Luettelo Iranin ilmavoimien kalustosta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Iranin ilmavoimien nykyisestä kalustosta.

Hävittäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hävittäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
MiG-29 Hävittäjä 36 MiG-29A/U/UB Iran Air Force Mikoyan-Gurevich MiG-29UB Sharifi.jpg
F-14 Hävittäjä 43 Iran Air Force Grumman F-14A Tomcat Sharifi.jpg
F-7 Hävittäjä 24 IRIAF MiG-21 landing.jpg
F-5 Hävittäjä 20 F-5B
55+ F-5E/F Tiger II
IRIAF Northrop F-5E Tiger II Talebzadeh.jpg
Azarakhsh Hävittäjä noin 6 An IRIAF HESA Azarakhsh in Vahdati Airbase Air Show.JPG

[1]

Hävittäjäpommittajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
F-4 Hävittäjäpommittaja 65 F-4D/E Phantom II An IRIAF F-4E takeoffs.jpg
Mirage F1 Hävittäjäpommittaja 10 F1E Mirage F1BQ of IRIAF.jpg
Su-24 Hävittäjäpommittaja 30 Su-24MK Fencer D A IRIAF Su-24 ready to takeoff from THR.jpg
Saeqeh Hävittäjäpommittaja noin 6 A HESA Saeqeh of IRIAF.jpg

[1]

Rynnäkkökoneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
Su-25 Rynnäkkökone 7 Su-25K
3 Su-25T
3 Su-25UBK
Sukhoi Su-25 (4322158494).jpg

[1]

Tiedustelukoneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
RF-4E Tiedustelukone 6+
P-3MP Meritiedustelu- ja sukellusveneiden vastainen lentokone 5 Iranian Lockheed P-3F Orion in flight over the Strait of Hormuz on 1 August 1994 (6491410).jpg

[1]

Kuljetus- ja tankkauskoneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
B-707 Kuljetus- ja tankkauskone noin 1 Boeing 707-3J9C, Iran - Air Force AN0969353.jpg
B-747 Kuljetus- ja tankkauskone noin 2 Iranian Air Force Boeing 747-200 Sharifi.jpg
Il-76 Raskas kuljetuskone 12 IlyushinIl76a.jpg
C-130 Kuljetuskone noin 19 C-130E/H C-130E Iran Air Force THR May 2011.jpg
An-74 Kevyt kuljetuskone 11 An-74TK-200 Antonov An-74T Iran Air Force THR May 2010.jpg
An-140 Kevyt kuljetuskone 5 An-140 FIRST HESA SERIAL AIRCRAFT.jpeg
F.27 Kevyt kuljetuskone 10 A IRIAF Fokker F27 flying.jpg
L-1329 Kevyt kuljetuskone 1 A IRIAF Lockheed JetStar.jpg
PC-6B Kevyt kuljetuskone 10 An IRIAF PC-6 Porter in Vahdati Airbase Air Show.JPG
TB-21 Trininad Kevyt kuljetuskone 8
TB-200 Tobago Kevyt kuljetuskone 4
Turbo Commander 680 Kevyt kuljetuskone 3
Y-7 Kevyt kuljetuskone 14
Y-12 Kevyt kuljetuskone 9

[1]

Matkustajakoneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
B-707 Matkustajakone 2 Boeing 707-3J9C, Iran - Air Force AN0969353.jpg
B-747 Matkustajakone 1 Iranian Air Force Boeing 747-200 Sharifi.jpg
B-747F Matkustajakone 1 EP-ICD Boeing 747F Iran Air Cargo (7628171532).jpg
Falcon 20 Matkustajakone 1 Islamic Republic of Iran Air Force Dassault Falcon 20 at Basle in April 1982.jpg
Falcon 50 Matkustajakone 3 Dassault Falcon 50 Iran - Government, AMS Amsterdam (Schiphol), Netherlands PP1165419672.jpg

[1]

Harjoituskoneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
Beechcraft Bonanza Harjoituskone 25 F33A Bonanza of IIAF.jpg
EMF-312 Tucano Harjoituskone 15 Iran Revolutionary Guard Air Force Embraer EMB-312 Tucano.jpg
JJ-7 Harjoituskone 15 A IRIAF Chengdu FT-7.jpg
MFI-17 Harjoituskone 25
Parastu Harjoituskone 12
PC-6 Harjoituskone 15 An IRIAF PC-6 Porter in Vahdati Airbase Air Show.JPG
PC-7 Harjoituskone 35
T-33 Harjoituskone 9 T 33 Shooting Star-IIAF.jpg

[1]

Helikopterit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
Boeing CH-47 Chinook Raskas kuljetushelikopteri 2+ CH-47 Iran Air Force Esfahan March 2011.png
Bell 214C Kuljetushelikopteri 30
Bell 206A Kevyt kuljetushelikopteri 2+
Shabaviz 2-75 Kevyt kuljetushelikopteri Muutama
Shabaviz 2061 Kevyt kuljetushelikopteri Muutama
Bell 412C Monitoimihelikopteri 2 Bell 412 of PASCO institute.jpg

[1]

Ilmatorjunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilmatorjuntaohjukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
FM-80 Ilmatorjuntaohjus 250 Crotale launchers.jpg
Rapier Ilmatorjuntaohjus 30 Swiss rapier missile.jpg
Tigercat Ilmatorjuntaohjus 15 Sea cat RANHC.JPG
MIM-23 Hawk Ilmatorjuntaohjus 150+ Hawk mobile.jpg
S-75 Ilmatorjuntaohjus 45 Sa-2camo.jpg
S-200 Ilmatorjuntaohjus 10 Two-stage V-400 (5V11) missile of surface-to-air missile system «Dal» in Military-historical Museum of Artillery, Engineer and Signal Corps in Saint-Petersburg, Russia.jpg
9K330 Tor Ilmatorjuntaohjus 29 Tor-M1 SAM (2).jpg

[1]

Olalta laukaistavat ilmatorjuntaohjukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Kuva
FIM-92 Stinger Ilmatorjuntaohjus Stinger (dummy) and case.png
9K32 Strela-2 Ilmatorjuntaohjus SA-7.jpg

[1]

Ilmatorjuntakanuunat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Kuva
ZU-23 Ilmatorjuntakanuuna Zu-23 30 M1-3 - InnovationDay2013part1-40.jpg
Oerlikon KD Ilmatorjuntakanuuna 35mmFlab.png

[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k The Military Balance 2014, s. 321. IISS. (englanniksi)