Luettelo Formula 1 -sarjan kilpailun nopeimpien kierrosten ennätyksistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Formula 1 -sarjan kilpailujen nopeimmista kierroksista.

Michael Schumacherilla on eniten kilpailun nopeimpia kierroksia (77 kappaletta), jotka hän ajoi kausien 19922006 ja 20102012 välisenä aikana.[1] Max Verstappen on nuorin kilpailun nopeimman kierroksen ajanut kuljettaja, kun hän ajoi sen 19 vuoden 44 päivän ikäisenä vuoden 2016 Brasilian GP:ssä.[2]

Kausina 19501959 kilpailun nopeimmasta kierroksesta jaettiin 1 MM-piste.[3] Kaudella 2019 menettely otettiin uudelleen käyttöön, mutta kuljettajan täytyy ajaa kilpailussa myös kymmenen parhaimman joukkoon.[4]

Vuoden 1954 Britannian GP:ssä seitsemän eri kuljettajaa ajoi kilpailun nopeimman kierroksen, koska ajanottajien laitteistot eivät olleet tarkkoja.[5][6]

Kuljettajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tilastot on päivitetty Abu Dhabin GP 2019 jälkeen.

Lihavoitu Kuljettaja ajaa kaudella 2019.
Kursivoitu F1-maailmanmestari
Sijoitus Kuljettaja Nopeimpia kierroksia Kaudet Ensimmäinen nopein kierros Viimeinen nopein kierros
1 Saksa Michael Schumacher 77 19912006
20102012
Belgian Grand Prix 1992 Saksan Grand Prix 2012
2 Yhdistynyt kuningaskunta Lewis Hamilton 47 2007 Malesian Grand Prix 2007 Abu Dhabin Grand Prix 2019
3 Suomi Kimi Räikkönen 46 20012009
2012
Australian Grand Prix 2002 Itävallan Grand Prix 2018
4 Ranska Alain Prost 41 19801991
1993
Ranskan Grand Prix 1981 Japanin Grand Prix 1993
5 Saksa Sebastian Vettel 38 2007 Britannian Grand Prix 2009 Belgian Grand Prix 2019
6 Yhdistynyt kuningaskunta Nigel Mansell 30 19801992
19941995
Euroopan Grand Prix 1983 Japanin Grand Prix 1992
7 Yhdistynyt kuningaskunta Jim Clark 28 19601968 Hollannin Grand Prix 1961 Etelä-Afrikan Grand Prix 1968
8 Suomi Mika Häkkinen 25 19912001 Italian Grand Prix 1997 Unkarin Grand Prix 2001
9 Itävalta Niki Lauda 24 19711979
19821985
Espanjan Grand Prix 1974 Saksan Grand Prix 1985
10 Argentiina Juan Manuel Fangio 23 19501951
19531958
Monacon Grand Prix 1950 Argentiinan Grand Prix 1958
10 Brasilia Nelson Piquet 23 19781991 Itä-Yhdysvaltain Grand Prix 1979 Meksikon Grand Prix 1987
10 Espanja Fernando Alonso 23 2001
20032018
Kanadan Grand Prix 2003 Unkarin Grand Prix 2017
13 Itävalta Gerhard Berger 21 19841997 Saksan Grand Prix 1986 Saksan Grand Prix 1997
14 Saksa Nico Rosberg 20 20062016 Bahrainin Grand Prix 2006 Malesian Grand Prix 2016
15 Yhdistynyt kuningaskunta Stirling Moss 19 19511961 Britannian Grand Prix 1954 Monacon Grand Prix 1961
15 Brasilia Ayrton Senna 19 19841994 Monacon Grand Prix 1984 Euroopan Grand Prix 1993
15 Yhdistynyt kuningaskunta Damon Hill 19 19921999 Britannian Grand Prix 1993 Unkarin Grand Prix 1996
15 Australia Mark Webber 19 20022013 Unkarin Grand Prix 2009 Brasilian Grand Prix 2013
