Luettelo Deloksen meriliiton jäsenistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Deloksen meriliiton alue, verotusalueet (I–V) sekä tärkeimpiä jäseniä peloponnesolaissodan alussa vuonna 431 eaa.

Tämä on luettelo Deloksen meriliiton jäsenistä. Se luettelee Ateenan johtamaan Deloksen meriliittoon 400-luvulla eaa. kuuluneet polikset eli kaupunkivaltiot sekä muut liiton verotusluetteloissa esiintyvät kaupungit. Ateena mukaan lukien yksittäisiä jäseniä tunnetaan 336.

Sarakkeiden selitykset:

  • Kaupungin nimi: Jäsenenä olleen poliksen tai muun kaupungin nimi.
  • Polis?: Oliko jäsenenä ollut kaupunki varsinainen polis eli itsenäinen kreikkalainen kaupunkivaltio. Merkintöjen selityksestä, katso: luettelo antiikin Kreikan poliksista ja muista kaupungeista.
  • Alue antiikin aikana: Antiikin aikainen maakunta, saariryhmä tms.
  • Verotusalue: Vuodesta 422 eaa. Ateenalle rahaveroa eli eräänlaista jäsenmaksua maksaneet kaupungit oli jaettu viiteen verotusalueeseen (foros).
  • Verotusluetteloissa? Esiintyykö kaupunki Ateenan ylläpitämissä liiton verotusluetteloissa (katso: Deloksen meriliiton verotusluettelot).
    • Sarakkeeseen (1) on merkitty ruksi, jos kaupunki esiintyy liiton vero-osuusluetteloissa, eli oli todellisuudessa maksanut rahaveroa Ateenalle ainakin yhtenä vuonna. Sarakkeeseen on merkitty viiva, jos kaupungin nimi ei esiinny luetteloissa suoraan, vaan niissä esiintyy vain koko saaren nimi tarkoittaen kaikkia sen poliksia.
    • Sarakkeeseen (2) on merkitty ruksi, jos kaupunki esiintyy pelkästään liiton veromääräysluetteloissa, eli Ateena ainakin vaati kaupungilta rahaveroa, mutta ei ole tietoa, maksettiinko sitä.
    • Jos kummassakaan sarakkeessa ei ole merkintää, kaupungin tiedetään muuta kautta olleen liiton jäsen.
Kaupungin nimi Polis? Alue antiikin aikana Verotusalue
(foros)
Verotusluetteloissa?
(1) (2)
Abdera Π Traakia I. Traakia (Thrakios) x
Abydos Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Afytis Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Aige Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Aigiale Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) -
Aigina Π Saroniset saaret V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Aineia Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Ainos Π Traakia I. Traakia (Thrakios) x
Aioleion Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Airai Π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Aison π Traakia I. Traakia (Thrakios) x
Akanthos Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Akhilleion Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Akrothooi Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Alinda π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Alopekonnesos π Traakian Khersonesos II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Amos π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Amynandeis π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Amyzon π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Anafe π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Andros Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Antandros Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Antissa Π Aiolis III. Joonia (Iōnikos)
Apollonia Π Pontinen Traakia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Argilos Π Bisaltia I. Traakia (Thrakios) x
Arisbe π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Arkesine Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) -
Arkesseia Π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) x
Arlissos π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Artaiuteikhos π Mysia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Artake Π Mysia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Aspendos Π Pamfylia x
Assera Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Assos π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Astakos π Bithynia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Astypalaia π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) -
Astypalaia π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Astyra Mysia π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Astyra Troika π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Ateena Π Attika
Athenai Diades π Euboia V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Aulai π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Azeia π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Bargasa π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Bargylia π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Belbina Π Saroniset saaret V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Berge π Bisaltia I. Traakia (Thrakios) x
Berytis π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Bisanthe π Propontinen Traakia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Bolbai π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Bormiskos π Mygdonia I. Traakia (Thrakios) x
Brikindera π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) x
Brykus Π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) x
Butheia π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Bysbikos π Propontinen Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Byzantion Π Propontinen Traakia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Daminon Teikhos π Propontinen Traakia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Dardanos Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Dareion π Mysia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Daskyleion π Propontinen Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Delos Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos)
Deris π Traakian Khersonesos II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Diakres apo Khalkideon π Euboia V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Diakrioi π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) x
Diakrioi π Euboia V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Didymon Teikhos π Propontinen Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Dikaia π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Dikaia Π Traakia I. Traakia (Thrakios) x
Dion Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Dion π Euboia V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Dios Hieron π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Drys π Traakia I. Traakia (Thrakios) x
Efesos Π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Elaia π Aiolis III. Joonia (Iōnikos) x
Elaius π Traakian Khersonesos II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Elaiussa π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Eresos Π Aiolis III. Joonia (Iōnikos)
Eretria Π Euboia V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Erineis π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Erodioi π ? x
Erythrai Π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Eteokarpathioi π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) x
Euromos π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Eurymakhitai π ? x
Farbelos π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Faselis Π Lyykia x
Fegontioi π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Fokaia Π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Folegandros π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Galepsos Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Galepsos π Traakia I. Traakia (Thrakios) x
