Luettelo Kiinan kansantasavallan kaupungeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Kiinan kansantasavallassa sijaitsevista kaupungeista. Luettelo on kaksiosainen. Ensin on listattu suurimmat kaupungit väkilukunsa mukaan. Artikkelin toinen osa sisältää laajemman luettelon kaupungeista. Jälkimmäinen luettelo on ainakin alkuvaiheessa puutteellinen.

Luettelo Kiinan suurimmista kaupungeista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taulukossa on lueteltu Kiinan asukasluvultaan suurimmat kaupungit. Luettelo sisältää toistaiseksi kaupungit, joiden hallinnollisella alueella asui vuoden 2010 väestönlaskennan mukaan yli 2 miljoonan asukasta.[1] Kaupungeista neljä on myös maakuntatason hallinnollisia kuntia, nämä on esitetty vahvennettuna.
Lista on keskeneräinen ja perusteluiltaan kirjava. Oheisella listalla on kaupunkeja piirikuntatasolta, prefektuuritasolta ja maakuntatasolta, eikä kaikkien listalla olevien hallinnollintoalueiden kaupunkirakenne ole yhtenäisesti taajamamaisen tiivis; toisaalta osa kaupungeista on kasvanut yhteen laajemmaksi urbaaniksi vyöhykkeeksi naapurikaupunkiensa kanssa. (Nimien kiinankielisen muodon voisi yhtenäistää ja liittää kaupunkisanan shi kaikkiin. Väkiluvun kohdistumista voi täsmentää: minkä kaupunkitason hallinnollinen alue vai urbaanialueen asukasluku. Taulukon väkiluvut poikkeavat monelta osin huomattavasti myöhemmän, prefektuuritason kaupunkialueita kuvaavan taulukon väestömääristä.).

Nimi Nimi Kiinan
kielellä[1]
Maakunta tai
muu hallintoalue
Väestö
1990[1]
Väestö
2000[1]
Väestö
2010[1]
Väestöarvio
1.7.2014[2]
Shanghai 上海 Shanghai &&&&&&&&08205598.&&&&008 205 598 &&&&&&&015758892.&&&&0015 758 892 &&&&&&&022315426.&&&&0022 315 426
&&&&&&&023019148.&&&&0023 019 148[3]
&&&&&&&022991000.&&&&0022 991 000
Peking 北京 Peking &&&&&&&&07362426.&&&&007 362 426 &&&&&&&&08503385.&&&&008 503 385 &&&&&&&011716000.&&&&0011 716 000
&&&&&&&019612368.&&&&0019 612 368[3]
&&&&&&&019520000.&&&&0019 520 000
Tianjin 天津 Tianjin &&&&&&&&05804023.&&&&005 804 023 &&&&&&&&08146128.&&&&008 146 128 &&&&&&&011090314.&&&&0011 090 314
&&&&&&&012938224.&&&&0012 938 224[3]
&&&&&&&010860000.&&&&0010 860 000
Kanton (Guangzhou) 广州 Guangdong &&&&&&&&03918010.&&&&003 918 010 &&&&&&&&08524826.&&&&008 524 826 &&&&&&&011070654.&&&&0011 070 654 &&&&&&&011843000.&&&&0011 843 000
Shenzhen 深圳 Guangdong &&&&&&&&&0875176.&&&&00875 176 &&&&&&&&07008831.&&&&007 008 831 &&&&&&&010357938.&&&&0010 357 938 &&&&&&&010680000.&&&&0010 680 000
Wuhan 武汉 Hubei &&&&&&&&03832536.&&&&003 832 536 &&&&&&&&08312700.&&&&008 312 700 &&&&&&&&09785392.&&&&009 785 392 &&&&&&&&07838000.&&&&007 838 000
Dongguan 东莞 Guangdong &&&&&&&&&&&&&&00.01000000 &&&&&&&&06445777.&&&&006 445 777 &&&&&&&&08220237.&&&&008 220 237 &&&&&&&&07410000.&&&&007 410 000
Chengdu 成都 Sichuan &&&&&&&&03483834.&&&&003 483 834 &&&&&&&&05267817.&&&&005 267 817 &&&&&&&&07677122.&&&&007 677 122 &&&&&&&&07289000.&&&&007 289 000
Chongqing 重庆 Chongqing &&&&&&&&03122704.&&&&003 122 704 &&&&&&&&06158790.&&&&006 158 790 &&&&&&&&07457600.&&&&007 457 600
&&&&&&&028846170.&&&&0028 846 170[3]
&&&&&&&012916000.&&&&0012 916 000
Foshan 佛山 Kanton &&&&&&&&&0429410.&&&&00429 410 &&&&&&&&05337709.&&&&005 337 709 &&&&&&&&07194311.&&&&007 194 311 &&&&&&&&06989000.&&&&006 989 000
Nanjing 南京 Jiangsu &&&&&&&&02610594.&&&&002 610 594 &&&&&&&&05098340.&&&&005 098 340 &&&&&&&&07165628.&&&&007 165 628 &&&&&&&&07127000.&&&&007 127 000
Hongkong 香港 Hongkong &&&&&&&&05900000.&&&&005 900 000
(arvio)
&&&&&&&&06900000.&&&&006 900 000
(arvio)
&&&&&&&&07100000.&&&&007 100 000
(arvio)
&&&&&&&&07260000.&&&&007 260 000
Shenyang Liaoning &&&&&&&&&&&&&&00.01000000 &&&&&&&&&&&&&&00.01000000 &&&&&&&&&&&&&&00.01000000 &&&&&&&&06195000.&&&&006 195 000
Xi’an 西安 Shaanxi &&&&&&&&02872539.&&&&002 872 539 &&&&&&&&05345777.&&&&005 345 777 &&&&&&&&06501189.&&&&006 501 189 &&&&&&&&05867000.&&&&005 867 000
Hangzhou 杭州 Zhejiang &&&&&&&&02589504.&&&&002 589 504 &&&&&&&&04502382.&&&&004 502 382 &&&&&&&&06242000.&&&&006 242 000 &&&&&&&&06121000.&&&&006 121 000
Harbin 哈尔滨 Heilongjiang &&&&&&&&03597404.&&&&003 597 404 &&&&&&&&04113708.&&&&004 113 708 &&&&&&&&05878939.&&&&005 878 939 &&&&&&&&05351000.&&&&005 351 000
Suzhou Jiangsu &&&&&&&&&&&&&&00.01000000 &&&&&&&&&&&&&&00.01000000 &&&&&&&&&&&&&&00.01000000 &&&&&&&&05156000.&&&&005 156 000
Shantou 汕头 Guangdong &&&&&&&&&0884543.&&&&00884 543 &&&&&&&&04600927.&&&&004 600 927 &&&&&&&&05330764.&&&&005 330 764 &&&&&&&&&&&&&&00.01000000
Jinan 济南市 Shandong &&&&&&&&02403946.&&&&002 403 946 &&&&&&&&03506513.&&&&003 506 513 &&&&&&&&04335989.&&&&004 335 989 &&&&&&&&&&&&&&00.01000000
Zhengzhou 郑州市 Henan &&&&&&&&01752374.&&&&001 752 374 &&&&&&&&02589387.&&&&002 589 387 &&&&&&&&04253913.&&&&004 253 913 &&&&&&&&&&&&&&00.01000000
Changchun 长春市 Jilin &&&&&&&&02980870.&&&&002 980 870 &&&&&&&&03225557.&&&&003 225 557 &&&&&&&&04193073.&&&&004 193 073 &&&&&&&&&&&&&&00.01000000
Dalian 大连市 Liaoning &&&&&&&&03473832.&&&&003 473 832 &&&&&&&&03245191.&&&&003 245 191 &&&&&&&&04087733.&&&&004 087 733
Kunming 昆明市 Yunnan &&&&&&&&01611969.&&&&001 611 969 &&&&&&&&03035406.&&&&003 035 406 &&&&&&&&03855346.&&&&003 855 346
