Luettelo Israelin kuningaskunnan kuninkaista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luetteloa Israelin kuningaskunnan kuninkaista. Historioitsijat noudattavat valtakausien kronologian ilmoittamisessa William F. Albrightin, Edwin R. Thielen tai uudempaa Gershon Galilin kronologioita. Alla on esitetty kaikki kolme kronologiaa. Kaikki vuodet ovat ennen ajanlaskun alkua.


Albrightin vuodet Thielen vuodet Galilin vuodet Raamatun mukainen/tavallinen nimi Hallitsijanimi Huomautukset
Saulin kuningashuone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
10111010 10501010 10501010 Saul 'שאול המלך or Sha'ul Hallitsi Israelia ja Juudeaa 40 vuoden ajan. Tappoi itsensä filistealaisia vastaan käydyssä sodassa Gilboan vuorella.
10101008 1000998 10101008 Isboset (myös Eshba'al, Ashba'al tai Ishbaal) Hallitsi Israelia kahden vuoden ajan.
Daavidin kuningashuone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
1000962   1010970 David דוד בן-ישי מלך ישראל
Daud ben Yeshy, Melekh Ysr’al
Hallitsi Israelia ja Juudeaa 33 vuoden ajan Jerusalemissa ja seitsemän vuotta Hebronissa. Yhteensä 40 vuotta.
962922   970931 Salomo שלמה בן-דוד מלך ישראל
Shelomoh ben David, Melekh Ysr’al
Hallitsi Israelia ja Juudeaa Jerusalemissa 40 vuoden ajan.
Jerobeamin kuningashuone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
922901 931910 931909 Jerobeam I ירבעם בן-נבט מלך ישראל
Yerav’am ben Nevat, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia 22 vuoden ajan.
901900 910909 909908 Nadab נדב בן-ירבעם מלך ישראל
Nadav ben Yerav’am, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia kahden vuoden ajan.
Baesan kuningashuone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
900877 909886 908885 Baesa בעשא בן-אחיה מלך ישראל
Ba’asha ben Achiyah, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia Tizrahissa 24 vuoden ajan.
877876 886885 885884 Eela אלה בן-בעשא מלך ישראל
’Elah ben Ba’asha, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia Tizrahissa kahden vuoden ajan.
Simrin kuningashuone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
876 885 884 Simri זמרי מלך ישראל
Simri, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia Tizrahissa seitsemän päivän ajan.
Omrin kuningashuone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
876869 885874 884873 Omri עמרי מלך ישראל
’Omri, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia Samariassa 12 vuoden ajan.
869850 874853 873852 Ahab אחאב בן-עמרי מלך ישראל
Ah’av ben ’Omri, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia Samariassa 22 vuoden ajan. Ensimmäinen Raamatun ulkopuolisissa lähteissä varmasti nimeltä mainittu Israelin kuningas. Hänestä eteenpäin kuninkaat ovat varmuudella historiallisia henkilöitä.
850849 853852 852851 Ahasja אחזיהו בן-אחאב מלך ישראל
’Ahazyahu ben 'Ah’av, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia Samariassa kahden vuoden ajan.
849842 852841 851842 Joram יורם בן-אחאב מלך ישראל
Yehoram ben ’Ah’av, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia Samariassa 11 vuoden ajan
Jehun kuningashuone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
842815 841814 842815 Jehu יהוא בן-נמשי מלך ישראל
Yehu ben Nimshi, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia Samaraissa 28 vuoden ajan
815801 814798 819804 Joahas יהואחז בן-יהוא מלך ישראל
Yeho’ahaz ben Yehu, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia Samariassa 17 vuoden ajan.
801786 798782 805790 Joas
(Joash)
יואש בן-יואחז מלך ישראל
Yeho’ash ben Yeho’ahaz, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia Samariassa 16 vuode ajan
786746 782753 790750 Jerobeam II ירבעם בן-יואש מלך ישראל
Yerav’am ben Yeho’ash, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia Samariassa 41 vuoden ajan
746 753 750749  Sakarja זכריה בן-ירבעם מלך ישראל
Zekharyah ben Yerav’am, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia Samariassa kuuden kuukaudena ajan.
Sallumin kuningashuone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
745 752 749 Sallum שלם בן-יבש מלך ישראל
Shallum ben Yavesh, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia Samariassa yhden kuukauden ajan.
Menahemin kuningashuone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
745738 752742 749738 Menahem מנחם בן-גדי מלך ישראל
Menahem ben Gadi, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia Samariassa 10 vuoden ajan.
738737 742740 738736 Pekahja פקחיה בן-מנחם מלך ישראל
Pekahyah ben Menahem, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia Samariassa kahden vuoden ajan.
Israelin viimeiset kuningashuoneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
737732 740732 736732 Pekah פקח בן-רמליהו מלך ישראל
Pekah ben Remalyahu, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia Samariassa 20 vuoden ajan.
732722 732722 732722 Hoosea הושע בן-אלה מלך ישראל
Hoshe’a ben ’Elah, Melekh Yisra’el
Hallitsi Israelia Samariassa 9 vuoden ajan.