Luettelo Euroopan Unionin urbaanialueista väkiluvun mukaan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli on luettelo Euroopan unionin suurimmista urbaanialueista väkiluvun mukaan (vain alueet, joissa asuu yli 800 000 on listattu)

Urbaanialueet joiden väkiluku on yli 500 000 asukasta (2015)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Urbaanialue Kuva Valtio Väkiluku Väestötiheys (per km²) Kasvu ennuste (%)
1 Pariisi Paris - Eiffelturm und Marsfeld2.jpg Ranskan lippu Ranska 10 858 000 3 800 0,83
2 Lontoo City of London skyline from London City Hall - Oct 2008.jpg Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 10 236 000 5 900 0,07
3 Ruhrin alue A40-Ruhrschnellweg-Huttrop.jpg Saksan lippu Saksa 6 679 000 2 800 0,01
4 Madrid Azca-Skyline-271112.jpg Espanjan lippu Espanja 6 171 000 4 600 0,27
5 Milano Skyline Milano - 05.JPG Italia 5 257 000 2 800 −0,16
6 Barcelona Central business district of Barcelona (2).JPG Espanjan lippu Espanja 4 693 000 4 300 0,12
7 Berliini Cityscape Berlin.jpg Saksan lippu Saksa 4 069 000 2 900 0,01
8 Rooma Colosseum in Rome, Italy - April 2007.jpg Italia 3 906 000 3 400 0,89
9 Napoli Napoli.jpg Italia 3 706 000 3 600 0,01
10 Ateena Attica 06-13 Athens 36 View from Lycabettus.jpg Kreikka 3 484 000 5 000 0,29
11 Lissabon There are aerial cable cars alongside the Tagus in Lisbon.png Portugalin lippu Portugali 2 666 000 2 800 0,39
12 Rotterdam-Haag RotterdamMaasNederland.jpg
Cityscape of The Hague, viewed from Het Plein (The Square).jpg
Alankomaiden lippu Alankomaat 2 657 000 2 500 0,39
13 Manchester Manchester Town Hall from Lloyd St.jpg Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 2 560 000 4 000 −0,03
14 Birmingham Birmingham -UK -Skyline.jpg Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 2 448 000 3 800 −0,03
15 Katowice Śródmieście, Katowice.png Puolan lippu Puola 2 231 000 3 500 0,11
16 Bryssel Brussels skyline gp.jpg Belgian lippu Belgia 2 072 000 2 600 0,02[1]
17 Hampuri Hamburg skyline St Michaelis.jpg Saksan lippu Saksa 2 057 000 2 500 0,43[1]
18 Köln/Bonn Über den Rhein.jpg Saksan lippu Saksa 2 003 000 2 200 0,50
19 Bukarest Hotel Continental - Calea Victoriei.jpg Romanian lippu Romania 1 932 000 6 800 0,10[1]
20 München Stadtbild München.jpg Saksan lippu Saksa 1 911 000 2 900 0,72[1]
21 Frankfurt Skyline Frankfurt am Main.jpg Saksan lippu Saksa 1 856 000 3 400 0,50
22 Leeds+Bradford LeedsSkyline2013.jpg Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 1 787 000 4 200 0,24[1]
23 Wien Wien-Reichsbruecke-6.JPG Itävalta 1 739 000 3 800 1.04[1]
24 Budapest Parlement van Boedapest gelegen aan de Donau.jpg Unkarin lippu Unkari 1 724 000 1 000 −0,19
25 Varsova FB Warszawa panorama.jpg Puolan lippu Puola 1 716 000 3 200 0,67
26 Amsterdam ZuidasAmsterdamtheNetherlands.jpg Alankomaiden lippu Alankomaat 1 600 000 2 500 0,41[1]
27 Valencia Valencia west night.jpg Espanjan lippu Espanja 1 561 000 3 000 0,29[1]
28 Lyon Lyon - La Part-Dieu de nuit - 07-12-2009.jpg Ranskan lippu Ranska 1 542 000 1 300 0,50[1]
29 Torino Turin monte cappuccini.jpg Italia 1 499 000 4 000 −0,16[1]
30 Porto Rooftops (8906966328).jpg Portugalin lippu Portugali 1 496 000 3 600 1.05[1]
31 Tukholma Gamla Stan swe.jpg Ruotsin lippu Ruotsi 1 456 000 3 800 0,58[1]
32 Marseille Coucher de soleil sur Notre-Dame de la Garde.JPG Ranskan lippu Ranska 1 369 000 1 300 0,46[1]
33 Stuttgart Stuttgart AltesSchloss03.JPG Saksan lippu Saksa 1 354 000 3 100