Gargara Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Gentinos π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Gigonos Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Gryneion Π Aiolis III. Joonia (Iōnikos) x
Grynkhai π Euboia V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Haisa Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Halasarna π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) -
Halikarnassos Π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Hamaksitos Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Harpagion π Propontinen Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Hefaistia Π Pohjoisen Egean saaret V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Herakleia Pontike Π Pontos, Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Herakleion Π Makedonia I. Traakia (Thrakios) x
Hiera Lyykia x
Histiaia Π Euboia V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Hybliseis π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Hydaieis π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Hydissos π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Hymisseis π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Ialysos Π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) x
Iasos Π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Idrias π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Idyma π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Idyros Π Pamfylia x
Ikos Π Pohjoiset Sporadit I. Traakia (Thrakios) x
Ilion Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Imbros Π Pohjoisen Egean saaret V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Ios Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Isinda π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Iulis Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) -
Kallatis π Pontinen Traakia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Kallipolis Π Propontinen Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Kalymna Π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) x
Kalynda π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Kamakai π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Kameiros Π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) x
Karbasyanda π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Karene Π Aiolis III. Joonia (Iōnikos) x
Karpathos Π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) x
Karthaia Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) -
Karyanda Π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Karystos Π Euboia V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Kasolaba π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Kasos π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) x
Kaunos Π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Kebren Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Kedreai Π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Kelenderis Π Kilikia x
Keramos π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Kerasus Π Pontos, Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Keria π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Khalke π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) x
Khalkedon Π Propontinen Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Khalketor Π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Khalkis Π Euboia V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Khedrolioi π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Khersonesos π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Khersonesos Π Traakian Khersonesos II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Khios Π Joonia III. Joonia (Iōnikos)
Khios π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Killareis π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Kimmerikon π Pontos, Skyytia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Kimolos π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Kindye π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Kios Π Propontinen Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Kithas π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Klazomenai Π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Kleonai Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Knidos Π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Kodapeis π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Kolofon Π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Kolonai π Propontinen Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Kolonai Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Koressia Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) -
Kos Meropis Π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) -
Kossaia π Traakia I. Traakia (Thrakios) x
Krya π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Kyllandos π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Kyme Π Aiolis III. Joonia (Iōnikos) x
Kyrbissos π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Kystiros Π ? x
Kythera Π Lakonia
Kythnos Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Kyzikos Π Propontinen Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Lamponeia π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Lampsakos Π Propontinen Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Larissa Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Larissa Π Aiolis III. Joonia (Iōnikos) x
Latmos Π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Lebedos Π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Lepsimandos π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Leros π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Limnai π Traakian Khersonesos II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Lindos Π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) x
Madytos Π Traakian Khersonesos II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Marathesion π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Maroneia Π Traakia I. Traakia (Thrakios) x
Medmasos π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Mekyberna Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Melos Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Mende Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Mesembria Π Pontinen Traakia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Methone Π Makedonia I. Traakia (Thrakios) x
Methymna Π Aiolis III. Joonia (Iōnikos)
Metropolis π Propontinen Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Miletos Π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Miletuteikhos π Propontinen Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Milkoros π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Minoa Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) -
Mykonos Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Mylasa Π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Myndos Π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Myrina Π Aiolis III. Joonia (Iōnikos) x
Myrina Π Pohjoisen Egean saaret V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Myrleia π Bithynia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Mytilene Π Aiolis III. Joonia (Iōnikos)
Myus Π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Naksia π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Naksos Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Narisbareis π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Neandreia Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Neapolis π Propontinen Traakia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Neapolis Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Neapolis π Traakia I. Traakia (Thrakios) x
