Luettelo Marvel Cinematic Universe -elokuvien näyttelijöistä (Ikuisuus-saaga)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Marvel Cinematic Universe on sarja Marvel Studiosin 2000-luvulla tuottamia toisiinsa nivoutuvia supersankarielokuvia, jotka perustuvat Marvel Comicsin sarjakuvahahmoihin. Ensimmäinen vaihe sisälsi kuusi elokuvaa, joista viisi keskittyivät neljään yksittäiseen supersankariin ja kohdattivat crossover-elokuvaan The Avengers (2012). Toinen vaihe sisältää kolme aiempien elokuvien jatko-osaa, kaksi uusille sankareille suunnattua elokuvaa sekä crossover-elokuvan Avengers: Age of Ultron (2015). Kolmas vaihe sisältää neljä jatko-osaa edellisille elokuville, viisi neljälle uudelle sankarille suunnattua elokuvaa ja kaksi crossover-elokuvaa: Avengers: Infinity War (2018) ja Avengers: Endgame (2019).[1] Kolme ensimmäistä vaihetta tunnetaan kollektiivisesti ”Ikuisuus-saagana” (engl. The Infinity Saga).[2][3]

Elokuvat ovat adaptoitu useista Marvel Comicsin sarjakuvista ja niissä on useita päänäyttelijöitä: Robert Downey Jr. näyttelee Tony Starkia / Rautamiestä elokuvissa Iron Man (2008), Iron Man 2 (2010) ja Iron Man 3 (2013); Chris Hemsworth näyttelee Thoria elokuvissa Thor (2011), Thor: The Dark World (2013) ja Thor: Ragnarök (2017); ja Chris Evans näyttelee Steve Rogersia / Kapteeni Amerikkaa elokuvissa Captain America: The First Avenger (2011), Captain America: The Return of the First Avenger (2014) ja Captain America: Civil War (2016). Kaikki kolme näyttelijää olivat mukana elokuvassa The Avengers ja uusivat roolinsa elokuvissa Avengers: Age of Ultron, Avengers: Infinity War ja Avengers: Endgame. Edward Norton esitti alun perin Bruce Banneria / Hulkia elokuvassa The Incredible Hulk (2008), mutta Avengers-elokuvissa hänet korvasi Mark Ruffalo. Chris Pratt näyttelee Galaksin Vartijoiden johtajaa Peter Quilliä / Tähtilordia elokuvassa Guardians of the Galaxy (2014), ja palaa rooliinsa jatko-osissa Guardians of the Galaxy Vol. 2, esiintyen myös elokuvissa Avengers: Infinity War ja Avengers: Endgame. Paul Rudd, Evangeline Lilly ja Michael Douglas esittävät Scott Langia / Muurahaismiestä, Hope van Dynea / Ampiaista ja Hank Pymiä elokuvissa Ant-Man (2015) ja Ant-Man and the Wasp (2018).

Benedict Cumberbatch näyttelee Stephen Strangea / Tohtori Outoa elokuvassa Doctor Strange (2016), kun taas Tom Holland esittää Peter Parkeria / Hämähäkkimiestä elokuvissa Spider-Man: Homecoming (2017) ja Spider-Man: Far From Home (2019), sekä Chadwick Boseman T’Challaa / Mustaa Pantteria elokuvassa Black Panther (2018), kummankin hahmon tehtyä ensiesiintymisensä elokuvassa Captain America: Civil War, jossa myös Rudd esiintyi. Downey ja Evans esiintyvät myös Hollandin ohella elokuvassa Spider-Man: Homecoming, ja Cumberbatch Ruffalon ja Hemsworthin ohella elokuvassa Thor: Ragnarök. Brie Larson näyttelee Carol Danversia / Kapteeni Ihmettä elokuvassa Captain Marvel (2019). Pratt, Cumberbatch, Holland ja Boseman esiintyvät myös elokuvissa Avengers: Infinity War ja Avengers: Endgame, joista jälkimmäisessä esiintyvät myös Rudd, Lilly ja Larson.

Samuel L. Jackson on tehnyt cameo-esiintymisiä Nick Furyn roolissa elokuvasarjan alkuvaiheissa, kunnes elokuvassa The Avengers hän oli yksi päänäyttelijöistä. Josh Brolin näytteli Ikuisuus-saagan päävihollista Thanosta elokuvasta Guardians of the Galaxy alkaen, hahmon tehtyä ensiesiintymisensä The Avengersin lopussa Damion Poitierin näyttelemänä. Alla olevassa listassa on lajiteltu elokuvissa esiintyneet hahmot sukunimen mukaan. Kaikki ne hahmot, jotka ovat esiintyneet myös muissa MCU:n medioissa, kuten lyhytelokuvissa, televisiosarjoissa sekä digitaalisissa sarjoissa WHIH Newsfront ja Agents of S.H.I.E.L.D.: Slingshot, ovat huomioitu.

Ensimmäinen vaihe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lyhenteiden merkitykset

Hahmo 2008 2010 2011 2012
Iron Man The Incredible Hulk Iron Man 2 Thor Captain America:
The First Avenger
The Avengers

Ensiesiintyminen: Iron Man[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Phil Coulson3 OS MT DS Clark Gregg[4]   Clark Gregg[5]   Clark Gregg[6]
Christine EverhartDS Leslie Bibb[4]   Leslie Bibb[7]  
Nick Fury2 3 5 MS MT Samuel L. JacksonC [8]   Samuel L. Jackson[8] Samuel L. JacksonC [9] Samuel L. Jackson[9]
Harold ”Happy” Hogan2 3 4 Jon Favreau[10]   Jon Favreau[10]  
J.A.R.V.I.S.2 Paul BettanyV [11]   Paul BettanyV [11]   Paul BettanyV [11]
Virginia ”Pepper” Potts2 3 Gwyneth Paltrow[4]   Gwyneth Paltrow[12]   Gwyneth Paltrow[13]
Raza Faran Tahir[4]  
James ”Rhodey” Rhodes2 3 MS Terrence Howard[4]   Don Cheadle[12]  
William Ginter Riva3 Peter Billingsley[14]  
Obadiah Stane Jeff Bridges[4]  
Howard Stark2 3 OS MT Gerard SandersP [15]   John Slattery[16]   Dominic Cooper[17]  
Tony Stark
Rautamies
2 3
Robert Downey Jr.[18] Robert Downey Jr.C [18] Robert Downey Jr.[19]   Robert Downey Jr.[19]
Ho Yinsen2 Shaun Toub[4]  

Ensiesiintyminen: The Incredible Hulk[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bruce Banner
Hulk
2 3 MS
  Edward Norton[20]
Lou Ferrigno V [20]
  Mark Ruffalo[21]
Emil Blonsky
Kuvotus
4/ MS
  Tim Roth[20]  
Rohger Harrington3 4   Martin Starr[22]  
Betty Ross   Liv Tyler[20]  
Thaddeus Ross3   William Hurt[20]  
Leonard Samson   Ty Burrell[23]  
Samuel Sterns   Tim Blake Nelson[23]  

Ensiesiintyminen: Iron Man 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justin HammerOS   Sam Rockwell[24]  
Peter Parker3 [a]
Chess Roberts   Olivia Munn[26]  
Natasha Romanoff
Musta Leski
2 3 4
  Scarlett Johansson[27]   Scarlett Johansson[6]
Stern2   Garry Shandling[28]  
Anton VankoMT   Yevgeni Lazarev[29]  
Ivan Vanko   Mickey Rourke[24]  

Ensiesiintyminen: Thor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clint Barton
Haukansilmä
2 3 4 MS
  Jeremy RennerC [30]   Jeremy Renner[6]
Fandral2   Josh Dallas[31]  
Jane Foster2 3 4   Natalie Portman[32]  
Frigga2 3   Rene Russo[33]  
Heimdall2 3 4   Idris Elba[32]  
Hogun2   Tadanobu Asano[34]  
Laufey   Colm Feore[32]  
Darcy Lewis2 4 MS   Kat Dennings[32]  
Loki2 3   Tom Hiddleston[35]   Tom Hiddleston[36]
Odin2 3   Anthony Hopkins[32]  
Erik Selvig2 4   Stellan Skarsgård[37]   Stellan Skarsgård[37]
Sif2 4 MS MT   Jaimie Alexander[38]  
Jasper Sitwell2 3 OS MT   Maximiliano Hernández[39]   Maximiliano Hernández[39]
Thor2 3 4 OS   Chris Hemsworth[40]   Chris Hemsworth[6]
Volstagg2   Ray Stevenson[34]  

Ensiesiintyminen: Captain America: The First Avenger[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

James ”Bucky” Barnes2 3 5 MS   Sebastian Stan[41]  
Brandt Michael Brandon[42]
Peggy Carter2 3 OS MT   Hayley Atwell[41]  
Jacques Dernier   Bruno Ricci[43]  
Timothy ”Dum Dum” DuganOS MT   Neal McDonough[44]  
Abraham Erskine   Stanley Tucci[41]  
James Montgomery Falsworth   J. J. Feild[44]  
Gilmore Hodge Lex Shrapnel[45]
Gabe Jones   Derek Luke[44]  
Heinz Kruger   Richard Armitage[46]  
Jim MoritaMT   Kenneth Choi[44]  
Chester Phillips   Tommy Lee Jones[41]  
Steve Rogers
Kapteeni Amerikka
2 3
  Chris Evans[47]
Johann Schmidt
Punakallo
3
  Hugo Weaving[41]  
Arnim Zola2 MT   Toby Jones[48]  

Ensiesiintyminen: The Avengers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pamela Hawley2   Jenny Agutter[49]
Maria Hill2 3 MS MT   Cobie Smulders[50]
Georgi Luchkov   Jerzy Skolimowski[51]
Gideon MalickMT   Powers Boothe[52]
(lopputeksteissä World Security Council)
Thanos2 3   Damion Poitier[53]
(lopputeksteissä Man #1)
The Other2   Alexis Denisof[54]

Toinen vaihe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lyhenteiden merkitykset

Hahmo 2013 2014 2015
Iron Man 3 Thor:
The Dark World
Captain America:
The Return of the First Avenger
Guardians of the Galaxy Avengers:
Age of Ultron
Ant-Man

Ensiesiintyminen ensimmäisessä vaiheessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bruce Banner
Hulk
3
Mark RuffaloC [55]   Mark Ruffalo[56]  
James ”Bucky” Barnes
Talvisotilas
3 5 MS
  Sebastian Stan[57]   Sebastian StanC [58]
Clint Barton
Haukansilmä
3 4 MS
  Jeremy Renner[59]  
Peggy Carter3 OS MT   Hayley Atwell[60]   Hayley Atwell[61][62]
Fandral3   Zachary Levi[63]  
Jane Foster3 4   Natalie Portman[64]  
Frigga3   Rene Russo[33]  
Nick Fury3 5 MS MT   Samuel L. Jackson[65]   Samuel L. Jackson[66]  
Pamela Hawley   Jenny Agutter[49]  
Heimdall3 4   Idris Elba[67]   Idris Elba[68]  
Maria Hill3 MS MT   Cobie Smulders[69]   Cobie Smulders[70]  
Harold ”Happy” Hogan3 4 Jon Favreau[10]  
Hogun3   Tadanobu Asano[63]  
J.A.R.V.I.S. Paul BettanyV [71]   Paul BettanyV [72]  
Darcy Lewis4 MS   Kat Dennings[73]  
Loki3   Tom Hiddleston[74]  
Odin3   Anthony Hopkins[75]  
Virginia ”Pepper” Potts3 Gwyneth Paltrow[71]  
James ”Rhodey” Rhodes
Sotakone
/ Rautapatriootti3 MS
Don Cheadle[71]   Don Cheadle[76][77]  
Steve Rogers
Kapteeni Amerikka
3
  Chris EvansC [78] Chris Evans[65]   Chris Evans[79] Chris EvansC [58]
Natasha Romanoff
Musta Leski
3 4
  Scarlett Johansson[80]   Scarlett Johansson[81]  
Erik Selvig   Stellan Skarsgård[82]   Stellan Skarsgård[83]  
Sif4 MS MT   Jaimie Alexander[84]  
Jasper Sitwell3 OS MT   Maximiliano Hernández[39]  
Howard Stark3 OS MT   John Slattery[85]
Tony Stark
Rautamies
3
Robert Downey Jr.[86]   Robert Downey Jr.[87]  
Stern   Garry Shandling[88]  
Thanos3   Josh BrolinC [89][90]  
The Other   Alexis DenisofC [91]  
Thor3 4 OS   Chris Hemsworth[92]   Chris Hemsworth[93]  
Volstagg3   Ray Stevenson[63]  
Ho Yinsen Shaun Toub[94]
Arnim ZolaMT   Toby Jones[95]  

Ensiesiintyminen: Iron Man 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ellen Brandt Stephanie Szostak[71]  
Matthew EllisMT DS William Sadler[71]  
Maya Hansen Rebecca Hall[96]  
Harley Keener3 Ty Simpkins[71]  
Aldrich Killian Guy Pearce[97]  
Rodriguez Miguel Ferrer[98]  
Eric Savin James Badge Dale[99]  
Trevor Slattery4 OS Ben Kingsley[100]  
Jack Taggart Ashley Hamilton[101]  
Wu Wang Xueqi[102]  

Ensiesiintyminen: Thor: The Dark World[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Algrim
Kurse
  Adewale Akinnuoye-Agbaje[103]  
Bor   Tony Curran[104]  
Ian Boothby   Jonathan Howard[105]  
Carina   Ophelia LovibondC [106]   Ophelia Lovibond[107][108]  
Eir   Alice Krige[109]  
Malekith   Christopher Eccleston[110]  
Richard   Chris O’Dowd[111]  
Taneleer Tivan
Keräilijä
3
  Benicio del ToroC [112]   Benicio del Toro[113]  
Tyr   Clive Russell[114]  

