Luettelo Lentolaivue 24:n ilmavoitoista ja sotatoimitappioista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luettelo erittelee Suomen ilmavoimien Lentolaivue 24:n talvi- ja jatkosodassa saavuttamat ilmavoitot sekä sotatoimitappiot.

Suomalaiskoneiden tunnuksissa FR tarkoittaa Fokker D.XXI -konetta, BW tarkoittaa Brewster 239 -konetta ja MT tarkoittaa Messerschmitt Bf 109 -konetta.

Listassa on osa ilmavoimista suurella todennäköisyydellä kirjattu väärän tyyppiseksi viholliskoneeksi, koska taisteluolosuhteissa tunnistaminen ei aina ollut helppoa. Esimerkiksi Mustang - ja Spitfire -koneita ei tiettävästi käytetty Suomen rintamalla. Mustangit ovat todennäköisesti Jak-9 -koneita.

Laivueen ilmavoitot talvisodassa[1]
Päivämäärä Aika Paikka Ohjaaja Oma kone Alasammuttu kone
1. joulukuuta 1939 12.05 Perojoki Luutn Jaakko Vuorela FR-86 SB-2
1. joulukuuta 1939 12.20 Vammeljärvi Luutn Jaakko Vuorela FR-86 SB-2
1. joulukuuta 1939 13.10 Koljolan asema Luutn Eino Luukkanen FR-104 SB-2
1. joulukuuta 1939 13.10 Seivästö Kers Lauri Nissinen FR-98 SB-2
1. joulukuuta 1939 13.10 Rautu Luutn Per-Erik Sovelius FR-92 SB-2
1. joulukuuta 1939 14.05 Johannes Kers Kelpo Virta FR-84 SB-2
1. joulukuuta 1939 14.15–14.20 Ruokolahti Kapt Gustaf Magnusson FR-99 SB-2
1. joulukuuta 1939 14.17 Tainionkoski Luutn Jorma Karhunen FR-112 SB-2
1. joulukuuta 1939 14.20 Ristniemi Vänr Pekka Kokko FR-87 SB-2
1. joulukuuta 1939 14.30 Imatra Kers Lasse Heikinaro FR-93 SB-2
1. joulukuuta 1939 14.30 Ristniemi Kers Leo Rautakorpi FR-90 SB-2
18. joulukuuta 1939 14.30–15.00 Humaljoki Luutn Jorma Karhunen FR-112 SB-2
19. joulukuuta 1939 10.15–10.25 Muolaanjärvi Ylik Kelpo Virta FR-84 2 x I-16
19. joulukuuta 1939 10.30 Seivästö Luutn Per-Erik Sovelius FR-92 SB-2
19. joulukuuta 1939 10.30 Kilpolanjärvi Kers Sakari Ikonen FR-102 SB-2
19. joulukuuta 1939 11.20 Muolaanjärvi Ltm Viktor Pyötsiä FR-110 SB-2
19. joulukuuta 1939 11.55 Rautu Kers Ilmari Juutilainen FR-108 SB-2
19. joulukuuta 1939 12.35–13.20 Antrea Kapt Eino Carlsson FR-89 SB-2
19. joulukuuta 1939 13.00 Sairala Kers Toivo Vuorimaa FR-83 SB-2
19. joulukuuta 1939 15.20 Oravaniemi Luutn Jorma Karhunen FR-112 1/2 x DB-3
19. joulukuuta 1939 15.20 Oravaniemi Kers Martti Alho FR-117 1/2 x DB-3
20. joulukuuta 1939 14.00 Kämärä Ylik Leo Rautakorpi FR-90 I-16
20. joulukuuta 1939 14.00 Kämärä Luutn Jaakko Vuorela FR-87 I-16
20. joulukuuta 1939 14.10–15.00 Lempaala Luutn Tatu Huhanantti FR-76 SB-2
21. joulukuuta 1939 14.30 Kämärä Luutn Jaakko Vuorela FR-87 DB-3
21. joulukuuta 1939 14.30 Kämärä Vänr Joel Savonen FR-93 DB-3
23. joulukuuta 1939 10.15 Leipäsuo Luutn Tatu Huhanantti FR-76 1/2 x R-5
23. joulukuuta 1939 10.15 Leipäsuo Luutn Eino Luukkanen FR-108 1/2 x R-5
23. joulukuuta 1939 10.40 Muolaanjärvi Kers Lauri Nissinen FR-98 I-16
23. joulukuuta 1939 10.40 Muolaa Vänr Erkki Ilveskorpi FR-117 I-16
23. joulukuuta 1939 10.48 Heinjoki Luutn Jorma Karhunen FR-112 1/3 x SB-2
23. joulukuuta 1939 10.48 Heinjoki Ltm Yrjö Turkka FR-110 1/3 x SB-2
23. joulukuuta 1939 10.48 Heinjoki Ltm Viktor Pyötsiä FR-110 1/3 x SB-2
23. joulukuuta 1939 10.50 Pölläkkälä Ltm Yrjö Turkka FR-83 SB-2
23. joulukuuta 1939 10.50–10.55 Heinjoki Kuusi ohjaajaa SB-2
23. joulukuuta 1939 11.08 ja 11.15 Ristseppälä ja Noisniemi Luutn Jorma Sarvanto FR-97 2 x SB-2
23. joulukuuta 1939 12.00 Lempaalanjärvi Maj Gustaf Magnusson FR-99 SB-2
25. joulukuuta 1939 11.25 Lauritsala Ltm Yrjö Turkka FR-83 SB-2
25. joulukuuta 1939 12.00 Enso Kers Sakari Ikonen FR-102 1/2 x DB-3
25. joulukuuta 1939 12.00 Enso Kers Lauri Nissinen FR-98 1/2 x DB-3
25. joulukuuta 1939 12.05 Immola Luutn Per-Erik Sovelius FR-92 1/2 x DB-3
25. joulukuuta 1939 12.05 Immola Ylik Kelpo Virta FR-101 1/2 x DB-3
25. joulukuuta 1939 12.20 Joutseno Ylik Kelpo Virta FR-101 1/2 x DB-3
25. joulukuuta 1939 12.20 Joutseno Ylik Oiva Tuominen FR-117 1/2 x DB-3
25. joulukuuta 1939 13.30 Korpijärvi-Ägläjärvi Luutn Jorma Karhunen FR-112 2 x SB-2
25. joulukuuta 1939 13.30 Korpiselkä-Ägläjärvi Kers Toivo Vuorimaa FR-93 2 x SB-2
27. joulukuuta 1939 14.30 Korpiselkä-Aittojoki Ltm Viktor Pyötsiä FR-110 2 x I-152
27. joulukuuta 1939 14.55 Imatra Vänr Erkki Ilveskorpi FR-78 SB-2
27. joulukuuta 1939 14.55 Jääskenjärvi Kers Lauri Nissinen FR-98 SB-2
27. joulukuuta 1939 14.55 Imatra Kers Martti Sillanpää FR-81 SB-2
31. joulukuuta 1939 10.30 Uomaa Kers Ilmari Juutilainen FR-106 I-16
1. tammikuuta 1940 12.50 Kitelä Ltm Viktor Pyötsiä FR-110 SB-2
1. tammikuuta 1940 12.55 Uuksujärvi Ylik Toivo Vuorimaa FR-93 SB-2
1. tammikuuta 1940 12.55 Korpijärvi Luutn Jorma Karhunen FR-112 SB-2
5. tammikuuta 1940 11.35 Noskua Vääp Weikko Rimminen FR-86 SB-2
6. tammikuuta 1940 10.10 Utti Luutn Per-Erik Sovelius FR-92 DB-3
6. tammikuuta 1940 12.03–12.07 Utti-Tavastila Luutn Jorma Sarvanto FR-97 6 x DB-3
6. tammikuuta 1940 12.30 Suursaari-Lavansaari Luutn Per-Erik Sovelius FR-92 DB-3
6. tammikuuta 1940 13.10 Uomaa Luutn Eino Luukkanen FR-108 SB-2
17. tammikuuta 1940 14.00 Lipola Vänr Olavi Mustonen FR-81 SB-2
17. tammikuuta 1940 14.00 Heinjoki Luutn Jorma Sarvanto FR-99 SB-2
17. tammikuuta 1940 14.00 Muolaanjärvi Kers Mauno Fräntilä FR-90 SB-2
17. tammikuuta 1940 14.30 Sakkola Ylik Kelpo Virta FR-84 SB-2
19. tammikuuta 1940 14.50 Uomaa Luutn Leo Ahola FR-113 SB-2
20. tammikuuta 1940 14.20 Korpiselkä Ltm Viktor Pyötsiä FR-110 2 x SB-2
20. tammikuuta 1940 15.00 Hämeenlinna-Riihimäki Luutn Tatu Huhanantti FR-91 2 x SB-2
20. tammikuuta 1940 15.15 Uomaa Ylik Toivo Vuorimaa FR-93 DB-3
29. tammikuuta 1940 15.20 Kaukjärvi Luutn Jorma Karhunen FR-80 1/2 x R-5
29. tammikuuta 1940 15.20 Kaukjärvi Ltm Yrjö Turkka FR-83 1/2 x R-5
29. tammikuuta 1940 15.25 Muolaanjärvi Neljä ohjaajaa R-5
30 tammikuuta 1940 13.25 Virolahti Luutn Erhard Frijs FR-114 1/3 x SB-2
30. tammikuuta 1940 13.25 Virolahti Kapt Eino Carlsson FR-91 1/3 x SB-2
30. tammikuuta 1940 13.25 Virolahti Ltm Yrjö Turkka FR-83 1/3 x SB-2
1. helmikuuta 1940 15.00–15.30 Viipuri Luutn Per-Erik Sovelius FR-92 I-16
1. helmikuuta 1940 15.15–15.30 Viipuri Vääp Sakari Ikonen FR-102 I-16
2. helmikuuta 1940 11.15 Virolahti Luutn Per-Erik Sovelius FR-92 1/2 x DB-3
2. helmikuuta 1940 11.15 Virolahti Kers Martti Alho FR-81 1/2 x DB-3
2. helmikuuta 1940 11.40 Hämekoski Ltm Viktor Pyötsiä FR-110 SB-2
2. helmikuuta 1940 13.15 Virtasalmi Luutn Tatu Huhanantti FR-94 SB-2
3. helmikuuta 1940 15.10 Joutseno Maj Gustaf Magnusson FR-92 DB-3
3. helmikuuta 1940 15.20 Nuijamaanjärvi Luutn Jorma Sarvanto FR-80 DB-3
3. helmikuuta 1940 16.00 Korppoo Vänr Pekka Kokko FR-86 1/3 x DB-3
3. helmikuuta 1940 16.00 Korppoo Vänr Erkki Ilveskorpi FR-105 1/3 x DB-3
3. helmikuuta 1940 16.00 Korppoo Ylik Lauri Nissinen FR-98 1/3 x DB-3
3. helmikuuta 1940 16.00 Korppoo Vänr Pekka Kokko FR-86 2 x DB-3
4. helmikuuta 1940 14.20 Utö Vääp Kelpo Virta FR-84 SB-2
9. helmikuuta 1940 13.30 Summa Kers Eero Kinnunen FR-109 R-5
9. helmikuuta 1940 13.30 Summa Neljä ohjaajaa R-5
14. helmikuuta 1940 15.15 Nuijamaa Luutn Per-Erik Sovelius FR-92 1/2 x SB-2
14. helmikuuta 1940 15.15 Nuijamaa Kers Martti Alho FR-89 1/2 x SB-2
14. helmikuuta 1940 15.15 Lappeenranta Vänr Iikka Törrönen FR-104 1/2 x SB-2
14. helmikuuta 1940 15.15 Lappeenranta Vääp Lasse Heikinaro FR-95 1/2 x SB-2
15. helmikuuta 1940 11.00 Räisälä Luutn Tatu Huhanantti FR-94 SB-2
15. helmikuuta 1940 11.15 Viipuri Luutn Jorma Sarvanto FR-80 DB-3
17. helmikuuta 1940 09.20 Kämäränjärvi Luutn Erhard Frijs FR-100 SB-2
