Luettelo Etelä-Korean kansallispuistoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Etelä-Korean kansallispuistot jaotellaan vuoristoalueen, meren ja rannikon sekä historiallisiin kansallispuistoihin. Maassa on kaikkiaan 22 kansallispuistoa.[1]

   Vuoristoalueen kansallispuistot (17 kpl)
  Meren ja rannikon kansallispuistot (4 kpl)
  Historiallinen kansallispuisto (1 kpl)
Nimi
(suomeksi, hangul, hanja)
Kuva Sijainti Perustettu Pinta-ala Tyyppi
Bukhansan
북한산국립공원
北漢山國立公園
Bukhansan National Park 2006-03-28.JPG Seoul,
Gyeonggi
1983 80 km2 (31 sq mi) Vuoristo
Byeonsan-bando
변산반도국립공원
邊山半島國立公園
Byeonsan-bando.jpg Jeollabuk-do 1988 155 km2 (60 sq mi) Meri ja rannikko
Chiaksan
치악산국립공원
雉岳山國立公園
Chiaksan.jpg Gangwon-do 1984 182 km2 (70 sq mi) Vuoristo
Dadohaehaesang
다도해해상국립공원
多島海海上國立公園
Korea-Hongdo Island-01.jpg Jeollanam-do 1981 2 325 km2 (898 sq mi) Meri ja rannikko
Deogyusan
덕유산국립공원
德裕山國立公園
Deogyusan from Hyangjeok Peak.jpg Jeollabuk-do,
Gyeongsangnam-do
1975 232 km2 (90 sq mi) Vuoristo
Gayasan
가야산국립공원
伽倻山國立公園
GayaSanghwangbong.jpg Gyeongsangnam-do,
Gyeongsangbuk-do
1972 77 km2 (30 sq mi) Vuoristo
Gyeongju
경주국립공원
慶州國立公園
Anapji Pond-Gyeongju-Korea-2006-07.jpg Gyeongsangbuk-do 1968 137 km2 (53 sq mi) Historiallinen
Gyeryongsan
계룡산국립공원
鷄龍山國立公園
Kyeryongsan4062.JPG Chungcheongnam-do,
Daejeon
1968 65 km2 (25 sq mi) Vuoristo
Hallasan
한라산국립공원
漢拏山國立公園
Hallasan 2.jpg Jeju 1970 153 km2 (59 sq mi) Vuoristo
Hallyeohaesang
한려해상국립공원
閑麗海上國立公園
Korea-Geoje-Oedo 4078-06.JPG Jeollanam-do,
Gyeongsangnam-do
1968 545 km2 (210 sq mi) Meri ja rannikko
Jirisan
지리산국립공원
智異山國立公園
Korea-Mountain-Jirisan-15.jpg Jeollanam-do,
Jeollabuk-do,
Gyeongsangnam-do
1967 472 km2 (182 sq mi) Vuoristo
Juwangsan
주왕산국립공원
周王山國立公園
Juwangsan national park.jpg Gyeongsangbuk-do 1976 107 km2 (41 sq mi) Vuoristo
Naejangsan
내장산국립공원
內藏山國立公園
Naejangsan.jpg Jeollanam-do,
Jeollabuk-do
1971 81 km2 (31 sq mi) Vuoristo
Odaesan
오대산국립공원
五臺山國立公園
Korea-Gangwondo-Odaesan National Park 1663-07.JPG Gangwon-do 1975 304 km2 (117 sq mi) Vuoristo
Seoraksan
설악산국립공원
雪嶽山國立公園
Seoraksan1.jpg Gangwon-do 1970 398 km2 (154 sq mi) Vuoristo
Sobaeksan
소백산국립공원
小白山國立公園
Snow in Sobaeksan national park.jpg Pohjois-Chungcheong,
Gyeongsangbuk-do
1987 322 km2 (124 sq mi) Vuoristo
Songnisan
속리산국립공원
俗離山國立公園
Gwaneum Peak at Songnisan.jpg Pohjois-Chungcheong,
Gyeongsangbuk-do
1970 274 km2 (106 sq mi) Vuoristo
Taeanhaean
태안해안국립공원
泰安海岸國立公園
Taeanhaean.jpg Chungcheongnam-do 1978 326 km2 (126 sq mi) Meri ja rannikko
Wolchulsan
월출산국립공원
月出山國立公園
Wolchulsan mountain peak.jpg Jeollanam-do 1988 56 km2 (22 sq mi) Vuoristo
Woraksan
월악산국립공원
月岳山國立公園
Mount Worak Korea 242.jpg Pohjois-Chungcheong,
Gyeongsangbuk-do
1984 288 km2 (111 sq mi) Vuoristo
Mudeungsan
무등산국립공원
無等山國立公園
Gwangju Mudeungsan.jpg Gwangju,
Jeollanam-do
2012 75 km2 (29 sq mi) Vuoristo
Taebaeksan
태백산국립공원
太白山國立公園
Taebaeksan main peaks from Munsubong.jpg Yeongwol, Jeongseon, Taebaek, Gangwon
Bonghwa, Gyeongsangbuk-do
2016 70 km2 (27 sq mi) Vuoristo

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. About National Parks National Parks Korea. Viitattu 3.6.2019.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of national parks of South Korea