Luettelo Kreikan linnuista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Kreikan linnuista. Se käsittää merkittävimmät Kreikassa luonnonvaraisina tavatut lintulajit.

Tieteellinen nimi Nimi suomeksi Heimo Lahko
Accipiter brevipes sirovarpushaukka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Accipiter gentilis kanahaukka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Accipiter nisus varpushaukka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Acrocephalus agricola kenttäkerttunen Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Acrocephalus arundinaceus rastaskerttunen Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Acrocephalus melanopogon osmankäämikerttunen Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Acrocephalus paludicola sarakerttunen Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Acrocephalus palustris luhtakerttunen Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Acrocephalus schoenobaenus ruokokerttunen Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Acrocephalus scirpaceus rytikerttunen Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Actitis hypoleucos rantasipi Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Actitis macularius amerikansipi Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Aegithalos caudatus pyrstötiainen Aegithalidae pyrstötiaiset Passeriformes varpuslinnut
Aegolius funereus helmipöllö Strigidae pöllöt Strigiformes pöllölinnut
Aegypius monachus munkkikorppikotka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Alauda arvensis kiuru Alaudidae kiurut Passeriformes varpuslinnut
Alcedo atthis kuningaskalastaja Alcedinidae kuningaskalastajat Coraciiformes säihkylinnut
Alectoris chukar vuoripyy Phasianidae aitokanat Galliformes kanalinnut
Alectoris graeca kivikkopyy Phasianidae aitokanat Galliformes kanalinnut
Alectoris rufa punapyy Phasianidae aitokanat Galliformes kanalinnut
Anas acuta jouhisorsa Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Anas clypeata lapasorsa Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Anas crecca tavi Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Anas discors sinisiipitavi Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Anas penelope haapana Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Anas platyrhynchos sinisorsa Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Anas querquedula heinätavi Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Anas strepera harmaasorsa Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Anser albifrons tundrahanhi Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Anser anser merihanhi Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Anser caerulescens lumihanhi Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Anser erythropus kiljuhanhi Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Anser fabalis metsähanhi Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Anthus campestris nummikirvinen Motacillidae västäräkit Passeriformes varpuslinnut
Anthus cervinus lapinkirvinen Motacillidae västäräkit Passeriformes varpuslinnut
Anthus petrosus luotokirvinen Motacillidae västäräkit Passeriformes varpuslinnut
Anthus pratensis niittykirvinen Motacillidae västäräkit Passeriformes varpuslinnut
Anthus richardi isokirvinen Motacillidae västäräkit Passeriformes varpuslinnut
Anthus spinoletta vuorikirvinen Motacillidae västäräkit Passeriformes varpuslinnut
Anthus trivialis metsäkirvinen Motacillidae västäräkit Passeriformes varpuslinnut
Apus affinis pikkukiitäjä Apodidae kiitäjät Apodiformes kiitäjälinnut
Apus apus tervapääsky Apodidae kiitäjät Apodiformes kiitäjälinnut
Apus melba alppikiitäjä Apodidae kiitäjät Apodiformes kiitäjälinnut
Apus pallidus vaaleakiitäjä Apodidae kiitäjät Apodiformes kiitäjälinnut
Aquila chrysaetos maakotka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Aquila clanga kiljukotka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Aquila fasciata vuorikotka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Aquila heliaca keisarikotka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Aquila nipalensis arokotka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Aquila pennata pikkukotka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Aquila pomarina pikkukiljukotka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Ardea cinerea harmaahaikara Ardeidae haikarat Ciconiiformes haikaralinnut
Ardea purpurea ruskohaikara Ardeidae haikarat Ciconiiformes haikaralinnut
Ardeola ralloides rääkkähaikara Ardeidae haikarat Ciconiiformes haikaralinnut