19 Yhdistynyt kuningaskunta David Coulthard 18 19942008 Saksan Grand Prix 1994 Ranskan Grand Prix 2002
20 Brasilia Rubens Barrichello 17 19932011 Australian Grand Prix 2000 Espanjan Grand Prix 2009
21 Yhdistynyt kuningaskunta Jackie Stewart 15 19651973 Saksan Grand Prix 1968 Italian Grand Prix 1973
21 Sveitsi Clay Regazzoni 15 19701980 Itävallan Grand Prix 1970 Italian Grand Prix 1979
21 Brasilia Felipe Massa 15 2002
20042017
Espanjan Grand Prix 2006 Kanadan Grand Prix 2014
24 Belgia Jacky Ickx 14 19671979 Saksan Grand Prix 1969 Italian Grand Prix 1972
25 Australia Alan Jones 13 19751981
1983
19851986
Länsi-Yhdysvaltain Grand Prix 1978 Hollannin Grand Prix 1981
25 Italia Riccardo Patrese 13 19771993 Monacon Grand Prix 1982 Saksan Grand Prix 1992
25 Australia Daniel Ricciardo 13 2011 Abu Dhabin Grand Prix 2014 Unkarin Grand Prix 2018
25 Suomi Valtteri Bottas 13 2013 Venäjän Grand Prix 2014 Brasilian Grand Prix 2019
29 Italia Alberto Ascari 12 19501955 Belgian Grand Prix 1952 Espanjan Grand Prix 1954
29 Australia Jack Brabham 12 19551970 Monacon Grand Prix 1959 Britannian Grand Prix 1970
29 Ranska René Arnoux 12 19781989 Ranskan Grand Prix 1979 Hollannin Grand Prix 1984
29 Kolumbia Juan Pablo Montoya 12 20012006 Euroopan Grand Prix 2001 Turkin Grand Prix 2005
33 Yhdistynyt kuningaskunta John Surtees 11 19601972 Portugalin Grand Prix 1960 Etelä-Afrikan Grand Prix 1970
34 Yhdistynyt kuningaskunta Graham Hill 10 19581975 Britannian Grand Prix 1960 Yhdysvaltain Grand Prix 1967
34 Yhdysvallat Mario Andretti 10 19681972
19741982
Etelä-Afrikan Grand Prix 1971 Italian Grand Prix 1978
36 Uusi-Seelanti Denny Hulme 9 19651974 Hollannin Grand Prix 1966 Belgian Grand Prix 1974
36 Ruotsi Ronnie Peterson 9 19701978 Espanjan Grand Prix 1973 Itävallan Grand Prix 1978
36 Kanada Jacques Villeneuve 9 19962006 Australian Grand Prix 1996 Itävallan Grand Prix 1997
39 Yhdistynyt kuningaskunta James Hunt 8 19731979 Britannian Grand Prix 1973 Britannian Grand Prix 1977
39 Kanada Gilles Villeneuve 8 19771982 Argentiinan Grand Prix 1978 San Marinon Grand Prix 1981
39 Saksa Ralf Schumacher 8 19972007 Italian Grand Prix 1999 Belgian Grand Prix 2005
39 Yhdistynyt kuningaskunta Jenson Button 8 20002017 Malesian Grand Prix 2009 Intian Grand Prix 2012
43 Ranska Jacques Laffite 7 19741986 Japanin Grand Prix 1976 Euroopan Grand Prix 1985
43 Alankomaat Max Verstappen 7 2015 Brasilian Grand Prix 2016 Unkarin Grand Prix 2019
45 Argentiina José Froilán González 6 1950
19571960
Italian Grand Prix 1952 Italian Grand Prix 1954
45 Yhdistynyt kuningaskunta Mike Hawthorn 6 19521958 Britannian Grand Prix 1954 Portugalin Grand Prix 1958
45 Yhdysvallat Phil Hill 6 19581964
1966
Italian Grand Prix 1958 Saksan Grand Prix 1961
45 Yhdysvallat Dan Gurney 6 19591968
1970
Etelä-Afrikan Grand Prix 1963 Saksan Grand Prix 1967
45 Brasilia Emerson Fittipaldi 6 19701980 Argentiinan Grand Prix 1973 Yhdysvaltain Grand Prix 1975
