Luettelo Formula 1 -kuljettajista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo vähintään yhteen Formula 1 -sarjan MM-osakilpailuun osallistuneista kuljettajista.

Kaiken kaikkiaan 844 eri kuljettajaa on osallistunut F1-sarjan Grand Prix -kilpailuun, mutta 70 ei ole koskaan startannut itse kilpailuun tavallisesti siksi, että he eivät karsiutuneet aika-ajoista kilpailuun. MM-pisteitä ovat saavuttaneet 330 kuljettajaa. Brasilialainen kuljettaja Rubens Barrichello on osallistunut suurimpaan määrään kilpailuja, yhteensä 322:een.

Kauteen 1990 asti kaikkia pisteitä ei laskettu kuljettajien loppupisteisiin. Vain ne pisteet, jotka laskettiin loppupisteisiin, ovat tässä luettelossa.

Formula 1:iin kuului vuosina 1950-60 Indianapolis 500:n osakilpailu, minkä vuoksi pelkästään kyseisessä kilpailussa ajaneet kuljettajat ovat myös mukana luettelossa.[1]

Nykyiset kuljettajat ovat luettelossa lihavoituina. Maailmanmestaruuteen yltäneet kuljettajat ovat korostettuja sinisellä värillä. Kuljettajat, jotka ovat kaudesta 2004 lähtien osallistuneet vain perjantain harjoituksiin, eivät ole luettelossa mukana.

Luettelon tilanne on päivitetty Japanin GP 2017 jälkeen.

Sisällys: Ylös - A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Y Z - Kansallisuudet - Viitteet - Lähteet

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Italia Carlo Abate 19621963 0 2 0[a] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia George Abecassis 19511952 0 2 2[3] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Kenny Acheson 1983, 1985 0 10 3[4] 0 0 0 0 0
Belgia Philippe Adams 1994 0 2 2[5] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Walt Ader 1950 0 1 1[6] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Kurt Adolff 1953 0 1 1[7] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Fred Agabashian 19501957 0 8 8[8] 1 0 0 0 1,5
Länsi-Saksa Kurt Ahrens Jr. 1968 0 1 1[9] 0 0 0 0 0
Alankomaat Christijan Albers 20052007 0 46 46[10] 0 0 0 0 4
Italia Michele Alboreto 19811994 0 215 194[11] 2 5 23 5 186,5
Ranska Jean Alesi 19892001 0 202 201[12] 2 1 32 4 241
Espanja Jaime Alguersuari 20092011 0 46 46[13] 0 0 0 0 31
Ranska Philippe Alliot 19841990,
19931994
0 116 109[14] 0 0 0 0 7
Iso-Britannia Cliff Allison 19581961 0 18 16[15] 0 0 1 0 11
Espanja Fernando Alonso 2001, 2003 2
20052006
289 287[16] 22 32 97 23 1842
Italia Giovanna Amati 1992 0 3 0[17] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat George Amick 1958 0 1 1[18] 0 0 1 0 6
Yhdysvallat Red Amick 19591960 0 2 2[19] 0 0 0 0 0
Uusi-Seelanti Chris Amon 19631976 0 108 96[20] 5 0 11 3 83
Iso-Britannia Bob Anderson 19631967 0 29 25[21] 0 0 1 0 8
Ruotsi Conny Andersson 19761977 0 5 1[22] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Mario Andretti 19681972,
19741982
1
1978
131 128[23] 18 12 19 10 180
Yhdysvallat Michael Andretti 1993 0 13 13[24] 0 0 1 0 7
Yhdysvallat Keith Andrews 19551956 0 2 2[25] 0 0 0 0 0
Italia Marco Apicella 1993 0 1 1[26] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Frank Armi 1954 0 1 1[27] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Chuck Arnold 1959 0 1 1[28] 0 0 0 0 0
Ranska René Arnoux 19781989 0 164 149[29] 18 7 22 12 181
Iso-Britannia Peter Arundell 19631964, 1966 0 13 11[30] 0 0 2 0 12
Italia Alberto Ascari 19501955 2
19521953
32 32[31] 14 13 17[b] 12 107,643[c]
Iso-Britannia Peter Ashdown 1959 0 1 1[36] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Ian Ashley 19741977 0 11 4[37] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Gerry Ashmore 19611962 0 4 3[38] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Bill Aston 1952 0 3 1[39] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Richard Attwood 19641965,
19671969
0 17 16[40] 0 0 1 1 11
Yhdysvallat Manny Ayulo 19511954 0 4 4[41] 0 0 1[d] 0 2

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Italia Luca Badoer 1993, 19951996,
1999, 2009
0 58 50[43] 0 0 0 0 0
Italia Giancarlo Baghetti 19611967 0 21 21[44] 0 1 1 1 14
Iso-Britannia Julian Bailey 1988, 1991 0 20 7[45] 0 0 0 0 1
Italia Mauro Baldi 19821985 0 41 36[46] 0 0 0 0 5
Yhdysvallat Bobby Ball 19511952 0 2 2[47] 0 0 0 0 2
Ranska Marcel Balsa 1952 0 1 1[48] 0 0 0 0 0
Italia Lorenzo Bandini 19611967 0 42 42[49] 1 1 8 2 58
Yhdysvallat Henry Banks 19501952 0 3 3[50] 0 0 0 0 0
Italia Fabrizio Barbazza 1991, 1993 0 20 8[51] 0 0 0 0 2
Iso-Britannia John Barber 1953 0 1 1[52] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Skip Barber 19711972 0 6 5[53] 0 0 0 0 0
Italia Paolo Barilla 19891990 0 15 9[54] 0 0 0 0 0
Brasilia Rubens Barrichello 19932011 0 326 322[55] 14 11 68 17 658
Saksa Michael Bartels 1991 0 4 0[56] 0 0 0 0 0
Itä-Saksa Edgar Barth 1953, 19571958,
1960, 1964
0 5 5[57] 0 0 0 0 0
Italia Giorgio Bassi 1965 0 1 1[58] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Erwin Bauer 1953 0 1 1[59] 0 0 0 0 0
Unkari Zsolt Baumgartner 20032004 0 20 20[60] 0 0 0 0 1
Uruguay Azdrubal Fontes Bayardo 1959 0 1 0[61] 0 0 0 0 0
Ranska Élie Bayol 19521956 0 8 7[62] 0 0 0 0 2
Iso-Britannia Don Beauman 1954 0 1 1[63] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Karl-Günther Bechem 19521953 0 2 2[64][e] 0 0 0 0 0
Ranska Jean Behra 19521959 0 53 52[66] 0 0 9[f] 1 51,143[g]
Iso-Britannia Derek Bell 19681972, 1974 0 16 9[68] 0 0 0 0 1
Länsi-Saksa Stefan Bellof 19841985 0 22 21[69] 0 0 0 0 4
Ranska Paul Belmondo 1992, 1994 0 27 7[70] 0 0 0 0 0
Tanska Tom Belsø 19731974 0 5 2[71] 0 0 0 0 0
Ranska Jean-Pierre Beltoise 19671974 0 87 84[72] 0 1 8 4 77
Monaco Olivier Beretta 1994 0 10 10[73] 0 0 0 0 0
Kanada Allen Berg 1986 0 9 9[74] 0 0 0 0 0
Belgia Georges Berger 19531954 0 2 2[75] 0 0 0 0 0
Itävalta Gerhard Berger 19841997 0 210 210[76] 12 10 48 21 385
Ranska Éric Bernard 19891991, 1994 0 47 45[77] 0 0 1 0 10
Brasilia Enrique Bernoldi 20012002 0 29 28[78] 0 0 0 0 0
Italia Enrico Bertaggia 1989 0 6 0[79] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Tony Bettenhausen 19501960 0 11 11[80] 0 0 1[h] 1 11
Iso-Britannia Mike Beuttler 19711973 0 29 28[82] 0 0 0 0 0
Thaimaa Birabongse Bhanubandh 19501954 0 19 19[83] 0 0 0 0 8
Ranska Jules Bianchi 2013-2014 0 34 34[84] 0 0 0 0 2
Belgia Lucien Bianchi 19591963,
1965, 1968
0 19 17[85] 0 0 1 0 6
Brasilia Gino Bianco 1952 0 4 4[86] 0 0 0 0 0
Itävalta Hans Binder 19761978 0 15 13[87] 0 0 0 0 0
Italia Clemente Biondetti 1950 0 1 1[88] 0 0 0 0 0
Argentiina Pablo Birger 1953, 1955 0 2 2[89] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Art Bisch 1958 0 1 1[90] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Harry Blanchard 1959 0 1 1[91] 0 0 0 0 0
Alankomaat Michael Bleekemolen 19771978 0 5 1[92] 0 0 0 0 0
Etelä-Afrikka Alex Blignaut 1965 0 1 0[i] 0 0 0 0 0
Etelä-Afrikka Trevor Blokdyk 1963, 1965 0 2 1[94] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Mark Blundell 1991, 19931995 0 63 61[95] 0 0 3 0 32
Brasilia Raul Boesel 19821983 0 30 23[96] 0 0 0 0 0
Italia Menato Boffa 1961 0 1 0[j] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Bob Bondurant 19651966 0 9 9[98] 0 0 0 0 3
Italia Felice Bonetto 19501953 0 16 15[99] 0 0 2[k] 0 17,5
Ruotsi Joakim Bonnier 19561971 0 108 104[102] 1 1 1 0 39
Argentiina Roberto Bonomi 1960 0 1 1[103] 0 0 0 0 0
Argentiina Juan Manuel Bordeu 1961 0 1 0[104] 0 0 0 0 0
Ruotsi Slim Borgudd 19811982 0 15 10[105] 0 0 0 0 1
Etelä-Afrikka Luki Botha 1967 0 1 1[106] 0 0 0 0 0
Suomi Valtteri Bottas 2013- 0 94 93[107] 2 2 19 2 645
Ranska Jean-Christophe Boullion 1995 0 11 11[108] 0 0 0 0 3
Ranska Sébastien Bourdais 20082009 0 27 27[109] 0 0 0 0 6
Belgia Thierry Boutsen 19831993 0 164 163[110] 1 3 15 1 132
Yhdysvallat Johnny Boyd 19551960 0 6 6[111] 0 0 1 0 4
Australia David Brabham 1990, 1994 0 30 24[112] 0 0 0 0 0
Australia Gary Brabham 1990 0 2 0[113] 0 0 0 0 0
Australia Jack Brabham 19551970 3
19591960, 1966
128 126[114] 13 14 31 12 253
Kanada Bill Brack 19681969, 1972 0 3 3[115] 0 0 0 0 0
Italia Ernesto Brambilla 1963, 1969 0 2 0[116] 0 0 0 0 0
Italia Vittorio Brambilla 19741980 0 79 74[117] 1 1 1 1 15,5
Sveitsi Toni Branca 19501951 0 3 3[118] 0 0 0 0 0
Italia Gianfranco Brancatelli 1979 0 3 0[119] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Eric Brandon 1952, 1954 0 5 5[120] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Don Branson 19591960 0 2 2[121] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Tom Bridger 1958 0 1 1[122] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Tony Brise 1975 0 10 10[123] 0 0 0 0 1
Iso-Britannia Chris Bristow 19591960 0 4 4[124] 0 0 0 0 0
Kanada Peter Broeker 1963 0 1 1[125] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Tony Brooks 19561961 0 39 38[126] 3 6[l] 10 3 75
Iso-Britannia Alan Brown 19521954 0 9 8[129] 0 0 0 0 2
Yhdysvallat Walt Brown 19501951 0 2 2[130] 0 0 0 0 0
Australia Warwick Brown 1976 0 1 1[131] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Adolf Brudes 1952 0 1 1[132] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Martin Brundle 19841989,
19911996
0 165 158[133] 0 0 9 0 98
Italia Gianmaria Bruni 2004 0 18 18[134] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Jimmy Bryan 19521960 0 9 9[135] 0 1 3 0 18
Argentiina Clemar Bucci 19541955 0 5 5[136] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Ronnie Bucknum 19641966 0 11 11[137] 0 0 0 0 2
Iso-Britannia Ivor Bueb 19571959 0 6 5[138] 0 0 0 0 0
Sveitsi Sébastien Buemi 2009-2011 0 55 55[139] 0 0 0 0 29
Brasilia Luiz Bueno 1973 0 1 1[140] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Ian Burgess 19581963 0 20 16[141] 0 0 0 0 0
Brasilia Luciano Burti 20002001 0 15 14[142] 0 0 0 0 0
Italia Roberto Bussinello 1961, 1965 0 3 2[143] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Jenson Button 2000 1
2009
309 306[144] 8 15 50 8 1235
Irlanti Tommy Byrne 1982 0 5 2[145] 0 0 0 0 0

