Luettelo Luoteisterritorioiden kunnista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Luoteisterritorioiden kunnat

Luettelo Luoteisterritorioiden kunnista käsittää Kanadan territorion Luoteisterritorioiden kunnat, joita on 24.[1] Kuntia on viittä eri tyyppiä: city, town, village, hamlet ja community. Kunnan tyyppi määrittelee sen lakisääteiset tehtävät.[2][3]

Nimi Tyyppi Hallintoalue Asukasluku
(2011)[4]
Asukasluku
(2006)[4]
Muutos
(%)[4]
Pinta-ala
(km²)[4]
As./km²[4]
Aklavik Hamlet Inuvik &&&&&&&&&&&&0633.&&&&00633 &&&&&&&&&&&&0594.&&&&00594 &&&&&&&&&&&&&&06.06000006,6 &&&&&&&&&&&&&014.047000014,47 &&&&&&&&&&&&&043.070000043,7
Behchoko Community North Slave &&&&&&&&&&&01926.&&&&001 926 &&&&&&&&&&&01894.&&&&001 894 &&&&&&&&&&&&&&01.07000001,7 &&&&&&&&&&&&&075.017000075,17 &&&&&&&&&&&&&025.060000025,6
Deline Community Sahtu &&&&&&&&&&&&0472.&&&&00472 &&&&&&&&&&&&0525.&&&&00525 &&&&&&&&&&&&0-11.0900000−10,1 &&&&&&&&&&&&&079.044000079,44 &&&&&&&&&&&&&&05.09000005,9
Enterprise Hamlet South Slave &&&&&&&&&&&&&087.&&&&0087 &&&&&&&&&&&&&097.&&&&0097 &&&&&&&&&&&&0-11.0700000−10,3 &&&&&&&&&&&&0286.0890000286,89 &&&&&&&&&&&&&&00.03000000,3
Fort Good Hope Community Sahtu &&&&&&&&&&&&0515.&&&&00515 &&&&&&&&&&&&0557.&&&&00557 &&&&&&&&&&&&&0-8.0500000−7,5 &&&&&&&&&&&&&047.014000047,14 &&&&&&&&&&&&&010.090000010,9
Fort Liard Hamlet Dehcho &&&&&&&&&&&&0536.&&&&00536 &&&&&&&&&&&&0583.&&&&00583 &&&&&&&&&&&&&0-9.0900000−8,1 &&&&&&&&&&&&&068.038000068,38 &&&&&&&&&&&&&&07.08000007,8
Fort McPherson Hamlet Inuvik &&&&&&&&&&&&0792.&&&&00792 &&&&&&&&&&&&0776.&&&&00776 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1 &&&&&&&&&&&&&053.039000053,39 &&&&&&&&&&&&&014.080000014,8
Fort Providence Hamlet South Slave &&&&&&&&&&&&0734.&&&&00734 &&&&&&&&&&&&0727.&&&&00727 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001,0 &&&&&&&&&&&&0255.050000255,05 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9
Fort Resolution Hamlet South Slave &&&&&&&&&&&&0474.&&&&00474 &&&&&&&&&&&&0484.&&&&00484 &&&&&&&&&&&&&0-3.0900000−2,1 &&&&&&&&&&&&0455.0220000455,22 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001,0
Fort Simpson Village Dehcho &&&&&&&&&&&01238.&&&&001 238 &&&&&&&&&&&01216.&&&&001 216 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8 &&&&&&&&&&&&&078.032000078,32 &&&&&&&&&&&&&015.080000015,8
Fort Smith Town South Slave &&&&&&&&&&&02093.&&&&002 093 &&&&&&&&&&&02364.&&&&002 364 &&&&&&&&&&&&0-12.0500000−11,5 &&&&&&&&&&&&&092.079000092,79 &&&&&&&&&&&&&026.090000026,9
Gamèti Community North Slave &&&&&&&&&&&&0253.&&&&00253 &&&&&&&&&&&&0283.&&&&00283 &&&&&&&&&&&&0-11.0400000−10,6 &&&&&&&&&&&&&&09.01900009,19 &&&&&&&&&&&&&027.050000027,5
