Luettelo Formula 1 -kilpailuista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Formula 1 -kilpailuista (Grand Prix). Lihavoidut kilpailut olivat mukana F1-sarjassa kaudella 2020. Luettelo on päivitetty joulukuussa 2020.

# Kilpailu Kaudet Kilpailuja
1 Yhdistynyt kuningaskunta 70. juhlavuoden Grand Prix[1] 2020 1
2 Arabiemiirikunnat Abu Dhabin Grand Prix[1] 2009–2020 12
3 Argentiina Argentiinan Grand Prix 1953–1958, 1960, 1972–1975, 1977–1981, 1995–1998 20[2][3]
4 Australia Australian Grand Prix[4] 1985–2019 35
5 Azerbaidžan Azerbaidžanin Grand Prix[4] 2017–2019 3
6 Bahrain Bahrainin Grand Prix[1] 2004–2010, 2012–2020 16
7 Belgia Belgian Grand Prix[1] 1950–1956, 1958, 1960–1968, 1970, 1972–2002, 2004–2005, 2007–2020 65
8 Brasilia Brasilian Grand Prix[4] 1973–2019 47
9 Yhdistynyt kuningaskunta Britannian Grand Prix[1] 1950–2020 71
10 Saksa Eifelin Grand Prix[1] 2020 1
11 Italia Emilia-Romagnan Grand Prix[1] 2020 1
12 Espanja Espanjan Grand Prix[1] 1951, 1954, 1968–1979, 1981, 1986–2020 50
13 Etelä-Afrikka Etelä-Afrikan Grand Prix 1962–1963, 1965, 1967–1980, 1982–1985, 1992–1993 23[5][6][7]
14 Euroopan unionin lippu Euroopan Grand Prix[8][9][10] 1983–1985, 1993–1997, 1999–2012, 2016 23
15 Alankomaat Hollannin Grand Prix 1952–1953, 1955, 1958–1971, 1973–1985 30[11][12][13]
16 Yhdysvallat Indianapolis 500 1950–1960 11[14][15]
17 Intia Intian Grand Prix 2011–2013 3[16][17]
18 Italia Italian Grand Prix[1] 1950–2020 71
19 Itävalta Itävallan Grand Prix[1] 1964, 1970–1987, 1997–2003, 2014–2020 33
20 Yhdysvallat Itä-Yhdysvaltain Grand Prix 1976–1980, 1982–1988[a] 12[18][19][20][21]
21 Japani Japanin Grand Prix[4] 1976–1977, 1987–2019 35
22 Kanada Kanadan Grand Prix[4] 1967–1974, 1976–1986, 1988–2008, 2010–2019 50
23 Kiina Kiinan Grand Prix[4] 2004–2019 16
24 Etelä-Korea Korean Grand Prix 2010–2013 4[22][23]
25 Yhdysvallat Las Vegasin Grand Prix 1981–1982 2[24][25]
26 Luxemburg Luxemburgin Grand Prix 1997–1998 2[26][27]
27 Yhdysvallat Länsi-Yhdysvaltain Grand Prix 1976–1984[b] 9[18][28][29]
28 Malesia Malesian Grand Prix 1999–2017 19[30]
29 Marokko Marokon Grand Prix 1958 1[31][32]
30 Meksiko Meksikon Grand Prix[4] 1963–1970, 1986–1992, 2015–2019 20
31 Monaco Monacon Grand Prix[4] 1950, 1955–2019 66
32 Italia Pescaran Grand Prix 1957 1[33][34]
33 Portugali Portugalin Grand Prix[1] 1958–1960, 1984–1996, 2020 17[35][36][37][38][39]
34 Ranska Ranskan Grand Prix[4] 1950–1954, 1956–2008, 2018–2019 60
35 Ruotsi Ruotsin Grand Prix 1973–1978 6[40][41][42]
36 Bahrain Sakhirin Grand Prix[1] 2020 1
37 Saksa Saksan Grand Prix[43][44][45] 1951–1954, 1956–1959, 1961–2006, 2008–2014, 2016, 2018–2019 64
38 San Marino San Marinon Grand Prix 1981–2006 26[46][47][48]
39 Singapore Singaporen Grand Prix[4] 2008–2019 12
40 Steiermark Steiermarkin Grand Prix[1] 2020 1
41 Sveitsi Sveitsin Grand Prix 1950–1954, 1982 6[49][50]
42 Italia Toscanan Grand Prix[1] 2020 1
43 Turkki Turkin Grand Prix[1] 2005–2011, 2020 8[51][52][53][54]
44 Tyynenmeren yhteisö Tyynenmeren Grand Prix 1994–1995 2[55][56][57]
45 Unkari Unkarin Grand Prix[1] 1986–2020 35
46 Venäjä Venäjän Grand Prix[1] 2014–2020 7
47 Yhdysvallat Yhdysvaltain Grand Prix[4] 1959–1975, 1989–1991, 2000–2007, 2012–2019 36

Huomioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Watkins Glen 1976–1980, Detroit 1982–1988
  2. Long Beach 1976–1983, Dallas 1984

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q 2020 FIA Formula One World Championship® Race Calendar Formula1.com. Viitattu 23.12.2020. (englanniksi)
  2. Ascari Dominates a Day Tinged with Tragedy ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  3. Autódromo Oscar Alfredo Gálvez ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  4. a b c d e f g h i j k 2019 FIA Formula One World Championship® Race Calendar Formula1.com. Viitattu 17.3.2019. (englanniksi)
  5. Clark Retirement Hands Hill the Title ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  6. Prince George Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  7. Kyalami ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  8. Piquet Wins at Brands to Take Title to the Wire ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  9. Hylätyltä F1-radalta varastettu kaikki arvokas F1 Uutiset. 25.1.2013. MTV Sport Uutiset. Viitattu 24.8.2015. (suomeksi)
  10. Allen, James: Interview with 2016 Baku GP Organiser “This Is the Fastest Street Track in F1” Innovation. 28.11.2015. JamesAllenonF1.com. Viitattu 14.3.2016. (englanniksi)
  11. New Venue ... but Ascari Remains Unbeatable ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  12. Circuit Park Zandvoort ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  13. Lauda Claims Final Career Victory ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  14. Parsons Wins as Europeans Stay Away ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  15. Rathmann Finally Takes the Prize ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  16. Masefield, Fraser: Vettel Takes away Indian GP Victory ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  17. Rencken, Dieter: The Indian Grand Prix Conundrum F1 News. 1.11.2013. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  18. a b 1976 Race Results Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  19. 1980 Race Results Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  20. 1982 Race Results Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  21. 1988 Race Results Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  22. Alonso Wins Dramatic Race to Take Title Lead ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  23. F1 Calendar Confirmed for 2014 F1 News. 4.12.2013. GPUpdate.net. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  24. Piquet Snatches Title as Jones Wins on Farewell ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  25. Rosberg's the Champion Despite just One Win ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  26. 1997 Race Results Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  27. 1998 Race Results Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  28. 1983 Race Results Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  29. 1984 Race Results Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  30. Sepang International Circuit Circuits. ESPN. Viitattu 23.12.2020. (englanniksi)
  31. Hawthorn's Title on Another Day of Tragedy ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  32. Ain-Diab ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  33. Majestic Moss States Case for Vanwall ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  34. Pescara Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  35. Sporting Moss Wins in Oporto ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  36. Circuito da Boavista ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  37. Monsanto Park ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  38. 1996 Race Result Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  39. Autódromo do Estoril ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  40. Hulme Pips Peterson on Penultimate Lap ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  41. Lauda wins Amidst Fan Car Storm ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  42. Scandinavian Raceway ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  43. Ascari Beats Fangio in Battle of Two Pit-Stops ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  44. Barretto, Lawrence: German Grand Prix Officially Cancelled from 2015 Formula 1 Calendar F1 News. 20.3.2015. Autosport.com. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  45. German Grand Prix F1 Race Coming back to Hockenheim in 2016 Formula 1. 10.5.2015. Autoweek. Viitattu 14.3.2016. (englanniksi)
  46. Piquet Closes Gap with Imola Win ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  47. Schumacher Wins Tactical Battle at Imola ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  48. Noble, Jonathan: Europe and San Marino Dropped for 2007 F1 News. 29.8.2006. Autosport.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  49. Alfas dominate in Switzerland ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  50. Rosberg's Maiden Win Strengthens Title Chances ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  51. Williamson, Martin: Raikkonen Wins Inaugural Turkish Grand Prix 21.8.2005. ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  52. Vettel leads Red Bull one-two in Turkey 8.5.2011. ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  53. Rencken, Dieter: How Turkey Lost Its Place on the 2012 Formula 1 Calendar F1 News. 1.9.2011. Autosport.com. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  54. Istanbul Park ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  55. 1994 Race Results Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  56. 1995 Race Results Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  57. Okayama International Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)