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Italia Giulio Cabianca 19581960 0 4 3[146] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Phil Cade 1959 0 1 1[147] 0 0 0 0 0
Italia Alex Caffi 19861991 0 75 56[148] 0 0 0 0 6
Iso-Britannia John Campbell-Jones 19621963 0 2 2[149] 0 0 0 0 0
Espanja Adrián Campos 19871988 0 21 16[150] 0 0 0 0 0
Kanada John Cannon 1971 0 1 1[151] 0 0 0 0 0
Uruguay Eitel Cantoni 1952 0 3 3[152] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Bill Cantrell 1950 0 1 1[153] 0 0 0 0 0
Italia Ivan Capelli 19851993 0 98 93[154] 0 0 3 0 31
Italia Piero Carini 19521953 0 3 3[155] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Duane Carter 19501955,
19591960
0 8 8[156] 0 0 1[m] 0 6,5
Italia Eugenio Castellotti 19551957 0 14 14[158] 1 0 3 0 19,5
Venezuela Johnny Cecotto 19831984 0 23 18[159] 0 0 0 0 1
Ranska François Cevert 19701973 0 47 46[160] 0 1 13 2 89
Ranska Eugène Chaboud 19501951 0 3 3[161] 0 0 0 0 1
Yhdysvallat Jay Chamberlain 1962 0 3 1[162] 0 0 0 0 0
Intia Karun Chandhok 20102011 0 11 11[163] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Colin Chapman 1956 0 1 0[164] 0 0 0 0 0
Etelä-Afrikka Dave Charlton 1965, 19671968,
19701975
0 13 11[165] 0 0 0 0 0
Portugali Pedro Matos Chaves 1991 0 13 0[166] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Bill Cheesbourg 19571959 0 3 3[167] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Eddie Cheever 1978, 19801989 0 143 132[168] 0 0 9 0 70
Sveitsi Andrea Chiesa 1992 0 10 3[169] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Max Chilton 2013-2014 0 36 36[170] 0 0 0 0 0
Venezuela Ettore Chimeri 1960 0 1 1[171] 0 0 0 0 0
Monaco Louis Chiron 19501951, 1953,
19551956, 1958
0 19 15[172] 0 0 1 0 4
Yhdysvallat Joie Chitwood 1950 0 1 1[173] 0 0 0 0 1
Yhdysvallat Bob Christie 19561960 0 5 5[174] 0 0 0 0 0
Belgia Johnny Claes 19501953, 1955 0 25 23[175] 0 0 0 0 0
Etelä-Afrikka David Clapham 1965 0 1 0[n] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Jim Clark 19601968 2
1963, 1965
73 72[177] 33 25 32 28 255
Yhdysvallat Kevin Cogan 19801981 0 2 0[178] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Peter Collins 19521958 0 35 32[179] 0 3 9[o] 0 47
Ranska Bernard Collomb 19611964 0 6 4[183] 0 0 0 0 0
Italia Alberto Colombo 1978 0 3 0[184] 0 0 0 0 0
Ranska Érik Comas 19911994 0 63 59[185] 0 0 0 0 7
Italia Franco Comotti 1950, 1952 0 2 2[186] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat George Connor 19501952 0 3 3[187] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat George Constantine 1959 0 1 1[188] 0 0 0 0 0
Kanada John Cordts 1969 0 1 1[189] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia David Coulthard 19942008 0 247 246[190] 12 13 62 18 535
Iso-Britannia Piers Courage 19671970 0 29 27[191] 0 0 2 0 20
Iso-Britannia Chris Craft 1971 0 2 1[192] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Jim Crawford 1975 0 2 2[193] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Ray Crawford 19551956, 1959 0 3 3[194] 0 0 0 0 0
Argentiina Alberto Crespo 1952 0 1 0[195] 0 0 0 0 0
Espanja Antonio Creus 1960 0 1 1[196] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Larry Crockett 1954 0 1 1[197] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Tony Crook 19521953 0 2 2[198] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Art Cross 19521955 0 4 4[199] 0 0 1 0 8
Iso-Britannia Geoff Crossley 1950 0 2 2[200] 0 0 0 0 0
Argentiina Adolfo Schwelm Cruz 1953 0 1 1[201] 0 0 0 0 0

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Brasilia Cristiano da Matta 20032004 0 28 28[202] 0 0 0 0 13
Brasilia Hermano da Silva Ramos 19551956 0 7 7[203] 0 0 0 0 2
Yhdysvallat Chuck Daigh 1960 0 6 3[204] 0 0 0 0 0
Ranska Yannick Dalmas 19871990, 1994 0 49 23[205] 0 0 0 0 0[p]
Irlanti Derek Daly 19781982 0 64 49[207] 0 0 0 0 15
Belgia Jerome d'Ambrosio 2011-2012 0 20 20[208] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Christian Danner 19851987, 1989 0 47 36[209] 0 0 0 0 4
Argentiina Jorge Daponte 1954 0 2 2[210] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Anthony Davidson 2002, 2005,
20072008
0 24 24[211] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Jimmy Davies 19501951,
19531955
0 5 5[212] 0 0 1 0 4
Iso-Britannia Colin Davis 1959 0 2 2[213] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Jimmy Daywalt 19531957, 1959 0 6 6[214] 0 0 0 0 0
Italia Andrea de Adamich 1968, 19701973 0 36 29[215] 0 0 0 0 6
Italia Elio de Angelis 19791986 0 109 108[216] 3 2 9 0 122
Portugali Mário de Araújo Cabral 19591960,
19631964
0 5 4[217] 0 0 0 0 0
Alankomaat Carel Godin de Beaufort 19571964 0 31 28[218] 0 0 0 0 4
Italia Andrea de Cesaris 19801994 0 214 208[219] 1 0 5 1 59
Belgia Alain de Changy 1959 0 1 0[220] 0 0 0 0 0
Belgia Bernard de Dryver 19771978 0 2 0[221] 0 0 0 0 0
Italia Maria Teresa de Filippis 19581959 0 5 3[222] 0 0 0 0 0
Sveitsi Emmanuel de Graffenried 19501954, 1956 0 23 22[223] 0 0 0 0 9
Etelä-Afrikka Peter de Klerk 1963, 1965,
19691970
0 4 4[224] 0 0 0 0 0
Espanja Pedro de la Rosa 19992002,
20052006,
2010-2012
0 107 104[225] 0 0 1 1 35
Espanja Alfonso de Portago 19561957 0 5 5[226] 0 0 1 0 4
Italia Giovanni de Riu 1954 0 1 0[227] 0 0 0 0 0
Sveitsi Max de Terra 19521953 0 2 2[228] 0 0 0 0 0
Argentiina Italia Alejandro de Tomaso 1957, 1959 0 2 2[229] 0 0 0 0 0
Belgia Charles de Tornaco 19521953 0 4 2[230] 0 0 0 0 0
Espanja Emilio de Villota 19761978,
19811982
0 14 2[231] 0 0 0 0 0
Sveitsi Jean-Denis Délétraz 19941995 0 3 3[232] 0 0 0 0 0
Ranska Patrick Depailler 1972, 19741980 0 95 95[233] 1 2 19 4 139
Brasilia Lucas di Grassi 2010 0 19 18[234] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Paul di Resta 2011-2013, 2017 0 59 59[235] 0 0 0 0 121
Brasilia Pedro Diniz 19952000 0 99 98[236] 0 0 0 0 10
Yhdysvallat Duke Dinsmore 19501951,
1953, 1956
0 4 4[237] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Frank Dochnal 1963 0 1 0[238] 0 0 0 0 0
Ranska José Dolhem 1974 0 3 1[239] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Martin Donnelly 19891990 0 15 13[240] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Mark Donohue 1971, 19741975 0 16 14[241] 0 0 1 0 8
Alankomaat Robert Doornbos 20052006 0 11 11[242] 0 0 0 0 0
Brasilia Fritz d'Orey 1959 0 3 3[243] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Ken Downing 1952 0 2 2[244] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Bob Drake 1960 0 1 1[245] 0 0 0 0 0
Etelä-Afrikka Paddy Driver 1963, 1974 0 2 1[246] 0 0 0 0 0
Italia Piero Drogo 1960 0 1 1[247] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Geoff Duke 1961 0 1 0[q] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Johnny Dumfries 1986 0 16 15[250] 0 0 0 0 3
Yhdysvallat Len Duncan 1954 0 1 1[251] 0 0 0 0 0
Italia Piero Dusio 1952 0 1 0[252] 0 0 0 0 0

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Kanada George Eaton 19691971 0 13 11[253] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Bernie Ecclestone 1958 0 2 0[254] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Don Edmunds 1957 0 1 1[255] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Guy Edwards 1974, 19761977 0 16 11[256] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Vic Elford 19681969, 1971 0 13 13[257] 0 0 0 0 8
Yhdysvallat Ed Elisian 19541958 0 5 5[258] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Paul Emery 1956, 1958 0 2 1[259] 0 0 0 0 0
Tšekki Tomáš Enge 2001 0 3 3[260] 0 0 0 0 0
Australia Paul England 1957 0 1 1[261] 0 0 0 0 0
Ruotsi Marcus Ericsson 2014- 0 72 72[262] 0 0 0 0 9
Itävalta Harald Ertl 19751978, 1980 0 28 19[263] 0 0 0 0 0
Argentiina Nasif Estéfano 1960, 1962 0 2 1[264] 0 0 0 0 0
Ranska Philippe Étançelin 19501952 0 12 12[265] 0 0 0 0 3
Iso-Britannia Bob Evans 19751976 0 12 10[266] 0 0 0 0 0

F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Italia Corrado Fabi 19831984 0 18 12[267] 0 0 0 0 0
Italia Teo Fabi 1982, 19841987 0 71 64[268] 3 0 2 2 23
Ranska Pascal Fabre 1987 0 14 11[269] 0 0 0 0 0
Italia Carlo Facetti 1974 0 1 0[270] 0 0 0 0 0
Italia Luigi Fagioli 19501951 0 7 7[271] 0 1[r] 6 0 28
Iso-Britannia Jack Fairman 1953, 19551961 0 13 12[273] 0 0 0 0 5
Argentiina Juan Manuel Fangio 19501951,
19531958
5
1951, 19541957
51 51[274] 29 24[s] 35[t] 23 245[u]
Italia Nino Farina 19501955 1
1950
34 33[277] 5 5 20[v] 5 115,33
Yhdysvallat Walt Faulkner 19501951,
19531955
0 5 5[279] 1 0 0 0 1
Etelä-Afrikka William Ferguson 1972 0 1 0[280] 0 0 0 0 0
Irlanti Ralph Firman 2003 0 15 14[281] 0 0 0 0 1
Länsi-Saksa Ludwig Fischer 1952 0 1 0[282] 0 0 0 0 0
Sveitsi Rudi Fischer 19511952 0 8 7[283] 0 0 2 0 10
Yhdysvallat Mike Fisher 1967 0 2 1[284] 0 0 0 0 0
Italia Giancarlo Fisichella 19962009 0 231 229[285] 4 3 19 2 275
Yhdysvallat John Fitch 1953, 1955 0 2 2[286] 0 0 0 0 0
Brasilia Christian Fittipaldi 19921994 0 43 40[287] 0 0 0 0 12
Brasilia Emerson Fittipaldi 19701980 2
1972, 1974
149 144[288] 6 14 35 6 281
Brasilia Wilson Fittipaldi 19721973, 1975 0 38 35[289] 0 0 0 0 3
Itä-Saksa Theo Fitzau 1953 0 1 1[290] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Pat Flaherty 1950, 19531956,
1959
0 6 6[291] 1 1 1 0 8
Alankomaat Jan Flinterman 1952 0 1 1[292] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Ron Flockhart 1954, 19561960 0 14 13[293] 0 0 1 0 0
Yhdysvallat Myron Fohr 1950 0 1 1[294] 0 0 0 0 0
Sveitsi Gregor Foitek 19891990 0 22 7[295] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat George Follmer 1973 0 13 11[296] 0 0 1 0 5
Yhdysvallat George Fonder 1952, 1954 0 2 2[297] 0 0 0 0 0
Argentiina Norberto Fontana 1997 0 4 4[298] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Carl Forberg 1951 0 1 1[299] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Gene Force 1951, 1960 0 2 2[300] 0 0 0 0 0
Sveitsi Franco Forini 1987 0 3 2[301] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Philip Fotheringham-Parker 1951 0 1 1[302] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat A.J. Foyt 19581960 0 3 3[303] 0 0 0 0 0
Italia Giorgio Francia 1977, 1981 0 2 0[304] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Don Freeland 19531960 0 8 8[305] 0 0 1 0 4
Saksa Heinz-Harald Frentzen 19942003 0 160 156[306] 2 3 18 6 174
Belgia Paul Frère 19521956 0 11 11[307] 0 0 1 0 11
Itävalta Patrick Friesacher 2005 0 11 11[308] 0 0 0 0 3
Iso-Britannia Joe Fry 1950 0 1 1[309] 0 0 0 0 0
Japani Hiroshi Fushida 1975 0 2 0[310] 0 0 0 0 0

