Luettelo Marokon hallitsijoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

  Tämä on luettelo Marokon hallitsijoista vuodesta 789 jolloin Marokon valtio perustettiin. Vuodesta 1957 Marokon hallitsija sai kuninkaan arvonimen. Sitä ennen hallitsijat kantoivat sulttaanin arvonimeä.

Idrisid - dynastia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Almohad- kalifaatti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marinid-dynastia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Idrisid - dynastia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wattasid - dynastia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saadi - dynastia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dila'i valtakausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alaouite-dynastia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sulttaanit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

nimi
(elinvuodet)
Valtakausi
Al-Rashid
(1631–1672)
1666 – 9. huhtikuuta 1672
Moulay Ismail.jpg Ismail ibn Sharif
(1634/1645–1727)
1672 – 22. maaliskuuta 1727
Abu'l Abbas Ahmad
(1677–1727)
22. maaliskuuta 1727 – 17. maaliskuuta 1728
Abdalmalik
(1696–1729)
maaliskuu – heinäkuu 1728
Abu'l Abbas Ahmad
(1696–1729)
heinäkuu 1728 – 5. maaliskuuta 1729
Abdallah
(1678–1757)
5. maaliskuuta 1729 – 28. syyskuuta 1734
Ali Ben Ismaïl
(k. 1737)
28. syyskuuta 1734 – 14. helmikuuta 1736
Abdallah
(1678–1757)
14. helmikuuta 1736 – 8. elokuuta 1736
Mohammed II
(s. 1694)
8. elokuuta 1736 – 18. kesäkuuta 1738
Al-Mostadi
(k. 1759)
18. kesäkuuta 1738 – helmikuu 1740
Abdallah
(1678–1757)
helmikuu 1740 – 13. kesäkuuta 1741
Zin al-Abidin
(1692–1762)
13. kesäkuuta 1741 – 24. marraskuuta 1741
Abdallah
(1678–1757)
24. marraskuuta 1741 – 3. helmikuuta 1742
Al-Mostadi
(k. 1759)
3.helmikuuta 1742 – toukokuuta 1743
Abdallah
(1678–1757)
toukokuuta 1743 – heinäkuuta 1747
Al-Mostadi
(k. 1759)
heinäkuu 1747 – lokakuu 1748
Abdallah
(1678–1757)
lokakuu 1748 – 10. marraskuuta 1757
Muhammad III
(1710–1790)
10. marraskuuta 1757 – 9. huhtikuuta 1790
Yazid
(1750–1792)
9. huhtikuuta 1790 – 23. helmikuuta 1792
Slimane
(1760–1822)
23. helmikuuta 1792 – 28. marraskuuta 1822
Abderrahman Ben Hicham.jpg Abd al-Rahman
(1778–1859)
28. marraskuuta 1822 – 24. elokuuta 1859
Mohammed IV
(1802–1873)
24. elokuuta 1859 – 16. syyskuuta 1873
Hassan I of Morocco.jpg Hassan I
(1836–1894)
16. syyskuuta 1873 – 7. kesäkuuta 1894
Abd-el-aziz.jpg Abdelaziz
(1878–1943)
7. kesäkuuta 1894 – 4. tammikuuta 1908
Abdelhafid.jpg Abdelhafid
(1876–1937)
4. tammikuuta 1908 – 12. elokuuta 1912
Youcef ben hassan.jpg Yusef
(1882–1927)
13. elokuuta 1912 – 17. marraskuuta 1927
Mohammed V.jpg Mohammed V
(1909–1961)
17. marraskuuta 1927 – 20. elokuuta 1953
Mohammed Ben Aarafa
(1889–1976)
20. elokuuta 1953 – 30. lokakuuta 1955
Mohammed V.jpg Mohammed V
(1909–1961)
16. marraskuuta 1955 – 14. elokuuta 1957

Kuninkaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

nimi
(elinvuodet)
Valtakausi
Mohammed V.jpg Mohammed V
(1909–1961)
14. elokuuta 1957 – 26. helmikuuta 1961
Hassan of Morocco 1978.jpg Hassan II
(1929–1999)
26. helmikuuta 1961 – 23. heinäkuuta 1999
Mohammed VI of Morocco 2004.jpg Mohammed VI
(s. 1963)
23. heinäkuuta 1999 –