Luettelo televisiosarjan Digimon Adventure (2020) jaksoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo japanilaisen animesarjan Digimon Adventuren jaksoista.

Sarjassa on yhteensä 67 jaksoa.[1] Sarjan esitys Fuji TV:llä aloitettiin 5. huhtikuuta 2020. Ensimmäinen jakso julkaistiin Crunchyrolliin jo 4. huhtikuuta, mutta muuten jaksot ovat julkaistu palveluun samanaikaisesti Fuji TV:n televisioesitysten kanssa.[2] 19. huhtikuuta, kun kolme jaksoa oli esitetty, ilmoitettiin, että uudet jaksot viivästyvät koronaviruspandemian vuoksi.[3] Sarjan esittäminen uudelleen alusta alkoi 7. kesäkuuta, uusien jaksojen esittämisen alkaessa neljännestä jaksosta 28. kesäkuuta.[4]

Sarjan tunnuslaulun ”Mikakunin Hikousen” esittää Takayoshi Tanimoto.[5][6] Jaksojen 1–13 lopputekstien laulun ”Kuyashisa wa Tane” esittää Chiai Fujikawa,[7] jaksojen 14–26 laulun ”Q?” esittää Reol,[8] jaksojen 27–38 laulun ”Mind Game” esittää Maica_n,[9] jaksojen 39–54 laulun ”Overseas Highway” esittävät Wolpis Carter ja Orangestar,[10] ja jaksojen 55–67 laulun ”Dreamers” esittää korealainen popyhtye ATEEZ.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
# Nimi Ensiesitys Japanissa
1 Tokyo Digital Crisis (jap. 東京 デジタルクライシス) 2020-4-55. huhtikuuta 2020
Taichi Yagami ja hänen naapurinsa Koushiro Izumi ovat valmistautumassa lähtemään kesäleirille, mutta sitten useat sähkölaitteet eri puolilla Tokiota alkavat seota, mukaan lukien metrojuna, joka alkaa liikkua epätavallisen nopeasti ja jossa Taichin äiti ja pikkusisko Hikari ovat matkustajina. Taichi ja Koushiro juoksevat asemalle ja yhtäkkiä Taichi päätyy internetin sisällä olevaan toiseen maailmaan. Hän kohtaa haavoittuneen digimonin nimeltä Koromon, mutta koskettaessaan sitä, Taichi saa käteensä laitteen nimeltä Digivice ja Koromon kehittyy Agumoniksi. Heidän kimppuunsa hyökkää lauma salaperäisen valtavan mustan kuulan pudottamista munista kuoriutuneita Algomoneiksi kutsuttuja digimoneja, joita vastaan Agumon taistelee. Koushiro, joka on saanut myös oman Digivicen, kertoo Algomonien olevan vastuussa sähköhäiriöistä. Agumon tuhoaa useimmat Algomonit, kunnes yksi niistä kehittyy Champion-muotoon. Lopulta Taichin Digivice aktivoituu ja Agumon kehittyy Greymoniksi. Greymon tuhoaa vastustajansa ja metrojunat pysähtyvät juuri ennen kuin ne ehtivät törmätä. Myöhemmin heille paljastuu, että Algomoneja on lisää ja ne ovat ottamassa valtaansa Yhdysvaltain sotilasverkon. Taichi ja Greymon näkevät tämän kuullessaan myös tuntemattoman pojan Garurumonin selässä.
2 War Game (jap. ウォー・ゲーム) 2020-4-1212. huhtikuuta 2020
Garurumonilla ratsastava poika, nimeltään Yamato Ishida, tuhoaa muutaman eloonjääneen Algomonin, mutta ei ole kiinnostunut tekemään tuttavuutta Taichin kanssa, vaan ainoastaan Algomonien pysäyttämisestä. Tietotekniikka-asiantuntijoilta saamallaan tiedolla Koushiro saa selville, että Algomonit ottivat valtaansa yhden sotilassukellusveneen, ohjaten sen lähelle merenpintaa ampuakseen ydinohjuksen Tokiota kohti. Greymon ja Garurumon tuhoavat lisää Algomoneja. Mutta sitten yksi Algomon kehittyy Ultimate-muotoonsa. Lopulta Yamato keksii suunnitelman ja Taichi suostuu siihen. Algomonin kehittyessä Mega-muotoonsa ja osoittautuessa voimakkaaksi vastustajaksi, Greymon ja Garurumon yhdistyvät keskenään Omegamoniksi, samaan aikaan kun Hikarin ja tuntemattoman vaaleatukkaisen pikkupojan käsiin putoavat taivaalta valkoiset sulat.
3 And to the Digital World (jap. そしてデジタルワールドへ) 2020-4-1919. huhtikuuta 2020
Omegamon, Taichi ja Yamato onnistuvat pysäyttämään Mega-tason Algomonin ja lopulta vapauttamaan ohjuksen Algomonien hallinnasta niin, että se räjähtää yläilmoissa ennen kuin ehtii osua Tokioon. Omegamon jakautuu takaisin kahdeksi digimoniksi. Taichi ja Yamato päätyvät takaisin oikeaan maailmaan, mutta Digivicet ovat yhä heillä. Myöhemmin Taichi ja Koushiro menevät kesäleirille ja tapaavat Taichin luokkatoverin Sora Takenouchin. Mutta samana iltana, jona kesäleiri päättyy, valtava musta kuula pudottaa tietoverkkoon uuden digimunan, josta kuoriutuu tuntematon digimon, ja Tokiossa aiheutuu sähkökatkoja. Aamulla Koushiro tekee laskelmia tapahtuneesta ja saa selville, että jos ongelmaa ei ratkaista, kaikki teknologia lakkaa toimimasta 72 tunnin sisällä. Taichin ja Koushiron Digivicet alkavat reagoida ja he päätyvät digimonien kotiulottuvuuteen: Digimaailmaan.
4 Birdramon Soars (jap. バードラモン飛翔) 2020-6-2828. kesäkuuta 2020
Taichi ja Agumon löytävät itsensä Digimaailmasta ja he huomaavat myös Soran päätyneen sinne. Taichin Digivicen neuvomana he suuntaavat kohti Sateenkaarivuorell sijaitsevaa temppeliä, Agumonin esitellessä paikkoja. He kohtaavat Piyomonin, jota ajaa takaa Snimon. Koushiro on päätynyt tietoverkkoon ja kohdannut digimonin nimeltä Tentomon. He saavat yhteyden Taichiin, joka päättää tutkia Digimaailmaa lisää selvittääkseen todellisen syyn Tokiossa tapahtuviin sähköhäiriöihin. Kun he päättävät meloa jokea pitkin lautan päällä, he joutuvat Snimonin ja Coelamonin hyökkäämäksi. Mutta Greymon ja Piyomonista kehittynyt Birdramon pysäyttävät ne, Orgemonin ja Coredramonin tarkkaillessa heitä. Koushiro ja Tentomon puolestaan joutuvat Whamonin nielaisemiksi.
5 The Celestial Digimon (jap. 聖なるデジモン, The Holy Digimon) 2020-7-55. heinäkuuta 2020
Taichi, Sora, Agumon ja Piyomon löytävät temppelin, joissa olevien patsaiden kautta Valdurmonin henki, yksi pyhistä digimoneista, puhuu heille. Hän kertoo sodasta valon ja pimeyden digimonien välillä, johon hän ja muut kuusi pyhää digimonia (Cherubimon, Seraphimon, Ophanimon, SlashAngemon, ClavisAngemon ja Rasielmon) itsekin osallistuivat kuuden muun soturidigimonin (WarGreymon, MetalGarurumon, Hououmon, HerakleKabuterimon, Rosemon ja Vikemon) ohella. Pimeyden digimonit ja niitä komentanut Deathmon kukistettiin, mutta samalla Digimaailma itse koki laajoja tuhoa, muut pyhät digimonit heikentyivät ja katosivat, kun taas soturidigimonit muuttuivat digimuniksi. Agumon, Garurumon, Piyomon ja Tentomon olivat kuoriutuneet ja kasvaneet näistä munista, jotta he voisivat taistella pimeyden digimonien seuraavaa aaltoa vastaan ja estää pimeyttä vaikuttamasta myös oikeaan maailmaan. Taichi, Yamato, Sora ja Koushiro olivat saaneet Digivicet edesauttaakseen digimonien kehittymistä ja taistellakseen ”Valittuina” (engl. Chosen Ones) näiden rinnalla. Hän neuvoo heitä matkustamaan muusta Digimaailmasta ylempänä olevalle Pilvimantereelle (engl. Cloud Continent) ja etsimään yksi muista pyhistä digimoneista. Pian tämän jälkeen Dokugumonit, Coredramonit ja Orgemon hyökkäävät temppeliin ja toisaalla Whamon joutuu Tylomonien hyökkäämäksi. Taistelun aikana Tentomon kehittyy ensi kertaa Kabuterimoniksi ja Koushiro huomaa lähistöllä lentelevän Soundbirdmonin aiheuttavan Tylomonien aggressiivisen käytöksen. Kabuterimon tuhoaa Soundbirdmonin, Greymonin ja Birdramonin pysäyttäessä Dokugumonit. Orgemon ja sininen Coredramon saavat käskyn palata isäntänsä, Devimonin, luokse ja jättävät vihreät Coredramonit tarkkailemaan lapsia. Sillä välin läheisessä kylässä tuntematon tyttö, jolla oli myös oma Digivice, ja Palmon ovat nähneet etäältä taistelusta aiheutuneen savun.
6 The Targeted Kingdom (jap. 狙われた王国) 2020-7-1212. heinäkuuta 2020
Taichi, Sora, Agumon ja Piyomon lähtevät etsimään ruokaa ja päätyvät Tanemonien kylään, missä he tapaavat Palmonin sekä tytön nimeltä Mimi Tachikawa, joka kutsui kylää ”valtakunnakseen” ja itseään sen ”kuningattareksi”. Taichi ja Sora kertovat hänelle Valituista, mutta Mimi ei halua jättää kyläänsä. Koushiro paljastaa saaneensa selville, että aika kuluu Digimaailmassa nopeammin kuin oikeassa maailmassa, ja he näkevät uutisvideon, jossa Mimin isoisä, Genichiro Tachikawa, Tachikawa Heavy Industriesin puheenjohtaja, yritti tehdä oman osuutensa Tokion sähkökatkojen korjaamiseksi. Orgemon ja sininen Coredramon ja kuitenkin aivopesevät Soundbirdmonin avulla kylän puiden hedelmiä varastelevat Tuskmonit ja lähettävät ne Valittujen kimppuun. Orgemon itsekin hyökkää kylään mukanaan aivopesty Drimogemon. Palmon on melkein kuolemaisillaan, kunnes Mimi yhtäkkiä saa hänet kehittymään Togemoniksi. Voitetun taistelun jälkeen ja isoisänsä inspiroimana Mimi päättää lähteä Taichin ja Soran mukaan.
7 That Boy is Joe Kido (jap. その男、城戸丈, That Boy is Jou Kido) 2020-7-1919. heinäkuuta 2020
Valitut saapuvat merelle ja lähtevät tutkimaan sitä. Heidän kimppuunsa hyökkää Gesomon, mutta sitten digimon nimeltä Gomamon pelastaa heidät ja vie heidät rantaan kalojen avustuksella. Rannalla hän esittelee nämä Jou Kidolle, joka oli aiemmin ollut Soran huomaamatta tämän kanssa samalla kesäleirillä. Jou ei kuitenkaan halua lähteä Valittujen mukaan, vaan on kiinnostunut pelkästään opiskeluista, koska haluaa olla hyödyksi yhteiskunnalle ja uskoo, että hänen opiskeltava lääkäriksi, koska niin muutkin hänen perheessään ovat tehneet. Hän jopa käskee Gomamonia lähtemään mukaan ilman häntä. Päästäkseen meren yli, Valitut ja digimonit tajuavat, että heidän on päästävä ensin Gesomonin ohi. Gomamon oli valmis tarjoutumaan syötiksi Gesomonille. Greymon ja Togemon käyvät taistoon Gesomonia vastaan, mutta Gesomon haavoittaa Gomamonia. Tapahtumia sivusta seurannut Jou kuulee Gomamonilta miksi tämä uskoi juuri olevansa hänen kumppaninsa. Joun ymmärrettyä tämän, Gomamon kehittyy ensi kertaa Ikkakumoniksi, joka Greymonin ja Togemonin avulla saa ajettua Gesomonin tiehensä. Jou päättää lähteä muiden Valittujen mukaan meren yli kohti Pilvimannerta, vaikka yrittää yhä vakuutella näille opiskelun ja aikuistumisen tärkeyttä.
8 The Children's Attack on the Fortress (jap. 子供たちの攻城戦) 2020-7-2626. heinäkuuta 2020
Koushiro oli päivittelemässä Digivicen välityksellä Taichin ryhmälle Tokion tilannetta, kunnes yhteys katkeaa ja Ikkakumon saa osuman jostain sotilastukikohtaa muistuttavan paikan aseista. He onnistuvat pääsemään alueelle ja kohtaavat armeijan Tankmoneja, kaksi Solarmonia sekä Gorimonin. Yamato ja Garurumon ilmestyvät heidän avukseen, Garurumonin paljastaessa ensi kertaa Rookie-muotonsa Gabumonin. Yamato ja Gabumon paljastavat aikovansa päästä tukikohtaan, jonka lähettyvillä lentelee yksi Soundbirdmoneista. Yamato ei halua muita mukaansa, koska ei halua vaarantaa näiden henkiä. Lopulta Yamato ja Garurumon saavat vastaansa DarkTyrannomonin. Taichi ja Sora sekä lopulta myös Mimi ja Jou päättävät Yamaton estoista huolimatta auttaa häntä. Vaikuttuessaan muiden Valittujen päättäväisyydestä ja heiltä saamansa avusta, Yamato saa Garurumonin voimat kasvamaan entisestään ja he voittavat taistelun. Yamato ja muut Valitut pääsevät tukikohdan sisään ja he löytävät digikirjoitusta sisältävän kivitaulun, jonka Taichi tajuaa kertovan pyhästä digimonista.
9 The Ultimate Digimon Attacks (jap. 完全体・襲来) 2020-8-22. elokuuta 2020
Devimon käskee palvelijaansa ja Coredramoneja hyökätä sotilastukikohtaan Valittujen kimppuun. Orgemon itse haluaakin kohdata Greymonin uudelleen saadakseen takaisin ylpeytensä, jonka uskoi menettäneensä viime taistelussa sarvensa katkeamisen jälkeen. Koushiro ja Kabuterimon löytävät tiensä vihdoin Taichin ja muiden luokse. Orgemon kieltää Coredramoneja auttamasta häntä ja häviää Greymonille toistamiseen. Ogremonin epäonnistumisiin kyllästynyt Devimon lähettää MetalTyrannomonin hyökkäämään tukikohtaan. Koska MetalTyrannomon on Ultimate-tason digimon, se on liian voimakas vastustaja Valituille. Ymmärrettyään Devimonin hylänneen hänet, Orgemon päättää uhrata itsensä pidätelläkseen MetalTyrannomonia ja kertoo mistä Valitut voivat löytää pyhän digimonin.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Agumon