17. helmikuuta 1940 13.15 Muolaanjärvi Luutn Per-Erik Sovelius FR-92 DB-3
17. helmikuuta 1940 15.00 Enso Alik Risto Heiramo FR-104 DB-3
18. helmikuuta 1940 09.05 Simola Luutn Jorma Sarvanto FR-100 DB-3
18. helmikuuta 1940 09.05 Vainikkala Ltm Yrjö Turkka FR-83 DB-3
18. helmikuuta 1940 09.05 Sirkjärvi Kers Eero Kinnunen FR-109 DB-3
19. helmikuuta 1940 14.10 Joutseno Maj Gustaf Magnusson FR-99 DB-3
19. helmikuuta 1940 15.45 Summa Luutn Jorma Sarvanto FR-100 1/2 x SB-2
19. helmikuuta 1940 15.45 Summa Kers Eero Kinnunen FR-109 1/2 x SB-2
20. helmikuuta 1940 13.15 Tampere-Mouhijärvi Vääp Leo Rautakorpi FR-116 SB-2
20. helmikuuta 1940 13.15 Tampere-Mouhijärvi Ylik Lauri Nissinen FR-98 SB-2
21. helmikuuta 1940 09.30 Antrea Luutn Tatu Huhanantti FR-94 I-152
21. helmikuuta 1940 12.00 Simola Luutn Tatu Huhanantti FR-94 1/2 x SB-2
21. helmikuuta 1940 12.00 Simola Vääp Weikko Rimminen FR-87 1/2 x SB-2
21. helmikuuta 1940 12.00 Simola Luutn Jorma Sarvanto FR-100 1/3 x DB-3
21. helmikuuta 1940 12.00 Simola Ltm Yrjö Turkka FR-83 1/3 x DB-3
21. helmikuuta 1940 12.00 Simola Alik Risto Heiramo FR-104 1/3 x DB-3
21. helmikuuta 1940 12.00 Johannes Vääp Lasse Heikinaro FR-95 SB-2
5. maaliskuuta 1940 17.30 Vilaniemi Kers Eero Kinnunen FR-109 I-16


Laivueen ilmavoitot jatkosodassa[2][3]
Päivämäärä Aika Paikka Ohjaaja Oma kone Alasammuttu kone
25. kesäkuuta 1941 07.15–07.45 Selänpää-Heinola Alik Heimo Lampi BW-354 2 1/2 x SB-2
25. kesäkuuta 1941 07.15–07.45 Selänpää-Heinola Ylik Eero Kinnunen BW-352 2 1/2 x SB-2
25. kesäkuuta 1941 07.15–08.00 Selänpää Luutn Jorma Sarvanto BW-357 SB-2
25. kesäkuuta 1941 08.00–08.30 Virolahti Ltm Yrjö Turkka BW-351 2 x SB-2
25. kesäkuuta 1941 10.50–11.20 Utti Ylik Eero Kinnunen BW-352 SB-2
25. kesäkuuta 1941 10.50–11.20 Hamina Ylik Eero Kinnunen BW-352 SB-2
28. kesäkuuta 1941 06.30–07.30 Loviisa Alik Nils Katajainen BW-365 SB-2
28. kesäkuuta 1941 12.35–12.45 Loviisa Maj Gustaf Magnusson BW-380 1/2 SB-2
28. kesäkuuta 1941 12.35–12.45 Loviisa Luutn Iikka Törrönen BW-384 1/2 SB-2
29. kesäkuuta 1941 10.40–12.05 Suursaari Luutn Pekka Kokko BW-379 2 x MBR-2
29. kesäkuuta 1941 12.30–13.40 Sippola Luutn Jorma Sarvanto BW-357 Pe-2
30. kesäkuuta 1941 09.05–10.00 Kotka Ylik Eero Kinnunen BW-352 I-153
30. kesäkuuta 1941 09.15–10.45 Porvoon edusta Luutn Per-Erik Sovelius BW-378 MBR-2
30. kesäkuuta 1941 09.15–10.45 Porvoon edusta Vääp Sakari Ikonen BW-386 MBR-2
30. kesäkuuta 1941 09.50–10.55 Lavansaari Ltm Weikko Rimminen BW-367 SB-2
30. kesäkuuta 1941 16.55–17.05 Lahti Alik Curt Ginman BW-392 Pe-2
30. kesäkuuta 1941 16.55–17.05 Villahti Ltm Viktor Pyötsiä BW-376 Ar-2
30. kesäkuuta 1941 16.55–17.05 Hamina (tarkemmin Vehkalahti) Ylik Paavo Mannila BW-371 SB-2
3. heinäkuuta 1941 09.30–10.40 Enso Ltm Yrjö Turkka BW-351 I-153
4. heinäkuuta 1941 11.00–12.10 Simpele Luutn Jorma Karhunen BW-366 SB-2
6. heinäkuuta 1941 10.00–10.13 Parikkala Luutn Pekka Kokko BW-379 1/2 x MiG-3
6. heinäkuuta 1941 10.00–10.13 Parikkala Alik Paavo Mellin BW-355 1/2 x MiG-3
8. heinäkuuta 1941 04.45–05.00 Parikkala ja Jaakkima Ltm Viktor Pyötsiä BW-376 2 x I-153
8. heinäkuuta 1941 05.10–05.25 Jaakkima Kapt Eino Luukkanen BW-375 I-153
8. heinäkuuta 1941 10.25–11.10 Ristlahti Alik Aarne Korhonen BW-387 DB-3f
8. heinäkuuta 1941 10.25–11.45 Ristlahti Luutn Iikka Törrönen BW-384 I-153
8. heinäkuuta 1941 10.50–11.15 Ristlahti Maj Gustaf Magnusson BW-380 DB-3f
8. heinäkuuta 1941 14.20 Enso Luutn Pekka Kokko BW-379 I-153
8. heinäkuuta 1941 14.20 Enso Vääp Lauri Nissinen BW-353 2 x I-153
9. heinäkuuta 1941 05.10–05.20 Lahdenpohja Luutn Pekka Kokko BW-379 I-153
9. heinäkuuta 1941 05.10–05.20 Lahdenpohja Luutn Jorma Karhunen BW-363 I-153
9. heinäkuuta 1941 05.10–05.20 Lahdenpohja-Laatokka Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 2 x I-153
9. heinäkuuta 1941 05.10–05.20 Huuhanmäki-Marjovaara Vääp Lauri Nissinen BW-353 2 x I-153
9. heinäkuuta 1941 05.20 Lahdenpohja Luutn Per-Erik Sovelius BW-378 I-153
9. heinäkuuta 1941 05.20–05.40 Lahdenpohja Ylik Martti Alho BW-383 I-153
11. heinäkuuta 1941 18.50–20.05 Jänisjärvi Luutn Iikka Törrönen BW-384 MiG-3
13. heinäkuuta 1941 12.30–13.00 Tolvajärvi Ltm Yrjö Turkka BW-351 I-16
13. heinäkuuta 1941 12.30–13.00 Tolvajärvi Ltm Weikko Rimminen BW-367 I-16
13. heinäkuuta 1941 12.30–13.00 Tolvajärvi Ylik Eero Kinnunen BW-352 I-16
16. heinäkuuta 1941 03.00–03.10 Hankoniemi Luutn Joel Savonen BW-361 I-16
18. heinäkuuta 1941 17.45–19.15 Käkisalmi Luutn Olavi Mustonen BW-373 I-153
19. heinäkuuta 1941 13.05–13.10 Kaukola Vääp Lauri Nissinen BW-363 I-153
19. heinäkuuta 1941 13.05–13.10 Käkisalmi Alik Jouko Huotari BW-353 I-153
19. heinäkuuta 1941 13.05–13.10 Käkisalmi Alik Nils Katajainen BW-365 I-153
21. heinäkuuta 1941 09.30–11.15 Käkisalmi Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 I-153
21. heinäkuuta 1941 10.15–10.20 Käkisalmi Luutn Pekka Kokko BW-363 I-153
21. heinäkuuta 1941 10.15–10.20 Käkisalmi Vääp Lauri Nissinen BW-355 I-153
21. heinäkuuta 1941 10.20–12.00 Käkisalmi Luutn Per-Erik Sovelius BW-378 MiG-3
1. elokuuta 1941 13.15–13.25 Rautjärvi Luutn Martti Hovi BW-389 1/2 x I-153
1. elokuuta 1941 13.15–13.25 Rautjärvi Ltm Weikko Rimminen BW-356 1/2 x I-153
1. elokuuta 1941 16.00–16.05 Rautjärvi Vääp Lauri Nissinen BW-363 MiG-3
1. elokuuta 1941 16.00–16.10 Rautjärvi Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 2 x MiG-3
1. elokuuta 1941 16.00–16.10 Rautjärvi Kers Nils Katajainen BW-368 MiG-3
1. elokuuta 1941 16.00–16.10 Rautjärvi Alik Paavo Mellin BW-355 MiG-3
1. elokuuta 1941 16.00–16.10 Rautjärvi Vänr Kim Lindberg BW-362 MiG-3
5. elokuuta 1941 14.30–14.35 Ilmee Luutn Pekka Kokko BW-379 I-153
5. elokuuta 1941 14.30–14.45 Räisälä Vääp Lauri Nissinen BW-365 I-153
7. elokuuta 1941 08.15–09.00 Taipalsaari Luutn Olavi Mustonen BW-373 SB-2
10. elokuuta 1941 18.35 Sairalan asema Kapt Per-Erik Sovelius BW-378 MiG-3
12. elokuuta 1941 13.00–13.20 Antrea-Kirvu Kers Nils Katajainen BW-368 2 x I-153
12. elokuuta 1941 13.00–13.30 Antrea-Kirvu Kapt Jorma Karhunen BW-366 I-153
12. elokuuta 1941 13.00–13.30 Antrea-Kirvu Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 3 x I-153
12. elokuuta 1941 13.00–13.30 Antrea-Kirvu Vänr Kim Lindberg BW-365 I-153
12. elokuuta 1941 13.00–13.30 Antrea-Kirvu Kers Jouko Huotari BW-353 I-153
12. elokuuta 1941 13.00–13.30 Antrea-Kirvu Luutn Pekka Kokko BW-379 I-153
18. elokuuta 1941 16.25–16.35 Paakkola Kapt Eino Luukkanen BW-375 1/2 x I-153
18. elokuuta 1941 16.25–16.35 Paakkola Alik Jouko Lilja BW-392 1/2 x I-153
18. elokuuta 1941 16.25–16.35 Paakkola Vänr Kai Metsola BW-390 1/2 x I-153
18. elokuuta 1941 16.25–16.35 Paakkola Vänr Vilppu Lakio BW-382 1/2 x I-153
18. elokuuta 1941 16.25–16.35 Paakkola Luutn Henrik Elfving BW-387 1/2 x I-153
18. elokuuta 1941 16.25–16.35 Paakkola Vänr Aulis Lumme BW-394 1/2 x I-153
18. elokuuta 1941 16.25–16.35 Paakkola Ltm Viktor Pyötsiä BW-376 1/2 x I-153
18. elokuuta 1941 16.25–16.35 Paakkola Ylik Paavo Mannila BW-371 1/2 x I-153
23. syyskuuta 1941 14.00–14.15 Petäjäselkä Kers Jouko Huotari BW-353 I-16
23. syyskuuta 1941 14.00–14.15 Petäjäselkä Luutn Osmo Kauppinen BW-368 1/2 x I-16
23. syyskuuta 1941 14.00–14.15 Petäjäselkä Alik Paavo Mellin BW-363 1/2 x I-16
26. syyskuuta 1941 10.15 Derevjannoje Kapt Jorma Karhunen BW-366 2 x I-153
26. syyskuuta 1941 10.15 Derevjannoje Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 I-153
26. syyskuuta 1941 10.15 Derevjannoje Luutn Pekka Kokko BW-363 I-153
