Luettelo Etelä-Afrikan kunnista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Etelä-Afrikan kuntajako vuonna 2016.

Tämä artikkeli on luettelo Etelä-Afrikan kunnista. Maa on pääsääntöisesti jaettu piirikuntiin (district municipalities), jotka edelleen jakautuvat useihin paikalliskuntiin (local municipalities). Poikkeuksena ovat suurien metropolialueiden itsenäiset metropolikunnat (metropolitan municipalities), jotka eivät kuulu mihinkään piirikuntaan. Vuonna 2016 suoritetun kuntajakouudistuksen jälkeen Etelä-Afrikassa on kahdeksan metropolikuntaa, 44 piirikuntaa ja 205 paikalliskuntaa.[1]

Metropolikunnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Koodi Provinssi Hallinnollinen keskus Pinta-ala
(km2)[2]
Väkiluku
(2016)[3]
Väestötiheys
(as./km2)
Buffalo Cityn metropolikunta BUF Itä-Kap East London 2 750 834 997 3 036
Kapkaupungin metropolikunta CPT Länsi-Kap Kapkaupunki 2 446 4 005 016 16 376
Johannesburgin metropolikunta JHB Gauteng Johannesburg 1 645 4 949 347 30 088
Tshwanen metropolikunta TSH Gauteng Pretoria 6 298 3 275 152 5 200
Ekurhulenin metropolikunta EKU Gauteng Germiston 1 975 3 379 104 17 106
eThekwinin metropolikunta ETH KwaZulu-Natal Durban 2 556 3 702 231 14 485
Mangaungin metropolikunta MAN Vapaavaltio Bloemfontein 9 886 787 803 797
Nelson Mandela Bayn metropolikunta NMA Itä-Kap Port Elizabeth 1 957 1 263 051 6 454

Piirikunnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vertailun vuoksi myös piirikuntajaon ulkopuolella olevat metropolikunnat ovat mukana tässä taulukossa.

Nimi Koodi Provinssi Hallinnollinen keskus Pinta-ala
(km2)[2]
Väkiluku
(2016)[3]
Väestötiheys
(as./km2)
Alfred Nzon piirikunta DC44 Itä-Kap Mount Ayliff 10 731 867 864 0,9
Amajuban piirikunta DC25 KwaZulu-Natal Newcastle 7 102 531 327 4,8
Amatholen piirikunta DC12 Itä-Kap East London 21 117 880 790 41,7
Bojanalan piirikunta DC37 Luoteismaakunta Rustenburg 18 333 1 657 148 90,4
Buffalo Cityn metropolikunta BUF Itä-Kap East London 2 750 834 997 303.6}}
Cape Winelandsin piirikunta DC2 Länsi-Kap Worcester 21 473 866 001 40,3
Capricornin piirikunta DC35 Limpopo Polokwane 21 705 1 330 436 61,3
Central Karoon piirikunta DC5 Länsi-Kap Beaufort West 38 854 74 247 1,9
Chris Hanin piirikunta DC13 Itä-Kap Queenstown 36 407 840 055 23,1
Kapkaupungin metropolikunta CPT Länsi-Kap Kapkaupunki 2 446 4 005 016 1 637,6
Johannesburgin metropolikunta JHB Gauteng Johannesburg 1 645 4 949 347 3 008,8
Tshwanen metropolikunta TSH Gauteng Pretoria 6 298 3 275 152 520,0
Dr Kenneth Kaundan piirikunta DC40 Luoteismaakunta Klerksdorp 14 671 742 821 50,6
Dr Ruth Segomotsi Mompatin piirikunta DC39 Luoteismaakunta Vryburg 43 764 459 357 10,5
Ehlanzenin piirikunta DC32 Mpumalanga Nelspruit 27 896 1 754 931 62,9