10 The Steel-Solid Super Digivolution (jap. 鋼鉄の超進化, The Steel-Solid Super Evolution) 2020-8-99. elokuuta 2020
Valitut ovat paenneet metsään huolehtimaan haavoittuneesta Agumonista. Taichi on pettynyt, että heidän oli paettava, mutta Yamato uskoi, että oli parempi pysyä elossa. Taichi ja Agumon ovat kuitenkin on alkaneet itsekin uskoa ”taistelijan ylpeyteen” niin kuin Orgemon ja haluavat kohdata MetalTyrannomonin uudelleen. Pian MetalTyrannomon ilmestyy metsään ja Taichi uskoo, etteivät he pääse pakoon ilman, että se löytää heidät. Koushiro löytää Pilvimantereen kartan sekä tietoa MetalTyrannomonin aseista ja lataa sen Digiviceihin. Taichi ja Greymon päättävät pidätellä MetalTyrannomonia samaan aikaan kun toiset juoksevat suuntaan, josta pyhän digimonin pitäisi löytyä. Mutta reitillä oleva suo on täynnä MetalTyrannomonin aiemmin levittämää pimeyden miasmaa, joka tuhoaa kaiken mihin se koskee. Lisäksi Taichin ja Greymonin yrityksistä huolimatta MetalTyrannomon löytää muiden Valittujen olinpaikan. Taichi kuitenkin aikoo rohkeasti jatkaa taistelua ja tämä saa Greymonin superkehittymään MetalGreymoniksi. MetalGreymon tuhoaa MetalTyrannomonin, mutta suo on yhä miasman peitossa. Koska Valitut eivät tiedä kumpi kiertoteistä on parempi reitti, he harkitsevat jakautumista kahteen ryhmään.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Greymon

11 The Wolf Stand Atop the Desert (jap. 砂漠に立つ狼) 2020-8-1616. elokuuta 2020
Taichi, Koushiro ja Mimi päättävät kiertää reittiä, joka kulkee aavikon ja metsät toisitaan erottavien muinaisraunioiden halki. Yamato, Sora ja Jou lentävät Birdramonin avulla toista reittiä, mutta joutuvat SandYanmamonien ja Scorpiomonin hyökkäämiksi. He pelastavat hyökkäyksen kohteeksi joutuneet Kyaromonit ja pakenevat luoliin, jossa piileskelevät kaksi Labramonia, Bearmon sekä Neamon. He ylittivät autiomaata löytääkseen Leomonin, joka johti vastarintaliikettä pimeyden miasman saastuttamia digimoneja vastaan. Yamato uskoo aluksi, ettei pyhän digimonin etsiminen voi odottaa, mutta Sora ei halua jättää digimoneja pulaan ja jää Joun kanssa kylään. Birdramon ja Ikkakumon onnistuvat voittamaan kaksi SandYanmamoneista, mutta Scorpiomon on Ultimate-tason digimonina liian voimakas vastustaja. Mutta sitten Yamato ja Garurumon palaavat ja voittavat kolmannen SandYanmamonin. Vaikka Yamaton todellinen taistelutahto perustuu siihen, että hänen pikkuveljensä Takeru Takaishi oli yhä Tokiossa sähkökatkon armoilla, hän alkaa ymmärtää ystävyyden ja auttamisen merkityksen, mikä saa Garurumonin superkehittymään WereGarurumoniksi. WereGarurumon tuhoaa Scorpiomonin ja ryhmä hyvästelee kyläläiset, toivoen Leomonin palaavan pian takaisin heidän luokseen. Taichi ja Koushiro yrittävät tulkita raunioissa olevaa digikirjoitusta, mutta Mimi aktivoi vahingossa yhden raunioiden ansoista ja putoaa lattiaan ilmestyneeseen aukkoon.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Gabumon

12 Lillymon Blossoms (jap. リリモン開花, Lilimon Blossoms) 2020-8-2323. elokuuta 2020
Mimi ja Palmon yrittävät etsiä tietä takaisin Taichin ja Koushiron luokse, Soundbirdmonin vakoillessa heitä. Koushiro yrittää tulkita digikirjoitusta selvittääkseen miten löytää heidät ja saa selville, että raunioiden alla on tehdas täynnä sammuneita Guardromoneja ja Hagurumoneja. Soundbirdmon herättää ja aivopesee Andromonin hyökkäämään Mimin kimppuun. Palmon haavoittuu Andromonin hyökkäyksestä, mutta yksi Guardromoneista herää ja vie Mimin ja Palmonin turvaan. Kun Taichi ja Koushiro saapuvat tehtaalle, Soundbirdmon herättää ja aivopesee myös Hagurumonit. Lopulta he löytävät Mimin ja kohtaavat Andromonin, joka paljastuu Ultimate-tason digimoniksi. MetalGreymonin hyökkäyksetkin pysäyttävät Andromonin vain hetkeksi. Guardromon uhraa itsensä suojellakseen Mimiä, jonka suru Guardromonin kuolemasta sekä Andromoniin kohdistuva viha saavat Togemonin superkehittymään Lilymoniksi. Lilymon peittää tehtaan lattian ruohokerroksella, vangiten sisäänsä Guardromonin ruumiin sekä aivopesustaan vapautumaisillaan olleen Andromonin. Ennen lähtönää Mimi hyvästelee Guardromonin, Taichin ja Koushiron sääliessä myös Andromonia, koska tämä ei tappanut Guardromonia vapaasta tahdostaan.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Palmon

13 TGarudamon of the Crimson Wings (jap. 紅蓮の翼ガルダモン, Garudamon of the Crimson Wings) 2020-8-3030. elokuuta 2020
Yamato, Sora ja Jou lentävät Birdramonin avulla viidakon yllä. Heitä vastaan lentää yhtäkkiä parvi FunBeemoneja, jotka pakenevat pimeyden miasman valtaan joutuneilta Waspmoneilta, jotka toimittavat niitä CannonBeemonin luokse. Birdramon vapauttaa FunBeemoneita, mutta Ultimate-tason digimonina CannonBeemon on liian voimakas ja voittaa Birdramonin. Jou ja Gomamon joutuvat Waspmonien ja CannonBeemonin vangeiksi. Sora löytää yhden FunBeemoneista ja haluaa auttaa pelastamaan sen toverit. Hän, Yamato, Gabumon ja Birdramon antavat itsensä joutua Waspmonien vangeiksi päästäkseen CannonBeemonin sisään. Päästyään sinne WereGarurumon tuhoaa osa Waspmoneista ja vapauttaa Joun ja Gomamonin. Sora ja Birdramon päättävät kohdata CannonBeemonin, jotta Yamato ja WereGarurumon voisivat vapauttaa loput vangit, Joun ja Ikkakumonin kohdatessa loput Waspmoneista. Taistelun aikana Sora ymmärtää tuntevansa myötätuntoa oikean maailman lisäksi myös Digimaailmaa kohtaan, mikä saa Birdramonin superkehittymään Garudamoniksi, joka tuhoaa CannonBeemonin. Samaan aikaan Taichi, Koushiro ja Mimi yrittävät selvittää mihin suuntaan mennä, mutta Koushiron tietokone kärsii yhteysongelmista. Pian he kuitenkin löytävät tiensä kanjoniin, jonka jälkeen heidän pitäisi päästä paikkaan, jossa tavata Yamaton ryhmä.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Piyomon

14 The Kings of the Insects Clash (jap. 激突 昆虫の王者) 2020-9-66. syyskuuta 2020
Taichi, Koushiro ja Mimi kävelevät kanjonissa, jonka reunat ovat täynnä peilimäisiä kiteitä. Kanjoniin hyökkää Kuwagamoneja ja suuren määränsä vuoksi ne saavat selvän etulyöntiaseman. Koushiron tietokoneen yhteyden kärsimien häiriöiden vuoksi, hän ei pysty suunnistamaan kanjonin läpi eikä katsomaan tietoja Kuwagamoneista. Tilanne pahenee, kun Valitut saavat vastaansa myös Okuwamonin. Koushiro ja Kabuterimon joutuvat erilleen muista. Koushiro tuntee olonsa avuttomaksi ilman tietokonettaan, mutta Kabuterimon päättää periksi antamatta kohdata Okuwamonin. Kabuterimonin rohkaisemana Koushiro ymmärtää lopulta luottaa omaan älykkyyteensä pelkkien koneiden sijasta. Tämä saa Kabuterimonin superkehittymään AtlurKabuterimoniksi, joka tuhoaa osan Kuwagamoneista ja Okuwamonin. Taichi, Mimi, Greymon ja Togemon huijaavat jäljelle jääneitä Kuwagamoneja peilikiteillä ja tuhoavat ne. Taistelun jälkeen Koushiron tietokone toimii taas ja nopeammin kuin koskaan.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Tentomon

15 Zudomon’s Iron Hammer of Lightning (jap. ズドモン 稲妻の鉄槌) 2020-9-1313. syyskuuta 2020
Yamato, Sora ja Jou saapuvat lumiseen vuoristoon ja metsään, missä he alkavat suunnitella joen ylittämistä. Jou ei pidä siitä, että Yamato ja Sora tekevät suunnitelmaa omin päin ja uskoo, että ryhmän vanhimpana hänen pitäisi olla johtaja. Sitten heidän kimppuunsa hyökkää pimeyden miasman vallassa oleva Mammon ja Yukidarumoneja. Yksi Yukidarumoneista jäädyttää Soran käsivarren ja Mammon aiheuttaa lumivyöryn. Garurumon pelastaa heidät, mutta he huomaavat, että Yukidarumon oli iskenyt Soraan viruksen, joka muuttaisi hänet ennen pitkää kokonaan jääksi. Antaaksen Joulle tilaisuuden näyttää kykynsä, Gomamon ehdottaa, että he kiinnittäisivät Yukidarumonien huomion. He pääsevät joelle, mutta Mammon jäädyttää sen päästäkseen seuraamaan heitä. Jou alkaa menettää toivonsa, mutta Ikkakumonin sanat saavat hänet ymmärtämään, että häneen luotetaan ja että Sora tarvitsee heidän apuaan. Tämä saa Ikkakumonin superkehittymään Zudomoniksi, joka tuhoaa Yukidarumonit ja Mammonin. Lisäksi Sora parantuu viruksesta. Sillä välin aavikolla Taichi, Koushiro ja Mimi kohtaavat Kiwimoneja. He löytävät myös luolasta salaperäisen käytävän ja oven, jonka läpi he päätyvät paikkaan, joka muistuttaa Tokiota.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Gomamon

16 The Jet-Black Shadow Invades Tokyo (jap. 東京侵食 漆黒の影) 2020-9-2020. syyskuuta 2020
Taichi, Koushiro ja Mimi luulevat päätyneensä takaisin oikeaan maailmaan ja Tokioon. Mimi on iloinen, mutta Taichi ja Koushiro ihmettelevät tapahtunutta, koska he eivät olleet vielä löytäneet pyhää digimonia. Lisäksi ihmiset käyttäytyvät niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Yhtäkkiä he huomaavat, että vaikka he kävelisivät mihin suuntaan tai astuisivat mihin tahansa junaan, he päätyvät aina Shibuyan rautatieasemalle. Lopulta paljastuu, että he ovatkin pahan Champion-tason digimonin, Eyesmonin, luomassa Shibuyan digitaalisessa kopiossa. Oikeassa maailmassa oli edelleen kriisi, Hikarin ja hänen äitinsä valmistautuessa lähtemään kodistaan. Koushiro tajuaa, että juuri Eyesmon on vastuussa oikean maailman Tokion sähkökatkoista. Sora, Yamato ja Jou saapuvat paikalle ja liittyvät taisteluun Eyesmonia vastaan. Aluksi Valituilla on etulyöntiasema, kunnes Eyesmon alkaa kehittyä.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Garurumon

17 The Battle in Tokyo Against Orochimon (jap. 東京決戦 オロチモン) 2020-9-2727. syyskuuta 2020
Eyesmonin Ultimate-muodon, Orochimonin, karjaisut lähettävät oikean maailman Shibuyaan sähkömagneettisia pulssiaaltoja. Lisäksi Agumon ja Gomamon haavoittuvat ja joutuvat perääntymään. Yamato on haluton perääntymään, koska Takeru (joka paljastuu samaksi pojaksi, jonka käteen yksi valkoisista sulista, putosi) asui Daikanyamassa, Shibuyan alueellam missä pulssiaallot myös vaikuttivat. Mutta sitten hän putoaa Taichin, Agumonin ja Gabumonin kanssa kuiluun. Hikari eksyy oikeassa maailmassa äidistään ja näkee vilauksen Orochimonista. Digimaailmassa Valitut tajuavat, että juuri heidän ”kasvamisensa ihmisenä” sai heidän digimoninsa kehittymään. Sen inspiroimana he palaavat taistelemaan Orochimonia vastaan. Muut digimonit pitävät Orochimonin kiireisenä, kunnes MetalGreymon saa tuhottua Orochimonin oikean pään ja samalla itse Orochimonin. Taistelu näkyy oikeassa maailmassa televisioiden näytöillä, joista myös Takeru ja Hikari näkevät sen. Mutta sitten Digimaailmaan ja oikeaan maailmaan ilmestyy 10 minuutin laskuri.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Birdramon

18 Countdown to Tokyo's Annihilation (jap. 東京消滅 カウントダウン) 2020-10-44. lokakuuta 2020
Tuntematon purppura energia saa Orochimonin heräämään jälleen henkiin ja kehittymään Mega-muotoonsa Nidhoggmoniksi. Nidhoggmon saa useat älypuhelimet ja muut laitteet oikeassa maailmassa ylikuumenemaan ja kipinöimään. Taichi ja Yamato eivät halua antaa periksi ja oikeassa maailmassa Takerun ja Hikarin käsiin putoavat toiset valkoiset sulat. Tämä saa Agumonin ja Gabumonin yhdistymään jälleen Omegamoniksi ja tuhoamaan Nidhoggmonin. Laskuri pysähtyy, sähkökatko päättyy ja digitaalinen Tokio katoaa. Mutta tuntematon digimon tietoverkossa käynnistää laskurin uudelleen, ja voimakas hiekkamyrsky lähettää Soran, Koushiron, Mimin ja Joun pois Digimaailmasta. Hiekasta muodostuu hetkellisesti myös patsas, jonka kautta itse Devimon puhuu heille. Taichi ja Yamato tajuavat, että oikeaa maailmaa voisi uhata uusi kriisi, jos he eivät pysäytä pimeyden digimoneja kokonaan.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Togemon

