Luettelo Kreikan saarista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Kreikan saarista, ja käsittää Kreikan kaikki asutut saaret, kaikki muut suuremmat saaret sekä tärkeimmät pienet saaret. Suurin osa saarista sijaitsee Kreikan saaristossa maan merialueilla. Muutama saari sijaitsee sisävesissä. Luettelo on oletusarvoisesti järjestetty pinta-alan mukaan. Järjestystä voi vaihtaa klikkaamalla otsikkoriviä.

Nimi Saariryhmä Pinta-ala
(km²)
Väkiluku
(2011)
Kreeta (Kríti) 8 303,00 622 913
Euboia (Évia) 3 580,00 191 206
Lesbos (Lésvos) Pohjoisen Egean saaret 1 636,00 86 436
Ródos Dodekanesia 1 401,46 115 490
Chíos Pohjoisen Egean saaret 842,80 51 390
Kefaloniá Jooniansaaret 781,48 35 801
Korfu (Kérkyra) Jooniansaaret 592,08 100 853
Sámos Pohjoisen Egean saaret 477,94 32 973
Límnos Pohjoisen Egean saaret 476,29 16 992
Náxos Kykladit 429,79 17 930
Zákynthos Jooniansaaret 404,61 40 758
Ándros Kykladit 379,21 9 221
Thásos Pohjoisen Egean saaret 379,00 13 765
Lefkas (Lefkáda) Jooniansaaret 302,51 22 076
Kárpathos Dodekanesia 300,15 6 181
Kos Dodekanesia 287,61 33 388
Kythera (Kýthira) Jooniansaaret 279,59 3 973
Ikaría Pohjoisen Egean saaret 255,32 8 423
Skýros Pohjoiset Sporadit 206,93 2 994
Páros Kykladit 196,31 13 715
Tínos Kykladit 194,59 8 636
Samothráki Pohjoisen Egean saaret 178,00 2 859
Mílos Kykladit 151,00 4 977
Kéa Kykladit 131,69 2 446
Amorgós Kykladit 121,46 1 971
Kálymnos Dodekanesia 110,58 16 179
Íos Kykladit 108,71 2 024
Kýthnos Kykladit 99,43 1 310
Astypálaia Dodekanesia 96,42 1 334
Ithaka (Itháki) Jooniansaaret 96,26 3 231
Skópelos Pohjoiset Sporadit 95,13 4 960
Salamis (Salamína) Argo-Saroniset saaret 94,99 39 283
Mýkonos Kykladit 86,13 10 110
Sýros Kykladit 84,07 21 507
Aígina Argo-Saroniset saaret 82,64 13 056
Thíra (Santoríni) Kykladit 76,19 15 230
Sérifos Kykladit 75,21 1 420
Sífnos Kykladit 73,94 2 625
Kásos Dodekanesia 66,42 1 084
Alónnisos Pohjoiset Sporadit 64,12 2 718
Tílos Dodekanesia 61,49 780
Sými Dodekanesia 57,87 2 590
Léros Dodekanesia 54,05 7 907
Hydra (Ýdra) Argo-Saroniset saaret 49,59 1 948
Skiáthos Pohjoiset Sporadit 47,33 6 088
Ágios Efstrátios Pohjoisen Egean saaret 43,33 270
Síkinos Kykladit 41,68 273
Nísyros Dodekanesia 41,26 1 008
Psará Pohjoisen Egean saaret 40,47 454
Anáfi Kykladit 38,64 271
Kímolos Kykladit 37,43 908
Antíparos Kykladit 35,09 1 211
Pátmos Dodekanesia 34,14 2 998
Folégandros Kykladit 32,38 765
Foúrnoi Pohjoisen Egean saaret (Foúrnoi) 30,50 1 320
Gávdos Kreetan saaret 29,59 158
Chálki Dodekanesia 26,99 478
Paxós (Paxoí) Jooniansaaret 25,32 2 280
Kálamos Jooniansaaret (Tilevoḯdes) 24,96 496
Kyrá Panagiá Pohjoiset Sporadit 24,76 2
Póros Argo-Saroniset saaret 22,65 3 993
Meganísi Jooniansaaret (Tilevoḯdes) 22,36 1 040