Ekurhulenin metropolikunta EKU Gauteng Germiston 1 975 3 379 104 1 710,6
eThekwinin metropolikunta ETH KwaZulu-Natal Durban 2 556 3 702 231 1 448,5
Fezile Dabin piirikunta DC20 Vapaavaltio Sasolburg 20 668 494 777 23,9
Frances Baardin piirikunta DC9 Pohjois-Kap Kimberley 12 836 387 741 30,2
Garden Routen piirikunta DC4 Länsi-Kap George 23 331 611 278 26,2
Gert Sibanden piirikunta DC30 Mpumalanga Ermelo 31 841 1 135 409 35,7
Harry Gwalan piirikunta DC43 KwaZulu-Natal Ixopo 10 386 510 865 49,2
iLemben piirikunta DC29 KwaZulu-Natal KwaDukuza 3 269 657 612 201,2
Joe Gqabin piirikunta DC14 Itä-Kap Barkly East 25 617 372 912 14,6
John Taolo Gaetsewen piirikunta DC45 Pohjois-Kap Kuruman 27 322 242 264 8,9
King Cetshwayon piirikunta DC28 KwaZulu-Natal Richards Bay 8 213 971 135 118,2
Lejweleputswan piirikunta DC18 Vapaavaltio Welkom 32 287 646 920 20,0
Mangaungin metropolikunta MAN Vapaavaltio Bloemfontein 9 886 787 803 79,7
Mopanin piirikunta DC33 Limpopo Giyani 20 011 1 159 185 57,9
Namakwan piirikunta DC6 Pohjois-Kap Springbok 126 836 115 488 0,9
Nelson Mandela Bayn metropolikunta NMA Itä-Kap Port Elizabeth 1 957 1 263 051 645,4
Ngaka Modiri Moleman piirikunta DC38 Luoteismaakunta Mahikeng 28 114 889 108 31,6
Nkangalan piirikunta DC31 Mpumalanga Middelburg 16 758 1 445 624 86,3
OR Tambon piirikunta DC15 Itä-Kap Mthatha 12 141 1 457 384 120,0
Overbergin piirikunta DC3 Länsi-Kap Bredasdorp 12 239 286 786 23,4
Pixley ka Semen piirikunta DC7 Pohjois-Kap De Aar 103 411 195 595 1,9
Sarah Baartmanin piirikunta DC10 Itä-Kap Port Elizabeth 58 245 479 923 8,2
Sedibengin piirikunta DC42 Gauteng Vereeniging 4 173 957 528 229,5
Sekhukhunen piirikunta DC47 Limpopo Groblersdal 13 528 1 169 762 86,5
Thabo Mofutsanyanan piirikunta DC19 Vapaavaltio Phuthaditjhaba 32 734 779 330 23,8
Ugun piirikunta DC21 KwaZulu-Natal Port Shepstone 4 791 753 336 157,2
uMgungundlovun piirikunta DC22 KwaZulu-Natal Pietermaritzburg 9 602 1 095 865 114,1
uMkhanyakuden piirikunta DC27 KwaZulu-Natal Mkuze 13 855 689 090 49,7
uMzinyathin piirikunta DC24 KwaZulu-Natal Dundee 8 652 554 882 64,1
uThukelan piirikunta DC23 KwaZulu-Natal Ladysmith 11 134 706 588 63,5
Vhemben piirikunta DC34 Limpopo Thohoyandou 25 596 1 393 949 54,5
Waterbergin piirikunta DC36 Limpopo Modimolle 44 913 745 758 16,6
West Coastin piirikunta DC1 Länsi-Kap Moorreesburg 31 119 436 403 14,0
West Randin piirikunta DC48 Gauteng Randfontein 4 087 838 594 205,2
Xhariepin piirikunta DC16 Vapaavaltio Trompsburg 34 250 125 884 3,7
ZF Mgcawun piirikunta DC8 Pohjois-Kap Upington 102 484 252 692 2,5
Zululandin piirikunta DC26 KwaZulu-Natal Ulundi 14 799 892 310 60,3

Paikalliskunnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vertailun vuoksi myös paikalliskuntajaon ulkopuolella olevat metropolikunnat ovat mukana tässä taulukossa.