19 Fist of the Beast King (jap. 吠えよ獣王拳, Howl, Jyuoken) 2020-10-1111. lokakuuta 2020
Devimon oli Orgemonin ja Nidhoggmonin epäonnistumisista huolimatta lähettänyt uuden tuntemattoman digimonin aiheuttamaan ongelmia oikeaan maailmaan. Koushiro oli päätynyt Soran, Mimin ja Joun kanssa oikeaan Tokioon, missä he näkevät Hikarin ja tämän äidin. Taichi ja Yamato huomaavat valtavan mekaanisen digimonin, Valvemonin, kävelevän aavikolla. Sen sisällä oleva Devimonin kätyri, Minotarumon, lähettää sotilaitaan, Troopmoneja, hyökkäämään. Mutta sitten Leomon ja kaksi muuta digimonia, Spadamon ja Falcomon, ilmestyvät paikalle Peckmoneilla ratsastaen ja pelastavat Taichin ja Yamaton. Leomon kertoo heille Devimonista ja kuinka Valvemonin sisällä oleva lasti liittyi pyhään digimoniin. He hyökkäävät Valvemonin sisään ja Leomon voittaa helposti Troopmonit. Holvissa he kohtaavat Minotarumonin ja Bullmonin. Greymon ja Garurumon tuhoavat Bullmonin ja Leomon tuhoaa Minotarumonin. Taichi, Yamato ja Leomon löytävät holvista nestesäiliössä nukkuvan Takerun. Toisaalla Devimon pitää vankina tuntematonta enkelimäistä digimonia, jolta valkoiset sulat olivat peräisin.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Ikkakumon

20 The Seventh Child’s Awakening (jap. 七人目の覚醒) 2020-10-1818. lokakuuta 2020
Velgrmon ja Megadramon ilmestyvät, siepaten Takerun ja tuhoten Valvemonin. Leomon kohtaa Megadramonin, jotta MetalGreymon ja WereGarurumon voisivat kohdata Velgrmonin. Yamato ja WereGarurumon saavat Takerun vapautettua, mutta Velgrmon osoittautuu liian voimakkaaksi vastustajaksi. Takerun järkyttyminen taistelun näkemisestä saa enkelidigimonin, Angemonin, vapautumaan Devimonin otteista ja liittymään taisteluun Velgrmonia vastaan. Angemon antaa Takerulle oman Digivicen, tullen hänen digimonkumppanikseen, ja muuttuu digimunaksi annettuaan MetalGreymonille ja WereGarurumonille lisävoimaa Velgrmonin tuhoamiseksi. Mutta sitten pieni musta ritaridigimon sieppaa digimunan. Sillä välin Piyomon, Tentomon, Palmon ja Gomamon saavat yhteyden Soraan ja Koushiroon oikeassa maailmassa. He huomaavat, että Nidhoggmonin tuhosta huolimatta tietoverkoissa ympäri maailmaa on uusi ongelma.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Kabuterimon

21 The Tide-Turning Update (jap. 逆転の武装強化) 2020-10-2525. lokakuuta 2020
Devimonin kätyri SkullKnightmon pakenee DarkMaildramonin selässä Devimonin linnaan Angemonin digimuna mukanaan. Taichi, Yamato, Takeru, Agumon, Gabumon, Spadamon ja Falcomon seuraavat heitä. Devimon luo linnan vallihaudassa olevasta pimeyden miasmasta Splashmonin hyökkäämään heidän kimppuunsa. Muiden taistellessa Splashmonia vastaan, Takeru seuraa SkullKnightmonia linnaan. Takeru ei onnistu saamaan digimunaa takaisin, mutta tulee Digivicellaan vapauttaneeksi ElDoradimonin, valtavan digimonin, jonka selässä linna sijaitsi. Taichin periksiantamattomuus saa MetalGreymonin muuttumaan uuteen muotoon nimeltä Alterous Mode, josta saamallaan uudella aseella hän tuhoaa Splashmonin. Sillä välin Sora ja Koushiro saavat tietää Algomonien ilmestyneen taas internettiin ja niitä komensi Devimonin lähettämä digimon Calamaramon. Calamaramon murtautuu Malakkasta lähteneen tankkerin järjestelmään ja ohjaa sen täyttä vauhtia kohti Singaporea. Mimi lähtee perheensä luota auttamaan muita Valittuja ja Jou tekee saman isoveljensä Shinin rohkaisemana.

Jakson Digimon-sanakirjassa: MetalGreymon

22 The Unbeatable Blue Sagittarius (jap. 不屈の蒼き機翼) 2020-11-11. marraskuuta 2020
Astuttuaan sisään Devimonin linnaan, Taichi ja Yamato seuraavat Takerua sinne, missä tämä kuulee Angemonin digimunan kutsuvan häntä. He kohtaavat taistelussa Chikurimoneja ja lopulta itse SkullKnightmonin. He kuulevat myös Devimonin äänen, joka kertoo aikovansa korruptoida Angemonin munan, jotta siitä kuoriutuisi pyhän digimonin sijasta pimeyden digimon. MetalGreymon ja WereGarurumon käyvät taisteluun SkullKnightmonia vastaan ja Devimonin käyttämän kristallin avulla SkullKnightmon kehittyy DarkKnightmoniksi. Yamato ja Takeru yrittävät pelastaa digimunan ja ovat vähällä vajota pimeyden miasmaan, mutta uuteen muotoon nimeltä Sagittarius Mode muuttunut WereGarurumon pelastaa heidät ja uusien siipiensä avustamina torjuu DarkKnightmonin hyökkäykset. Linna tuhoutuu ja digimunasta kuoriutuu Angemonin Fresh-muoto Poyomon, mutta Devimon ilmestyy itse Taichin, Yamaton ja Takerun luokse. Sillä välin Calamaramon ottaa hallintaansa muitakin tankkereita, uhaten saada niitä törmäämään toisiinsa. Mutta heti, kun Birdramon, Kabuterimon, Togemon ja Ikkakumon alkavat taistella Calamaramonia vastaan, se katoaa.

Jakson Digimon-sanakirjassa: WereGarurumon

23 The Messenger of Darkness, Devimon (jap. 闇の使者デビモン) 2020-11-88. marraskuuta 2020
Devimonin hyökkäykset osoittautuvat liian voimakkaiksi MetalGreymonille ja WereGarurumonille. Taichilla, Yamatolla ja Takerulla ei ole muuta mahdollisuutta kuin piiloutua. Koushiro saa selville, että Calamaramon siirtää tietoverkossa olevan obeliskimaisen rakennelman kautta dataa Digimaailmaan niin kuin Nidhoggmon oli myös tehnyt. Ennen kuin kukaan ehtii yrittää tuhota obeliskia, Calamaramon ilmestyy takaisin. Takeru nousee avoimesti vastustamaan Devimonia ja Poyomon kehittyy Tokomoniksi. Raivostunut Devimon puolestaan käyttää Calamaramonin lähettämää dataa superkehittyäkseen NeoDevimoniksi, joka on vieläkin voimkkaampi vastustaja. Valitut eivät anna periksi, jolloin Garudamon, AtlurKabuterimon ja Lilymon tuhoavat Calamaramonin, ja Zudomon tuhoaa obeliskin, antaen MetalGreymon Alterous Modelle ja WereGarurumon Sagittarius Modelle tilaisuuden tuhota NeoDevimonin. Mutta sitten DarkKnightmon ilmestyy ja kerää mustan kristallin talteen ja herättää NeoDevimonin jälleen henkiin. Taichi tunnistaa kristallin purppuran energian samaksi voimaksi, joka herätti Orochimonin henkiin Nidhoggmonina, ja tajuaa DarkKnightmonin aikovan saada NeoDevimonin myös kehittymään.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Lilimon

24 The Final Stage, DanDevimon (jap. 終極 ダンデビモン, The Final Stage, DoneDevimon) 2020-11-1515. marraskuuta 2020
Henkiinherännyt NeoDevimon äärikehittyy DoneDevimoniksi. Lisäksi tietoverkko oli Calamaramonin tuhosta huolimatta yhä täynnä Algomoneja ja tankkereita ympäri maailmaa on jo ehtinyt törmätä toisiinsa, myös Hormuzinsalmella. Taichi ja MetalGreymon antavat itsensä altistua taistelun aikana pimeyden miasmalle, jotta Yamato ja WereGarurumon säästyisivät siltä. Tämä tekee hitaasti Taichista ja MetalGreymonista aggressiivisempia. DoneDevimon nielaisee Taichin ja raivostuneen MetalGreymonin sisältä ilmestyy hänen korruptoituneen Mega-muotonsa, Mugendramonin, punaisena hohtava aura, joka käy raakalaismaisesti DoneDevimonin kimppuun Tokomonin ja Takerun yrittäessä pysäyttää Mugendramonin. He torjuvat DoneDevimonin pimeyden miasman ja Tokomonin lähettämä Angemonin kuvajainen taivuttelee Mugendramonin luopumaan vihastaan. Mugendramonin aura muuttuu Agumonin todellisen Mega-muodon, WarGreymonin, keltaiseksi auraksi, joka tuhoaa DoneDevimonin ja vapauttaa Taichin. Tokomon itse kehittyy taistelun päätyttyä Patamoniksi. Yhtäkkiä tapahtuu maanjäristys.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Garudamon

25 Dive to the Next Ocean (jap. ダイブ 次なる海へ) 2020-11-2222. marraskuuta 2020
ElDoradimon, Taichi, Yamaro ja Takeru putoavat Pilvimantereen vesien läpi takaisin muun Digimaailman pinnalla sijaitsevalle merelle. He törmäävät laumaan Mamemoneja ja BigMamemoneja, jotka räjäyttävät kaiken lähelleen tulevan. Leomon, Spadamon, Falcomon ja Peckmonit pelastavat Valitut ja Patamon selittää heille, että ElDoradimon oli ollut pimeyden miasman vankina, jotta Devimon voisi rakentaa linnansa sinne. Greymon, Garurumon, Leomon ja Falcomon kohtaavat Mamemonit ja auttavat ElDoradimonia laskeutumaan turvallisesti alla olevaan mereen. Oikeassa maailmassa Hormuzinsalmella oli ollut levottomuuksia jo ennestään, joten Yhdysvallat luulee tankkeritörmäysten johtuvan terrorismista ja lähettää sinne Bahrainin rannikolta lentotukialuksen ja hävittäjiä, uhaten aloittaa sotilaallisen selkkauksen. Tällä kertaa tietoverkkoon on tunkeutunut Algomonien sijasta Zurumoneja, jotka ovat vastuussa onnettomuuksien laajenemisesta maailmanlaajuisiksi. Hikari löytää tiensä Soran, Koushiron, Mimin ja Joun luokse, ihmetellen mitä he tekevät. Lopulta Koushiro uskoo keksineensä ratkaisun Zurumonien pysäyttämiseksi.

Jakson Digimon-sanakirjassa: AtlurKabuterimon

26 Break Through the Sea Monster Barricade (jap. 突破 海獣包囲網) 2020-11-2929. marraskuuta 2020
Taichin ja Leomonin ryhmät ajelehtivat ElDoradimonin selässä meren yli. He näkevät kuinka Seadramon jahtaa Ebidramonia. Seadramon tuhoaa Ebidramonin, syö sen datan ja superkehittyy WaruSeadramoniksi. Sen lisäksi lähettyville ilmestyy MegaSeadramon, joka WaruSeadramonin kanssa hyökkää Taichin ryhmän kimppuun. Sillä välin Koushiro keksii, että Calamaramonin toimien aiheuttamat ohjelmointivirheet alusten ohjausjärjestelmiin voidaan korjata tuhoamatta Zurumoneja, jos niille lähetetään heille hätäsignaalina oikea ohjausdata. Signaalin kantama ei kuitenkaan yllä koko maailmaan, joten se pitää jatkuvasti lähettää aluksesta toiseen. Koushiro valitsee aloituspisteeksi Jokohamassa olevan kalastusaluksen. Suunnitelma onnistuu ja Zurumonit lähtevät etsimään uutta dataa syötäväksi. Koska Zurumonien syömässä datassa esiintynyt synkkä energia oli peräisin Digimaailmasta, Koushiron ryhmän oli palattava Taichin ryhmän luokse sen alkuperän selvittämiseksi. Hikari huomaa jonkin kutsuvan häntä ja päätyy Koushiron ryhmän kanssa Digimaailmaan. Taichi ja Greymon ovat voittamaisillaan MegaSeadramonin ja WaruSeadramonin, mutta niiden avuksi ilmestyy kaksi uutta Seadramonia. He saapuvat Taichin ryhmän avuksi ja tuhoavat kaikki Seadramonit. He kaikki suuntaavat horisonttiin, jossa näkyy mustia salamoita.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Zudomon

27 To the New Continent (jap. 新大陸へ) 2020-12-66. joulukuuta 2020
Valitut lähestyvät Ikuista mannerta (engl. Eternal Continent), jonka yläpuolella oli jatkuvasti mustia salamoita. Kumpikin ryhmä saa tietää mitä oli tapahtunut heidän ollessa erossa toisistaan. Koushiro saa selville, että Zurumonien toiminta verkossa sai Nasan laukaisualustoilla olevien rakettien paineen kasvamaan, saaden ne räjähtämään. Digimaailmassa myrsky yrittää hyökätä ElDoradimonin kimppuun, joten Leomon, Spadamon ja Falcomon jäävät puolustamaan sitä, Valittujen lähtiessä mantereelle. Mantereella lauma Tortamoneja hyökkää Valittujen kimppuun. Sitten he näkevät Groundramonin, joka syö Tortamoneja tullakseen vahvemmaksi. MetalGreymon, WereGarurumon, Garudamon, AtlurKabuterimon, Lilymon ja Zudomon tuhoavat Groundramonin, mutta DarkKnightmon saapuu taistelemaan itse Valittuja vastaan. Patamon kehittyy Angemoniksi ja valmistautuu kohtaamaan DarkKnightmonin.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Patamon

28 The Children’s Fight for Survival (jap. 子供たちのサバイバル) 2020-12-1313. joulukuuta 2020
DarkKnightmon yrittää siepata Hikarin, mutta Angemon onnistuu pakottamaan DarkKnightmonin palautumaan takaisin SkullKnightmoniksi. Taistelun synnyttämän voimakkaan räjähdyksen aikana Angemon lähettää muut Valitut kauas turvaan. Taichi, Hikari ja Agumon päätyvät metsään, jossa heidän kimppuunsa hyökkää mustan salaman iskun saanut Volcdramon. Sora ja Piyomon päätyvät Flymonien alueelle, Yamato ja Gabumon Monochromonien alueelle, Koushiro ja Tentomon romuttamolle, jossa Deckerdramon syö Cyberdramoneja, Mimi ja Palmon joutuvat Golemonin takaa-ajamiksi, sekä Jou ja Gomamon päätyvät kuumille lähteille, joissa oleskelee myös Nanimon. Oikeassa maailmassa useat tiedustelupalvelut ovat alkaneet tutkia raketin räjähdystä ja internet-sivujen täyttyessä useista salaliittoteorioista, Zurumonit löytävät uutta dataa, jota syödä. Myös SkullKnightmon saa iskun mustasta salamasta ja virkoaa. Volcdramonin osoittautuessa MetalGreymonille voimakkaaksi vastustajaksi, WarGreymonin keltainen aura ilmestyy jälleen MetalGreymonin sisältä ja tuhoaa Volcdramonin. Mutta sitten SkullKnightmon ja DarkMaildramon ilmestyvät ja sieppaavat Hikarin.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Angemon

29 Escape from the Burning Forest (jap. 脱出 燃える密林) 2020-12-2020. joulukuuta 2020
Megadramonit, Allomonit ja Tankdramon hyökkäävät metsään ja sytyttävät sen palamaan voidakseen jahdata metsän asukkaita: Woodmoneja, Budmoneja ja Lopmonia. Oikeassa maailmassa, rakettien räjähtämisen lisäksi, satelliittien kiertoradat ovat alkaneet muuttua. MetalGreymon jää alakynteen ja Tankdramon uhkaa tuhota hänet, mutta Sora ja Garudamon saapuvat apuun. Lisäksi Woodmonit ja Budmonit hämäävät Tankdramonia, kunnes MetalGreymon onnistuu tuhoamaan Tankdramonin keskittämällä hyökkäyksensä sen päätykkiin. Allomonit ja Megadramonit eivät kuitenkaan lopeta hyökkäystä, vaan niiden avuksi saapuu tuntematon digimon.