Spétses Argo-Saroniset saaret 22,24 4 027
Antikythera (Antikýthira) Jooniansaaret 20,43 68
Saría Dodekanesia 20,43 45
Elafónisos 19,99 977
Makrónisos Kykladit 18,43 9
Polýaigos Kykladit 18,15 2
Irakleiá Kykladit (Pienet Kykladit) 18,08 141
Gyáros Kykladit 17,57 0
Megalónisos Euboian saaret (Petalioí) 17,20 0
Leipsoí Dodekanesia 15,84 790
Kéros Kykladit (Pienet Kykladit) 15,04 0
Psérimos Dodekanesia 14,62 80
Oinoússes Pohjoisen Egean saaret (Oinoússes) 14,38 826
Peristéra Pohjoiset Sporadit 14,25 30
Ríneia Kykladit 13,90 0
Donoúsa Kykladit (Pienet Kykladit) 13,65 167
Agathonísi Dodekanesia 13,42 185
Dokós Argo-Saroniset saaret 12,51 17
Schíza Jooniansaaret (Messenian Oinoússes) 12,30 0
Día Kreetan saaret 11,91 0
Agkístri Argo-Saroniset saaret 11,69 1 099
Gioúra Pohjoiset Sporadit 11,05 0
Othonoí Jooniansaaret (Diapontiset saaret) 10,08 392
Thýmaina Pohjoisen Egean saaret (Foúrnoi) 10,07 136
Thirasía Kykladit 9,25 319
Lévitha Dodekanesia 9,12 0
Kastelórizo (Megísti) Dodekanesia 9,11 492
Sapiéntza Jooniansaaret (Messenian Oinoússes) 9,10 2
Schoinoúsa Kykladit (Pienet Kykladit) 8,14 227
Antímilos Kykladit 8,00 0
Sýrna Dodekanesia 7,87 0
Despotikó Kykladit 7,75 0
Ammoulianí 7,73 569
Alimiá Dodekanesia 7,43 0
Arkoí Dodekanesia 6,70 44
Skántzoura Pohjoiset Sporadit 6,23 0
Kastós Jooniansaaret (Tilevoḯdes) 5,90 80
Áno Koufonísi Kykladit (Pienet Kykladit) 5,77 399
Petalás Jooniansaaret (Ekhinadit) 5,50 0
Chrysí Kreetan saaret 4,74 2
Nímos Dodekanesia 4,65 0
Télendos Dodekanesia 4,65 94
Kínaros Dodekanesia 4,58 0
Gyalí Dodekanesia 4,56 21
Antípsara Pohjoisen Egean saaret 4,50 4
Ereikoússa Jooniansaaret (Diapontiset saaret) 4,45 496
Átokos Jooniansaaret (Tilevoḯdes) 4,38 0
Válaxa Pohjoiset Sporadit 4,33 0
Ágios Geórgios Argo-Saroniset saaret 4,33 0
Arkoúdi Jooniansaaret (Tilevoḯdes) 4,28 0
Koufonísi Kreetan saaret 4,26 0
Pipéri Pohjoiset Sporadit 4,23 6
Oxeía Jooniansaaret (Ekhinadit) 4,22 0
Antípaxos (Antípaxoi) Jooniansaaret 4,10 20
Káto Koufonísi Kykladit (Pienet Kykladit) 3,90 0
Farmakonísi Dodekanesia 3,87 10
Chersonísi Euboian saaret (Petalioí) 3,83 0
Skyropoúla Pohjoiset Sporadit 3,83 0
Delos (Dílos) Kykladit 3,54 24
Mathráki Jooniansaaret (Diapontiset saaret) 3,53 329
Néa Kaméni Kykladit 3,34 0
Sarakinó Pohjoiset Sporadit 3,34 0
Diáporos 3,20 0
Sfaktiría 3,15 0
Próti Jooniansaaret 3,05 0
Dragonáda Kreetan saaret (Dionysadit) 2,89 0
Pátroklos Argo-Saroniset saaret 2,80 0
Nikoúria Kykladit 2,59 0
Armáthia Dodekanesia 2,57 0
Stamfáni Jooniansaaret 2,53 1
Palaió Tríkeri 2,48 70
Trizónia Korintinlahden saaret 2,45 64
Drakonéra Jooniansaaret (Ekhinadit) 2,44 0
Pasás Pohjoisen Egean saaret 2,41 0
Ágios Minás Pohjoisen Egean saaret (Foúrnoi) 2,34 3