Arenaria interpres karikukko Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Asio flammeus suopöllö Strigidae pöllöt Strigiformes pöllölinnut
Asio otus sarvipöllö Strigidae pöllöt Strigiformes pöllölinnut
Athene noctua minervanpöllö Strigidae pöllöt Strigiformes pöllölinnut
Aythya ferina punasotka Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Aythya fuligula tukkasotka Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Aythya marila lapasotka Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Aythya nyroca ruskosotka Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Bartramia longicauda preeriakahlaaja Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Bombycilla garrulus tilhi Bombycillidae tilhet Passeriformes varpuslinnut
Botaurus stellaris kaulushaikara Ardeidae haikarat Ciconiiformes haikaralinnut
Branta bernicla sepelhanhi Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Branta ruficollis punakaulahanhi Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Bubo bubo huuhkaja Strigidae pöllöt Strigiformes pöllölinnut
Bubulcus ibis lehmähaikara Ardeidae haikarat Ciconiiformes haikaralinnut
Bucanetes githagineus aavikkotulkku Fringillidae peipot Passeriformes varpuslinnut
Bucephala clangula telkkä Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Burhinus oedicnemus paksujalka Burhinidae paksujalat Charadriiformes rantalinnut
Buteo buteo hiirihaukka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Buteo lagopus piekana Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Buteo rufinus arohiirihaukka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Calandrella brachydactyla lyhytvarvaskiuru Alaudidae kiurut Passeriformes varpuslinnut
Calandrella rufescens pikkukiuru Alaudidae kiurut Passeriformes varpuslinnut
Calidris alba pulmussirri Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Calidris alpina suosirri Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Calidris bairdii eskimosirri Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Calidris canutus isosirri Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Calidris falcinellus jänkäsirriäinen Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Calidris ferruginea kuovisirri Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Calidris fuscicollis valkoperäsirri Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Calidris himantopus pitkäkoipisirri Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Calidris maritima merisirri Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Calidris melanotos palsasirri Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Calidris minuta pikkusirri Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Calidris pugnax suokukko Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Calidris subruficollis tundravikla Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Calidris temminckii lapinsirri Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Calonectris diomedea välimerenliitäjä Procellariidae ulappaliitäjät Procellariiformes ulappakeijulinnut
Caprimulgus europaeus kehrääjä Caprimulgidae kehrääjät Caprimulgiformes kehrääjälinnut
Carduelis cannabina hemppo Fringillidae peipot Passeriformes varpuslinnut
Carduelis carduelis tikli Fringillidae peipot Passeriformes varpuslinnut
Carduelis chloris viherpeippo Fringillidae peipot Passeriformes varpuslinnut
Carduelis spinus vihervarpunen Fringillidae peipot Passeriformes varpuslinnut
Carpodacus erythrinus punavarpunen Fringillidae peipot Passeriformes varpuslinnut
Carpospiza brachydactyla arovarpunen Passeridae varpuset Passeriformes varpuslinnut
Cecropis daurica ruostepääsky Hirundinidae pääskyt Passeriformes varpuslinnut
Cercotrichas galactotes ruostepyrstö Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Certhia brachydactyla etelänpuukiipijä Certhiidae puukiipijät Passeriformes varpuslinnut
Certhia familiaris puukiipijä Certhiidae puukiipijät Passeriformes varpuslinnut
Ceryle rudis kirjokalastaja Alcedinidae kuningaskalastajat Coraciiformes säihkylinnut
Cettia cetti silkkikerttunen Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Charadrius alexandrinus mustajalkatylli Charadriidae kurmitsat Charadriiformes rantalinnut
Charadrius asiaticus kaspiantylli Charadriidae kurmitsat Charadriiformes rantalinnut
Charadrius dubius pikkutylli Charadriidae kurmitsat Charadriiformes rantalinnut
Charadrius hiaticula tylli Charadriidae kurmitsat Charadriiformes rantalinnut
Charadrius leschenaultii aavikkotylli Charadriidae kurmitsat Charadriiformes rantalinnut
Charadrius morinellus keräkurmitsa Charadriidae kurmitsat Charadriiformes rantalinnut