Jakson Digimon-sanakirjassa: SkullKnightmon

30 The Mega Digimon, WarGreymon (jap. 究極体ウォーグレイモン) 2020-12-2727. joulukuuta 2020
Garudamon tuhoaa Megadramonit, minkä jälkeen Taichi ja Sora aikovat opastaa Woodmonit, Budmonit ja Lopmonin turvaan, mutta Allomonit jahtaavat heitä yhä ja jahtiin liittyvät Vegiemon sekä Megadramonien luokse aiemmin ilmestynyt Parrotmon. Kesken taistelun Parrotmon saa osuman mustasta salamasta ja kehittyy Mega-muotoonsa Crossmoniksi, joka on MetalGreymonille liian voimakas vastustaja. Koushiro puolestaan saa selville, että satelliittit uhkaavat törmätä Kansainväliseen avaruusasemaan (ISS), jonka kappaleiden putoaminen Maahan aiheuttaisi yhtä vakavaa tuhoa kuin meteoriitit. Taichi muistaa WarGreymonin auran ilmestymisen taisteluissa DoneDevimonia ja Volcdramonia vastaan. Käydessään uuteen taisteluun Allomoneja, Vegiemonia ja Crossmonia vastaan, he muistelevat kaikkia muitakin edellisiä taisteluitaan. Taichi saa MetalGreymonin ensimmäistä kertaa aidosti äärikehittymään WarGreymoniksi. WarGreymon tuhoaa sekä Crossmonin että Allomonit ja Vegiemonin.

Jakson Digimon-sanakirjassa: DarkKnightmon

31 A New Darkness, Millenniummon (jap. 新たな闇ミレニアモン, A New Darkness, Millenniumon) 2021-1-1010. tammikuuta 2021
WarGreymonin näkeminen saa Lopmonin muistot palaamaan. Lopmon paljastaa olevansa pyhiin digimoneihin kuuluvan Cherubimonin reinkarnaatio. Mustat salamat iskevät Bakemoneihin, jotka hyökkäävät Valittujen kimppuun. Lopmon näyttää Taichille ja Soralle kuvajaisia menneisyydestä ja paljastaa mustien salamoiden olevan peräisin Millenniummonista, muinaisesta digimonista, joka taisteli pimeyden digimonien puolella. Angemon, Angewomon ja Lopmon olivat aikoinaan kehittyneet Seraphimoniksi, Ophanimoniksi ja Cherubimoniksi, ja kuuden soturidigimonin ohella uhranneet itsensä Millenniummonin voittamiseksi, mutta Millenniummon ei tuhoutunut täysin. Suurin osa Millenniummonin tuhoutuneen kehon osista oli levinnyt Ikuiselle mantereelle, jonne oikeasta maailmasta varastettu data virtasi mustien salamoiden muodossa Millenniummonin ruumiin elvyttämiseksi. Millenniummonin sielu puolestaan eli pimeyden kristallissa Moon=Millenniummonin hahmossa. Bakemonien avuksi ilmestyy MetalPhantomoneja ja yksi niistä kehittyy Gokumoniksi. Garudamon tuhoaa MetalPhantomonit, ja WarGreymon tuhoaa Gokumonin. Samaan aikaan Koushiro saa selville, että jos ISS putoaisi Maahan, sen törmäyspaikka olisi Tokio. Lopmon herättää muinaiset digimonit nimeltä Komondomonit auttamaan heitä viemään Woodmonit ja Budmonit turvaan. Taichi myös tajuaa menneisyyden muistikuvien avulla, että Ophanimonin reinkarnaation olisi myös tarkoitus liittyä kumppanidigimoneihin, ja tulla Hikarin kumppaniksi. Lopmon erkaantuu Taichista ja Sorasta viedäkseen Woodmonit ja Budmonit turvaan. Taichi ja Sora päättävät lähteä SkullKnightmonin etsimisen lisäksi selvittämään Hikarin tulevan digimonkumppanin olinpaikkaa.

Jakson Digimon-sanakirjassa: WarGreymon

32 Soaring Hope (jap. 天駆ける希望) 2021-1-1717. tammikuuta 2021
Takeru ja Patamon juoksevat pakoon Fangmonia. Taichi ja Sora poimivat hänet Komondomonin kyytiin, kun taas Greymon ja Birdramon tuhoavat Fangmonin. Samaan aikaan Mimi ja Gottsumonit seurasivat Togemonin ja Golemonin välistä kaksintaistelua. Blossomon puolestaan oli ilmestynyt kuumille lähteille ja siepannut Joun. Koushiro puolestaan oli edelleen Deckerdramonin alueella ja saanut selville tiedon ISS:n törmäysvaarasta vuotaneen internetiin. Lopmon meditoi ja otti etäältä yhteyttä Patamoniin, yrittäen kannustaa tätä saamaan muistonsa takaisin ja jatkamaan taistelua Takerun rinnalla. Patamonin herättyä, Taichi, Sora ja Takeru saavat peräänsä lisää Fangmoneja sekä Cerberumonin. Cerberumon on liian voimakas MetalGreymonille ja Garudamonille, ja lisäksi Sora haavoittuu. Patamon muistaa kuinka oli edellisessä elämässään Seraphimonina joutunut pimeyden digimonien vangiksi, menettänyt osan muistoistaan ja melkein korruptoitunut BlackSeraphimoniksi, mutta palautunut Angemoniksi välttyäkseen siltä ja muistanut aina sen, että Takerusta oli määrä tulla hänen kumppaninsa. Patamonilla ei riitä voimia kehittyä Angemoniksi, mutta hän oppii kehittymään vaihtoehtoiseen muotoon Pegasmoniksi. Pegasmon ja Garudamon tuhoavat Fangmonit, ja Pegasmon myös pysäyttää Cerberumonin hyökkäyksen antaakseen Garudamonille ja MetalGreymonille mahdollisuuden tuhota Cerberumonin.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Komondomon

33 The Kari of Dawn (jap. 夜明けのヒカリ, The Hikari of Dawn) 2021-1-2424. tammikuuta 2021
SkullKnightmon aloittaa rituaalin Millenniummonin uuden ruumiin luomiseksi. Kraatterinmuotoisen rituaalialttarin alta nousee esiin suurempia pimeyden kristalleja, jäänteitä Millenniummonin ruumiista, joihin mustat salamat ohjautuvat. Kokuwamonit pakenevat alueelta paniikissa. Millenniummonin palvelijoiden Vademonien neuvomana, SkullKnightmon aikoi mustien salalmoiden sisällä olevan datan lisäksi uhrata Millenniummonille myös itsensä sekä Hikarin. Kun Taichi, Sora ja Takeru saapuvat paikalle, SkullKnightmon superkehittyy uudelleen DarkKnightmoniksi ja kutsuu armeijan Evilmoneja taistelemaan DarkMaildramonin kanssa Greymonia, Birdramonia ja Pegasmonia vastaan. Taistelun aikana Hikari antaa itsensä päätyä DarkKnightmonin haarniskan sisään löytääkseen häntä kutsuvan olennon. DarkKnightmon tuhoaa Moon=Millenniummonia ympäröivän kristallin ja Moon=Millenniummon itse kasvattaa DarkKnightmonin suuremmaksi ja voimakkaammaksi. Garudamon tuhoaa DarkMaildramonin ja Pegasmon tuhoaa useimmat Evilmonit, mutta DarkKnightmon on liian voimakas vastustaja MetalGreymon Alterous Modelle ja pimeyden kristallit uhraavat loput Vilemoneista rituaalia varten. Hikari löytää DarkKnightmonin uhrautumaisillaan olevan haarniskan sisältä Tailmonin, josta tulee hänen digimonkumppaninsa. Lopulta WarGreymon tuhoaa DarkKnightmonin, pelastaa Hikarin ja Tailmonin, sekä tuhoaa alttarin muut pimeyden kristallit, mutta Moon=Millenniummon pakenee. Vademonit ovat pettyneitä, mutta odottavat uutta tilaisuutta elvyttää Millenniummonin ruumiin.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Pegasmon

34 Kari and Gatomon (jap. ヒカリとテイルモン, Hikari and Tailmon) 2021-1-3131. tammikuuta 2021
Komondomon sukeltaa mereen, jotta Taichi, Sora, Takeru ja Hikari voisivat päästä Sinetöidyille maille. Tailmon kertoo, että siellä sijaitsee FAGA, Millenniummonin entisen ruumiin jäänteiden suurin palanen. He päätyvät merenalaiseen kaupunkiin, jossa Tailmon auttaa Manbomoneja, Seahomoneja ja Daipenmonia ajamaan pois sinne hyökänneet Mantaraymonit. Kiitoksena kylää hallitseva MarinAngemon antaa näille yösijan ja selittää kaupungin asukkaiden olevan alun perin pakolaisia merenpinnan yläpuolelta. Aluksi Mantaraymonit olivat hyökänneet vain, koska pitivät kaupungin digimoneja tunkeutujina, mutta myöhemmin ne olivat saaneet iskun mustasta salamasta. Seuraavana aamuna kaupunkia aiotaan siirtää, mutta Mantaraymonit hyökkäävät uudestaan, apunaan Anomalocarimon. Tailmon ei halua vaarantaa Hikaria ja käskee tätä pysymään poissa taistelusta. Mutta Hikari sanoo Tailmonin kutsuneen häntä jo vuosia aiemminkin ja haluaa taistella tämän rinnalla. Hikari saa oman Digivicen ja Tailmonin voimat kasvavat hetkellisesti niin, että hän onnistuu MetalGreymonin, Birdramonin ja Pegasmonin kanssa tuhoamaan Anomalocarimonin. Taistelun jälkeen Valitut hyvästelevät MarinAngemonin ja muut, ja jatkavat matkaansa kohti Sinetöityjä maita.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Tailmon

35 The Glowing Angewomon (jap. 煌くエンジェウーモン) 2021-2-77. helmikuuta 2021
Taichi, Sora, Takeru ja Hikari suuntaavat kohti aluetta, jossa meren muiden alkuperäisasukkaiden pesä sijaitsi. Siellä he kohtaavat Chikurimoneja ja Ebidramonin, joista jälkimmäinen kehittyy mustan salaman vaikutuksesta Gusokumoniksi. MetalGreymon tuhoaa Gusokumonin, mutta kehittymisen näkeminen saa Tailmonin jäykistymään pelosta. Hän itsekin haluaisi kehittyä, mutta pelkää, ettei ole täysin puhdistunut pahuudesta. Lopulta he kohtaavat MarinDevimonin, joka sieppaa Hikarin. MarinDevimonilla oli hallussaan yksi pimeyden kristalleista ja se yritti korruptoida Tailmonin uudelleen. Tailmonin ympärille ilmestyi musta DarkKnightmonin aura, joka yritti tuhota Taichin ja Greymonin. Hikari tulee heidän väliinsä ja lupaa, että Tailmon voi aina kutsua häntä uudestaan, jos pelottaa. Hikarin ”valo” saa Tailmonin puhdistettua sekä superkehittymään Angewomoniksi, joka tuhoaa MarinDevimonin ja tämän hallussa olevan kristallin. Samaan aikaan ISS on alkanut pudota kiertoradaltaan, eivätkä Houstonin tai Moskovan avaruuskeskukset pysty tekemään asialle mitään. Koushiro keksii lopulta suunnitelman Tokion pelastamiseksi ja pyytää Taichia, Soraa, Takerua ja Hikaria apuun.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Angewomon

36 Operation Satellite Sniper (jap. 衛星狙撃作戦) 2021-2-1414. helmikuuta 2021
Taichi, Sora, Takeru ja Hikari tapaavat Koushiron paikassa, jossa on fossiilisoituneita jättiläisdigimonien jäänteitä sekä valtava pilari, joka muodostaa yhteyden Digimaailman ja tietoverkon välille. Koushiro kertoo, että pilarin avulla he löytäisivät avaruusaseman osumispisteen, johon ampumalla oikealla hetkellä, he voisivat ohjata avaruusaseman putoamaan Tokion sijasta mereen ja ilman, että ISS tuhoutuu. Mutta pilarin huipulla he saavat vastaansa BladeKuwagamoneja ja niiden johtajan MetallifeKuwagamonin, jotka pitävät heitä tunkeilijoina. Pilarin mahdin vaikutuksesta MetalGreymon saa kyvyn kehittyä vaihtoehtoiseen Mega-muotoonsa BlitzGreymoniksi, joka jää tuhoamaan MetallifeKuwagamonin ja loput BladeKuwagamonit. Taichin rohkaisemana Koushiro menee yksin AtlurKabuterimonin kanssa tietoverkkoon, ja HerakleKabuterimonin auran vahvistamana AtlurKabuterimon tähtää hyökkäyksensä Zurumonien hallinnassa olevaan ohjauspisteeseen, tuhoten sen ja varmistaen ISS:n putoamisen Tokionlahteen vahingoittumattomana.

