Luettelo Karjalan tasavallan asutuista paikoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Karjalan tasavallan kunnat.

Tämä artikkeli on luettelo Karjalan tasavallan asutuista paikoista. Karjalan tasavallan hallinnollinen jako perustuu piireihin ja kuntiin, jotka voivat olla kaupunkikuntia tai maalaiskuntia. Asutut paikat (ven. населённый пункт, naseljonnyi punkt) on esitetty luettelossa kunnittain.

Seuraavassa taulukossa on asuttujen paikkojen määrät piireittäin:lähde?

Piiri Asuttuja
paikkoja
Aunuksen piiri 65
Belomorskin piiri 57
Kalevalan piiri 9
Karhumäen piiri 148
Kemin piiri 19
Kontupohjan piiri 78
Kostamuksen kaupunkipiiri 7
Lahdenpohjan piiri 51
Louhen piiri 30
Mujejärven piiri 24
Petroskoin kaupunkipiiri 1
Pitkärannan piiri 36
Prääsän piiri 82
Puudožin piiri 73
Segežan piiri 31
Sortavalan piiri 51
Suojärven piiri 27
Äänisenrannan piiri 51

Piirikohtaisten lukujen perusteella Karjalan tasavallassa on yhteensä 840 asuttua paikkaa.

Aunuksen kansallinen piiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aunuksen piirin asutut paikat

Aunuksen piirissä on 65 asuttua paikkaa.

  • Kuujärvi (Михайловское, Mihailovskoje), maalaiskunta:
  • Tuuksi (Тукса, Tuksa), maalaiskunta:
  • Vitele (Видлица, Vidlitsa), maalaiskunta:
    • Gaulisto (Гавриловка, Gavrilovka)
    • Joensuu (Устье Видлицы, Ustje Vidlitsy)
    • Mägöveh (Верхняя Видлица, Verhnjaja Vidlitsa)
    • Suurimäki (Большие Горы, Bolšije Gory)
    • Vitele (Видлица, Vidlitsa)


Belomorskin piiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Belomorskin piirin asutut paikat. Vienanmeren–Itämeren kanavaan liittyvien asutuskeskusten nimiä on kartassa lyhennetty.

Belomorskin piirissä on 57 asuttua paikkaa.


Kalevalan kansallinen piiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalevalan piirin asutut paikat

Kalevalan piirissä on 9 asuttua paikkaa.

  • Uhtua (Калевала, Kalevala), kaupunkikunta:


Karhumäen piiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Lobskoje, kylä
Lobskoje, taajama
Salkovaara, kylä
Salkovaara, taajama
Karhumäen piirin asutut paikat. Vienanmeren–Itämeren kanavaan liittyvien asutuskeskusten nimiä on kartassa lyhennetty.

Karhumäen piirissä on 148 asuttua paikkaa.


Kemin piiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kemin piirin asutut paikat. Kahden asutuskeskuksen nimeä on kartassa lyhennetty.

Kemin piirissä on 19 asuttua paikkaa.

  • Papinsaari (Рабочеостровск, Rabotšeostrovsk), maalaiskunta:


Kontupohjan piiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Käppäselkä, taajama
Kontupohjan piirin asutut paikat

Kontupohjan piirissä on 78 asuttua paikkaa.


Kostamuksen kaupunkipiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kostamuksen kaupunkipiirin asutut paikat. Kostamuksen kaupunkipiiri on kartassa harmaalla ja Kalevalan piiri valkoisella.

Kostamuksen kaupunkipiirissä on 7 asuttua paikkaa.


Lahdenpohjan piiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lahdenpohjan piirin asutut paikat

Lahdenpohjan piiri on 51 asuttua paikkaa.


Louhen piiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Louhen piirin asutut paikat

Louhen piirissä on 30 asuttua paikkaa.

  • Louhi (Лоухи), kaupunkikunta:


Mujejärven piiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mujejärven piirin asutut paikat

Mujejärven piirissä on 24 asuttua paikkaa.