Charadrius pecuarius afrikantylli Charadriidae kurmitsat Charadriiformes rantalinnut
Chersophilus duponti kaitanokkakiuru Alaudidae kiurut Passeriformes varpuslinnut
Chlamydotis undulata lännenkaulustrappi Otididae trapit Gruiformes kurkilinnut
Chlidonias hybrida valkoposkitiira Sternidae tiirat Charadriiformes rantalinnut
Chlidonias leucopterus valkosiipitiira Sternidae tiirat Charadriiformes rantalinnut
Chlidonias niger mustatiira Sternidae tiirat Charadriiformes rantalinnut
Ciconia ciconia kattohaikara Ciconiidae kattohaikarat Ciconiiformes haikaralinnut
Ciconia nigra mustahaikara Ciconiidae kattohaikarat Ciconiiformes haikaralinnut
Cinclus cinclus koskikara Cinclidae koskikarat Passeriformes varpuslinnut
Circaetus gallicus käärmekotka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Circus aeruginosus ruskosuohaukka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Circus cyaneus sinisuohaukka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Circus macrourus arosuohaukka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Circus pygargus niittysuohaukka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Cisticola juncidis heinäkerttu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Clamator glandarius harakkakäki Cuculidae käet Cuculiformes käkilinnut
Clangula hyemalis alli Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Coccothraustes coccothraustes nokkavarpunen Fringillidae peipot Passeriformes varpuslinnut
Columba livia kalliokyyhky Columbidae kyyhkyt Columbiformes kyyhkylinnut
Columba oenas uuttukyyhky Columbidae kyyhkyt Columbiformes kyyhkylinnut
Columba palumbus sepelkyyhky Columbidae kyyhkyt Columbiformes kyyhkylinnut
Coracias garrulus sininärhi Coraciidae sininärhet Coraciiformes säihkylinnut
Corvus corax korppi Corvidae varikset Passeriformes varpuslinnut
Corvus corone varis Corvidae varikset Passeriformes varpuslinnut
Corvus frugilegus mustavaris Corvidae varikset Passeriformes varpuslinnut
Corvus monedula naakka Corvidae varikset Passeriformes varpuslinnut
Coturnix coturnix viiriäinen Phasianidae aitokanat Galliformes kanalinnut
Crex crex ruisrääkkä Rallidae rantakanat Gruiformes kurkilinnut
Cuculus canorus käki Cuculidae käet Cuculiformes käkilinnut
Cursorius cursor aavikkojuoksija Glareolidae pääskykahlaajat Charadriiformes rantalinnut
Cyanistes caeruleus sinitiainen Paridae tiaiset Passeriformes varpuslinnut
Cygnus columbianus pikkujoutsen Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Cygnus cygnus laulujoutsen Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Cygnus olor kyhmyjoutsen Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Delichon urbicum räystäspääsky Hirundinidae pääskyt Passeriformes varpuslinnut
Dendrocopos leucotos valkoselkätikka Picidae tikat Piciformes tikkalinnut
Dendrocopos major käpytikka Picidae tikat Piciformes tikkalinnut
Dendrocopos medius tammitikka Picidae tikat Piciformes tikkalinnut
Dendrocopos minor pikkutikka Picidae tikat Piciformes tikkalinnut
Dendrocopos syriacus syyriantikka Picidae tikat Piciformes tikkalinnut
Dryocopus martius palokärki Picidae tikat Piciformes tikkalinnut
Egretta alba jalohaikara Ardeidae haikarat Ciconiiformes haikaralinnut
Egretta ardesiaca varjostajahaikara Ardeidae haikarat Ciconiiformes haikaralinnut
Egretta garzetta silkkihaikara Ardeidae haikarat Ciconiiformes haikaralinnut
Egretta gularis riuttahaikara Ardeidae haikarat Ciconiiformes haikaralinnut
Elanus caeruleus liitohaukka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Emberiza aureola kultasirkku Emberizidae sirkut Passeriformes varpuslinnut
Emberiza caesia ruostekurkkusirkku Emberizidae sirkut Passeriformes varpuslinnut
Emberiza calandra harmaasirkku Emberizidae sirkut Passeriformes varpuslinnut
Emberiza cia vuorisirkku Emberizidae sirkut Passeriformes varpuslinnut
Emberiza cineracea keltapääsirkku Emberizidae sirkut Passeriformes varpuslinnut
Emberiza cirlus pensassirkku Emberizidae sirkut Passeriformes varpuslinnut
Emberiza citrinella keltasirkku Emberizidae sirkut Passeriformes varpuslinnut
Emberiza hortulana peltosirkku Emberizidae sirkut Passeriformes varpuslinnut
Emberiza leucocephalos mäntysirkku Emberizidae sirkut Passeriformes varpuslinnut
Emberiza melanocephala mustapääsirkku Emberizidae sirkut Passeriformes varpuslinnut
Emberiza pusilla pikkusirkku Emberizidae sirkut Passeriformes varpuslinnut
Emberiza rustica pohjansirkku Emberizidae sirkut Passeriformes varpuslinnut
Emberiza schoeniclus pajusirkku Emberizidae sirkut Passeriformes varpuslinnut
Eremophila alpestris tunturikiuru Alaudidae kiurut Passeriformes varpuslinnut