Nimi Koodi Provinssi Piirikunta Hallinnollinen keskus Pinta-ala
(km2)[2]
Väkiluku
(2016)[3]
Väestötiheys
(as./km2)
Abaqulusin paikalliskunta KZN263 KwaZulu-Natal Zululand Vryheid 4 314 243 795 56,5
Albert Luthulin paikalliskunta MP301 Mpumalanga Gert Sibande Carolina 5 559 187 629 33,7
Alfred Duman paikalliskunta KZN238 KwaZulu-Natal Uthukela Ladysmith 3 764 356 274 94,6
Amahlathin paikalliskunta EC124 Itä-Kap Amathole Stutterheim 4 505 101 826 22,6
Ba-Phalaborwan paikalliskunta LIM334 Limpopo Mopani Phalaborwa 7 489 168 937 22,6
Beaufort Westin paikalliskunta WC053 Länsi-Kap Central Karoo Beaufort West 21 917 51 080 2,3
Bela-Belan paikalliskunta LIM366 Limpopo Waterberg Bela-Bela 3 406 76 296 22,4
Bergrivierin paikalliskunta WC013 Länsi-Kap West Coast Piketberg 4 407 67 474 15,3
Big Five Hlabisan paikalliskunta KZN276 KwaZulu-Natal Umkhanyakude Hlabisa 3 466 116 622 33,6
Bitoun paikalliskunta WC047 Länsi-Kap Garden Route Plettenberg Bay 992 59 157 59,6
Bloubergin paikalliskunta LIM351 Limpopo Capricorn Senwabarwana 9 540 172 601 18,1
Blue Crane Routen paikalliskunta EC102 Itä-Kap Sarah Baartman Somerset East 11 068 36 063 3,3
Breede Valleyn paikalliskunta WC025 Länsi-Kap Cape Winelands Worcester 3 834 176 578 46,1
Buffalo Cityn metropolikunta BUF Itä-Kap East London 2 750 834 997 303,6
Bushbuckridgen paikalliskunta MP325 Mpumalanga Ehlanzeni Bushbuckridge 10 248 546 215 53,3
Cape Agulhasin paikalliskunta WC033 Länsi-Kap Overberg Bredasdorp 3 471 36 000 10,4
Cederbergin paikalliskunta WC012 Länsi-Kap West Coast Clanwilliam 8 007 52 949 6,6
Kapkaupungin metropolikunta CPT Länsi-Kap Kapkaupunki 2 446 4 005 016 1 637,6
Johannesburgin metropolikunta JHB Gauteng Johannesburg 1 645 4 949 347 3 008,8
Matlosanan paikalliskunta NW403 Luoteismaakunta Dr Kenneth Kaunda Klerksdorp 3 602 417 282 115,8
Tshwanen metropolikunta TSH Gauteng Pretoria 6 298 3 275 152 520,0
Collins Chabanen paikalliskunta LIM345 Limpopo Vhembe Malamulele 5 003 347 974 69,6
Dannhauserin paikalliskunta KZN254 KwaZulu-Natal Amajuba Dannhauser 1 707 105 341 61,7
Dawid Kruiperin paikalliskunta NC087 Pohjois-Kap ZF Mgcawu Upington 44 231 107 161 2,4
Dihlabengin paikalliskunta FS192 Vapaavaltio Thabo Mofutsanyana Bethlehem 4 868 140 044 28,8
Dikgatlongin paikalliskunta NC092 Pohjois-Kap Frances Baard Barkly West 7 316 48 473 6,6
Dipalesengin paikalliskunta MP306 Mpumalanga Gert Sibande Balfour 2 645 45 232 17,1
Ditsobotlan paikalliskunta NW384 Luoteismaakunta Ngaka Modiri Molema Lichtenburg 6 387 181 865 28,5
Dr Beyers Naudén paikalliskunta EC101 Itä-Kap Sarah Baartman Graaff-Reinet 28 653 82 197 2,9
Dr JS Morokan paikalliskunta MP316 Mpumalanga Nkangala Siyabuswa 1 416 246 016 173,7