26. syyskuuta 1941 10.15 Derevjannoje Kers Nils Katajainen BW-368 1 1/2 x I-153
26. syyskuuta 1941 10.15 Derevjannoje Vänr Martti Salovaara BW-353 1/2 x I-153
26. syyskuuta 1941 11.30 Derevjannoje Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 I-16 ja I-153
26. syyskuuta 1941 11.30 Derevjannoje Vääp Lauri Nissinen BW-384 I-152
26. syyskuuta 1941 11.30 Petäjäselkä Vänr Reino Lampelto BW-365 1/2 x I-153
26. syyskuuta 1941 11.30 Petäjäselkä Kers Nils Katajainen BW-368 1/2 x I-153
27. syyskuuta 1941 17.00–17.05 Derevjannoje Kapt Eino Luukkanen BW-390 1/2 x I-153
27. syyskuuta 1941 17.00–17.05 Derevjannoje Luutn Hans Wind BW-367 1/2 x I-153
27. syyskuuta 1941 17.00–17.05 Derevjannoje Ltm Viktor Pyötsiä BW-376 1/2 x I-153
27. syyskuuta 1941 17.00–17.05 Derevjannoje Vänr Altto Tervo BW-373 1/2 x I-153
27. syyskuuta 1941 17.00–17.05 Derevjannoje Kers Curt Ginman BW-392 I-153
28. syyskuuta 1941 09.45–10.00 Kontupohja Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 MiG-3
4. lokakuuta 1941 09.55–12.00 Karhumäki Luutn Lauri Ohukainen BW-354 I-153
6. lokakuuta 1941 14.30–16.30 Voznesen’je Luutn Joel Savonen BW-362 1/2 x SB-2
6. lokakuuta 1941 14.30–16.30 Voznesen’je Ltm Viktor Pyötsiä BW-376 1/2 x SB-2
6. lokakuuta 1941 14.30–16.30 Voznesen’je Kapt Eino Luukkanen BW-373 1/2 x SB-2
6. lokakuuta 1941 14.30–16.30 Voznesen’je Vänr Vilppu Lakio BW-374 1/2 x SB-2
7. lokakuuta 1941 09.30–11.15 Suopohja Kapt Per-Erik Sovelius BW-378 I-16
7. lokakuuta 1941 09.30–11.15 Suopohja Luutn Henrik Elfving BW-394 I-16
7. lokakuuta 1941 09.30–11.15 Suopohja Vääp Martti Alho BW-383 I-16
7. lokakuuta 1941 09.30–11.15 Suopohja Vänr Erik Teromaa BW-387 I-153
7. lokakuuta 1941 09.30–11.15 Suopohja Alik Tapio Järvi BW-393 I-153
15. lokakuuta 1941 15.05 Osta-Vytegra Ltm Viktor Pyötsiä BW-376 SB-2
15. lokakuuta 1941 15.05–15.20 Osta-Vytegra Kapt Eino Luukkanen BW-375 SB-2
15. lokakuuta 1941 15.05–15.20 Osta-Vytegra Vänr Kai Metsola BW-390 SB-2
26. lokakuuta 1941 10.45–11.30 Kuuttilahti Vääp Lauri Nissinen BW-384 Pe-2
26. lokakuuta 1941 15.15 Monastirskaja Alik Tapio Järvi BW-383 MiG-3
26. lokakuuta 1941 15.15 Monastirskaja Vänr Aulis Lumme BW-359 MiG-3
4. marraskuuta 1941 14.10 Koukkula Luutn Urho Sarjamo BW-378 1/2 x MiG-3
4. marraskuuta 1941 14.10 Koukkula Vänr Aulis Lumme BW-359 1/2 x MiG-3
7. marraskuuta 1941 08.30–10.30 Lotinanpelto Kapt Eino Luukkanen BW-375 LaGG-3
7. marraskuuta 1941 08.30–10.30 Lotinanpelto Luutn Hans Wind BW-373 LaGG-3
7. marraskuuta 1941 08.30–10.30 Lotinanpelto Vänr Väinö Suhonen BW-392 LaGG-3
14. joulukuuta 1941 13.05–13.15 Uikujärvi Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 MiG-3
17. joulukuuta 1941 09.25–09.45 Byrstjagin asema Kapt Jorma Karhunen BW-366 Hurricane ja 1/2 x I-153
17. joulukuuta 1941 09.25–09.45 Romantsin asema Luutn Osmo Kauppinen BW-388 1/2 x I-153
17. joulukuuta 1941 09.25–09.45 Romantsin asema Luutn Lauri Ohukainen BW-351 I-153
17. joulukuuta 1941 09.25–09.45 Romantsin asema Kers Paavo Mellin BW-363 I-153
9. tammikuuta 1942 10.15–12.05 Uikujärvi Vänr Aulis Lumme BW-377 R-5
9. tammikuuta 1942 10.15–12.15 Uikujärvi Luutn Iikka Törrönen BW-383 R-5 ja I-153
9. tammikuuta 1942 10.15–12.05 Urosjärvi Kapt Per-Erik Sovelius BW-378 R-5
9. tammikuuta 1942 10.15–12.05 Kamenitsinjärvi Luutn Hans Wind BW-393 R-5
10. tammikuuta 1942 09.45–10.00 Matkajärvi Luutn Lauri Ohukainen BW-358 MiG-3
10. tammikuuta 1941 09.45–10.15 Koposova Kers Tauno Heinonen BW-379 MiG-3
10. tammikuuta 1942 09.45–10.15 Konsosero Vääp Eero Kinnunen BW-357 MiG-3
10. tammikuuta 1942 09.45–10.15 Purnojärvi Vääp Lauri Nissinen BW-384 MiG-3
10. tammikuuta 1942 12.10–13.35 Haapaselkä Luutn Hans Wind BW-377 MiG-3
24. tammikuuta 1942 10.15–10.20 Ontajärvi Alik Paavo Koskela BW-372 I-153
24. tammikuuta 1942 10.15–10.30 Kuusjärvi Kers Eino Myllymäki BW-358 I-153
24. tammikuuta 1942 10.15–10.30 Ontajärvi Ltm Yrjö Turkka BW-352 I-152
24. tammikuuta 1942 10.15–10.30 Kuusjärvi Ltm Yrjö Turkka BW-352 1/2 x R-5
24. tammikuuta 1942 10.15–10.30 Kuusjärvi Luutn Lauri Ohukainen BW-356 1/2 x R-5
24. tammikuuta 1942 10.15–10.30 Kiimasjärvi Luutn Lauri Ohukainen BW-356 I-152
28. tammikuuta 1942 09.45–10.00 Karasjärvi Ltm Yrjö Turkka BW-357 R-5
28. tammikuuta 1942 10.35–10.40 Huhareva Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 Hurricane
1. helmikuuta 1942 12.00–12.15 Kuutsajärvi Luutn Lauri Ohukainen BW-352 LaGG-3
1. helmikuuta 1942 12.00–12.15 Kuutsajärvi Ltm Yrjö Turkka BW-357 LaGG-3
6. helmikuuta 1942 08.05–10.20 Telekina Kapt Per-Erik Sovelius BW-378 MiG-3
6. helmikuuta 08.05–10.20 Telekina Luutn Hans Wind BW-380 MiG-3
6. helmikuuta 1942 08.05–10.20 Romantsi-Kärkijärvi Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 2 x SB-2
6. helmikuuta 1942 15.00–15.10 Tiiksjärvi Vänr Martti Salovaara BW-379 Hurricane
7. helmikuuta 1942 07.35 Mäkriä Ylik Paavo Mannila BW-371 MiG-3
13. helmikuuta 1942 14.30–14.45 Kangasvaara Vääp Eero Kinnunen BW-352 Hurricane
13. helmikuuta 1942 14.40–14.45 Kangasvaara Vääp Lauri Nissinen BW-384 1 1/2 x Hurricane
13. helmikuuta 1942 14.40–14.45 Kangasvaara Vänr Väinö Pokela BW-381 1/2 x Hurricane
26. helmikuuta 1942 08.50–11.00 Kumsjärvi ja Kärkijärvi Vääp Martti Alho BW-383 2 x MiG-3
26. helmikuuta 1942 08.50–11.00 Nopsan pysäkki Kers Paavo Mellin BW-362 MiG-3
26. helmikuuta 1942 08.50–11.00 Jukan pysäkki Kers Leo Ahokas BW-364 MiG-3
26. helmikuuta 1942 10.15–10.20 Liistepohja Luutn Osmo Kauppinen BW-388 MiG-3
26. helmikuuta 1942 10.15–10.40 Liistepohja Kapt Jorma Karhunen BW-366 MiG-3
26. helmikuuta 1942 10.15–10.40 Nopsan pysäkki Kapt Jorma Karhunen BW-366 MiG-3
28. helmikuuta 1942 09.40–09.50 Kamenskoje Vänr Martti Salovaara BW-379 Hurricane
28. helmikuuta 1942 09.40–09.50 Kamenskoje Kers Eino Peltola BW-352 Hurricane
28. helmikuuta 1942 09.40–09.50 Parandova Kers Urho Lehto BW-384 Hurricane
9. maaliskuuta 1942 14.20–14.50 Uikujärvi Kers Nils Katajainen BW-368 SB-2
9. maaliskuuta 1942 14.20–14.50 Uikujärvi Kers Onni Avikainen BW-386 MiG-3
9. maaliskuuta 1942 14.20–14.50 Uikujärvi Luutn Osmo Kauppinen BW-355 MiG-3
9. maaliskuuta 1942 14.20–14.50 Uikujärvi Kers Jouko Huotari BW-380 MiG-3
9. maaliskuuta 1942 14.20–14.50 Uikujärvi Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 MiG-3
14. maaliskuuta 1942 11.00–11.15 Kärkijärvi Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 MiG-3
14. maaliskuuta 1942 11.00–11.15 Juka-Nopsa Kers Nils Katajainen BW-366 MiG-3
14. maaliskuuta 1942 11.00–11.15 Siikasaari Kers Onni Avikainen BW-366 MiG-3
16. maaliskuuta 1942 09.30–11.10 Syväri-Zaguba Kers Matti Pellinen BW-382 LaGG-3
29. maaliskuuta 1942 09.45–11.35 Sekehe Luutn Hans Wind BW-378 1/2 x R-5
29. maaliskuuta 1942 09.45–11.35 Sekehe Luutn Lasse Kilpinen BW-387 1/2 x R-5
29. maaliskuuta 1942 10.20 Seltokoski Luutn Iikka Törrönen BW-380 1/2 x R-5
29. maaliskuuta 1942 10.20 Seltokoski Luutn Aulis Lumme BW-370 1/2 x R-5
30. maaliskuuta 1942 15.50–16.10 Pertjärvi Luutn Lauri Ohukainen BW-372 Hurricane
30. maaliskuuta 1942 15.50–16.10 Rukajärvi Ltm Yrjö Turkka BW-357 Hurricane
30. maaliskuuta 1942 15.50–16.10 Pertjärvi Vääp Eero Kinnunen BW-352 Hurricane
30. maaliskuuta 1942 15.50–16.10 Ideljärvi Kers Paavo Koskela BW-381 Hurricane
30. maaliskuuta 1942 15.50–16.10 Ideljärvi ja Rukajärvi Ylik Heimo Lampi BW-354 2 x Hurricane
30. maaliskuuta 1942 15.50–16.10 Ideljärvi Kers Eino Peltola BW-379 2 x Hurricane
6. huhtikuuta 1942 15.20–15.50 Rukajärvi Luutn Uolevi Alvesalo BW-354 SB-2