Nikonion Π Pontos, Skyytia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Nisyros Π Eteläiset Sporadit III. Joonia (Iōnikos) x
Notion Π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Nymfaion π Pontos, Skyytia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Ofryneion Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Oiai π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) x
Oine Π Pohjoisen Egean saaret III. Joonia (Iōnikos) x
Olaieis π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Olofyksos Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Olymos π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Olynthos Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Orgame π Pontos, länsirannikko II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Othoros π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Otlenoi π Propontinen Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Paisos Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Palaiperkote π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Panormos Π Pohjoiset Sporadit I. Traakia (Thrakios) -
Parion Π Mysia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Paros Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Parpariotai π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Passanda π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Pedieis π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) x
Peleiatai π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Peparethos Π Pohjoiset Sporadit I. Traakia (Thrakios) -
Perge Π Pamfylia x
Perinthos Π Propontinen Traakia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Perkote Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Pidasa Π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Piloros Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Pistasos π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Pitane Π Aiolis III. Joonia (Iōnikos) x
Pladasa Π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Pleume π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Poieessa Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) -
Polikhna π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Polikhnaioi Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Polikhne π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Polikhnitai π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Pordoselene Π Aiolis III. Joonia (Iōnikos) x
Posideion π Euboia V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Posideion π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Poteidaia Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Prassilos π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Priapos Π Mysia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Priene Π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Prokonnesos Π Propontinen Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Pteleon π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Pygela Π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Pyrnos π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Pyrrha Π Aiolis III. Joonia (Iōnikos)
Pythopolis π Bithynia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Rheneia Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Rhoiteion Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Sale Π Traakia I. Traakia (Thrakios) x
Samos Π Joonia III. Joonia (Iōnikos)
Samothrake Π Pohjoisen Egean saaret I. Traakia (Thrakios) x
Sane Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Saros π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) x
Sarte Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Seleinus Π Pohjoiset Sporadit I. Traakia (Thrakios) -
Selymbria Π Propontinen Traakia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Serifos Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Serme π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Sermylia Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Serreion Teikhos π Propontinen Traakia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Sestos Π Traakian Khersonesos II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Sidusa Π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Sifnos Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Sigeion Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Sikinos Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Sillyon Kilikia x
Siloi π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Singos Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Sinos π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Skabala π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Skapsaioi π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Skepsis Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Skiathos Π Pohjoiset Sporadit I. Traakia (Thrakios) x
Skione Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Skyros Π Pohjoiset Sporadit V. Saaret (Nēsiōtikos)
Smila Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Sombia π Propontinen Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Spartolos Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Stageira Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Stolos Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Strepsa π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Styra π Euboia V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Syangela Π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Syme π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) x
Syros Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Taramptos π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Tarbaneis π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Teikhiussa Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Telandros π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Telemessos Lyykia x
Telos π Eteläiset Sporadit IV. Kaaria (Karikos) x
Tenedos Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Tenos Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Teos Π Joonia III. Joonia (Iōnikos) x
Tereia π Propontinen Vähä-Aasia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Termera π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Thasos Π Pohjoisen Egean saaret I. Traakia (Thrakios) x
Thasthareis π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Thera Π Kykladit V. Saaret (Nēsiōtikos) x
Therambos Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Therma Π Pohjoisen Egean saaret III. Joonia (Iōnikos) x
Thestoros π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Thydonos π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Thyssos Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Tinde π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Tomis π Pontinen Traakia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Torone Π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Trailos π Bisaltia I. Traakia (Thrakios) x
Tripoiai π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Tymnessos Lyykia x
Tyras π Pontos, Skyytia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Tyrodiza π Propontinen Traakia II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Uranion π Kaaria IV. Kaaria (Karikos) x
Zeleia Π Troas II. Hellespontos (Hellēspontios) x
Zereia π Khalkidike I. Traakia (Thrakios) x
Zone Π Traakia I. Traakia (Thrakios) x

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]