Dr Nkosazana Dlamini Zuman paikalliskunta KZN436 KwaZulu-Natal Harry Gwala Creighton 3 602 118 480 32,9
Drakensteinin paikalliskunta WC023 Länsi-Kap Cape Winelands Paarl 1 538 280 195 182,2
eDumben paikalliskunta KZN261 KwaZulu-Natal Zululand Paulpietersburg 1 943 89 614 46,1
Ekurhulenin metropolikunta EKU Gauteng Germiston 1 975 3 379 104 1 710,6
Elias Motsoaledin paikalliskunta LIM472 Limpopo Sekhukhune Groblersdal 3 713 268 256 72,2
Elundinin paikalliskunta EC141 Itä-Kap Joe Gqabi Maclear 5 019 144 929 28,9
eMadlangenin paikalliskunta KZN253 KwaZulu-Natal Amajuba Utrecht 3 539 36 869 10,4
Emakhazenin paikalliskunta MP314 Mpumalanga Nkangala Belfast 4 736 48 149 10,2
Emalahlenin paikalliskunta EC136 Itä-Kap Chris Hani Lady Frere 3 484 124 532 35,7
Emalahlenin paikalliskunta MP312 Mpumalanga Nkangala eMalahleni 2 678 455 228 170,0
Emfulenin paikalliskunta GT421 Gauteng Sedibeng Vanderbijlpark 966 733 445 759,3
Emthanjenin paikalliskunta NC073 Pohjois-Kap Pixley ka Seme De Aar 13 472 45 404 3,4
Endumenin paikalliskunta KZN241 KwaZulu-Natal Umzinyathi Dundee 1 610 76 639 47,6
Engcobon paikalliskunta EC137 Itä-Kap Chris Hani Ngcobo 2 484 162 014 65,2
Enoch Mgijiman paikalliskunta EC139 Itä-Kap Chris Hani Queenstown 13 584 267 011 19,7
Ephraim Mogalen paikalliskunta LIM471 Limpopo Sekhukhune Marble Hall 2 011 127 168 63,2
eThekwinin metropolikunta ETH KwaZulu-Natal Durban 2 556 3 702 231 1 448,5
Fetakgomon/Greater Tubatsen paikalliskunta LIM476 Limpopo Sekhukhune Apel 5 693 489 902 86,0
Ga-Segonyanan paikalliskunta NC452 Pohjois-Kap John Taolo Gaetsewe Kuruman 4 495 104 408 23,2
Gamagaran paikalliskunta NC453 Pohjois-Kap John Taolo Gaetsewe Kathu 2 648 53 656 20,3
Georgen paikalliskunta WC044 Länsi-Kap Garden Route George 5 191 208 237 40,1
Govan Mbekin paikalliskunta MP307 Mpumalanga Gert Sibande Secunda 2 955 340 091 115,1
Great Kein paikalliskunta EC123 Itä-Kap Amathole Komga 1 700 31 692 18,6
Greater Giyanin paikalliskunta LIM331 Limpopo Mopani Giyani 4 172 256 127 61,4
Greater Kokstadin paikalliskunta KZN433 KwaZulu-Natal Harry Gwala Kokstad 2 680 76 753 28,6
Greater Letaban paikalliskunta LIM332 Limpopo Mopani Modjadjiskloof 1 891 218 030 115,3
Greater Taungin paikalliskunta NW394 Luoteismaakunta Dr Ruth Segomotsi Mompati Taung 5 639 167 827 29,8
Greater Tzaneenin paikalliskunta LIM333 Limpopo Mopani Tzaneen 2 897 416 146 143,7
Hantamin paikalliskunta NC065 Pohjois-Kap Namakwa Calvinia 39 085 21 540 0,6
Hessequan paikalliskunta WC042 Länsi-Kap Garden Route Riversdale 5 733 54 237 9,5
Impendlen paikalliskunta KZN224 KwaZulu-Natal uMgungundlovu Impendle 1 610 29 526 18,3
Ingquza Hillin paikalliskunta EC153 Itä-Kap OR Tambo Flagstaff 2 477 303 379 122,5