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Italia Beppe Gabbiani 1978, 1981 0 17 3[311] 0 0 0 0 0
Ranska[w] Bertrand Gachot 19891992,
19941995
0 84 47[315] 0 0 0 1 5
Ranska Patrick Gaillard 1979 0 5 2[316] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Divina Galica 1976, 1978 0 3 0[317] 0 0 0 0 0
Italia Nanni Galli 19701973 0 20 17[318] 0 0 0 0 0
Argentiina Oscar Gálvez 1953 0 1 1[319] 0 0 0 0 2
Yhdysvallat Fred Gamble 1960 0 1 1[320] 0 0 0 0 0
Uusi-Seelanti Howden Ganley 19711974 0 41 35[321] 0 0 0 0 10
Australia Frank Gardner 19641965, 1968 0 9 8[322] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Billy Garrett 1956, 1958 0 2 2[323] 0 0 0 0 0
Itävalta Jo Gartner 1984 0 8 8[324] 0 0 0 0 0[x]
Ranska Pierre Gasly 2017- 0 2 2[327] 0 0 0 0 0
Australia Tony Gaze 1952 0 4 3[328] 0 0 0 0 0
Italia Geki 19641966 0 3 2[329] 0 0 0 0 0
Belgia Olivier Gendebien 1956, 19581961 0 15 14[330] 0 0 2 0 18
Espanja Marc Gené 19992000,
20032004
0 36 36[331] 0 0 0 0 5
Yhdysvallat Elmer George 1957 0 1 1[332] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Bob Gerard 19501951,
19531954,
19561957
0 8 8[333] 0 0 0 0 0
Italia Gerino Gerini 1956, 1958 0 7 6[334] 0 0 0 0 1,5
Iso-Britannia Peter Gethin 19701974 0 31 30[335] 0 1 1 0 11
Italia Piercarlo Ghinzani 1981, 19831989 0 111 76[336] 0 0 0 0 2
Italia Bruno Giacomelli 19771983, 1990 0 82 69[337] 1 0 1 0 14
Iso-Britannia Dick Gibson 19571958 0 2 2[338] 0 0 0 0 0
Italia Gimax 1978 0 1 0[339] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Richie Ginther 19601967 0 54 52[340] 0 1 14 3 102
Italia Antonio Giovinazzi 2017 0 2 2[341] 0 0 0 0 0
Ranska Yves Giraud Cabantous 19501953 0 13 13[342] 0 0 0 0 5
Italia Ignazio Giunti 1970 0 4 4[343] 0 0 0 0 3
Saksa Timo Glock 2004, 2008-2012 0 95 91[344] 0 0 3 1 51
Länsi-Saksa Helm Glöckler 1953 0 1 0[345] 0 0 0 0 0
Espanja Paco Godia 1951, 1954,
19561958
0 14 13[346] 0 0 0 0 6
Belgia Christian Goethals 1958 0 1 1[347] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Paul Goldsmith 19581960 0 3 3[348] 0 0 1 0 6
Argentiina José Froilán González 19501957, 1960 0 27 26[349] 3 2 15[y] 6 72,143[z]
Uruguay Oscar González 1956 0 1 1[352] 0 0 0 0 0
Ranska Aldo Gordini 1951 0 1 1[353] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Horace Gould 19541958, 1960 0 17 14[354] 0 0 0 0 2
Ranska Jean-Marc Gounon 19931994 0 9 9[355] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Cecil Green 19501951 0 2 2[356] 0 0 0 0 3
Iso-Britannia Keith Greene 19591962 0 5 3[357] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Masten Gregory 19571963, 1965 0 43 38[358] 0 0 3 0 21
Yhdysvallat Cliff Griffith 19511952, 1956 0 3 3[359] 0 0 0 0 0
Ranska Georges Grignard 1951 0 1 1[360] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Bobby Grim 19591960 0 2 2[361] 0 0 0 0 0
Ranska Romain Grosjean 2009, 2012- 0 120 120[362] 0 0 10 1 344
Ranska Olivier Grouillard 19891992 0 62 41[363] 0 0 0 0 1
Iso-Britannia Brian Gubby 1965 0 1 0[364] 0 0 0 0 0
Ranska André Guelfi 1958 0 1 1[365] 0 0 0 0 0
Argentiina Miguel Ángel Guerra 1981 0 4 1[366] 0 0 0 0 0
Kolumbia Roberto Guerrero 19821983 0 29 21[367] 0 0 0 0 0
Brasilia Mauricio Gugelmin 19881992 0 80 74[368] 0 0 1 1 10
Yhdysvallat Dan Gurney 19591968, 1970 0 87 86[369] 3 4 19 6 133
Meksiko Esteban Gutiérrez 2013-2014, 2016 0 59 59[370] 0 0 0 1 6

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Länsi-Saksa Hubert Hahne 19671968, 1970 0 3 2[371] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Mike Hailwood 19631965,
19711974
0 50 49[372] 0 0 2 1 29
Iso-Britannia Bruce Halford 19561957,
19591960
0 9 8[373] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Jim Hall 19601963 0 12 11[374] 0 0 0 0 3
Iso-Britannia Duncan Hamilton 19511953 0 5 5[375] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Lewis Hamilton 2007 3
2008,2014-2015
204 204[376] 71 61 115 38 2553
Iso-Britannia David Hampshire 1950 0 2 2[377] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Sam Hanks 19501957 0 8 8[378] 0 1 4[aa] 0 20
Yhdysvallat Walt Hansgen 1961, 1964 0 2 2[379] 0 0 0 0 2
Rhodesia Mike Harris 1962 0 1 1[380] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Cuth Harrison 1950 0 3 3[381] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Brian Hart 1967 0 1 0[ab] 0 0 0 0 0
Uusi-Seelanti Brendon Hartley 2017 0 0 0 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Gene Hartley 1950, 19521954,
19561957,
19591960
0 8 8[383] 0 0 0 0 0
Indonesia Rio Haryanto 2016 0 12 12[384] 0 0 0 0 0
Japani Masahiro Hasemi 1976 0 1 1[385] 0 0 0 0 0
Japani Naoki Hattori 1991 0 2 0[386] 0 0 0 0 0
Australia Paul Hawkins 1965 0 3 3[387] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Mike Hawthorn 19521958 1
1958
47 45[388] 4 3 18[ac] 6 112,643[ad]
Alankomaat Boy Hayje 19761977 0 7 3[389] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Willi Heeks 19521953 0 2 2[390] 0 0 0 0 0
Saksa Nick Heidfeld 20002011 0 186 184[391] 1 0 13 2 259
Länsi-Saksa Theo Helfrich 19521954 0 3 3[392] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Mack Hellings 19501951 0 2 2[393] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Brian Henton 1975, 1977,
19811982
0 37 19[394] 0 0 0 1 0
Iso-Britannia Johnny Herbert 19892000 0 165 160[395] 0 3 7 0 98
Yhdysvallat Al Herman 19551957,
19591960
0 5 5[396] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Hans Herrmann 19531955,
19571961
0 18 17[397] 0 0 1 1 10
Ranska François Hesnault 19841985 0 21 19[398] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Hans Heyer 1977 0 1 0[ae] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Damon Hill 19921999 1
1996
122 115[400] 20 22 42 19 360
Iso-Britannia Graham Hill 19581975 2
1962, 1968
179 176[401] 13 14 36 10 270
Yhdysvallat Phil Hill 19581964, 1966 1
1961
51 48[402] 6 3 16 6 94
Sveitsi Peter Hirt 19511953 0 5 5[403] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia David Hobbs 19671968,
1971, 1974
0 6 6[404] 0 0 0 0 0
Rhodesia Gary Hocking 1962 0 1 0[af] 0 0 0 0 0
Brasilia Ingo Hoffmann 19761977 0 6 3[406] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Bill Holland 1950, 1953 0 2 2[407] 0 0 1 0 6
Yhdysvallat Jackie Holmes 1950, 1953 0 2 2[408] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Bill Homeier 19541955, 1960 0 3 3[409] 0 0 0 0 1
Japani Kazuyoshi Hoshino 19761977 0 2 2[410] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Jerry Hoyt 1950, 19531955 0 4 4[411] 1 0 0 0 0
Uusi-Seelanti Denny Hulme 19651974 1
1967
112 112[412] 1 8 33 9 248
Iso-Britannia James Hunt 19731979 1
1976
93 92[413] 14 10 23 8 179
Yhdysvallat Jim Hurtubise 1960 0 1 1[414] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Gus Hutchison 1970 0 1 1[415] 0 0 0 0 0
Saksa Nico Hülkenberg 2010, 2012- 0 133 133[416] 1 0 0 2 396
Suomi Mika Häkkinen 19912001 2
19981999
165 161[417] 26 20 51 25 420

I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Belgia Jacky Ickx 19671979 0 120 114[418] 13 8 25 14 181
Japani Yūji Ide 2006 0 4 4[419] 0 0 0 0 0
Argentiina Jésus Iglesias 1955 0 1 1[420] 0 0 0 0 0
Japani Taki Inoue 19941995 0 18 18[421] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Innes Ireland 19591966 0 53 50[422] 0 1 4 1 47
Iso-Britannia Eddie Irvine 19932002 0 148 145[423] 0 4 26 1 191
Iso-Britannia Chris Irwin 19661967 0 10 10[424] 0 0 0 0 2

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Ranska Jean-Pierre Jabouille 19741975,
19771981
0 55 49[425] 6 2 2 0 21
Yhdysvallat Jimmy Jackson 1950, 1954 0 2 2[426] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Joe James 19511952 0 2 2[427] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia John James 1951 0 1 1[428] 0 0 0 0 0
Ranska Jean-Pierre Jarier 1971, 19731983 0 143 134[429] 3 0 3 3 31,5
Ranska Max Jean[ag] 1971 0 1 1[431] 0 0 0 0 0
Ruotsi Stefan Johansson 1980, 19831991 0 103 79[432] 0 0 12 0 88
Yhdysvallat Eddie Johnson 19521960 0 9 9[433] 0 0 0 0 1
Iso-Britannia Leslie Johnson 1950 0 1 1[434] 0 0 0 0 0
Etelä-Afrikka Bruce Johnstone 1962 0 1 1[435] 0 0 0 0 0
Australia Alan Jones 19751981, 1983,
19851986
1
1980
117 116[436] 6 12 24 13 199
Yhdysvallat Tom Jones 1967 0 1 0[437] 0 0 0 0 0
Espanja Juan Jover 1951 0 1 0[438] 0 0 0 0 0

