Luettelo Kostajista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kostajat on supersankareista koostuva fiktiivinen supersankarijoukko, jonka seikkailuja julkaisee Marvel Comics. Lehtinumerot viittaavat alkuperäisiin Yhdysvalloissa julkaistuihin lehtiin.

Artikkeli on keskeneräinen.

Alkuperäiset kostajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Oikea nimi Liittyi Ensisijaiset voimat Muuta
Rautamies Tony Stark Avengers #1 Superhaarniska, joka antaa käyttäjälleen suuret voimat, nopeuden ja lentokyvyn. Stark rakensi ystävällisemmän näköisen punakultaisen haarniskan Avengers #3, jotta ihmiset eivät pelkäisi häntä.
Thor Thor Odinson Avengers #1 Supervahva, lentokyky, maaginen vasara, sään hallinta. Lyömällä vasaransa maahan Thorista tulee tavallinen ihminen Donald Blake ja vasarasta keppi.
Hulk Robert Bruce Banner Avengers #1 Supervahva ja kestävä, haavoittumaton. Hulk erosi tiimistä jo Avengers #2.
Ampiainen Janet Van Dyne Avengers #1 Kutistuminen, lentokyky, bio-sähköiskut. Ampiainen keksi nimen Kostajat-ryhmälle.
Muurahaismies Henry Hank Pym Avengers #1 Koon muutos, muurahaisille puhuminen. Pym on käyttänyt myös nimiä Jättiläinen, Kimalainen, Goljatti ja Ampiainen.

1960-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Oikea nimi Liittyi Ensisijaiset voimat Muuta
Kapteeni Amerikka Steve Rogers Avengers #4 Mestaritaistelija, supervahva, kestävä ja nopea. Kapteeni Amerikka jäätyi Toisen maailmansodan tiimmellyksessä ja oli jäässä 20 vuotta kunnes Kostajat löysivät hänet.
Haukansilmä Clint Barton Avengers #16 Mestarillinen jousiampuja. Ex-rikollinen, joka paransi tapansa liittyäkseen ryhmään.
Elohopea Pietro Maximoff Avengers #16 Super nopea. Elohopea kuului ennen Pahojen mutanttien veljeskuntaan, joka oli Ryhmä-X:n vihollinen.
Purppuranoita Wanda Maximoff Avengers #16 Todellisuutta muuttavat Hex-iskut. Elohopean sisko.
Miekkamies Jacques Duquesne Avengers #20 Taitava miekkailija, miekka ampuu tulta, salamoita, myrkkykaasua ja energialatauksia. Entinen rikollinen, Haukansilmän opettaja.
Herkules Herakles Avengers #45 Super vahva,kestävä ja nopea. Zeuksen poika. Kuolematon kreikkalainen jumala.
Musta Pantteri T´Challa Avengers #52 Supertarkat aistit. Supervahva, kestävä ja nopea. Wakandan kuningas.
Vision Vision Avengers #58 Tiheyden muuttelu, lentokyky, energiasäteiden ampuminen. Ultron loi Visionin alun perin tuhoamaan Kostajat, mutta hän kapinoi luojaansa vastaan.
Musta Ritari Dane Whitman Avengers #71 Mestaritaistelija ja miekkailija. Miekka läpäisee mitä vain. Hänen miekkansa on Exalibur, jonka Merlin takoi aikoinaan kuningas Arthurille.

1970-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Oikea Nimi Liittyi Ensisijaiset voimat Muuta
Musta Leski Natasha Romanoff Avengers #111 Mestaritaistelija, yliluonnolliset refleksit ja kestävyys. Musta Leski oli ennen venäläinen vakooja, mutta vaihtoi puolta.
Mantis Brandt Avengers #114 Telepatia, empatia, kasveille puhuminen. Erosi pian ja liittyi Galaksin vartioihin.
Two-Gun-Kid Matthew Hawk Avengers #142 Mestarillinen ampuja ja ratsastaja. Liittyi tiimiin Kostajien matkustaessa menneisyyteen, villiin länteen.