Psilí Argo-Saroniset saaret 2,10 0
Gianysáda Kreetan saaret (Dionysadit) 2,10 0
Gavdopoúla Kreetan saaret 2,00 0
Spetsopoúla Argo-Saroniset saaret 1,96 0
Ofidoússa Dodekanesia 1,94 0
Kavallianí Euboian saaret 1,93 0
Kalólimnos Dodekanesia 1,92 2
Atalantonísi 1,85 0
Velopoúla (Parapóla) Argo-Saroniset saaret 1,85 0
Sesklí Dodekanesia 1,84 0
Gaïdouronísi 1,80 0
Plateiá Argo-Saroniset saaret 1,80 0
Serifopoúla Kykladit 1,75 0
Elása Kreetan saaret 1,75 0
Stýra Euboian saaret 1,70 0
Strongylí Kykladit 1,64 0
Archángelos Dodekanesia 1,61 0
Rómvi Argo-Saroniset saaret 1,60 0
Pseíra Kreetan saaret 1,52 0
Ro Dodekanesia 1,48 0
Kounoúpoi Dodekanesia 1,46 0
Kardiótissa Kykladit 1,43 0
Fléves Argo-Saroniset saaret 1,40 0
Tragonísi Kykladit 1,40 0
Pacheiá Kykladit 1,37 0
Kandelioússa Dodekanesia 1,36 0
Moní Argo-Saroniset saaret 1,35 0
Argeloússa Dodekanesia 1,33 0
Falkonéra (Gerakoúlia) Argo-Saroniset saaret 1,30 0
Zaforás Dodekanesia 1,28 0
Prováti Jooniansaaret (Ekhinadit) 1,21 0
Ánydros Kykladit 1,20 0
Christianí Kykladit 1,19 0
Pacheiá Dodekanesia 1,18 0
Tsougkriá Pohjoiset Sporadit 1,17 0
Pergoússa Dodekanesia 1,17 0
Káto Antikéri Kykladit (Pienet Kykladit) 1,08 2
Áno Antikéri Kykladit (Pienet Kykladit) 1,08 0
Salaóra Amvrakikóslahden saaret 1,06 0
Vromónas Jooniansaaret (Ekhinadit) 1,05 0
Adélfi Pohjoiset Sporadit 1,03 0
Sergítsi Pohjoisen Egean saaret 1,03 0
Strongylí Dodekanesia 1,03 0
Samiopoúla Pohjoisen Egean saaret 1,02 4
Kélyfos 1,00 0
Tríkeri Argo-Saroniset saaret 1,00 0
Astakída Dodekanesia 0,98 0
Mákri Jooniansaaret (Ekhinadit) 0,98 0
Pontikoúsa Dodekanesia 0,98 0
Ágios Nikólaos Kykladit (Pienet Kykladit) 0,91 0
Ágios Thomás Argo-Saroniset saaret (Diapória Nisiá) 0,90 0
Makrónisos Korintinlahden saaret 0,89 1
Skorpiós Jooniansaaret (Tilevoḯdes) 0,88 1
Ágios Ioánnis Argo-Saroniset saaret (Diapória Nisiá) 0,85 0
Prásso Gioúron Pohjoiset Sporadit 0,84 0
Ágria Gramvoúsa Kreetan saaret 0,83 0
Kýthros Jooniansaaret (Tilevoḯdes) 0,81 0
Ágios Achílleios sisävesissä (Mikrí Préspa) 0,80 21
Gáidaros Megálou Chorioú Dodekanesia 0,80 0
Arsída Argo-Saroniset saaret 0,80 0
Kyrá Argo-Saroniset saaret 0,80 0
Megalonísi Pohjoisen Egean saaret 0,79 0
Psathoúra Pohjoiset Sporadit 0,76 0
Kitrianí Kykladit 0,75 0
Pontikós Jooniansaaret (Ekhinadit) 0,74 0
Pláti Dodekanesia 0,73 2
Ímeri Gramvoúsa Kreetan saaret 0,72 0
Karlonísi Jooniansaaret (Ekhinadit) 0,72 0
Moúrtos (Mávro Óros, Sývota) Jooniansaaret 0,72 0
Thasopoúla Pohjoisen Egean saaret 0,72 0
Zoodóchos Pigí Korintinlahden saaret 0,71 0
Lechoúsa Pohjoiset Sporadit 0,69 0
Kisiriá Pohjoisen Egean saaret (Foúrnoi) 0,66 0
Ágios Theódoros Dodekanesia 0,65 0
Makronísi Pohjoisen Egean saaret (Foúrnoi) 0,65 0
Ofeidoússa Kykladit (Pienet Kykladit) 0,63 0