Inkosi Langalibalelen paikalliskunta KZN237 KwaZulu-Natal Uthukela Estcourt 3 399 215 182 63,3
Intsika Yethun paikalliskunta EC135 Itä-Kap Chris Hani Cofimvaba 2 873 152 159 53,0
Inxuba Yethemban paikalliskunta EC131 Itä-Kap Chris Hani Cradock 11 663 70 493 6,0
JB Marksin paikalliskunta NW405 Luoteismaakunta Dr Kenneth Kaunda Potchefstroom 6 398 243 527 38,1
Joe Morolongin paikalliskunta NC451 Pohjois-Kap John Taolo Gaetsewe Mothibistad 20 180 84 201 4,2
Jozinin paikalliskunta KZN272 KwaZulu-Natal Umkhanyakude Jozini 3 442 198 215 57,6
Kagisano-Molopon paikalliskunta NW397 Luoteismaakunta Dr Ruth Segomotsi Mompati Ganyesa 23 827 102 703 4,3
Kai !Garibin paikalliskunta NC082 Pohjois-Kap ZF Mgcawu Kakamas 26 377 68 929 2,6
Kamiesbergin paikalliskunta NC064 Pohjois-Kap Namakwa Garies 14 208 9 605 0,7
Kannalandin paikalliskunta WC041 Länsi-Kap Garden Route Ladismith 4 765 24 168 5,1
Kareebergin paikalliskunta NC074 Pohjois-Kap Pixley ka Seme Carnarvon 17 701 12 772 0,7
Karoo Hooglandin paikalliskunta NC066 Pohjois-Kap Namakwa Williston 30 230 13 009 48,1
Mtubatuban paikalliskunta KZN275 KwaZulu-Natal Umkhanyakude Mtubatuba 1 970 22 176 102,6
Musinan paikalliskunta LIM341 Limpopo Vhembe Musina 10 347 132 009 12,8
Nalan paikalliskunta FS185 Vapaavaltio Lejweleputswa Bothaville 4 129 78 515 19,0
Naledin paikalliskunta NW392 Luoteismaakunta Dr Ruth Segomotsi Mompati Vryburg 7 030 68 803 9,8
Nama Khoin paikalliskunta NC062 Pohjois-Kap Namakwa Springbok 17 990 46 512 2,6
Ndlamben paikalliskunta EC105 Itä-Kap Sarah Baartman Port Alfred 1 841 63 180 34,3
Ndwedwen paikalliskunta KZN293 KwaZulu-Natal iLembe Ndwedwe 1 093 143117}} 131,0
Nelson Mandela Bayn metropolikunta NMA Itä-Kap Port Elizabeth 1 957 1 263 051 645,4
Newcastlen paikalliskunta KZN252 KwaZulu-Natal Amajuba Newcastle 1 856 389117}} 209,7
Ngqushwan paikalliskunta EC126 Itä-Kap Amathole Peddie 2 115 63 694 30,1
Ngwathen paikalliskunta FS203 Vapaavaltio Fezile Dabi Parys 7 055 118 907 16,9
Nkandlan paikalliskunta KZN286 KwaZulu-Natal King Cetshwayo Nkandla 1 828 114 284 62,5
Nketoanan paikalliskunta FS193 Vapaavaltio Thabo Mofutsanyana Reitz 5 611 64 893 11,6
Nkomazin paikalliskunta MP324 Mpumalanga Ehlanzeni Malalane 4 787 410 907 85,8
Nongoman paikalliskunta KZN265 KwaZulu-Natal Zululand Nongoma 2 182 211 892 97,1
Nqutun paikalliskunta KZN242 KwaZulu-Natal Umzinyathi Nquthu 1 962 171 325 87,3
Ntabankulun paikalliskunta EC444 Itä-Kap Alfred Nzo Ntabankulu 1 385 128 848 93,1
Nyandenin paikalliskunta EC155 Itä-Kap OR Tambo Libode 2 474 309 702 125,2
Okhahlamban paikalliskunta KZN235 KwaZulu-Natal Uthukela Bergville 3 971 135 132 34,0
Oudtshoornin paikalliskunta WC045 Länsi-Kap Garden Route Oudtshoorn 3 540 97 509 27,5