Qingdao 青岛市 Shandong &&&&&&&&05124868.&&&&005 124 868 &&&&&&&&02720972.&&&&002 720 972 &&&&&&&&03718835.&&&&003 718 835
Wuxi 无锡市 Jiangsu &&&&&&&&03181985.&&&&003 181 985 &&&&&&&&02606839.&&&&002 606 839 &&&&&&&&03543719.&&&&003 543 719
Xiamen 厦门市 Fujian &&&&&&&&&0639436.&&&&00639 436 &&&&&&&&02053070.&&&&002 053 070 &&&&&&&&03531347.&&&&003 531 347
Ningbo 宁波市 Zhejiang &&&&&&&&03350851.&&&&003 350 851 &&&&&&&&02422126.&&&&002 422 126 &&&&&&&&03491597.&&&&003 491 597
Nanning 南宁市 Guangxi &&&&&&&&01159099.&&&&001 159 099 &&&&&&&&02875335.&&&&002 875 335 &&&&&&&&03437171.&&&&003 437 171
Taiyuan 太原市 Shanxi &&&&&&&&02224580.&&&&002 224 580 &&&&&&&&02558382.&&&&002 558 382 &&&&&&&&03426519.&&&&003 426 519
Tangshan 唐山市 Hebei &&&&&&&&01484515.&&&&001 484 515 &&&&&&&&02978018.&&&&002 978 018 &&&&&&&&03372102.&&&&003 372 102
Hefei 合肥市 Anhui &&&&&&&&01099523.&&&&001 099 523 &&&&&&&&01659075.&&&&001 659 075 &&&&&&&&03310268.&&&&003 310 268
Changzhou 常州市 Jiangsu &&&&&&&&&0729893.&&&&00729 893 &&&&&&&&02502049.&&&&002 502 049 &&&&&&&&03290918.&&&&003 290 918
Zibo 淄博市 Shandong &&&&&&&&02484206.&&&&002 484 206 &&&&&&&&02817479.&&&&002 817 479 &&&&&&&&03129228.&&&&003 129 228
Zhongshan 珠海市 Guangdong &&&&&&&&&&&&&&00.01000000 &&&&&&&&02363322.&&&&002 363 322 &&&&&&&&03121275.&&&&003 121 275
Changsha 长沙市 Hunan &&&&&&&&01328950.&&&&001 328 950 &&&&&&&&02122873.&&&&002 122 873 &&&&&&&&03093980.&&&&003 093 980
Xuzhou 徐州市 Jiangsu &&&&&&&&01827306.&&&&001 827 306 &&&&&&&&02942115.&&&&002 942 115 &&&&&&&&03053778.&&&&003 053 778
Wenzhou 温州市 Zhejiang &&&&&&&&01650419.&&&&001 650 419 &&&&&&&&01915548.&&&&001 915 548 &&&&&&&&03039439.&&&&003 039 439
Guiyang 贵阳市 Guizhou &&&&&&&&01664709.&&&&001 664 709 &&&&&&&&02374270.&&&&002 374 270 &&&&&&&&03034750.&&&&003 034 750
Wulumuqi (Ürümqi) 乌鲁木齐市 Sinkiang &&&&&&&&01160775.&&&&001 160 775 &&&&&&&&01753298.&&&&001 753 298 &&&&&&&&03029372.&&&&003 029 372
Fuzhou (Fujian) 福州市 Fujian &&&&&&&&01395739.&&&&001 395 739 &&&&&&&&02124435.&&&&002 124 435 &&&&&&&&02921762.&&&&002 921 762
Shijiazhuang 石家庄市 Hebei &&&&&&&&01372109.&&&&001 372 109 &&&&&&&&01969975.&&&&001 969 975 &&&&&&&&02834942.&&&&002 834 942
Huai’an 淮安市 Jiangsu &&&&&&&&&&&&&&00.01000000 &&&&&&&&02593915.&&&&002 593 915 &&&&&&&&02635406.&&&&002 635 406
Lanzhou 兰州市 Gansu &&&&&&&&01617761.&&&&001 617 761 &&&&&&&&02087703.&&&&002 087 703 &&&&&&&&02628426.&&&&002 628 426
Nanchang 南昌市 Jiangxi &&&&&&&&01262031.&&&&001 262 031 &&&&&&&&01844253.&&&&001 844 253 &&&&&&&&02357839.&&&&002 357 839
Huizhou 惠州市 Guangdong &&&&&&&&&0274689.&&&&00274 689 &&&&&&&&01454508.&&&&001 454 508 &&&&&&&&02344634.&&&&002 344 634
Linyi 临沂市 Shandong &&&&&&&&01590160.&&&&001 590 160 &&&&&&&&01938510.&&&&001 938 510 &&&&&&&&02303648.&&&&002 303 648
Nantong 南通市 Jiangsu &&&&&&&&&&&&&&00.01000000 &&&&&&&&02142884.&&&&002 142 884 &&&&&&&&02274113.&&&&002 274 113
Yantai 烟台市 Shandong &&&&&&&&03204669.&&&&003 204 669 &&&&&&&&01724404.&&&&001 724 404 &&&&&&&&02227733.&&&&002 227 733
Xiangyang 襄阳市 Hubei &&&&&&&&02985978.&&&&002 985 978 &&&&&&&&02160972.&&&&002 160 972 &&&&&&&&02199690.&&&&002 199 690
Zaozhuang 枣庄市 Shandong &&&&&&&&03191974.&&&&003 191 974 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”1 996 98 &&&&&&&&02125481.&&&&002 125 481
Baotou 包头市 Sisä-Mongolia &&&&&&&&&&&&&&00.01000000 &&&&&&&&01671181.&&&&001 671 181 &&&&&&&&02096851.&&&&002 096 851
Puning 普宁市 Guangdong &&&&&&&&&&&&&&00.01000000 &&&&&&&&01856402.&&&&001 856 402 &&&&&&&&02055552.&&&&002 055 552
Weifang 潍坊市 Shandong &&&&&&&&03037535.&&&&003 037 535 &&&&&&&&01380300.&&&&001 380 300 &&&&&&&&02044028.&&&&002 044 028

Luettelo Kiinan kansantasavallan prefektuuritason kaupungeista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiinan kaupungit hallinnollisen asemansa mukaan.
Värien selitys:
  Suurkaupunki, jolla on maakunnan asema
  Erityishallintoalue
  Prefektuuritason kaupunki tai maakunnan alainen kaupunki
  Piirikuntatason kaupunki prefektuuritason kaupungin alaisuudessa
  Piirikuntatason kaupunki

Tämä on luettelo Kiinan kansantasavallassa sijaitsevista vähintään prefektuuritason kaupungeista. Huhtikuussa 2015 Kiinan kansantasavallassa oli yhteensä 657 kaupunkia: 4 maakunta-asemassa olevaa suurkaupunkia (autonomista kuntaa: Chongqing, Peking, Shanghai ja Tianjin) 2 erityishallintoaluetta (Hongkong ja Macao), 289 prefektuuritason kaupunkia (sisältäen 15 maakunnan alaista kaupunkia) ja 362 piirikuntatason kaupunkia (sisältäen 11 piirikunnan alaista kaupunkia ja 8 Bingtuan-kaupunkia). Bingtuan-kaupungit ovat 1954 Sinkiangiin perustetun valtiollisen, kansanarmeijan alaisen puolisotilaallisen Xinjuangin tuotanto- ja rakennuskomennuskunnan ylläpitämiä erityiskaupunkeja.

Oheisessa taulukossa on esitetty vähintään prefektuuritason (tai maakunnalliset) kaupungit väkilukuineen. Kaupungit on järjestetty aakkosjärjestykseen maakunnittain. Lista on järjestettävissä myös väkiluvun (vuosien 2000 tai 2010 väestönlaskenta) tai kaupunkiluokan mukaan tai aakkosjärjestykseen. Myöhemmässä vaiheessa piirikuntatason kaupungit saatetaan lisätä taulukkoon.