6. huhtikuuta 1942 15.20–15.50 Tiiksjärvi Luutn Lasse Kilpinen BW-394 SB-2
6. huhtikuuta 1942 15.25–15.50 Tiiksjärvi-Rukajärvi Luutn Lauri Ohukainen BW-372 3 x Hurricane
6. huhtikuuta 1942 15.25–15.50 Tiiksjärvi-Ontajärvi Vänr Lauri Nissinen BW-384 3 x Hurricane
6. huhtikuuta 1942 15.25–15.50 Rukajärvi Vääp Eero Kinnunen BW-352 2 x Hurricane
6. huhtikuuta 1942 15.25–15.50 Tiiksjärvi-Rukajärvi Kers Eino Peltola BW-379 2 x Hurricane
6. huhtikuuta 1942 15.25–15.50 Ontajärvi Kers Urho Lehto BW-356 Hurricane
6. huhtikuuta 1942 15.25–15.50 Rukajärvi Kers Aarne Korhonen BW-387 Hurricane
1. toukokuuta 1942 16.25–18.55 Monastirskaja Kapt Eino Luukkanen BW-390 I-153
18. toukokuuta 1942 11.10–11.20 Tungutjärvi Ylik Eino Peltola BW-356 Pe-2
8. kesäkuuta 1942 21.55–22.10 Kesän kenttä Luutn Uolevi Alvesalo BW-394 Hurricane
8. kesäkuuta 1942 21.55–22.20 Kesän kenttä Vänr Lauri Nissinen BW-384 Hurricane
8. kesäkuuta 1942 21.55–22.20 Kesän kenttä Vääp Eero Kinnunen BW-352 Hurricane
8. kesäkuuta 1942 21.55–22.20 Kesän kenttä Ylik Eino Peltola BW-357 Hurricane
8. kesäkuuta 1942 21.55–22.30 Kesän kenttä Luutn Lauri Ohukainen BW-372 Hurricane
25. kesäkuuta 1942 13.15–13.35 Sekehe Ylik Nils Katajainen BW-388 Hurricane
25. kesäkuuta 1942 13.15–13.35 Sekehe Kers Emil Vesa BW-353 Hurricane
25. kesäkuuta 1942 13.15–13.45 Sekehe ja Seesjärvi Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 2 x Hurricane
25. kesäkuuta 1942 13.35–14.40 Sekehe Ylik Aarne Korhonen BW-357 MiG-3
25. kesäkuuta 1942 13.35–14.40 Seesjärvi Luutn Lauri Ohukainen BW-372 2 x Hurricane
2. heinäkuuta 1942 10.30–11.30 Tipitsa-Ääninen Luutn Jorma Karhunen BW-388 Pe-2
8. heinäkuuta 1942 14.50–16.50 Someri Ylik Matti Pellinen BW-382 Pe-2
8. heinäkuuta 1942 18.40–20.20 Someri Ylik Matti Pellinen BW-373 LaGG-3
8. heinäkuuta 1942 18.40–20.20 Someri Kers Erik Lyly BW-374 Jak-1
8. heinäkuuta 1942 18.40–20.30 Someri Vänr Reino Lampelto BW-368 Jak-1
8. heinäkuuta 1942 18.40–20.30 Someri Luutn Joel Savonen BW-392 Il-2
13. heinäkuuta 1942 20.20–21.20 Lavansaari Ylik Reino Malin BW-366 I-153
20. heinäkuuta 1942 04.30–06.00 Pietari Kapt Eino Luukkanen BW-376 Pe-2
6. elokuuta 1942 Seiskari Kapt Eino Luukkanen BW-393 I-16
6. elokuuta 1942 Seiskari Kers Tapio Järvi BW-377 I-16
6. elokuuta 1942 Ontajärvi Ltm Yrjö Turkka BW-357 1/2 x Tomahawk
6. elokuuta 1942 Ontajärvi Ylik Heimo Lampi BW-354 1/2 x Tomahawk
12. elokuuta 1942 17.10–19.30 Tollin majakka Luutn Aulis Lumme BW-380 Il-2
12. elokuuta 1942 17.20–19.30 Tollin majakka Vääp Sakari Ikonen BW-370 I-16
13. elokuuta 1942 11.20 Tollin majakka Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 Pe-2
14. elokuuta 1942 10.20–12.00 Tollin majakka Kapt Jorma Karhunen BW-388 2 x Hurricane
14. elokuuta 1942 10.20–12.00 Tollin majakka Vänr Reino Lampelto BW-368 Hurricane
14. elokuuta 1942 10.20–12.00 Tollin majakka Kers Viljo Kauppinen BW-351 Hurricane
14. elokuuta 1942 11.00–11.10 Krasnaja Gorka Ylik Jouko Huotari BW-353 Hurricane
14. elokuuta 1942 11.00–11.10 Vanha Yhinmäki Ylik Nils Katajainen BW-380 Hurricane
14. elokuuta 1942 12.30–13.45 Tollin majakka Luutn Hans Wind BW-393 Hurricane
14. elokuuta 1942 12.30–13.45 Oranienbaum Luutn Hans Wind BW-393 Hurricane
16. elokuuta 1942 17.45–18.00 Seiskari-Harjavalta Kapt Jorma Karhunen BW-388 3 x I-16
16. elokuuta 1942 17.45–18.00 Seiskari-Harjavalta Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 2 x I-16
16. elokuuta 1942 17.45–18.00 Seiskari-Harjavalta Ylik Nils Katajainen BW-373 2 x I-16
16. elokuuta 1942 17.45–18.00 Seiskari-Harjavalta Ylik Jouko Huotari BW-353 2 x I-16
16. elokuuta 1942 17.45–18.00 Seiskari-Harjavalta Kers Erik Lyly BW-374 I-16
16. elokuuta 1942 17.45–18.00 Seiskari-Harjavalta Kers Leo Ahokas BW-351 I-16
18. elokuuta 1942 19.20–21.40 Kronstadt Luutn Vilppu Lakio BW-376 Pe-2 ja I-16
18. elokuuta 1942 19.35–21.15 Kreivinlahti Luutn Joel Savonen BW-375 I-16
18. elokuuta 1942 20.00–21.00 Kreivinlahti Luutn Hans Wind BW-393 Hurricane ja 2 x I-16
18. elokuuta 1942 20.00–21.20 Kreivinlahti Ylik Reino Malin BW-377 I-16
18. elokuuta 1942 20.00–21.20 Krasnaja Gorka Kapt Jorma Karhunen BW-388 2 x I-16
18. elokuuta 1942 20.00–21.20 Kreivinlahti-Kronstadt Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 3 x I-16
18. elokuuta 1942 20.00–21.20 Tollin majakka Kers Emil Vesa BW-351 I-16
18. elokuuta 1942 20.10–21.20 Karavaldai-Tolli Luutn Erik Teromaa BW-370 2 x I-16
18. elokuuta 1942 20.00–21.20 Tollin majakka Kapt Jorma Karhunen BW-388 Pe-2
31. elokuuta 1942 19.50–20.00 Lavansaari Vääp Eero Kinnunen BW-382 I-153
31. elokuuta 1942 19.50–20.00 Lavansaari Ylik Reino Malin BW-373 I-153
31.elokuuta 1942 19.50–20.00 Lavansaari Kapt Eino Luukkanen BW-393 I-153
31. elokuuta 1942 19.50–20.00 Lavansaari Luutn Kai Metsola BW-375 1/2 x I-153
31. elokuuta 1942 19.50–20.00 Lavansaari Ylik Matti Pellinen BW-376 1/2 x I-153
20. syyskuuta 1942 13.00–14.40 Peninsaari Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 Spitfire ja MiG-1
20. syyskuuta 1942 13.00–14.40 Peninsaari Kapt Jorma Karhunen BW-366 Spitfire
4. lokakuuta 1942 16.10–17.15 Rukajärvi Kers Kalervo Anttila BW-356 MiG-3
4. lokakuuta 1942 16.10–17.15 Ontajärvi Kers Urho Lehto BW-387 LaGG-3
4. lokakuuta 1942 16.10–17.15 Ontrosenvaara Luutn Väinö Pokela BW-357 1/2 x I-153
4. lokakuuta 1942 16.10–17.15 Ontrosenvaara Kers Paavo Koskela BW-384 1/2 x I-153
13. lokakuuta 1942 16.25–16.40 Kreivinlahti Vänr Mikko Pasila BW-382 DB-3
13. lokakuuta 1942 16.25–16.40 Kreivinlahti Kapt Eino Luukkanen BW-393 DB-3
20. lokakuuta 1942 09.15–10.15 Seiskari Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 DB-3f
22. lokakuuta 1942 09.30–09.40 Kreivinlahti Vänr Mikko Pasila BW-382 DB-3
22. lokakuuta 1942 09.30–09.45 Kreivinlahti Kapt Eino Luukkanen BW-393 2 x I-16
25. lokakuuta 1942 14.00–14.10 Tollin majakka Luutn Väinö Suhonen BW-376 2 x Hurricane
25. lokakuuta 1942 14.00–14.10 Tollin majakka Luutn Joel Savonen BW-375 Hurricane
25. lokakuuta 1942 14.00–14.10 Tollin majakka Ylik Tauno Heinonen BW-393 Hurricane
26. lokakuuta 1942 11.00–12.00 Patterilahti Kapt Jorma Karhunen BW-366 Spitfire
26. lokakuuta 1942 11.00–12.00 Patterilahti Ltm Ilmari Juutilainen BW-355 Hurricane
26. lokakuuta 1942 11.00–12.00 Patterilahti Vääp Eero Kinnunen BW-351 2 x DB-3
26. lokakuuta 1942 12.15–14.00 Harjavalta-Sepeleva Luutn Hans Wind BW-377 2 x I-16
26. lokakuuta 1942 12.15–14.00 Kreivinlahti Luutn Erik Teromaa BW-367 I-16
26. lokakuuta 1942 12.15–14.00 Kreivinlahti Vääp Martti Alho BW-383 I-16
30. lokakuuta 1942 11.30–11.50 Harjavallanjärvi Kapt Eino Luukkanen BW-393 Spitfire ja I-16
30. lokakuuta 1942 11.30–11.50 Harjavallanjärvi Luutn Vilppu Lakio BW-373 I-16
30. lokakuuta 1942 11.30–11.50 Harjavallanjärvi Luutn Kai Metsola BW-375 I-16
22.marraskuuta 1942 09.15–09.40 Tollin majakka Luutn Erik Teromaa BW-367 Il-2 ja Tomahawk
22. marraskuuta 1942 09.15–09.40 Kreivinlahti Ylik Tapio Järvi BW-377 Spitfire
22. marraskuuta 1942 09.15–09.45 Kreivinlahti Luutn Aulis Lumme BW-370 Spitfire
22. marraskuuta 1942 12.15–14.15 Sepelevan majakka Vääp Sakari Ikonen BW-386 Spitfire
22. marraskuuta 1942 12.15–14.15 Sepelevan majakka Vääp Martti Alho BW-383 Jak-7
22.marraskuuta 1942 13.20–15.05 Kreivinlahti Ylik Leo Ahokas BW-351 Il-4
22. marraskuuta 1942 13.20–15.55 Kreivinlahti Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 Spitfire
23. marraskuuta 1942 10.50–12.30 Seiskari Luutn Erik Teromaa BW-367 Pe-2