Pirunkissa Patsy Walker Avengers #151 Mestari taistelemaan, psioniset voimat. Myi sielunsa Daimon Hellstormille
Peto Henry Hank McCoy Avengers #151 Yliluonnollisen vahva, ketterä ja tasapaino. Tavallista nopeampi juoksemaan ja parantumaan. Entinen Ryhmä-X:n jäsen.
Kuukäärme Heather Douglas Avengers#151 Telepatia ja telekinesia. Liittyi myöhemmin Adam Warlockin Ikuisuusvahteihin.
Ihmemies Simon Williams Circa Avengers #158 Hallitsee ioni-energiaa, supervahva, nopea, kestävä ja teknisesti kuolematon. Ensimmäinen esiintyminen tapahtui Avengers #9, jossa hän kuoli, mutta palasi myöhemmin henkiin.
Neiti Ihme Carol Danvers Avengers #183 Energia säteet, lentokyky, yliluonnollinen kestävyys, vahvuus ja nopeus. Carol on käyttänyt myös nimiä Sotalintu, Binari ja Kapteeni Ihme.
Haukka Sam Wilson Avengers #184 Lentotaito, telepaattinen yhteys lintuihin. Haukka oli Kapteeni Amerikan ystävä jo kauan ennen Kostajiin liittymistään.

1980-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Oikea nimi Liittyi Ensisijaiset voimat Muuta
Tigra Greer Grant Nelson Avengers #211 Super aistit, vahvuus, kestävyys ja nopeus Ennen supervoimia hän oli kissa asuinen sankari Kissa.
Hulktar Jennifer Walters Avengers #221 Super vahva ja kestävä. Hulkin serkku ja asianajaja.
Fotoni Monica Rambeau Avengers #231 Voi muuttaa kehonsa fotoneiksi. Liittyi Kostajiin että nämä voisivat auttaa häntä harjoittelemaan voimien käyttöä. Hänestä tuli myöhemmin ryhmän johtaja.
Tähtikettu Eros Avengers #243 Super vahva, lentokyky, teknisesti kuolematon. Thanoksen veli.
Matkijalintu Barbara Morse West Coast Avengers #1 Mestari taistelija, akrobaatti ja vakooja. Entinen YPKVV:n agentti ja Haukansilmän ex-vaimo.
Sotakone James Rhodey Rhodes West Coast Avengers #1 Superhaarniska. Tony Starkin ystävä. Käyttänyt myös nimiä Rautamies ja Rautapatriootti.
Namor Namor McKenzie Avengers #262 Veden alla hengittäminen, lentokyky, super vahvuus ja nopeus. Atlantiksen kuningas. Taisteli Toisessa maailmansodassa Kapteeni Amerikan rinnalla.
Möykky Ben Grimm West Coast Avengers V2 #9 Super vahva ja kestävä. Liittyi Länsirannikon Kostajiin väliaikaisesti erottuaan Ihmenelosista.
Tohtori Druidi Anthony Ludgate Druid Avengers #248 Magian hallitsija, hypnoosi, telepatia ja telekinesia. Harjoitteli Tohtori Oudon opettajan Muinaisen opissa.
Tulilintu Bonita Juarez West Coast Avengers V2 #24 Tulen hallinta ja lentokyky. Kuului ennen ryhmään nimeltä Rangers.
Kuuritari Marc Spector West Coast Avengers V2 #33 Fyysinen voima vaihtelee kuun suuruuden mukaan sekä mestari taistelija. Sai voimansa egyptiläiseltä Khonshu jumalalta.
D-Mies Dennis Dunphy Captain America #349 Super vahva ja kestävä. D-Mies on entinen painija ja kärsii usein sydänvaivoista.
Herra Fantastinen Reed Richards Avengers #300 Kyky venyttää kehoaan erittäin monipuolisesti. Reed ja Sue liittyivät Kostajiin vain lyhyeksi aikaa.