45 Argentiina Carlos Reutemann 6 19721982 Etelä-Afrikan Grand Prix 1974 Italian Grand Prix 1981
45 Saksa Heinz-Harald Frentzen 6 19942003 Australian Grand Prix 1997 Euroopan Grand Prix 1997
52 Italia Nino Farina 5 19501955 Britannian Grand Prix 1950 Italian Grand Prix 1951
52 Brasilia José Carlos Pace 5 19721977 Saksan Grand Prix 1973 Etelä-Afrikan Grand Prix 1975
52 Etelä-Afrikka Jody Scheckter 5 19721980 Ranskan Grand Prix 1974 Japanin Grand Prix 1977
52 Yhdistynyt kuningaskunta John Watson 5 19731983
1985
Etelä-Afrikan Grand Prix 1977 Itä-Yhdysvaltain Grand Prix 1983
52 Ranska Didier Pironi 5 19781982 Britannian Grand Prix 1980 Kanadan Grand Prix 1982
52 Italia Michele Alboreto 5 19811994 Las Vegasin Grand Prix 1982 Italian Grand Prix 1988
58 Ranska Jean-Pierre Beltoise 4 19671974 Espanjan Grand Prix 1968 Monacon Grand Prix 1972
58 Sveitsi Jo Siffert 4 19621971 Britannian Grand Prix 1968 Itävallan Grand Prix 1971
58 Ranska Patrick Depailler 4 1972
19741980
Ruotsin Grand Prix 1974 Monacon Grand Prix 1979
58 Ranska Jean Alesi 4 19892001 Yhdysvaltain Grand Prix 1991 Monacon Grand Prix 1996
58 Meksiko Sergio Pérez 4 2011 Monacon Grand Prix 2012 Monacon Grand Prix 2017
58 Monaco Charles Leclerc 4 2018 Bahrainin Grand Prix 2019 Yhdysvaltain Grand Prix 2019
64 Yhdysvallat Bill Vukovich 3 19511955 Indianapolis 500 1952 Indianapolis 500 1955
64 Yhdistynyt kuningaskunta Tony Brooks 3 19561961 Italian Grand Prix 1957 Britannian Grand Prix 1961
64 Uusi-Seelanti Bruce McLaren 3 19591970 Britannian Grand Prix 1959 Hollannin Grand Prix 1962
64 Yhdysvallat Richie Ginther 3 19601967 Monacon Grand Prix 1961 Meksikon Grand Prix 1966
64 Uusi-Seelanti Chris Amon 3 19631976 Belgian Grand Prix 1970 Ranskan Grand Prix 1972
64 Itävalta Jochen Rindt 3 19641970 Espanjan Grand Prix 1969 Monacon Grand Prix 1970
64 Ranska Jean-Pierre Jarier 3 1971
19731983
Brasilian Grand Prix 1975 Itä-Yhdysvaltain Grand Prix 1978
64 Suomi Keke Rosberg 3 19781986 Ranskan Grand Prix 1985 Australian Grand Prix 1985
72 Yhdysvallat Jim Rathmann 2 1950
19521960
Indianapolis 500 1957 Indianapolis 500 1960
72 Italia Lorenzo Bandini 2 19611967 Monacon Grand Prix 1966 Ranskan Grand Prix 1966
72 Ranska François Cevert 2 19701973 Saksan Grand Prix 1971 Belgian Grand Prix 1973
72 Saksa Jochen Mass 2 19731982 Ranskan Grand Prix 1975 Espanjan Grand Prix 1976
72 Yhdistynyt kuningaskunta Derek Warwick 2 19811990
1993
Hollannin Grand Prix 1982 Itä-Yhdysvaltain Grand Prix 1984
72 Ranska Patrick Tambay 2 19771979
19811986
Kanadan Grand Prix 1983 Etelä-Afrikan Grand Prix 1984
72 Italia Teo Fabi 2 1982
19841987
Italian Grand Prix 1986 San Marinon Grand Prix 1987
72 Italia Alessandro Nannini 2 19861990 Saksan Grand Prix 1988 San Marinon Grand Prix 1990
72 Italia Giancarlo Fisichella 2 19962009 Espanjan Grand Prix 1997 Espanjan Grand Prix 2005