23. marraskuuta 1942 10.50–12.30 Seiskari Vääp Martti Alho BW-383 Pe-2
23. marraskuuta 1942 10.50–12.30 Seiskari Luutn Aulis Lumme BW-380 Spitfire
23. marraskuuta 1942 10.50–12.30 Lavansaari Vänr Eero Riihikallio BW-377 Tomahawk
23. marraskuuta 1942 11.05–12.25 Patterinlahti Luutn Hans Wind BW-393 I-16
23. marraskuuta 1942 11.05–12.25 Tollin majakka Luutn Hans Wind BW-393 Pe-2
23. marraskuuta 1942 11.05–12.25 Oranienbaum Vänr Mikko Pasila BW-388 Pe-2
23. marraskuuta 1942 11.45–13.15 Oranienbaum Ltm Ilmari Juutilainen BW-364 Tomahawk
24. tammikuuta 1943 14.45–16.00 Kronstadt Luutn Hans Wind BW-393 I-16
23. helmikuuta 1943 11.15–12.30 Lavansaari alue Kers Viljo Kauppinen BW-357 2 x I-16
23. helmikuuta 1943 11.15–12.30 Peninsaari alue Ltm Eero Kinnunen BW-352 2 x I-16
23. helmikuuta 1943 11.15–12.30 Lavansaari alue Kapt Jorma Karhunen BW-366 I-16
23. helmikuuta 1943 11.15–12.30 Lavansaari Luutn Heikki Herrala BW-368 I-16
2. maaliskuuta 1943 15.05–16.20 Harjavalta-Seiskari Ylik Emil Vesa BW-351 I-153
2. maaliskuuta 1943 15.10–16.40 Kreivinlahti alue Kapt Jorma Karhunen BW-366 I-153
2. maaliskuuta 1943 15.10–16.45 Seiskari Ltm Yrjö Turkka BW-355 I-153
2. maaliskuuta 1943 15.45–16.45 Tipuna Luutn Hans Wind BW-393 I-16
10. maaliskuuta 1943 15.15–16.25 Peninsaari Luutn Aulis Lumme BW-370 Pe-2
10. maaliskuuta 1943 15.15–16.25 Narvi-Peninsaari Luutn Iikka Törrönen BW-380 LaGG-3
10. maaliskuuta 1943 15.15–16.25 Seiskari Kers Erkki Siponmaa BW-384 LaGG-3
10. maaliskuuta 1943 15.15–16.25 Harjavalta alue Kers Osmo Lehtinen BW-374 LaGG-3
10. maaliskuuta 1943 15.15–16.25 Seiskari Ylik Tapio Järvi BW-377 LaGG-3
10. maaliskuuta 1943 15.15–16.25 Lavansaari Vääp Martti Alho BW-383 LaGG-3
10. maaliskuuta 1943 15.15–16.25 Seiskari Vänr Eero Riihikallio BW-387 LaGG-3
14. huhtikuuta 1943 06.45–08.15 Seiskari alue Luutn Hans Wind BW-367 2 x Spitfire
14. huhtikuuta 1943 06.45–08.15 Seiskari alue Luutn Kim Lindberg BW-373 La-5 ja Spitfire
14. huhtikuuta 1943 06.45–08.15 Seiskari alue Luutn Åke Roos BW-375 Spitfire
16. huhtikuuta 1943 18.30–19.30 Harjavallanjärvi Vänr Jorma Saarinen BW-380 LaGG-3
16. huhtikuuta 1943 18.30–19.30 Oranienbaum Luutn Urho Sarjamo BW-386 LaGG-3
18. huhtikuuta 1943 17.00–18.20 Sepelevan majakka Luutn Aulis Lumme BW-370 Il-2
18. huhtikuuta 1943 17.00–18.20 Yhinmäki Luutn Aulis Lumme BW-370 LaGG-3
18. huhtikuuta 1943 17.00–18.20 Seiskari alue Luutn Urho Sarjamo BW-386 LaGG-3
18. huhtikuuta 1943 17.00–18.20 Harjavalta ja Oranienbaum Vänr Eero Riihikallio BW-374 Il-2 ja LaGG-3
18. huhtikuuta 1943 17.00–18.20 Kreivilä-Yhinmäki Vääp Martti Alho BW-383 LaGG-3 ja La-5
18. huhtikuuta 1943 17.00–18.20 Seiskari-Yhinmäki Ylik Tapio Järvi BW-377 2 x LaGG-3
18. huhtikuuta 1943 17.00–18.20 Harjavalta Kers Onni Avikainen BW-384 LaGG-3
18.huhtikuuta 1943 17.00–18.35 Tollin majakka Vänr Jorma Saarinen BW-380 LaGG-3
18. huhtikuuta 1943 17.05–18.35 Seiskari alue Luutn Joel Savonen BW-375 2 x Jak-1
18. huhtikuuta 1943 17.05–18.35 Harjavalta-Seiskari Luutn Kai Metsola BW-356 Jak-1
18. huhtikuuta 1943 17.05–18.35 Seiskari-Sepaleva Luutn Kim Lindberg BW-393 Jak-1
18. huhtikuuta 1943 17.05–18.35 Seiskari-Harjavalta Ltm Viktor Pyötsiä BW-382 Jak-1
18. huhtikuuta 1943 17.05–18.35 Yhinmäki Ltm Viktor Pyötsiä BW-382 La-5
18. huhtikuuta 1943 17.05–18.35 Seiskari alue Ylik Tauno Heinonen BW-373 Jak-1
18. huhtikuuta 1943 17.05–18.35 Seiskari-Harjavalta Kers Martti Lehtovaara BW-354 Jak-1
18. huhtikuuta 1943 17.05–18.35 Yhinmäki Kers Martti Lehtovaara BW-354 La-5
19. huhtikuuta 1943 06.10–07.40 Kronstadt Luutn Joel Savonen BW-375 1/2 x Pe-2
19. huhtikuuta 1943 06.10–07.40 Kronstadt Ylik Aimo Vahvelainen BW-393 1/2 x Pe-2
21. huhtikuuta 1943 08.00–09.00 Seiskari alue Ylik Tapio Järvi BW-377 Jak-1
21. huhtikuuta 1943 08.00–09.00 Seiskari alue Ltm Eero Kinnunen BW-352 1/2 x Jak-1
21. huhtikuuta 1943 08.00–09.00 Seiskari alue Luutn Hans Wind BW-393 1/2 x Jak-1
21. huhtikuuta 1943 08.00–09.00 Oranienbaum Ltm Eero Kinnunen BW-352 LaGG-3
21. huhtikuuta 1943 08.00–09.10 Seiskari-Sepeleva Luutn Antti Saikkonen BW-353 Jak-1
21. huhtikuuta 1943 08.00–09.20 Seiskari alue Kapt Jorma Karhunen BW-366 Jak-1
21. huhtikuuta 1943 08.00–09.30 Ystinskin niemi Vääp Martti Alho BW-383 Jak-1
21. huhtikuuta 1943 08.00–09.30 Lubeuskojen järvi Vänr Eero Riihikallio BW-374 LaGG-3
21. huhtikuuta 1943 08.00–09.30 Kovenskajan järvi Vänr Olavi Puro BW-387 LaGG-3
21. huhtikuuta 1943 08.00–09.30 Oranienbaum Vänr Olavi Puro BW-387 La-5
21. huhtikuuta 1943 08.00–09.30 Yhinmäki Luutn Urho Sarjamo BW-386 LaGG-3
21. huhtikuuta 1943 08.00–09.30 Oranienbaum ja Kronstadt Kapt Iikka Törrönen BW-380 LaGG-3 ja La-5
21. huhtikuuta 1943 08.00–09.30 Harjavallanjärvi Ylik Emil Vesa BW-351 Jak-1
21. huhtikuuta 1943 08.10–09.10 Yhinmäki-Tolli Kers Erkki Pakarinen BW-357 La-5
21. huhtikuuta 1943 08.15–09.30 Sepeleva ja Oranienbaum Luutn Hans Wind BW-393 2 x Jak-1
21. huhtikuuta 1943 08.45–09.20 Sepeleva alue Kapt Jorma Sarvanto BW-373 Jak-1
21. huhtikuuta 1943 08.45–09.20 Oranienbaum alue Vänr Mikko Pasila BW-388 Jak-1
21. huhtikuuta 1943 08.45–09.20 Tollin majakka Ylik Tauno Heinonen BW-354 La-5
2. toukokuuta 1943 10.00–11.30 Kronstadt Vääp Martti Alho BW-383 1/2 x LaGG-3
2. toukokuuta 1943 10.00–11.30 Kronstadt Ylik Tapio Järvi BW-377 1/2 x LaGG-3
2. toukokuuta 1943 10.00–11.30 Peninsaari Luutn Urho Sarjamo BW-386 LaGG-3
2. toukokuuta 1943 10.00–11.30 Someri alue Vänr Olavi Puro BW-387 LaGG-3
2. toukokuuta 1943 10.00–11.30 Lavansaari-Peninsaari Vänr Olavi Puro BW-387 LaGG-3
4. toukokuuta 1943 10.40–11.40 Seiskari Vääp Martti Alho BW-383 I-153
4. toukokuuta 1943 10.40–11.55 Seiskari Luutn Aulis Lumme BW-387 I-153
4. toukokuuta 1943 10.40–12.05 Vanha Yhinmäki Vänr Mikko Pasila BW-374 LaGG-3
4. toukokuuta 1943 10.40–12.20 Seiskari Kapt Jorma Karhunen BW-366 I-153
4 toukokuuta 1943 10.40–12.20 Seiskari alue Ylik Leo Ahokas BW-351 I-153
4. toukokuuta 1943 10.40–12.20 Seiskari-Oranienbaum Luutn Hans Wind BW-393 I-153 ja 2 x Il-2
4. toukokuuta 1943 10.40–12.20 Tollin majakka Luutn Hans Wind BW-393 Il-2
9. toukokuuta 1943 11.15–11.30 Seiskari-Oranienbaum Luutn Hans Wind BW-366 La-5
9. toukokuuta 1943 11.15–11.30 Seiskari Ylik Nils Katajainen BW-353 Jak-7B
9. toukokuuta 1943 11.45–12.45 Peninsaari Kapt Jorma Sarvanto BW-373 Jak-7B
16. toukokuuta 1943 18.30–19.30 Peninsaari-Lavansaari Kers Onni Avikainen BW-383 Jak-7
18. toukokuuta 1943 14.45–15.35 Harjavallanniemi Ylik Nils Katajainen BW-353 Jak-1
18. toukokuuta 1943 14.45–15.35 Harjavallanniemi Kers Viljo Kauppinen BW-357 Jak-1
20. toukokuuta 1943 09.00–10.30 Ystinskin niemi Luutn Hans Wind BW-393 Jak-7B
20. toukokuuta 1943 09.00–10.30 Kreivinlahti Luutn Martti Salovaara BW-364 Jak-1
20. toukokuuta 1943 09.15–10.45 Seiskari alue Luutn Vilppu Lakio BW-356 Jak-1
20. toukokuuta 1943 09.15–10.45 Seiskari alue Vänr Eero Riihikallio BW-374 1/2 x LaGG-3
20. toukokuuta 1943 09.15–10.45 Seiskari alue Vänr Olavi Puro BW-365 1/2 x LaGG-3
20. toukokuuta 1943 09.15–10.45 Tollin majakka Luutn Urho Sarjamo BW-386 LaGG-3
20. toukokuuta 1943 13.20–14.20 Kreivinlahti Ylik Leo Ahokas BW-355 La-5
20. toukokuuta 1943 13.20–14.20 Seiskari-Sepeleva Luutn Hans Wind BW-393 La-5 ja Jak-1
20. toukokuuta 1943 13.20–14.40 Lavansaari Ylik Nils Katajainen BW-353 La-5
20. toukokuuta 1943 13.20–14.40 Seiskari Ylik Emil Vesa BW-357 La-5
20. toukokuuta 1943 13.30–14.50 Harjavallanjärvi Vänr Eero Riihikallio BW-374 LaGG-3