Nimi Nimi kiinan
kielellä[4]
Maakunta tai
muu hallintoalue
Kaupunkiluokka[4] Väestö
2000[4]
Väestö
2010[4]
Anqing 安庆市, Ānqìng Shì Anhui Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05180000.&&&&005 180 000 &&&&&&&&05311379.&&&&005 311 379
Bengbu 蚌埠市, Bèngbù Shì Anhui Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03288329.&&&&003 288 329 &&&&&&&&03164467.&&&&003 164 467
Bozhou 亳州市, Bózhōu Shì Anhui Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05078908.&&&&005 078 908 &&&&&&&&04850657.&&&&004 850 657
Chizhou 池州市, Chízhōu Shì Anhui Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01389469.&&&&001 389 469 &&&&&&&&01402518.&&&&001 402 518
Chuzhou 滁州市, Chúzhōu Shì Anhui Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04001488.&&&&004 001 488 &&&&&&&&03937868.&&&&003 937 868
Fuyang 阜阳市, Fùyáng Shì Anhui Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&08003963.&&&&008 003 963 &&&&&&&&07599913.&&&&007 599 913
Hefei 合肥市, Héféi Shì Anhui Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06392122.&&&&006 392 122 &&&&&&&&07457027.&&&&007 457 027
Huaibei 淮北市, Huáibĕi Shì Anhui Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01878164.&&&&001 878 164 &&&&&&&&02114276.&&&&002 114 276
Huainan 淮南市, Huáinán Shì Anhui Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02040649.&&&&002 040 649 &&&&&&&&02333896.&&&&002 333 896
Huangshan 黄山市, Huángshān Shì Anhui Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01370377.&&&&001 370 377 &&&&&&&&01358980.&&&&001 358 980
Lu’an 六安市, Lù'ān Shì Anhui Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05954653.&&&&005 954 653 &&&&&&&&05611701.&&&&005 611 701
Ma’anshan 马鞍山市, Mă'ānshān Shì Anhui Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02193546.&&&&002 193 546 &&&&&&&&02304774.&&&&002 304 774
Suzhou 宿州市, Sùzhōu Shì Anhui Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05516423.&&&&005 516 423 &&&&&&&&05352924.&&&&005 352 924
Tongling 铜陵市, Tónglíng Shì Anhui Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&&0684716.&&&&00684 716 &&&&&&&&&0723958.&&&&00723 958
Wuhu 芜湖市, Wúhú Shì Anhui Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03367502.&&&&003 367 502 &&&&&&&&03443192.&&&&003 443 192
Xuancheng 宣城市, Xuānchéng Shì Anhui Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02659639.&&&&002 659 639 &&&&&&&&02532938.&&&&002 532 938
Chongqing 重庆市, Chóngqìng Shì Chongqing Maakuntatason kaupunki &&&&&&&030512763.&&&&0030 512 763 &&&&&&&028846170.&&&&0028 846 170
Fuzhou 福州市, Fúzhōu Shì Fujian Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06386015.&&&&006 386 015 &&&&&&&&07115369.&&&&007 115 369
Longyan 龙岩市, Lóngyán Shì Fujian Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02684310.&&&&002 684 310 &&&&&&&&02559545.&&&&002 559 545
Nanping 南平市, Nánpíng Shì Fujian Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02816581.&&&&002 816 581 &&&&&&&&02645548.&&&&002 645 548
Ningde 宁德市, Níngdé Shì Fujian Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02991258.&&&&002 991 258 &&&&&&&&02821996.&&&&002 821 996
Putian 莆田市, Pútián Shì Fujian Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02727923.&&&&002 727 923 &&&&&&&&02778508.&&&&002 778 508
Quanzhou 泉州市, Quánzhōu Shì Fujian Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&07283040.&&&&007 283 040 &&&&&&&&08128533.&&&&008 128 533
Sanming 三明市, Sānmíng Shì Fujian Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02574075.&&&&002 574 075 &&&&&&&&02503388.&&&&002 503 388
Xiamen 厦门市, Xiàmén Shì Fujian Maakunnallinen kaupunki &&&&&&&&02053070.&&&&002 053 070 &&&&&&&&03531347.&&&&003 531 347
Zhangzhou 漳州市, Zhāngzhōu Shì Fujian Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04581675.&&&&004 581 675 &&&&&&&&04809983.&&&&004 809 983
Baiyin 白银市, Báiyín Shì Gansu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01719728.&&&&001 719 728 &&&&&&&&01708752.&&&&001 708 752
Dingxi 定西市, Dìngxī Shì Gansu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02820249.&&&&002 820 249 &&&&&&&&02698624.&&&&002 698 624
Jiayuguan 嘉峪关市, Jiāyùguān Shì Gansu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&&0159566.&&&&00159 566 &&&&&&&&&0231853.&&&&00231 853
Jinchang 金昌市, Jīnchāng Shì Gansu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&&0451927.&&&&00451 927 &&&&&&&&&0464050.&&&&00464 050
Jiuquan 酒泉市, Jiŭquán Shì Gansu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&&0980504.&&&&00980 504 &&&&&&&&01095947.&&&&001 095 947
Lanzhou 兰州市, Lánzhōu Shì Gansu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03142464.&&&&003 142 464 &&&&&&&&03616163.&&&&003 616 163
Longnan 陇南市, Lŏngnán Shì Gansu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02585479.&&&&002 585 479 &&&&&&&&02567718.&&&&002 567 718
Pingliang 平凉市, Píngliáng Shì Gansu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02065984.&&&&002 065 984 &&&&&&&&02068033.&&&&002 068 033
Qingyang 庆阳市, Qìngyáng Shì Gansu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02420619.&&&&002 420 619 &&&&&&&&02211191.&&&&002 211 191
Tianshui 天水市, Tiānshuĭ Shì Gansu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03216849.&&&&003 216 849 &&&&&&&&03262549.&&&&003 262 549
Wuwei 武威市, Wŭwēi Shì Gansu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01836923.&&&&001 836 923 &&&&&&&&01815059.&&&&001 815 059
Zhangye 张掖市, Zhāngyè Shì Gansu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01251586.&&&&001 251 586 &&&&&&&&01199515.&&&&001 199 515
Chaozhou 潮州市, Cháozhōu Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02402068.&&&&002 402 068 &&&&&&&&02669466.&&&&002 669 466
Dongguan 东莞市, Dōngguān Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06445777.&&&&006 445 777 &&&&&&&&08220207.&&&&008 220 207
Foshan 佛山市, Fóshān Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05337709.&&&&005 337 709 &&&&&&&&07197394.&&&&007 197 394
Heyuan 河源市, Héyuán Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02266429.&&&&002 266 429 &&&&&&&&02950195.&&&&002 950 195
Huizhou 惠州市, Huìzhōu Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03216075.&&&&003 216 075 &&&&&&&&04598402.&&&&004 598 402
Jiangmen 江门市, Jiāngmén Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03956827.&&&&003 956 827 &&&&&&&&04450703.&&&&004 450 703
Jieyang 揭阳市, Jiēyáng Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05237405.&&&&005 237 405 &&&&&&&&05884347.&&&&005 884 347
Kanton
(Guangzhou)
广州市, Guăngzhōu Shì Guangdong Maakunnallinen kaupunki &&&&&&&&09942022.&&&&009 942 022 &&&&&&&012701948.&&&&0012 701 948
Maoming 茂名市, Màomíng Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05238426.&&&&005 238 426 &&&&&&&&05817494.&&&&005 817 494
Meizhou 梅州市, Méizhōu Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03802186.&&&&003 802 186 &&&&&&&&04238461.&&&&004 238 461
Qingyuan 清远市, Qīngyuăn Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03146713.&&&&003 146 713 &&&&&&&&03698412.&&&&003 698 412
Shantou 汕头市, Shàntóu Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04671279.&&&&004 671 279 &&&&&&&&05389328.&&&&005 389 328
