Luettelo Israelin ilmavoimien kalustosta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Israelin ilmavoimien nykyisestä kalustosta.

Hävittäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hävittäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
F-15 Hävittäjä 16 F-15A
6 F-15B
17 F-15C
11 F-15D
F-15A-658-IAF.jpg [1]

Hävittäjäpommittajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
F-15 Hävittäjäpommittaja 25 F-15I IAF F-15I.jpg [1]
F-16 Hävittäjäpommittaja 78 F-16C
49 F-16D
99 F-16I
F-16Isufa002.jpg [1]
F-35A Lightning II Hävittäjäpommittaja 0+ IAF-F-35I-2016-12-13.jpg 2 konetta LRIP 8 sopimuksella, tulossa käyttöön vuonna 2016.[1]

Harjoituskoneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Grob G-120 Harjoituskone 17 4X-DGE ErezS.jpg [1]
M-346 Harjoituskone 2+ RamatDavid 020517 Lavi 01.jpg Tilattu yhteensä 30, ensimmäiset luovutettu heinäkuussa 2014.[1]
T-6A Harjoituskone 20 Hatzerim Harvard 001 290110.jpg [1]

Rynnäkkökoneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
A-4 Rynnäkkökone 44 A-4N
10 TA-4H
16 TA-4J
Israeli A4 Hazterim 260608 2.JPG [1]

Tiedustelukoneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
AIAI-1124 Seascan Meritiedustelukone 3 4X-JYR - 929 Israel IAI-1124N Westwind Seascan (cn 152) Israeli Air Force (7095348451).jpg [1]
RC-12D Tiedustelukone 6 Beech RC-12D Huron (A200CT), USA - Army AN1815935.jpg [1]
EC-707 ELINT 1 Boeing 707-3L6C(KC) Re'em, Israel - Air Force AN2127935.jpg [1]
Gulfstream G550 Shavit ELINT 3 Gulfstream-sahvit.jpg [1]
B-707 Ilmavalvonta- ja varhaisvaroituskone 2 ZH102 Boeing 707 E-3D-AEW.1 Royal Air Force (8581544931).jpg [1]
Gulfstream G550 Eitam Ilmavalvonta- ja varhaisvaroituskone 2 537 Gulfstream G.550 CAEW Israel Airforce (7337159024).jpg +1 tilattuna.[1]

Kuljetuskoneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
KC-130H Kuljetus- ja tankkauskone 4 Lockheed KC-130H Hercules (L-382) (Karnaf), Israel - Air Force AN1983332.jpg [1]
KC-707 Kuljetus- ja tankkauskone 7 KC-707 Reem 120 Sqdn IDFAF (2999494818).jpg [1]
C-130 Hercules Kuljetuskone 5 C-130E
6 C-130H
1+ C-130J-30
4X-FBQ 420 ErezS.jpg Tilattu kolme C-130J-30 konetta, ensimmäinen luovutettu elokuussa 2014.[1]
AT-802 Air Tractor Kevyt kuljetuskone 3 4X-AFV Megido 20-03-2015a.jpg [1]
Beech 200 King Air Kevyt kuljetuskone 9 Beech 200
8 Beech 200T
5 Beech 200CT
IAF King Air.jpg [1]
Beech A36 Bonanza Kevyt kuljetuskone 22 RamatDavid 020517 Bonanza 01.jpg [1]

Helikopterit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
AH-64 Apache Taisteluhelikopteri 27 AH-64A
17 AH-64D
Israeli AH-64D.JPG [1]
AS565SA Panther Sukellusveneen torjunta 7 Israeli AS565.jpg [1]
OH-58B Kiowa Tiedusteluhelikopteri 12 A17-017 Bell OH-58B Kiowa Australian Army (6960982340).jpg [1]
CH-53D Sea Stallion Raskas kuljetushelikopteri 26 Israel by Jim Greenhill 100526-A-3715G-0028 (4642655703).jpg [1]
UH-60 Black Hawk Kuljetushelikopteri 39 S-70A
10 UH-60A
UH60 IAF.jpg [1]
Bell 206 Kevyt kuljetushelikopteri 6 Bell206 IAF.jpg [1]

