. Bankhurst, Adam: Hawkeye Release Date, Trailer, Cast, & News IGN. 22.11.2021. Arkistoitu . Viitattu 1.12.2021. (englanniksi)
  91. Moreau, Jordan: 'Hawkeye' Spinoff Series About Echo in Early Development for Disney Plus (Exclusive) Variety. 22.3.2021. Arkistoitu . Viitattu 15.8.2021. (englanniksi)
  92. Glassman, Julia: Have a Merry 'Moon Night' Eve With This List of All the Confirmed Characters in the New Disney Plus Show themarysue.com. 29.3.2022. Arkistoitu . Viitattu 5.5.2022. (englanniksi)
  93. Saba Mubarak to take part in Moon Knight’s last episode Egypt Independent. 4.5.2022. Viitattu 5.5.2022. (englanniksi)
  94. Gerber, Jamie: Moon Knight's Human Statue Character Has A Comic Book Origin /Film. 30.3.2022. Arkistoitu . Viitattu 27.4.2022. (englanniksi)
  95. Weiss, Josh: Is 'Moon Knight' The MCU's Batman? Head Writer Says Hero is More Indian Jones Than Dark Knight Syfy Wire. 21.2.2022. Arkistoitu . Viitattu 24.2.2022. (englanniksi)
  96. a b White, Brett: ‘Moon Knight’ Easter Eggs: 5 Things You May Have Missed in Episode 2 Decider. 6.4.2022. Arkistoitu . Viitattu 7.4.2022. (englanniksi)
  97. Liu, Narayan: Moon Knight: Disney+ Drops Exciting First Trailer Comic Book Resources. 17.1.2022. Arkistoitu . Viitattu 18.1.2022. (englanniksi)
  98. Moon Knight Production Brief 16.3.2022. Disney Media and Entertainment Distribution. Arkistoitu . Viitattu 30.3.2022. (englanniksi)
  99. Leston, Ryan: Moon Knight Adds F. Murray Abraham as Khonshu IGN. 15.2.2022. Arkistoitu . Viitattu 24.2.2022. (englanniksi)
  100. Ryan, Danielle: Moon Knight Trailer: Embrace The Chaos /Film. 17.1.2022. Arkistoitu . Viitattu 18.1.2022. (englanniksi)
  101. Silverio, Ben F.: A Guide To The Council Of Gods On Moon Knight: Who's Who? /Film. 13.4.2022. Arkistoitu . Viitattu 20.4.2022. (englanniksi)
  102. Harp, Justin: Moon Knight star teases major changes from other MCU projects Digital Spy. 23.3.2022. Arkistoitu . Viitattu 27.4.2022. (englanniksi)
  103. Schaefer, Sandy: Moon Knight Cinematographer Confirms Oscar Isaac’s Role in the Disney+ Series Comic Book Resources. 7.1.2021. Arkistoitu . Viitattu 9.1.2021. (englanniksi)
  104. Johnson, Zach: The Moon and Stars Align at Moon Knight's Launch Event D23.com. 23.3.2022. Arkistoitu . Viitattu 27.4.2022. (englanniksi)
  105. Barnhardt, Adam: Moon Knight Star Praises Freedom Marvel Gave Her as New Character Taweret ComicBook.com. 22.3.2022. Arkistoitu . Viitattu 20.4.2022. (englanniksi)
  106. a b c Dinh, Christine: ‘Ms. Marvel’ Introduces Iman Vellani as Kamala Khan Marvel.com. Arkistoitu . Viitattu 11.12.2020. (englanniksi)
  107. Anderson, Jenna: Ms. Marvel: Disney+ Series Casts Matt Lintz in Key Role ComicBook.com. 19.11.2020. Arkistoitu . Viitattu 20.11.2020. (englanniksi)
  108. Abdulbaki, Mae: Ms. Marvel Disney Plus Release Date, Trailer, Cast of the MCU Show Inverse. 14.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 16.12.2020. (englanniksi)
  109. Martinez, Kiko: San Antonio native Saagar Shaikh lands acting role in upcoming Disney+ series Ms. Marvel San Antonio Current. 12.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 16.12.2020. (englanniksi)
  110. Kroll, Justin: Newcomer Iman Vellani To Play Title Role In Marvel’s ‘Ms. Marvel’ Series For Disney Plus Deadline Hollywood. 30.9.2020. Arkistoitu . Viitattu 30.9.2020. (englanniksi)
  111. a b Sharma, Dishya: EXCLUSIVE: Loki star Tom Hiddleston cycled past Mohan Kapur but Ms Marvel star didn't spot him for THIS reason Pinkvilla. 16.1.2021. Arkistoitu . Viitattu 17.1.2021. (englanniksi)
  112. Couch, Aaron: 'Ms. Marvel' Enlists Laurel Marsden (Exclusive) The Hollywood Reporter. 19.2.2021. Arkistoitu . Viitattu 22.2.2021. (englanniksi)
  113. Andreeva, Nellie: 'She-Hulk': Renée Elise Goldsberry To Join Disney+ Marvel Series Deadline Hollywood. 8.4.2021. Arkistoitu . Viitattu 17.4.2021. (englanniksi)
  114. Small Details You Missed In The First She-Hulk: Attorney At Law Trailer Looper. 17.5.2022. Arkistoitu . Viitattu 18.5.2022. (englanniksi)
  115. Couch, Aaron: Marvel's 'She-Hulk' Enlists Jameela Jamil as Villain The Hollywood Reporter. 10.6.2021. Arkistoitu . Viitattu 2.7.2021. (englanniksi)
  116. Kroll, Justin: 'She-Hulk': Tatiana Maslany Lands Title Role In New Marvel Series Deadline Hollywood. 17.9.2020. Arkistoitu . Viitattu 12.1.2021. (englanniksi)
  117. Gonzalez, Umberto: Gael García Bernal to Star in Marvel's Werewolf-Focused Disney+ Halloween Special (Exclusive) TheWrap. 4.11.2021. Arkistoitu . Viitattu 15.3.2022. (englanniksi)
  118. Paige, Rachel: 'Loki' Will Return for Season 2 on Disney+ Marvel.com. 15.7.2021. Arkistoitu . Viitattu 15.8.2021. (englanniksi)
  119. Otterson, Joe: 'WandaVision' Spinoff Starring Kathryn Hahn in the Works at Disney Plus (Exclusive) Variety. 7.10.2021. Arkistoitu . Viitattu 13.11.2021. (englanniksi)
  120. Jirak, Jamie: Loki Star Owen Wilson Teases Season 2 Filming Start Comicbook.com. 11.2.2022. Arkistoitu . Viitattu 14.2.2022. (englanniksi)
  121. Hood, Cooper: Loki Season 2: Gugu Mbatha-Raw Confirms Renslayer's Return Screen Rant. 2.2.2022. Arkistoitu . Viitattu 14.2.2022. (englanniksi)