Ensiesiintyminen: Captain America: The Return of the First Avenger[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Georges BatrocMS   Georges St. Pierre[115]  
Sharon Carter
Agentti 133 MS
  Emily VanCamp[60]  
Cameron Klein Aaron Himelstein[116] Aaron Himelstein[116]
ListMT   Henry GoodmanC [117]   Henry Goodman[118]  
Pietro Maximoff   Aaron Taylor-JohnsonC [119]   Aaron Taylor-Johnson[120]  
Wanda Maximoff3 4 MS   Elizabeth OlsenC [119]   Elizabeth Olsen[120]  
Alexander Pierce3   Robert Redford[60]  
Jack Rollins3   Callan Mulvey[121]  
Brock Rumlow3   Frank Grillo[69]  
Wolfgang von StruckerMT   Thomas KretschmannC [122]   Thomas Kretschmann[123]  
Sam Wilson
Haukka
3 5 MS
  Anthony Mackie[57]   Anthony Mackie[124][125]

Ensiesiintyminen: Guardians of the Galaxy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Howard Ankka3   Seth GreenV C [126]  
Bereet   Melia Kreiling[127]  
Cosmo5 FredC [128]
Rhomann Dey   John C. Reilly[129]  
Drax Tuhoaja3 4 5 MS   Dave Bautista[130]  
Gamora3   Zoë Saldaña[107]  
Groot3 4 5 MS   Vin DieselV [131]  
Korath3   Djimon Hounsou[113]  
Kraglin Obfonteri3 4 5   Sean Gunn[132]  
Nebula3 4 5 MS   Karen Gillan[113]  
Meredith Quill3   Laura Haddock[133]  
Peter Quill
Tähtilordi
3 4 5 MS
  Chris Pratt[134]  
Quillin isoisä3 Gregg Henry[135]
Irani Rael
Nova Prime
  Glenn Close[136]  
Rocket3 4 5 MS   Bradley CooperV [137]
Sean GunnMC [138]
 
Ronan Syyttäjä3   Lee Pace[113]  
Garthan Saal   Peter Serafinowicz[133]  
Yondu Udonta3   Michael Rooker[139]  

Ensiesiintyminen: Avengers: Age of Ultron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cooper Barton3 MS   Ben Sakamoto[140]  
Laura Barton3 MS   Linda Cardellini[141]  
Lila Barton3 MS   Isabella ja Imogen Poynton[142]  
Helen Cho   Claudia Kim[143]  
Ulysses Klaue3   Andy Serkis[77][144]  
Perjantai3   Kerry CondonV [145]  
Ultron   James Spader[146]  
Vision3 MS   Paul Bettany[147]  

Ensiesiintyminen: Ant-Man[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mitchell Carson   Martin Donovan[148][149]
Darren Cross
KeltatakkiDS
  Corey Stoll[150]
Dale Gregg Turkington[151]
Dave3   Tip "T.I." Harris[152]
Gale   Wood Harris[152]
Kurt Goreshter3   David Dastmalchian[152]
Cassie Lang3 5   Abby Ryder Fortson[153][154]
Maggie Lang3   Judy Greer[152]
Scott Lang
Muurahaismies
3 5 DS
  Paul Rudd[155][156]
Luis3   Michael Peña[157][152]
Jim Paxton3   Bobby Cannavale[157][152]
Hank Pym
Muurahaismies
3 5
  Michael Douglas[156][158]
Hope van Dyne3 5   Evangeline Lilly[150]
Janet van Dyne
Ampiainen
3 4
Hayley Lovitt[159]

Kolmas vaihe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lyhenteiden merkitykset

Hahmo 2016 2017 2018 2019
Captain America:
Civil War
Doctor Strange Guardians of the Galaxy Vol. 2 Spider-Man:
Homecoming
Thor:
Ragnarök
Black Panther Avengers:
Infinity War
Ant-Man and the Wasp Captain Marvel Avengers:
Endgame
Spider-Man:
Far From Home

Ensiesiintyminen ensimmäisessä vaiheessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bruce Banner
Hulk / Älykäs Hulk
MS
Mark Ruffalo[160] Mark Ruffalo[161]   Mark RuffaloC [162] Mark Ruffalo[163]  
James ”Bucky” Barnes
Talvisotilas
5 MS
Sebastian Stan[164] Sebastian StanC [165] Sebastian Stan[166] Sebastian Stan[167]  
Clint Barton
Haukansilmä / Ronin
4 MS
Jeremy Renner[168] Jeremy Renner[163]  
Peggy CarterOS MT Hayley Atwell[169]
Phil CoulsonMT Clark Gregg[170]
Fandral Zachary Levi[171]
Jane Foster4 Natalie Portman[172]
Frigga Rene Russo[173]
Nick Fury5 MS MT Samuel L. JacksonC [174] Samuel L. Jackson[175][176]
Roger Harrington4 Martin Starr[177] Martin Starr[178]
Heimdall Idris Elba[179] Idris Elba[180]
Maria HillMS MT Cobie SmuldersC [174] Cobie Smulders[176]
Harold ”Happy” Hogan4 Jon Favreau[181] Jon Favreau[182][183]
Hogun Tadanobu Asano[184]
Loki Tom Hiddleston[185][186] Tom Hiddleston[186]
Odin Anthony Hopkins[179]
Virginia ”Pepper” Potts
Rescue
Gwyneth Paltrow[187] Gwyneth Paltrow[188] Gwyneth Paltrow[182]
James ”Rhodey” Rhodes
Sotakone
/ RautapatrioottiMS
Don Cheadle[189] Don Cheadle[190] Don CheadleC [162] Don Cheadle[191]
William Ginter Riva Peter Billingsley[14]
Steve Rogers
Kapteeni Amerikka
Chris Evans[192] Chris Evans[193] Chris Evans[194] Chris EvansC [162] Chris Evans[163]
Natasha Romanoff
Musta Leski
4
Scarlett Johansson[195] Scarlett Johansson[196] Scarlett JohanssonC [162] Scarlett Johansson[163]
Thaddeus Ross William Hurt[189] William Hurt[197] William Hurt
Johann Schmidt
Punakallo
Ross MarquandV [198] Ross MarquandV [198]
Jasper SitwellOS MT Maximiliano Hernández[173]
Howard StarkOS MT John Slattery[199] John Slattery[173]
Tony Stark
Rautamies
Robert Downey Jr.[200] Robert Downey Jr.[201] Robert Downey Jr.[87][201] Robert Downey Jr.[163]
Thanos Josh Brolin[202][203] Josh Brolin[163]
Thor4 OS Chris HemsworthC [204] Chris Hemsworth[205] Chris Hemsworth[194] Chris Hemsworth[163]
Volstagg Ray Stevenson[171]

Ensiesiintyminen toisessa vaiheessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Howard Ankka   Seth GreenV [206]  
Cooper BartonMS Ben Sakamoto[207]
Laura BartonMS Linda Cardellini[173]
Lila BartonMS Ava Russo[208]
Sharon CarterMS Emily VanCamp[209]  
Dave Tip ”T.I.” Harris[210]
Drax Tuhoaja4 5 MS Dave Bautista[211] Dave Bautista[212]   Dave Bautista[213]
Gamora   Zoë Saldaña[211]   Zoë Saldaña[214]  
Kurt Goreshter David Dastmalchian[215]
Groot4 5 MS   Vin DieselV [216]   Vin DieselV [217]   Vin DieselV  
Harley Keener Ty Simpkins[218]
Ulysses Klaue Andy Serkis[219]
Korath   Djimon Hounsou[170]
Cassie Lang5 Abby Ryder Fortson[220] Emma Fuhrmann[221]
Maggie Lang Judy Greer[222]
Scott Lang
Muurahaismies
5 DS
Paul Rudd[189][223] Paul Rudd[224][225] Paul Rudd[163]
Luis Michael Peña[226]
Wanda Maximoff4 MS Elizabeth Olsen[227] Elizabeth Olsen[228] Elizabeth Olsen[228]
Nebula4 5 MS   Karen Gillan[229]   Karen Gillan[230] Karen Gillan[163]
Kraglin Obfonteri4 5   Sean Gunn[229] Sean Gunn[231]
Jim Paxton Bobby Cannavale[220]
Perjantai Kerry CondonV [232]   Kerry CondonV [233] Kerry CondonV [234] Kerry CondonV
Alexander Pierce Robert Redford[173]
Hank Pym5 Michael Douglas[235] Michael Douglas
Meredith Quill Laura Haddock[236]
Peter Quill
Tähtilordi
4 5 MS
  Chris Pratt[237] Chris Pratt[228] Chris Pratt[228]
Quillin isoisä Gregg Henry[206]
Rocket4 5 MS   Bradley CooperV [211]
Sean GunnMC [238]
Bradley CooperV [239]
Sean GunnMC [240]
Bradley CooperV [241]
Sean GunnMC [242]
Jack Rollins Callan Mulvey[173]
Ronan Syyttäjä   Lee Pace[170]
Brock Rumlow
Kallo
Frank Grillo[243]   Frank Grillo[244]
Taneleer Tivan
Keräilijä
Benicio del Toro[245]
Yondu Udonta   Michael Rooker[246]  
Hope van Dyne
Ampiainen
5
Evangeline Lilly[224][225] Evangeline Lilly[247]
Janet van Dyne5 Michelle Pfeiffer[248]
VisionMS Paul Bettany[189] Paul Bettany[249]
Sam Wilson
Haukka
5 MS
Anthony Mackie[250] Anthony Mackie[251] Anthony Mackie[251]

Ensiesiintyminen televisiosarjoissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edwin Jarvis James D’Arcy[252]

Ensiesiintyminen: Captain America: Civil War[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AyoMS Florence Kasumba[253] Florence Kasumba[253][254]
May Parker4 Marisa Tomei[255] Marisa Tomei[256][257] Marisa Tomei[258]
Peter Parker
Hämähäkkimies
4
Tom Holland[259][260]   Tom Holland[259] Tom Holland[261] Tom Holland[262][263]
Everett Ross4 MS Martin Freeman[264] Martin Freeman[265]
Miriam Sharpe Alfre Woodard[266]
Maria Stark Hope Davis[267]
T’Chaka John Kani[199] John Kani[268]
T’Challa
Musta Pantteri
Chadwick Boseman[269] Chadwick Boseman[269][270] Chadwick Boseman[271]
Helmut ZemoMS Daniel Brühl[272]  

Ensiesiintyminen: Doctor Strange[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lucian Aster Scott Adkins[273]
Dormammu Benedict Cumberbatch[274]
Daniel Drumm Mark Anthony Brighton[204]
Hamir4 Topo Wresniwiro[275]
Kaecilius Mads Mikkelsen[276][277]
Tina Minoru Linda Louise Duan[278]
Karl Mordo4   Chiwetel Ejiofor[279][280]  
Muinainen   Tilda Swinton[281]   Tilda Swinton[173]
Christine Palmer4 Rachel McAdams[282][277]
Jonathan Pangborn Benjamin Bratt[283]
Stephen Strange
Tohtori Outo
4
Benedict Cumberbatch[284] Benedict Cumberbatch[204] Benedict Cumberbatch[249] Benedict Cumberbatch[249]
Nicodemus West4 Michael Stuhlbarg[285]
Wong4 Benedict Wong[286] Benedict Wong[287] Benedict Wong[288]

Ensiesiintyminen: Guardians of the Galaxy Vol. 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ayesha Elizabeth Debicki[289]
Brahl Stephen Blackehart[290]
Charlie-27 Ving Rhames[291]
Ego Kurt Russell[290]
Gef Steve Agee[290]
Half-Nut Jimmy Urine[290]
Mainframe Miley CyrusV C [292]
Mantis4 5 MS Pom Klementieff[293] Pom Klementieff[294] Pom Klementieff[295]
Martinex N’Taga5 Michael Rosenbaum[291]
Narblik Terence Rosemore[290]
Oblo Joe Fria[290]
Aleta Ogord Michelle Yeoh[291]
Stakar Ogord5 Sylvester Stallone[296]
Scrote Mike Escamilla[297]
Taserface Chris Sullivan[290]
Tullk Tommy Flanagan[298]
Wretch Evan Jones[290]

Ensiesiintyminen: Spider-Man: Homecoming[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sally Avril Isabella Amara[299] Isabella Amara[300]
Betty Brant4 Angourie Rice[301] Angourie Rice[302]
Jackson Brice
Shokeeraaja #1
Logan Marshall-Green[177]
Abraham ”Abe” Brown Abraham Attah[177]
Cobbwell Tunde Adebimpe[303]
Aaron Davis Donald Glover[304]
Delmar Hemky Madera[303]
Foster4 Gary Weeks[305]
Mac Gargan Michael Mando[306]
Barry Hapgood John Penick[307]
Anne Marie Hoag Tyne Daly[306]
Jason Ionello Jorge Lendeborg Jr.[308]
Michelle ”MJ” Jones-Watson4 Zendaya[309] Zendaya[310]
Karen Jennifer ConnellyV [233]
Edward ”Ned” Leeds4 Jacob Batalon[311] Jacob Batalon[312] Jacob Batalon[313]
Phineas Mason
Tinuri
Michael Chernus[314]
Brian ”Tiny” McKeever Ethan Dizon[308] Ethan Dizon[315]
Cindy Moon Tiffany Espensen[316] Tiffany Espensen[317]
rehtori Morita Kenneth Choi[177]
Charles Murphy Michael Barbieri[308]
Seymour O’Reilly J. J. Totah[318]
Herman Schultz
Shokeeraaja #2
Bokeem Woodbine[319]
Eugene ”Flash” Thompson4 Tony Revolori[320] Tony Revolori[321]
Adrian Toomes
Korppikotka
Michael Keaton[322]
Doris Toomes Garcelle Beauvais[323]
Liz Toomes Laura Harrier[320]
Monica Warren Selenis Leyva[324]
Andre Wilson4 Hannibal Buress[325]

Ensiesiintyminen: Thor: Ragnarök[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

En Dwi Gast
Suurmestari
OS
[b] Jeff Goldblum[179]
Hela Cate Blanchett[328][179]
Korg4 Taika Waititi[329] Taika Waititi[173]
Skurge Karl Urban[179]
Surtur Clancy BrownV [330]
Topaz Rachel House[331]
Valkyyria4 Tessa Thompson[179] Tessa Thompson[332]