Näkymätön Nainen Sue Storm-Richards Avengers #300 Kyky muuttua näkymättömäksi ja luoda voimakenttiä. Reed ja Sue liittyivät Kostajiin vain lyhyeksi aikaa.
Gilgamesh tuntematon Avengers #300 Super vahva, kestävä, ampuu energia säteitä ja teknisesti kuolematon. Gilgamesh kuuluu ikuisiin eli geeneettisesti muokattuihin superihmisten rotuun.
USAgentti John Walker West Coast Avengers V2 #44 Super vahva,kestävä ja nopea. USAgenttista suunniteltiin uutta Kapteeni Amerikkaa, kun Steve Rogers otti nimen Kapteeni.
Kvasaari Wendell Vaughn Avengers Annual #18 Energia säteet, super nopeus, avaruudessa lentäminen. Wendell oli ennen S.H.I.E.L.D:in agentti kunnes sai kvanttirannekkeet.
Ihmissoihtu Jim Hammond Avengers: West Coast #50 Kyky hallita tulta, lentotaito. Ihmissoihtu on androidi ja taisteli toisessa maailmansodassa Kapteeni Amerikan rinnalla.

1990-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Oikea nimi Liittyi Ensisijaiset voimat Muuta
Sersi Sersi Avengers #314 Kuolemattomuus, telepatia, energia säteet. Kuuluu ikuisiin.
Hämähäkkimies Peter Parker Avengers #316 Super vahva, kestävä ja nopea. Seinillä kiipely ja hämähäkin vaisto. Kapteeni Amerikan kehotuksesta siirtyi varajäseneksi.
Keihäsrausku Walter Newell Circa Avengers #319 Vedessä liikkuva ja sähköä ampuva puku. Liittyi Kostajiin näiden suorittaessa vedenalaista tehtävää.
Raivo Elvin Haliday Avengers #329 Super vahva, kestävä ja nopea. Oikeasti Raivo on vain 12-vuotias mutta saadessaan voimansa hän sai aikuisen kehon.
Hiekkamies William Baker Avengers #329 Pystyy hallitsemaan ja muuttumaan hiekaksi. Entinen Hämähäkkimehen vihollinen.
Konemies X-51/Aaron Stack Avengers: West Coast #69 Venyvät raajat, super vahvuus la lentokyky. Konemies on robotti joka on tuhoutunut usein mutta koottu aina uudestaan.
Elosalama Miguel Santos Avengers: West Coast #74 Salamaksi muuttuminen. Ensimmäinen Elosalama kuoli taistellesaan Hulkia vastaan.
Hämähäkkinainen II Julia Carpenter Avengers: West Coast #74 Super vahva, nopea, kestävä ja psionisten verkkojen tekeminen. Liittyi Kostajiin näiden taistellessa Tohtori Demonicusta vastaan.
Thunderstrike Eric Masterson Avengers #343 Super vahva, lentokyky, maaginen vasara ja säänhallinta. Tuurasi Thoria kun tämä ei pystynyt nostamaan vasaraansa.
Kristalli Crystalia Amaquelin Avengers #343 Elementtien hallinta. Epäinhimillisten prinsessa.
Yöhaukka Chris Powell Avengers West Coast: #94 Super vahva, lentokyky ja energiasäteet. Pystyy siirtämään mielensä androidikehoon amuletin avulla.
Tulitähti Angelica Jones Avengers V3 #7 Mikroaaltojen hallinta ja lentokyky. Entinen Uusien Sotureiden jäsen.
Oikeus Vance Astrovik Avengers V3 #7 Telekinesia. Entinen Uusien soturien jäsen.

2000-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Oikea nimi Liittyi Ensisijaiset voimat Muuta
Triathlon Delroy Garrett Jr. Avengers V3 #27 Super vahva ja nopea. Skrullinäkö. Auttoi tunnistamaan Kostajiin soluttautuneet skrullit.