72 Suomi Heikki Kovalainen 2 20072013 Australian Grand Prix 2008 Bahrainin Grand Prix 2008
72 Saksa Nick Heidfeld 2 20002011 Malesian Grand Prix 2008 Saksan Grand Prix 2008
72 Saksa Nico Hülkenberg 2 2010
2012
Singaporen Grand Prix 2012 Kiinan Grand Prix 2016
72 Ranska Pierre Gasly 2 2017 Kiinan Grand Prix 2019 Monacon Grand Prix 2019
72 Tanska Kevin Magnussen 2 2014 Singaporen Grand Prix 2018 Singaporen Grand Prix 2019
86 Yhdysvallat Johnnie Parsons 1 19501958 Indianapolis 500 1950 Indianapolis 500 1950
86 Yhdysvallat Lee Wallard 1 19501951 Indianapolis 500 1951 Indianapolis 500 1951
86 Italia Piero Taruffi 1 19501956 Sveitsin Grand Prix 1952 Sveitsin Grand Prix 1952
86 Italia Luigi Villoresi 1 19501956 Hollannin Grand Prix 1953 Hollannin Grand Prix 1953
86 Yhdysvallat Jack McGrath 1 19501955 Indianapolis 500 1954 Indianapolis 500 1954
86 Saksa Hans Herrmann 1 19531955
19571961
Ranskan Grand Prix 1954 Ranskan Grand Prix 1954
86 Argentiina Onofre Marimón 1 1951
19531954
Britannian Grand Prix 1954 Britannian Grand Prix 1954
86 Ranska Jean Behra 1 19521959 Britannian Grand Prix 1954 Britannian Grand Prix 1954
86 Saksa Karl Kling 1 19541955 Saksan Grand Prix 1954 Saksan Grand Prix 1954
86 Argentiina Roberto Mieres 1 19531955 Hollannin Grand Prix 1955 Hollannin Grand Prix 1955
86 Yhdysvallat Paul Russo 1 1950
19531959
Indianapolis 500 1956 Indianapolis 500 1956
86 Italia Luigi Musso 1 19531958 Ranskan Grand Prix 1957 Ranskan Grand Prix 1957
86 Yhdysvallat Tony Bettenhausen 1 19501960 Indianapolis 500 1958 Indianapolis 500 1958
86 Yhdysvallat Johnny Thomson 1 19531960 Indianapolis 500 1959 Indianapolis 500 1959
86 Ranska Maurice Trintignant 1 19501964 Yhdysvaltain Grand Prix 1959 Yhdysvaltain Grand Prix 1959
86 Yhdistynyt kuningaskunta Innes Ireland 1 19591966 Belgian Grand Prix 1960 Belgian Grand Prix 1960
86 Italia Giancarlo Baghetti 1 19611967 Italian Grand Prix 1961 Italian Grand Prix 1961
86 Italia Ludovico Scarfiotti 1 19631968 Italian Grand Prix 1966 Italian Grand Prix 1966
86 Yhdistynyt kuningaskunta Richard Attwood 1 19641965
19671969
Monacon Grand Prix 1968 Monacon Grand Prix 1968
86 Meksiko Pedro Rodríguez 1 19631971 Ranskan Grand Prix 1968 Ranskan Grand Prix 1968
86 Yhdistynyt kuningaskunta Jackie Oliver 1 19681973
1977
Italian Grand Prix 1968 Italian Grand Prix 1968
86 Ranska Henri Pescarolo 1 1968
19701974
1976
Italian Grand Prix 1971 Italian Grand Prix 1971
86 Yhdistynyt kuningaskunta Mike Hailwood 1 19631965
19711974
Etelä-Afrikan Grand Prix 1972 Etelä-Afrikan Grand Prix 1972
86 Italia Vittorio Brambilla 1 19741980 Itävallan Grand Prix 1975 Itävallan Grand Prix 1975
86 Ruotsi Gunnar Nilsson 1 19761977 Belgian Grand Prix 1977 Belgian Grand Prix 1977
86 Sveitsi Marc Surer 1 19791986 Brasilian Grand Prix 1981 Brasilian Grand Prix 1981
86 Yhdistynyt kuningaskunta Brian Henton 1 1975, 1977
