Luettelo Kuuban presidenteistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Kuuban presidenteistä vuodesta 1902 nykypäivään asti.

Kuuban nykyinen presidentti (jota kutsutaan virallisesti valtioneuvoston puheenjohtajaksi vuoden 1976 perustuslain mukaan) on Miguel Díaz-Canel, 19. huhtikuuta 2018 alkaen.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Presidentti
(Syntynyt–Kuollut)
Virkakausi Poliittinen puolue
1 Portrait of Tomás Estrada Palma.jpg Tomás Estrada Palma
(1835–1908)
20. toukokuuta 1902 28. syyskuuta 1906 Havannan tasavalaispuolue
2 José Miguel Gómez.jpg José Miguel Gómez
(1858–1921)
28. tammikuuta 1909 20. toukokuuta 1913 Liberaalipuolue
3 PresidentMenocal-Cuba.jpg Mario García Menocal
(1866–1941)
20. toukokuuta 1913 20. toukokuuta 1921 Konservatiivipuolue
4 Alfredo Zayas of Cuba.jpg Alfredo Zayas y Alfonso
(1861–1934)
20. toukokuuta 1921 20. toukokuuta 1925 Liberaalipuolue
5 Gmachado.PNG Gerardo Machado
(1871–1939)
20. toukokuuta 1925 12. elokuuta 1933 Liberaalipuolue
Alberto Herrera y Franchi.jpg Alberto Herrera y Franchi
(1874–1954)
12. elokuuta 1933 13. elokuuta 1933 sotilasjuntta
Carlos Manuel de Cespedes y Quesada.jpg Carlos Manuel de Céspedes y Quesada
(1871–1939)
13. elokuuta 1933 5. syyskuuta 1933 Liberaalipuolue
1933-Pentarchy w Batista.jpg Pantkratia 5. syyskuuta 1933 10. syyskuuta 1933 useita puolueita
6 Ramón Grau San Martín.jpg Ramón Grau
(1881–1969)
10. syyskuuta 1933 15. tammikuuta 1934 Vallankumouspuolue
Carlos Hevia.jpg Carlos Hevia
(1900–1964)
15. tammikuuta 1934 18. tammikuuta 1934 Vallankumouspuolue
Manuel Marquez Sterling.jpg Manuel Márquez Sterling
(1872–1934)
18. tammikuuta 1934 18. tammikuuta 1934 sitoutumaton
Carlos Mendieta.jpg Carlos Mendieta
(1873–1960)
18. tammikuuta 1934 11. joulukuuta 1935 Kansallinen liitto
José A. Barnet.jpg José Agripino Barnet
(1864–1945)
11. joulukuuta 1935 20. toukokuuta 1936 Kansallinen liitto
7 Miguel Mariano Gomez (contrast enhanced).tif Miguel Mariano Gómez
(1889–1950)
20. toukokuuta 1936 24. joulukuuta 1936 Kansallinen liitto
8 Federico Laredo Bru.jpg Federico Laredo Brú
(1875–1946)
24. joulukuuta 1936 10. lokakuuta 1940 Kansallinen liitto
9 Fulgencio Batista, 1938.jpg Fulgencio Batista
(1901–1973)
10. lokakuuta 1940 10. lokakuuta 1944 Demokraattinen sosialistinen koalition
10 Ramón Grau San Martín.jpg Ramón Grau
(1881–1969)
10. lokakuuta 1944 10. lokakuuta 1948 Vallankumouspuolue
11 Carlos Prio Socarras of Cuba.jpg Carlos Prío Socarrás
(1903–1977)
10. lokakuuta 1948 10. maaliskuuta 1952 Vallankumouspuolue
Fulgencio Batista, 1938.jpg Fulgencio Batista
(1901–1973)
10. maaliskuuta 1952 24. helmikuuta 1955 Edistyspuolue
12 24. helmikuuta 1955 1. tammikuuta 1959
Anselmo Alliegro y Milá.jpg Anselmo Alliegro y Milá
(1899–1961)
1. tammikuuta 1959 2. tammikuuta 1959 Edistyspuolue
No image.png Carlos Manuel Piedra
(1895–1988)
2. tammikuuta 1959 3. tammikuuta 1959 sitoutumaton
13 Manuel Urrutia Lleó.JPG Manuel Urrutia Lleó
(1901–1981)
3. tammikuuta 1959 18. heinäkuuta 1959 sitoutumaton
14 Osvaldo Dorticós Torrado mar65.jpg Osvaldo Dorticós Torrado
(1919–1983)
18. heinäkuuta 1959 2. joulukuuta 1976 Sosialistinen kansanpuolue
Kuuban kommunistinen puolue
15 Fidel Castro5 cropped.JPG Fidel Castro
(1926–2016)
2. joulukuuta 1976 24. helmikuuta 2008
Presidente de Cuba, Raúl Castro, visita Salvador.jpg Raúl Castro
(syntynyt 1931)
31. heinäkuuta 2006 24. helmikuuta 2008
16 24. helmikuuta 2008 19. huhtikuuta 2018
17 Miguel Diaz Canel.jpg Miguel Díaz-Canel
(syntynyt 1960)
19. huhtikuuta 2018 virassa