Shanwei 汕尾市, Shànwĕi Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02453479.&&&&002 453 479 &&&&&&&&02935469.&&&&002 935 469
Shaoguan 韶关市, Sháoguān Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02735433.&&&&002 735 433 &&&&&&&&02826246.&&&&002 826 246
Shenzhen 深圳市, Shēnzhèn Shì Guangdong Maakunnallinen kaupunki &&&&&&&&07008831.&&&&007 008 831 &&&&&&&010358381.&&&&0010 358 381
Yangjiang 阳江市, Yángjiāng Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02168904.&&&&002 168 904 &&&&&&&&02421748.&&&&002 421 748
Yunfu 云浮市, Yúnfú Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02152884.&&&&002 152 884 &&&&&&&&02367154.&&&&002 367 154
Zhanjiang 湛江市, Zhànjiāng Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06070702.&&&&006 070 702 &&&&&&&&06994832.&&&&006 994 832
Zhaoqing 肇庆市, Zhàoqìng Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03373099.&&&&003 373 099 &&&&&&&&03916467.&&&&003 916 467
Zhongshan 中山市, Zhōngshān Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02363322.&&&&002 363 322 &&&&&&&&03121275.&&&&003 121 275
Zhuhai 珠海市, Zhūhăi Shì Guangdong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01235437.&&&&001 235 437 &&&&&&&&01562530.&&&&001 562 530
Baise 百色市, Băisè Shì [Bose] Guangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03332096.&&&&003 332 096 &&&&&&&&03466758.&&&&003 466 758
Beihai 北海市, Bĕihăi Shì Guangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01423236.&&&&001 423 236 &&&&&&&&01539251.&&&&001 539 251
Chongzuo 崇左市, Chóngzuŏ Shì Guangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02004191.&&&&002 004 191 &&&&&&&&01994285.&&&&001 994 285
Fangchenggang 防城港市, Fángchénggăng Shì Guangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&&0735952.&&&&00735 952 &&&&&&&&&0866927.&&&&00866 927
Guigang 贵港市, Guìgăng Shì Guangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03827945.&&&&003 827 945 &&&&&&&&04118808.&&&&004 118 808
Guilin 桂林市, Guìlín Shì Guangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04614670.&&&&004 614 670 &&&&&&&&04747963.&&&&004 747 963
Hechi 河池市, Héchí Shì Guangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03523693.&&&&003 523 693 &&&&&&&&03369251.&&&&003 369 251
Hezhou 贺州市, Hèzhōu Shì Guangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01936849.&&&&001 936 849 &&&&&&&&01954072.&&&&001 954 072
Laibin 来宾市, Láibīn Shì Guangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02090871.&&&&002 090 871 &&&&&&&&02099711.&&&&002 099 711
Liuzhou 柳州市, Liŭzhōu Shì Guangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03531291.&&&&003 531 291 &&&&&&&&03758704.&&&&003 758 704
Nanning 南宁市, Nánníng Shì Guangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06057035.&&&&006 057 035 &&&&&&&&06658742.&&&&006 658 742
Qinzhou 钦州市, Qīnzhōu Shì Guangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02894407.&&&&002 894 407 &&&&&&&&03079721.&&&&003 079 721
Wuzhou 梧州市, Wúzhōu Shì Guangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02796087.&&&&002 796 087 &&&&&&&&02882200.&&&&002 882 200
Yulin 玉林市, Yùlín Shì Guangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05086215.&&&&005 086 215 &&&&&&&&05487368.&&&&005 487 368
Anshun 安顺市, Ānshùn Shì Guizhou Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02331741.&&&&002 331 741 &&&&&&&&02297612.&&&&002 297 612
Bijie 毕节市, Bìjié Shì Guizhou Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06327471.&&&&006 327 471 &&&&&&&&06537498.&&&&006 537 498
Guiyang 贵阳市, Guìyáng Shì Guizhou Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03718449.&&&&003 718 449 &&&&&&&&04322611.&&&&004 322 611
Liupanshui 六盘水市, Liùpánshuĭ Shì Guizhou Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02744085.&&&&002 744 085 &&&&&&&&02851332.&&&&002 851 332
Tongren 铜仁市, Tóngrén Shì Guizhou Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03302625.&&&&003 302 625 &&&&&&&&03093204.&&&&003 093 204
Zunyi 遵义市, Zūnyì Shì Guizhou Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06543860.&&&&006 543 860 &&&&&&&&06127082.&&&&006 127 082
Haikou 海口市, Hăikŏu Shì Hainan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01508341.&&&&001 508 341 &&&&&&&&02046170.&&&&002 046 170
Sansha 三沙市, Sānshā Shì Hainan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&&&&&0517.&&&&00517 &&&&&&&&&&&&0444.&&&&00444
Sanya 三亚市, Sānyà Shì Hainan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&&0482296.&&&&00482 296 &&&&&&&&&0685408.&&&&00685 408
Baoding 保定市, Băodìng Shì Hebei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&010471123.&&&&0010 471 123 &&&&&&&011194382.&&&&0011 194 382
Cangzhou 沧州市, Cāngzhōu Shì Hebei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06639501.&&&&006 639 501 &&&&&&&&07134062.&&&&007 134 062
Chengde 承德市, Chéngdé Shì Hebei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03324121.&&&&003 324 121 &&&&&&&&03473201.&&&&003 473 201
Handan 邯郸市, Hándān Shì Hebei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&08386814.&&&&008 386 814 &&&&&&&&09174683.&&&&009 174 683
Hengshui 衡水市, Héngshuĭ Shì Hebei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04156913.&&&&004 156 913 &&&&&&&&04340773.&&&&004 340 773
Langfang 廊坊市, Lángfāng Shì Hebei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03833444.&&&&003 833 444 &&&&&&&&04358839.&&&&004 358 839
Qinhuangdao 秦皇岛市, Qínhuángdăo Shì Hebei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02753962.&&&&002 753 962 &&&&&&&&02987605.&&&&002 987 605
Shijiazhuang 石家庄市, Shíjiāzhuāng Shì Hebei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&09241186.&&&&009 241 186 &&&&&&&010163788.&&&&0010 163 788
Tangshan 唐山市, Tángshān Shì Hebei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&07040554.&&&&007 040 554 &&&&&&&&07577289.&&&&007 577 289
Xingtai 邢台市, Xíngtái Shì Hebei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06645766.&&&&006 645 766 &&&&&&&&07104103.&&&&007 104 103
Zhangjiakou 张家口市, Zhāngjiākŏu Shì Hebei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04191035.&&&&004 191 035 &&&&&&&&04345485.&&&&004 345 485
Daqing 大庆市, Dàqìng Shì Heilongjiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02578051.&&&&002 578 051 &&&&&&&&02904532.&&&&002 904 532
Harbin 哈尔滨市, Hā'ĕrbīn Shì Heilongjiang Maakunnallinen kaupunki &&&&&&&&09413359.&&&&009 413 359 &&&&&&&010635971.&&&&0010 635 971
Hegang 鹤岗市, Hègăng Shì Heilongjiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01099079.&&&&001 099 079 &&&&&&&&01058665.&&&&001 058 665
Heihe 黑河市, Hēihé Shì Heilongjiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01671811.&&&&001 671 811 &&&&&&&&01673899.&&&&001 673 899
Jiamusi 佳木斯市, Jiāmùsī Shì Heilongjiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02358310.&&&&002 358 310 &&&&&&&&02552097.&&&&002 552 097
Jixi 鸡西市, Jīxī Shì Heilongjiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01946057.&&&&001 946 057 &&&&&&&&01862165.&&&&001 862 165
Mudanjiang 牡丹江市, Mŭdānjiāng Shì Heilongjiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02684495.&&&&002 684 495 &&&&&&&&02798723.&&&&002 798 723
Qiqihar 齐齐哈尔市, Qíqíhā'ĕr Shì Heilongjiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05419621.&&&&005 419 621 &&&&&&&&05367003.&&&&005 367 003