34 Praha PragueCityscape.JPG Tšekin lippu Tšekki 1 264 000 4 400 −0,07[1]
35 Kööpenhamina Nyhavn MichaD.jpg Tanskan lippu Tanska 1 231 000 2 700 0,04[1]
36 Helsinki Helsinki July 2013-27a.jpg Suomen lippu Suomi 1 203 000 2 400 0,81[1]
37 Sofia AlexanderNevskyCathedral-Sofia-6.jpg Bulgarian lippu Bulgaria 1 185 000 5 700 0,78[1]
38 Glasgow View of Glasgow from Queens Park.jpg Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 1 182 000 3 300 0,07[1]
39 Dublin Dublinfromstorehouse.jpg Irlanti 1 158 000 2 500 1,14[1]
40 Seville Espacio Parasol Sevilla.jpg Espanjan lippu Espanja 1 100 000 5 600
41 Lille Lille vue gd place.JPG Ranskan lippu Ranska Belgian lippu Belgia 1 016 000 2 200 0,50[1]
42 Antwerpen OLV-Kathedraal.jpg Belgian lippu Belgia 990 000 1 500 0,05[1]
43 Nizza Nice Port 1.jpg Ranskan lippu Ranska 962 000 1 300 0,52[1]
44 Łódź Lodz - ul. Piotrkowska widok w strone poludniowa.JPG Puolan lippu Puola 939 000 5 000 −0,67[1]
45 Toulouse Toulouse by night with Basilique Saint-Sernin.jpg Ranskan lippu Ranska 880 000 1 100 0,72[1]
46 Liverpool Liverpool Pier Head.jpg Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 864 000 4 400 0,11[1]
47 Portsmouth+Southampton Plymouth from Mount Batten - geograph.org.uk - 1580485.jpg Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 856 000
48 Bordeaux Bordeaux place de la bourse with tram.JPG Ranskan lippu Ranska 845 000 700 0,60[1]
49 Thessaloniki Salonica-view-aerial2.jpg Kreikka 840 000 4 300 0,39[1]
50 Firenze Florence Cathedral.jpg Italia 821 000 3 700
51 Zagreb Kroatia 793 000 4 400
52 Newcastle upon Tyne+Tyneside Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 780 000 4 200 0,16[1]
53 Gdańsk+Tricity Puolan lippu Puola 775 000 5 000
54 Kraków Puolan lippu Puola 760 000 3 500
54= Bilbao Espanjan lippu Espanja 750 000 5 800
54= Riika Latvia 750 000 2 900
56 Palermo Italia 731 000 6 000 0,12[1]
57 Nottingham Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 730 000 4 200
58 Catania Italia 720 000 2 900
59= Malaga Espanjan lippu Espanja 700 000 3 600
59= Las Palmas Espanjan lippu Espanja 700 000 6 800
59= Zaragoza Espanjan lippu Espanja 700 000 5 700
59= Dresden Saksan lippu Saksa 700 000 2 200
59= Hannover Saksan lippu Saksa 700 000 2 500
65 Sheffield Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 685 000 4 000
66 Nürnberg Saksan lippu Saksa 660 000 3 000
67= Bremen Saksan lippu Saksa 650 000 2 400
67= Utrecht Alankomaiden lippu Alankomaat 650 000 3 900
69 Genova Italia 625 000 2 400
70 Bristol Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 617 000 3 900
71= Wrocław Puolan lippu Puola 600 000 4 800
71= Poznań Puolan lippu Puola 600 000 2 700
73 Nantes Ranskan lippu Ranska 585 000 1 100
74 Belfast Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 580 000 3 500
75 Leipzig Saksan lippu Saksa 575 000 2 000
76 Toulon Ranskan lippu Ranska 559 000 700
77 Mannheim Saksan lippu Saksa 552 000 3 500
78= Liège Belgian lippu Belgia 550 000 1 900
78= Vilna Liettua 550 000 2 500
78= Göteborg Ruotsin lippu Ruotsi 550 000 2 700
81 Saarbrücken Saksan lippu Saksa 515 000 2 200
82= Douai-Lens Ranskan lippu Ranska 510 000 1 100
82= Bologna Italia 510 000 3 300
82= Aachen Saksan lippu Saksa 510 000 1 500
85 Leicester Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 509 000

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Largest urban areas of the European Union