20. toukokuuta 1943 13.30–14.50 Harjavallanjärvi Vänr Jorma Saarinen BW-377 LaGG-3
30. toukokuuta 1943 04.30–05.45 Ystinski Luutn Hans Wind BW-393 LaGG-3 ja 1/2 x La-5
30. toukokuuta 1943 04.30–05.45 Ystinski ja Kreivinlahti Ylik Emil Vesa BW-357 1/2 x La-5 ja LaGG-3
5. kesäkuuta 1943 14.30–15.50 Kronstadt Ylik Tapio Järvi BW-377 Jak-1
5. kesäkuuta 1943 14.30–15.50 Tolli-Kronstadt Vänr Olavi Puro BW-365 Jak-1
5. kesäkuuta 1943 14.30–15.50 Tollin majakka Vänr Jorma Saarinen BW-374 Il-2
5. kesäkuuta 1943 14.40–15.50 Yhinmäki Luutn Hans Wind BW-366 La-5
2. heinäkuuta 1943 11.00–12.00 Vammeljoki Kers Sulo Lehtiö BW-375 La-5
14. heinäkuuta 1943 05.30–06.30 Oranienbaum Luutn Hans Wind BW-366 Pe-2
17. heinäkuuta 1943 12.30–13.30 Koivisto-Teikari Luutn Hans Wind BW-393 LaGG-3
10. elokuuta 1943 16.25–17.30 Seiskari-Sepeleva Ylik Emil Vesa BW-357 Il-2
10. elokuuta 1943 16.25–17.35 Sepeleva alue Luutn Väinö Suhonen BW-379 LaGG-3
20. elokuuta 1943 16.30–18.00 Kronstadt ja Yhinmäki Kers Viljo Kauppinen BW-368 1 1/2 x LaGG-3
20.elokuuta 1943 16.30–18.00 Kronstadt ja Yhinmäki Ylik Emil Vesa BW-357 1 1/2 x LaGG-3
20. elokuuta 1943 16.30–18.15 Ino alue Luutn Joel Savonen BW-375 LaGG-3
20. elokuuta 1943 16.40–17.40 Tollin majakka Vänr Jorma Saarinen BW-386 La-5
20. elokuuta 1943 16.40–17.50 Harjavallanniemi Luutn Aulis Lumme BW-383 La-5
31. elokuuta 1943 15.20–15.50 Saarenpää Kers Eero Halonen BW-384 Il-2
31. elokuuta 1943 15.45–16.30 Sepelevan majakka Luutn Antti Saikkonen BW-366 La-5
31. elokuuta 1943 15.45–16.30 Sepeleva alue Vänr Ahti Laitinen BW-393 La-5
31. elokuuta 1943 16.45–17.00 Koivisto ja Oranienbaum Luutn Lauri Nissinen BW-373 2 x Jak-7B
19. syyskuuta 1943 14.10–15.35 Tolli-Retusaari Luutn Hans Wind BW-393 La-5
23. syyskuuta 1943 12.00–13.45 Sepelevan majakka Luutn Martti Salovaara BW-364 Jak-1
23. syyskuuta 1943 12.00–13.45 Yhinmäki Ylik Leo Ahokas BW-355 LaGG-3
23. syyskuuta 1943 12.00–13.50 Sepelevan majakka Ylik Nils Katajainen BW-368 Jak-1
23. syyskuuta 1943 15.30–16.30 Seiskari Luutn Hans Wind BW-393 Il-2 ja La-5
23. syyskuuta 1943 15.30–16.30 Seiskari Ylik Leo Ahokas BW-355 LaGG-3
23. syyskuuta 1943 15.30–16.30 Seiskari Ylik Nils Katajainen BW-368 1/2 x La-5
23. syyskuuta 1943 15.30–16.30 Seiskari Ylik Emil Vesa BW-357 1/2 x La-5
23. syyskuuta 1943 15.30–16.30 Seiskari Luutn Martti Salovaara BW-364 La-5
23. syyskuuta 1943 15.30–16.30 Seiskari Luutn Vilppu Perkko BW-363 LaGG-3
28. syyskuuta 1943 17.15–18.30 Sepeleva alue Vääp Jouko Huotari BW-355 1/2 x LaGG-3
28. syyskuuta 1943 17.15–18.30 Sepeleva alue Kers Kosti Keskinummi BW-363 1/2 x LaGG-3
28. syyskuuta 1943 17.15–18.30 Seivästö Luutn Antti Saikkonen BW-357 1/2 x Jak-1
28. syyskuuta 1943 17.15–18.30 Seivästö Luutn Hans Wind BW-393 1 1/2 x Jak-1
4. marraskuuta 1943 14.45–15.30 Seiskari Vänr Ahti Laitinen BW-366 Jak-1
9. marraskuuta 1943 14.00–15.30 Levashovo Luutn Kai Metsola BW-367 Jak-7B
10. marraskuuta 1943 13.15–14.40 Seivästö alue Luutn Vilppu Perkko BW-366 Jak-7B
10. marraskuuta 1943 13.15–14.40 Oranienbaum Ylik Emil Vesa BW-393 Jak-1
12. joulukuuta 1943 12.15–12.45 Mustamäki alue Luutn Urho Sarjamo BW-386 Li-2
9. maaliskuuta 1944 18.05–19.20 Seivästö Ltm Viktor Pyötsiä BW-375 Li-2
21. maaliskuuta 1944 09.10–10.10 Valkeasaari Kapt Hans Wind BW-355 Il-2
21. maaliskuuta 1944 09.10–10.10 Valkeasaari Ylik Viljo Kauppinen BW-357 Il-2
2. huhtikuuta 1944 16.05–16.15 Ino Vänr Heimo Lampi BW-382 LaGG-3
14. huhtikuuta 1944 16.10 Virojoki Luutn Lauri Nissinen MT-225 Ju 188F
14. toukokuuta 1944 11.15–11.20 Lempaalanjärvi Vänr Johannes Brotherus MT-246 La-5
27. toukokuuta 1944 06.40–07.20 Kasimovo-Perkjärvi Kapt Hans Wind MT-201 2 x La-5
29. toukokuuta 1944 19.20–20.35 Kronstadt Vänr Erkki Nukarinen MT-241 La-5
29. toukokuuta 1944 19.20–20.35 Kronstadt Ylik Leo Ahokas MT-201 La-5
30. toukokuuta 1944 08.55–10.15 Totleben Luutn Väinö Suhonen MT-229 La-5
2. kesäkuuta 1944 13.45–14.35 Siestarjärvi Ylik Viljo Kauppinen MT-241 La-5
2. kesäkuuta 1944 13.45–14-35 Levashovo lntk Luutn Kai Metsola MT-247 La-5
2. kesäkuuta 1944 13.45–14.50 Levashovo lntk Ylik Emil Vesa MT-209 La-5
3. kesäkuuta 1944 11.20–12.15 Kivennapa-Valkeasaari Kapt Hans Wind MT-201 LaGG-3
4. kesäkuuta 1944 09.15–10.00 Kronstadt Kapt Hans Wind MT-201 La-5
4. kesäkuuta 1944 09.20–10.00 Kronstadt Vänr Erkki Nukarinen MT-241 La-5
4. kesäkuuta 1944 09.20–10.00 Rovennenä Vääp Jouko Huotari MT-247 La-5
6. kesäkuuta 1944 07.50–09.05 Lempaalanjärvi Kapt Hans Wind MT-201 Airacobra
6. kesäkuuta 1944 07.50–09.05 Lempaalanjärvi Ylik Emil Vesa MT-241 LaGG-3
6. kesäkuuta 1944 08.15–09.10 Varsolovo Vääp Jouko Huotari MT-237 Airacobra
6. kesäkuuta 1944 08.35–09.25 Ohalatva Luutn Väinö Suhonen MT-229 La-5
6. kesäkuuta 1944 08.35–09.25 Mustoja Vänr Erkki Nukarinen MT-225 La-5
7. kesäkuuta 1944 11.05–11.25 Muolaanjärvi Luutn Urho Sarjamo MT-227 Airacobra
7. kesäkuuta 1944 11.05–11.45 Tipuna Luutn Jorma Saarinen MT-221 La-5
7. kesäkuuta 1944 11.10–11.50 Rajajoki Luutn Atte Nyman MT-213 La-5
7. kesäkuuta 1944 11.10–11.55 Siestarjärvi Ylik Tapio Järvi MT-206 Airacobra
9. kesäkuuta 1944 06.15–07.20 Termola Luutn Ahti Laitinen MT-241 Airacobra
9. kesäkuuta 1944 12.05–12.45 Valkeasaari Luutn Jorma Saarinen MT-221 Airacobra
9. kesäkuuta 1944 16.50–17.30 Rajajoki-Valkeasaari Kers Eero Halonen MT-206 2 x La-5
9. kesäkuuta 1944 16.50–17.30 Kivennapa Luutn Atte Nyman MT-221 Il-4
10. kesäkuuta 1944 06.15–07.35 Rajajoki Luutn Atte Nyman MT-221 Pe-2
10. kesäkuuta 1944 06.25–07.40 Retunkylä Luutn Urho Sarjamo MT-227 Pe-2
10. kesäkuuta 1944 06.25–07.40 Siestarjärvi Luutn Aulis Lumme MT-213 Pe-2
10. kesäkuuta 1944 06.25–07.40 Retunkylä Ylik Tapio Järvi MT-206 Pe-2
10. kesäkuuta 1944 09.55–11.00 Särkijärvi Kers Arvo Koskelainen MT-231 La-5
10. kesäkuuta 1944 9.55–11.00 Kivennapa Ylik Tapio Järvi MT-206 2 x Pe-2
10. kesäkuuta 1944 09.55–11.00 Vaskelovo ja Riihiö Luutn Urho Sarjamo MT-227 Tu-2 ja Airacobra
13. kesäkuuta 1944 09.00–10.00 Halolanjärvi Ylik Tapio Järvi MT-206 Pe-2
13. kesäkuuta 1944 09.00–10.05 Kaukjärvi-Raivola Ylik Emil Vesa MT-241 Pe-2
13. kesäkuuta 1944 09.00–10.10 Kaukjärvi-Raivola Kapt Hans Wind MT-201 4 x Pe-2
13. kesäkuuta 1944 09.15–10.15 Kuuterselkä ja Mainila Luutn Väinö Suhonen MT-244 Pe-2 ja Airacobra
14. kesäkuuta 1944 08.50–09.50 Siesjärvi Kers Eero Halonen MT-227 Airacobra
14. kesäkuuta 1944 11.00–12.05 Tyrisevä ja Raivola Luutn Jorma Saarinen MT-227 Il-2 ja Airacobra
14. kesäkuuta 1944 11.00–12.10 Vammeljoki-Tyrisevä Luutn Olavi Puro MT-246 2 x La-5 ja Il-2
15. kesäkuuta 1944 08.35–09.35 Kuuterselkä Kapt Hans Wind MT-201 Airacobra ja Il-2
17. kesäkuuta 1944 06.20–07.10 Hämeenkylä Ltm Viktor Pyötsiä MT-244 1/2 x Il-2
17. kesäkuuta 1944 06.20–07.10 Hämeenkylä Luutn Olavi Puro MT-246 1/2 x Il-2 ja La-5
17. kesäkuuta 1944 06.20–07.15 Suulajärvi Luutn Lasse Kilpinen MT-206 Il-2
17. kesäkuuta 1944 06.20–07.20 Vammeljärvi Luutn Eero Riihikallio MT-213 La-5
17. kesäkuuta 1944 06.25–07.25 Hämeenkylä Luutn Kai Metsola MT-231 Il-2
17. kesäkuuta 1944 06.25–07.25 Kaukjärvi Ltm Viktor Pyötsiä MT-244 Il-2
17. kesäkuuta 1944 06.30–07.40 Vammeljärvi Vänr Heimo Lampi MT-235 La-5
17. kesäkuuta 1944 11.05–12.00 Leipäsuo Ltm Viktor Pyötsiä MT-244 Il-2
17. kesäkuuta 1944 13.25–14.25 Suulajärvi Luutn Jorma Saarinen MT-221 La-5
17. kesäkuuta 1944 13.30–14.30 Perkjärvi Luutn Joel Savonen MT-235 Jak-9D
17. kesäkuuta 1944 13.30–14.30 Säiniö Kers Arvo Koskelainen MT-237 La-5
18. kesäkuuta 1944 07.30–08.40 Valamo Kapt Jouko Myllymäki MT-246 Mustang