19811982
Britannian Grand Prix 1982 Britannian Grand Prix 1982
86 Italia Andrea de Cesaris 1 19801994 Belgian Grand Prix 1983 Belgian Grand Prix 1983
86 Yhdistynyt kuningaskunta Jonathan Palmer 1 19831989 Kanadan Grand Prix 1989 Kanadan Grand Prix 1989
86 Brasilia Maurício Gugelmin 1 19881992 Ranskan Grand Prix 1989 Ranskan Grand Prix 1989
86 Japani Satoru Nakajima 1 19871991 Australian Grand Prix 1989 Australian Grand Prix 1989
86 Belgia Thierry Boutsen 1 19831993 Saksan Grand Prix 1990 Saksan Grand Prix 1990
86 Belgia Bertrand Gachot 1 19891992
19941995
Unkarin Grand Prix 1991 Unkarin Grand Prix 1991
86 Brasilia Roberto Moreno 1 1982, 1987
19891992
1995
Belgian Grand Prix 1991 Belgian Grand Prix 1991
86 Itävalta Alexander Wurz 1 19972000
2005, 2007
Argentiinan Grand Prix 1998 Argentiinan Grand Prix 1998
86 Yhdistynyt kuningaskunta Eddie Irvine 1 19932002 Kanadan Grand Prix 1999 Kanadan Grand Prix 1999
86 Espanja Pedro de la Rosa 1 19992002
20052006
20102012
Bahrainin Grand Prix 2005 Bahrainin Grand Prix 2005
86 Italia Jarno Trulli 1 19972011 Bahrainin Grand Prix 2009 Bahrainin Grand Prix 2009
86 Saksa Timo Glock 1 2004
20082012
Euroopan Grand Prix 2009 Euroopan Grand Prix 2009
86 Saksa Adrian Sutil 1 20072011
20132014
Italian Grand Prix 2009 Italian Grand Prix 2009
86 Venäjä Vitaly Petrov 1 20102012 Turkin Grand Prix 2010 Turkin Grand Prix 2010
86 Puola Robert Kubica 1 20062010 Kanadan Grand Prix 2010 Kanadan Grand Prix 2010
86 Japani Kamui Kobayashi 1 20092012
2014
Kiinan Grand Prix 2012 Kiinan Grand Prix 2012
86 Ranska Romain Grosjean 1 2009
2012
Espanjan Grand Prix 2012 Espanjan Grand Prix 2012
86 Brasilia Bruno Senna 1 20102012 Belgian Grand Prix 2012 Belgian Grand Prix 2012
86 Meksiko Esteban Gutiérrez 1 20132014
2016
Espanjan Grand Prix 2013 Espanjan Grand Prix 2013
86 Venäjä Daniil Kvyat 1 20142017 Espanjan Grand Prix 2016 Espanjan Grand Prix 2016

Kansallisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luettelo on päivitetty Abu Dhabin GP 2019 jälkeen.

Sija Maa Nopeimmat kierrokset Kuljettajia
1 Yhdistynyt kuningaskunta Yhdistynyt kuningaskunta 236 22
2 Saksa Saksa 159 12
3 Ranska Ranska 90 15
4 Suomi Suomi 89 5
5 Brasilia Brasilia 88 9
6 Australia Australia 57 4
7 Italia Italia 51 16
8 Itävalta Itävalta 49 4
9 Argentiina Argentiina 37 5
10 Yhdysvallat Yhdysvallat 36 12
11 Espanja Espanja 24 2
12 Sveitsi Sveitsi 20 3
13 Kanada Kanada 17 2
14 Belgia Belgia 16 3
15 Uusi-Seelanti Uusi-Seelanti 15 3
16 Kolumbia Kolumbia 12 1
17 Ruotsi Ruotsi 10 2
18 Alankomaat Alankomaat 7 1
19 Meksiko Meksiko 6 3
20 Etelä-Afrikka Etelä-Afrikka 5 1
21 Monaco Monaco 4 1
22 Japani Japani 2 2
Venäjä Venäjä 2
Tanska Tanska 1
25 Puola Puola 1 1

Eniten nopeimpia kierroksia kauden aikana keränneet kuljettajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tilastot on päivitetty Abu Dhabin GP 2019 jälkeen.