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Länsi-Saksa Oswald Karch 1953 0 1 1[439] 0 0 0 0 0
Intia Narain Karthikeyan 2005, 2011-2012 0 48 46[440] 0 0 0 0 5
Japani Ukyo Katayama 19921997 0 97 94[441] 0 0 0 0 5
Australia Ken Kavanagh 1958 0 2 0[442] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Rupert Keegan 19771978,
1980, 1982
0 37 25[443] 0 0 0 0 0
Etelä-Afrikka Eddie Keizan 19731975 0 3 3[444] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Al Keller 19551959 0 5 5[445] 0 0 0 0 0
Irlanti Joe Kelly 19501951 0 2 2[446] 0 0 0 0 0
Irlanti Dave Kennedy 1980 0 7 0[447] 0 0 0 0 0
Sveitsi Loris Kessel 19761977 0 6 3[448] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Bruce Kessler 1958 0 1 0[449] 0 0 0 0 0
Tanska Nicolas Kiesa 2003 0 5 5[450] 0 0 0 0 0
Suomi Leo Kinnunen 1974 0 6 1[451] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Danny Kladis 1954 0 1 1[452] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Hans Klenk 1952 0 1 1[453] 0 0 0 0 0
Itävalta Christian Klien 20042006, 2010 0 51 49[454] 0 0 0 0 14
Länsi-Saksa Karl Kling 19541955 0 11 11[455] 0 0 2 1 17
Itä-Saksa Ernst Klodwig 19521953 0 2 2[456] 0 0 0 0 0
Japani Kamui Kobayashi 20092012,2014 0 76 75[457] 0 0 1 1 125
Itävalta Helmuth Koinigg 1974 0 3 2[458] 0 0 0 0 0
Suomi Heikki Kovalainen 20072013 0 112 112[459] 1 1 4 2 105
Suomi Mikko Kozarowitzky 1977 0 2 0[460] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Willi Krakau 1952 0 1 0[461] 0 0 0 0 0
Itä-Saksa Rudolf Krause 19521953 0 2 2[462] 0 0 0 0 0
Puola Robert Kubica 20062010 0 76 76[463] 1 1 12 1 273
Länsi-Saksa Kurt Kuhnke 1963 0 1 0[464] 0 0 0 0 0
Japani Masami Kuwashima 1976 0 1 0[465] 0 0 0 0 0
Venäjä Daniil Kvjat 2014- 0 73 73[466] 0 0 2 1 132

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Ranska Marokko Robert La Caze 1958 0 1 1[467] 0 0 0 0 0
Ranska Jacques Laffite 19741986 0 180 176[468] 7 6 32 7 228
Ranska Franck Lagorce 1994 0 2 2[469] 0 0 0 0 0
Alankomaat Jan Lammers 19791982, 1992 0 41 23[470] 0 0 0 0 0
Portugali Pedro Lamy 19931996 0 32 32[471] 0 0 0 0 1
Brasilia Chico Landi 19511953, 1956 0 6 6[472] 0 0 0 0 1,5
Länsi-Saksa Hermann Lang 19531954 0 2 2[473] 0 0 0 0 2
Italia Claudio Langes 1990 0 14 0[474] 0 0 0 0 0
Italia Nicola Larini 19871992,
1994, 1997
0 75 50[475] 0 0 1 0 7
Argentiina Oscar Larrauri 19881989 0 21 7[476] 0 0 0 0 0
Ranska Gérard Larrousse 1974 0 2 1[477] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Jud Larson 19581959 0 2 2[478] 0 0 0 0 0
Itävalta Niki Lauda 19711979,
19821985
3
1975, 1977, 1984
177 171[479] 24 25 54 24 420,5
Belgia Roger Laurent 1952 0 2 2[480] 0 0 0 0 0
Italia Giovanni Lavaggi 19951996 0 10 7[481] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Chris Lawrence 1966 0 2 2[482] 0 0 0 0 0
Ranska Michel Leclère 19751976 0 8 7[483] 0 0 0 0 0
Etelä-Afrikka Neville Lederle 1962, 1965 0 2 1[484] 0 0 0 0 1
Iso-Britannia Geoff Lees 19781980, 1982 0 12 5[485] 0 0 0 0 0
Belgia Arthur Legat 19521953 0 2 2[486] 0 0 0 0 0
Suomi JJ Lehto 19891994 0 70 62[487] 0 0 1 0 10
Italia Lamberto Leoni 19771978 0 5 1[488] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Les Leston 19561957 0 3 2[489] 0 0 0 0 0
Ranska Pierre Levegh 19501951 0 6 6[490] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Bayliss Levrett 1950 0 1 1[491] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Jackie Lewis 19611962 0 10 9[492] 0 0 0 0 3
Iso-Britannia Stuart Lewis-Evans 19571958 0 14 14[493] 2 0 2 0 16
Ranska Guy Ligier 19661967 0 13 12[494] 0 0 0 0 1
Yhdysvallat Andy Linden 19511957 0 7 7[495] 0 0 0 0 5
Italia Roberto Lippi 19611963 0 3 1[496] 0 0 0 0 0
Italia Vitantonio Liuzzi 20052007,
2009-2011
0 81 80[497] 0 0 0 0 26
Italia Lella Lombardi 19741976 0 17 12[498] 0 0 0 0 0,5[ah]
Kolumbia Ricardo Londoño 1981 0 1 0[499] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Ernst Loof 1953 0 1 1[500] 0 0 0 0 0
Saksa Andre Lotterer 2014 0 1 1[501] 0 0 0 0 0
Ranska Henri Louveau 19501951 0 2 2[502] 0 0 0 0 0
Rhodesia John Love 19621965,
19671972
0 10 9[503] 0 0 1 0 6
Yhdysvallat Pete Lovely 19591960,
19691971
0 11 7[504] 0 0 0 0 0
Ranska Roger Loyer 1954 0 1 1[505] 0 0 0 0 0
Ranska Jean Lucas 1955 0 1 1[506] 0 0 0 0 0
Ranska Jean Lucienbonnet 1959 0 1 0[507] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Brett Lunger 19751978 0 43 34[508] 0 0 0 0 0

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Iso-Britannia Mike MacDowel 1957 0 1 1[509] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Herbert MacKay-Fraser 1957 0 1 1[510] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Bill Mackey 1951 0 1 1[511] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Lance Macklin 19521955 0 15 13[512] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Damien Magee 19751976 0 2 1[513] 0 0 0 0 0
Etelä-Afrikka Tony Maggs 19611965 0 27 25[514] 0 0 3 0 26
Yhdysvallat Mike Magill 19571959 0 3 3[515] 0 0 0 0 0
Italia Umberto Maglioli 19531957 0 10 10[516] 0 0 2[ai] 0 3,33
Tanska Jan Magnussen 1995, 19971998 0 25 24[517] 0 0 0 0 1
Tanska Kevin Magnussen 2014- 0 57 57[518] 0 0 1 0 77
Ranska Guy Mairesse 19501951 0 3 3[519] 0 0 0 0 0
Belgia Willy Mairesse 19601963, 1965 0 13 12[520] 0 0 1 0 7
Venezuela Pastor Maldonado 2011-2015 0 96 95[521] 1 1 1 0 76
Iso-Britannia Nigel Mansell 19801992,
19941995
1
1992
191 187[522] 32 31 59 30 480
Italia Sergio Mantovani 19531955 0 8 7[523] 0 0 0 0 4
Yhdysvallat Johnny Mantz 1953 0 1 1[524] 0 0 0 0 0
Ranska Robert Manzon 19501956 0 29 28[525] 0 0 2 0 16
Argentiina Onofre Marimón 1951, 19531954 0 12 11[526] 0 0 2 1 8,143[aj]
Itävalta Helmut Marko 19711972 0 10 9[527] 0 0 0 0 0
Brasilia Tarso Marques 19961997, 2001 0 26 25[528] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Leslie Marr 19541955 0 2 2[529] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Tony Marsh 19571958, 1961 0 5 4[530] 0 0 0 0 0
Ranska Eugène Martin 1950 0 2 2[531] 0 0 0 0 0
Italia Pierluigi Martini 19841985,
19881995
0 124 119[532] 0 0 0 0 18
Länsi-Saksa Jochen Mass 19731980, 1982 0 114 104[533] 0 1 8 2 71
Brasilia Felipe Massa 2002, 2004 0 267 266[534] 16 11 41 15 1158
Sveitsi Michael May 1961 0 3 2[535] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Tim Mayer 1962 0 1 1[536] 0 0 0 0 0
Ranska François Mazet 1971 0 1 1[537] 0 0 0 0 0
Argentiina Gastón Mazzacane 20002001 0 21 21[538] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Kenneth McAlpine 19521953, 1955 0 7 7[539] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Perry McCarthy 1992 0 7 0[540] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Ernie McCoy 19531954 0 2 2[541] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Johnny McDowell 19501952 0 3 3[542] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Jack McGrath 19501955 0 6 6[543] 1 0 2[ak] 1 9
Australia Brian McGuire 1977 0 1 0[544] 0 0 0 0 0
Uusi-Seelanti Bruce McLaren 19581970 0 104 100[545] 0 4 27 3 188,5
Iso-Britannia Allan McNish 2002 0 17 16[546] 0 0 0 0 0
Uusi-Seelanti Graham McRae 1973 0 1 1[547] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Jim McWithey 19591960 0 2 2[548] 0 0 0 0 0
Argentiina Carlos Menditéguy 19531958, 1960 0 11 10[549] 0 0 1 0 9
Espanja Roberto Merhi 2015 0 14 13[550] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Harry Merkel 1952 0 1 0[551] 0 0 0 0 0
Italia Arturo Merzario 19721979 0 84 57[552] 0 0 0 0 11
Argentiina Roberto Mières 19531955 0 17 17[553] 0 0 0 1 13
Ranska François Migault 1972, 19741975 0 16 13[554] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia John Miles 19691970 0 15 12[555] 0 0 0 0 2
Belgia André Milhoux 1956 0 1 1[556] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Chet Miller 19511952 0 2 2[557] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Gerhard Mitter 19631965 0 4 4[558] 0 0 0 0 3
Italia Stefano Modena 19871992 0 81 73[559] 0 0 2 0 17
Ranska Franck Montagny 2006 0 7 7[560] 0 0 0 0 0
Portugali Tiago Monteiro 20052006 0 37 37[561] 0 0 1 0 7
Italia Andrea Montermini 19941996 0 28 19[562] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Robin Montgomerie-Charrington 1952 0 1 1[563] 0 0 0 0 0
Kolumbia Juan Pablo Montoya 20012006 0 95 94[564] 13 7 30 12 307
Italia Gianni Morbidelli 19901992,
19941995, 1997
0 70 67[565] 0 0 1 0 8,5
Brasilia Roberto Moreno 1982, 1987,
19891992, 1995
0 75 41[566] 0 0 1 1 15
Iso-Britannia Dave Morgan 1975 0 1 1[567] 0 0 0 0 0
Sveitsi Silvio Moser 19671971 0 19 12[568] 0 0 0 0 3
Iso-Britannia Bill Moss 1959 0 1 0[569] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Stirling Moss 19511961 0 67 66[570] 16 16[al] 24[am] 19 185,643[an]
Italia Gino Munaron 1960 0 4 4[573] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia David Murray 19501952 0 5 4[574] 0 0 0 0 0
Italia Luigi Musso 19531958 0 25 24[575] 0 1[ao] 7 1 44