  • Mujejärvi (Муезерский, Mujezerski), kaupunkikunta:
  • Repola (Реболы, Reboly), maalaiskunta:
    • Kolvasjärvi (Колвасозеро, Kolvasozero)
    • Omelia (Емельяновка, Emeljanovka)
    • Repola (Реболы, Reboly)


Petroskoin kaupunkipiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petroskoin kaupunkipiirin asutut paikat. Petroskoin kaupunkipiiri on kartassa harmaalla ja sen ympärillä Äänisenrannan piiri valkoisella.

Petroskoin kaupunkipiirissä on 1 asuttu paikka.

  • Petroskoi (Петрозаводск, Petrozavodsk)


Pitkärannan piiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pitkärannan piirin asutut paikat

Pitkärannan piirissä on 36 asuttua paikkaa.


Prääsän kansallinen piiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Manke, kylä
Manke, taajama
Jessoila, kylä
Jessoila, taajama
Koivuselkä, taajama
Prääsän piirin asutut paikat

Prääsän piirissä on 82 asuttua paikkaa.

  • Matroosa (Матросы, Matrosy), maalaiskunta:


Puudožin piiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puudožin piirin asutut paikat

Puudožin piirissä on 73 asuttua paikkaa.


Segežan piiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Segežan piirin asutut paikat. Yhden asutuskeskuksen nimeä on lyhennetty.

Segežan piirissä on 31 asuttua paikkaa.


Sortavalan piiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sortavalan piirin asutut paikat. Yhden asutuskeskuksen nimeä on kartassa lyhennetty.

Sortavalan piirissä on 51 asuttua paikkaa.


Suojärven piiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suojärven piirin asutut paikat

Suojärven piirissä on 27 asuttua paikkaa.


Äänisenrannan piiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Äänisenrannan piirin asutut paikat

Äänisenrannan piirissä on 51 asuttua paikkaa.

  • Garnizonnoje (Гарнизонное), maalaiskunta:
    • Koskenkylä (Порожек, Porožek)
    • Tšalna-1 (Чална-1), nimenä aiemmin Garnizon Besovets (Гарнизон Бесовец) ja Petrozavodsk-15 (Петрозаводск-15)
  • Latva (Ладва, Ladva), maalaiskunta:
  • Latva-Vetka (Ладва-Ветка, Ladva-Vetka), maalaiskunta:
    • Latva-Vetka (Ладва-Ветка, Ladva-Vetka)
    • Nirkki (Нырки, Nyrki), rautatieasema
    • Tarsala (Таржеполь, Taržepol)
  • Pai (Пай), maalaiskunta:
  • Puujoki (Деревянное, Derevjannoje), maalaiskunta:
    • Oržeka (Орзега, Orzega), rautatieasema
    • Pedäiselkä (Педасельга, Pedaselga)
    • Puujoki (Деревянное, Derevjannoje)
    • Uju (Уя, Uja)
    • Uusiselkä (Ужесельга, Užeselga)
  • Uusikylä (Деревянка, Derevjanka), maalaiskunta:
  • Kalajoki (Рыбрека, Rybreka), vepsäläinen maalaiskunta:
    • Kalajoki (Рыбрека, Rybreka)
    • Kaskesoja (Каскесручей, Kaskesrutšei)
    • Toižjoki (Другая Река, Drugaja Reka)


Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: [[Perustuu ru-wikin artikkeleihin ru:Костомукшский городской округ#Состав округа, ru:Петрозаводский городской округ#Состав городского округа, ru:Беломорский район#Административное деление, ru:Калевальский район#Административное деление, ru:Кемский район (20.5.2013 versio), ru:Кондопожский район#Административное деление, ru:Лахденпохский район#Административное деление, ru:Лоухский район#Административное деление, ru:Медвежьегорский район#Административное деление, ru:Муезерский район#Административное деление, ru:Олонецкий район#Административное деление, ru:Питкярантский район#Административное деление, ru:Прионежский район#Административное деление, ru:Пряжинский район#Административное деление, ru:Пудожский район#Административное деление, ru:Сегежский район#Административное деление, Sortavala (ru:Сортавальское городское поселение, ru:Вяртсильское городское поселение, ru:Хелюльское городское поселение, ru:Кааламское сельское поселение, ru:Хаапалампинское сельское поселение) ja ru:Суоярвский район#Административное деление]]