Jakson Digimon-sanakirjassa: BlitzGreymon

37 Mimi Wars (jap. ミミちゃんウォーズ, Mimi-chan Wars) 2021-2-2121. helmikuuta 2021
Etiessään ruokaa Taichi, Sora, Agumon ja Piyomon päätyvät ansaan, jonka Gottsumonit, Golemon, Mimi ja Palmon olivat virittäneet vihollisten varalta. Vapautettuaan heidät, Mimi kertoo heille linnasta, jonka hallitsija pitää Gottsumoneja orjinaan kaivoksissa louhimassa jalokiviä. Mimin kanssa ystävystyneet Gottsumonit ja Golemon olivat ainoat pakoon päässeet. Isoisänsä sanojen inspiroittamana Mimi halusi auttaa Gotsumoneja. Valitut, Gottsumonit ja Golemon hyökkäävät linnaan ja kohtaavat taistelussa Goburimoneja ja Sunarizamoneja. Mimi kuitenkin jatkuvasti toimii vastoin alkuperäistä suunnitelmaansa ja innostuu jalokivikammioon päästyään jalokivien keräämisestä ja nimeämisestä yhä enemmän. Linnan hallitsijaksi paljastunut Gogmamon oli aina nälkäinen ja söi jalokiviä ravinnokseen. Gogmamon hajottaa taistelussa Golemonin osiin. Taichi ja Mimi huomaavat jalokivien olevan niin kestäviä, että edes Gogmamonin kuori ei kestä niitä. Mimi antaa yhden jalokivistä Lilimonille, joka käyttää sitä vaurioittaakseen Gogmamonin kuorta ja tuhotakseen hänet. Golemon kootaan takaisin yhteen ja Mimi päättää palata muiden Valittujen luokse, päättäen vastedes kohdella Golemonia ja Gottsumoneja ”alaisten” sijasta ”ystävinä”.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Leomon

38 The Blazing Blue Friendship (jap. 燃える 蒼き友情) 2021-2-2828. helmikuuta 2021
Gabumon oli halunnut auttaa Mephismonin, Salamandamonin ja Troopmonien hyökkäyksen kohteiksi joutuneita violetteja Elecmoneja, Pickmoneja ja Chibickmoneja, mutta jäänyt vangiksi. Nyt Mephismon aikoi uhrata heidät Millenniummonille. Yamaton paetessa Troopmoneja, Jou ja Gomamon ilmestyvät. Yamato pyytää heidän apuaan pelastaakseen Gabumonin. Etiessään Yamatoa ja Jouta, muut Valitut miettivät kuinka Yamato aikoinaan tapasi Gabumonin. Takeru ei myöskään tiedä, mutta paljastaa muille Valituille, että hänen ja Yamaton vanhemmat ovat eronneet. Yamato asui isänsä kanssa ja Takeru äitinsä kanssa. Samaan aikaan Yamato itse muistelee päivää, jona päätyi internetin sisälle ja tapasi Tsunomonin. Yamato oli vain halunnut takaisin oikeaan maailmaan, mutta Tsunomon oli seurannut häntä. Algomonien hyökätessä, Tsunomon oli kehittynyt Gabumoniksi ja Digivice oli ilmestynyt Yamaton käteen. Nykyhetkessä, Mephismon yritti kirouksellaan estää ketään pääsemästä pysäyttämään rituaalia, mutta Jou käytti oppikirjoistaan lukemiaan asioita lausuakseen vastakirouksen. Yamato pääsee Ikkakumonin ampumien sarvien muodostamia portaita pitkin Gabumonin luokse ja uskaltaa jopa kävellä rituaalia ympäröivän sinetin läpi henkensä uhalla. Gabumonin kehittyminen saa rituaalin keskeytettyä ja lopulta MetalGarurumonin auran vahvistamana WereGarurumon Sagittarius Mode tuhoaa Mephismonin. Pian tämän jälkeen, toiset Valitut saapuvat Komondomonin kanssa paikalle.

Jakson Digimon-sanakirjassa: ElDoradimon

39 Jagamon, Potato Trouble (jap. ジャガモン ポテト地獄, Jyagamon's Potato Hell) 2021-3-77. maaliskuuta 2021
Valitut pääsevät perille matkustavien digimonien turvapaikkana toimivalle keitaalle. Siellä sijaitsee Burgamonin omistama pikaruokaravintola. Jouta epäilyttää, että ravintolan asiakkaat syövät hampurilaisia, mutta eivät ranskanperunoita. Potamon oli ravintolan ainut ranskanperunoita syövä asiakas Valittujen lisäksi. Valitut tapaavat myös muita Komondomoneja sekä satunnaisia palkkasoturidigimoneja, jotka olivat asiakkaina Lunamonin pesulassa. Myöhemmin Burgamon ilmoitti, että huomisesta alkaen ranskanperunoita ei enää tarjoiltaisi. Potamon pettyy tästä pahasti ja juoksee metsään. Hän kehittyy Jyagamoniksi ja hyökkää keitaalle. Valitut suojelevat digimoneja hyökkäykseltä ja Jou tunnistaa Jyagamonin. Jyagamon ei suostu kuuntelemaan Joun puhetta, jolloin digimonien on pakko taistella sitä vastaan. Valitut huomaavat pystyvänsä torjumaan Komondomoniin kohdistuvan hyökkäyksen Lunamonin kuplien avulla, jolloin Zudomon saa Angewomonin vahvistamalla hyökkäyksellä mahdollisuuden pysäyttää Jyagamonin. Jyagamonin tullessa tajuihinsa, Jou puhuu sille ja saa sen rauhoittumaan. Jyagamonin hyökkäyksistä ilmestyneistä jättiläisperunoista Sora antaa Burgamonille ideoita uusiin perunaruokiin, joiden suosio saa digimonit muuttamaan mielensä perunoiden tarjoilemisen lopettamisesta. Valittujen lähtiessä, Lunamon antaa heille kupliaan mukaan, jotta nämä voisivat vastaisuudessa pestä Komondomonin aina, kun oli tarvetta.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Lopmon

40 Strike! The Killer Shot (jap. 決めろ!必殺シュート) 2021-3-2121. maaliskuuta 2021
Valitut pitävät hauskaa Taichin ja Soran opettaessa digimoneilleen jalkapalloa. Yhtäkkiä taivaalle ilmestyy leijuva saari, josta putoaa iso hedelmä. Taichi, Sora, Agumon ja Birdramon päättävät lähteä hakemaan lisää. Mutta sitten saarelta putoaakin jääkaappi. Lisäksi saarella on Flymoneja, jotka ovat siepanneet Pomumoneja ilkeälle Toropiamonille, joka säilöö uhrinsa kotipuussaan kasvaviin hedelmiin syötäviksi myöhemmin. Saari on myös täynnä kodinkoneita, jotka ovat pudonneet taivaalta. Taistellessaan Toropiamonia vastaan, myös Taichi ja MetalGreymon päätyvät hedelmien sisään. Garudamonin taistellessa Toropiamonia vastaan, Sora vapauttaa Taichin ja MetalGreymonin, ja Pomamon vapauttaa toverinsa. Yhdessä Pomamonit tuhoavat Flymonit ja Soramonin neuvomana he myös sylkevät siemeniä tukkiakseen Toropiamonin kidan, pysäyttääkseen sen myrkylliset hyökkäykset ja antaakseen MetalGreymonille ja Garudamonille mahdollisuuden tuhota Toropiamon.

Jakson Digimon-sanakirjassa: MarinAngemon

41 Mon-Mon Park in the Fog (jap. 霧のもんモンパーク) 2021-3-2828. maaliskuuta 2021
Muiden levätessä ylämäkeen kulkemisen jälkeen, Yamato ja Takeru lähtevät etsimään ruokaa ja löytävät Mon-Mon Park -nimisen näyttävän huvipuiston, jossa ei näytä olevan muita kuin paikan omistaja Opossumon. Säälien Opossumonia siitä, ettei huvipuistossa ollut muita asiakkaita, Yamato ja Takeru päättävät kokeilla puiston maailmanpyörää. He löytävät sieltä lähdettyään haavoittuneen Xiaomonin, joka varoittaa paikan olevan vaarallinen. Silloin Opossumon usuttaa ilmapallonsa heidän kimppuunsa. Garurumon and Pegasmon tuhoavat ne, mutta pallojen sisältä ilmestyvät sumu ja Takerua jäljittelevä ääni eksyttävät Yamaton. Xiaomon kertoo Takerulle kuinka Opossumon oli houkutellut hänet ja joukon muita Xiaomoneja, Puroromoneja ja Frimoneja puistoon ja myöhemmin vanginnut heidät Bakemonien avulla puiston Monzaemon-patsaan sisään. Patsas sortuu ja sen sisältä ilmestyy puiston todellinen maskotti, WaruMonzaemon. Juuri kun Yamato löytää tiensä takaisin Takerun luokse, Xiaomon, Takeru ja Patamon joutuvat myös WaruMonzaemonin sisään. Ilmapallot imevät heidän mielensä ja yrittävät estää heitä ja muita vankeja pakenemasta. Mutta Yamaton muistuttaessa heitä käynneistään oikean maailman huvipuistoissa vuosia sitten, Takeru ja muut vangit saavat tahtonsa takaisin. Lisäksi Patamon saa takaisin kykynsä kehittyä Angemoniksi, vapauttaa WereGarurumon Sagittarius Moden avulla muut vangit ja tuhoaa WaruMonzaemonin, joka ennen kuolemaansa kaatuu Opossumonin päälle, murskaten hänet. Xiaomonit, Puroromonit ja Frimonit päättävät jäädä huvipuistoon tehdäkseen siitä paikan, jossa voi oikeasti pitää hauskaa.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Daipenmon

42 The King of Inventors, Garbagemon (jap. 発明王ガーベモン, The King of Inventors, Gerbemon) 2021-4-44. huhtikuuta 2021
Taichi, Koushiro, Agumon ja Tentomon löytävät tiensä romuttamolla, jossa asuvat Gerbemon ja hänen apurinsa Tyumon. Gerbemon ja Tyumon yrittävät rakentaa taivaalta pudonneiden kodinkoneiden jäänteistä keksintöjä. Koushiro tajuaa, että ISS:n putoamisen pysäyttämisen jälkeen, jäljelle jäänyt ihmisten maailmasta tuleva data oli materialisoitunut mustien salamoiden sijasta jätteiksi. Hän löytää myös salaperäisen mustitikun ja Gerbemon antaa hänen pitää sen. Heidän kimppuunsa hyökkää Raremon, Gerbemonin vihollinen, joka söi jätteitä ja joka oli vakoillut heitä Choromonien avustuksella. Gerbemonilla oli aikoinaan ollut apuna useita Tyumoneja, mutta Raremon oli syönyt ne. Gerbemon oli kostoksi rakentanut Absolute Zero Bazookan Raremonin tuhoamiseksi. Ase jäädyttää Raremonin, mutta jätteiden alle jäänyt musta salama kehittää Raremonin tämän Ultimate-muotoon RareRaremoniksi. Gerbemon kertoo kuinka Raremon oli syönyt erityisesti öljyä ja Koushiro muistaa kuinka ruokajätteet sisältävät ruokaöljyä. Houkuteltuaan RareRaremonin syömään ne, AtlurKabuterimon alkoi pyörittämään RareRaremonia ympäriinsä ja MetalGreymon Alterous Mode sytyttää RareRaremonin öljyisen vartalon tuleen ja Koushiro jäädyttää sen Absolute Zero Bazookan tehostetulla versiolla kukistaen RareRaremonin. Ennen kuin Taichi ja Koushiro hyvästelevät Gerbemonin, Tyumon kehittyy Searchmoniksi voidakseen olla Gerbemonille enemmän avuksi jatkossa.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Nanimon

43 Clash, the King of Digimon (jap. 激突 キング・オブ・デジモン) 2021-4-1111. huhtikuuta 2021
Tailmon huomaa, että mustien salamoiden katoaminen on myös saanut Ikuisen mantereen ympäristön muuttumaan niin paljon, ettei hän enää tunnista alueita. Mimi ja Palmon innostuvat Gerbemonin kaatopaikalta löytyneistä marakasseista, Koushiron pohtiessa löytämänsä muistitikun merkitystä. Toisaalla ”digimonien kuninkaaksi” pyrkivä Etemon pitää konserttia kannattajilleen, Gazimoneille ja Nanimoneille. Konsertin kuitenkin keskeyttää Etemonin kilpakumppani Volcamon. Etemonin ja Volcamonin aiheuttamat ääniaallot osuvat Valittujen digimonkumppaneihin ja saavat nämä käyttäytymään oudosti. Nähdessään Valitut ensimmäistä kertaa, Etemon ja Volcamon päättävät laulamisen sijaan kilpailla siitä kumpi tuhoaa Valitut. Edes Champion-muodoissaan he eivät pysty vastustamaan ääniaaltojen vaikutusta, ja MetalGreymon palautuu hetkessä takaisin Agumoniksi, Etemonin ja Volcamonin torjuessa hyökkäykset. Mimi ja Palmon päättävät haastaa sekä Etemonin että Volcamonin, mutta Palmon kehittyykin tällä kertaa ääniaaltojen vaikutuksesta vaihtoehtoiseen muotoon Ponchomoniksi. Ponchomonin marakassimusiikki ylittää Etemonin ja Volcamonin suosion ja torjuu myös näiden ääniaallot omilla hyökkäyksillään. Hävittyään Etemon ja Volcamon yrittävät kumpikin suostutella Mimiä liittymään riveihinsä, mutta tämä kieltäytyy. Lopulta Koushiro saa tutkittua Gerbemonin muistitikun ja huomaa sen sisältävän Ikuisen mantereen kartasta erilliset versiot ajalta ennen ja jälkeen mustien salamoiden.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Golemon

44 Kari and the Moving Forest (jap. ヒカリと動く森, Hikari and the Moving Forest) 2021-4-1818. huhtikuuta 2021
Valitut saapuvat metsään, joka alkaa yhtäkkiä liikkua. Metsä onkin todellisuudessa valtava digimon nimeltä Petaldramon. Sora huomaa, että osa Petaldramonin selässä olevista puista on kuihtunut ja syyllisiksi paljastuvat pienet mustat ötökät. Metsässä asuvat Muchomon ja kaksi Puwamonia olivat paenneet alkuperäisestä kodistaan ötököiden takana olevan tuntemattoman digimonin tuhottua niiden alkuperäisen kotimetsän. Hikarin pyynnöstä Valitut lupaavat auttaa Petaldramonia. Illalla, kun mustat ötökät ilmestyvät jälleen, Valitut käyvät taisteluun. Ötököiden lähettäjäksi paljastuu Entmon. Entmon vangitsee itsensä ja Petaldramonin suuren mustan kuplan sisään, Hikarin, Tailmonin, Muchomonin, Puwamonit ja Komondomonin jäädessä myös sisään. Hikari ei kestä katsoa Petaldramonin kärsimystä, jolloin Tailmon superkehittyy jälleen Angewomoniksi ja parantaa Petaldramonin haavat. Tämän jälkeen Petaldramon uhraa itsensä tuhotakseen Entmonin, mutta samalla ympäröivälle alueelle alkaa kasvaa uusi metsä.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Burgamon

45 Activate, MetalGarurumon (jap. 起動 メタルガルルモン) 2021-4-2525. huhtikuuta 2021
Valitut saapuvat valtavalle kilparadalle, jossa asuu Machmon. Yamato ja Garurumon haluavat kilpailla sitä vastaan. Kun Garurumon alkaa päästä voitolle, Machmon alkaa turvautua epärehellisiin keinoihin. Tailmon tunnistaa paikan Digimaailman Grand Prix -radaksi, jossa digimonit saivat jopa tappaa toisiaan voittaakseen. Machmonissa esiintyy violetteja kipinöitä ja esiin tulee myös kaksi violettia jalkaa. Machmon haavoittaa Garurumonia, joka palautuu takaisin Gabumoniksi. Machmon katuu tekojaan, mutta ei myöskään halua hävitä. Yamato aistii, ettei Machmon ole oma itsensä ja aikoo kilpailla uudestaan saadakseen selville mistä on kysymys. Uusintakilpailun aikana Koushiro saa selville, että Mega-tason loisdigimon nimeltä Parasimon piti Machamonia vallassaan. Machmon väittää antaneensa Parasimonin tehdä niin, koska halusi mieluummin kisata siihen asti, kunnes hän ja Parasimon molemmat tuhoutuisivat. Muuten Parasimon vain etsisi itselleen uuden uhrin. Yamato ja WereGarurumon päättävät kilpailemisen sijaan taistella. Yamato ja WereGarurumon kieltäytyvät jättämästä Machmonia pulaan, koska pitävät Machmonia ystävänä. Yamato saa WereGarurumonin aidosti äärikehittymään MetalGarurumoniksi. MetalGarurumon irrottaa Parasimonin Machmonista ja tuhoaa sen. Yamato ja Gabumon myös estävät Machmonia tuhoamasta itseään ja päättävät kisata jalan maaliin asti tämän kanssa.