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Japani Kazuki Nakajima 20072009 0 36 36[576] 0 0 0 0 9
Japani Satoru Nakajima 19871991 0 80 74[577] 0 0 0 1 16
Japani Shinji Nakano 19971998 0 33 33[578] 0 0 0 0 2
Yhdysvallat Duke Nalon 19511953 0 3 3[579] 1 0 0 0 0
Italia Alessandro Nannini 19861990 0 78 76[580] 0 1 9 2 65
Italia Emanuele Naspetti 19921993 0 6 6[581] 0 0 0 0 0
Brasilia Felipe Nasr 2015-2016 0 40 40[582] 0 0 0 0 29
Italia Massimo Natili 1961 0 1 1[583] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Brian Naylor 19571961 0 8 7[584] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Mike Nazaruk 1951, 19531954 0 3 3[585] 0 0 1 0 8
Iso-Britannia Tiff Needell 1980 0 2 1[586] 0 0 0 0 0
Tanska Jac Nelleman 1976 0 1 0[587] 0 0 0 0 0
Belgia Patrick Nève 19761978 0 13 10[588] 0 0 0 0 0
Uusi-Seelanti John Nicholson 19741975 0 2 1[589] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Cal Niday 19531955 0 3 3[590] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Helmut Niedermayr 1952 0 1 1[591] 0 0 0 0 0
Etelä-Afrikka Brausch Niemann 1963, 1965 0 2 1[592] 0 0 0 0 0
Ruotsi Gunnar Nilsson 19761977 0 32 31[593] 0 1 4 1 31
Japani Hideki Noda 1994 0 3 3[594] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Rodney Nuckey 1953 0 1 1[595] 0 0 0 0 0

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Yhdysvallat Robert O'Brien 1952 0 1 1[596] 0 0 0 0 0
Ranska Esteban Ocon 2016 0 25 25[597] 0 0 0 0 65
Yhdysvallat Pat O'Connor 19541958 0 5 5[598] 1 0 0 0 0
Iso-Britannia Jackie Oliver 19681973, 1977 0 51 48[599] 0 0 2 1 13
Yhdysvallat Danny Ongais 19771978 0 6 4[600] 0 0 0 0 0
Liechtenstein Rikky von Opel 19731974 0 14 10[601] 0 0 0 0 0
Itävalta Karl Oppitzhauser 1976 0 1 0[ap] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Arthur Owen 1960 0 1 1[603] 0 0 0 0 0

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Brasilia Carlos Pace 19721977 0 73 71[604] 1 1 6 5 58
Italia Nello Pagani 1950 0 1 1[605] 0 0 0 0 0
Italia Riccardo Paletti 1982 0 8 2[606] 0 0 0 0 0
Ruotsi Torsten Palm 1975 0 2 1[607] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Jolyon Palmer 2016- 0 37 37[608] 0 0 0 0 9
Iso-Britannia Jonathan Palmer 19831989 0 88 82[609] 0 0 0 1 14
Ranska Olivier Panis 19941999,
20012004
0 158 157[610] 0 1 5 0 76
Italia Giorgio Pantano 2004 0 14 14[611] 0 0 0 0 0
Italia Massimiliano Papis 1995 0 7 6[612] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Mike Parkes 1959, 19661967 0 7 6[613] 1 0 2 0 14
Iso-Britannia Reg Parnell 19501952, 1954 0 7 6[614] 0 0 1 0 9
Iso-Britannia Tim Parnell 1959, 1961, 1963 0 4 2[615] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Johnnie Parsons 19501958 0 9 9[616] 0 1 1 1 12
Italia Riccardo Patrese 19771993 0 257 256[617] 8 6 37 13 281
Kanada Al Pease 19671969 0 3 2[618] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Roger Penske 19611962 0 2 2[619] 0 0 0 0 0
Italia Cesare Perdisa 19551957 0 8 7[620] 0 0 2[aq] 0 5
Meksiko Sergio Pérez 2011- 0 132 131[621] 0 0 7 4 449
Australia Larry Perkins 1974, 19761977 0 15 11[622] 0 0 0 0 0
Ranska Henri Pescarolo 1968, 19701974,
1976
0 63 56[623] 0 0 1 1 12
Italia Alessandro Pesenti-Rossi 1976 0 4 3[624] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Josef Peters 1952 0 1 1[625] 0 0 0 0 0
Ruotsi Ronnie Peterson 19701978 0 123 123[626] 14 10 26 9 206
Venäjä Vitali Petrov 2010-2012 0 58 57[627] 0 0 1 1 64
Argentiina Alfredo Piàn 1950 0 1 0[628] 0 0 0 0 0
Ranska Charles Pic 2012-2013 0 39 39[629] 0 0 0 0 0
Ranska François Picard 1958 0 1 1[630] 0 0 0 0 0
Etelä-Afrikka Ernie Pieterse 19621963, 1965 0 3 2[631] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Paul Pietsch 19501952 0 3 3[632] 0 0 0 0 0
Belgia André Pilette 1951, 19531954,
1956, 1961,
19631964
0 14 9[633] 0 0 0 0 2
Belgia Teddy Pilette 1974, 1977 0 4 1[634] 0 0 0 0 0
Italia Luigi Piotti 19551958 0 8 5[635] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia David Piper 19591960 0 3 2[636] 0 0 0 0 0
Brasilia Nelson Piquet 19781991 3
1981, 1983, 1987
207 204[637] 24 23 60 23 481,5
Brasilia Nelson Piquet Jr. 20082009 0 28 28[638] 0 0 1 0 19
Italia Renato Pirocchi 1961 0 1 1[639] 0 0 0 0 0
Ranska Didier Pironi 19781982 0 72 70[640] 4 3 13 5 101
Italia Emanuele Pirro 19891991 0 40 37[641] 0 0 0 0 3
Brasilia Antônio Pizzonia 20032005 0 20 20[642] 0 0 0 0 8
Ranska Jacques Pollet 19541955 0 5 5[643] 0 0 0 0 0
Alankomaat Ben Pon 1962 0 1 1[644] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Dennis Poore 1952 0 2 2[645] 0 0 0 0 3
Yhdysvallat Sam Posey 19711972 0 2 2[646] 0 0 0 0 0
Ranska Charles Pozzi 1950 0 1 1[647] 0 0 0 0 0
Etelä-Afrikka Jackie Pretorius 1965, 1968,
1971, 1973
0 4 3[648] 0 0 0 0 0
Italia Ernesto Prinoth 1962 0 1 0[649] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia David Prophet 1963, 1965 0 2 2[650] 0 0 0 0 0
Ranska Alain Prost 19801991, 1993 4
19851986, 1989, 1993
202 199[651] 33 51 106 41 768,5
Iso-Britannia Tom Pryce 19741977 0 42 42[652] 1 0 2 0 19
Iso-Britannia David Purley 19731974, 1977 0 11 7[653] 0 0 0 0 0
Rhodesia Clive Puzey 1965 0 1 0[654] 0 0 0 0 0

Q[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Itävalta Dieter Quester 1974 0 1 1[655] 0 0 0 0 0

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Iso-Britannia Ian Raby 19631965 0 7 3[656] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Bobby Rahal 1978 0 2 2[657] 0 0 0 0 0
Ranska Pierre-Henri Raphanel 19881989 0 17 1[658] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Dick Rathmann 1950, 1956,
19581960
0 5 5[659] 1 0 0 0 2
Yhdysvallat Jim Rathmann 1950, 19521960 0 10 10[660] 0 1 4 2 29
Itävalta Roland Ratzenberger 1994 0 3 1[661] 0 0 0 0 0
Meksiko Hector Rebaque 19771981 0 58 41[662] 0 0 0 0 13
Iso-Britannia Brian Redman 1968, 19701974 0 15 12[663] 0 0 1 0 8
Yhdysvallat Jimmy Reece 1952, 19541958 0 6 6[664] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Alan Rees 1967 0 1 1[665] 0 0 0 0 0
Sveitsi Clay Regazzoni 19701980 0 139 132[666] 5 5 28 15 209
Argentiina Carlos Reutemann 19721982 0 146 146[667] 6 12 45 6 298
Yhdysvallat Lance Reventlow 1960 0 3 1[668] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Peter Revson 1964, 19711974 0 32 30[669] 1 2 8 0 61
Iso-Britannia John Rhodes 1965 0 1 1[670] 0 0 0 0 0
Brasilia Alex Ribeiro 19761977, 1979 0 20 10[671] 0 0 0 0 0
Australia Daniel Ricciardo 2011- 0 125 125[672] 1 5 27 9 808
Iso-Britannia Ken Richardson 1951 0 1 0[ar] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Fritz Riess 1952 0 1 1[674] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Jim Rigsby 1952 0 1 1[675] 0 0 0 0 0
Itävalta Jochen Rindt 19641970 1
1970
62 60[676] 10 6 13 3 107
Iso-Britannia John Riseley-Prichard 1954 0 1 1[677] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Richard Robarts 1974 0 4 3[678] 0 0 0 0 0
Meksiko Pedro Rodriguez 19631971 0 54 54[679] 0 2 7 1 71
Meksiko Ricardo Rodríguez 19611962 0 6 5[680] 0 0 0 0 4
Argentiina Alberto Rodriguez Larreta 1960 0 1 1[681] 0 0 0 0 0
Italia Franco Rol 19501952 0 5 5[682] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Alan Rollinson 1965 0 1 0[683] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Tony Rolt 1950, 1953, 1955 0 3 3[684] 0 0 0 0 0
Ruotsi Bertil Roos 1974 0 1 1[685] 0 0 0 0 0
Suomi Keke Rosberg 19781986 1
1982
128 114[686] 5 5 17 3 159,5
Saksa Nico Rosberg 20062016 1
2016
206 206[687] 30 23 57 20 1594,5
Yhdysvallat Mauri Rose 19501951 0 2 2[688] 0 0 1 0 4
Ranska Louis Rosier 19501956 0 38 38[689] 0 0 2 0 18
Brasilia Ricardo Rosset 19961998 0 33 26[690] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Alexander Rossi 2015 0 5 5[691] 0 0 0 0 0
Alankomaat Huub Rothengatter 19841986 0 30 25[692] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Lloyd Ruby 19601961 0 2 2[693] 0 0 0 0 0
Sveitsi Jean-Claude Rudaz 1964 0 1 0[694] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Eddie Russo 19551957, 1960 0 4 4[695] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Paul Russo 1950, 19531959 0 8 8[696] 0 0 1[as] 1 8,5
Yhdysvallat Troy Ruttman 19501952, 1954,
19561958, 1960
0 9 8[697] 0 1 1 0 9,5
Kanada Peter Ryan 1961 0 1 1[698] 0 0 0 0 0
Suomi Kimi Räikkönen 20012009, 2012- 1
2007
269 267[699] 17 20 88 45 1508