Ensiesiintyminen: Black Panther[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linda Nabiyah Be[333]
M’Baku4 Winston Duke[334][254] Winston Duke[335]
N’Jadaka / Erik ”Killmonger” Stevens Michael B. Jordan[336]
N’Jobu Sterling K. Brown[337]
Nakia4 Lupita Nyong’o[336]
NombleMS Zola Williams[338]
Okoye4 Danai Gurira[336][339] Danai Gurira[340]
Ramonda4 Angela Bassett[341] Angela Bassett
Shuri4 Letitia Wright[342][343] Letitia Wright[271]
W’Kabi Daniel Kaluuya[253]
Xoliswa Sydelle Noel[344]
YamaMS Zola Williams[338]
Zuri Forest Whitaker[253]

Ensiesiintyminen: Avengers: Infinity War[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eitri Peter Dinklage[198]
Corvus Glaive Michael Shaw[345] Michael Shaw
Ebony Maw Tom Vaughan-Lawlor[346] Tom Vaughan-Lawlor
Proxima Midnight Carrie CoonV [347] Monique Ganderton
Cull Obsidian Terry Notary[347] Terry Notary

Ensiesiintyminen: Ant-Man and the Wasp[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonny Burch Walton Goggins[248]
Bill Foster Laurence Fishburne[248]
Ava Starr
Aave5
Hannah John-Kamen[248]
Elihas Starr Michael Cerveris[348]
Uzman Divian Ladwa[348]
Jimmy Woo5 MS Randall Park[349]

Ensiesiintyminen: Captain Marvel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Att-Lass Algenis Pérez Soto[350]
Bron-Char Rune Temte[350]
Carol Danvers
Kapteeni Ihme
4 5 MS
Brie Larson[351][352]
Korkein Äly Annette Bening[353][354]
Mar-Vell / Wendy Lawson Annette Bening[353][355]
Minn-Erva Gemma Chan[356]
Maria Rambeau Lashana Lynch[357]
Monica RambeauMS Akira Akbar[358]
Soren Sharon Blynn[357] Sharon BlynnC [359]
TalosMS Ben Mendelsohn[357] Ben MendelsohnC [359]
Yon-Rogg Jude Law[360][361]

Ensiesiintyminen: Avengers: Endgame[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Akihiko Hiroyuki Sanada[362]
Nathaniel BartonMS Cade Woodward[207]
Gamora5 MS[c] MS Zoe Saldana[363]
Loki[d] MS Tom Hiddleston[186][364]
Morgan Stark Lexi Rabe[365]