Hay River Town South Slave &&&&&&&&&&&03606.&&&&003 606 &&&&&&&&&&&03648.&&&&003 648 &&&&&&&&&&&&&0-2.0800000−1,2 &&&&&&&&&&&&0133.0150000133,15 &&&&&&&&&&&&&027.010000027,1
Inuvik Town Inuvik &&&&&&&&&&&03463.&&&&003 463 &&&&&&&&&&&03484.&&&&003 484 &&&&&&&&&&&&&0-1.0400000−0,6 &&&&&&&&&&&&&062.048000062,48 &&&&&&&&&&&&&055.040000055,4
Norman Wells Town Sahtu &&&&&&&&&&&&0727.&&&&00727 &&&&&&&&&&&&0761.&&&&00761 &&&&&&&&&&&&&0-5.0500000−4,5 &&&&&&&&&&&&&082.084000082,84 &&&&&&&&&&&&&&08.08000008,8
Paulatuk Hamlet Inuvik &&&&&&&&&&&&0313.&&&&00313 &&&&&&&&&&&&0294.&&&&00294 &&&&&&&&&&&&&&06.05000006,5 &&&&&&&&&&&&&066.086000066,86 &&&&&&&&&&&&&&04.07000004,7
Sachs Harbour Hamlet Inuvik &&&&&&&&&&&&0112.&&&&00112 &&&&&&&&&&&&0122.&&&&00122 &&&&&&&&&&&&&0-9.0800000−8,2 &&&&&&&&&&&&0290.0940000290,94 &&&&&&&&&&&&&&00.04000000,4
Tsiigehtchic Community Inuvik &&&&&&&&&&&&0143.&&&&00143 &&&&&&&&&&&&0175.&&&&00175 &&&&&&&&&&&&0-19.0700000−18,3 &&&&&&&&&&&&&048.098000048,98 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9
Tuktoyaktuk Hamlet Inuvik &&&&&&&&&&&&0854.&&&&00854 &&&&&&&&&&&&0870.&&&&00870 &&&&&&&&&&&&&0-2.0200000−1,8 &&&&&&&&&&&&&013.090000013,90 &&&&&&&&&&&&&061.040000061,4
Tulita Hamlet Sahtu &&&&&&&&&&&&0478.&&&&00478 &&&&&&&&&&&&0505.&&&&00505 &&&&&&&&&&&&&0-6.0700000−5,3 &&&&&&&&&&&&&052.012000052,12 &&&&&&&&&&&&&&09.02000009,2
Ulukhaktok Hamlet Inuvik &&&&&&&&&&&&0402.&&&&00402 &&&&&&&&&&&&0398.&&&&00398 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001,0 &&&&&&&&&&&&0124.0450000124,45 &&&&&&&&&&&&&&03.02000003,2
Wekweeti Community North Slave &&&&&&&&&&&&0141.&&&&00141 &&&&&&&&&&&&0137.&&&&00137 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&&014.067000014,67 &&&&&&&&&&&&&&09.06000009,6
Whatì Community North Slave &&&&&&&&&&&&0492.&&&&00492 &&&&&&&&&&&&0460.&&&&00460 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007,0 &&&&&&&&&&&&&059.095000059,95 &&&&&&&&&&&&&&08.02000008,2
Yellowknife City North Slave &&&&&&&&&&019234.&&&&0019 234 &&&&&&&&&&018700.&&&&0018 700 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9 &&&&&&&&&&&&0105.0220000105,22

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. List of municipalities - Northwest Territories Canada Revenue Agency. Viitattu 16.7.2014. (englanniksi)
  2. Provincial and Municipal Statistics Muniscope. Viitattu 16.7.2014. (englanniksi)
  3. Cities, Towns and Villages Act (pdf) Northwest Territories. Viitattu 16.7.2014. (englanniksi)
  4. a b c d e Population and dwelling counts, for Canada, provinces and territories, and census subdivisions (municipalities), 2011 and 2006 censuses (Northwest Territories) Statistics Canada. Viitattu 16.7.2014. (englanniksi)