Qitaihe 七台河市, Qītáihé Shì Heilongjiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&&0807440.&&&&00807 440 &&&&&&&&&0920471.&&&&00920 471
Shuangyashan 双鸭山市, Shuāngyāshān Shì Heilongjiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01448349.&&&&001 448 349 &&&&&&&&01462626.&&&&001 462 626
Suihua 绥化市, Suíhuà Shì Heilongjiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05055541.&&&&005 055 541 &&&&&&&&05418153.&&&&005 418 153
Yichun 伊春市, Yīchūn Shì Heilongjiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01249621.&&&&001 249 621 &&&&&&&&01148126.&&&&001 148 126
Anyang 安阳市, Ānyáng Shì Henan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05161106.&&&&005 161 106 &&&&&&&&05173188.&&&&005 173 188
Hebi 鹤壁市, Hèbì Shì Henan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01401872.&&&&001 401 872 &&&&&&&&01569208.&&&&001 569 208
Jiaozuo 焦作市, Jiāozuò Shì Henan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03288816.&&&&003 288 816 &&&&&&&&03540101.&&&&003 540 101
Kaifeng 开封市, Kāifēng Shì Henan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04586533.&&&&004 586 533 &&&&&&&&04676483.&&&&004 676 483
Luohe 漯河市, Luòhé Shì Henan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02262404.&&&&002 262 404 &&&&&&&&02544266.&&&&002 544 266
Luoyang 洛阳市, Luòyáng Shì Henan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06227665.&&&&006 227 665 &&&&&&&&06549941.&&&&006 549 941
Nanyang 南阳市, Nányáng Shì Henan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&09577771.&&&&009 577 771 &&&&&&&010263660.&&&&0010 263 660
Pingdingshan 平顶山市, Píngdĭngshān Shì Henan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04804924.&&&&004 804 924 &&&&&&&&04904701.&&&&004 904 701
Puyang 濮阳市, Púyáng Shì Henan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03458332.&&&&003 458 332 &&&&&&&&03598740.&&&&003 598 740
Sanmenxia 三门峡市, Sānménxiá Shì Henan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02177428.&&&&002 177 428 &&&&&&&&02234018.&&&&002 234 018
Shangqiu 商丘市, Shāngqiū Shì Henan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&07753844.&&&&007 753 844 &&&&&&&&07362975.&&&&007 362 975
Xinxiang 新乡市, Xīnxiāng Shì Henan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05407433.&&&&005 407 433 &&&&&&&&05708191.&&&&005 708 191
Xinyang 信阳市, Xìnyáng Shì Henan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06527368.&&&&006 527 368 &&&&&&&&06109106.&&&&006 109 106
Xuchang 许昌市, Xŭchāng Shì Henan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04124086.&&&&004 124 086 &&&&&&&&04307488.&&&&004 307 488
Zhengzhou 郑州市, Zhèngzhōu Shì Henan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06656759.&&&&006 656 759 &&&&&&&&08627089.&&&&008 627 089
Zhoukou 周口市, Zhōukŏu Shì Henan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&09741283.&&&&009 741 283 &&&&&&&&08953793.&&&&008 953 793
Zhumadian 驻马店市, Zhùmădiàn Shì Henan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&07452752.&&&&007 452 752 &&&&&&&&07231234.&&&&007 231 234
Hongkong 香港, Hong Kong Hongkong Erityishallintoalue &&&&&&&&06708389.&&&&006 708 389 HK1[5] &&&&&&&&07071576.&&&&007 071 576 HK2[5]
Ezhou 鄂州市, Èzhōu Shì Hubei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01023285.&&&&001 023 285 &&&&&&&&01048668.&&&&001 048 668
Huanggang 黄冈市, Huánggāng Shì Hubei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&07109047.&&&&007 109 047 &&&&&&&&06162069.&&&&006 162 069
Huangshi 黄石市, Huángshí Shì Hubei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02477467.&&&&002 477 467 &&&&&&&&02429318.&&&&002 429 318
Jingmen 荆门市, Jīngmén Shì Hubei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02970848.&&&&002 970 848 &&&&&&&&02873687.&&&&002 873 687
Jingzhou 荆州市, Jīngzhōu Shì Hubei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06279990.&&&&006 279 990 &&&&&&&&05691707.&&&&005 691 707
Shiyan 十堰市, Shíyàn Shì Hubei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03415912.&&&&003 415 912 &&&&&&&&03340841.&&&&003 340 841
Suizhou 随州市, Suízhōu Shì Hubei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02484688.&&&&002 484 688 &&&&&&&&02162222.&&&&002 162 222
Wuhan 武汉市, Wŭhàn Shì Hubei Maakunnallinen kaupunki &&&&&&&&08312700.&&&&008 312 700 &&&&&&&&09785388.&&&&009 785 388
Xiangyang 襄阳市, Xiāngyáng Shì [Xiangfan] Hubei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05658723.&&&&005 658 723 &&&&&&&&05500307.&&&&005 500 307
Xianning 咸宁市, Xiánníng Shì Hubei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02700678.&&&&002 700 678 &&&&&&&&02462583.&&&&002 462 583
Xiaogan 孝感市, Xiàogăn Shì Hubei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04992537.&&&&004 992 537 &&&&&&&&04814542.&&&&004 814 542
Yichang 宜昌市, Yíchāng Shì Hubei Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04149308.&&&&004 149 308 &&&&&&&&04059686.&&&&004 059 686
Changde 常德市, Chángdé Shì Hunan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05740875.&&&&005 740 875 &&&&&&&&05714623.&&&&005 714 623
Changsha 长沙市, Chángshā Shì Hunan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06138719.&&&&006 138 719 &&&&&&&&07040952.&&&&007 040 952
Chenzhou 郴州市, Chēnzhōu Shì Hunan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04324812.&&&&004 324 812 &&&&&&&&04583531.&&&&004 583 531
Hengyang 衡阳市, Héngyáng Shì Hunan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06784891.&&&&006 784 891 &&&&&&&&07148344.&&&&007 148 344
Huaihua 怀化市, Huáihuà Shì Hunan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04639738.&&&&004 639 738 &&&&&&&&04741673.&&&&004 741 673
Loudi 娄底市, Lóudĭ Shì Hunan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03783233.&&&&003 783 233 &&&&&&&&03784634.&&&&003 784 634
Shaoyang 邵阳市, Shàoyáng Shì Hunan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06963619.&&&&006 963 619 &&&&&&&&07071735.&&&&007 071 735
Xiangtan 湘潭市, Xiāngtán Shì Hunan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02672069.&&&&002 672 069 &&&&&&&&02752171.&&&&002 752 171
Yiyang 益阳市, Yìyáng Shì Hunan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04309143.&&&&004 309 143 &&&&&&&&04307933.&&&&004 307 933
Yongzhou 永州市, Yŏngzhōu Shì Hunan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05367106.&&&&005 367 106 &&&&&&&&05194275.&&&&005 194 275
Yueyang 岳阳市, Yuèyáng Shì Hunan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05011416.&&&&005 011 416 &&&&&&&&05476084.&&&&005 476 084
Zhangjiajie 张家界市, Zhāngjiājiè Shì Hunan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01493115.&&&&001 493 115 &&&&&&&&01478149.&&&&001 478 149
Zhuzhou 株洲市, Zhūzhōu Shì Hunan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03581820.&&&&003 581 820 &&&&&&&&03857100.&&&&003 857 100
Changzhou 常州市, Chángzhōu Shì Jiangsu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03776270.&&&&003 776 270 &&&&&&&&04592431.&&&&004 592 431
Huai’an 淮安市, Huái'ān Shì Jiangsu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05038231.&&&&005 038 231 &&&&&&&&04801662.&&&&004 801 662