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Yhdysvallat Eddie Sachs 19571960 0 4 4[700] 1 0 0 0 0
Yhdysvallat Bob Said 1959 0 1 1[701] 0 0 0 0 0
Espanja Carlos Sainz Jr. 2015 0 56 56[702] 0 0 0 0 112
Espanja Luis Pérez Sala 19881989 0 32 26[703] 0 0 0 0 1
Chile Eliseo Salazar 19811983 0 37 24[704] 0 0 0 0 3
Suomi Mika Salo 19942000, 2002 0 111 109[705] 0 0 2 0 33
Iso-Britannia Roy Salvadori 19521962 0 50 47[706] 0 0 2 0 19
Italia Consalvo Sanesi 19501951 0 5 5[707] 0 0 0 0 3
Ranska Stéphane Sarrazin 1999 0 1 1[708] 0 0 0 0 0
Japani Takuma Satō 20022008 0 92 90[709] 0 0 1 0 44
Yhdysvallat Carl Scarborough 1951, 1953 0 2 2[710] 0 0 0 0 0
Italia Ludovico Scarfiotti 19631968 0 12 10[711] 0 1 1 1 17
Italia Giorgio Scarlatti 19561961 0 15 12[712] 0 0 0 0 1
Etelä-Afrikka Ian Scheckter 19741977 0 20 18[713] 0 0 0 0 0
Etelä-Afrikka Jody Scheckter 19721980 1
1979
113 111[714] 3 10 33 5 246
Yhdysvallat Harry Schell 19501960 0 57 56[715] 0 0 2 0 32
Australia Tim Schenken 19701974 0 36 34[716] 0 0 1 0 7
Sveitsi Albert Scherrer 1953 0 1 1[717] 0 0 0 0 0
Italia Domenico Schiattarella 19941995 0 7 6[718] 0 0 0 0 0
Sveitsi Heinz Schiller 1962 0 1 1[719] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Bill Schindler 19501952 0 3 3[720] 0 0 0 0 0
Ranska Jean-Louis Schlesser 1983, 1988 0 2 1[721] 0 0 0 0 0
Ranska Jo Schlesser 1968 0 1 1[722] 0 0 0 0 0
Saksa Bernd Schneider 19881990 0 34 9[723] 0 0 0 0 0
Sveitsi Rudolf Schoeller 1952 0 1 1[724] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Rob Schroeder 1962 0 1 1[725] 0 0 0 0 0
Saksa Michael Schumacher 19912006,
2010-2012
7
19941995, 20002004
308 306[726] 68 91 155 77 1566[at]
Saksa Ralf Schumacher 19972007 0 182 180[729] 6 6 27 8 329
Australia Vern Schuppan 1972, 19741975,
1977
0 13 9[730] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Bob Scott 19521954 0 3 3[731] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Archie Scott Brown 1956 0 1 1[732] 0 0 0 0 0
Italia Piero Scotti 1956 0 1 1[733] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Wolfgang Seidel 1953, 1958,
19601962
0 12 10[734] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Günther Seiffert 1962 0 1 0[735] 0 0 0 0 0
Brasilia Ayrton Senna 19841994 3
1988, 19901991
162 161[736] 65 41 80 19 610
Brasilia Bruno Senna 2010-2012 0 46 46[737] 0 0 0 1 33
Italia Dorino Serafini 1950 0 1 1[738] 0 0 1[au] 0 3
Brasilia Chico Serra 19811983 0 33 18[739] 0 0 0 0 1
Etelä-Afrikka Doug Serrurier 19621963, 1965 0 3 2[740] 0 0 0 0 0
Ranska Johnny Servoz-Gavin 19671970 0 13 12[741] 0 0 1 0 9
Yhdysvallat Tony Settember 19621963 0 7 6[742] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Hap Sharp 19611964 0 6 6[743] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Brian Shawe-Taylor 19501951 0 2 2[744] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Carroll Shelby 19581959 0 8 8[745] 0 0 0 0 0
Uusi-Seelanti Tony Shelly 1962 0 3 1[746] 0 0 0 0 0
Sveitsi Jo Siffert 19621971 0 100 96[747] 2 2 6 4 68
Ranska André Simon 19511952,
19551957
0 12 11[748] 0 0 0 0 0
Alankomaat Rob Slotemaker 1962 0 1 0[749] 0 0 0 0 0
Meksiko Moises Solana 19631968 0 8 8[750] 0 0 0 0 0
Espanja Alex Soler-Roig 19701972 0 10 6[751] 0 0 0 0 0
Ranska Raymond Sommer 1950 0 5 5[752] 0 0 0 0 3
Italia Vincenzo Sospiri 1997 0 1 0[753] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Stephen South 1980 0 1 0[754] 0 0 0 0 0
Ranska Mike Sparken 1955 0 1 1[755] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Scott Speed 20062007 0 28 28[756] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Mike Spence 19631968 0 37 36[757] 0 0 1 0 27
Iso-Britannia Alan Stacey 19581960 0 7 7[758] 0 0 0 0 0
Italia Gaetano Starrabba 1961 0 1 1[759] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Will Stevens 2014-2015 0 20 18[760] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Chuck Stevenson 19511954, 1960 0 5 5[761] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Ian Stewart 1953 0 1 1[762] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Jackie Stewart 19651973 3
1969, 1971, 1973
100 99[763] 17 27 43 15 359
Iso-Britannia Jimmy Stewart 1953 0 1 1[764] 0 0 0 0 0
Italia Siegfried Stohr 1981 0 13 9[765] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Rolf Stommelen 19701976, 1978 0 62 53[766] 0 0 1 0 14
Ranska Philippe Streiff 19841988 0 54 53[767] 0 0 1 0 11
Kanada Lance Stroll 2017 0 16 16[768] 0 0 1 0 32
Länsi-Saksa Hans Stuck 19521953 0 4 3[769] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Hans Joachim Stuck 19741979 0 81 74[770] 0 0 2 0 29
Itävalta Otto Stuppacher 1976 0 3 0[771] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Danny Sullivan 1983 0 15 15[772] 0 0 0 0 2
Sveitsi Marc Surer 19791986 0 88 82[773] 0 0 0 1 17
Iso-Britannia John Surtees 19601972 1
1964
113 111[774] 8 6 24 11 180
Iso-Britannia Andy Sutcliffe 1977 0 1 0[775] 0 0 0 0 0
Saksa Adrian Sutil 2007-2011,
2013-2014
0 128 128[776] 0 0 0 1 124
Yhdysvallat Len Sutton 19581960 0 3 3[777] 0 0 0 0 0
Japani Aguri Suzuki 19881995 0 88 64[778] 0 0 1 0 8
Japani Toshio Suzuki 1993 0 2 2[779] 0 0 0 0 0
Belgia Jacques Swaters 1951, 19531954 0 8 7[780] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Bob Sweikert 19521956 0 5 5[781] 0 1 1 0 8

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Japani Toranosuke Takagi 19981999 0 32 32[782] 0 0 0 0 0
Japani Noritake Takahara 19761977 0 2 2[783] 0 0 0 0 0
Japani Kunimitsu Takahashi 1977 0 1 1[784] 0 0 0 0 0
Ranska Patrick Tambay 19771979,
19811986
0 123 114[785] 5 2 11 2 103
Italia Luigi Taramazzo 1958 0 1 0[786] 0 0 0 0 0
Italia Gabriele Tarquini 19871992, 1995 0 78 38[787] 0 0 0 0 1
Italia Piero Taruffi 19501952,
19541956
0 19 18[788] 0 1 5 1 41
Iso-Britannia Dennis Taylor 1959 0 1 0[789] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Henry Taylor 19591961 0 10 8[790] 0 0 0 0 3
Iso-Britannia John Taylor 1964, 1966 0 5 5[791] 0 0 0 0 1
Iso-Britannia Mike Taylor 19591960 0 2 1[792] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Trevor Taylor 1959, 19611964,
1966
0 29 27[793] 0 0 1 0 8
Yhdysvallat Marshall Teague 19531954, 1957 0 3 3[794] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Shorty Templeman 1955, 1958, 1960 0 3 3[795] 0 0 0 0 0
Ranska André Testut 19581959 0 2 0[796] 0 0 0 0 0
Uusi-Seelanti Mike Thackwell 1980, 1984 0 5 2[797] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Alfonso Thiele 1960 0 1 1[798] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Eric Thompson 1952 0 1 1[799] 0 0 0 0 2
Yhdysvallat Johnny Thomson 19531960 0 8 8[800] 1 0 1 1 10
Iso-Britannia Leslie Thorne 1954 0 1 1[801] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Bud Tingelstad 1960 0 1 1[802] 0 0 0 0 0
Rhodesia Sam Tingle 1963, 1965,
19671969
0 5 5[803] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Desmond Titterington 1956 0 1 1[804] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Johnnie Tolan 19561958 0 3 3[805] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Tony Trimmer 19751978 0 6 0[806] 0 0 0 0 0
Ranska Maurice Trintignant 19501964 0 84 82[807] 0 2 10[av] 1 72,33
Länsi-Saksa Wolfgang von Trips 19561961 0 29 27[808] 1 2 6 0 56
Italia Jarno Trulli 19972011 0 256 252[809] 4 1 11 1 246,5
Argentiina Esteban Tuero 1998 0 16 16[810] 0 0 0 0 0
Etelä-Afrikka Guy Tunmer 1975 0 1 1[811] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Jack Turner 19561959 0 4 4[812] 0 0 0 0 0

U[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Länsi-Saksa Toni Ulmen 1952 0 2 2[813] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Bobby Unser 1968 0 2 1[814] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Jerry Unser 1958 0 1 1[815] 0 0 0 0 0
Uruguay Alberto Uria 19551956 0 2 2[816] 0 0 0 0 0

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Italia Nino Vaccarella 19611962, 1965 0 5 4[817] 0 0 0 0 0
Alankomaat Gijs van Lennep 1971, 19731975 0 10 8[818] 0 0 0 0 2
Etelä-Afrikka Basil van Rooyen 19681969 0 2 2[819] 0 0 0 0 0
Belgia Eric van de Poele 19911992 0 29 5[820] 0 0 0 0 0
Alankomaat Giedo van der Garde 2013 0 19 19[821] 0 0 0 0 0
Alankomaat Dries van der Lof 1952 0 1 1[822] 0 0 0 0 0
Belgia Stoffel Vandoorne 2016 0 17 16[823] 0 0 0 0 14
Yhdysvallat Bob Veith 19561960 0 5 5[824] 0 0 0 0 0
Ranska Jean-Éric Vergne 2012-2014 0 58 58[825] 0 0 0 0 51
Alankomaat Jos Verstappen 19941998,
20002001, 2003
0 107 106[826] 0 0 2 0 17
Alankomaat Max Verstappen 2015- 0 56 56[827] 0 2 10 1 364
Saksa Sebastian Vettel 2007 4
2010-2013
195 195[828] 49 46 96 31 2355
Kanada Gilles Villeneuve 19771982 0 68 67[829] 2 6 13 8 101
Kanada Jacques Villeneuve 19962006 1
1997
165 163[830] 13 11 23 9 235
Kanada Jacques Villeneuve Sr. 1981, 1983 0 3 0[831] 0 0 0 0 0
Italia Luigi Villoresi 19501956 0 33 31[832] 0 0 8 1 46
Sveitsi Ottorino Volonterio 1954, 19561957 0 3 3[833] 0 0 0 0 0
Sveitsi Jo Vonlanthen 1975 0 1 1[834] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Bill Vukovich 19511955 0 5 5[835] 1 2 2 3 19

W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Yhdysvallat Fred Wacker 19531954 0 5 3[836] 0 0 0 0 0
Australia David Walker 19711972 0 11 11[837] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Peter Walker 19501951, 1955 0 4 4[838] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Lee Wallard 19501951 0 2 2[839] 0 1 1 1 9
Sveitsi Heini Walter 1962 0 1 1[840] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Rodger Ward 19511960, 1963 0 12 12[841] 0 1 2 0 14
Iso-Britannia Derek Warwick 19811990, 1993 0 162 146[842] 0 0 4 2 71
Iso-Britannia John Watson 19731983, 1985 0 154 152[843] 2 5 20 5 169
Yhdysvallat Spider Webb 1950, 19521954 0 4 4[844] 0 0 0 0 0
Australia Mark Webber 20022013 0 217 215[845] 13 9 42 19 1047,5
Saksa Pascal Wehrlein 2016 0 35 35[846] 0 0 0 0 6
Länsi-Saksa Volker Weidler 1989 0 10 0[847] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Wayne Weiler 1960 0 1 1[848] 0 0 0 0 0
Itävalta Karl Wendlinger 19911995 0 42 41[849] 0 0 0 0 14
Iso-Britannia Peter Westbury 1970 0 1 0[850] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Chuck Weyant 1955, 19571959 0 4 4[851] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Ken Wharton 19521955 0 16 15[852] 0 0 0 0 3
Iso-Britannia Ted Whiteaway 1955 0 1 0[853] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Graham Whitehead 1952 0 1 1[854] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Peter Whitehead 19501954 0 12 10[855] 0 0 1 0 4
Iso-Britannia Bill Whitehouse 1954 0 1 1[856] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Robin Widdows 1968 0 1 1[857] 0 0 0 0 0
Kanada Eppie Wietzes 1967, 1974 0 2 2[858] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Mike Wilds 19741976 0 8 3[859] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Jonathan Williams 1967 0 1 1[860] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Roger Williamson 1973 0 2 1[861] 0 0 0 0 0
Yhdysvallat Dempsey Wilson 1958, 1960 0 2 2[862] 0 0 0 0 0
Etelä-Afrikka Desiré Wilson 1980 0 1 0[863] 0 0 0 0 0
Iso-Britannia Justin Wilson 2003 0 16 16[864] 0 0 0 0 1
Iso-Britannia Vic Wilson 1960, 1966 0 2 1[865] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Joachim Winkelhock 1989 0 7 0[866] 0 0 0 0 0
Länsi-Saksa Manfred Winkelhock 1980, 19821985 0 56 48[867] 0 0 0 0 2
Saksa Markus Winkelhock 2007 0 1 1[868] 0 0 0 0 0
Ruotsi Reine Wisell 19701974 0 23 22[869] 0 0 1 0 13
Alankomaat Roelof Wunderink 1975 0 6 3[870] 0 0 0 0 0
Itävalta Alexander Wurz 19972000,
2005, 2007
0 69 69[871] 0 0 3 1 45

