Luettelo Formula 1 -kilpailuista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Formula 1 -kilpailuista (Grand Prix). Lihavoidut kilpailut olivat mukana F1-sarjassa kaudella 2021.[1][2] Luettelo on päivitetty joulukuussa 2021.

# Kilpailu Kaudet Kilpailuja
1 Yhdistynyt kuningaskunta 70. juhlavuoden Grand Prix 2020 1
2 Arabiemiirikunnat Abu Dhabin Grand Prix 2009–2021 13
3 Argentiina Argentiinan Grand Prix 1953–1958, 1960, 1972–1975, 1977–1981, 1995–1998 20
4 Australia Australian Grand Prix 1985–2019 35
5 Azerbaidžan Azerbaidžanin Grand Prix 2017–2019, 2021 4
6 Bahrain Bahrainin Grand Prix 2004–2010, 2012–2021 17
7 Belgia Belgian Grand Prix 1950–1956, 1958, 1960–1968, 1970, 1972–2002, 2004–2005, 2007–2021 66
8 Brasilia Brasilian Grand Prix 1973–2019 47
9 Yhdistynyt kuningaskunta Britannian Grand Prix 1950–2021 72
10 Saksa Eifelin Grand Prix 2020 1
11 Italia Emilia-Romagnan Grand Prix 2020–2021 2
12 Espanja Espanjan Grand Prix 1951, 1954, 1968–1979, 1981, 1986–2021 51
13 Etelä-Afrikka Etelä-Afrikan Grand Prix 1962–1963, 1965, 1967–1980, 1982–1985, 1992–1993 23
14 Euroopan unionin lippu Euroopan Grand Prix 1983–1985, 1993–1997, 1999–2012, 2016 23
15 Alankomaat Hollannin Grand Prix 1952–1953, 1955, 1958–1971, 1973–1985, 2021 31
16 Yhdysvallat Indianapolis 500 1950–1960 11
17 Intia Intian Grand Prix 2011–2013 3
18 Italia Italian Grand Prix 1950–2021 72
19 Itävalta Itävallan Grand Prix 1964, 1970–1987, 1997–2003, 2014–2021 34
20 Yhdysvallat Itä-Yhdysvaltain Grand Prix 1976–1980, 1982–1988[a] 12
21 Japani Japanin Grand Prix 1976–1977, 1987–2019 35
22 Kanada Kanadan Grand Prix 1967–1974, 1976–1986, 1988–2008, 2010–2019 50
23 Kiina Kiinan Grand Prix 2004–2019 16
24 Etelä-Korea Korean Grand Prix 2010–2013 4
25 Yhdysvallat Las Vegasin Grand Prix 1981–1982 2
26 Luxemburg Luxemburgin Grand Prix 1997–1998 2
27 Yhdysvallat Länsi-Yhdysvaltain Grand Prix 1976–1984[b] 9
28 Malesia Malesian Grand Prix 1999–2017 19
29 Marokko Marokon Grand Prix 1958 1
30 Meksiko Meksikon Grand Prix 1963–1970, 1986–1992, 2015–2019, 2021 21
31 Monaco Monacon Grand Prix 1950, 1955–2019, 2021 67
32 Italia Pescaran Grand Prix 1957 1
33 Portugali Portugalin Grand Prix 1958–1960, 1984–1996, 2020–2021 18
34 Ranska Ranskan Grand Prix 1950–1954, 1956–2008, 2018–2019, 2021 61
35 Qatar Qatarin Grand Prix 2021 1
36 Ruotsi Ruotsin Grand Prix 1973–1978 6
37 Bahrain Sakhirin Grand Prix 2020 1
38 Saksa Saksan Grand Prix 1951–1954, 1956–1959, 1961–2006, 2008–2014, 2016, 2018–2019 64
39 San Marino San Marinon Grand Prix 1981–2006 26
40 Brasilia São Paulon Grand Prix 2021 1
41 Saudi-Arabia Saudi-Arabian Grand Prix 2021 1
42 Singapore Singaporen Grand Prix 2008–2019 12
43 Steiermark Steiermarkin Grand Prix 2020–2021 2
44 Sveitsi Sveitsin Grand Prix 1950–1954, 1982 6
45 Italia Toscanan Grand Prix 2020 1
46 Turkki Turkin Grand Prix 2005–2011, 2020–2021 9
47 Tyynenmeren yhteisö Tyynenmeren Grand Prix 1994–1995 2
48 Unkari Unkarin Grand Prix 1986–2021 36
49 Venäjä Venäjän Grand Prix 2014–2021 8
50 Yhdysvallat Yhdysvaltain Grand Prix 1959–1980, 1989–1991, 2000–2007, 2012–2019, 2021 42