Platý Pohjoiset Sporadit 0,62 0
Makrý Dodekanesia 0,58 0
Foniás Korintinlahden saaret 0,57 0
Megálo Fokionísi Dodekanesia 0,57 0
Anthropofás Pohjoisen Egean saaret (Foúrnoi) 0,55 0
Alatás Pagasitikóslahden saaret 0,55 0
Spárti Jooniansaaret (Tilevoḯdes) 0,54 0
Ríneia Pohjoiset Sporadit 0,53 0
Palaiá Kaméni Kykladit 0,53 0
Ágios Nikólaos Jooniansaaret 0,52 0
Ypsilí Argo-Saroniset saaret (Diapória Nisiá) 0,52 0
Antítilos Dodekanesia 0,51 0
Makrá Kykladit 0,51 0
Plakída Dodekanesia 0,51 0
Agía Marína (Amargianí) Jooniansaaret (Messenian Oinoússes) 0,50 0
Didými (Gaïdouronísi) Kykladit 0,49 0
Panteronísi Kykladit 0,48 0
Dipló (Káto Fýra) Kykladit 0,46 0
Koutsomýti Dodekanesia 0,46 0
Nerá Kalýmnou Dodekanesia 0,46 0
Poúnta 0,46 0
Elafonísi Kreetan saaret 0,44 0
Léros Argo-Saroniset saaret 0,44 0
Nerá Agathonisíou Dodekanesia 0,43 0
Chamilí Dodekanesia 0,43 0
Mandiloú Euboian saaret 0,43 0
Ágios Geórgios Pohjoiset Sporadit 0,42 0
Mesonísi Dodekanesia 0,42 0
Arkó Pohjoiset Sporadit 0,41 0
Thymaináki Pohjoisen Egean saaret (Foúrnoi) 0,41 0
Adelfópoulo Pohjoiset Sporadit 0,39 0
Chondró Dodekanesia 0,39 0
Ktapódia (Stapódia) Kykladit 0,39 0
Dryonísi Kykladit 0,38 0
Tragonísi Dodekanesia 0,38 0
Piganoússa Dodekanesia 0,38 0
Psyttáleia Argo-Saroniset saaret 0,38 0
Márathos Dodekanesia 0,36 5
Monoliá (Manoliá) Euboian saaret (Lichádes) 0,36 0
Koínyra Pohjoisen Egean saaret 0,35 0
Strongylí (Strongyló) Kykladit 0,35 0
Lamprinós Jooniansaaret (Ekhinadit) 0,35 0
Dasiá Pohjoiset Sporadit 0,34 0
Koronisía (Péra Nisí) Amvrakikóslahden saaret 0,34 165
Lamperoúsa Euboian saaret (Petalioí) 0,33 0
Megálo Livádi Dodekanesia 0,33 0
Pontikonísi Euboian saaret 0,33 0
Gkrompoloúra Korintinlahden saaret 0,32 0
Paximáda Kreetan saaret (Dionysadit) 0,31 0
Diáplo Jooniansaaret (Diapontiset saaret) 0,31 0
Argyróniso 0,31 0
Doroúsa Argo-Saroniset saaret 0,30 0
Kalavrós Dodekanesia 0,30 0
Makronísi (Makrá) Dodekanesia 0,30 0
Kalóvolos Dodekanesia 0,29 0
Koúlouri Pohjoiset Sporadit 0,29 0
Alogonísi Pohjoisen Egean saaret 0,29 0
Prasonísi Kreetan saaret 0,29 0
Agía Kyriakí Dodekanesia 0,28 0
Aitolikó Patraksenlahden saaret 0,27 4 012
Kávouras (Epáno Fýra) Kykladit 0,27 0
Tragonísi Euboian saaret (Petalioí) 0,27 0
Prásso Skántzouras Pohjoiset Sporadit 0,26 0
Módi Jooniansaaret (Ekhinadit 0,26 0
Agía Paraskeví Kykladit (Pienet Kykladit) 0,26 0
Askaniá Kykladit 0,26 0
Makronísi Dodekanesia 0,26 0
Kalógiros Jooniansaaret (Ekhinadit) 0,25 0
Makrónisos Argo-Saroniset saaret 0,24 0
Skylonísi Kykladit 0,24 0
Glynó Dodekanesia 0,23 0
Daskalió (Daskaleió) Korintinlahden saaret 0,22 0
Frágkos Dodekanesia 0,22 0
Ktyponísi (Englezonísi) Euboian saaret 0,22 0
Glarómpouta (Glaropoúnta) Kykladit 0,21 0