Y[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Japani Sakon Yamamoto 20062007, 2010 0 21 21[872] 0 0 0 0 0
Malesia Alex Yoong 20012002 0 18 14[873] 0 0 0 0 0

Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kaudet Maailmanmestaruudet Kilpailut Kilpailulähdöt Paalupaikat Voitot Palkintosijat Nopeimmat kierrokset Pisteet
Italia Alessandro Zanardi 19911994, 1999 0 44 41[874] 0 0 0 0 1
Espanja Emilio Zapico 1976 0 1 0[875] 0 0 0 0 0
Brasilia Ricardo Zonta 19992001,
20042005
0 38 36[876] 0 0 0 0 3
Italia Renzo Zorzi 19751977 0 7 7[877] 0 0 0 0 1
Argentiina Ricardo Zunino 19791981 0 11 10[878] 0 0 0 0 0

Kansallisuuden mukaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MM-sarjan osakilpailuihin on osallistunut kaiken kaikkiaan kuljettajia 40:stä eri maasta. Eniten kuljettajia on Isosta-Britanniasta. Toisena on Yhdysvallat ja kolmantena Italia. Yhdeksää näistä maista edustettiin ensimmäisessä kilpailussa, Britannian Grand Prix'ssa.[879] Uusin kansalaisuus saatiin Australian GP:ssä 2016, kun indonesialainen Rio Haryanto allekirjoitti sopimuksen Manor Racingin kanssa.[880][881]

Maa Kuljettajia
(sija)
Mestareita
(mestaruuksia)
Kuljettajia
nykyään
(2017)
Ensimmäinen kuljettaja
 Alankomaat 14
(14)
0 1 Jan Flinterman, Dries van der Lof (Hollannin Grand Prix 1952)
 Argentiina 25
(7)
1
(5)
0 Juan Manuel Fangio (Britannian Grand Prix 1950)
 Australia 16
(12)
2
(4)
1 Tony Gaze (Belgian Grand Prix 1952)
 Belgia 23
(9)
0 1 Johnny Claes (Britannian Grand Prix 1950)
 Brasilia 31
(6)
3
(8)
1 Chico Landi (Italian Grand Prix 1951)
 Chile 1
(32)
0 0 Eliseo Salazar[881] (Länsi-Yhdysvaltain Grand Prix 1981)
 Espanja 15
(14)
1
(2)
2 Paco Godia, Juan Jover (Espanjan Grand Prix 1951)
 Etelä-Afrikka 20
(10)
1
(1)
0 Tony Maggs (Britannian Grand Prix 1961)
 Indonesia 1
(32)
0 0 Rio Haryanto[881] (Australian Grand Prix 2016)
 Intia 2
(29)
0 0 Narain Karthikeyan (Australian Grand Prix 2005)
 Irlanti 5
(20)
0 0 Joe Kelly (Britannian Grand Prix 1950)
 Iso-Britannia 160
(1)
8
(16)
4 Reg Parnell, Peter Walker, Leslie Johnson, Bob Gerard, Cuth Harrison, David Hampshire,
Geoff Crossley, David Murray, Joe Fry (Britannian Grand Prix 1950)
 Italia 100
(3)
2
(3)
1 Nino Farina, Luigi Fagioli (Britannian Grand Prix 1950)
 Itä-Saksa 4
(23)
0 0 Rudolf Krause, Ernst Klodwig (Saksan Grand Prix 1951)
 Itävalta 16
(12)
2
(4)
0 Jochen Rindt (Itävallan Grand Prix 1964)
 Japani 20
(10)
0 0 Hiroshi Fushida (Hollannin Grand Prix 1975)
 Kanada 13
(16)
1
(1)
1 Peter Ryan (Yhdysvaltain Grand Prix 1961)
 Kolumbia 3
(26)
0 0 Ricardo Londono (Brasilian Grand Prix 1981)
 Liechtenstein 1
(32)
0 0 Rikky von Opel[881] (Ranskan Grand Prix 1973)
 Malesia 1
(32)
0 0 Alex Yoong[881] (Italian Grand Prix 2001)
 Marokko 1
(32)
0 0 Robert La Caze[881] (Marokon Grand Prix 1958)
 Meksiko 5
(20)
0 1 Ricardo Rodríguez (Italian Grand Prix 1961)
 Monaco 2
(29)
0 0 Louis Chiron (Britannian Grand Prix 1950)
 Portugali 4
(23)
0 0 Mário Araújo de Cabral (Portugalin Grand Prix 1959)
 Puola 1
(32)
0 0 Robert Kubica[881] (Unkarin Grand Prix 2006)
 Ranska 71
(4)
1
(4)
3 Yves Giraud Cabantous, Eugène Martin, Louis Rosier, Philippe Étancelin
(Britannian Grand Prix 1950)
 Rhodesia 3
(26)
0 0 John Love (Etelä-Afrikan Grand Prix 1962)
 Ruotsi 10
(17)
0 1 Joakim Bonnier (Italian Grand Prix 1956)
 Länsi-Saksa 54
(5)
3
(12)
3 Paul Pietsch (Italian Grand Prix 1950)
 Suomi 9
(18)
3
(4)
2 Leo Kinnunen (Belgian Grand Prix 1974)
 Sveitsi 24
(8)
0 0 Toulo de Graffenried (Britannian Grand Prix 1950)
 Tanska 5
(20)
0 1 Tom Belsø (Ruotsin Grand Prix 1973)
 Thaimaa 1
(32)
0 0 Prinssi Bira[881] (Britannian Grand Prix 1950)
 Tšekki 1
(32)
0 0 Tomáš Enge[881] (Italian Grand Prix 2001)
 Unkari 1
(32)
0 0 Zsolt Baumgartner[881] (Unkarin Grand Prix 2003)
 Uruguay 4
(23)
0 0 Eitel Cantoni (Britannian Grand Prix 1952)
 Uusi-Seelanti 8
(19)
1
(1)
0 Bruce McLaren (Saksan Grand Prix 1958)
 Venezuela 3
(26)
0 0 Johnny Cecotto (Brasilian Grand Prix 1983)
 Venäjä 2
(29)
0 1 Vitali Petrov (Bahrainin Grand Prix 2010)
 Yhdysvallat 157
(2)
2
(2)
0 Harry Schell (Monacon Grand Prix 1950)

