Luettelo Etelä-Australian paikallishallintoalueista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo Etelä-Australian paikallishallintoalueista käsittää Australian osavaltion Etelä-Australian paikallishallintoalueet (engl. Local Government Areas). Osavaltiossa on 73 paikallishallintoaluetta, joista 19 sijaitsee Adelaiden metropolialueella muodostaen siten osavaltion pääkaupungin Adelaiden. Noin 63 % osavaltion pinta-alasta ei kuulu mihinkään paikallishallintoalueeseen. Kunnallishallinnottomien alueiden hallinnosta vastaa osavaltion hallintoelin Outback Communities Authority.[1]

Nimi Tyyppi Keskusta Asukasluku
(2011)[2]
Adelaide* City Adelaide &&&&&&&&&&020048.&&&&0020 048
Adelaide Hills* District Woodside &&&&&&&&&&040384.&&&&0040 384
Alexandrina District Goolwa &&&&&&&&&&024171.&&&&0024 171
Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara Aboriginal Community Umuwa &&&&&&&&&&&02493.&&&&002 493
Barossa District Angaston &&&&&&&&&&023131.&&&&0023 131
Barunga West District Port Broughton &&&&&&&&&&&02581.&&&&002 581
Berri Barmera District - &&&&&&&&&&011279.&&&&0011 279
Burnside* City Tusmore &&&&&&&&&&044424.&&&&0044 424
Campbelltown* City Rostrevor &&&&&&&&&&049847.&&&&0049 847
Ceduna District Ceduna &&&&&&&&&&&03828.&&&&003 828
Charles Sturt* City Woodville &&&&&&&&&0109364.&&&&00109 364
Clare and Gilbert Valleys District Clare &&&&&&&&&&&08962.&&&&008 962
Cleve District Cleve &&&&&&&&&&&01889.&&&&001 889
Coober Pedy District Coober Pedy &&&&&&&&&&&01933.&&&&001 933
Copper Coast District Kadina &&&&&&&&&&013221.&&&&0013 221
Elliston District Elliston &&&&&&&&&&&01153.&&&&001 153
Flinders Ranges District Quorn &&&&&&&&&&&01812.&&&&001 812
Franklin Harbour District Cowell &&&&&&&&&&&01364.&&&&001 364
Gawler* Town Gawler &&&&&&&&&&021171.&&&&0021 171
Gerard Aboriginal Community Winkie &&&&&&&&&&&&&096.&&&&0096
Goyder District Burra &&&&&&&&&&&04256.&&&&004 256
Grant District Mount Gambier &&&&&&&&&&&08314.&&&&008 314
Holdfast Bay* City Brighton &&&&&&&&&&036045.&&&&0036 045
Kangaroo Island District Kingscote &&&&&&&&&&&04666.&&&&004 666
Karoonda East Murray District Karoonda &&&&&&&&&&&01161.&&&&001 161
Kimba District Kimba &&&&&&&&&&&01131.&&&&001 131
Kingston District Kingston SE &&&&&&&&&&&02477.&&&&002 477
Light Region Kapunda &&&&&&&&&&014182.&&&&0014 182
Lower Eyre Peninsula District Cummins &&&&&&&&&&&05008.&&&&005 008
Loxton Waikerie District - &&&&&&&&&&012069.&&&&0012 069
Mallala District Mallala &&&&&&&&&&&08575.&&&&008 575
Maralinga Tjarutja Aboriginal Community Ceduna &&&&&&&&&&&&0110.&&&&00110
Marion* City Sturt &&&&&&&&&&085904.&&&&0085 904
Mid Murray District - &&&&&&&&&&&08606.&&&&008 606
Mitcham* City Torrens Park &&&&&&&&&&065899.&&&&0065 899
Mount Barker District Mount Barker &&&&&&&&&&031086.&&&&0031 086
Mount Gambier City Mount Gambier &&&&&&&&&&026206.&&&&0026 206
Mount Remarkable District Melrose &&&&&&&&&&&02998.&&&&002 998
Murray Bridge Rural City Murray Bridge &&&&&&&&&&019724.&&&&0019 724
Naracoorte Lucindale District Naracoorte &&&&&&&&&&&08575.&&&&008 575
Nepabunna Aboriginal Community Nepabunna &&&&&&&&&&&&&053.&&&&0053
Northern Areas District - &&&&&&&&&&&04827.&&&&004 827
Norwood Payneham & St Peters* City Norwood &&&&&&&&&&036603.&&&&0036 603
Onkaparinga* City Noarlunga Centre &&&&&&&&&0164800.&&&&00164 800
Orroroo Carrieton District - &&&&&&&&&&&&0932.&&&&00932
Peterborough District Peterborough &&&&&&&&&&&01964.&&&&001 964
Playford* City Elizabeth &&&&&&&&&&082219.&&&&0082 219
Port Adelaide Enfield* City Port Adelaide &&&&&&&&&0114783.&&&&00114 783
Port Augusta City Port Augusta &&&&&&&&&&014725.&&&&0014 725
Port Lincoln City Port Lincoln &&&&&&&&&&014739.&&&&0014 739
Port Pirie Region Port Pirie &&&&&&&&&&018169.&&&&0018 169
Prospect* City Prospect &&&&&&&&&&021064.&&&&0021 064
Renmark Paringa District Renmark &&&&&&&&&&&09834.&&&&009 834
Robe District Robe &&&&&&&&&&&01505.&&&&001 505
Roxby Downs Municipality Roxby Downs &&&&&&&&&&&04479.&&&&004 479
Salisbury* City Salisbury &&&&&&&&&0134042.&&&&00134 042
Southern Mallee District Pinnaroo &&&&&&&&&&&02147.&&&&002 147
Streaky Bay District Streaky Bay &&&&&&&&&&&02197.&&&&002 197
Tatiara District Bordertown &&&&&&&&&&&07173.&&&&007 173
Tea Tree Gully* City Modbury &&&&&&&&&0100474.&&&&00100 474
The Coorong District Meningie &&&&&&&&&&&05813.&&&&005 813
Tumby Bay District Tumby Bay &&&&&&&&&&&02786.&&&&002 786
Unley* City Unley &&&&&&&&&&038747.&&&&0038 747
Victor Harbor City Victor Harbor &&&&&&&&&&014219.&&&&0014 219
Wakefield Region Balaklava &&&&&&&&&&&06980.&&&&006 980
Walkerville* Town Gilberton &&&&&&&&&&&07422.&&&&007 422
Wattle Range District Millicent &&&&&&&&&&012512.&&&&0012 512
West Torrens* City Hilton &&&&&&&&&&056346.&&&&0056 346
Whyalla City Whyalla &&&&&&&&&&023423.&&&&0023 423
Wudinna District Wudinna &&&&&&&&&&&01370.&&&&001 370
Yalata Aboriginal Community Yalata &&&&&&&&&&&&0100.&&&&00100
Yankalilla District Yankalilla &&&&&&&&&&&04639.&&&&004 639
Yorke Peninsula District Maitland &&&&&&&&&&011795.&&&&0011 795

* = Alue kuuluu Adelaiden metropolialueeseen

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Outback Communities Authority oca.sa.gov.au. Viitattu 22.10.2015. (englanniksi)
  2. Population Estimates by Local Government Area, 2001 to 2011 (xls) Australian Bureau of Statistics. Viitattu 22.10.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]