Erithacus rubecula punarinta Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Falco amurensis amurinhaukka Falconidae jalohaukat Falconiformes jalohaukkalinnut
Falco biarmicus keltapäähaukka Falconidae jalohaukat Falconiformes jalohaukkalinnut
Falco cherrug aavikkohaukka Falconidae jalohaukat Falconiformes jalohaukkalinnut
Falco columbarius ampuhaukka Falconidae jalohaukat Falconiformes jalohaukkalinnut
Falco eleonorae välimerenhaukka Falconidae jalohaukat Falconiformes jalohaukkalinnut
Falco naumanni pikkutuulihaukka Falconidae jalohaukat Falconiformes jalohaukkalinnut
Falco pelegrinoides arabihaukka Falconidae jalohaukat Falconiformes jalohaukkalinnut
Falco peregrinus muuttohaukka Falconidae jalohaukat Falconiformes jalohaukkalinnut
Falco subbuteo nuolihaukka Falconidae jalohaukat Falconiformes jalohaukkalinnut
Falco tinnunculus tuulihaukka Falconidae jalohaukat Falconiformes jalohaukkalinnut
Falco vespertinus punajalkahaukka Falconidae jalohaukat Falconiformes jalohaukkalinnut
Ficedula albicollis sepelsieppo Muscicapidae siepot Passeriformes varpuslinnut
Ficedula hypoleuca kirjosieppo Muscicapidae siepot Passeriformes varpuslinnut
Ficedula parva pikkusieppo Muscicapidae siepot Passeriformes varpuslinnut
Ficedula semitorquata balkaninsieppo Muscicapidae siepot Passeriformes varpuslinnut
Francolinus francolinus mustafrankoliini Phasianidae aitokanat Galliformes kanalinnut
Fringilla coelebs peippo Fringillidae peipot Passeriformes varpuslinnut
Fringilla montifringilla järripeippo Fringillidae peipot Passeriformes varpuslinnut
Fulica atra nokikana Rallidae rantakanat Gruiformes kurkilinnut
Galerida cristata töyhtökiuru Alaudidae kiurut Passeriformes varpuslinnut
Gallinago gallinago taivaanvuohi Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Gallinago media heinäkurppa Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Gallinula chloropus liejukana Rallidae rantakanat Gruiformes kurkilinnut
Garrulus glandarius närhi Corvidae varikset Passeriformes varpuslinnut
Gavia arctica kuikka Gaviidae kuikat Gaviiformes kuikkalinnut
Gavia immer amerikanjääkuikka Gaviidae kuikat Gaviiformes kuikkalinnut
Gavia stellata kaakkuri Gaviidae kuikat Gaviiformes kuikkalinnut
Gelochelidon nilotica hietatiira Sternidae tiirat Charadriiformes rantalinnut
Glareola nordmanni aropääskykahlaaja Glareolidae pääskykahlaajat Charadriiformes rantalinnut
Glareola pratincola pääskykahlaaja Glareolidae pääskykahlaajat Charadriiformes rantalinnut
Glaucidium passerinum varpuspöllö Strigidae pöllöt Strigiformes pöllölinnut
Grus grus kurki Gruidae kurjet Gruiformes kurkilinnut
Grus virgo neitokurki Gruidae kurjet Gruiformes kurkilinnut
Gypaetus barbatus partakorppikotka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Gyps fulvus hanhikorppikotka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Haematopus ostralegus meriharakka Haematopodidae meriharakat Charadriiformes rantalinnut
Halcyon smyrnensis smyrnankalastaja Alcedinidae kuningaskalastajat Coraciiformes säihkylinnut
Haliaeetus albicilla merikotka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Himantopus himantopus pitkäjalka Recurvirostridae avosetit Charadriiformes rantalinnut
Hippolais icterina kultarinta Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Hippolais olivetorum oliivikultarinta Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Hippolais polyglotta taiturikultarinta Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Hirundo rustica haarapääsky Hirundinidae pääskyt Passeriformes varpuslinnut
Hydrobates pelagicus merikeiju Hydrobatidae ulappakeijut Procellariiformes ulappakeijulinnut
Hydrocoloeus minutus pikkulokki Laridae lokit Charadriiformes rantalinnut
Hydroprogne caspia räyskä Sternidae tiirat Charadriiformes rantalinnut
Iduna caligata pikkukultarinta Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Iduna opaca iberiankultarinta Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Iduna pallida vaaleakultarinta Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Irania gutturalis kivikkosatakieli Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Ixobrychus minutus pikkuhaikara Ardeidae haikarat Ciconiiformes haikaralinnut
Jynx torquilla käenpiika Picidae tikat Piciformes tikkalinnut
Lanius collurio pikkulepinkäinen Laniidae lepinkäiset Passeriformes varpuslinnut
Lanius excubitor isolepinkäinen Laniidae lepinkäiset Passeriformes varpuslinnut
Lanius isabellinus punapyrstölepinkäinen Laniidae lepinkäiset Passeriformes varpuslinnut
Lanius meridionalis etelänisolepinkäinen Laniidae lepinkäiset Passeriformes varpuslinnut