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huomioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Abate perui osallistumisensa osakilpailuihin.[2]
  2. Ascari jakoi palkintosijan Dorino Serafinin kanssa (2.sija Italian GP 1950) ja José Froilán Gonzálezin kanssa (2.sija Ranskan GP 1951).[32][33]
  3. Alberto Ascari, Jean Behra, Juan Manuel Fangio, José Froilán González, Mike Hawthorn, Onofre Marimón ja Stirling Moss saivat kaikki merkinnän Britannian GP 1954 nopeimmasta kierroksesta ja jokainen sai 0,143 pistettä.[34][35]
  4. Ayulo jakoi palkintosijan Jack McGrathin kanssa (3.sija Indianapolis 500 1951).[42]
  5. Bechem kilpaili Saksan GP:ssä 1952 salanimellä Bernd Nacke[65]
  6. Behra jakoi palkintosijan Cesare Perdisan kanssa (3.sija, Monacon GP 1955).[67]
  7. Alberto Ascari, Jean Behra, Juan Manuel Fangio, José Froilán González, Mike Hawthorn, Onofre Marimón ja Stirling Moss saivat kaikki merkinnän Britannian GP 1954 nopeimmasta kierroksesta ja jokainen sai 0,143 pistettä.[34][35]
  8. Bettenhausen jakoi palkintosijan Paul Russon kanssa (2.sija, Indianapolis 500 1955).[81]
  9. Blignaut perui osallistumisensa kilpailuun.[93]
  10. Boffa perui osallistumisensa kilpailuun.[97]
  11. Bonetto jakoi palkintosijat Giuseppe Farinan (3.sija, Italian GP 1951) ja José Froilán Gonzálezin kanssa (3.sija, Hollannin GP 1953).[100][101]
  12. Brooks jakoi voiton Stirling Mossin kanssa (Britannian GP 1957).[127][128]
  13. Carter jakoi palkintosijan Sam Hanksin kanssa (3.sija, Indianapolis 500 1953).[157]
  14. Clapham perui osallistumisensa kilpailuun.[176]
  15. Collins jakoi palkintosijan Juan Manuel Fangion (2.sija, Monacon GP 1956 & Italian GP 1956) ja Alfonso de Portagon kanssa (2.sija, Britannian GP 1956).[180][181][182]
  16. Dalmas sijoittui viidenneksi vuoden 1987 Australian GP:ssä, mutta ei saanut pisteitä, koska talli ilmoitti kauden alussa kilpailevansa yhdellä autolla ja Dalmas ajoi kilpailuun tuotua toista autoa.[205][206]
  17. Duke kilpaili sarjan ulkopuolisessa osakilpailussa.[248][249]
  18. Fagioli jakoi voiton Juan Manuel Fangion kanssa (Ranskan GP 1951).[33][272]
  19. Fangio jakoi voiton Luigi Fagiolin (Ranskan GP 1951) ja Luigi Musson kanssa (Argentiinan GP 1956).[33][272][275][276]
  20. Fangio jakoi palkintosijan Peter Collinsin kanssa (2.sija, Monacon GP 1956 & Italian GP 1956).[180][181]
  21. Alberto Ascari, Jean Behra, Juan Manuel Fangio, José Froilán González, Mike Hawthorn, Onofre Marimón ja Stirling Moss saivat kaikki merkinnän Britannian GP 1954 nopeimmasta kierroksesta ja jokainen sai 0,143 pistettä.[34][35]
  22. Farina jakoi palkintosijan José Froilán Gonzálezin/Maurice Trintignantin kanssa (2.sija, Argentiinan GP 1955), Felice Bonetton kanssa (3.sija, Italian GP 1951) ja Maurice Trintignantin/Umberto Maglioliin kanssa (3.sija, Argentiinan GP 1955).[278][100]
  23. Gachot kilpaili diplomaattiperhetaustansa vaikutuksesta usealla lisenssillä (luxemburgilainen, eurooppalainen, belgialainen, ranskalainen), mutta hän on ranskalainen.[312][313][314]
  24. Gartner sijoittui vuoden 1984 Italian GP:ssä viidenneksi, mutta ei saanut pisteitä, koska talli oli ilmoittanut kauden alussa käyttävänsä yhtä autoa Gartnerin ajaessa kilpailuun tuotua toista autoa.[324][325][326]
  25. González jakoi palkintosijan Alberto Ascarin kanssa (2.sija, Ranskan GP 1951), Mike Hawthornin kanssa (2.sija, Saksan GP 1954), Nino Farinan/Maurice Trintignantin kanssa (2.sija, Argentiinan GP 1955), Felice Bonetton kanssa (3.sija, Hollannin GP 1953) ja Umberto Magliolin kanssa (3.sija, Italian GP 1954).[33][350][278][101][351]
  26. Alberto Ascari, Jean Behra, Juan Manuel Fangio, José Froilán González, Mike Hawthorn, Onofre Marimón ja Stirling Moss saivat kaikki merkinnän Britannian GP 1954 nopeimmasta kierroksesta ja jokainen sai 0,143 pistettä.[34][35]
  27. Hanks jakoi palkintosijan Duane Carterin kanssa (3.sija, Indianapolis 500 1953).[157]
  28. Hart osallistui Formula 1:sten ja Formula 2:sten yhteistyönä järjestettyyn vuoden 1967 Saksan osakilpailuun.[382]
  29. Hawthorn jakoi palkintosijan José Froilán Gonzálezin kanssa (2.sija, Saksan GP 1954).[350]
  30. Alberto Ascari, Jean Behra, Juan Manuel Fangio, José Froilán González, Mike Hawthorn, Onofre Marimón ja Stirling Moss saivat kaikki merkinnän Britannian GP 1954 nopeimmasta kierroksesta ja jokainen sai 0,143 pistettä.[34][35]
  31. Heyer starttasi laittomasti kilpailuun, vaikkei karsiutunut aika-ajoista itse kilpailuun.[399]
  32. Hocking ajoi sarjan ulkopuolisessa kilpailussa.[405]
  33. Jeanin nimi oli merkitty virheellisesti "Jean Max". Tämä virhe on useissa tilastoissa.[430]
  34. Lombardi on ainoa MM-pisteitä kerännyt nainen.[498]
  35. Maglioli jakoi palkintosijan José Froilán Gonzálezin kanssa (3.sija, Italian GP 1954) ja Nino Farinan/Maurice Trintignantin kanssa (3.sija, Argentiinan GP 1955).[351][278]
  36. Alberto Ascari, Jean Behra, Juan Manuel Fangio, José Froilán González, Mike Hawthorn, Onofre Marimón ja Stirling Moss saivat kaikki merkinnän Britannian GP 1954 nopeimmasta kierroksesta ja jokainen sai 0,143 pistettä.[34][35]
  37. McGrath jakoi palkintosijan Manny Ayulon kanssa (3.sija, Indianapolis 500 1951).[42]
  38. Moss jakoi voiton Tony Brooksin kanssa (Britannian GP 1957).[127][128]
  39. Moss jakoi palkintosijan Cesare Perdisan kanssa (3.sija, Belgian GP 1956) ja Maurice Trintignantin kanssa (3.sija, Argentiinan GP 1960).[571][572]
  40. Alberto Ascari, Jean Behra, Juan Manuel Fangio, José Froilán González, Mike Hawthorn, Onofre Marimón ja Stirling Moss saivat kaikki merkinnän Britannian GP 1954 nopeimmasta kierroksesta ja jokainen sai 0,143 pistettä.[34][35]
  41. Musso jakoi voiton Juan Manuel Fangion kanssa (Argentiinan GP 1956).[275][276]
  42. Oppitzhauser osallistui Itävallan GP:hen 1976, mutta hänen ei annettu startata itse kilpailuun liian vähäiseen kilpailukokemukseen vedoten.[602]
  43. Perdisa jakoi palkintosijan Jean Behran kanssa (3.sija, Monacon GP 1955) ja Stirling Mossin kanssa (3.sija, Belgian GP 1956).[67][571]
  44. Richardson olisi lähtenyt 10.ruudusta Italian GP:ssä 1951, mutta hän ei saanut puuttuvan ajoluvan vuoksi startata itse kilpailuun.[673]
  45. Russo jakoi palkintosijan Tony Bettenhausenin kanssa (2.sija, Indianapolis 500 1955).[81]>
  46. Schumacherin koko kauden suoritus hylättiin kaudella 1997, mutta hänen tuolla kaudella saavuttamansa 78 pistettä on laskettu kokonaispisteisiin.[726][727][728]
  47. Serafini jakoi palkintosijan Alberto Ascarin kanssa (2.sija, Italian GP 1950).[32]
  48. Trintignant jakoi palkintosijan José Froilán Gonzálezin/Nino Farinain kanssa (2.sija, Argentiinan GP 1955), Nino Farinan/Umberto Magliolin kanssa (3.sija, Argentiinan GP 1955) ja Stirling Mossin kanssa (3.sija, Argentiinan GP 1960).[278][572]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Indianapolis Motor Speedway Circuit. ESPN. Viitattu 18.8.2016. (englanniksi)
  2. Carlo Abate Historic Racing. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  3. George Abecassis - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  4. Kenny Acheson - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  5. Philippe Adams - Belgium ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  6. Walt Ader - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  7. Kurt Adolff - Germany ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  8. Fred Agabashian - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  9. Kurt Ahrens - Germany ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  10. Christijan Albers - Netherlands ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  11. Michele Alboreto - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  12. Jean Alesi - France ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  13. Jaime Alguersuari - Spain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  14. Philippe Alliot - France ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  15. Cliff Allison - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  16. Fernando Alonso - Spain ESPN. Viitattu 2.11.2016. (englanniksi)
  17. Giovanna Amati - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  18. George Amick - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  19. Red Amick - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  20. Chris Amon - New Zealand ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  21. Bob Anderson - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  22. Conny Andersson - Sweden ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  23. Mario Andretti - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  24. Michael Andretti - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  25. Keith Andrews - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  26. Marco Apicella - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  27. Frank Armi - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  28. Chuck Arnold - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  29. René Arnoux - France ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  30. Peter Arundell - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  31. Alberto Ascari - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  32. a b 1950 Italian Grand Prix Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 30.12.2016. (englanniksi)
  33. a b c d 1951 French Grand Prix Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 30.12.2016. (englanniksi)
  34. a b c d e f g 1954 British Grand Prix Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 30.12.2016. (englanniksi)
  35. a b c d e f g Italy Hit back with Silverstone 1-2 ESPN. Viitattu 30.12.2016. (englanniksi)
  36. Peter Ashdown - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  37. Ian Ashley - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  38. Gerry Ashmore - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  39. Bill Aston - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  40. Richard Attwood - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  41. Manny Ayulo - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  42. a b 1951 Indianapolis 500 Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 30.12.2016. (englanniksi)
  43. Luca Badoer - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  44. Giancarlo Baghetti - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  45. Julian Bailey - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  46. Mauro Baldi - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  47. Bobby Ball - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  48. Marcel Balsa - France ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  49. Lorenzo Bandini - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  50. Henry Banks - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  51. Fabrizio Barbazza - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  52. John Barber - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  53. Skip Barber - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  54. Paolo Barilla - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  55. Rubens Barrichello - Brazil ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  56. Michael Bartels - Germany ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  57. Edgar Barth - Germany ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  58. Giorgio Bassi - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  59. Erwin Bauer - Germany ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  60. Zsolt Baumgartner - Hungary ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  61. Azdrubal Fontes - Uruguay ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  62. Elie Bayol - France ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  63. Don Beauman - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  64. Guenther Bechem - Germany ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  65. Bernd Nacke - Germany ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  66. Jean Behra - France ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  67. a b 1955 Monaco Grand Prix Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 1.1.2017. (englanniksi)
  68. Derek Bell - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  69. Stefan Bellof - Germany ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  70. Paul Belmondo - France ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  71. Tom Belsø - Denmark ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  72. Jean-Pierre Beltoise - France ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  73. Olivier Beretta - Monaco ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  74. Allen Berg - Canada ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  75. Georges Berger - Belgium ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  76. Gerhard Berger - Austria ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  77. Eric Bernard - France ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  78. Enrique Bernoldi - Brazil ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  79. Enrico Bertaggia - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  80. Tony Bettenhausen - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  81. a b 1955 Indianapolis 500 Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 1.1.2017. (englanniksi)
  82. Mike Beuttler - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  83. Prince Bira - Thailand ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  84. Jules Bianchi - France ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  85. Lucien Bianchi - Belgium ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  86. Gino Bianco - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  87. Hans Binder - Austria ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  88. Clemente Biondetti - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  89. Pablo Birger - Argentina ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  90. Art Bisch - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  91. Harry Blanchard - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  92. Michael Bleekemolen - Netherlands ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  93. XI Grand Prix of South Africa (1 January 1965 - East London) Motorsport - Archive. Silhouet.com. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  94. Trevor Blokdyk - South Africa ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  95. Mark Blundell - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  96. Raul Boesel - Brazil ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  97. XXXII Gran Premio d'Italia (10 September 1961 - Monza) Motorsport - Archive. Silhouet.com. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  98. Bob Bondurant - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  99. Felice Bonetto - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  100. a b 1951 Italian Grand Prix Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 1.1.2017. (englanniksi)
  101. a b 1953 Dutch Grand Prix Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 1.1.2017. (englanniksi)
  102. Jo Bonnier - Sweden ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  103. Roberto Bonomi - Argentina ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  104. Juan Manuel Bordeu - Argentina ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  105. Slim Borgudd - Sweden ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  106. Luki Botha - South Africa ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  107. Valtteri Bottas - Finland ESPN. Viitattu 2.11.2016. (englanniksi)
  108. Jean-Christophe Boullion - France ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  109. Sebastien Bourdais - France ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  110. Thierry Boutsen - Belgium ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  111. Johnny Boyd - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  112. David Brabham - Australia ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  113. Gary Brabham - Australia ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  114. Jack Brabham - Australia ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  115. Bill Brack - Canada ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  116. Ernesto Brambilla - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  117. Vittorio Brambilla - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  118. Toni Branca - Switzerland ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  119. Gianfranco Brancatelli - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  120. Eric Brandon - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  121. Don Branson - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  122. Tom Bridger - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  123. Tony Brise - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  124. Chris Bristow - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  125. Peter Broeker - Canada ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  126. Tony Brooks - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  127. a b 1957 British Grand Prix Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 1.1.2017. (englanniksi)
  128. a b Moss Scores Historic Home Win for Vanwall ESPN. Viitattu 1.1.2017. (englanniksi)
  129. Alan Brown - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  130. Walt Brown - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  131. Warwick Brown - Australia ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  132. Adolf Brudes - Germany ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  133. Martin Brundle - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  134. Gianmaria Bruni - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  135. Jimmy Bryan - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  136. Clemar Bucci - Argentina ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  137. Ronnie Bucknum - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  138. Ivor Bueb - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  139. Sébastien Buemi - Switzerland ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  140. Luiz Bueno - Brazil ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  141. Ian Burgess - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  142. Luciano Burti - Brazil ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  143. Roberto Bussinello - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  144. Jenson Button - Great Britain ESPN. Viitattu 2.11.2016. (englanniksi)
  145. Tommy Byrne - Ireland ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  146. Giulio Cabianca - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  147. Phil Cade - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  148. Alex Caffi - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  149. John Campbell-Jones - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  150. Adrian Campos - Spain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  151. John Cannon - Canada ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  152. Eitel Cantoni - Uruguay ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  153. Bill Cantrell - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  154. Ivan Capelli - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  155. Piero Carini - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  156. Duane Carter - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  157. a b 1953 Indianapolis 500 Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 1.1.2017. (englanniksi)
  158. Eugenio Castellotti - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  159. Johnny Cecotto - Venezuela ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  160. François Cevert - France ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  161. Eugène Chaboud - France ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  162. Jay Chamberlain - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  163. Karun Chandhok - India ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  164. Colin Chapman - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  165. Dave Charlton - South Africa ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  166. Pedro Chaves - Portugal ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  167. Bill Cheesbourg - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  168. Eddie Cheever - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  169. Andrea Chiesa - Switzerland ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  170. Max Chilton - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  171. Ettore Chimeri - Venezuela ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  172. Louis Chiron - Monaco ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  173. Joie Chitwood - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  174. Bob Christie - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  175. Johnny Claes - Belgium ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  176. XI Grand Prix of South Africa (1 January 1965 - East London) Silhouet.com. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  177. Jim Clark - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  178. Kevin Cogan - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  179. Peter Collins - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  180. a b 1956 Monaco Grand Prix Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 1.1.2017. (englanniksi)
  181. a b 1956 Italian Grand Prix Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 1.1.2017. (englanniksi)
  182. 1956 British Grand Prix Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 1.1.2017. (englanniksi)
  183. Bernard Collomb - France ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  184. Alberto Colombo - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  185. Erik Comas - France ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  186. Franco Comotti - Italy ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  187. George Connor - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  188. George Constantine - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  189. John Cordts - Canada ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  190. David Coulthard - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  191. Piers Courage - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  192. Chris Craft - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  193. Jim Crawford - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  194. Ray Crawford - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  195. Alberto Crespo - Argentina ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  196. Antonio Creus - Spain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  197. Larry Crockett - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  198. Tony Crook - Great Britain ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  199. Art Cross - United States ESPN. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)