Hopeakynsi Maria de Guadalupe Avengers V3 #30 Eläimiksi muuttuminen. Kostajien hovimestari Jarvis auttoi Hopeakynnen kotikylää kun tämä oli vielä lapsi.
Herttajätkä Jack Hart Avengers V3 #43 Zero-energian hallinta, lentokyky ja supervahvuus. Herttajätkä sekosi ja räjähti tuhoten Kostajien kartanon ja tappaen muurahaismiehen.
Muurahaismies II Scott Lang Avengers V3 #64 Koon muutos, muurahaisten hallinta ja bio säteet. Toinen Muurahaismiehen nimen kantaja.
Leijonamieli Kelsey Leigh Avengers V3 #81 Super vahvuus ja aistit, lentokyky ja voimakenttien luonti. Uhrasi itsensä pelastaakseen Kapteeni Amerikan, mutta heräsi myöhemmin henkiin.
Luke Cage Carl Lucas New Avengers #3 Super vahvuus ja rikkoutumaton iho. Liittyi Kostajiin Kapteeni Amerikan pyynöstä Lautan vankilapaon jälkeen
Wolverine James Logan Howlett New Avengers #6 Super aistit, nopea parantuminen ja Adamantium luuranko ja kynnet Liittyi myös Lautan vankilapaon yhteydessä. On kuulunut myös pitkään Ryhmä-X:ään.
Vartiomies Robert Reynolds New Avengers #10 Miljoonan räjähtävän auringon voimat. Maailman vahvin supersankari.
Kaiku Maya Lopez New Avengers #11 Valokuva refleksit. Kuuro supersankari.
Tohtori Outo Stephen Strange New Avengers #27 Suuret maagiset voimat. Liittyi Kapteeni Amerikan joukkoihin Supersankareiden sisällissodan loppupuolella.
Rautanyrkki Danny Rand New Avengers #27 Chi-voiman kanavoiminen ja mestari taistelija. Liittyi Kapteeni Amerikan joukkoihin supersankareiden sisällissodan loppupuolella.
Ares Ares Mighty Avengers #1 Super vahva, nopea ja lähes haavoittumaton. Olympoksen sodanjumala.
Talvisotilas James Buchanan Bucky Barnes New Avengers #48 Mestari lentäjä ja vakooja sekä metallikäsi. Kapteeni Amerikan partneri toisen maailmansodan ajoilta.
Hämähäkkinainen Jessica Drew New Avengers #48 Super vahva ja kestävä, lentokyky ja biomyrkky säteet. Aluksi ryhmään liittyi Hämähäkkinaisen hahmon ottanut skrulli.
Amadeus Cho Amadeus Cho Mighty Avengers #21 Super älykäs. Häntä sanotaan maailman seitsemänneksi älykkäimmäksi ihmiseksi.
Jocasta Jocasta Mighty Avengers #21 Silmä säteet, voimakentät ja supervahvuus. Ultronin rakentama robotti joka kääntyi isäntäänsä vastaan.

2010-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Oikea nimi Liittyi Ensisijaiset voimat Muuta
Valkyyria Brunnhilde Secret Avengers #1 Super vahva, kestävä ja nopea sekä taitava miekkailija. Kuuluu myös Valhalan valkyyrioihin.
Muurahaismies III Eric O'Grady Secret Avengers #1 Koon muutos, muurahaisten hallinta. Kolmas ja uusin muurahaismiehen nimeä kantanut.
Agentti 13 Sharon Carter Secret Avengers #1 Agentti koulutus ja hyvä ampuja. Kapteeni Amerikan tyttöystävä.
Nova Richard Rider Secret Avengers #1 Nova voima, lentokyky. Kapteeni Amerikka kokosi Valkyrian muurahaismiehen Novan ja Agentti 13 yhteen pimeän ajan alussa.
Kapteeni Britannia Brian Braddock Age of Heroes #1 Super vahvuus, kestävyys ja aistit sekä lentokyky. Ryhmä-X:n Tajunnan kaksoisveli ja Brittiläisen supersankariryhmän Exaliburin johtaja.