Kaudella 2019 ajavat kuljettajat.
Lihavoitu Kuljettaja voitti myös maailmanmestaruuden samana vuonna.
Vuosi Kuljettaja Valmistaja Nopeimmat kierrokset Kisat
1950 Italia Nino Farina[a] Italia Alfa Romeo 3 7
1951 Argentiina Juan Manuel Fangio Italia Alfa Romeo 5 8
1952 Italia Alberto Ascari Italia Ferrari 6 8
1953 Italia Alberto Ascari Italia Ferrari 5 9
1954 Argentiina Juan Manuel Fangio[a] Italia Maserati
Saksa Mercedes
3 9
1955 Argentiina Juan Manuel Fangio Saksa Mercedes 3 7
1956 Argentiina Juan Manuel Fangio Italia Ferrari 4 8
1957 Yhdistynyt kuningaskunta Stirling Moss Yhdistynyt kuningaskunta Vanwall 3 8
1958 Yhdistynyt kuningaskunta Mike Hawthorn Yhdistynyt kuningaskunta Vanwall 5 11
1959 Yhdistynyt kuningaskunta Stirling Moss Yhdistynyt kuningaskunta Vanwall 4 9
1960 Australia Jack Brabham Yhdistynyt kuningaskunta Cooper-Climax 3 10
1961 Yhdysvallat Phil Hill[a] Italia Ferrari 2 8
1962 Yhdistynyt kuningaskunta Graham Hill Yhdistynyt kuningaskunta Lotus-Climax 5 9
1963 Yhdistynyt kuningaskunta Jim Clark Yhdistynyt kuningaskunta Lotus-Climax 6 10
1964 Yhdistynyt kuningaskunta Jim Clark Yhdistynyt kuningaskunta Lotus-Climax 4 10
1965 Yhdistynyt kuningaskunta Jim Clark Yhdistynyt kuningaskunta Lotus-Climax 6 10
1966 Yhdistynyt kuningaskunta John Surtees Italia Ferrari 3 9
1967 Yhdistynyt kuningaskunta Jim Clark Yhdistynyt kuningaskunta Lotus-Ford 5 11
1968 Sveitsi Jo Siffert Yhdistynyt kuningaskunta Lotus-Ford 3 12
1969 Yhdistynyt kuningaskunta Jackie Stewart Ranska Matra-Ford 5 11
1970 Belgia Jacky Ickx Italia Ferrari 5 13
1971 Yhdistynyt kuningaskunta Jackie Stewart[a] Yhdistynyt kuningaskunta Tyrrell-Ford 3 11
1972 Yhdistynyt kuningaskunta Jackie Stewart Yhdistynyt kuningaskunta Tyrrell-Ford 4 12
1973 Brasilia Emerson Fittipaldi Yhdistynyt kuningaskunta Lotus-Ford 5 15
1974 Sveitsi Clay Regazzoni[a] Italia Ferrari 3 15
1975 Sveitsi Clay Regazzoni Italia Ferrari 4 14
1976 Itävalta Niki Lauda Italia Ferrari 4 16
1977 Yhdysvallat Mario Andretti Yhdistynyt kuningaskunta Lotus-Ford 4 17
1978 Itävalta Niki Lauda Yhdistynyt kuningaskunta Brabham-Alfa Romeo 4 16
1979 Kanada Gilles Villeneuve Italia Ferrari 6 15
1980 Australia Alan Jones Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Ford 5 14
1981 Australia Alan Jones Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Ford 5 15
1982 Ranska Alain Prost Ranska Renault 4 16
1983 Brasilia Nelson Piquet Yhdistynyt kuningaskunta Brabham-BMW 4 15
1984 Itävalta Niki Lauda Yhdistynyt kuningaskunta McLaren-TAG 5 16
1985 Ranska Alain Prost Yhdistynyt kuningaskunta McLaren-TAG 5 16
1986 Brasilia Nelson Piquet Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Honda 7 16
1987 Brasilia Nelson Piquet Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Honda 4 16
1988 Brasilia Ayrton Senna Yhdistynyt kuningaskunta McLaren-Honda 13 16
1989 Ranska Alain Prost Yhdistynyt kuningaskunta McLaren-Honda 5 16