Lianyungang 连云港市, Liányúngăng Shì Jiangsu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04569913.&&&&004 569 913 &&&&&&&&04393482.&&&&004 393 482
Nanjing 南京市, Nánjīng Shì Jiangsu Maakunnallinen kaupunki &&&&&&&&06126165.&&&&006 126 165 &&&&&&&&08003744.&&&&008 003 744
Nantong 南通市, Nántōng Shì Jiangsu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&07512919.&&&&007 512 919 &&&&&&&&07283622.&&&&007 283 622
Suqian 宿迁市, Sùqiān Shì Jiangsu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05061576.&&&&005 061 576 &&&&&&&&04719178.&&&&004 719 178
Suzhou 苏州市, Sūzhōu Shì Jiangsu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06792239.&&&&006 792 239 &&&&&&&010459890.&&&&0010 459 890
Taizhou 泰州市, Tàizhōu Shì Jiangsu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04785759.&&&&004 785 759 &&&&&&&&04618937.&&&&004 618 937
Wuxi 无锡市, Wúxī Shì Jiangsu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05086586.&&&&005 086 586 &&&&&&&&06374399.&&&&006 374 399
Xuzhou 徐州市, Xúzhōu Shì Jiangsu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&08913965.&&&&008 913 965 &&&&&&&&08577225.&&&&008 577 225
Yancheng 盐城市, Yánchéng Shì Jiangsu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&07946544.&&&&007 946 544 &&&&&&&&07262200.&&&&007 262 200
Yangzhou 扬州市, Yángzhōu Shì Jiangsu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04588554.&&&&004 588 554 &&&&&&&&04460066.&&&&004 460 066
Zhenjiang 镇江市, Zhènjiāng Shì Jiangsu Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02844856.&&&&002 844 856 &&&&&&&&03114105.&&&&003 114 105
Fuzhou 抚州市, Fŭzhōu Shì Jiangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03572421.&&&&003 572 421 &&&&&&&&03912307.&&&&003 912 307
Ganzhou 赣州市, Gànzhōu Shì Jiangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&07396873.&&&&007 396 873 &&&&&&&&08368447.&&&&008 368 447
Ji’an 吉安市, Jí'ān Shì Jiangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04360924.&&&&004 360 924 &&&&&&&&04810339.&&&&004 810 339
Jingdezhen 景德镇市, Jĭngdézhèn Shì Jiangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01453367.&&&&001 453 367 &&&&&&&&01587477.&&&&001 587 477
Jiujiang 九江市, Jiŭjiāng Shì Jiangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04401248.&&&&004 401 248 &&&&&&&&04728778.&&&&004 728 778
Nanchang 南昌市, Nánchāng Shì Jiangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04331668.&&&&004 331 668 &&&&&&&&05042566.&&&&005 042 566
Pingxiang 萍乡市, Píngxiāng Shì Jiangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01724732.&&&&001 724 732 &&&&&&&&01854515.&&&&001 854 515
Shangrao 上饶市, Shàngráo Shì Jiangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05977678.&&&&005 977 678 &&&&&&&&06579747.&&&&006 579 747
Xinyu 新余市, Xīnyú Shì Jiangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01071820.&&&&001 071 820 &&&&&&&&01138874.&&&&001 138 874
Yichun 宜春市, Yíchūn Shì Jiangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05079792.&&&&005 079 792 &&&&&&&&05419591.&&&&005 419 591
Yingtan 鹰潭市, Yīngtán Shì Jiangxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01027075.&&&&001 027 075 &&&&&&&&01125156.&&&&001 125 156
Baicheng 白城市, Báichéng Shì Jilin Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02025891.&&&&002 025 891 &&&&&&&&02032356.&&&&002 032 356
Baishan 白山市, Báishān Shì Jilin Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01312362.&&&&001 312 362 &&&&&&&&01296127.&&&&001 296 127
Changchun 长春市, Chángchūn Shì Jilin Maakunnallinen kaupunki &&&&&&&&07135439.&&&&007 135 439 &&&&&&&&07674439.&&&&007 674 439
Jilin 吉林市, Jílín Shì Jilin Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04485494.&&&&004 485 494 &&&&&&&&04413157.&&&&004 413 157
Liaoyuan 辽源市, Liáoyuán Shì Jilin Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01267033.&&&&001 267 033 &&&&&&&&01176239.&&&&001 176 239
Siping 四平市, Sìpíng Shì Jilin Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03292326.&&&&003 292 326 &&&&&&&&03385156.&&&&003 385 156
Songyuan 松原市, Sōngyuán Shì Jilin Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02766036.&&&&002 766 036 &&&&&&&&02880086.&&&&002 880 086
Tonghua 通化市, Tōnghuà Shì Jilin Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02307964.&&&&002 307 964 &&&&&&&&02324439.&&&&002 324 439
Anshan 鞍山市, Ānshān Shì Liaoning Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03584039.&&&&003 584 039 &&&&&&&&03645884.&&&&003 645 884
Benxi 本溪市, Bĕnxī Shì Liaoning Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01567408.&&&&001 567 408 &&&&&&&&01709538.&&&&001 709 538
Chaoyang 朝阳市, Cháoyáng Shì Liaoning Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03194828.&&&&003 194 828 &&&&&&&&03044641.&&&&003 044 641
Dalian 大连市, Dàlián Shì Liaoning Maakunnallinen kaupunki &&&&&&&&05893692.&&&&005 893 692 &&&&&&&&06690432.&&&&006 690 432
Dandong 丹东市, Dāndōng Shì Liaoning Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02390524.&&&&002 390 524 &&&&&&&&02444697.&&&&002 444 697
Fushun 抚顺市, Fŭshùn Shì Liaoning Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02260290.&&&&002 260 290 &&&&&&&&02138090.&&&&002 138 090
Fuxin 阜新市, Fùxīn Shì Liaoning Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01889774.&&&&001 889 774 &&&&&&&&01819339.&&&&001 819 339
Huludao 葫芦岛市, Húlúdăo Shì Liaoning Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02580685.&&&&002 580 685 &&&&&&&&02623541.&&&&002 623 541
Jinzhou 锦州市, Jĭnzhōu Shì Liaoning Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03076735.&&&&003 076 735 &&&&&&&&03126463.&&&&003 126 463
Liaoyang 辽阳市, Liáoyáng Shì Liaoning Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01801207.&&&&001 801 207 &&&&&&&&01858768.&&&&001 858 768
Panjin 盘锦市, Pánjĭn Shì Liaoning Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01261753.&&&&001 261 753 &&&&&&&&01392493.&&&&001 392 493
Shenyang 沈阳市, Shĕnyáng Shì Liaoning Maakunnallinen kaupunki &&&&&&&&07203717.&&&&007 203 717 &&&&&&&&08106171.&&&&008 106 171
Tieling 铁岭市, Tiĕlĭng Shì Liaoning Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02823220.&&&&002 823 220 &&&&&&&&02717732.&&&&002 717 732
Yingkou 营口市, Yíngkŏu Shì Liaoning Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02296540.&&&&002 296 540 &&&&&&&&02428534.&&&&002 428 534
Macao 澳門, Aomen Macao Erityishallintoalue &&&&&&&&&0435235.&&&&00435 235 MO1[6] &&&&&&&&&0552503.&&&&00552 503 MO2[6]
Guyuan 固原市, Gùyuán Shì Ningxia Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01383401.&&&&001 383 401 &&&&&&&&01228156.&&&&001 228 156
Shizuishan 石嘴山市, Shízuĭshān Shì Ningxia Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&&0675378.&&&&00675 378 &&&&&&&&&0725482.&&&&00725 482
Wuzhong 吴忠市, Wúzhōng Shì Ningxia Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01086407.&&&&001 086 407 &&&&&&&&01273792.&&&&001 273 792
Yinchuan 银川市, Yínchuān Shì Ningxia Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01427503.&&&&001 427 503 &&&&&&&&01993088.&&&&001 993 088
Zhongwei 中卫市, Zhōngwèi Shì Ningxia Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&&0913704.&&&&00913 704 &&&&&&&&01080832.&&&&001 080 832