19. kesäkuuta 1944 18.15–18.55 Hanhijärvi ja Vatnuori Luutn Olavi Puro MT-201 2 x La-5
19. kesäkuuta 1944 20.10–21.10 Summa ja Johannes Kapt Hans Wind MT-439 2 x Pe-2 ja La-5
19. kesäkuuta 1944 20.20–21.10 Johannes Luutn Jorma Saarinen MT-246 Airacobra
20. kesäkuuta 1944 02.45–03.45 Someri Ylik Leo Ahokas MT-437 La-5
20. kesäkuuta 1944 07.15–07.50 Saarenpää Kers Kosti Keskinummi MT-443 LaGG-3
20. kesäkuuta 1944 07.15–08.00 Koivisto Kapt Hans Wind MT-439 2 x La-5
20. kesäkuuta 1944 07.15–08.00 Koivisto-Seiskari Luutn Ahti Laitinen MT-441 Jak-9
20. kesäkuuta 1944 08.30–09.20 Viipuri-Römpötti Luutn Olavi Puro MT-201 Il-2, La-5 ja LaGG-3
20. kesäkuuta 1944 08.30–09.30 Hanhijoki Ltm Viktor Pyötsiä MT-244 Airacobra
20. kesäkuuta 1944 08.30–09.40 Oinala Vänr Heimo Lampi MT-235 Airacobra
20. kesäkuuta 1944 08.30–09.40 Vatnuori-Koivisto Kers Eero Halonen MT-241 Jak-1 ja LaGG-3
20. kesäkuuta 1944 08.55–09.55 Koivisto-Seiskari Kapt Hans Wind MT-439 Pe-2 ja 2 x Jak-9
20. kesäkuuta 1944 10.40–11.25 Säiniö-Kämärä Luutn Ahti Laitinen MT-441 2 x Il-2
20. kesäkuuta 1944 10.40–11.25 Karhusuo Ylik Emil Vesa MT-438 2 x Il-2
20. kesäkuuta 1944 10.45–12.00 Kämärä as. Vänr Heimo Lampi MT-235 Il-2 ja La-5
20. kesäkuuta 1944 16.00–17.15 Viipuri Luutn Kai Metsola MT-238 Airacobra
20. kesäkuuta 1944 19.05–20.15 Punnusjärvi Ylik Emil Vesa MT-438 Airacobra
20. kesäkuuta 1944 19.05–20.20 Muolaanjärvi Luutn Ahti Laitinen MT-441 Pe-2
20. kesäkuuta 1944 19.15–20.15 Muolaanjärvi Kers Eero Halonen MT-241 La-5 ja Pe-2
20. kesäkuuta 1944 19.15–20.25 Muolaanjärvi Luutn Atte Nyman MT-221 La-5
20. kesäkuuta 1944 19.15–20.35 Heinjoki ja Valkjärvi Luutn Olavi Puro MT-201 Airacobra ja Pe-2
20. kesäkuuta 1944 20.10–20.50 Muolaanjärvi Luutn Väinö Suhonen MT-238 2 x Airacobra
21. kesäkuuta 1944 08.40–09.30 Papula Luutn Aulis Lumme MT-221 Il-2
21. kesäkuuta 1944 08.40–09.30 Suomenvesi Ylik Emil Vesa MT-438 La-5
21. kesäkuuta 1944 14.50–16.10 Peron asema Kers Eero Halonen MT-241 Airacobra
21. kesäkuuta 1944 15.00–16.20 Viipuri Vääp Jouko Huotari MT-440 Airacobra
21. kesäkuuta 1944 15.00–16.20 Talin asema Kers Kosti Keskinummi MT-443 Airacobra
21. kesäkuuta 1944 15.00–16.35 Pero Kers Arvo Koskelainen MT-244 Airacobra
21. kesäkuuta 1944 15.10–16.40 Honkaniemi Luutn Mikko Pasila MT-231 Airacobra
22. kesäkuuta 1944 01.00–01.50 Viipuri-Säiniö Kapt Hans Wind MT-439 2-La-5
22. kesäkuuta 1944 12.00–13.20 Suulajärvi Kapt Hans Wind MT-439 Airacobra
22. kesäkuuta 1944 14.00–15.00 Viipuri-Heinjoki Vänr Erkki Nukarinen T-442 La-5
22. kesäkuuta 1944 17.10–18.05 Lyykylä Kers Risto Helava MT-440 La-5
22. kesäkuuta 1944 17.10–18.10 Talin asema Luutn Ahti Laitinen MT-441 Pe-2
22. kesäkuuta 1944 17.10–18.20 Lyykylänjärvi ja Kämärä Kers Kosti Keskinummi MT-437 2 x La-5
22. kesäkuuta 1944 18.20–19.00 Hevossaari Ylik Leo Ahokas MT-439 Pe-2
23. kesäkuuta 1944 07.30–08.05 Peron asema Kers Eero Halonen MT-213 La-5
23. kesäkuuta 1944 07.30–08.10 Pero-Mäkärlahti Ylik Tapio Järvi MT-450 2 x Il-2
23. kesäkuuta 1944 07.30–08.20 Tienhaara-Viipuri Ylik Emil Vesa MT-438 3 x Il-2
23. kesäkuuta 1944 07.30–08.20 Tienhaara-Viipuri Vänr Per-Erik Ohls MT-437 Il-2
23. kesäkuuta 1944 07.30–08.20 Lyykylänjärvi Vääp Nils Katajainen MT-441 La-5 ja Il-2
23. kesäkuuta 1944 07.30–08.30 Säiniö-Kääntymä Kapt Jouko Myllymäki MT-246 La-5 ja Airacobra
23. kesäkuuta 1944 08.30–09.40 Tali-Pero Kers Risto Helava MT-436 La-5
23. kesäkuuta 1944 12.05–13.05 Säiniö-Viipuri Kapt Hans Wind MT-439 2 x Il-4 ja 2 x La-5
23. kesäkuuta 1944 12.05–13.05 Raulampi lntk Vääp Nils Katajainen MT-441 La-5
23. kesäkuuta 1944 13.30–14.30 Säiniö-Näykkijärvi Luutn Eero Riihikallio MT-412 Il-4 ja La-5
23. kesäkuuta 1944 13.30–14.30 Kämärän asema Luutn Aulis Lumme MT-221 Airacobra
23. kesäkuuta 1944 13.30–14.35 Muolaanjärvi-Suulajärvi Luutn Olavi Puro MT-449 Il-2 ja 2 x La-5
26. kesäkuuta 1944 10.30–11.05 Tali-Tammisuo Kers Eero Halonen MT-449 2 x Il-2
26. kesäkuuta 1944 10.30–11.10 Lyykylänjärvi Ylik Tapio Järvi MT-450 2 x Il-2
26. kesäkuuta 1944 10.30–11.10 Lyykylänjärvi Luutn Aulis Lumme MT-206 Il-2
26. kesäkuuta 1944 10.55–12.10 Tali Ylik Aimo Vahvelainen MT-238 Mustang
26. kesäkuuta 1944 10.55–12.20 Tammisuo Luutn Väinö Suhonen MT-244 La-5
26. kesäkuuta 1944 12.45–13.45 Juustila ja Tali Luutn Jorma Saarinen MT-450 2 x Il-2
26. kesäkuuta 1944 13.05–14.20 Vakkila-Mannikkala Vääp Nils Katajainen MT-436 2 x Il-2
26. kesäkuuta 1944 13.05–14.20 Lyykylänjärvi Vääp Nils Katajainen MT-436 La-5
26. kesäkuuta 1944 14.45–15.45 Viipuri-Tali Kapt Hans Wind MT-439 3 x Jak-9
26. kesäkuuta 1944 14.50–15.50 Tali Luutn Olavi Puro MT-454 La-5
26. kesäkuuta 1944 16.25–17.45 Tali Kapt Hans Wind MT-439 2 x Jak-9
26. kesäkuuta 1944 16.30–17.40 Mannikkala Kers Kosti Keskinummi MT-443 Mustang
28. kesäkuuta 1944 09.00–09.40 Tali Ylik Tapio Järvi MT-450 Il-2
28. kesäkuuta 1944 09.00–10.00 Viipuri-Säiniö Kapt Hans Wind MT-439 2 x Il-2
28. kesäkuuta 1944 09.00–10.00 Noskuanselkä Ylik Emil Vesa MT-438 2 x Il-2
28. kesäkuuta 1944 09.00–10.05 Suurpero Luutn Atte Nyman MT-201 Il-2
28. kesäkuuta 1944 09.00–10.05 Liimatta Luutn Eero Riihikallio MT-454 La-5
28. kesäkuuta 1944 09.00–10.15 Karhusuo Luutn Väinö Suhonen MT-138 Il-2
28. kesäkuuta 1944 09.00–10.15 Kämärä Luutn Mikko Pasila MT-244 2 x Pe-2
28. kesäkuuta 1944 10.25–11.05 Juustila ja Mannikkala Vääp Nils Katajainen MT-436 Jak-9 ja Il-2
28. kesäkuuta 1944 10.25–11.15 Lyykylänjärvi Vääp Jouko Huotari MT-440 Jak-9
28. kesäkuuta 1944 10.30–11.30 Juustila-Viipuri Kapt Hans Wind MT-439 3 x Jak-9
28. kesäkuuta 1944 11.00–11.45 Lyykylänjärvi Ylik Tapio Järvi MT-450 2 x Il-2
28. kesäkuuta 1944 11.00–12.00 Lyykylänjärvi Luutn Eero Riihikallio MT-454 Il-2
28. kesäkuuta 1944 11.05–11.50 Mannikkala ja Tali Luutn Väinö Suhonen MT-238 Il-2 ja Jak-9
28. kesäkuuta 1944 14.00–14.30 Tali Luutn Olavi Puro MT-449 Airacobra
28. kesäkuuta 1944 14.00–14.55 Tammisuo Vääp Nils Katajainen MT-436 Airacobra
28. kesäkuuta 1944 14.00–14.55 Lyykylänjärvi Luutn Ahti Laitinen MT-441 Airacobra
28. kesäkuuta 1944 14.00–14.55 Mannikkala Vääp Jouko Huotari MT-440 Il-2
28. kesäkuuta 1944 14.00–15.00 Tali Ltm Viktor Pyötsiä MT-238 Airacobra
28. kesäkuuta 1944 14.00–15.00 Karisalmi-Tali Luutn Jorma Saarinen MT-452 3 x Il-2
28. kesäkuuta 1944 14.00–15.00 Perojoensuu Luutn Eero Riihikallio MT-454 Il-2
28. kesäkuuta 1944 16.10–17.00 Kärstilänjärvi Luutn Erik Teromaa MT-206 La-5
28. kesäkuuta 1944 16.10–17.00 Juustila Luutn Jorma Saarinen MT-452 La-5
28. kesäkuuta 1944 16.25–17.35 Karisalmi Luutn Ahti Laitinen MT-461 La-5
29. kesäkuuta 1944 07.20–08.35 Tali Kers Risto Helava MT-461 La-5
29. kesäkuuta 1944 07.40–08.25 Noskuanselkä Vänr Otso Leskinen MT-456 Jak-9
29. kesäkuuta 1944 07.40–09.05 Sommee Kers Arvo Koskelainen MT-455 Pe-2
29. kesäkuuta 1944 16.20–17.30 Sorvali Kers Eero Halonen MT-463 Jak-9
29. kesäkuuta 1944 18.30–19.35 Kärstilänjärvi Ylik Tapio Järvi MT-452 Il-2
29. kesäkuuta 1944 18.30–19.40 Tammisuo Luutn Atte Nyman MT-465 Il-2
29. kesäkuuta 1944 18.50–19.50 Kärstilänjärvi Vääp Nils Katajainen MT-462 Il-2
30. kesäkuuta 1944 10.45–11.55 Kärstilä Vänr Heimo Lampi MT-464 Jak-9
30. kesäkuuta 1944 10.45–11.55 Kärstilä Ylik Paavo Koskela MT-456 Jak-9
30. kesäkuuta 1944 10.50–11.50 Perojoki Luutn Kyösti Karhila MT-436 Jak-9
30. kesäkuuta 1944 10.50–11.55 Karhusuo Ylik Emil Vesa MT-460 Jak-9
30. kesäkuuta 1944 10.50–11.55 Lyykylänjärvi Ylik Emil Vesa MT-460 Ar-2 ?