Jessica Jones Jessica Jones New Avengers V2 #1 Super vahvuus ja lentokyky. Lopetti supersankarin uran mutta mentyään naimisiin Luke Cagen kanssa hän liittyi kostajiin.
Ihmepoika Noh-Varr Avengers V4 #6 Super vahvuus ja nopeus sekä seinillä kiipeily. Krii soturi toisesta aikajanasta joka nimettiin maan suojeliaksi.
Punainen Hulk Thanddeus Thunderbolt Ross Avengers V4 #12 Super vahva ja lähes haavoittumaton. Jahtasi Hulkkia monta vuotta ennen kuin hänestä itsestän tuli Hulk
Daredevill Matt Murdock New Avengers V2 #16 Super aistit (paitsi näkö), tutkaaisti ja mestari taistelija. Daredevilliä on pyydetty monesti kostajiin mutta ei ole suostunut ennen Fear Itself tarinaa.
Storm Ororo Monroe Avengers V4 #19 Sään hallinta. Liittyi kun hänen miehensä Musta pantteri kieltäytyi liittymästä uudelleen.
Quake Daisy Johnson Avengers V4 #19 Maanjäristysten luonti. MCU:ssa Johnsonia kutsutaan Skyeksi ja hän kuuluu S.H.I.E.L.D:in agentteihin.
Agentti Venom Eugene Flash Thompson Secret Avengers #23 Muodonmuutos, Super vahvuus ja kestävyys. Peter Parkerin kaveri Flash yhdistyi Venomiin menetettyään jalkansa ja liittyi Kostajiin.
Havok Alex Summers Uncanny Avengers #1 Energia säteet. Liittyi Kapteeni Amerikan joukkoihin Kostajat vs Ryhmä-X tarinan aikana.
Auringonpilkku Roberto da Costa Avengers V5 #1 Aurinko energian hallinta. Liittyi koska halusi olla pidetty eikä pelätty kuten kun hän oli Ryhmä-X:ssä.
Kanuunankuula Sam Guthrie Avengers V5 #1 Lentäminen läpäisemättömässä voimakentässä. Liittyi koska halusi olla pidetty eikä pelätty kuten kun hän oli Ryhmä-X:ssä.
Manifold Eden Fesi Avengers V5 #1 Telesiirtyminen Auttoi pelastamaan Kostajat Marsista.
Shang-Chi Shang-Chi Avengers V5 #1 Kungfumestari. Auttoi pelastamaan Kostajat Marsista.
Kapteeni Universumi Tamara Devoux Avengers V5 #1 Energian manipulointi Sai Engima voimansa auto onnettomuudessa ja auttoi kostajia marsissa.
Murskaaja Izzy Kane Avengers V5 #1 Super vahvuus, kestävyys, energian hallinta ja Penta näkö. Kuulunut myös Omega-lentueeseen.
Hyperion Marcus Milton Avrngers V5 #1 Kosmisen energian hallinta, super vahvuus kestävyys ja nopeus sekä lentotaito. Hyperion on kotoisin toisesta universumista.
Ylivoimainen Hämähäkkimies Otto Octavius/Peter Parker Circa Avengers V5 #6 Super vahvuus, kestävyys ja nopeus sekä hämähäkinvaisto. Tohtori mustekala vaihtoi mieliä hämähäkkimiehen kanssa juuri ennen kuolemaansa ja valtasi tämän elämän tullakseen suuremmaksi sankariksi mitä Peter ikinä oli.
Rogue Anna Marie Uncanny Avengers #4 Toisten voimien ja mielien imeminen kosketuksella. Liittyi pitääkseen silmällä Purppuranoitaa johon hän ei luottanut.
Aurinkotuli Shiro Yoshida Uncanny Avengers #5 Plasman luonti ja lentäminen. Entinen Ryhmä-X:n jäsen.