Ensiesiintyminen: Spider-Man: Far From Home[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quentin Beck
Mysterio
Jake Gyllenhaal[366]
Zach Cooper Zach Barack[367]
Brad Davis Remy Hii[368][369]
Julius Dell4 J. B. Smoove[370]
J. Jonah Jameson4 J. K. SimmonsC [359]
Dimitri Smerdyakov Numan Acar[371]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huomioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kesäkuussa 2017 antamassaan haastattelussa Holland paljasti, että Rautamies-naamiota pitänyt lapsi, jonka Tony Stark pelasti Hammer Industriesin yksiköiltä elokuvassa Iron Man 2, on Peter Parker. Lasta näytteli Max Favreau.[25]
  2. Videokuvaa Jeff Goldblumista tanssimassa Thor: Ragnarökin kuvauksissa Suurmestarina nähtiin lyhyesti Guardians of the Galaxy Vol. 2:n lopputekstien aikana.[236] Marvel Studiosin johtaja Kevin Feige selitti, että heillä oli videokuvaa silloin kun Vol. 2 oli viimeisteltävänä, ja ”ajatteli, että olisi hauskaa lisätä se sinne”,[326] koska hahmo on Guardians of the Galaxy -elokuvissa esiintyneen Keräilijän veli.[327]
  3. Kyseessä on hahmon varianttiversio vaihtoehtoisesta aikajanasta, joka syntyi elokuvassa Avengers: Endgame (2019).
  4. Kyseessä on hahmon varianttiversio vaihtoehtoisesta aikajanasta, joka syntyi elokuvassa Avengers: Endgame (2019).[364]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Trumbore, Dave: MCU Timeline Explained: From Infinity Stones to Infinity War and Beyond Collider. 1.5.2018. Arkistoitu . Viitattu 27.6.2019. (englanniksi)
  2. Hall, Jacob: Kevin Feige Calls the First 22 Movies in the MCU “The Infinity Saga,” Says ‘Endgame’ Will Focus on the Original Core Avengers /Film. 18.3.2019. Arkistoitu . Viitattu 21.3.2019. (englanniksi)
  3. Cheeda, Saim: 10 Things Avengers: Endgame Tells Us About Spider-Man: Far From Home Screen Rant. 1.5.2019. Arkistoitu . Viitattu 24.6.2019. (englanniksi)
  4. a b c d e f g Ebert, Roger: Iron Man (PG-13) Chicago Sun-Times. 1.6.2008. Arkistoitu 2.11.2012. Viitattu 22.12.2014. (englanniksi)
  5. Graser, Mark: Gregg pulls double duty Variety. 18.1.2010. Arkistoitu . Viitattu 22.12.2014. (englanniksi)
  6. a b c d Marvel-ous Star Wattage: Actors Assemble For Comic-Con Panel Including 'The Avengers', 'Captain America', & 'Thor' 24.7.2010. Deadline.com. Arkistoitu 25.7.2010. Viitattu 25.7.2010. (englanniksi)
  7. Wieselman, Jarett: Leslie Bibb: 'It's So Delicious Being Evil in $50,000 Worth Of Couture New York Post. 6.8.2009. Arkistoitu 20.10.2012. Viitattu 22.12.2014. (englanniksi)
  8. a b Fleming, Michael: Samuel Jackson joins 'Iron' cast Variety. 25.2.2009. Arkistoitu . Viitattu 22.12.2014. (englanniksi)
  9. a b Marshall, Rick: Nick Fury's 'Thor' & 'Captain America' Cameos Confirmed, Four Actresses Vying For New 'Avengers' Role 3.2.2011. MTV News. Arkistoitu 12.11.2014. Viitattu 22.12.2014. (englanniksi)
  10. a b c Kit, Borys: Jon Favreau Returning to 'Iron Man 3'— As an Actor (Exclusive) The Hollywood Reporter. 24.5.2012. Arkistoitu 25.5.2012. Viitattu 25.5.2012. (englanniksi)
  11. a b c Davidson, Danica: Paul Bettany Confirms 'Avengers' Role, Will Return As Voice of J.A.R.V.I.S. MTV Splash Page. 26.4.2011. Arkistoitu 6.2.2015. Viitattu 22.12.2014. (englanniksi)
  12. a b Weintraub, Steve: Iron Man 2 Interview (Press Conference) with Robert Downey Jr., Mickey Rourke, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Justin Thoreaux and Kevin Feige 23.4.2010. Collider.com. Arkistoitu 11.11.2014. Viitattu 22.12.2014. (englanniksi)
  13. Donnelly, Matt: How Gwyneth Paltrow was recruited for 'The Avengers' Los Angeles Times. April 17, 2012. Arkistoitu 4.5.2012. Viitattu 22.12.2014. (englanniksi)
  14. a b Keane, Sean: Spider-Man: Far From Home postcredits scenes, explained CNET. 1.7.2019. Viitattu 16.10.2019. (englanniksi)
  15. Holtreman, Vic: Iron Man 2: Set Visit, Story Details & Meet Howard Stark August 22, 2013. Screen Rant. Arkistoitu 22.12.2014. Viitattu 22.12.2014. (englanniksi)
  16. Vejvoda, Jim: Iron Man 2 Sneak Peek 4.6.2009. IGN. Arkistoitu 22.12.2014. Viitattu 22.12.2014. (englanniksi)
  17. Philbrick, Jami: Dominic Cooper talks 'Captain America: The First Avenger' June 21, 2011. IAmRogue.com. Arkistoitu 22.12.2014. Viitattu 22.12.2014. (englanniksi)
  18. a b Douglas, Edward: Robert Downey Jr. is Iron Man! SuperheroHype.com. 2.5.2008. Arkistoitu . Viitattu 22.12.2014. (englanniksi)
  19. a b Kit, Borys: Downey, Favreau are 'Avengers' for Marvel The Hollywood Reporter. 29.10.2008. Arkistoitu 25.1.2015. Viitattu 22.12.2014. (englanniksi)
  20. a b c d e Ebert, Roger: The Incredible Hulk (PG-13) Chicago Sun-Times. 12.6.2008. Arkistoitu . Viitattu 8.2.2021. (englanniksi)
  21. Finke, Nikki: Toldja! Marvel & Ruffalo Ink Hulk Deal Deadline Hollywood. 23.7.2010. Arkistoitu . Viitattu 22.12.2014. (englanniksi)
  22. Outlaw, Kofi: Kevin Feige Confirms Two Marvel Cinematic Universe Characters Are Actually the Same Person Comic Book. 16.5.2019. Viitattu 17.5.2019. (englanniksi)
  23. a b Alder, Shawn: 'Incredible Hulk' Stars, Director Already Have Wish List For 'Hulk 2': Iron Man, Samson, The Leader And More MTV News. 12.6.2008. Arkistoitu 14.5.2009. Viitattu 22.12.2014. (englanniksi)
  24. a b Snider, Mike: First look: Mickey Rourke suits up as Whiplash for 'Iron Man 2' USA Today. 9.6.2009. Arkistoitu 17.1.2010. Viitattu 23.12.2014. (englanniksi)
  25. Ryan, Mark: ‘Spider-Man: Homecoming’ Director Jon Watts Explains Real Story Behind Peter Parker’s ‘Iron Man 2’ Cameo Uproxx. 27.6.2017. Arkistoitu . Viitattu 29.6.2017. (englanniksi)
  26. Lamar, Cyriaque: Who Was Olivia Munn Originally Supposed To Play in Iron Man 2? 2.5.2010. io9. Arkistoitu 23.12.2014. Viitattu 23.12.2014. (englanniksi)
  27. Finke, Nikki: Another 'Iron Man 2' Deal: Scarlett Johannson To Replace Emily Blunt As Black Widow For Lousy Lowball Money 11.3.2009. Deadline.com. Arkistoitu 30.10.2013. Viitattu 23.12.2014. (englanniksi)
  28. Boucher, Geoff: Garry Shandling finds heroic acting inspiration in 'Iron Man 2' Los Angeles Times. 17.5.2010. Arkistoitu 16.10.2014. Viitattu 23.12.2014. (englanniksi)
  29. 'Agent Carter' Premiere Date Announced; Whiplash's Dad Cast 5.11.2014. TVWeb. Arkistoitu 24.11.2014. Viitattu 23.12.2014. (englanniksi)
  30. Davidson, Danica: New 'Thor' Clip Shows First Look of Jeremy Renner As Hawkeye 8.4.2011. MTV News. Arkistoitu 24.9.2012. Viitattu 23.12.2014. (englanniksi)
  31. Townsend replaced in Marvel Comics tale 'Thor' The Stamford Times. 10.1.2010. Arkistoitu 24.3.2012. Viitattu 23.12.2014. (englanniksi)
  32. a b c d e Turan, Kenneth: Movie Review: 'Thor' Los Angeles Times. 6.5.2011. Arkistoitu . Viitattu 23.12.2014. (englanniksi)
  33. a b Malkin, Marc: Thor's Chris Hemsworth: "He's Huge," Gushes Costar E!. 21.3.2011. Arkistoitu 21.4.2012. Viitattu 23.12.2014. (englanniksi)
  34. a b Thor Update: Warriors Three Cast 16.11.2009. Marvel.com. Arkistoitu 21.5.2010. Viitattu 8.2.2021. (englanniksi)
  35. Marvel Studios Update: Loki Officially Cast in 2011 Thor Movie Marvel.com. 18.5.2009. Arkistoitu . Viitattu 23.12.2014. (englanniksi)
  36. Philbrick, Jami: Exclusive: Tom Hiddleston Discusses Loki's Role in 'The Avengers' 1.5.2011. IAmRogue.com. Arkistoitu 11.11.2014. Viitattu 23.12.2014. (englanniksi)
  37. a b Stellan Skarsgård klar för ny superhjältefilm Expressen. 3.3.2011. Arkistoitu 18.9.2011. Viitattu 23.12.2014. (ruotsiksi)
  38. Kit, Borys: Lightning strikes two more actors for "Thor" The Hollywood Reporter. 23.9.2009. Arkistoitu 23.12.2014. Viitattu 23.12.2014. (englanniksi)
  39. a b c Patten, Dominic: Movie Castings: Seth Rogen Scores 'The Interview', 'Endless Love' Remake Gets Leads & 'Winter Soldier' Sees An Agent Return 21.3.2013. Deadline.com. Arkistoitu 13.7.2014. Viitattu 23.12.2014. (englanniksi)
  40. Finke, Nikke: Exclusive: Chris Hemsworth is Thore Deadline Hollywood. 16.5.2009. Arkistoitu . Viitattu 23.12.2014. (englanniksi)
  41. a b c d e Honeycutt, Kirk: Captain America: The First Avenger: Film Review The Hollywood Reporter. 20.7.2011. Arkistoitu 21.1.2015. Viitattu 18.1.2015. (englanniksi)
  42. Jameson, Greg: Michael Brandon interview Entertainment Focus. 12.8.2014. Arkistoitu . Viitattu 9.4.2017. (englanniksi)
  43. Bruno Ricci à l'affiche de Captain América, dans les salles le 17 août 20.6.2011. InfosCulture.com. Arkistoitu 31.3.2012. Viitattu 25.12.2014. (ranskaksi)
  44. a b c d Goellner, Caleb: The Howling Commandos and HYDRA Get Serious in New 'Captain America' Images 8.7.2011. ComicsAlliance. Arkistoitu 30.4.2013. Viitattu 25.12.2014. (englanniksi)
  45. Film Review: Captain America: The First Avenger Film Journal International. 21.7.2011. Arkistoitu . Viitattu 9.4.2017. (englanniksi)
  46. First Look: Chris Evans becomes a super soldier in 'Captain America' 1.11.2010. HitFix. Arkistoitu 26.12.2014. Viitattu 25.12.2014. (englanniksi)
  47. Graser, Marc: Chris Evans to play 'Captain America' Variety. 22.3.2010. Arkistoitu . Viitattu 25.12.2014. (englanniksi)
  48. Toby Jones to Play Arnim Zola in Captain America 7.5.2010. ComingSoon. Arkistoitu 27.10.2014. Viitattu 25.12.2014. (englanniksi)
  49. a b Brown, Todd: Meet Robert Redford's S.H.I.E.L.D. Team from 'Captain America: The Winter Soldier' 31.5.2013. Twitch Film. Arkistoitu 29.11.2014. Viitattu 25.12.2014. (englanniksi)
  50. Ford, Rebecca: The Avengers at D23: Cobie Smulders Reveals the Scene that Made her Sweat (Video) The Hollywood Reporter. 21.8.2011. Arkistoitu 7.2.2015. Viitattu 25.12.2014. (englanniksi)
  51. Spotlight: Jerzy Skolimowski noodle break. 26.7.2016. Arkistoitu . Viitattu 13.4.2017. (englanniksi)
  52. Abrams, Natalie: Agents of S.H.I.E.L.D. adds Powers Boothe in 'incredibly menacing' role Entertainment Weekly. 15.10.2015. Arkistoitu 17.10.2015. Viitattu 17.10.2015. (englanniksi)
  53. Schwartz, Terri: "The Avengers" has two post-credit scenes, mystery actor revealed IFC. 2.5.2012. Arkistoitu 29.11.2014. Viitattu 25.12.2014. (englanniksi)
  54. Marvel's The Avengers 2 – Thanos' Right Hand Man 2.8.2012. IGN. Arkistoitu 25.12.2014. Viitattu 25.12.2014. (englanniksi)
  55. IAR Exclusive: Mark Ruffalo Talks Marvel Cameos and the Future of The Hulk 12.5.2013. IAmRogue.com. Arkistoitu 19.10.2014. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  56. Ruffalo, Mark: A lot of folks have been asking about the Next Hulk. The next time you see my Hulk it will be in the Avengers2. No plans for stand alone. Twitter. 6.3.2013. Arkistoitu . Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  57. a b Graser, Marc: Mackie mulls Falcon in 'Captain America' Variety. 16.7.2012. Arkistoitu . Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  58. a b Johnston, Rich: Cameos, Credit Scenes And References - How Ant-Man Ties Into The MCU And The Comics (SPOILERS) Bleeding Cool. 8.7.2015. Viitattu 13.7. 2015. (englanniksi)
  59. Feige, Kevin: Filmmakers! Produzent Kevin Feige und Regisseur Alan Taylor about Thor 2 - german AV media. 26.10.2013. YouTube. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  60. a b c 'Captain America: The Winter Soldier' filming begins Marvel.com. 8.4.2013. Arkistoitu . Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  61. Flint, Hanna: Captain America star Hayley Atwell, 32, looks cool in ice-white as she leaves Oliviers after-party with model beau Evan Jones, 23 14.4.2014. Daily Mail. Arkistoitu 27.10.2014. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  62. Ching, Albert: ECCC: Hayley Atwell Talks "Marvel's Agent Carter," "Ant-Man" Appearance 28.3.2015. Comic Book Resources. Arkistoitu 28.3.2015. Viitattu 28.3.2015. (englanniksi)
  63. a b c 'Thor: The Dark World': Christopher Eccleston is villain Malekith 2.8.2012. Los Angeles Times. Arkistoitu 20.10.2012. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  64. Fleming, Mike: Toldja! Patty Jenkins Confirmed As 'Thor 2' Director Deadline.com. 13.10.2011. Arkistoitu 18.6.2014. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  65. a b Sneider, Jeff: Russo brothers tapped for 'Captain America 2': Disney and Marvel in final negotiations with 'Community' producers to helm pic Variety. 6.6.2012. Arkistoitu 17.8.2012. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  66. Truitt, Brian: Sunday Geekersation: Jackson unleashes the Fury 18.8.2013. USA Today. Arkistoitu 19.2.2015. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  67. Dibdin, Emma: Idris Elba on his expanded role in 'Thor: The Dark World' 30.8.2012. Digital Spy. Arkistoitu 27.10.2014. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  68. McLean, Craig: Idris Elba interview: Marvel movies are 'torture' 2.11.2014. The Daily Telegraph. Arkistoitu 15.1.2015. Viitattu 18.1.2015. (englanniksi)