Kausien avaus- ja päätösosakilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luettelot on päivitetty Abu Dhabin Grand Prix 2021 jälkeen.

Avausosakilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kilpailu Määrä Kaudet
1 Australia Australian Grand Prix 22 1996–2005,
2007–2009,
2011–2019
2 Argentiina Argentiinan Grand Prix 15 1953–1958,
1960,
1972–1975,
1977–1980
3 Brasilia Brasilian Grand Prix 10 1976,
1983–1989,
1994–1995
4 Etelä-Afrikka Etelä-Afrikan Grand Prix 9 1965,
1967–1971,
1982,
1992–1993
5 Monaco Monacon Grand Prix 5 1959,
1961,
1963–1964,
1966
6 Bahrain Bahrainin Grand Prix 3 2006, 2010, 2021
7 Sveitsi Sveitsin Grand Prix 2 1951–1952
8 Yhdysvallat Yhdysvaltain Grand Prix 2 1990–1991
9 Yhdistynyt kuningaskunta Britannian Grand Prix 1 1950
10 Alankomaat Hollannin Grand Prix 1 1962
11 Yhdysvallat Länsi-Yhdysvaltain Grand Prix 1 1981
12 Itävalta Itävallan Grand Prix 1 2020

Päätösosakilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kilpailu Määrä Kaudet
1 Australia Australian Grand Prix 11 1985–1995
2 Arabiemiirikunnat Abu Dhabin Grand Prix 10 2009–2010, 2014–2021
3 Yhdysvallat Yhdysvaltain Grand Prix 8 1959–1961,
1971–1975
4 Japani Japanin Grand Prix 8 1976–1977,
1996,
1998–1999,
2001–2003
5 Meksiko Meksikon Grand Prix 7 1964–1970
6 Brasilia Brasilian Grand Prix 7 2004,
2006–2008,
2011–2013
7 Italia Italian Grand Prix 6 1950,
1952–1953,
1955–1957
8 Etelä-Afrikka Etelä-Afrikan Grand Prix 3 1962–1963,
1983
9 Espanja Espanjan Grand Prix 2 1951,
1954
10 Yhdysvallat Itä-Yhdysvaltain Grand Prix 2 1979–1980
11 Yhdysvallat Las Vegasin Grand Prix 2 1981–1982
12 Marokko Marokon Grand Prix 1 1958
13 Kanada Kanadan Grand Prix 1 1978
14 Portugali Portugalin Grand Prix 1 1984
15 Euroopan unionin lippu Euroopan Grand Prix 1 1997
16 Malesia Malesian Grand Prix 1 2000
17 Kiina Kiinan Grand Prix 1 2005

Huomioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Watkins Glen 1976–1980, Detroit 1982–1988
  2. Long Beach 1976–1983, Dallas 1984

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. F1 Schedule 2021 - Official Calendar of Grand Prix Races Formula 1® - The Official F1® Website. Viitattu 15.12.2021. (englanniksi)
  2. Events - ChicaneF1.com www.chicanef1.com. Viitattu 15.12.2021.