Lanius minor mustaotsalepinkäinen Laniidae lepinkäiset Passeriformes varpuslinnut
Lanius nubicus valko-otsalepinkäinen Laniidae lepinkäiset Passeriformes varpuslinnut
Lanius senator punapäälepinkäinen Laniidae lepinkäiset Passeriformes varpuslinnut
Larus argentatus harmaalokki Laridae lokit Charadriiformes rantalinnut
Larus armenicus armenianlokki Laridae lokit Charadriiformes rantalinnut
Larus atricilla nokisiipilokki Laridae lokit Charadriiformes rantalinnut
Larus audouinii välimerenlokki Laridae lokit Charadriiformes rantalinnut
Larus cachinnans aroharmaalokki Laridae lokit Charadriiformes rantalinnut
Larus canus kalalokki Laridae lokit Charadriiformes rantalinnut
Larus fuscus selkälokki Laridae lokit Charadriiformes rantalinnut
Larus genei kaitanokkalokki Laridae lokit Charadriiformes rantalinnut
Larus glaucoides grönlanninlokki Laridae lokit Charadriiformes rantalinnut
Larus ichthyaetus mustapäälokki Laridae lokit Charadriiformes rantalinnut
Larus leucophthalmus valkosilmälokki Laridae lokit Charadriiformes rantalinnut
Larus marinus merilokki Laridae lokit Charadriiformes rantalinnut
Larus melanocephalus mustanmerenlokki Laridae lokit Charadriiformes rantalinnut
Larus michahellis etelänharmaalokki Laridae lokit Charadriiformes rantalinnut
Larus ridibundus naurulokki Laridae lokit Charadriiformes rantalinnut
Limnodromus scolopaceus tundrakurppelo Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Limosa lapponica punakuiri Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Limosa limosa mustapyrstökuiri Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Locustella fluviatilis viitasirkkalintu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Locustella luscinioides ruokosirkkalintu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Locustella naevia pensassirkkalintu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Lophophanes cristatus töyhtötiainen Paridae tiaiset Passeriformes varpuslinnut
Loxia curvirostra pikkukäpylintu Fringillidae peipot Passeriformes varpuslinnut
Lullula arborea kangaskiuru Alaudidae kiurut Passeriformes varpuslinnut
Luscinia luscinia satakieli Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Luscinia megarhynchos etelänsatakieli Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Luscinia svecica sinirinta Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Lymnocryptes minimus jänkäkurppa Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Marmaronetta angustirostris marmorisorsa Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Melanitta fusca pilkkasiipi Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Melanitta nigra mustalintu Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Melanocorypha bimaculata ylänkökiuru Alaudidae kiurut Passeriformes varpuslinnut
Melanocorypha calandra arokiuru Alaudidae kiurut Passeriformes varpuslinnut
Melanocorypha leucoptera valkosiipikiuru Alaudidae kiurut Passeriformes varpuslinnut
Melanocorypha yeltoniensis mustakiuru Alaudidae kiurut Passeriformes varpuslinnut
Mergellus albellus uivelo Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Mergus merganser isokoskelo Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Mergus serrator tukkakoskelo Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Merops apiaster mehiläissyöjä Meropidae mehiläissyöjät Coraciiformes säihkylinnut
Merops orientalis pikkumehiläissyöjä Meropidae mehiläissyöjät Coraciiformes säihkylinnut
Merops persicus vihermehiläissyöjä Meropidae mehiläissyöjät Coraciiformes säihkylinnut
Milvus migrans haarahaukka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Milvus milvus isohaarahaukka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Monticola saxatilis kivikkorastas Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Monticola solitarius sinirastas Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Montifringilla nivalis lumivarpunen Passeridae varpuset Passeriformes varpuslinnut
Morus bassanus suula Sulidae suulat Pelecaniformes pelikaanilinnut
Motacilla alba västäräkki Motacillidae västäräkit Passeriformes varpuslinnut
Motacilla cinerea virtavästäräkki Motacillidae västäräkit Passeriformes varpuslinnut
Motacilla citreola sitruunavästäräkki Motacillidae västäräkit Passeriformes varpuslinnut
Motacilla flava keltavästäräkki Motacillidae västäräkit Passeriformes varpuslinnut
Muscicapa dauurica ruskosieppo Muscicapidae siepot Passeriformes varpuslinnut
Muscicapa striata harmaasieppo Muscicapidae siepot Passeriformes varpuslinnut
