Luettelo Helsingin korkeimmista rakennuksista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kalasatamassa sijaitseva Majakka on Helsingin korkein rakennus.

Luettelo Helsingin korkeimmista rakennuksista 1.2.2020.

Rakennusten tiedot kopioitu pääasiassa Luettelo Suomen Korkeimmista rakennuksista -sivulta.

Yli 50-metriset rakennukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Rakennus Korkeus Kerroksia Valmistunut Sijainti (kaupunginosa) Käyttö Erityismaininta
1. Majakka 134 m 35 2019 Kalasatama, Sörnäinen asuintalo Suomen korkein asuintalo ja Helsingin ainoa pilvenpiirtäjä.
2. Mikael Agricolan kirkko 97 m 1935 Punavuori kirkko Suomen korkein kirkko.
3. Cirrus 87,5 m 26 2006 Vuosaari asuintalo
4. Itäkeskuksen maamerkki 82 m 19 1987 Itäkeskus, Vartiokylä asuintalo Aikaisemmin toimistorakennus, nykyinen nimi Helmitorni.
5. Clarion Hotel Helsinki 78 m 16 2016 Jätkäsaari hotelli Helsingin korkein hotelli.
6. Johanneksenkirkko 74 m 1891 Ullanlinna kirkko
7. Stadionin torni 72 m 24 1938 Taka-Töölö näkötorni Osa Helsingin Olympiastadionia.
8. Hotelli Torni 70 m 13 1931 Kamppi hotelli Valmistuessaan Suomen korkein hotelli.
9. Pitäjänmäki Tower 70 m 18 2001 Pitäjänmäki toimisto Aikaisempia nimiä SysOpen Tower, SysOpen Digia Tower ja Digia Tower.
10. Itämerentorni 66 m 18 2000 Ruoholahti toimisto
11. Kallion kirkko 65 m 1912 Kallio kirkko
12. Haapaniemenkatu 7–9 65 m 19 1975 Merihaka, Sörnäinen toimisto Merihaan korkein torni.
13. Helsingin tuomiokirkko 62 m 1852 Kruunuhaka kirkko
14. Kristuskyrkan 59 m 1928 Etu-Töölö kirkko
15. Salmisaaren tornitalot (korkeimman rakennuksen tiedot) 55 m 11 2009 Ruoholahti toimisto
16. Meilahden tornisairaala 54 m 15 1966 Meilahti sairaala Helsingin suurin sairaala.
17. Kansallismuseo 53 m 1910 Etu-Töölö museo Museon torni.
18. Haapaniemenkatu 12 52 m 16 1975 (Merihaka,) Sörnäinen asuintalo Kaikki tornit lähes identtisiä.
Haapaniemenkatu 16 A 1973
Haapaniemenkatu 16 B 1973
Haapaniemenkatu 16 C 1974
Hakaniemenranta 26 1985

Muita tunnettuja alle 50-metrisiä rakennuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakennus Korkeus Kerroksia Valmistumisvuosi Sijainti (kaupunginosa) Käyttö Erityismaininta
Helsingin rautatieaseman kellotorni 49 m 1919 Kluuvi kellotorni
Saksalainen kirkko 49 m 1897 Kaartinkaupunki kirkko
Uspenskin katedraali 48,5 m 1868 Katajanokka kirkko
Terassitalo 45 m 16 1994 Pikku Huopalahti, Ruskeasuo asuintalo
Suomenlinnan kirkko 42 m 1854 Suomenlinna kirkko, majakka Toimii myös majakkana.
Suomen Kansallisteatteri 42 m 1902 Kluuvi teatteri
Postitalo 42 m 10 1937 Kluuvi toimisto Entinen Posti- ja telelaitoksen pääkonttori.
Helsingin työväentalo (Paasitorni) 41 m 9 1908 Siltasaari, Kallio toimisto
Sanomatalo 41 m 9 1999 Kluuvi toimisto

Tulevia yli 50-metrisiä rakennuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuleva sija Rakennus Korkeus Kerroksia Rakentaminen Valmistuminen (suunniteltu) Sijainti (kaupunginosa) Käyttö Tila Erityismaininta
2. Loisto 124 m 32 2019- 11.2021 Kalasatama, Sörnäinen asuintalo rakenteilla
3. Kapteeni ? 37* ? ? (viimeistään 2023) suunniteltu, rakentaminen aloitetaan myöhemmin *Kerroksien määrä vuoden 2017 asemakaavan mukaan[1].
4. Luotsi ? 32* ? ? (viimeistään 2023)
5. Kartta ? 27* ? ? (viimeistään 2023)
6. Kompassi ? 31* ? ? (viimeistään 2023)
7. Horisontti ? ? ? ? (viimeistään 2023)
8. ? ? ? ? ? (viimeistään 2023) toimisto, hotelli

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]