  69. a b Graser, Marc: Frank Grillo to play Crossbones in 'Captain America' sequel 29.10.2012. Variety. Arkistoitu 5.1.2013. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  70. Goldman, Eric: Cobie Smulders on Reaching the End of How I Met Your Mother: "I Know the Whole Thing." 21.1.2014. IGN. Arkistoitu 22.2.2015. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  71. a b c d e f Iron Man 3 Notes Marvel.com. Arkistoitu 4.3.2016. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  72. Ritman, Alex: Dubai Film Fest: Paul Bettany Talks 'Avengers 2' and Watching Jennifer Connelly Inject Herself 16.12.2014. The Hollywood Reporter. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  73. Patten, Dominic: '2 Broke Girls' Kat Dennings Back In 'Thor 2' 21.8.2012. Deadline.com. Arkistoitu 14.2.2014. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  74. Warner, Kara: 'Thor 2' Director Not Set Yet, Says Tom Hiddleston 1.9.2011. MTV Splash Page. Arkistoitu 27.10.2014. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  75. Fleming, Mike: Anthony Hopkins Up For 'Red 2' Villain; Can 'Thor' Sequel Dates Work? 24.5.2011. Deadline.com. Arkistoitu 21.4.2014. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  76. Thompson, Arienne: Don Cheadle mellow, 'barely awake' after Globes news 12.12.2013. USA Today. Arkistoitu 25.10.2014. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  77. a b ‘The Avengers: Age of Ultron’ New Stills, Behind-the-Scenes in High Resolution; Serkis Confirmed as Klaw 3.2.2015. Stitch Kingdom. Arkistoitu . Viitattu 4.2.2015. (englanniksi)
  78. Sullivan, Kevin P.: 'Thor: The Dark World': You Won't Believe The Story Behind The Cameo 7.11.2013. MTV News. Arkistoitu 28.3.2014. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  79. Flemming Jr., Mike: Chris Evans To Helm '1:30 Train' Before Reprising Captain America In 'Avengers 2' 1.8.2013. Deadline.com. Arkistoitu . Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  80. Fleming, Mike: Five Actresses Testing For 'Captain America 2' Role; Black Widow Might Drop By As Well 2.10.2012. Deadline.com. Arkistoitu 18.6.2014. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  81. Maresca, Rachel: Scarlett Johansson flaunts curves in new magazine photo shoot, reveals details on 'The Avengers' sequel 29.9. 2013. Daily News. Arkistoitu 1.2.2015. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  82. Pape, Stefan: King of Devil's Island Interview – Stellan Skarsgård 28.6.2012. HeyUGuys.co.uk. Arkistoitu 29.10.2012. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  83. Skarsgard fine with Avengers nudity Irish Independent. 16.8.2014. Arkistoitu 30.10.2014. Viitattu 18.1.2015. (englanniksi)
  84. Wigler, Josh: Jamie Alexander Teases 'Thor 2' Romance, Possible 'Avengers' Appearance 11.1.2011. MTV Splash Page. Arkistoitu 29.11.2014. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  85. Truitt, Brian: First look: Rudd's on the road to being 'Ant-Man' 19.8.2014. USA Today. Arkistoitu 20.1.2015. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  86. Boucher, Geoff: 'Iron Man 3' and Robert Downey Jr. start Shane Black era 18.8.2011. Los Angeles Times. Arkistoitu 22.1.2013. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  87. a b Robert Downey Jr. To Return As Marvel's Iron Man 20.6.2013. Marvel.com. Arkistoitu 26.11.2013. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  88. Roberts, Roxanne & Argetsinger, Amy: Hey, isn't that. . .?: Garry Shandling in 'Captain America' sequel 15.5.2013. The Washington Post. Arkistoitu 16.5.2013. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  89. Weintraub, Steve: Kevin Feige Talks Guardians Of The Galaxy, Thor 3, Captain America 3, Doctor Strange, Casting Josh Brolin as Thanos, Comic-Con Plans, and More 22.7. 2014. Collider. Arkistoitu 1.1.2015. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  90. Owen, Luke: SPOILERS: And the post-credits scene from Avengers: Age of Ultron is… 21.4.2015. Flickering Myth. Viitattu 26.4.2015. (englanniksi)
  91. Watkins, Gwynne: Alyssa Milano, Howard the Duck, and Other Secrets of 'Guardians of the Galaxy' 1.8.2014. Yahoo!. Arkistoitu 27.10.2014. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  92. Fleming, Mike: Marvel And Disney Setting 'Thor 2' For Summer 2013; Chris Hemsworth's Back But Kenneth Branagh Won't Return 30.6.2011. Deadline.com. Arkistoitu 3.7.2014. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  93. Malec, Brett & Malkin, Marc: Chris Hemsworth Talks "Awkward" Naked Movie Scenes, Snow White Sequel With Kristen Stewart 9.9.2013. E!. Arkistoitu 30.10.2014. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  94. Harris, Scott: 'Iron Man 3': 7 Things You May Have Missed the First Time Around 6.5.2013. Next Movie. Viitattu 29.10.2015. (englanniksi)
  95. Sztypuljak, David: Critics Circle Awards 2013 – Interviews 20.1.2013. HeyUGuys.co.uk. Arkistoitu 5.4.2014. Viitattu 3.1.2015. (englanniksi)
  96. Wieselman, Jarett: What Scares Rebecca Hall? 17.8.2012. Entertainment Tonight. Arkistoitu 2.3.2014. Viitattu 5.1.2015. (englanniksi)
  97. Graser, Marc & Kroll, Justin: Guy Pearce bonds with 'Iron Man 3' 20.42012. Variety. Arkistoitu 28.12.2012. Viitattu 4.1.2015. (englanniksi)
  98. Burlingame, Ross: Iron Man 3: Where Do I Know That Guy From? ComicBook.com. 3.5.2013. Arkistoitu . Viitattu 13.4.2017. (englanniksi)
  99. Fleming, Mike: James Badge Dale In 'Iron Man 3' Talks 16.5.2012. Deadline.com. Arkistoitu 4.11.2013. Viitattu 5.1.2015. (englanniksi)
  100. Truitt, Brian: Ben Kingsley makes for a scary Mandarin in 'Iron Man 3' 26.10.2012. USA Today. Arkistoitu 3.8.2013. Viitattu 5.1.2015. (englanniksi)
  101. Sneider, Jeff & Graser, Marc: Ashley Hamilton in talks for 'Iron Man 3' 24.5.2012. Variety. Arkistoitu 1.7.2012. Viitattu 5.1.2015. (englanniksi)
  102. Finke, Nikki: 'Iron Man 3' Casts China's Wang Xuequi As New 'Dr Wu': Beijing Filming Starts Monday 9.12.2012. Deadline.com. Arkistoitu 19.5.2014. Viitattu 5.1.2015. (englanniksi)
  103. McNary, Dave: Adewale Akinnuoye-Agbaje joins 'Thor: Dark World' 22.8.2012. Variety. Arkistoitu . Viitattu 17.1.2015. (englanniksi)
  104. Curran, Tony: guess who's playing Odin's Father? 11.10.2013. Twitter. Arkistoitu 12.8.2015. Viitattu 17.1.2015. (englanniksi)
  105. Fortune, Ed: Interview: Jonathan Howard Thor: The Dark World Starburst. Arkistoitu 17.10.2014. Viitattu 17.1.2015. (englanniksi)
  106. Lovece, Frank: Film Review: Thor: The Dark World 6.11.2013. Film Journal International. Arkistoitu 10.3.2014. Viitattu 10.3.2014. (englanniksi)
  107. a b Kit, Borys: 'Guardians of the Galaxy' Adds One More to Cast (Exclusive) 22.4.2013. The Hollywood Reporter. Arkistoitu 20.11.2014. Viitattu 17.1.2015. (englanniksi)
  108. Sunu, Steve: Comic Reel: "Justice League" Movie Confirmed; New Look At "Guardians of the Galaxy's" Nebula 28.4.2014. Comic Book Resources. Arkistoitu 5.12.2014. Viitattu 17.1.2015. (englanniksi)
  109. Keyes, Rob: Thor 2 The Dark World Official Still Photo Asgardian Screens 1.11.2013. Screen Rant. Arkistoitu 16.4.2015. Viitattu 17.1.2015. (englanniksi)
  110. Fleming, Mike: We Have A 'Thor 2' Villain: Christopher Eccleston To Play Malekith The Accursed 1.8.2012. Deadline.com. Arkistoitu 26.12.2013. Viitattu 17.1.2015. (englanniksi)
  111. Reynolds, Simon: Chris O'Dowd in 'Thor: The Dark World' - first look pictures 9.10.2013. Digital Spy. Arkistoitu 23.3.2015. Viitattu 17.1.2015. (englanniksi)
  112. Sullivan, Kevin P.: 'Guardians of the Galaxy': Latest on Vin, Bradley and the Scene Everyone's Talking About MTV News. 6.11.2013. Arkistoitu 10.4.2014. Viitattu 17.1.2015. (englanniksi)
  113. a b c d Marvel Studios Begins Production on Guardians of the Galaxy Marvel.com. 20.7.2013. Arkistoitu 6.11.2013. Viitattu 17.1.2015. (englanniksi)
  114. Patten, Dominic: 'Thor: The Dark World' Adds Pair To Cast 24.9.2012. Deadline.com. Arkistoitu 21.4.2014. Viitattu 17.1.2015. (englanniksi)
  115. Johnston, Mike: UFC's GSP lands role in Captain America sequel 25.3.2013. Sportsnet. Arkistoitu 28.11.2014. Viitattu 18.1.2015. (englanniksi)
  116. a b ScreenCrushin henkilökunta: All The Easter Eggs You May Have Missed In 'Avengers 2' ScreenCrush. 1.5.2015. Arkistoitu 25.4.2016. Viitattu 25.4.2016. (englanniksi)
  117. Fitzpatrick, Kevin: ‘Agents of S.H.I.E.L.D.’ ‘Afterlife’: What Does That Major Marvel Return Mean for ‘Age of Ultron’? 7.4.2015. ScreenCrush. Arkistoitu 8.4.2015. Viitattu 9.4.2015. (englanniksi)
  118. Collinson, Gary: Two new clips from Marvel’s Avengers: Age of Ultron Flickering Myth. 26.4.2015. Arkistoitu . Viitattu 13.4.2017. (englanniksi)
  119. a b Milly, Jenna: 'Captain America: The Winter Soldier' premiere: Crossover is the word Entertainment Weekly. 14.3.2014. Arkistoitu 24.10.2014. Viitattu 18.1.2015. (englanniksi)
  120. a b Official: Elizabeth Olsen & Aaron Taylor-Johnson Join 'Avengers: Age of Ultron' Marvel.com. 25.11.2013. Arkistoitu . Viitattu 18.1.2015. (englanniksi)
  121. Couto, Anthony: Holly Hunter, Callan Mulvey And Tao Okamoto Join Batman Vs. Superman Cast 3.4.2014. IGN. Arkistoitu 18.1.2015. Viitattu 18.1.2015. (englanniksi)
  122. McWeeny, Drew: Review: Captain America meets his match in the smart and stylish 'Winter Soldier' 21.3.2014. HitFix. Arkistoitu 24.2.2015. Viitattu 18.1.2015. (englanniksi)
  123. Kit, Borys: 'Dracula' Actor to Play Villain in 'Avengers: Age of Ultron' The Hollywood Reporter. 15.1.2014. Arkistoitu . Viitattu 18.1.2015. (englanniksi)
  124. Lussier, Germain: The Gang’s All Here in the Official ‘Avengers: Age of Ultron’ Poster [UPDATED] /Film. 24.2.2015. Arkistoitu . Viitattu 13.4.2017. (englanniksi)
  125. Libbey, Dirk: Ant-Man Clip Confirms A Major Marvel Cameo Cinema Blend. 5.7.2015. Arkistoitu 9.7.2015. Viitattu 13.7.2015. (englanniksi)
  126. Webb, Charles: Who Was That Voice In The Guardians of The Galaxy End Credits Scene? [Massive Spoilers] 1.8.2014. Nerdist. Arkistoitu 2.1.2015. Viitattu 19.1.2015. (englanniksi)
  127. Gunn, James: Posting this one as I land in Singapore. It's @meliakreiling as Bereet and @prattprattpratt as I think you know by now. Thanks for all your kind messages about the 17 minute preview. Glad you all enjoyed it! #guardiansofthegalaxy #gotg Heinäkuu 2014. Instagram. Arkistoitu 29.11.2014. Viitattu 21.1.2015. (englanniksi)
  128. ‘Guardians of the Galaxy’ Cameos, Hints at MCU’s Future (Heavy Spoilers) Stitch Kingdom. 16.7.2014. Arkistoitu . Viitattu 2.5.2017. (englanniksi)
  129. Fleming, Jr., Mike: John C. Reilly Firmed For Rhomann Dey, leader of the Nova Corps, In 'Guardians of the Galaxy' 14.6.2013. Deadline. Arkistoitu 6.5.2014. Viitattu 21.1.2015.
  130. Kit, Borys: Marvel Signs WWE's Dave Bautista for 'Guardians of the Galaxy' (Exclusive) The Hollywood Reporter. 14.3.2013. Arkistoitu 22.11.2014. Viitattu 19.1.2015. (englanniksi)
  131. Official: Vin Diesel to Voice Groot in Marvel's Guardians of the Galaxy 21.12.2013. Marvel.com. Arkistoitu . Viitattu 19.1.2015. (englanniksi)
  132. Dietsch, TJ: James Gunn Reveals His Brother’s Roles in ‘Guardians of the Galaxy’ 26.6.2014. Comic Book Resources. Arkistoitu 27.10.2014. Viitattu 19.1.2015. (englanniksi)
  133. a b Douglas, Edward: Guardians of the Galaxy 24.7.2014. ComingSoon.net. Arkistoitu 3.11.2014. Viitattu 19.1.2015. (englanniksi)
  134. Fleming Jr., Mike: Chris Pratt Getting 'Guardians of the Galaxy' Lead Deadline Hollywood. 5.2.2013. Arkistoitu . Viitattu 19.1.2015. (englanniksi)
  135. Wakeman, Gregory: The Original Guardians Of The Galaxy Ending Was Removed For Being Too Sad CinemaBlend. 13.11.2014. Arkistoitu . Viitattu 14.6.2017. (englanniksi)
  136. Read the Official Synopsis For Marvel's Guardians of the Galaxy 3.1.2014. Marvel.com. Arkistoitu 10.3.2014. Viitattu 19.1.2015. (englanniksi)
  137. Official: Bradley Cooper to Voice Rocket Raccoon in Marvel’s Guardians of the Galaxy 30.8.2013. Marvel.com. Arkistoitu . Viitattu 17.1.2015. (englanniksi)
  138. Sullivan, Kevin P.: Vin Diesel on Stilts Isn't Even The Weirdest Thing About This Video MTV. 16.10.2013. Arkistoitu . Viitattu 16.10.2019. (englanniksi)
  139. Michael Rooker Joins 'Guardians of the Galaxy' 16.4.2013. Deadline.com. Arkistoitu 6.5.2014. Viitattu 19.1.2015. (englanniksi)
  140. Jayson, Jay: Will Thanos Show Up In Avengers: Age Of Ultron? ComicBook.com. 6.9.2017. Arkistoitu . Viitattu 5.12.2021. (englanniksi)
  141. Breznica, Anthony: Avengers: Age of Ultron won't have a post-credit scene, Joss Whedon says 7.4.2015. Entertainment Weekly. Viitattu 26.4.2015. (englanniksi)
  142. Francisco, Eric: New 'Avengers: Endgame' Trailer Drops Major Clue About Hawkeye's Daughter Inverse. 14.3.2019. Arkistoitu . Viitattu 5.12.2021. (englanniksi)
  143. Keyes, Rob: ‘Avengers 2′ Facts & Videos: Details on New Characters, Costumes, Tech & Weapons screenrant.com. 3.4.2015. Arkistoitu 6.4.2015. Viitattu 6.4.2015. (englanniksi)