Overstrandin paikalliskunta WC032 Länsi-Kap Overberg Hermanus 1 675 93 407 55,8
Phokwanen paikalliskunta NC094 Pohjois-Kap Frances Baard Hartswater 828 60 168 72,7
Phumelelan paikalliskunta FS195 Vapaavaltio Thabo Mofutsanyana Vrede 8 196 50 054 6,1
Pixley ka Semen paikalliskunta MP304 Mpumalanga Gert Sibande Volksrust 5 227 85 395 16,3
Polokwanen paikalliskunta LIM354 Limpopo Capricorn Polokwane 5 054 797 127 157,7
Port St Johnsin paikalliskunta EC154 Itä-Kap OR Tambo Port St Johns 1 291 166 779 129,2
Prince Albertin paikalliskunta WC052 Länsi-Kap Central Karoo Prince Albert 8 153 14 272 1,8
Ramotshere Moiloan paikalliskunta NW385 Luoteismaakunta Ngaka Modiri Molema Zeerust 7 323 157 690 21,5
Rand West Cityn paikalliskunta GT485 Gauteng West Rand Randfontein 1 115 265 887 238,5
Ratloun paikalliskunta NW381 Luoteismaakunta Ngaka Modiri Molema Setlagole 4 884 106 108 21,7
Ray Nkonyenin paikalliskunta KZN216 KwaZulu-Natal Ugu Port Shepstone 1 487 348 533 234,4
Raymond Mhlaban paikalliskunta EC129 Itä-Kap Amathole Alice 6 357 159 515 25,1
Renosterbergin paikalliskunta NC075 Pohjois-Kap Pixley ka Seme Petrusville 5 529 11 818 2,1
Richmondin paikalliskunta KZN227 KwaZulu-Natal uMgungundlovu Richmond 1 231 71 322 57,9
Richtersveldin paikalliskunta NC061 Pohjois-Kap Namakwa Port Nolloth 9 608 12 487 1,3
Rustenburgin paikalliskunta NW373 Luoteismaakunta Bojanala Rustenburg 3 416 626 522 183,4
Sakhisizwen paikalliskunta EC138 Itä-Kap Chris Hani Cala 2 318 63 846 27,5
Saldanha Bayn paikalliskunta WC014 Länsi-Kap West Coast Vredenburg 2 015 111 173 55,2
Senqun paikalliskunta EC142 Itä-Kap Joe Gqabi Lady Grey 7 329 140 720 19,2
Setsoton paikalliskunta FS191 Vapaavaltio Thabo Mofutsanyana Ficksburg 5 431 117 362 21,6
Siyancuman paikalliskunta NC078 Pohjois-Kap Pixley ka Seme Douglas 16 753 35 941 2,1
Siyathemban paikalliskunta NC077 Pohjois-Kap Pixley ka Seme Prieska 14 727 23 075 1,6
Sol Plaatjen paikalliskunta NC091 Pohjois-Kap Frances Baard Kimberley 3 145 255 041 81,1
Stellenboschin paikalliskunta WC024 Länsi-Kap Cape Winelands Stellenbosch 831 173 197 208,4
Steve Tshweten paikalliskunta MP313 Mpumalanga Nkangala Middelburg 3 976 278 749 70,1
Sundays River Valleyn paikalliskunta EC106 Itä-Kap Sarah Baartman Kirkwood 5 995 59 793 10,0
Swartlandin paikalliskunta WC015 Länsi-Kap West Coast Malmesbury 3 707 133 762 36,1
Swellendamin paikalliskunta WC034 Länsi-Kap Overberg Swellendam 3 835 40 211 10,5
Thaba Chweun paikalliskunta MP321 Mpumalanga Ehlanzeni Lydenburg 5 719 101 895 17,8
Thabazimbin paikalliskunta LIM361 Limpopo Waterberg Thabazimbi 11 190 96 232 8,6
Theewaterskloofin paikalliskunta WC031 Länsi-Kap Overberg Caledon 3 259 117 167 36,0