30. kesäkuuta 1944 10.50–12.00 Juustila Vääp Nils Katajainen MT-462 Pe-2
30. kesäkuuta 1944 10.50–12.00 Tammisuo Vääp Jouko Huotari MT-440 Il-4
30. kesäkuuta 1944 18.50–19.50 Ihantalanjärvi Ylik Leo Ahokas MT-443 Il-2
1. heinäkuuta 1944 03.55–05.05 Piispansaari Kers Risto Helava MT-443 La-5
1. heinäkuuta 1944 03.55–05.05 Tuppuransaari Luutn Kyösti Karhila MT-461 Il-2
1. heinäkuuta 1944 03.55–05.05 Tuppura Ylik Emil Vesa MT-460 LaGG-3
1. heinäkuuta 1944 04.10–05.20 Teikarsaari Kers Eero Halonen MT-450 La-5
2. heinäkuuta 1944 19.30–20.15 Lappeenranta Luutn Erik Teromaa MT-241 Pe-2
2. heinäkuuta 1944 19.30–20.45 Suomenvesi Ylik Tapio Järvi MT-463 Il-2
2. heinäkuuta 1944 19.30–20.45 Viipuri Kers Arvo Koskelainen MT-456 Il-2
2. heinäkuuta 1944 19.30–20.45 Valkjärvi Vänr Heimo Lampi MT-464 Il-2
2. heinäkuuta 1944 19.40–20.40 Haapajärvi Vänr Per-Erik Ohls MT-440 Il-2
3. heinäkuuta 1944 06.10–07.00 Viipuri Ylik Emil Vesa MT-460 Il-4
3. heinäkuuta 1944 06.10–07.10 Ihantala ja Tammisuo Vääp Nils Katajainen MT-462 2 x Jak-9
3. heinäkuuta 1944 10.50–11.30 Ihantala Ylik Paavo Koskela MT-456 Jak-9
3. heinäkuuta 1944 10.50–11.50 Portinhoikka Ltm Viktor Pyötsiä MT-235 Il-2
3. heinäkuuta 1944 11.50–12.35 Mannikkala Vääp Nils Katajainen MT-462 2 x Il-2
3. heinäkuuta 1944 11.50–12.40 Portinhoikka Luutn Kyösti Karhila MT-461 Il-2
3. heinäkuuta 1944 11.50–12.40 Kärstilä Vääp Jouko Huotari MT-440 La-5
3. heinäkuuta 1944 11.50–12.50 Myllyjärvi Kers Kosti Koskinen MT-436 La-5
3. heinäkuuta 1944 19.40–20.10 Noskuanselkä Ylik Tapio Järvi MT-463 Pe-2
4. heinäkuuta 1944 05.50–07.15 Tuppuransaari Luutn Kyösti Karhila MT-460 Jak-9
4. heinäkuuta 1944 13.00–14.00 Teikarsaari Luutn Väinö Suhonen MT-472 Il-2
4. heinäkuuta 1944 13.00–14.15 Viipurinlahti Kers Erkki Pakarinen MT-440 La-5
5. heinäkuuta 1944 09.25–10.15 Tuppuransaari Vääp Nils Katajainen MT-476 Jak-9
5. heinäkuuta 1944 09.25–10.25 Tuppuransaari Luutn Kyösti Karhila MT-461 Jak-9
5. heinäkuuta 1944 09.25–10.30 Vatnuori Ylik Emil Vesa MT-460 Il-2
5. heinäkuuta 1944 09.45–10.55 Tuppuransaari Luutn Eero Riihikallio MT-475 Il-2
5. heinäkuuta 1944 09.45–10.55 Vatnuori Ylik Tapio Järvi MT-470 Jak-9
5. heinäkuuta 1944 12.20–13.25 Tiurinsaari Kers Eero Halonen MT-202 LaGG-3
5. heinäkuuta 1944 12.20–13.25 Tiurinsaari Luutn Jorma Saarinen MT-463 LaGG-3
6. heinäkuuta 1944 07.30–08.35 Viipuri Luutn Jorma Saarinen MT-470 Airacobra
7. heinäkuuta 1944 19.30–20.45 Uuras Luutn Kyösti Karhila MT-461 Jak-9
8. heinäkuuta 1944 10.50–11.55 Viipuri Luutn Mikko Pasila MT-464 Airacobra
8. heinäkuuta 1944 11.30–12.15 Viipuri Luutn Aulis Lumme MT-202 Jak-9
9. heinäkuuta 1944 05.45–06.50 Äyräpää Luutn Kyösti Karhila MT-461 Il-2
9. heinäkuuta 1944 14.00–15.20 Äyräpää Luutn Eero Riihikallio MT-463 Jak-9
9. heinäkuuta 1944 14.00–15.20 Äyräpää Luutn Erik Teromaa MT-479 Jak-9
9. heinäkuuta 1944 14.00–15.20 Äyräpää Kers Eero Halonen MT-202 Jak-9
9. heinäkuuta 1944 18.55–19.50 Äyräpää Vääp Jouko Huotari MT-441 La-5
9. heinäkuuta 1944 18.55–20.20 Vuosalmi Luutn Väinö Suhonen MT-461 Jak-9
10. heinäkuuta 1944 12.00–13.15 Äyräpää Luutn Kyösti Karhila MT-461 La-5 ja Jak-9
10. heinäkuuta 1944 12.00–13.15 Äyräpää Vääp Erkki Alkio MT-443 La-5
10. heinäkuuta 1944 12.00–13.25 Äyräpää Ylik Emil Vesa MT-460 2 x La-5
10. heinäkuuta 1944 12.00–13.25 Äyräpää Luutn Jorma Saarinen MT-478 La-5
10. heinäkuuta 1944 12.00–13.25 Vuosalmi Vänr Heimo Lampi MT-477 La-5
10. heinäkuuta 1944 18.35–19.35 Äyräpää Luutn Olavi Puro MT-479 2 x La-5
10. heinäkuuta 1944 18.35–19.35 Äyräpää Luutn Olavi Puro MT-479 Warhawk
10. heinäkuuta 1944 18.35–19.45 Äyräpää Vänr Johannes Brotherus MT-452 La-5
10. heinäkuuta 1944 18.40–19.55 Äyräpää Luutn Kai Metsola MT-477 La-5
10. heinäkuuta 1944 18.55–19.40 Äyräpää Ylik Leo Ahokas MT-480 La-5
11. heinäkuuta 1944 04.25–05.50 Äyräpää Luutn Kyösti Karhila MT-461 La-5
11. heinäkuuta 1944 11.05–12.25 Äyräpää Luutn Jorma Saarinen MT-478 Jak-9
11. heinäkuuta 1944 11.05–12.25 Äyräpää Kers Kosti Koskinen MT-443 Jak-9
15. heinäkuuta 1944 08.50–10.10 Äyräpää Kers Eero Halonen MT-202 Il-2
15. heinäkuuta 1944 08.50–10.15 Äyräpää Luutn Jorma Saarinen MT-478 Jak-9
15. heinäkuuta 1944 09.25–10.50 Äyräpää Luutn Olavi Puro MT-452 2 x Jak-9
15. heinäkuuta 1944 09.35–10.45 Vuosalmi Kers Kosti Kaloinen MT-475 Jak-9
16. heinäkuuta 1944 06.05–07.20 Vuosalmi Luutn Kyösti Karhila MT-460 Jak-9
16. heinäkuuta 1944 06.05–07.20 Vuosalmi Ylik Kauko Tuomikoski MT-402 Jak-9
18. heinäkuuta 1944 05.30–06.45 Paakkola Luutn Jorma Saarinen MT-478 La-5
18. heinäkuuta 1944 05.30–06.45 Äyräpää Luutn Kyösti Karhila MT-460 La-5
19. heinäkuuta 1944 04.40–06.10 Äyräpää Vääp Emil Vesa MT-460 La-5
19. heinäkuuta 1944 04.45–06.10 Äyräpää Luutn Olavi Puro MT-465 Jak-9
19. heinäkuuta 1944 04.45–06.10 Äyräpää Luutn Erik Teromaa MT-470 2 x Jak-9
20. heinäkuuta 1944 16.10–17.30 Äyräpää Luutn Erik Teromaa MT-470 La-5
20. heinäkuuta 1944 16.10–17.30 Äyräpää Luutn Eero Riihikallio MT-481 2 x La-5
22. heinäkuuta 1944 03.00–04.25 Seiskari-Narvi Luutn Olavi Puro MT-461 Il-2 ja La-5
23. heinäkuuta 1944 12.40–14.05 Heinjoki Luutn Olavi Puro MT-461 La-5
25. heinäkuuta 1944 11.55–12.50 Someri Vänr Heikki Ylönen MT-480 La-5
25. heinäkuuta 1944 11.55–12.55 Someri Kers Erkki Pakarinen MT-460 La-5
25. heinäkuuta 1944 11.55–13.05 Lavansaari-Ulko-Tammio Luutn Väinö Suhonen MT-461 3 x IL-2


Laivueen sotatoimitappiot talvi- ja jatkosodassa[4][5]
Päivämäärä Aika Paikka Kone Tappion syy Henkilötappiot
1. joulukuuta 1939 Viipurinlahti FR-77 Oma ilmatorjunta ampui alas. Kers Matti Kukkonen kaatui.
23. joulukuuta 1939 Lyykylänjärvi FR-111 Vihollishävittäjä ampui alas. Kers Tauno Kaarma haavoittui.
1. helmikuuta 1940 15.20 Venäjänsaari FR-115 Vihollishävittäjä ampui alas. Vänr Tapani Harmaja kaatui.
2. helmikuuta 1940 Rauha FR-81 Vihollishävittäjä ampui alas. Luutn Fritz Rasmussen kaatui.
10. helmikuuta 1940 Simola FR-102 Vihollishävittäjä ampui alas. Vääp Väinö Ikonen haavoittui.
19. helmikuuta 1940 16.00 Heinjoki FR-80 Vihollishävittäjä ampui alas. Luutn Erhard Frijs kaatui.
26. helmikuuta 1940 14.00 Immola FR-85 Vihollishävittäjä osui, tuhoutui laskussa. Kers Tauno Kaarma pelastui.
29. helmikuuta 1940 12.00 Ruokolahti FR-94 Vihollishävittäjä ampui alas. Luutn Tatu Huhanantti kaatui.
5. maaliskuuta 1940 17.45 Virolahti FR-76 Vihollishävittäjä ampui alas. Kers Mauno Fräntilä haavoittui.
3. joulukuuta 1941 10.40 Novinka BW-385 It ampui alas. Luutn Henrik Elfving kaatui.
24. tammikuuta 1942 14.40 Sorokka BW-358 Vihollishävittäjä ampui alas. Kers Eino Myllymäki kaatui.
26. helmikuuta 1942 10.20 Liistepohja BW-359 Vihollishävittäjä ampui alas. Kers Tauno Heinonen hyppäsi.
9. maaliskuuta 1942 14.50 Uikujärvi BW-362 Vihollishävittäjä ampui alas. Kers Paavo Mellin joutui vangiksi.
29. toukokuuta 1942 20.40 Nurmoila BW-390 Tuhoutui ilmahyökkäyksessä. Ei henkilötappioita.
8. kesäkuuta 1942 22.10 Rukajärvi BW-394 Vihollishävittäjä osui, tuhoutui laskussa. Luutn Uolevi Alvesalo pelastui.
25. kesäkuuta 1942 14.20 Seesjärvi BW-381 Vihollishävittäjä ampui alas. Kers Kalevi Anttila haavoittui.
25. kesäkuuta 1942 14.40 Seesjärvi BW-372 Vihollishävittjä ampui alas. Luutn Lauri Ohukainen haavoittui.
18. elokuuta 1942 20.00 Kronstadt BW-378 Vihollishävittäjä ampui alas. Vänr Aarno Raitio kaatui.
30. lokakuuta 1942 11.35 Oranienbaum BW-376 Vihollishävittäjä ampui alas. Kers Paavo Tolonen kaatui.
21. huhtikuuta 1943 09.20 Oranienbaum BW-354 Vihollishävittäjä ampui alas. Ylik Tauno Heinonen kaatui.
21. huhtikuuta 1943 09.30 Oranienbaum BW-352 Vihollishävittäjä ampui alas. Ltm Eero Kinnunen kaatui.
2. toukokuuta 1943 10.30 Oranienbaum BW-380 Vihollishävittäjä ampui alas. Kapt Iikka Törrönen kaatui.
4. toukokuuta 1943 11.30 Seivästö BW-388 Vihollishävittäjä ampui alas. Kers Jouko Lilja kaatui.
17. kesäkuuta 1943 23.30 Suulajärvi BW-351 Ilmahyökkäys lentokentälle Ei henkilövahinkoja
31. elokuuta 1943 17.00 Koivisto BW-356 Vihollishävittäjä ampui alas Kers Sulo Lehtiö kaatui.
10. marraskuuta 1943 14.06 Oranienbaum BW-366 Vihollishävittäjä ampui alas. Luutn Vilppu Perkko sotavankeuteen.
2. kesäkuuta 1944 14.20 Kivennapa MT-204 Vihollishävittäjä ampui alas. Luutn Heikki Herrala kaatui.
7. kesäkuuta 1944 11.00 Pilppula MT-225 Törmäsi Airacobraan, tuhoutui laskussa. Ylik Viljo Kauppinen haavoittui.
17. kesäkuuta 1944 06.25 Perkjärvi MT-227 Vihollishävittäjä ampui alas. Luutn Urho Sarjamo kaatui.
17. kesäkuuta 1944 06.25 Perkjärvi MT-229 Sarjamon kone putosi päälle. Luutn Lauri Nissinen kaatui.
22. kesäkuuta 1944 18.30 Tali MT-442 Vihollishävittäjä ampui alas. Vänr Erkki Nukarinen kaatui.
25. kesäkuuta 1944 15.00 Ihantala MT-221 Katosi. Kapt Jouko Myllymäki kaatui.
29. kesäkuuta 1944 07.40 Ihantala MT-439 Vihollishävittäjä ampui alas. Luutn Ahti Laitinen sotavankeuteen.
2. heinäkuuta 1944 19.55 Lappeenranta MT-246 Ilmahyökkäys lentokentälle. Ei henkilövahinkoja.
2. heinäkuuta 1944 19.55 Lappeenranta MT-450 Ilmahyökkäys lentokentälle. Ei henkilövahinkoja.
3. heinäkuuta 1944 12.50 Nuijamaa MT-235 Vihollishävittäjä ampui alas. Ltm Viktor Pyötsiä loukkaantui.
5. heinäkuuta 1944 09.25 Lappeenranta MT-476 Vihollishävittäjä osui, tuhoutui laskussa. Vääp Nils Katajainen haavoittui.
11. heinäkuuta 1944 11.20 Heinjoki MT-440 Vihollishävittäjä ampui alas. Kers Risto Helava sotavangiksi.
18. heinäkuuta 1944 06.20 Antrea MT-478 Vihollishävittäjä ampui alas. Luutn Jorma Saarinen kaatui.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Keskinen, Kalevi; Stenman, Kari: Suomen ilmavoimien historia 17 – Lentorykmentti 2. Espoo: Kari Stenman, 2001. ISBN 951-98751-0-7.
  • Keskinen, Kalevi; Stenman, Kari: Suomen ilmavoimien historia 18 – Lentorykmentti 3. Espoo: Kari Stenman, 2001. ISBN 951-98751-1-5.
  • Keskinen, Kalevi; Stenman, Kari: Suomen ilmavoimien historia 26 – Ilmavoitot osa 1. Espoo: Kari Stenman, 2006. ISBN 952-99432-8-8.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Keskinen; Stenman: LeR 2, 2001 s. 125
  2. Keskinen; Stenman: LeR 2, 2001 ss. 123–130
  3. Keskinen; Stenman: LeR 3, 2001 ss. 119–131
  4. Keskinen; Stenman: LeR 2, 2001 s. 132
  5. Keskinen; Stenman: LeR 3, 2001 s. 132