Miehittämättömät ilma-alukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
IAI Heron Raskas miehittämätön ilma-alus 2+ Heron
3 Heron TP
Heron.jpg [1]
RQ-5A Hunter Raskas miehittämätön ilma-alus ? Hunter RQ-5 UAV.jpg [1]
Hermes 450 Miehittämätön ilma-alus ? RamatDavid 020517 Hermes 450 01.jpg [1]
Hermes 900 Miehittämätön ilma-alus ? Hermes 900.jpg [1]
Searcher MkII Miehittämätön ilma-alus 22 IAI-Searcher2.jpg Toiset 22 varastoituna.[1]
Harpy Kevyt miehittämätön ilma-alus ? Paris Air Show 2007-06-24 n25.jpg [1]

Ilmatorjunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilmatorjuntaohjukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Arrow/Arrow 2 Ilmatorjuntaohjus 24 Arrow2 96feb.jpg [1]
Rautakupoli Ilmatorjuntaohjus Muutama Flickr - Israel Defense Forces - Iron Dome Intercepts Rockets from the Gaza Strip.jpg [1]
MIM-104 Patriot Ilmatorjuntaohjus Muutama Yahalom-MIM-104D-Patriot--Independence-Day-2017-Tel-Nof-IZE-026.jpg [1]
MIM-23 I-HAWK Ilmatorjuntaohjus Muutama M727-Hawk-hatzerim-1.jpg [1]

Ilmatorjuntakanuunat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
M163 Machbet Vulcan Ilmatorjuntavaunu 105 M163-hatzerim-2.jpg [1]
ZSU-23-4 Ilmatorjuntavaunu 60 I042107 159 (468991741).jpg [1]
ZU-23-2 Ilmatorjuntakanuuna 150 ZU-23-2-hatzerim-1.jpg [1]
M167 Vulcan Ilmatorjuntakanuuna ? M167 Vulcan Air Defense System (VADS).jpg [1]
M-1939 37 mm Ilmatorjuntakanuuna ? Twin-37-mm-M1939-hatzerim-1.jpg [1]
TCM-20 Ilmatorjuntakanuuna ? TCM-20-hatzerim-2.jpg [1]
150 L/70 Ilmatorjuntakanuuna ? Bofors-40-L70-hatzerim-2-1.jpg [1]

Aseistus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Kuva Huom
AGM-114 Hellfire Ilmasta maahan -ohjus AGM-114 Hellfire hung on a Predator drone.JPEG [1]
AGM-62B Walleye Ilmasta maahan -ohjus AGM-62 Walleye on a A-7C Corsair II of VX-5 at the White Sands Missile Range, 1 December 1978 (6413520).jpg [1]
AGM-65 Maverick Ilmasta maahan -ohjus AGM-65 Maverick MG 1382.jpg [1]
Popeye I/II Ilmasta maahan -ohjus Popey missile.jpg [1]
Delilah AL Ilmasta maahan -ohjus Delila missile.jpg [1]
AIM-9 Sidewinder Lämpöhakuinen ilmasta ilmaan -ohjus Sidewider missile 20040710 145400 1.4.jpg [1]
Python 4 Lämpöhakuinen ilmasta ilmaan -ohjus Rafael Python 4.jpg [1]
Python 5 Lämpöhakuinen ilmasta ilmaan -ohjus Python5-missile001.jpg [1]
Derby Tutkahakuinen ilmasta ilmaan -ohjus Derby missile.jpg [1]
AIM-120C AMRAAM Tutkahakuinen ilmasta ilmaan -ohjus Aim120amraam.jpg [1]

Pommit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Kuva Huom
JDAM (GBU-31) Ohjattava pommi GBU-31 JDAM.svg [1]
Spice Ohjattava pommi ILA Berlin 2012 PD 035.JPG [1]
Lizard Ohjattava pommi [1]
Opher Ohjattava pommi [1]
Griffon Ohjattava pommi [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf IISS: The Military Balance 2015, s. 334. Routledge, 2015. ISBN 978-1-85743-766-9. (englanniksi)