  144. Get to Know the ‘Avengers’ as They Assemble for New Adventure 3.4.2015. Inquirer. Arkistoitu . Viitattu 6.4.2015. (englanniksi)
  145. That Irish accent in Avengers Age of Ultron is actress Kerry Condon! 23.4.2015. Irish Examiner. Viitattu 26.4.2015. (englanniksi)
  146. Exclusive: 'Avengers Age of Ultron' Casts James Spader as the Film's Legendary Villain 29.8.2013. Marvel.com. Arkistoitu 2.11.2013. Viitattu 21.1.2015. (englanniksi)
  147. Kroll, Justin: Paul Bettany to Play the Vision in Marvel's 'Avengers: Age of Ultron’ Variety. 6.2.2014. Arkistoitu . Viitattu 21.1.2015. (englanniksi)
  148. Ford, Rebecca: Marvel's 'Ant-Man' Adds Martin Donovan (Exclusive) The Hollywood Reporter. 6.10.2014. Arkistoitu 24.9.2015. Viitattu 16.7.2015. (englanniksi)
  149. Marvel Entertainment: Marvel's Ant-Man Red Carpet Premiere YouTube. 29.6.2015. Viitattu 16.7.2015. (englanniksi)
  150. a b SDCC 2014: Official: Evangeline Lilly & Corey Stoll Join Marvel's Ant-Man 26.7.2014. Marvel.com. Arkistoitu 31.7.2014. Viitattu 22.1.2015. (englanniksi)
  151. Mallenbaum, Carly: Here's why Ant-Man works at Baskin-Robbins USA Today. 17.7.2015. Arkistoitu . Viitattu 13.4.2017. (englanniksi)
  152. a b c d e f ‘Ant-Man’ Additional Credits; Jordi Molla Cast as Villain 10.12.2014. Stitch Kingdom. Arkistoitu 6.1.2015. Viitattu 22.1.2015. (englanniksi)
  153. Keyes, Rob: ‘Ant-Man’ Trailer Analysis And Character Guide ScreenRant. Arkistoitu 27.3.2015. Viitattu 6.4.2015. (englanniksi)
  154. Kilday, Gregg: Paul Rudd and Marvel's Kevin Feige Reveal 'Ant-Man's' Saga, from Director Shuffle to Screenplay Surgery to Studio's "Phase Three" Plans The Hollywood Reporter. 24.6.2015. Arkistoitu 9.7.2015. Viitattu 13.7.2015. (englanniksi)
  155. Paul Rudd Set to Star in Marvel's Ant-Man Marvel.com. 19.12.2013. Arkistoitu 7.7.2014. Viitattu 22.1.2015. (englanniksi)
  156. a b Kroll, Justin: Michael Douglas to Star as Hank Pym in Marvel's Ant-Man 13.1.2014. Variety. Arkistoitu 9.1.2015. Viitattu 22.1.2015. (englanniksi)
  157. a b Production Begins On Marvel's Ant-Man 18.8.2014. Marvel.com. Arkistoitu 24.8.2014. Viitattu 22.1.2015. (englanniksi)
  158. Siegel, Lucas: SDCC 2014: Marvel Studios Panel Ant-Man Villain Revealed, Thanos Appears, GotG 2 Release Date newsarama.com. 26.7.2014. Arkistoitu 12.12.2014. Viitattu 22.1.2015. (englanniksi)
  159. Lee, Gloria: ‘Ant-Man’ Movie Reviews and Ratings: 2015 Film Stars Paul Rudd, Evangeline Lilly, Corey Stoll, and Bobby Cannavale Christianity Daily. 17.7.2015. Arkistoitu 20.7.2015. Viitattu 20.7.2015. (englanniksi)
  160. Blickley, Leigh: Mark Ruffalo Wants To See Bruce Banner And Hulk Face-Off On Screen The Huffington Post. 23.10.2015. Arkistoitu 28.10.2015. Viitattu 29.10.2015. (englanniksi)
  161. Whitbrook, James: Everything We Learned About the Avengers' Fight Against Thanos in the Latest Infinity War Trailer io9. 16.3.2018. Arkistoitu . Viitattu 27.3.2019. (englanniksi)
  162. a b c d Coggan, Devan: Those Captain Marvel post-credits scenes, explained Entertainment Weekly. 8.3.2019. Viitattu 14.3.2019. (englanniksi)
  163. a b c d e f g h i Newby, Richard: The Tragic Symmetry of 'Avengers: Endgame' The Hollywood Reporter. 7.12.2018. Arkistoitu . Viitattu 27.3.2019. (englanniksi)
  164. Fleming, Jr., Mike: Sebastian Stan Joins ‘The Martian’ And ‘Ricki And The Flash’ 24.10.2014. Deadline. Arkistoitu . Viitattu 12.2.2015. (englanniksi)
  165. Armitage, Hugh: Black Panther's post-credits scenes explained Digital Spy. 7.2.2018. Arkistoitu 10.2.2018. Viitattu 10.2.2018. (englanniksi)
  166. Breznican, Anthony: Behind the scenes of Avengers: Infinity War as new heroes unite — and others will end Entertainment Weekly. 8.3.2018. Arkistoitu 8.3.2018. Viitattu 8.3.2018. (englanniksi)
  167. Ellwood, Gregory: Sebastian Stan Says Marvel Studios Training Put To Good Use On ‘I, Tonya’ [Interview] The Playlist. 11.9.2017. Viitattu 15.9.2017. (englanniksi)
  168. Kit, Borys: Jeremy Renner Joins Amy Adams in Sci-Fi 'Story of Your Life' (Exclusive) The Hollywood Reporter. 6.3.2015. Arkistoitu 8.3.2015. Viitattu 7.3.2015. (englanniksi)
  169. Seddon, Dan: Marvel star Hayley Atwell reveals her reaction to Avengers: Endgame's final scene Digital Spy. 11.5.2019. Arkistoitu . Viitattu 16.10.2019. (englanniksi)
  170. a b c Dinh, Christine: Production Underway on Marvel Studios' 'Captain Marvel' Marvel.com. 26.3.2018. Arkistoitu 26.3.2018. Viitattu 26.3.2018. (englanniksi)
  171. a b Thor: Ragnarok Press Kit Walt Disney Studios. Arkistoitu 3.11.2018. Viitattu 11.10.2017. (englanniksi)
  172. Did Thor's Natalie Portman return for Avengers: Endgame? Digital Spy. 25.4.2019. Viitattu 24.6.2019. (englanniksi)
  173. a b c d e f g h Allen, Ben: All of the cameos in Avengers: Endgame Radio Times. 25.4.2019. Arkistoitu . Viitattu 9.8.2019. (englanniksi)
  174. a b Robinson, Joanna: Avengers: Infinity War: That End Credits Scene, Explained Vanity Fair. 26.4.2018. Arkistoitu 29.4.2018. Viitattu 29.4.2018. (englanniksi)
  175. Breznican, Anthony: Samuel L. Jackson will bring Nick Fury to Captain Marvel Entertainment Weekly. 7.7.2017. Arkistoitu . Viitattu 10.7.2017. (englanniksi)
  176. a b Buchanan, Kyle: Spider-Man: Far From Home Adds Samuel L. Jackson, Cobie Smulders Vulture. 7.8.2018. Arkistoitu 8.8.2018. Viitattu 8.8.2018. (englanniksi)
  177. a b c d Rosener, Ben: Who’s in Spider-Man: Homecoming? FanSided. 27.6.2017. Time Inc.. Arkistoitu . Viitattu 7.7.2017. (englanniksi)
  178. Russell, Scott: Everything We Know about Spider-Man: Far From Home So Far Paste. 7.12.2018. Arkistoitu 15.1.2019. Viitattu 15.1.2019. (englanniksi)
  179. a b c d e f Strom, Marc: Marvel Studios Confirms Stellar New Cast Members of the Highly Anticipated 'Thor: Ragnarok' Marvel.com. 20.5.2016. Viitattu 20.5.2016. (englanniksi)
  180. Lussier, Germain: Peter Dinklage Is Definitely in Avengers: Infinity War, But Who's He Playing? io9. 16.3.2018. Arkistoitu 16.3.2018. Viitattu 16.3.2018. (englanniksi)
  181. Kroll, Justin: Jon Favreau to Reprise ‘Iron Man’ Role in ‘Spider-Man: Homecoming’ (EXCLUSIVE) Variety. 1.9.2016. Arkistoitu . Viitattu 6.9.2016. (englanniksi)
  182. a b Damore, Meagan: Avengers 4 Set Photos Capture Iron Man Character’s Return Comic Book Resources. 22.8.2017. Arkistoitu 23.8.2017. Viitattu 23.8.2017. (englanniksi)
  183. Warner, Sam: Spider-Man: Far from Home set picture confirms the return of an MCU favourite Digital Spy. 7.9.2018. Arkistoitu 18.10.2018. Viitattu 24.10.2018. (englanniksi)
  184. Arvedon, Jon: New Thor: Ragnarok Image Confirms Return of Another Asgardian Comic Book Resources. 27.9.2017. Arkistoitu 29.9.2017. Viitattu 28.9.2017. (englanniksi)
  185. Breznican, Anthony: Marvel Studios reveals Phase Three slate, including two-part 'Avengers' threequel Entertainment Weekly. 28.10.2014. Arkistoitu 14.1.2015. Viitattu 12.2.2015. (englanniksi)
  186. a b c Babbage, Rachel: Loki to appear in Thor: Ragnarok and both parts of Avengers: Infinity War Digital Spy. 1.11.2014. Arkistoitu 1.11.2014. Viitattu 12.2.2015. (englanniksi)
  187. Acuna, Kirsten: 'Spider-Man: Homecoming' features the return of a character we never thought we'd see again — and it's all the better for it Insider. 6.7.2017. Arkistoitu . Viitattu 7.7.2017. (englanniksi)
  188. Ridgely, Charlie: Avengers: Infinity War': Gwyneth Paltrow Lets Some Pepper Potts Spoilers Slip Comicbook.com. 26.1.2018. Arkistoitu . Viitattu 27.1.2018. (englanniksi)
  189. a b c d Marvel Studios Begins Production on Marvel's 'Captain America: Civil War' 7.5.2015. Marvel.com. Arkistoitu 8.5.2015. Viitattu 7.5.2015. (englanniksi)
  190. Alexander, Julia: Avengers, Guardians of the Galaxy assemble at D23 to celebrate Marvel, tease Infinity War Polygon. 15.7.2017. Arkistoitu 16.7.2017. Viitattu 16.7.2017. (englanniksi)
  191. Damore, Meagan: Paltrow Confirms Avengers 4 Role for Cheadle’s War Machine Comic Book Resources. 21.9.2017. Arkistoitu 22.9.2017. Viitattu 22.9.2017. (englanniksi)
  192. Kroll, Justin: 'Captain America 3' Takes Shape at Marvel (Exclusive) Variety. 21.1.2014. Arkistoitu . Viitattu 12.2.2015. (englanniksi)
  193. Ehrbar, Ned: New “Spider-Man: Homecoming” trailer teases Iron Man, Captain America CBS News. 28.3.2017. Arkistoitu 29.3.2017. Viitattu 29.3.2017. (englanniksi)
  194. a b Chitwood, Adam: Chris Hemsworth Reveals the 3 Marvel Movies Left on His Contract Collider. 14.4.2015. Collider. Arkistoitu 17.4.2015. Viitattu 19.4.2015. (englanniksi)
  195. Arrant, Chris: Captain America: Civil War Directors: Black Widow Will Be Back, More Newsarama. 15.1.2015. Arkistoitu 13.2.2015. Viitattu 12.2.2015. (englanniksi)
  196. Halle Berry, Jamie Dornan, Chris Evans, Gael García Bernal, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Dakota Johnson, Kate Mckinnon, Shirley Maclaine, Hailee Steinfeld Will Be Presenters on Oscars® Stage Academy Awards. 7.2.2017. Arkistoitu 9.2.2017. Viitattu 10.2.2017. (englanniksi)
  197. Avengers: Infinity War Production Notes wdsmediafile.com. 23.4.2018. Arkistoitu 23.4.2018. Viitattu 23.4.2018. (englanniksi)
  198. a b c Robinson, Joana: Avengers: Infinity War—A Guide to all the Cameos and Surprising Bit Parts Vanity Fair. 27.4.2018. Arkistoitu 27.4.2018. Viitattu 28.4.2018. (englanniksi)
  199. a b Tylwalk, Nick: Captain America: Civil war caast list Fansided. 17.4.2016. Arkistoitu 14.4.2016. Viitattu 25.4.2016. (englanniksi)
  200. Strom, Marc: Marvel Pits Captain America & Iron Man in a Cinematic Civil War 28.10.2014. Marvel Comics. Arkistoitu 7.3.2015. Viitattu 12.2.2015. (englanniksi)
  201. a b Kit, Borys: Robert Downey Jr. Joins 'Spider-Man: Homecoming' The Hollywood Reporter. 21.4.2016. Arkistoitu 23.4.2016. Viitattu 24.4.2016. (englanniksi)
  202. Strom, Marc: Marvel's The Avengers Head Into an Infinity War Marvel.com. 28.10.2014. Arkistoitu . Viitattu 12.2.2015. (englanniksi)
  203. Sneider, Jeff: Josh Brolin Joins Marvel's 'Avengers' Sequels as Villain Thanos The Wrap. 30.5.2014. Arkistoitu . Viitattu 8.2.2021. (englanniksi)
  204. a b c Breznican, Anthony: Doctor Strange revelations: Secrets and Easter eggs from the new Marvel movie Entertainment Weekly. 5.11.2016. Arkistoitu 9.11.2016. Viitattu 10.11.2016. (englanniksi)
  205. Strom, Marc: Thor Brings Ragnarok to the Marvel Cinematic Universe in 2017 28.10.2014. Marvel Comics. Arkistoitu . Viitattu 12.2.2015. (englanniksi)
  206. a b Fullerton, Huw: The 11 best Easter eggs in Guardians of the Galaxy Vol. 2 Radio Times. 30.4.2017. Arkistoitu . (englanniksi)
  207. a b Alexander, Susannah: Marvel's Hawkeye series has a major development Digital Spy. 18.7.2020. Arkistoitu . Viitattu 5.12.2021. (englanniksi)
  208. Breznican, Anthony: Avengers: Endgame explained: The Kate Bishop tease Entertainment Weekly. 27.4.2019. Arkistoitu . Viitattu 5.12.2021. (englanniksi)
  209. D'Alessandro, Anthony: Emily VanCamp Reprising Her Role As Agent 13 In ‘Captain America: Civil War’ 6.5.2015. Deadline.com. Arkistoitu 7.5.2015. Viitattu 7.5.2015. (englanniksi)
  210. Morales, Wilson: Exclusive: T.I. Confirmed To Return In Marvel’s Ant-Man and The Wasp BlackFilm.com. 23.5.2017. Arkistoitu 31.5.2017. Viitattu 24.5.2017. (englanniksi)
  211. a b c Keyes, Rob: ‘Guardians of the Galaxy 2′ Has Fewer Characters, One New 4.6.2015. Screen Rant. Arkistoitu 5.6.2015. Viitattu 5.6.2015. (englanniksi)
  212. Welp!!! That makes 3 of us! And I start filming tomorrow! Twitter. 22.1.2017. Arkistoitu 3.2.2017. Viitattu 23.1.2017. (englanniksi)
  213. Hood, Cooper: Dave Bautista Confirms His Return for Avengers 4 & Guardians 3 Screen Rant. 29.5.2018. Viitattu 30.5.2018. (englanniksi)
  214. Leadbeater, Alex: Gamora Confirmed for Avengers: Infinity War Screen Rant. 9.1.2017. Arkistoitu 10.1.2017. Viitattu 9.1.2017. (englanniksi)
  215. EXCLUSIVE: David Dastmalchian Confirms Kurt Is Returning for 'Ant-Man and the Wasp' Entertainment Tonight. 19.4.2017. Arkistoitu 21.4.2017. Viitattu 21.4.2017. (englanniksi)
  216. Zalben, Alex: Vin Diesel Tells Us About His Marvel Movie Future 23.3.2015. MTV. Arkistoitu . Viitattu 30.3.2015. (englanniksi)
  217. Welch, Alex: Vin Diesel: Groot & Hulk Must ‘Get Down’ in Avengers: Infinity War Screen Rant. 20.1.2017. Arkistoitu 21.1.2017. Viitattu 21.1.2017. (englanniksi)
  218. Han, Karen: The kid at the end of Avengers: Endgame is one of Marvel’s mightiest cameos Polygon. Viitattu 27.4.2019. (englanniksi)
  219. Breznican, Anthony: Marvel confirms Andy Serkis for Black Panther, releases plot summary Entertainment Weekly. 26.1.2017. Arkistoitu 28.1.2017. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
  220. a b Perry, Spencer: Production Officially Begins on Ant-Man and the Wasp! ComingSoon.net. 1.8.2017. Arkistoitu 1.8.2017. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  221. Hood, Cooper: Avengers 4 Adds Emma Fuhrmann As An Older Cassie Lang [Updated] Screen Rant. 17.4.2018. Viitattu 27.4.2019. (englanniksi)