Neophron percnopterus pikkukorppikotka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Netta rufina punapäänarsku Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Nucifraga caryocatactes pähkinähakki Corvidae varikset Passeriformes varpuslinnut
Numenius arquata kuovi Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Numenius phaeopus pikkukuovi Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Numenius tenuirostris kaitanokkakuovi Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Nycticorax nycticorax yöhaikara Ardeidae haikarat Ciconiiformes haikaralinnut
Oenanthe deserti aavikkotasku Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Oenanthe finschii valkoselkätasku Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Oenanthe hispanica rusotasku Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Oenanthe isabellina arotasku Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Oenanthe leucopyga kalottitasku Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Oenanthe leucura mustatasku Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Oenanthe monacha hupputasku Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Oenanthe oenanthe kivitasku Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Oenanthe pleschanka nunnatasku Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Onychoprion anaethetus ohjasnokitiira Sternidae tiirat Charadriiformes rantalinnut
Oriolus oriolus kuhankeittäjä Oriolidae kuhankeittäjät Passeriformes varpuslinnut
Otis tarda isotrappi Otididae trapit Gruiformes kurkilinnut
Otus scops kyläpöllönen Strigidae pöllöt Strigiformes pöllölinnut
Oxyura leucocephala valkopääsorsa Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Pandion haliaetus sääksi Pandionidae sääkset Accipitriformes petolinnut
Panurus biarmicus viiksitimali Timaliidae timalit Passeriformes varpuslinnut
Parus major talitiainen Paridae tiaiset Passeriformes varpuslinnut
Passer domesticus varpunen Passeridae varpuset Passeriformes varpuslinnut
Passer hispaniolensis pensasvarpunen Passeridae varpuset Passeriformes varpuslinnut
Passer moabiticus tamariskivarpunen Passeridae varpuset Passeriformes varpuslinnut
Passer montanus pikkuvarpunen Passeridae varpuset Passeriformes varpuslinnut
Pastor roseus punakottarainen Sturnidae kottaraiset Passeriformes varpuslinnut
Pelecanus crispus kiharapelikaani Pelecanidae pelikaanit Pelecaniformes pelikaanilinnut
Pelecanus onocrotalus pelikaani Pelecanidae pelikaanit Pelecaniformes pelikaanilinnut
Perdix perdix peltopyy Phasianidae aitokanat Galliformes kanalinnut
Periparus ater kuusitiainen Paridae tiaiset Passeriformes varpuslinnut
Pernis apivorus mehiläishaukka Accipitridae haukat Accipitriformes petolinnut
Petronia petronia kalliovarpunen Passeridae varpuset Passeriformes varpuslinnut
Phalacrocorax aristotelis karimetso Phalacrocoracidae merimetsot Pelecaniformes pelikaanilinnut
Phalacrocorax carbo merimetso Phalacrocoracidae merimetsot Pelecaniformes pelikaanilinnut
Phalacrocorax pygmeus pikkumerimetso Phalacrocoracidae merimetsot Pelecaniformes pelikaanilinnut
Phalaropus fulicarius isovesipääsky Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Phalaropus lobatus vesipääsky Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Phalaropus tricolor amerikanvesipääsky Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Phasianus colchicus fasaani Phasianidae aitokanat Galliformes kanalinnut
Phoenicopterus roseus flamingo Phoenicopteridae flamingot Phoenicopteriformes flamingolinnut
Phoenicurus moussieri sepelleppälintu Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Phoenicurus ochruros mustaleppälintu Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Phoenicurus phoenicurus leppälintu Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Phylloscopus bonelli vuoriuunilintu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Phylloscopus borealis lapinuunilintu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Phylloscopus collybita tiltaltti Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Phylloscopus fuscatus ruskouunilintu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Phylloscopus humei kashmirinuunilintu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Phylloscopus ibericus iberiantiltaltti Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Phylloscopus inornatus taigauunilintu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Phylloscopus nitidus kaukasianuunilintu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Phylloscopus orientalis balkaninuunilintu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Phylloscopus proregulus hippiäisuunilintu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Phylloscopus sibilatrix sirittäjä Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Phylloscopus trochilus pajulintu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Pica pica harakka Corvidae varikset Passeriformes varpuslinnut