Thembelihlen paikalliskunta NC076 Pohjois-Kap Pixley ka Seme Hopetown 8 023 16 230 2,0
Thembisile Hanin paikalliskunta MP315 Mpumalanga Nkangala eMpumalanga 2 384 333 331 139,8
Thulamelan paikalliskunta LIM343 Limpopo Vhembe Thohoyandou 2 642 497 237 188,2
Tokologon paikalliskunta FS182 Vapaavaltio Lejweleputswa Boshof 9 326 29 149 3,1
Tsantsabanen paikalliskunta NC085 Pohjois-Kap ZF Mgcawu Postmasburg 18 290 39 345 2,2
Tswaingn paikalliskunta NW382 Luoteismaakunta Ngaka Modiri Molema Delareyville 5 875 129 052 22,0
Tswelopelen paikalliskunta FS183 Vapaavaltio Lejweleputswa Bultfontein 6 524 47 373 7,3
Ubuhlebezwen paikalliskunta KZN434 KwaZulu-Natal Harry Gwala Ixopo 1 669 118 346 70,9
Ubuntun paikalliskunta NC071 Pohjois-Kap Pixley ka Seme Victoria West 20 393 19 471 1,0
Ulundin paikalliskunta KZN266 KwaZulu-Natal Zululand Ulundi 3 250 205 762 63,3
Umdonin paikalliskunta KZN212 KwaZulu-Natal Ugu Scottburgh 994 144 551 145,5
uMfolozin paikalliskunta KZN281 KwaZulu-Natal King Cetshwayo KwaMbonambi 1 300 144 363 111,1
uMhlabuyalinganan paikalliskunta KZN271 KwaZulu-Natal Umkhanyakude Kwangwanase 4 977 172 077 34,6
uMhlathuzen paikalliskunta KZN282 KwaZulu-Natal King Cetshwayo Richards Bay 1 233 410 465 332,8
uMlalazin paikalliskunta KZN284 KwaZulu-Natal King Cetshwayo Eshowe 2 214 223 140 100,8
uMngenin paikalliskunta KZN222 KwaZulu-Natal uMgungundlovu Howick 1 520 109 867 72,3
uMshwathin paikalliskunta KZN221 KwaZulu-Natal uMgungundlovu Wartburg 1 866 111 645 59,8
Umsobomvun paikalliskunta NC072 Pohjois-Kap Pixley ka Seme Colesberg 6 813 30 883 4,5
uMuziwabantun paikalliskunta KZN214 KwaZulu-Natal Ugu Harding 1 089 108 576 99,7
Umvotin paikalliskunta KZN245 KwaZulu-Natal Umzinyathi Greytown 2 705 122 423 45,3
Umzimkhulun paikalliskunta KZN435 KwaZulu-Natal Harry Gwala Umzimkhulu 2 436 197 286 81,0
Umzimvubun paikalliskunta EC442 Itä-Kap Alfred Nzo Mount Frere 2 579 199 620 77,4
Umzumben paikalliskunta KZN213 KwaZulu-Natal Ugu Mtwalume 1 221 151 676 124,2
uPhongolon paikalliskunta KZN262 KwaZulu-Natal Zululand Pongola 3 110 141 247 45,4
Victor Khanyen paikalliskunta MP311 Mpumalanga Nkangala Delmas 1 568 84 151 53,7
Walter Sisulun paikalliskunta EC145 Itä-Kap Joe Gqabi Burgersdorp 13 269 87 263 6,6
Witzenbergin paikalliskunta WC022 Länsi-Kap Cape Winelands Ceres 10 753 130 548 12,1

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Electoral Commission on 2016 municipal elections | South African Government www.gov.za. Viitattu 4.6.2019. (englanniksi)
  2. a b c 2016 Boundaries Shapefiles Municipal Demarcation Board. Viitattu 4.6.2019. (englanniksi)
  3. a b c Community Survey 2016 Statistics South Africa. Viitattu 4.6.2019. (englanniksi)