  222. N'Duka, Amanda: Judy Greer Set To Return For Marvel’s ‘Ant-Man And The Wasp’ Deadline.com. 27.7.2017. Arkistoitu 25.1.2021. Viitattu 28.7'2017. (englanniksi)
  223. Anderton, Ethan: ‘Captain America: Civil War’ Set Visit: Witnessing the Beginning of a Clash of Superheroes /Film. 7.3.2016. Arkistoitu 13.4.2016. Viitattu 20.4.2016. (englanniksi)
  224. a b Marvel Studios Phase 3 Update 8.10.2015. Marvel.com. Arkistoitu 10.10.2015. Viitattu 8.10.2015. (englanniksi)
  225. a b Cabin, Chris: ‘Ant-Man and the Wasp': Michael Douglas Eyeing Return for Sequel Collider. 13.11.2015. Arkistoitu . Viitattu 20.11.2015. (englanniksi)
  226. Kit, Borys: Michael Pena to Star in Sony Horror Thriller 'The Bringing' (Exclusive) The Hollywood Reporter. 19.8.2016. Arkistoitu 4.2.2021. Viitattu August 19, Viitattu=20.8.2016. (englanniksi)
  227. Johnson, Zach: Elizabeth Olsen Will Star in Captain America: Civil War! 23.4.2015. E!. Viitattu 23.4.2015. (englanniksi)
  228. a b c d Lincoln, Ross A.: Marvel’s ‘Avengers 3’ Gets Official Title With Temp Name Hung On ‘Avengers 4’ Deadline.com. 29.7.2016. Arkistoitu 31.7.2016. Viitattu 30.7.2016. (englanniksi)
  229. a b Evry, Mark: James Gunn Says Marvel Will be Absent from Comic-Con 9. maaliskuuta 2015. Superhero Hype!. Arkistoitu 11.3.2015. Viitattu 16.3.2015. (englanniksi)
  230. McLean, Pauline: Karen Gillan on Tupperware Party, Inverness and Avengers BBC News. 17.1.2017. Arkistoitu . Viitattu 18.1.2017. (englanniksi)
  231. Anderson, Jenna: Robert Downey Jr. Reveals Kraglin's Unseen Appearance in New Avengers: Endgame Photo Comicbook.com. 8.5.2019. Arkistoitu . Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  232. Every Captain America: Civil War Character From Marvel Comics Confirmed so Far - FRIDAY GameSpot. Arkistoitu 21.6.2016. Viitattu 21.6.2016. (englanniksi)
  233. a b Lussier, Germain: Yes, Jennifer Connelly Is the Voice of Spider-Man's Homecoming Suit io9. 5.7.2017. Arkistoitu . Viitattu 7.7.2017. (englanniksi)
  234. Beresford, Jack: 8 incredible Irish connections to Avengers: Infinity War The Irish Post. 24.4.2018. Arkistoitu 29.4.2018. Viitattu 29.4.2018. (englanniksi)
  235. Hall, Jacob: ‘Ant-Man and the Wasp’ Will See the Return of Michael Douglas’ Hank Pym /Film. 10.2.2017. Arkistoitu 10.2.2017. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  236. a b Owen, Luke: There are two fun cameos in the credits of Guardians of the Galaxy Vol. 2 to keep an eye out for Flickering Myth. 26.4.2017. Arkistoitu . Viitattu 27.4.2017. (englanniksi)
  237. Guardians of the Galaxy's Chris Pratt & James Gunn's Risky Film: Rule Breakers The Hollywood Reporter. 17.12.2014. YouTube. Viitattu 12.2.2015. (englanniksi)
  238. Perry, Spencer: The Guardians of the Galaxy Assemble in a Rehearsal Photo ComingSoon.net. 2.2.2016. Arkistoitu . Viitattu 16.10.2019. (englanniksi)
  239. Buchanan, Kyle: What Happened in Today’s Secret Trailer for Avengers: Infinity War? Vulture. 15.7.2017. Arkistoitu . Viitattu 16.7.2017. (englanniksi)
  240. Lesnick, Sean: Sean Gunn Shares from the Avengers: Infinity War Set ComingSoon.net. 24.1.2017. Arkistoitu . Viitattu 16.10.2019. (englanniksi)
  241. Evans, Mel: Bradley Cooper asked Avengers 4’s Russo Brothers if they altered Rocket’s voice for Infinity War Metro. 7.10.2018. Arkistoitu 10.10.2018. Viitattu 10.10.2018. (englanniksi)
  242. Tramel, Jimmie: Tulsa-bound actor Sean Gunn knows Marvel-ous details, but can't share yet Tulsa World. 23.9.2018. Arkistoitu . Viitattu 16.10.2019. (englanniksi)
  243. Highfill, Samantha: Frank Grillo talks Crossbones' return in 'Captain America: Civil War' 4.11.2014. Entertainment Weekly. Arkistoitu 12.1.2015. Viitattu 12.2.2015. (englanniksi)
  244. McMillan, Graeme: 'Avengers 4' Will Feature Flashbacks, Says Actor Frank Grillo The Hollywood Reporter. 25.10.2018. Arkistoitu . Viitattu 25.10.2018. (englanniksi)
  245. Sciretta, Peter: The Collector Confirmed For ‘Avengers: Infinity War’ /Film. 7.2.2017. Arkistoitu . Viitattu 10.2.2017. (englanniksi)
  246. McCabe, Joseph: Exclusive: Actor Michael Rooker Talks Yondu And The Future of Guardians Of The Galaxy! 25.11.2014. Nerdist. Arkistoitu 20.1.2015. Viitattu 12.2.2015. (englanniksi)
  247. Avila, Mike: Watch: Evangeline Lilly on introducing the Wasp, when she'll join The Avengers Blastr. 9.10.2016. Arkistoitu . Viitattu 10.10.2016. (englanniksi)
  248. a b c d Breznican, Anthony: Michelle Pfeiffer will play Janet Van Dyne in Ant-Man and The Wasp Entertainment Weekly. 22.7.2017. Arkistoitu 23.7.2017. Viitattu 23.7.2017. (englanniksi)
  249. a b c Simpson, George: Benedict Cumberbatch’s Doctor Strange CONFIRMED for Avengers: Infinity War Daily Express. 26.9.2016. Arkistoitu 26.9.2016. Viitattu 26.9.2016. (englanniksi)
  250. Fleming Jr, Mike: Daniel Bruhl To Play Villain In ‘Captain America: Civil War’ 14.11.2014. Deadline. Arkistoitu 9.2.2015. Viitattu 12.2.2015. (englanniksi)
  251. a b Palmer, Frank: Exclusive: Anthony Mackie Says FALCON Won’t Die Screen Geek. 20.3.2017. Arkistoitu . Viitattu 23.3.2017. (englanniksi)
  252. Baysinger, Tim: It’s Finally All Connected: How ‘Avengers: Endgame’ Finally Acknowledged the MCU’s TV Universe TheWrap. 26.4.2019. Arkistoitu . Viitattu 30.4.2019. (englanniksi)
  253. a b c d Forest Whitaker Joins Marvel's 'Black Panther' Marvel.com. 7.10.2016. Arkistoitu . Viitattu 8.10.2016. (englanniksi)
  254. a b Pritchard, Tom: Avengers: Infinity War Breakdown: Everything We Spotted in the First Trailer Gizmodo UK. 29.11.2017. Arkistoitu 30.11.2017. Viitattu 30.11.2017. (englanniksi)
  255. Mallenbaum, Carly: 'Captain America: Civil War' premiere: 5 things we learned USA Today. 13.4.2016. Arkistoitu 15.4.2016. Viitattu 13.4.2016. (englanniksi)
  256. Kroll, Justin: Marisa Tomei to Play Aunt May in New ‘Spider-Man’ Movie (EXCLUSIVE) Variety. 8.7.2015. Arkistoitu 3.11.2015. Viitattu 29.10.2015. (englanniksi)
  257. Kroll, Justin: Zendaya Joins ‘Spider-Man’ Reboot Variety. 7.3.2016. Arkistoitu 14.4.2016. Viitattu 24.4.2016. (englanniksi)
  258. Kroll, Justin: Jake Gyllenhaal Eyed for Villain Role in ‘Spider-Man: Homecoming’ Sequel Variety. 21.5.2018. Arkistoitu 22.5.2018. Viitattu 22.5.2018. (englanniksi)
  259. a b Kit, Borys & Siegel, Tatiana: 'Spider-Man' Finds Tom Holland to Star as New Web-Slinger The Hollywood Reporter. 23.6.2015. Arkistoitu . Viitattu 24.6.2015. (englanniksi)
  260. Breznican, Anthony: Spider-Man's Captain America: Civil War role revealed Entertainment Weekly. 3.12.2015. Arkistoitu 10.2.2016. Viitattu 22.2.2016. (englanniksi)
  261. Couch, Aaron: 'Avengers: Infinity War' Featurette Shows Off First Footage From Set The Hollywood Reporter. 10.2.2017. Arkistoitu . Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  262. Kit, Borys & Couch, Aaron: Marvel's Kevin Feige on Why the Studio Won't Make R-Rated Movies, 'Guardians 2' and Joss Whedon's DC Move The Hollywood Reporter. 18.4.2017. Arkistoitu . Viitattu 18.4.2017. (englanniksi)
  263. Ford, Rebecca & Kit, Borys: 'Spider-Man: Homecoming' Director in Talks to Return for Sequel (Exclusive) The Hollywood Reporter. 19.7.2017. Arkistoitu . Viitattu 28.7.2017. (englanniksi)
  264. De Semlyen, Phil: Martin Freeman’s Captain America: Civil War character revealed Empire. 22.2.2016. Viitattu 22.2.2016. (englanniksi)
  265. Strom, Marc: Marvel Studios Begins Production On 'Black Panther' Marvel.com. 26.1.2017. Arkistoitu 28.1.2017. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
  266. Sampson, Mike: Here’s Who Alfre Woodard Plays in ‘Captain America: Civil War’ Screen Crush. 5.4.2016. Arkistoitu 20.4.2016. Viitattu 20.4.2016. (englanniksi)
  267. Breznican, Anthony: Iron Man's mom: Let's talk about her for Mother’s Day Entertainment Weekly. 8.5.2016. Arkistoitu 4.7.2016. Viitattu 21.6.2016. (englanniksi)
  268. Koopman, Sarah: Atandwa And John Kani Are In Atlanta And All The Signs Point To Them Joining The 'Black Panther' Cast The Huffington Post South Africa. 16.1.2017. Arkistoitu 19.1.2017. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)
  269. a b Strom, Marc: Chadwick Boseman to Star in Marvel's Black Panther Marvel.xom. 28.10.2014. Arkistoitu . Viitattu 12.2.2015. (englanniksi)
  270. Peters, Megan: Black Panther Confirmed For Avengers: Infinity War Role With Set Video Comicbook.com. 7.6.2017. Arkistoitu . Viitattu 8.6.2017. (englanniksi)
  271. a b Perry, Spencer: More Avengers 4 Set Photos Featuring Hulk, Black Panther, and More ComingSoon.net. 26.10.2017. Arkistoitu 27.3.2018. Viitattu 29.3.2018. (englanniksi)
  272. Jones, Alice: Daniel Brühl: 'When you have success abroad, you become a traitor. Envy is very German' The Independent. 22.4.2015. Arkistoitu . Viitattu 27.4.2015. (englanniksi)
  273. Breihan, Tom: A Valentine to Scott Adkins, King of Straight-to-DVD Action Movies Vice. 21.10.2016. Arkistoitu 25.10.2016. Viitattu 24.10.2016. (englanniksi)
  274. Eisenberg, Eric: Benedict Cumberbatch Reveals Why He Had To Play That Other Doctor Strange Role Cinema Blend. Arkistoitu 27.11.2016. Viitattu 22.11.2016. (englanniksi)
  275. Doctor Strange Walt Disney Studios Motion Pictures. Arkistoitu 28.9.2018. Viitattu 22.11.2016. (englanniksi)
  276. Marston, George: Doctor Strange's Villain & Female Lead Confirmed Newsarama. 21.6.2016. Arkistoitu 13.7.2016. Viitattu 6.7.2016. (englanniksi)
  277. a b Marvel's 'Doctor Strange' Begins Production Marvel.com. 24.11.2015. Arkistoitu 10.7.2016. Viitattu 6.7.2016. (englanniksi)
  278. Former Colchester schoolgirl lands role in latest Marvel blockbuster Clacton Gazette. Arkistoitu 25.10.2016. Viitattu 25.10.2016. (englanniksi)
  279. Fleming Jr., Mike: Chiwetel Ejiofor’s ‘Doctor Strange’ Character Revealed: He’ll Play Baron Mordo 11.6.2015. Deadline.com. Arkistoitu 11.6.2015. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  280. D23 Expo 2015: Marvel's 'Doctor Strange' Updates & More 15.8.2015. Marvel.com. Arkistoitu 17.8.2015. Viitattu 18.8.2015. (englanniksi)
  281. Sampson, Mike: Tilda Swinton Explains Why She’s “Really, Really, Really Excited” to Star in Marvel’s ‘Doctor Strange’ Screen Crush. 14.7.2015. Viitattu 15.7.2015. (englanniksi)
  282. Tyrrel, Brandin: Comic-Con 2016: New Doctor Strange Trailer Revealed IGN. 23.7.2016. Arkistoitu . Viitattu 24.7.2016. (englanniksi)
  283. Marvel Studios: Doctor Strange Character Descriptions (PDF) wdsmediafile.com. Arkistoitu 3.11.2018. Viitattu 14.10.2016. (englanniksi)
  284. Strom, Marc: Benedict Cumberbatch to play Doctor Strange Marvel.com. 4.12.2014. Arkistoitu . Viitattu 12.2.2015. (englanniksi)
  285. Kroll, Justin: Michael Stuhlbarg in Talks to Join ‘Doctor Strange’ Variety. 2.11.2015. Arkistoitu 19.11.2015. Viitattu 25.11.2015. (englanniksi)
  286. Kit, Borys: 'The Martian' Actor Nabs Key 'Doctor Strange' Role (Exclusive) The Hollywood Reporter. 21.1.2016. Arkistoitu 24.1.2016. Viitattu 22.1.2016. (englanniksi)
  287. Mueller, Matthew: Benedict Wong Confirmed For Avengers Infinity War ComicBook.com. 21.10.2016. Arkistoitu 23.10.2016. Viitattu 22.10.2016. (englanniksi)
  288. Mueller, Matthew: Benedict Wong Teases 'Avengers 4' Spoilers Cleaning Comicbook.com. 21.9.2018. Arkistoitu . Viitattu 23.9.2018. (englanniksi)
  289. Whitney, Erin: ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2‘ Gets a New Logo at Comic-Con 2016 ScreenCrush. 23.7.2016. Arkistoitu 25.7.2016. Viitattu 24.7.2016. (englanniksi)
  290. a b c d e f g h Marston, George: Star-Lord's Father Revealed ... James Gunn Explains in Detail Newsarama. 23.7.2016. Arkistoitu . Viitattu 24.7.2016. (englanniksi)
  291. a b c Daniell, Mark: Sylvester Stallone’s ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ character has a big future in the MCU The Whig. 25.4.2017. Arkistoitu 28.4.2017. Viitattu 27.4.2017. (englanniksi)
  292. Vary, Adam B.: Not Only Is Miley Cyrus In Marvel's Next Movie, But She May Be Coming Back For Another One BuzzFeed. 22.4.2017. Arkistoitu 28.4.2017. Viitattu 27.4.2017. (englanniksi)
  293. Lincoln, Ross: ‘Compton’s Neil Brown Jr. Signs On For ‘Sand Castle’; Pom Klementieff Joins ‘Guardians Of The Galaxy 2’ Deadline. 29.10.2015. Arkistoitu 30.10.2015. Viitattu 30.10.2015. (englanniksi)
  294. Romano, Nick: Avengers: Infinity War adds Mantis from Guardians of the Galaxy 2 Entertainment Weekly. 28.1.2017. Arkistoitu 30.1.2017. Viitattu 29.1.2017. (englanniksi)
  295. Sandwell, Ian: Another Guardians of the Galaxy star confirms they'll be coming back for Avengers 4 Digital Spy. 29.9.2017. Arkistoitu 30.9.2017. Viitattu 1.10.2017. (englanniksi)
  296. Peters, Megan: Sylvester Stallone's Mystery Role In Guardians Of The Galaxy Vol. 2 Revealed Comicbook.com. 17.4.2017. Arkistoitu 7.8.2019. Viitattu 8.2.2021. (englanniksi)