Jakson Digimon-sanakirjassa: MetalGarurumon

46 The Sword of Hope (jap. 希望の聖剣) 2021-5-22. toukokuuta 2021
Yksi Sephirothmonin kuulista (numero 6) ilmoittaa Vademoneille löytäneensä Valitut ja saa käskyn siepata heidät, jotta heidän dataansa voidaan lähettää Millenniummonille. Sephirothmon sieppaa Taichin, Yamaton, Koushiron, Takerun, Agumonin, Gabumonin, Tentomonin ja Patamonin. Sisällä Sephirothmon yrittää tuhota lapset pakottamalla nämä taistelmaan aiemmin tuhoamiensa vihollisten kopioita vastaan. Devimon, joka hyökkää Takerun ja Angemonin kimppuun, on erilainen kuin muiden vihollisten kopiot. Devimonin henki oli ollut elossa koko ajan, sillä hän oli todellisuudessa Angemonin pimeä puoli, joka oli irtaantunut erilliseksi digimoniksi silloin, kun Angemon oli ollut pimeyden miasman vankina. Hän oli saanut Sephirothmonin avulla uuden kehon ja väittää, ettei voi tuhoutua täysin niin kauan kuin Angemon itse elää. Angemon melkein korruptoituu uudelleen, mutta Takeru kieltäytyy pakenemasta tai uskomasta, että Angemon voisi ikinä hävitä Devimonille. Angemon palautuu entiselleen, tuhoaa Devimonin uuden ruumiin, yhdistää hänet takaisin itseensä ja superkehittyy HolyAngemoniksi vapauttaakseen itsensä ja muut Sephirothmonin vangit sekä tuhotakseen kuulan numero 6. Muut Sephirothmonin kuulat luovat Valittujen huomaamatta kuulan numero 6 uudelleen, ja Vademonit tajuavat, että heidän on oltava varoivaisempia Valittujen kohtaamisessa. HolyAngemon kuulee sisällään Devimonin äänen, joka odottaa HolyAngemonin todistavan, että toivo on yhtä tuhoutumaton kuin epätoivo.

Jakson Digimon-sanakirjassa: HolyAngemon

47 The Villains of the Wastelands (jap. 荒野の悪党たち) 2021-5-99. toukokuuta 2021
Yöllä Jou ja Gomamon olivat lähteneet, Taichin ja Agumonin lähtiessä etsimään heitä. He tapaavat Nohemonin, joka kertoi Joun ja Gomamonin olevan viety eri suuntiin. Agumonin lähtiessä etsimään Gomamonia, Nohemon lähtee Taichin mukaan etsimään Jouta. Nohemon myös selittää, että lähettyvillä elävät digimonit haluavat tietoverkosta Digimaailmaan tulleen vesialtaan itselleen, koska se oli aavikon ainut veden lähde. Millenniummon oli aikoinaan mustilla salamoilla muuttanut kaivon vesialtaaksi ja tuhonnut sitä ympäröivän alueen autiomaaksi. Kaksi eri Goburimonon-heimoa ja niitä johtaneet digimonit, Tyrannomonilla ratsastava Gaossmon sekä Atamadekachimonilla rastastava Minidekachimon, halusivat vesialtaan veden yksin itselleen. Peläten, että Gaossmonin ja Minidekachimonin heimot vain tuhoaisivat toisensa, Taichi, Greymon, Jou ja Ikkakumon yrittävät pysäyttää heidät. Taichin avulla Nohemon pysäyttää Gaossmonin ja Minidekachimonin. Nohemon ja Taichi antavat Tyrannomonin ja Atamadekachimonin elää, jos nämä lakkaavat kuuntelemasta Gaossmonia ja Minidekachimonia.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Gerbemon

48 The Attack of Machinedramon (jap. ムゲンドラモンの襲撃, The Attack of Mugendramon) 2021-5-1616. toukokuuta 2021
Valitut saavat viestin Leomonilta ja Lopmonilta, jotka kommunikoivat ElDoradimonin uudelleenkasvaneen todellisen linnan kommunikaatiolaitteilla. He olivat keränneet useimmat Valittujen kanssa ystävystyneet digimonit turvaan ElDoradimonin selkään. Yhteys kuitenkin katkeaa heti, kun Valitut huomaavat päässeensä perille Sinetöidyille maille, joiden yläpuolelle Pilvimanner oli ilmestynyt. Valitut saavat seuraavaksi viestin Vademoneilta, jotka kertovat Millenniummonin henkiinheräämisprosessin olevan viimeisessä vaiheessaan. He lähettävät Valittujen kimppuun Mugendramonin, joka oli rakennettu Sephirothmonin keräämän datan avulla, tärkeinpänä itse kumppanidigimonien data. Jokainen Valittujen hyökkäys vain antaa Mugendramonille lisää dataa, jonka se ampuu kohti Pilvimannerta. Edes WarGreymon ja MetalGarurumon eivät näytä pärjäävän Mugendramonille. Angewomon käyttää energiansa antaakseen lisää voimia WarGreymonille. Taichi käskee Yamatoa johtamaan muut jatkamaan matkaa, ja jää itse taistelemaan Mugendramonia vastaan. WarGreymon onnistuu tuhoamaan Mugendramonin, mutta Vademonit pakottavat Mugendramonin jäänteet käynnistymään uudelleen ja ylilataustilassa lähettämään Taichin sekä WarGreymonin kohti Pilvimannerta.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Petaldramon

49 The God of Evil Descends, Millenniummon (jap. 邪神降臨ミレニアモン, The God of Evil Descends, Millenniumon) 2021-5-2323. toukokuuta 2021
Valitut eivät saa Digivicellaan yhteyttä Taichiin, eivätkä tiedä onko hän yhä elossa vai ei. FAGA, Sephirothmon ja Vademonit nousevat esiin Sinetöityjen maiden järvestä, minkä jälkeen Mugendramonin data sekä Pilvimantereen pimeyden miasma muuttuvat mustia salamoita lyöviksi pilviksi ja kehittävät Sephirothmonin Chimairamoniksi. Yamato, Sora ja Koushiro päättävät MetalGarurumonin, Garudamonin ja AtlurKabuterimonin kanssa käydä taisteluun. Mutta palanen Chimairamonista irtoaa ja muuttuu Griffomoniksi, joka hyökkää MetalGarurumonin kimppuun. Garudamon ja AtlurKabuterimon yrittävät taistella Vademoneja vastaan. Hikari on surun murtama, mutta Mimi lohduttaa Hikaria ja ilmaisee uskonsa, etteivät Taichi ja WarGreymon ole kuolleet. Yamato, Sora ja Koushiro motivoituvat Mimin puheesta myös, minkä jälkeen MetalGarurumon onnistuu tuhoamaan Griffomonin. Mutta Valitut eivät kuitenkaan onnistu tuhoamaan FAGA:a tai MoonMillenniummonia, joka yhdistää Chimairamonin itseensä tullakseen taas Millenniummoniksi. Vademon antavat itsensä tuhoutua yhdistymisestä syntyneessä räjähdyksessä, ja Millenniummon käynnistää hyökkäyksen, joka imee sisäänsä sekä Valitut että kumppanidigimonit. Mutta juuri ennen sitä he ehtivät nähdä Taichin ja WarGreymonin, jotka paljastavat olevansa yhä elossa.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Nohemon

50 The End, the Ultimate Celestial Battle (jap. 終結 究極の聖戦, The End, the Ultimate Holy Battle) 2021-5-3030. toukokuuta 2021
Taichi ja Agumon olivat selvinneet Mugendramonin törmäyksestä. Pudottuaan takaisin Sinetöidyille maille, Agumon oli äärikehittynyt uudestaan WarGreymoniksi taistellakseen Millenniummonia vastaan. Muut Valitut ja kumppanidigmonit olivat Millenniummonin Time Unlimited -tekniikalla luodun mustan energiakuulan sisältämässä tasku-ulottuvuudessa. He eivät kuitenkaan ole luopuneet toivostaan, koska tietävät Taichin ja WarGreymonin elävän. Millenniummonin valtava koko ja nopeus ovat kuitenkin liikaa WarGreymonille ja taistelu aiheuttaa tulivuorenpurkauksia eri puolella Digimaailmaa. Lisäksi Millenniummon yrittää romahduttaa luomansa tasku-ulottuvuuden, mutta WarGreymon estää sen ja kaikkien kahdeksan Valitun sisäinen toivo ja valo äärikehittävät HolyAngemonin ja Angewomonin vaihtoehtoisiin Mega-muotoihin kahdeksi kolossaaliseksi lohikäärmedigimoniksi: Goddramoniksi ja Holydramoniksi. Goddramon ja Holydramon taistelevat Millenniummonia vastaan ja tuhoavat hänet. Mutta Millenniummonin henki kehittyy vieläkin voimakkaammaksi ZeedMillenniummoniksi, joka alkaa voimillaan tuoda Digimaailmaan maailmanloppua. Digimaailma sekä Valittujen kanssa ystävystyneet digimonit lähettävät omaa sisäistä toivoaan ja valoaan Valituille, mikä antaa WarGreymonin Gaia Force -hyökkäykseen lisää voimaa. Goddramon ja Holydramon tehostavat Gaia Forcea vielä entisestään, minkä jälkeen se tuhoaa ZeedMillenniummonin.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Goddramon

51 The Mystery Hidden Within the Crests (jap. 紋章に隠された謎) 2021-6-66. kesäkuuta 2021
Gerbemon ottaa yhteyttä Valittuihin ja kehottaa näitä tulemaan hänen ja Serachmonin luokse Tiedon puulle, jonne on kerätty kaikki Digimaailmaa koskeva tieto. Siellä hän esittelee Valituille Wisemonin, tiedon etsijän. Puun luona monet muut digimonit ovat myös etsimässä tietoa. Eräässä huoneessa leijuu kahdeksan kivilaattaa, joissa olivat Tunnusten symbolit. Wisemonin mukaan Tunnukset ovat olleet olemassa jo Digimaailman alusta asti ja niitä tarvitaan pelastamaan Digimaailma Suurelta katastrofilta. Sen takana oli sama tuntematon synkkä olento, joka oli myös Algomonien, Eyesmonin, Zurumonien, Devimonin ja Millenniummonin toiminnan takana. Soundbirdmonit olivat yhä aktiivisia Digimaailmassa Devimonin toimista huolimatta ja pudottivat Burpmonin puuhun syömään tutkimusdataa. Burpmon syö myös Valittujen kumppanidigimonien hyökkäykset. Koushiron ehdotuksesta he houkuttelevat Burpmonin syömään jätedataa, jolloin Burpmon syö liikaa ja räjähtää. Koushiro päättää jäädä puulle tutkimaan dataa ja auttamaan Burpmonin aiheuttamien vahinkojen korjaamisessa. Muut Valitut päättävät hajaantua ja seurata Digiviceihinsa ilmestyvien kompassien suuntaa löytääkseen omien Tunnustensa merkitykset, Taichin Digivicen kompassineulan vain pyöriessä paikallaan. Patamon ja Tailmon eivät voineet taistella, koska Goddramoniksi ja Holydramoniksi kehittyminen oli vienyt heidän energiansa. Jou ja Gomamon päättävät viedä nämä toipumaan kuumille lähteille, joilla itse olivat aiemmin.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Holydramon

52 Dance of the Heavens, Phoenixmon (jap. 天舞 ホウオウモン, Dance of the Heavens, Hououmon) 2021-6-1313. kesäkuuta 2021
Taichi, Agumon, Sora ja Piyomon suuntaavat Mechanorimonien kyydissä eräälle tulivuorisaarelle, missä Junkmon ja hänen alaisinaan työskentelevät digimonit pelastavat heidät vaaralliselta pudotukselta. Junkmon selittää, että he yrittävät rakentaa esteitä, joilla pysäyttää laavan mikäli saaren tulivuori purkautuisi. Taichi ja muut tarjoutuvat auttamaan, mutta sitten tapahtuu maanjäristys, jossa osa työmaasta sortuu Piyomonin päälle. Piyomon selviää, mutta huolestunut Sora ei anna Piyomonin enää auttaa työmaalla. Itsensä hyödyttömäksi tunteva Piyomon sanoo itkien Soralle vihaavansa tätä. Myöhemmin tulivuori alkaa purkautua ja Piyomon pelastaa Soran ja Junkmonin. Sora ja Piyomon pyytävät toisiltaan anteeksi ja lähtevät pysäyttämään purkausta. Sukeltaessaan tulivuoreen Garudamonin kanssa, Sora saa Garudamonin äärikehittymään Hououmoniksi. Hououmon nostaa laavan yläilmoihin ja jähmettää sen vlatavaksi pilariksi, sekä parantaa haavoittuneiden haavat. Soran Digivicen kompassi osoittaa kuitenkin yhä tiettyyn suuntaan ja Taichin Digivicen kompassineula vain pyörii, jolloin Taichi ja Agumon päättävät lähteä seuraavaksi Joun, Takerun ja Hikarin luokse.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Hououmon

53 The Geko Hot Springs' Revolt (jap. ゲコ温泉の乱) 2021-6-2020. kesäkuuta 2021
Jou, Takeru ja Hikari ovat saapuneet kuumille lähteille, mutta alue olikin nyt lumen peitossa. Lisäksi Kabukimon ja joukko Gekomoneja sekä Dondokomoneja olivat kuivattaneet lähteet ohjatakseen niiden veden isäntänsä, TonosamaGekomonin, omaan lähteeseen. Jou yrittää päästää TonosamaGekomonin puheille, joka tykästyy Gomamoniin ja haluaa tästä morsiamen. Jou heitetään ulos palatsista ja hän tapaa Nanimonit ja Blossomonin, jotka palelivat ilman kuumia lähteitä. Junkmon, Taichi ja Agumon saapuvat heidän avukseen ja lopulta he päättävät, että palatsiin hyökkäämisen sijaan, he houkuttelevat lähteiden veden takaisin ärsyttääkseen TonosamaGekomonin ulos palatsistaan. Gomamon saa tilaisuuden karata sekä kehittyä ja taistella. Gekomonit yrittävät puolustaa isäntäänsä torjumalla hyökkäykset ääniaalloilla ja TonosamaGekomon itse saa voimansa kuumasta vedestä. Mutta MetalGreymonin hyökkäykset ovat Gekomoneille liikaa ja Zudomon pudottaa lunta lähteeseen heikentääkseen TonosamaGekomonia. Jou vaatii palauttamaan lähteet ennalleen, minkä jälkeen kaikki saavat taas vapaasti taas kylpeä niissä, myös TonosamaGekomon ja hänen palvelijansa itse.