1990 Italia Riccardo Patrese Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Renault 4 16
1991 Yhdistynyt kuningaskunta Nigel Mansell Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Renault 6 16
1992 Yhdistynyt kuningaskunta Nigel Mansell Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Renault 8 16
1993 Ranska Alain Prost Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Renault 6 16
1994 Saksa Michael Schumacher Italia Benetton-Ford 8 16
1995 Saksa Michael Schumacher Yhdistynyt kuningaskunta Benetton-Ford 8 17
1996 Kanada Jacques Villeneuve Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Renault 6 16
1997 Saksa Heinz-Harald Frentzen Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Renault 6 17
1998 Saksa Michael Schumacher[a] Italia Ferrari 6 16
1999 Suomi Mika Häkkinen Yhdistynyt kuningaskunta McLaren-Mercedes 6 16
2000 Suomi Mika Häkkinen Yhdistynyt kuningaskunta McLaren-Mercedes 9 17
2001 Saksa Ralf Schumacher Yhdistynyt kuningaskunta Williams-BMW 9 17
2002 Saksa Michael Schumacher Italia Ferrari 7 17
2003 Saksa Michael Schumacher Italia Ferrari 5 16
2004 Saksa Michael Schumacher Italia Ferrari 10 18
2005 Suomi Kimi Räikkönen Yhdistynyt kuningaskunta McLaren-Mercedes 10 19
2006 Saksa Michael Schumacher Italia Ferrari 7 18
2007 Suomi Kimi Räikkönen[a] Italia Ferrari 6 17
2008 Suomi Kimi Räikkönen Italia Ferrari 10 18
2009 Saksa Sebastian Vettel[a] Itävalta Red Bull-Renault 3 17
2010 Saksa Sebastian Vettel Itävalta Red Bull-Renault 5 19
2011 Australia Mark Webber Itävalta Red Bull-Renault 7 19
2012 Saksa Sebastian Vettel Itävalta Red Bull-Renault 6 20
2013 Saksa Sebastian Vettel Itävalta Red Bull-Renault 7 19
2014 Yhdistynyt kuningaskunta Lewis Hamilton Saksa Mercedes 7 19
2015 Yhdistynyt kuningaskunta Lewis Hamilton Saksa Mercedes 8 19
2016 Saksa Nico Rosberg Saksa Mercedes 6 21
2017 Yhdistynyt kuningaskunta Lewis Hamilton Saksa Mercedes 7 20
2018 Suomi Valtteri Bottas Saksa Mercedes 7 21
2019 Yhdistynyt kuningaskunta Lewis Hamilton Saksa Mercedes 6 21
Huomioita
  1. a b c d e f g h Tasapelitilanteessa on huomioitu kauden aikaisemmat suoritukset.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lynch, Steven: The king of fastest laps 10.5.2013. ESPN. Viitattu 1.7.2018. (englanniksi)
  2. Brazil stats – Hamilton wins at record 24th different track F1 News. 13.11.2016. Formula 1.com. Viitattu 1.7.2018. (englanniksi)
  3. Minto, Rob: The Fastest Drivers Don't always Come First Sports Geek: A visual tour of sporting myths, debate and data. 20.10.2016. Bloomsbury Publishing. Viitattu 1.7.2018. (englanniksi)
  4. F1 approves plan to award point for fastest lap from start of 2019 F1 News. 11.3.2019. Autosport.com. Viitattu 17.3.2019. (englanniksi)
  5. 1954 British Grand Prix – FASTEST LAPS Results – Archive 1950–2017. Formula 1.com. Viitattu 1.7.2018. (englanniksi)
  6. Italy hit back with Silverstone 1–2 ESPN. Viitattu 1.7.2018. (englanniksi)