Gáidaros Livadeión Dodekanesia 0,20 0
Ioannínon sisävesissä (Pamvótida) 0,20 219
Ágios Geórgios Argo-Saroniset saaret 0,19 0
Akráthi (Megáli Akradiá) Kykladit 0,19 0
Glaronísi Kykladit 0,19 0
Aspronísi Pohjoiset Sporadit 0,18 0
Filídi Kykladit 0,17 0
Pythoú Pagasitikóslahden saaret 0,17 0
Vous (Vóidi) Kykladit 0,17 0
Fidonísi (Xeronísi) 0,16 0
Koukonísi Pohjoisen Egean saaret 0,16 0
Megálo Mourteméno Jooniansaaret 0,16 0
Thiliá Jooniansaaret 0,16 0
Drénia 0,15 0
Ovriós Argo-Saroniset saaret 0,15 0
Aspronísi Kykladit 0,14 0
Glaronísi (Gláros) Kykladit 0,14 0
Kouvéli Korintinlahden saaret 0,14 0
Gaïdouronísi Kykladit 0,13 0
Madourí Jooniansaaret 0,13 0
Schoiniás Patraksenlahden saaret 0,13 2
Ágios Geórgios Kykladit 0,12 0
Evriókastro (Ovriókastro) Kykladit 0,12 0
Áspro (Aspronísi) Kykladit 0,11 0
Kolokythiá (Kolokýthas) Kreetan saaret 0,10 0
Spalathronísi 0,10 0
Aïmpelítsi 0,10 0
Voúvalos Amvrakikóslahden saaret 0,10 0
Glaronísi Korintinlahden saaret 0,10 0
Ágios Geórgios Korintinlahden saaret 0,10 0
Ágios Pétros (Petronísi) Argo-Saroniset saaret 0,10 0
Pénna 0,10 0
Ágios Efstáthios Kykladit 0,09 0
Ágios Isídoros 0,09 0
Anánes, ryhmän suurin saari Kykladit 0,09 0
Mikrí Akradiá Kykladit 0,09 0
Tsougkriáki Pohjoiset Sporadit 0,09 0
Eleftherónisos 0,08 0
Maragkós Pohjoiset Sporadit 0,08 0
Palaiósouda (Maráthi) Kreetan saaret 0,08 0
Tigáni Kykladit 0,08 0
Tsimintíri Kykladit 0,08 0
Kafkanás 0,07 0
Gátza Euboian saaret 0,07 0
Pezonísi Euboian saaret 0,07 0
Makronísi (Megalonísi) Kreetan saaret 0,06 0
Mikró Pohjoiset Sporadit 0,06 0
Ftená, suurempi Kykladit 0,06 0
Plateiá Argo-Saroniset saaret 0,06 0
Agía Triáda Euboian saaret 0,05 0
Diákopo Jooniansaaret (Diapontiset saaret) 0,05 0
Prasonísi Kykladit 0,05 0
Répi Pohjoiset Sporadit 0,05 0
Strongyló Kykladit 0,05 0
Ágios Nikólaos Argo-Saroniset saaret 0,04 0
Revmatonísi Kykladit 0,04 0
Strongylí Euboian saaret 0,04 0
Glaronísia, ryhmän suurin saari Kykladit 0,03 0
Mikronísi (Ágios Pávlos) Kreetan saaret 0,03 0
Mikronísi (Fanári) Kreetan saaret 0,03 0
Ftená, pienempi Kykladit 0,03 0
Savoúra Kreetan saaret 0,02 0
Lazaréta Kreetan saaret 0,02 0
Palaiókastro Dodekanesia 0,02 0
Apsifiá Korintinlahden saaret 0,01 0
Ágios Athanásios Korintinlahden saaret 0,01 0
Ágios Konstantínos Korintinlahden saaret 0,01 0
Prasonísi Korintinlahden saaret 0,01 0
Sáliagkos Kykladit 0,01 0
Ágios Ioánnis Argo-Saroniset saaret 0,01 0
Boúrtzi Argo-Saroniset saaret 0,00 0
Koumoundoúrou Argo-Saroniset saaret 0,00 0
Pavlopétri 0,00 0
Éxo Loúros Patraksenlahden saaret 0
Prokopánistos Patraksenlahden saaret 5
Tourlída Patraksenlahden saaret 15

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: el:Κατάλογος ελληνικών νησιών ανά πληθυσμό