Picoides tridactylus pohjantikka Picidae tikat Piciformes tikkalinnut
Picus canus harmaapäätikka Picidae tikat Piciformes tikkalinnut
Picus viridis vihertikka Picidae tikat Piciformes tikkalinnut
Platalea leucorodia kapustahaikara Threskiornithidae iibikset Ciconiiformes haikaralinnut
Plectrophenax nivalis pulmunen Emberizidae sirkut Passeriformes varpuslinnut
Plegadis falcinellus pronssi-iibis Threskiornithidae iibikset Ciconiiformes haikaralinnut
Pluvialis apricaria kapustarinta Charadriidae kurmitsat Charadriiformes rantalinnut
Pluvialis fulva siperiankurmitsa Charadriidae kurmitsat Charadriiformes rantalinnut
Pluvialis squatarola tundrakurmitsa Charadriidae kurmitsat Charadriiformes rantalinnut
Podiceps auritus mustakurkku-uikku Podicipedidae uikut Podicipediformes uikkulinnut
Podiceps cristatus silkkiuikku Podicipedidae uikut Podicipediformes uikkulinnut
Podiceps grisegena härkälintu Podicipedidae uikut Podicipediformes uikkulinnut
Podiceps nigricollis mustakaulauikku Podicipedidae uikut Podicipediformes uikkulinnut
Poecile lugubris balkanintiainen Paridae tiaiset Passeriformes varpuslinnut
Poecile montanus hömötiainen Paridae tiaiset Passeriformes varpuslinnut
Poecile palustris viitatiainen Paridae tiaiset Passeriformes varpuslinnut
Porphyrio alleni kurnuliejukana Rallidae rantakanat Gruiformes kurkilinnut
Porphyrio porphyrio sulttaanikana Rallidae rantakanat Gruiformes kurkilinnut
Porzana parva pikkuhuitti Rallidae rantakanat Gruiformes kurkilinnut
Porzana porzana luhtahuitti Rallidae rantakanat Gruiformes kurkilinnut
Porzana pusilla kääpiöhuitti Rallidae rantakanat Gruiformes kurkilinnut
Prunella collaris alppirautiainen Prunellidae rautiaiset Passeriformes varpuslinnut
Prunella modularis rautiainen Prunellidae rautiaiset Passeriformes varpuslinnut
Psittacula krameri kauluskaija Psittacidae papukaijat Psittaciformes papukaijalinnut
Pterocles alchata jouhihietakyyhky Pteroclidae hietakyyhkylinnut Pteroclidiformes hietakyyhkylinnut
Pterocles orientalis hietakyyhky Pteroclidae hietakyyhkylinnut Pteroclidiformes hietakyyhkylinnut
Ptyonoprogne rupestris kalliopääsky Hirundinidae pääskyt Passeriformes varpuslinnut
Puffinus gravis isoliitäjä Procellariidae ulappaliitäjät Procellariiformes ulappakeijulinnut
Puffinus mauretanicus baleaarienliitäjä Procellariidae ulappaliitäjät Procellariiformes ulappakeijulinnut
Puffinus yelkouan idänpikkuliitäjä Procellariidae ulappaliitäjät Procellariiformes ulappakeijulinnut
Pyrrhocorax graculus alppinaakka Corvidae varikset Passeriformes varpuslinnut
Pyrrhocorax pyrrhocorax alppivaris Corvidae varikset Passeriformes varpuslinnut
Pyrrhula pyrrhula punatulkku Fringillidae peipot Passeriformes varpuslinnut
Rallus aquaticus luhtakana Rallidae rantakanat Gruiformes kurkilinnut
Recurvirostra avosetta avosetti Recurvirostridae avosetit Charadriiformes rantalinnut
Regulus ignicapilla tulipäähippiäinen Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Regulus regulus hippiäinen Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Remiz pendulinus pussitiainen Remizidae pussitiaiset Passeriformes varpuslinnut
Riparia riparia törmäpääsky Hirundinidae pääskyt Passeriformes varpuslinnut
Rissa tridactyla pikkukajava Laridae lokit Charadriiformes rantalinnut
Saxicola maurus sepeltasku Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Saxicola rubetra pensastasku Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Saxicola rubicola mustapäätasku Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Scolopax rusticola lehtokurppa Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Serinus pusillus kultahemppo Fringillidae peipot Passeriformes varpuslinnut
Serinus serinus keltahemppo Fringillidae peipot Passeriformes varpuslinnut
Sitta europaea pähkinänakkeli Sittidae nakkelit Passeriformes varpuslinnut
Sitta krueperi punarintanakkeli Sittidae nakkelit Passeriformes varpuslinnut
Sitta neumayer kallionakkeli Sittidae nakkelit Passeriformes varpuslinnut
Somateria mollissima haahka Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Stercorarius longicaudus tunturikihu Stercorariidae kihut Charadriiformes rantalinnut
Stercorarius parasiticus merikihu Stercorariidae kihut Charadriiformes rantalinnut
Stercorarius pomarinus leveäpyrstökihu Stercorariidae kihut Charadriiformes rantalinnut
Stercorarius skua isokihu Stercorariidae kihut Charadriiformes rantalinnut