Jakson Digimon-sanakirjassa: TonosamaGekomon

54 The Vagrant War Demon, Rebellimon (jap. さすらいの戦鬼 リベリモン) 2021-6-2727. kesäkuuta 2021
Taichi ja MetalGreymon päätyvät alueelle, jossa Giromonit yrittivät hyökätä Cutemonin kimppuun. Paikalle ilmestyy Rebellimon, joka käy myös taisteluun Giromoneja vastaan. Rebellimon voittaa Giromonit, mutta hyökkää seuraavaksi MetalGreymonin kimppuun, joka torjuu hyökkäyksen ja huomaa Rebellimonin muisttavan Orgemonia. Cutemonin taivuttelemana Rebellimon lopettaa, mutta käskee Cutemonin pysyä kaukana hänestä. Cutemon kertoo Taichille, että Rebellimon oli ennenkin pelastanut hänet lainsuojattomilta Giromoneilta, Boarmoneilta, Tekkamoneilta ja Goburimononeilta, mutta vain etsiäkseen vastustajia. Mutta koska Mega-tason Boltmon oli liian kova vastustaja jopa Rebellimonille, Cutemon pelkäsi Rebellimonin tapattavan itsensä. Rebellimon itse ei muista miksi haluaa taistella, mutta väittää, ettei tarvitse syytä siihen. Taichi ja Greymon auttavat Rebellimonia taistelemaan Boarmoneja vastaan, mutta illalla he saavat vastaansa itse Boltmonin. Rebellimon on lähellä hävitä jälleen, mutta muistaa Cutemonin kiltteyden ja kuinka tämä oli aina parantanut hänen haavansa. Hän päättää pelastaa Cutemonin ja tämän parannusvoimien tehostamana lopulta tuhoaa Boltmonin. Rebellimon lähtee etsimään uusia vastustajia ja antaa Cutemonin tulla mukaansa.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Rebellimon

55 The Digimon School Under Attack (jap. 狙われたデジモン学校) 2021-7-44. heinäkuuta 2021
Mimi ja Palmon ovat seuranneet oman Digivicensa kompassia takaisin Pilvimantereelle ja sieltä takaisin Tanemonien kylään. Kylään oli rakennettu urheilukenttä ja koulu, jonka Jijimon ja Babamon olivat perustaneet. Koulun rehtorina toimiva Babamon pyrkii opettamaan digimoneja kehittymään kauniisiin muotoihin ja osa Tanemoneista oli kehittynyt Lalamoneiksi. Mimi ja Palmon päättävät osallistua myös, mutta Babamonin harjoitukset osoittautuvat hyvin ankariksi ja vaikeiksi. Mimi haluaa antaa periksi, mutta Jijimon taivuttelee hänet muuttamaan mielensä kertomalla oppilaasta joka oli lähtenyt ja syyttänyt Babamonia huonoksi opettajaksi. Seuraavana aamuna Taichi ja Agumon saapuvat ja osallistuvat myös. Mimi alkaa itsekin suoriutua harjoituksista. Mutta sitten kylään hyökkää Mamemoneja, BigMamemoneja ja niiden johtaja BanchoMamemon, joka oli tämä Babamonia vastaan käätynyt entinen oppilas. BanchoMamemon uhkaa tuhota Babamonin, mutta Mimi puolustaa Babamonia ja käyttää hänen opettamiaan taktiikoita BanchoMamemonia vastaan. Sanottuaan, ettei BanchoMamemonilla ole puhtautta, viattomuutta ja kauneutta, mitä muilla Babamonin oppilailla oli, Mimi saa Lilimonin äärikehittymään Rosemoniksi. Rosemon voittaa BanchoMamemonin ja taivuttelee BanchoMamemonin luopumaan vihastaan. Babamon antaa BanchoMamemonin palata oppilaakseen ja Mimi huomaa kompassin neulan muuttuneen Tunnuksensa symboliksi ja saavuttaneensa oman Viattomuuden Tunnuksen todellisen voiman.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Rosemon

56 The Gold Wolf of the Crescent Moon (jap. 三日月の金狼) 2021-7-1111. heinäkuuta 2021
Öisessä metsässä Gabumon on nähnyt unia salaperäisestä soturidigimonista. Hän ja Yamato joutuvat keskelle Storabimonin, Gryzmonin ja Hanumonin taistelua Zanbamonia vastaan. Zanbamon tappaa Gryzmonin ja Hanumonin, mutta Yamato ja Garurumon pelastavat Storabimonin. He pakenevat Mojyamonin johtamaan kylään, jonka asukkaat olivat kotoisin toisista kylistä, jotka Zanbamon oli tuhonnut. Yamato päättää Gabumonin kanssa suojella kylää seuraavana yönä Zanbamonilta. Edes WereGarurumonin tai paikalle saapuneiden Taichin ja MetalGreymonin hyökkäykset eivät tehoa Zanbamoniin. Koushiro saa aamulla selville, että Zanbamon oli aikoinaan kenraali suuressa taistelussa, jossa vastustavaa armeijaa johti kultahaarniskainen soturidigimon. Storabimon opastaa Yamaton ja Garurumonin kohti luolaa, josta Zanbamon oli aikoinaan ollut vangittuna ja jossa soturidigimonin kulunutta miekkaa säilytettiin. Ymmärtääkseen näkemänsä unen merkityksen, WereGarurumon ottaa miekan ja taistelee sillä seuraavana yönä Zanbamonia vastaan. Miekka särkyy ja WereGarurumon haavoittuu, mutta hän ja Yamato yhä käyttävät sen kappaleita. Miekan voima vaikuttaa Yamaton Digiviceen ja saa WereGarurumonin äärikehittymään vaihtoehtoiseen Mega-muotoon CresGarurumoniksi: samaksi soturidigimoniksi, jolle miekka kuului. CresGarurumon tuhoaa Zanbamonin ja seuraavana aamuna Ystävyyden Tunnuksen todellisen voiman saavuttanut Yamato jättää miekan Storabimonille, joka aikoo opetella käyttämään sitä.

Jakson Digimon-sanakirjassa: CresGarurumon

57 Contact from the Catastrophe (jap. 破壊からの連絡) 2021-7-1818. heinäkuuta 2021
Wisemonille työskentelevien Honeybeemonien avulla Taichi ja Agumon ovat matkalla seuraavaan määränpäähänsä. Mutta sitten Algomonit hyökkäävät heidän kimppuunsa. Yksi niistä kehittyy Ultimate-muotoonsa ja loput Champion-muotoihinsa. Algomonit luovat useita kopioita Taichista, uhaten niiden ja oikean Taichin henkeä. Jokainen vale-Taichi räjähtää vapautuesssan. Agumon yrittää kovasti miettiä, mitä oikea Taichi tekisi tässä tilanteessa. Muistessaan Taichin olevan aina optimistinen ja periksiantamaton, Agumon tuhoaa kaikki vale-Taichit ja vapauttaa oikean Taichin. Hän kehittyy WarGreymoniksi asti ja tuhoaa kaikki paitsi Ultimate-tason Algomonin, joka kertoo kyseessä olleen koe Taichin ja Agumonin välisen siteen testaamiseksi. Algomon kieltäytyy paljastamasta luojansa nimeä, mutta varoittaa tämän tekevän seuraavan siirtonsa hyvin pian. Taichi, Koushiro ja Yamato pitävät koetta merkkinä siitä, että heidän vihollisensa piti heitä vakavana uhkana suunnitelmilleen. Koushiro päättää samalla viimeinkin lähteä seuraamaan oman Digivicensa nuolta. Algomon palaa suuren mustan kuulan luokse, jossa heidän luojansa oleskelee.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Wisemon

58 Kari, New Life (jap. ヒカリ 新たな命, Hikari, New Life) 2021-7-2525. heinäkuuta 2021
Takeru, Patamon, Hikari ja Tailmon seuraavat Hikarin Digivicen kompassin neulaa takaisin Petaldramonin jäänteistä syntyneeseen metsään. Tällä kertaa siellä oli paljon digimunia, koska pimeyden voimien väistyminen oli antanut kuolleiden digimonien jälleen muuttua sellaisiksi. Kaikki muut munat näyttivät elon merkkejä, paitsi yksi, joka oli kylmä ja tummunut. Hikari päättää henkilökohtaisesti pitää huolta kyseisestä munasta. Taichin ja Agumonin saavuttua paikalle, Muchomon ja Puwamonit vievät heidät paikkaan, josta muna löytyi. He kohtaavat siellä Soulmoneja, jotka yrittivät estää digimunia koskaan kuoriutumasta. Muiden kerätessä digimunia turvaan Komondomonin sisään, Hikari ja Tailmon jahtaavat Soulmoneja tuhotakseen ne. Soulmoneja on kuitenkin liian monta ja lisäksi metsään ilmestyy Soulmonien isäntä SkullBaluchimon. SkullBaluchimon torjuu kaikki Angewomonin hyökkäykset ja tuhoaa suuren osan metsästä sekä saastuttaa digimunat. Hikarin halu yhä suojella metsää ja digimunia saa hänen huolehtimansa digimunan lopulta kuoriutumaan Nyokimoniksi. Hikari saavuttaa Valon Tunnuksen todellisen voiman ja Angewomonin sisältä ilmestyy Ophanimonin aura, joka puhdistaa saastuneet digimunat sekä tuhoaa Soulmonit ja SkullBaluchimonin, muuttaen heidät uusiksi digimuniksi.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Digimuna

59 Bolt, HerculesKabuterimon (jap. 電光 ヘラクルカブテリモン, Bolt, HerakleKabuterimon) 2021-8-11. elokuuta 2021
Koushiro ja Tentomon palaavat samaan paikkaan, jossa he aikoinaan taistelivat Kuwagamoneja ja Okuwamonia vastaan. He tapaavat Taichin ja Agumonin, ja kuulevat mystisen äänen kutsuvan Koushiron nimeä. Ääni kuuluu Nanomonille, Soundbirdmonien aivopesemälle konedigimonille, joka uhkasi lähettää GranKuwagamonin tappamaan vangitun Whamonin, jos Koushiro kieltäytyisi hänen haasteestaan. Koushiron pitää selvitä 30 minuutin sisällä luolastosta ja siellä olevista arvoituksista. Ensimmäinen arvoitus menee oikein, kun he aloittavat vasemmanpuoleisesta tunnelista. Mutta kun he vesiesteeseen astumisen sijaan ylittävätkin sen, Taichi joutuu Nanomonin vangiksi. Koushiro selviää tuliesteestä ja löytää myös salaisen tunnelin. Mutta heijastavia kristalleja koskeva vihje menee väärin, jolloin Agumon joutuu myös vangiksi. Koushiro suostuttelee Nanomonin antamaan hänen yrittää viimeistä arvoitusta vielä uudestaan. Hän tajuaa arvoituksen viittaavan kristallien sijasta veteen ja he pääsevät paikkaan, jossa Whamon on vankina. AtlurKabuterimon taistelee GranKuwagamonia vastaan samalla, kun Koushiro keksii, että jokaisella arvoituksella oli salaa toinenkin tarkoitus ja että Nanomonin on piileskeltävä Whamonin vatsassa. Hän saa AtlurKabuterimonin aidosti äärikehittymään HerakleKabuterimoniksi ja huijaa myös Nanomonin ulos manipuloidulla videokuvalla, joka näytti alueen olevan tulessa. HerakleKabuterimon tyrmää GranKuwagamonin, mutta pelastaa Nanomonin, joka vapautuu aivopesusta ja kertoo olevansa Gerbemonin ystävä. Taichi näkee Soundbirdmonit ja tajuaa niiden osuuden tapahtumiin. Lopuksi Koushiro huomaa saavuttaneensa Tietämyksen Tunnuksen todellisen voiman.

Jakson Digimon-sanakirjassa: HerakleKabuterimon

60 Vikemon Ventures the Glaciers (jap. 氷河を征くヴァイクモン) 2021-8-88. elokuuta 2021
Jou, Gomamon, Nanimonit, Gekomonit, Dondokomonit, Blossomon, Kabukimon ja TonosamaGekomon olivat joutuneet lähtemään kuumilta lähteiltä niiden kuivuttua kokonaan. Blimpmonilla matkustavat Mimi ja Palmon löytävät heidät. Mutta myöhemmin he kohtaavat merirosvolaivan, jonka ”shōgunina” toimii Olegmon. Olegmon haluaa ryöstää Blimpmonin kaiken ruuan, Mimin yrittäessä kehottaa Jouta vastustamaan Olegmonia. TonosamaGekomonin pidättelee kanuunankuulia siihen asti, mutta putoaa lopulta Joun ja Gomamonin kanssa Olegmonin laivaan ja jäävät vangeiksi. Paettuaan Jou saa selville, että Olegmon ja hänen miehistönsä ryöstivät ruokaa, koska heidän omalla saastuneella kotisaarella ei ollut enää mitään syötävää. Jou ja Gomamon haastavat Olegmonin kaksintaisteluun. Omien seurueittensa pelastamisen vuoksi kumpikin osapuoli kieltäytyy häviämästä. Joun halu antaa kaikkensa tähän taisteluun saa Zudomon äärikehittymään Vikemoniksi. Vikemon voittaa taistelun ja Olegmon myöntää tappionsa. Jou hyväksyy Olegmonin osaksi seuruettaan ja he saapuvat saarelle, josta Olegmon ja hänen miehistönsä saavat uuden kodin. Jou saavuttaa Luotettavuuden Tunnuksen täyden voiman juuri kun Taichi ja Agumon löytävät tiensä heidän luokseen.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Vikemon

61 A Place to Return To (jap. 帰りたい場所へ) 2021-8-1515. elokuuta 2021
Taichi ja Agumon löytävät tiensä ElDoradimonin luokse. Takeru ja Patamon yrittävät auttaa ElDoradimonia pääsemään vuoren yli oikeaan kotiinsa, mutta oli liian painava. Paikalla oli myös lukuisia digimoneja, joiden kodit Millenniummon oli tuhonnut. Yhä useampi digimoneista alkaa vähitellen auttaa ElDoradimonia, Gravimonin ollessa ainut, joka vain katsoo sivusta tekemättä mitään. Gravimon kysyy Takerulta miksi ElDoradimon voisi enää palata kotiinsa, jos kukaan muukaan ei voinut. Takeru kertoo, että vaikka hänen ja Yamaton vanhemmat olivat pysyvästi eronneet, hän halusi varmistaa, että edes ElDoradimon voisi yhä saada entisen elämänsä takaisin. Takerun ja muiden päättäväisyys saada ElDoradimonin liikkumaan yhä ylemmäs ylämäkeä, kunnes he pääsevät metsäiselle tasanteelle. Maa ei kuitenkaan kestä ElDoradimonin painoa ja sortuu. Vaikuttuneena Takerun toivosta, Gravimon kanavoi voimiaan Takeruun ja HolyAngemoniin, jotka kumoavat painovoiman ElDoradimonin alapuolella. Seraphimonin auran tehostamina he myös antavat ElDoradimonille väliaikaiset siivet ja tämä pääsee lentämään niillä takaisin Pilvimantereelle. Takeru saavuttaa Toivon Tunnuksen täyden voiman, Taichin epäillessä, etteivät Digivicejen kompassien neulat viittaakaan tiettyihin sijainteihin.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Gravimon