Peking 北京市, Bĕijīng Shì Peking Maakuntatason kaupunki &&&&&&&013569194.&&&&0013 569 194 &&&&&&&019612368.&&&&0019 612 368
Haidong 海东市, Hăidōng Shì
(海东地区, Hăidōng Dìqū)
Qinghai Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01391565.&&&&001 391 565 &&&&&&&&01396845.&&&&001 396 845
Xining 西宁市, Xīníng Shì Qinghai Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01849713.&&&&001 849 713 &&&&&&&&02208708.&&&&002 208 708
Ankang 安康市, Ānkāng Shì Shaanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02613914.&&&&002 613 914 &&&&&&&&02629906.&&&&002 629 906
Baoji 宝鸡市, Băojī Shì Shaanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03594215.&&&&003 594 215 &&&&&&&&03716737.&&&&003 716 737
Hanzhong 汉中市, Hànzhōng Shì Shaanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03411044.&&&&003 411 044 &&&&&&&&03416196.&&&&003 416 196
Shangluo 商洛市, Shāngluò Shì Shaanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02345437.&&&&002 345 437 &&&&&&&&02341742.&&&&002 341 742
Tongchuan 铜川市, Tóngchuān Shì Shaanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&&0792600.&&&&00792 600 &&&&&&&&&0834437.&&&&00834 437
Weinan 渭南市, Wèinán Shì Shaanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05292200.&&&&005 292 200 &&&&&&&&05286077.&&&&005 286 077
Xi’an 西安市, Xī'ān Shì Shaanxi Maakunnallinen kaupunki &&&&&&&&07274832.&&&&007 274 832 &&&&&&&&08467838.&&&&008 467 838
Xianyang 咸阳市, Xiányáng Shì Shaanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04886003.&&&&004 886 003 &&&&&&&&05096001.&&&&005 096 001
Yan’an 延安市, Yán'ān Shì Shaanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02016787.&&&&002 016 787 &&&&&&&&02187009.&&&&002 187 009
Yulin 榆林市, Yúlín Shì Shaanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03138040.&&&&003 138 040 &&&&&&&&03351436.&&&&003 351 436
Binzhou 滨州市, Bīnzhōu Shì Shandong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03563921.&&&&003 563 921 &&&&&&&&03748474.&&&&003 748 474
Dezhou 德州市, Dézhōu Shì Shandong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05293674.&&&&005 293 674 &&&&&&&&05568235.&&&&005 568 235
Dongying 东营市, Dōngyíng Shì Shandong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01793171.&&&&001 793 171 &&&&&&&&02035338.&&&&002 035 338
Heze 菏泽市, Hézé Shì Shandong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&08097973.&&&&008 097 973 &&&&&&&&08287693.&&&&008 287 693
Jinan 济南市, Jìnán Shì Shandong Maakunnallinen kaupunki &&&&&&&&05921891.&&&&005 921 891 &&&&&&&&06813984.&&&&006 813 984
Jining 济宁市, Jìníng Shì Shandong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&07740281.&&&&007 740 281 &&&&&&&&08081905.&&&&008 081 905
Laiwu 莱芜市, Láiwú Shì Shandong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01233525.&&&&001 233 525 &&&&&&&&01298529.&&&&001 298 529
Liaocheng 聊城市, Liáochéng Shì Shandong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05412115.&&&&005 412 115 &&&&&&&&05789863.&&&&005 789 863
Linyi 临沂市, Línyí Shì Shandong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&09942652.&&&&009 942 652 &&&&&&&010039440.&&&&0010 039 440
Qingdao 青岛市, Qīngdăo Shì Shandong Maakunnallinen kaupunki &&&&&&&&07494194.&&&&007 494 194 &&&&&&&&08715087.&&&&008 715 087
Rizhao 日照市, Rìzhào Shì Shandong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02685928.&&&&002 685 928 &&&&&&&&02801013.&&&&002 801 013
Tai’an 泰安市, Tài'ān Shì Shandong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05334631.&&&&005 334 631 &&&&&&&&05494207.&&&&005 494 207
Weifang 潍坊市, Wéifāng Shì Shandong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&08495300.&&&&008 495 300 &&&&&&&&09086241.&&&&009 086 241
Weihai 威海市, Wēihăi Shì Shandong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02596753.&&&&002 596 753 &&&&&&&&02804771.&&&&002 804 771
Yantai 烟台市, Yāntái Shì Shandong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06635735.&&&&006 635 735 &&&&&&&&06968202.&&&&006 968 202
Zaozhuang 枣庄市, Zăozhuāng Shì Shandong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03545615.&&&&003 545 615 &&&&&&&&03729140.&&&&003 729 140
Zibo 淄博市, Zībó Shì Shandong Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04184430.&&&&004 184 430 &&&&&&&&04530597.&&&&004 530 597
Shanghai 上海市, Shànghăi Shì Shanghai Maakuntatason kaupunki &&&&&&&016407734.&&&&0016 407 734 &&&&&&&023019196.&&&&0023 019 196
Changzhi 长治市, Chángzhì Shì Shanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03138991.&&&&003 138 991 &&&&&&&&03334565.&&&&003 334 565
Datong 大同市, Dàtóng Shì Shanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03001508.&&&&003 001 508 &&&&&&&&03318054.&&&&003 318 054
Jincheng 晋城市, Jìnchéng Shì Shanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02160984.&&&&002 160 984 &&&&&&&&02279146.&&&&002 279 146
Jinzhong 晋中市, Jìnzhōng Shì Shanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03016536.&&&&003 016 536 &&&&&&&&03249425.&&&&003 249 425
Linfen 临汾市, Línfén Shì Shanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03950845.&&&&003 950 845 &&&&&&&&04316610.&&&&004 316 610
Luliang 吕梁市, Lǚliáng Shì Shanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03382280.&&&&003 382 280 &&&&&&&&03727068.&&&&003 727 068
Shuozhou 朔州市, Shuòzhōu Shì Shanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01451875.&&&&001 451 875 &&&&&&&&01714857.&&&&001 714 857
Taiyuan 太原市, Tàiyuán Shì Shanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03344392.&&&&003 344 392 &&&&&&&&04201592.&&&&004 201 592
Xinzhou 忻州市, Xīnzhōu Shì Shanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02938344.&&&&002 938 344 &&&&&&&&03067503.&&&&003 067 503
Yangquan 阳泉市, Yángquán Shì Shanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01273126.&&&&001 273 126 &&&&&&&&01368502.&&&&001 368 502
Yuncheng 运城市, Yùnchéng Shì Shanxi Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04812361.&&&&004 812 361 &&&&&&&&05134779.&&&&005 134 779
Bazhong 巴中市, Bāzhōng Shì Sichuan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03289246.&&&&003 289 246 &&&&&&&&03283148.&&&&003 283 148
Chengdu 成都市, Chéngdū Shì Sichuan Maakunnallinen kaupunki &&&&&&&011108534.&&&&0011 108 534 &&&&&&&014047625.&&&&0014 047 625
Dazhou 达州市, Dázhōu Shì Sichuan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05793144.&&&&005 793 144 &&&&&&&&05468097.&&&&005 468 097
Deyang 德阳市, Déyáng Shì Sichuan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03788056.&&&&003 788 056 &&&&&&&&03615758.&&&&003 615 758
Guang’an 广安市, Guăng'ān Shì Sichuan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04124100.&&&&004 124 100 &&&&&&&&03205476.&&&&003 205 476
Guangyuan 广元市, Guăngyuán Shì Sichuan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03063291.&&&&003 063 291 &&&&&&&&02484122.&&&&002 484 122
Leshan 乐山市, Lèshān Shì Sichuan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03324139.&&&&003 324 139 &&&&&&&&03235759.&&&&003 235 759
Luzhou 泸州市, Lúzhōu Shì Sichuan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04102165.&&&&004 102 165 &&&&&&&&04218427.&&&&004 218 427
Meishan 眉山市, Méishān Shì Sichuan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03205171.&&&&003 205 171 &&&&&&&&02950545.&&&&002 950 545