Sterna bengalensis pikkutöyhtötiira Sternidae tiirat Charadriiformes rantalinnut
Sterna hirundo kalatiira Sternidae tiirat Charadriiformes rantalinnut
Sterna paradisaea lapintiira Sternidae tiirat Charadriiformes rantalinnut
Sterna sandvicensis riuttatiira Sternidae tiirat Charadriiformes rantalinnut
Sternula albifrons pikkutiira Sternidae tiirat Charadriiformes rantalinnut
Streptopelia decaocto turkinkyyhky Columbidae kyyhkyt Columbiformes kyyhkylinnut
Streptopelia orientalis idänturturikyyhky Columbidae kyyhkyt Columbiformes kyyhkylinnut
Streptopelia senegalensis palmukyyhky Columbidae kyyhkyt Columbiformes kyyhkylinnut
Streptopelia turtur turturikyyhky Columbidae kyyhkyt Columbiformes kyyhkylinnut
Strix aluco lehtopöllö Strigidae pöllöt Strigiformes pöllölinnut
Strix uralensis viirupöllö Strigidae pöllöt Strigiformes pöllölinnut
Sturnus unicolor mustakottarainen Sturnidae kottaraiset Passeriformes varpuslinnut
Sturnus vulgaris kottarainen Sturnidae kottaraiset Passeriformes varpuslinnut
Sylvia atricapilla mustapääkerttu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Sylvia borin lehtokerttu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Sylvia cantillans idänrusokerttu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Sylvia communis pensaskerttu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Sylvia conspicillata pikkupensaskerttu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Sylvia crassirostris idänorfeuskerttu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Sylvia curruca hernekerttu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Sylvia melanocephala samettipääkerttu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Sylvia nisoria kirjokerttu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Sylvia rueppelli mustakurkkukerttu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Sylvia sarda sardiniankerttu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Sylvia undata ruskokerttu Sylviidae kertut Passeriformes varpuslinnut
Syrrhaptes paradoxus arokyyhky Pteroclidae hietakyyhkylinnut Pteroclidiformes hietakyyhkylinnut
Tachybaptus ruficollis pikku-uikku Podicipedidae uikut Podicipediformes uikkulinnut
Tadorna ferruginea ruostesorsa Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Tadorna tadorna ristisorsa Anatidae sorsat Anseriformes sorsalinnut
Tetrao tetrix teeri Phasianidae aitokanat Galliformes kanalinnut
Tetrao urogallus metso Phasianidae aitokanat Galliformes kanalinnut
Tetrastes bonasia pyy Phasianidae aitokanat Galliformes kanalinnut
Tetrax tetrax pikkutrappi Otididae trapit Gruiformes kurkilinnut
Tichodroma muraria kalliokiipijä Sittidae nakkelit Passeriformes varpuslinnut
Tringa erythropus mustaviklo Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Tringa flavipes keltajalkaviklo Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Tringa glareola liro Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Tringa nebularia valkoviklo Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Tringa ochropus metsäviklo Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Tringa stagnatilis lampiviklo Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Tringa totanus punajalkaviklo Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Troglodytes troglodytes peukaloinen Troglodytidae peukaloiset Passeriformes varpuslinnut
Turdus atrogularis mustakaularastas Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Turdus iliacus punakylkirastas Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Turdus merula mustarastas Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Turdus philomelos laulurastas Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Turdus pilaris räkättirastas Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Turdus torquatus sepelrastas Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Turdus viscivorus kulorastas Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut
Tyto alba tornipöllö Tytonidae tornipöllöt Strigiformes pöllölinnut
Upupa epops harjalintu Upupidae harjalinnut Coraciiformes säihkylinnut
Vanellus gregarius arohyyppä Charadriidae kurmitsat Charadriiformes rantalinnut
Vanellus leucurus suohyyppä Charadriidae kurmitsat Charadriiformes rantalinnut
Vanellus spinosus kynsihyyppä Charadriidae kurmitsat Charadriiformes rantalinnut
Vanellus vanellus töyhtöhyyppä Charadriidae kurmitsat Charadriiformes rantalinnut
Xenus cinereus rantakurvi Scolopacidae kurpat Charadriiformes rantalinnut
Zoothera dauma suomurastas Turdidae rastaat Passeriformes varpuslinnut

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]