62 The Tears of Shakkoumon (jap. シャッコウモンの涙) 2021-8-2222. elokuuta 2021
Taichi ja Agumon saapuvat paikkaan, jossa Sora ja Piyomon auttoivat Junkmonia, Neamonia, Labramoneja, Kyaromoneja, Bearmonia, Pomumoneja ja FunBeemoneja uusien vihannesviljelmien hoitamisessa. Neamonin mukaan aluetta suojeli ennen eräs hyväntahtoinen digimon. Siirtäessään valtavaa kuihtunutta puuta pois uuden pellon tieltä, he tulevat herättäneeksi kyseisen digimonin: Shakkoumonin. Mutta Shakkoumon hyökkääkin heidän kimppuunsa. Pomumonit ja FunBeemonit vievät Taichin ja Soran maanalaisiin raunioihin, mistä he löytävät Shakkoumonit legendasta kertovia kirjoituksia sekä pienen savipatsaan, jota koskettamalla Sora ja Piyomon näkevät näyn kuinka muinaisessa sodassa pimeyden digimoneja vastaan, Puttimonit ja Cupimonit olivat uhranneet itsensä sinetöidäkseen mieleltään ja ruumiiltaan järkkyneen Shakkoumonin maan sisään, kunnes maailma olisi parempi paikka. Shakkoumon hyökkää uudestaan, luullen, että sota jatkui yhä. Sora löytää Rakkauden Tunnuksen täyden voiman ja Hououmon käyttää parantavia voimiaan rauhoittaakseen Shakkoumonin, joka alkaa itkeä nähdessään vielä kerran näkyinä Puttimonit ja Cupimonit. Sora hyvästelee Pomumonit ja muut, koska vaikka hän välitti heistä ja auttoi heitä viljelmien parissa, hän tiesi auttavansa heitä myös, jos auttaa muita Valittuja pysäyttämään Suuren katastrofin.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Shakkoumon

63 The Crest of Courage (jap. 勇気の紋章) 2021-8-2929. elokuuta 2021
Taichi on ollut todistamassa kuinka muut Valitut olivat löytäneet omien Tunnustensa täyden voiman, mutta hän itse ei ollut vielä löytänyt omaansa. Hän ja Sora seuraavat Taichin Digivicen kompassin nuolta linnaan, jonka porttia vartioi Knightmon. Knightmon päästää linnan sisään myös keltaisen linnun hahmoon asettuneen Valkyrimonin, jonka todellinen muoto oli aikoinaan kukistunut sodassa Deathmonia, Millenniummonia ja pimeyden digimoneja vastaan. Valkyrimonin tehtävä oli seurata ja kronikoida soturidigimonien elämää. Taichi kysyy häneltä tietoa Suuresta katastrofista, mutta Valkyrimon lähettääkin hänet paikkaan, jossa Taichin olisi tarkoitus selvitä koitoksesta ilman Agumonin tai kenenkään muun apua. Taichi pelastaa Goburimononien jahtaamaksi joutuneen Botamonin ja suojelee tätä myös Seadramoneilta sekä mustilta Allomoneilta. Botamon saa rohkeutta itse vastustaa hyökkääviä digimonia ja sen ympärille ilmestyy oranssi aura, joka ottaa ensin Koromonin, sitten Agumonin ja lopulta Greymonin muodon ennen kuin se tuhoaa Allomonit. Greymonin auran kadottua, Botamon itsekin katoaa ja Taichi palaa Valkyrimonin luokse. Valkyrimon näyttää Taichille näyn kuinka Seraphimon ja Ophanimon olivat muinaisessa sodassa aikoinaan antaneet WarGreymonille ja MetalGarurumonille kyvyn yhdistyä Omegamoniksi, joka oman päättäväisyytensä ja rohkeutensa sekä sodassa kaatuneiden soturidigimonien sielujen vahvistamalla voimalla auttoi näitä kahta pyhää digimonia voittamaan Millenniummonin. Valittujen oma sisäinen päättäväisyys ja rohkeus sekä pelastusta toivovien ihmisten ja digimonien rukoukset olivat myös aikoinaan sallineet Omegamonin ilmestymisen taisteluissa Algomoneja ja Nidhoggmonia vastaan. Valkyrimonin mukaan Omegamon olisi avain myös Suuren katastrofin pysäyttämiseen. Myöhemmin paljastuu, että Valkyrimonin kohtaaminen oli ollut pelkkä Taichin yksin kokema näky. Taichi oli kuitenkin vihdoin löytänyt Rohkeuden Tunnuksen todellisen voiman.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Botamon

64 The Angels' Determination (jap. 天使たちの決意) 2021-9-55. syyskuuta 2021
Takeru ja Patamon näkevät unta, jossa Devimon varoittaa heitä, että Suuri katastrofi käynnistyisi vihdoinkin. Kerrottuaan unesta Hikarille ja Tailmonille, he suuntaavat muiden Valittujen tavoin kohti Tiedon puuta. Heidän saapuessa, Soundbirdmonit olivat hyökkänneet puulle, aivopesseet Mechanorimoneja ja luoneet myös jätedatasta Rockmonin auttamaan heitä. Yhtäkkiä Soundbirdmonit perääntyvät ja yhdistyvät Deathmoniksi, pimeyden digimonien kuninkaaksi, joka oli muinoin pyrki kutsumaan Suuren katastrofin tuojan Digimaailmaan aloittamalla sodan valon digimoneja vastaan. Deathmon yritti tuhota Tunnusten symboleilla varustetut kivilaatat, kun taas loput Soundbirdmonit lähettivät ääniaaltoja eri puolilla Digimaailmaa merkkinä Suuren katastrofin tulosta Digimaailmaan. Tunnustensa täydessä voimalla Valitut puolustavat onnistuneesti kivilaattoja ja lisäksi HolyAngemon ja Angewomon äärikehittyvät todellisiin Mega-muotoihinsa: Seraphimoniksi ja Ophanimoniksi. Seraphimon ja Ophanimon tuhoavat Deathmonin, jonka tuhoutuminen aiheuttaa myös kaikkien Soundbirdmonien tuhoutumisen. Deathmon ehtii kuitenkin ennen kuolemaansa sanoa tekojensa ja Soundbirdmonien lähettämän äänen olevan olevan vain ensimmäinen valistus Suuren katastrofin tulemisesta, jonka päättymisen johdosta katastrofin tuoja, Negamon, vapautuu mustan kuulan sisältä tietoverkosta. Tunnuksia esittävät kivilaatat katoavat, minkä lisäksi taivaalle ilmestyy valkoiseen tyhjyyteen vievä ulottuvuusrepeämä.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Seraphimon

65 The Great Catastrophe, Negamon (jap. 巨大な破滅ネガーモン) 2021-9-1212. syyskuuta 2021
Lisää ulottuvuusrepeämiä ilmestyy eri puolille Digimaailmaa ja niiden kautta Negamonin mustasta kuulasta ilmestyvät lonkerot hyökkäävät ja yrittävät tuhota Valitut. Tunnusten voima suojelee lapsia kivulta, mutta lonkerot kiskovat heidät tyhjyyteen, jättäen kumppanidigimonit Digimaailmaan. Algomonien johtaja selittää Valituille, että Digimaailman kehittyminen vaatii sekä selviytymisen voiman että tuhoavan voiman olemassaoloa, Tunnusten edustaessa selviytymisen voimaa ja Negamonin edustaessa tuhoavaa voimaa. Muinaisen sodan jälkeen kumpikin voima yli yrittänyt sen jälkeen pyytää ihmisten potentiaalia avukseen. Tunnukset olivat kutsuneet kahdeksan Valittua taistelemaan kuuden soturidigimonin ja kahden pyhän digimonin rinnalla, kun taas Algomonit, Eyesmon ja Zurumonit olivat keränneet ihmisten tietoverkosta dataa, joka tuotti kaaoksen ja pelon täyttämää negatiivistä energiaa Negamonin, Devimonin, Vademonien ja Millenniummonin käytettäväksi. Mutta kyseinen energia oli nyt muuttanut Negamonia niin, että se halusi tuhota Digimaailman vain oman nälkänsä tyydyttämiseksi. Wisemon, Gerbemon ja Searchmon yrittävät lähettää kumppanidigimonit valkoiseen tyhjyyten Valittujen avuksi. Champion-tason Algomonit hyökkäävät ja yrittävät estää sen, mutta Komondomon pelastaa heidät. Algomonien johtaja kehittyy Mega-muotoonsa ja yrittää tuhota Valitut. Kumppanidigimonit kehittyvät omiin Champion-muotoihinsa tuhotakseen Champion-tason Algomonit, ja sen jälkeen Mega-muotoihinsa tuhotakseen myös Mega-tason Algomonin. Mutta sitten Negamon alkaa avata ulottuvuusrepeämiä myös oikeaan maailmaan.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Ophanimon

66 The Last Miracle, The Last Power (jap. 最後の奇跡 最後の力) 2021-9-1919. syyskuuta 2021
Negamonin muuttuessa jättikokoiseen kehoon, Hououmon, HerakleKabuterimon, Rosemon ja Vikemon katkaisevat mustasta kuulasta tulevia lonkeroita estääkseen valkoisen tyhjyyden laajenemisen. WarGreymon ja MetalGarurumon tuhoavat Negamonin kehon, mutta sen todellinen olemus on yhä elossa kuulan sisällä ja yhdistyy kuulan kanssa kehittyäkseen vielä eteenpäin Abbadomoniksi. Abbadomon nielaisee Soran, Hououmonin, Koushiron, HerakleKabuterimonin, Mimin, Rosemonin, Joun ja Vikemonin, muuttaen heidät aineettomaksi dataksi. Taichi, WarGreymon, Yamato ja MetalGarurumon jatkavat taistelua, mutta Abbadomon kestää hyökkäykset ja melkein tuhoaa heidät. Abbadomonin lonkerot myös nielaisevat Takerun, Seraphimonin, Hikarin ja Ophanimonin. Useat lapset eri puolilla oikeaa maailmaa näkevät taistelun, jolloin sekä ihmisten sisäinen toivo ja valo virtaavat tietoverkkoon datan muodossa. Sora, Piyomon, Koushiro, Tentomon, Mimi, Palmon, Jou ja Gomamon saavat fyysiset olomuotonsa takaisin ja lähettävät molemmista maailmoista tulevan toivon valon tyhjyyteen muille Valituille. Devimonin ja SkullKnightmonin varjot vapauttavat Takerun, Seraphimonin, Hikarin ja Ophanimonin Abbadomonin lonkeroista, ja katoavat lopullisesti, tunnustettuaan toivon ja valon mahdin. Seraphimon ja Ophanimon lähettävät toivon ja valon eteenpäin Taichille ja Yamatolle, jotka saavat WarGreymonin ja MetalGarurumonin jälleen yhdistymään Omegamoniksi, joka tekee aukon Abbadomonin kuoreen päästäkseen sisään kohtaamaan Abbadomonin todellisen kehon.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Omegamon

67 The End of the Adventure (jap. 冒険の果て) 2021-9-2626. syyskuuta 2021
Taichi, Yamato ja Omegamon saavuttavat Abbadomonin ytimen ja taistelevat Abbadomonin todellista kehoa, Abbadomon Corea, vastaan. Sora, Hououmon, Koushiro, HerakleKabuterimon, Mimi, Rosemon, Jou ja Vikemon palaavat Takerun, Seraphimonin, Hikarin ja Ophanimonin avuksi taistelemaan Abbadomonin kuorta vastaan, jotta Abbadomon ei voisi keskittää kaikkia voimiaan Omegamonia vastaan. Taistelu jatkuu tasaväkisenä, kunnes Omegamon lävistää Grey Sword -miekalla Abbadomon Coren, joka vastaa tähän alkamalla muuttaa myös Omegamonia tyhjyydeksi. Toisten Valittujen periksiantamattomuus ja kaikkien kahdeksan Tunnuksen voima pelastaa Taichin, Yamaton ja Omegamonin tuhoutumiselta, sekä saaden Omegamonin siirtymään BlitzGreymonin ja CresGarurumonin datasta koostuvaan Alter-S -muotoon. Omegamon Alter-S tuhoaa Abbadomon Coren, jolloin myös Abbadomonin kuori tuhoutuu ja muuttuu digimunaksi. Digivicejen voima palauttaa valkoisen tyhjyyden tuhoamat alueet tietoverkossa ja Digimaailmassa ennalleen, Valdurmonin äänen kiittäessä Valittuja Digimaailman pelastamisesta. Uusia digimoneja syntyy Digimaailmaan, ja Wisemon, Lopmon ja Leomon kertovat eri puolilla Digimaailmaa heille tarinoita Valituista ja oikeasta maailmasta. Sillä välin kumppanidigimonit elävät oikeassa maailmassa yhdessä ihmiskumppaniensa kanssa. Lopuksi Taichi ja Agumon nähdään Digimaailmassa aloittamassa uutta seikkailua.

Jakson Digimon-sanakirjassa: Koromon

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Digimon Calendar" has been released! Digimon.net. Viitattu 5.9.2021. (englanniksi)
  2. Toei Animation: Get ready for a new adventure! Our new series, "Digimon Adventure:" had joined Crunchyroll's Spring 2020 Anime Lineup! Simulcast launches on April 4th! Via @Crunchyroll: https://bit.ly/2R8rq8i Twitter. 3.4.2020. Viitattu 28.8.2020. (englanniksi)
  3. Digimon Adventure:, Healin' Good Precure Delay New Episodes Due to COVID-19 Anime News Network. 19.4.2020. Viitattu 28.8.2020. (englanniksi)
  4. Toei Animation Announces Digimon Adventures: Return to Broadcasting Twitter. Viitattu 28.8.2020. (englanniksi)
  5. Komatsu, Mikikazu: Check Out Preview for Digimon Adventure: Theme Song CD by Takayoshi Tanimoto Crunchyroll. Viitattu 7.12.2020. (englanniksi)
  6. Komatsu, Mikikazu: Takayoshi Tanimoto Belts Out Digimon Adventure: OP Theme Song in Full Music Video Crunchyroll. Viitattu 7.12.2020. (englanniksi)
  7. Komatsu, Mikikazu: Chiai Fujikawa Delivers Her Powerful Voice in Digimon Adventure: ED Song MV Crunchyroll. Arkistoitu 10.1.2021. Viitattu 7.12.2020. (espanjaksi)
  8. Digimon Adventure Debuts New Ending Theme Comicbook.com. Viitattu 7.12.2020. (englanniksi)
  9. Harding, Daryl: Maica_n Performs New Digimon Adventure: Ending Theme 'Mind Game' Crunchyroll. 23.11.2020. Viitattu 7.12.2020. (englanniksi)
  10. Wolpis Carter, Orangestar Perform Digimon Adventure: Anime's New Ending Theme Anime News Network. Viitattu 7.3.2021. (englanniksi)