Mianyang 绵阳市, Miányáng Shì Sichuan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05170141.&&&&005 170 141 &&&&&&&&04613871.&&&&004 613 871
Nanchong 南充市, Nánchōng Shì Sichuan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&06683406.&&&&006 683 406 &&&&&&&&06278614.&&&&006 278 614
Neijiang 内江市, Nèijiāng Shì Sichuan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04160305.&&&&004 160 305 &&&&&&&&03702847.&&&&003 702 847
Panzhihua 攀枝花市, Pānzhīhuā Shì Sichuan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01091657.&&&&001 091 657 &&&&&&&&01214121.&&&&001 214 121
Suining 遂宁市, Suìníng Shì Sichuan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03477013.&&&&003 477 013 &&&&&&&&03252619.&&&&003 252 619
Ya’an 雅安市, Yă'ān Shì Sichuan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01522845.&&&&001 522 845 &&&&&&&&01507258.&&&&001 507 258
Yibin 宜宾市, Yíbīn Shì Sichuan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04887242.&&&&004 887 242 &&&&&&&&04471896.&&&&004 471 896
Zigong 自贡市, Zìgòng Shì Sichuan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03033763.&&&&003 033 763 &&&&&&&&02678899.&&&&002 678 899
Ziyang 资阳市, Zīyáng Shì Sichuan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04697674.&&&&004 697 674 &&&&&&&&03665057.&&&&003 665 057
Baotou 包头市, Bāotóu Shì Sisä-Mongolia Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02254439.&&&&002 254 439 &&&&&&&&02650364.&&&&002 650 364
Bayan Nur
(Bayannao’er)
巴彦淖尔市, Bāyànnào'ĕr Shì Sisä-Mongolia Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01682662.&&&&001 682 662 &&&&&&&&01669915.&&&&001 669 915
Chifeng 赤峰市, Chìfēng Shì Sisä-Mongolia Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04435737.&&&&004 435 737 &&&&&&&&04341245.&&&&004 341 245
Ordos
(E’erduosi)
鄂尔多斯市, È'ĕrduōsī Shì Sisä-Mongolia Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01369766.&&&&001 369 766 &&&&&&&&01940653.&&&&001 940 653
Hohhot
(Huhehaote)
呼和浩特市, Hūhéhàotè Shì Sisä-Mongolia Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02392895.&&&&002 392 895 &&&&&&&&02866615.&&&&002 866 615
Hulunbuir
(Hulunbei’er)
呼伦贝尔市, Hūlúnbèi'ĕr Shì Sisä-Mongolia Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02687228.&&&&002 687 228 &&&&&&&&02549252.&&&&002 549 252
Tongliao 通辽市, Tōngliáo Shì Sisä-Mongolia Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03028419.&&&&003 028 419 &&&&&&&&03139153.&&&&003 139 153
Wuhai 乌海市, Wūhăi Shì Sisä-Mongolia Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&&0427553.&&&&00427 553 &&&&&&&&&0532902.&&&&00532 902
Ulanqab
(Wulanchabu)
乌兰察布市, Wūlánchábù Shì Sisä-Mongolia Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02284414.&&&&002 284 414 &&&&&&&&02143590.&&&&002 143 590
Tianjin 天津市, Tiānjīn Shì Tianjin Maakuntatason kaupunki &&&&&&&&09848731.&&&&009 848 731 &&&&&&&012938693.&&&&0012 938 693
Lhasa 拉萨市, Lāsà Shì Tiibetin autonominen alue Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&&0474499.&&&&00474 499 &&&&&&&&&0559423.&&&&00559 423
Baoshan 保山市, Băoshān Shì Yunnan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02348315.&&&&002 348 315 &&&&&&&&02506491.&&&&002 506 491
Kunming 昆明市, Kūnmíng Shì Yunnan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05781294.&&&&005 781 294 &&&&&&&&06432209.&&&&006 432 209
Lijiang 丽江市, Lìjiāng Shì Yunnan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01126646.&&&&001 126 646 &&&&&&&&01244769.&&&&001 244 769
Lincang 临沧市, Líncāng Shì Yunnan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02332570.&&&&002 332 570 &&&&&&&&02429497.&&&&002 429 497
Pu’er 普洱市, Pŭ'ĕr Shì Yunnan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02480346.&&&&002 480 346 &&&&&&&&02542898.&&&&002 542 898
Qujing 曲靖市, Qŭjìng Shì Yunnan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05466089.&&&&005 466 089 &&&&&&&&05855055.&&&&005 855 055
Yuxi 玉溪市, Yùxī Shì Yunnan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02073005.&&&&002 073 005 &&&&&&&&02303518.&&&&002 303 518
Zhaotong 昭通市, Zhāotōng Shì Yunnan Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04592388.&&&&004 592 388 &&&&&&&&05213521.&&&&005 213 521
Hangzhou 杭州市, Hángzhōu Shì Zhejiang Maakunnallinen kaupunki &&&&&&&&06878722.&&&&006 878 722 &&&&&&&&08700373.&&&&008 700 373
Huzhou 湖州市, Húzhōu Shì Zhejiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02625595.&&&&002 625 595 &&&&&&&&02893542.&&&&002 893 542
Jiaxing 嘉兴市, Jiāxīng Shì Zhejiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&03582996.&&&&003 582 996 &&&&&&&&04501657.&&&&004 501 657
Jinhua 金华市, Jīnhuá Shì Zhejiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04571881.&&&&004 571 881 &&&&&&&&05361572.&&&&005 361 572
Lishui 丽水市, Lìshuĭ Shì Zhejiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02162113.&&&&002 162 113 &&&&&&&&02116957.&&&&002 116 957
Ningbo 宁波市, Níngbō Shì Zhejiang Maakunnallinen kaupunki &&&&&&&&05963362.&&&&005 963 362 &&&&&&&&07605689.&&&&007 605 689
Quzhou 衢州市, Qúzhōu Shì Zhejiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&02128856.&&&&002 128 856 &&&&&&&&02122661.&&&&002 122 661
Shaoxing 绍兴市, Shàoxīng Shì Zhejiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&04304241.&&&&004 304 241 &&&&&&&&04912239.&&&&004 912 239
Taizhou 台州市, Táizhōu Shì Zhejiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&05153715.&&&&005 153 715 &&&&&&&&05968838.&&&&005 968 838
Wenzhou 温州市, Wēnzhōu Shì Zhejiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&07557640.&&&&007 557 640 &&&&&&&&09122102.&&&&009 122 102
Zhoushan 舟山市, Zhōushān Shì Zhejiang Prefektuuritason kaupunki &&&&&&&&01001530.&&&&001 001 530 &&&&&&&&01121261.&&&&001 121 261

Huomautuksia:

  • HK1: Hongkongissa 14. maaliskuuta 2001 järjestetyn väestönlaskennan väkiluku.[5]
  • HK2: Hongkongissa 30. kesäkuuta 2011 järjestetyn väestönlaskennan väkiluku.[5]
  • MO1: Macaossa 23. elokuuta 2001 järjestetyn väestönlaskennan väkiluku.[6]
  • MO2: Macaossa 12. elokuuta 2011 järjestetyn väestönlaskennan väkiluku.[6]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e China - Main cities geohive.com. Viitattu 2013-04-19. (englanniksi)
  2. World Urbanization Prospects, Highlights, 2014 revision (pdf) (Liitteen taulukko II:ssa (Annex, Table II) on lueteltu yli 5 miljoonan asukkaan kaupunkimaiset alueet (urban agglomeration), joita on Kiinasta 17 kpl, arvio 1.7.2014 tilanteeksi, s. 26-27) 7/2014. un.org. Viitattu 12.6.2015. (englanniksi)
  3. a b c d Communiqué of the National Bureau of Statistics of People's Republic of China on Major Figures of the 2010 Population Census[1 (No. 2)] 2011-04-29. stats.gov.cn. Viitattu 19.4.2013, päivitetty 7.6.2015. (englanniksi)
  4. a b c d Thomas Brinkhoff: China: Administrative Division citypopulation.de. Viitattu 8.6.2015. (englanniksi)
  5. a b c d Thomas Brinkhoff: Hong Kong citypopulation.de. Viitattu 8.6.2015. (englanniksi)
  6. a b c d Thomas Brinkhoff: Macau citypopulation.de. Viitattu 8.6.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: [enwikin artikkeli (osia: kaupunkien lkm ja jako huhtikuussa 2015)]