  297. Derisz, Ricky: The Ravagers Could Be A Much Bigger Threat In 'Guardians Of The Galaxy 2': Meet The Team To Find Out Why Movie Pilot. 26.7.2016. Arkistoitu . Viitattu 2.5.2017. (englanniksi)
  298. Gunn, James: Two of the best actors (& Ravagers) I’ve ever worked with - @SullivanTweet (Taserface) & @TommyFlanagan (Tullk). twitter.com. 12.1.2017. Arkistoitu 22.2.2017. Viitattu 6.2.2017. (englanniksi)
  299. Stagnitta, Ali: Five Key Questions With ‘Wilson’ &‘Spider-Man: Homecoming’ StarIsabella Amara Hollywood Life. 23.3.2017. Arkistoitu . Viitattu 7.7.2017. (englanniksi)
  300. Morales, Wilson: Isabella Amara Talks About Her Casting In Spider-Man: Homecoming & Confirms Avengers: Infinity War Appearance Black Film. 19.3.2017. Arkistoitu . Viitattu 7.7.2017. (englanniksi)
  301. Reilly, Phoebe: Angourie Rice Has Roles In Two Of Summer’s Most Anticipated Films Nylon. 22.6.2017. Arkistoitu . Viitattu 7.7.2017. (englanniksi)
  302. Barnhardt, Adam: Tom Holland Battles A Pigeon in New 'Spider-Man: Far From Home' Set Photos Comicbook.com. 29.9.2018. Arkistoitu 19.10.2018. Viitattu 24.10.2018. (englanniksi)
  303. a b Damore, Megan: Spider-Man: Homecoming: Gwyneth Paltrow & Jennifer Connelly Confirmed Comic Book Resources. 23.6.2017. Arkistoitu . Viitattu 12.9.2017. (englanniksi)
  304. Yamato, Jen: How Donald Glover wound up in 'Spider-Man: Homecoming,' and what it might mean for an inclusive future Los Angeles Times. 6.7.2017. Arkistoitu . Viitattu 7.7.2017. (englanniksi)
  305. Russell, Bradley: Spider-Man: No Way Home includes one more hidden MCU cameo that you might have missed Gamesradar+. 25.3.2022. Arkistoitu . Viitattu 26.3.2022. (englanniksi)
  306. a b Levine, Daniel S.: ‘Spider-Man: Homecoming’: Comprehensive Guide to Easter Eggs Heavy.com. 6.7.2017. Arkistoitu . Viitattu 7.7.2017. (englanniksi)
  307. Matthews, Michelle: Alabama native, 76, makes movie debut in 'Spider-Man: Homecoming' The Birmingham News. 22.8.2017. Arkistoitu . Viitattu 12.9.2017. (englanniksi)
  308. a b c Smith, Andrew A.: Captain Comics: Comics may predict ‘Spider-Man: Homecoming’ developments Times Record. 2.7.2017. Arkistoitu . Viitattu 7.7.2017. (englanniksi)
  309. Fleming, Jr., Mike: Zendaya Lands A Lead In Spider-Man Reboot At Sony And Marvel Studios Deadline.com. 7.3.2016. Arkistoitu 8.3.2016. Viitattu 9.3.2016. (englanniksi)
  310. Kit, Borys & Galuppo, Mia: Jake Gyllenhaal, Ansel Elgort, Zendaya to Star in Crime Drama 'Finest Kind' The Hollywood Reporter. 9.2.2018. Arkistoitu 10.2.2018. Viitattu 10.2.2018. (englanniksi)
  311. Collura, Scott: 17 Things We Learned On The Set Of Spider-Man: Homecoming Page 2 of 2 IGN. 3.4.2017. Arkistoitu 12.4.2017. Viitattu 13.4.2017. (englanniksi)
  312. Francisco, Eric: 'Spider-Man: Homecoming' Star Wants Ned to Become a Villain Inverse. 9.10.2017. Arkistoitu . Viitattu 10.10.2017. (englanniksi)
  313. Alexander, Julia: Peter Parker’s best friend, Ned, may show up in an Avengers movie Polygon. 5.10.2017. Arkistoitu . Viitattu 10.10.2017. (englanniksi)
  314. Fleming Jr., Mike: Michael Chernus Joins ‘Spider-Man: Homecoming’ As The Tinkerer Deadline. 10.8.2016. Arkistoitu 11.8.2016. Viitattu 11.8.2016. (englanniksi)
  315. Dizon, Ethan: It has begun... So happy to be a part of #AvengersInfinityWar as @SpiderManMovie's friend, Tiny. Watch the new trailer today! Thank you @MarvelStudios for the incredible opportunity. #chess #SpiderManHomecoming #MarvelStudios Twitter. 29.11.2017. Arkistoitu 29.4.2018. Viitattu 29.4.2018. (englanniksi)
  316. Boone, John: 'Spider-Man: Homecoming' Reveals There Is a Second Spider-Man Somewhere in New York City KUSA. 5.7.2017. Arkistoitu . Viitattu 7.7.2017. (englanniksi)
  317. Liberty University Graduate Earns Credit on Marvel's Latest 'Avengers' Film Markets Insider. 27.4.2018. Arkistoitu . Viitattu 28.4.2018. (englanniksi)
  318. Hereford, André: Review: Spider-Man Homecoming Metro Weekly. 6.7.2017. Arkistoitu . Viitattu 7.7.2017. (englanniksi)
  319. Sciretta, Peter: ‘Spider-Man: Homecoming’ Set Visit: Everything We Learned - Page 2 /Film. 3.4.2017. Arkistoitu . Viitattu 27.4.2017. (englanniksi)
  320. a b Truitt, Brian: Comic-Con: 'Captain Marvel,' 'Black Panther' boost Marvel diversity USA Today. 24.7.2016. Arkistoitu 25.7.2016. Viitattu 25.7.2016. (englanniksi)
  321. James, David: Tom Holland Hangs Out With Spider-Man: Far From Home Cast In New Pic We Got This Covered. 23.7.2018. Arkistoitu . Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  322. Marvel’s Kevin Feige on 'Doctor Strange', replacing Downey and the blueprint for the MCU Toronto Sun. 2.11.2016. Viitattu 9.11.2016. (englanniksi)
  323. Caslin, Yvette: Actress Garcelle Beauvais makes her franchise debut in ‘Spider-Man Homecoming’ Rolling Out. 27.6.2017. Arkistoitu . Viitattu 7.7.2017. (englanniksi)
  324. Agar, Chris: Spider-Man: Homecoming May Lay Groundwork For The Jackal Screen Rant. 15.6.2017. Arkistoitu 9.2.2021. Viitattu 8.2.2021. (englanniksi)
  325. Gettell, Oliver: Hannibal Buress sends imposter in his place to Spider-Man: Homecoming premiere Entertainment Weekly. 28.6.2017. Arkistoitu . Viitattu 7.7.2017. (englanniksi)
  326. Eisenberg, Eric: Why That Thor: Ragnarok Character Shows Up In The Guardians Of The Galaxy 2 End Credits Cinema Blend. 11.5.2017. Arkistoitu . Viitattu 20.6.2017. (englanniksi)
  327. Burton, Bonnie: Comic-Con 2017: 'Black Panther,' 'Infinity War' blew us away at the Marvel panel CNET. 22.7.2017. Arkistoitu 23.7.2017. Viitattu 23.7.2017. (englanniksi)
  328. Simonot, Suzanne: Samuel L. Jackson tipped to return to Gold Coast for Thor: Ragnarok Gold Coast Bulletin. 4.2.2016. Arkistoitu 19.4.2016. Viitattu 20.5.2016. (englanniksi)
  329. Lawrence, Derek: Thor: Ragnarok director Taika Waititi to portray Korg in film Entertainment Weekly. 18.4.2017. Arkistoitu 19.4.2017. Viitattu 18.4.2017. (englanniksi)
  330. Davis, Brandon: Clancy Brown Cast As Surtur In Thor: Ragnarok ComicBook.com. 23.7.2017. Arkistoitu 23.7.2017. Viitattu 23.7.2017. (englanniksi)
  331. Penagos, Ryan: Rachel House is called "Topaz" by Grandmaster. Quirky and great scene with Topaz, Valkyrie, Grandmaster. #ThorRagnarok #MarvelSDCC 22.7.2017. Twitter. Arkistoitu 24.2.2021. Viitattu 23.7.2017. (englanniksi)
  332. Sharf, Zack: Tessa Thompson Confirmed for ‘Avengers: Endgame,’ Weighs In on Valkyrie-Captain Marvel Fan Buzz IndieWire. 26.3.2019. Arkistoitu 26.3.2019. Viitattu 26.3.2019. (englanniksi)
  333. Atriz baiana está no filme Pantera Negra Correio. 7.2.2018. Arkistoitu . Viitattu 11.2.2018. (portugaliksi)
  334. Kroll, Justin: ‘Black Panther’ Taps ‘Person of Interest’ Actor Winston Duke to Play M’Baku (EXCLUSIVE) Variety. 28.9.2016. Arkistoitu 30.9.2016. Viitattu 29.9.2016. (englanniksi)
  335. Baumgartner, Scott: Winston Duke on How 'Avengers' Will Top Itself with 'Endgame' ET Online. 31.3.2019. Viitattu 2.4.2019. (englanniksi)
  336. a b c Strom, Marc: SDCC 2016: Marvel's 'Black Panther' Confirms Additional Cast Marvel.com. 23.7.2016. Arkistoitu . Viitattu 24.7.2016. (englanniksi)
  337. Strom, Marc: Sterling K. Brown Signs on to Marvel's 'Black Panther' Marvel.com. 5.1.2017. Arkistoitu 6.1.2017. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)
  338. a b White, Brett: ‘Falcon and Winter Soldier’ Easter Eggs: 5 Things You May Have Missed in Episode 4 Decider. 9.4.2021. Arkistoitu . Viitattu 11.4.2021. (englanniksi)
  339. Fleming Jr., Mike: ‘The Walking Dead’s Danai Gurira Starring In ‘Avengers: Infinity War’ Deadline. 13.6.2017. Arkistoitu 14.6.2017. Viitattu 14.6.2017. (englanniksi)
  340. Chitwood, Adam: New ‘Avengers: Endgame’ Poster Showcases the New Team—Including Captain Marvel Collider. 14.3.2019. Viitattu 14.3.2019. (englanniksi)
  341. Morse, Ben: Angela Bassett Boards Marvel's "Black Panther" Marvel.com. 21.11.2016. Arkistoitu 22.11.2016. Viitattu 22.11.2016. (englanniksi)
  342. Anderson, Jenna: Black Panther: Letitia Wright Confirmed as Shuri Comicbook.com. 29.3.2017. Arkistoitu 14.10.2017. Viitattu 29.9.2017. (englanniksi)
  343. Sobon, Nicole: Avengers: Infinity War Adds Another Black Panther Character Comic Book Resources. 27.8.2017. Arkistoitu . Viitattu 25.4.2018. (englanniksi)
  344. Marston, George: Report: Arrow Adds Black Panther Actress in Recurring Role Newsarama. 4.8.2017. Arkistoitu 6.8.2017. Viitattu 6.8.2017. (englanniksi)
  345. Esienberg, Eric: We Know Who Is Playing Corvus Glaive In Avengers: Infinity War Cinema Blend. 22.4.2018. Arkistoitu 23.4.2018. Viitattu 23.4.2018. (englanniksi)
  346. Plante, Corey: This 'Infinity War' Villain Is So Much More Than Thanos' Henchman Inverse Entertainment. 2.3.2018. Arkistoitu . Viitattu 6.3.2018. (englanniksi)
  347. a b Fullerton, Huw: Fargo’s Carrie Coon to play crucial Avengers: Infinity War villain RadioTimes. 16.4.2018. Viitattu 16.4.2018. (englanniksi)
  348. a b Ant-Man and the Wasp Press Kit Walt Disney Studios Motion Pictures. Arkistoitu 4.11.2018. Viitattu 15.7.2018. (englanniksi)
  349. McNary, Dave: ‘Fresh Off the Boat’ Star Randall Park Joins ‘Ant-Man and the Wasp’ Variety. 7.7.2017. Arkistoitu . Viitattu 8.7.2017. (englanniksi)
  350. a b Cardona, Ian: Captain Marvel’s Starforce Team Includes a Familiar GotG Face Comic Book Resources. 5.9.2018. Arkistoitu 5.9.2018. Viitattu 6.9.2018. (englanniksi)
  351. Breznican, Anthony: Brie Larson officially announced as Captain Marvel Entertainment Weekly. 23.7.2016. Arkistoitu . Viitattu 24.7.2016. (englanniksi)
  352. Robinson, Joanna: What RoboCop Has to Do with the Future of the Marvel Cinematic Universe Vanity Fair. 28.11.2017. Arkistoitu . Viitattu 29.11.2017. (englanniksi)
  353. a b Kit, Borys: Annette Bening Joining 'Captain Marvel' (Exclusive) The Hollywood Reporter. 9.5.2018. Arkistoitu 10.5.2018. Viitattu 9.5.2018. (englanniksi)
  354. Webber, Tim: Captain Marvel: Annette Bening Confirms Her Mysterious Role CBR. 22.2.2019. Viitattu 26.2.2019. (englanniksi)
  355. O'Hara, Helen: Captain Marvel Review Empire Online. 5.3.2019. Viitattu 6.3.2019. (englanniksi)
  356. Tartaglione, Nancy: ‘Captain Marvel’: Gemma Chan Joins Cast As Minn-Erva Deadline. 26.2.2018. Arkistoitu . Viitattu 27.2.2018. (englanniksi)
  357. a b c Anderton, Ethan: ‘Captain Marvel’ Photos Reveal the Skrulls, Ronan the Accuser, and Young Nick Fury /Film. 5.9.2018. Arkistoitu 6.9.2018. Viitattu 6.9.2018. (englanniksi)
  358. Lussier, Germain: A New Captain Marvel TV Spot Gives Us Hope for Marvel's Next Generation io9. 1.2.2019. Arkistoitu . Viitattu 2.2.2019. (englanniksi)
  359. a b c Spider-Man: Far From Home's Post-Credits Have Been Revealed - Major Spoilers Ahead! CBM. 27.6.2019. Arkistoitu . Viitattu 27.6.2019. (englanniksi)
  360. Kroll, Justin: ‘Captain Marvel’: Jude Law Lands Male Lead Opposite Brie Larson (EXCLUSIVE) Variety. 22.11.2017. Arkistoitu . Viitattu 4.1.2018. (englanniksi)
  361. Booth, Kaitlyn: Behind-the-Scenes Featurette for Captain Marvel Teases the Starforce bleedingcool.com. 25.2.2019. Arkistoitu 26.2.2019. Viitattu 26.2.2019. (englanniksi)
  362. Florio, Angelica: Who Is Akihiko In 'Avengers: Endgame'? Hiroyuki Sanada's Mysterious Marvel Character Is Totally New To The MCU Bustle. 24.4.2019. Arkistoitu . Viitattu 30.4.2019. (englanniksi)
  363. Deen, Sarah: Has Guardians Of The Galaxy star Zoe Saldana revealed the name of Avengers 4? Metro. 24.4.2017. Arkistoitu 25.4.2017. Viitattu 25.4.2017. (englanniksi)
  364. a b Whitbrook, James: Marvel Secrets in the New Loki Trailer: The Avengers, Time-Keepers, and More io9. 5.4.2021. Viitattu 1.8.2021. (englanniksi)
  365. Kitchener, Shaun: Avengers Endgame spoilers: Morgan Stark shock - Tony's daughter is VERY different to comic Daily Express. 25.4.2019. Viitattu 30.4.2019. (englanniksi)
  366. Couch, Aaron: Tom Holland Reveals Next 'Spider-Man' Movie Is Called 'Far From Home' The Hollywood Reporter. 23.6.2018. Arkistoitu . Viitattu 24.6.2018. (englanniksi)
  367. Jackson, Angelique: 'Spider-Man's' Zach Barack Opens Up About Being Marvel Studios’ First Openly Transgender Actor Variety. 26.6.2019. Viitattu 30.6.2019. (englanniksi)
  368. Whitbrook, James: How Spider-Man: Far From Home Brings Peter Parker Back Down to Earth io9. 8.5.2019. Arkistoitu 8.5.2019. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  369. Whitbrook, James: How Spider-Man: Far From Home Brings Peter Parker Back Down to Earth io9. 8.5.2019. Arkistoitu 8.5.2019. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  370. Pearson, Ben: How a Car Commercial Impacted the Marvel Cinematic Universe /Film. 8.5.2019. Arkistoitu 8.5.2019. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  371. N'Duka, Amanda: ‘Spider-Man: Far From Home’ Adds Numan Acar Deadline.com. 17.7.2018. Arkistoitu 17.7.2018. Viitattu 17.7.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]