Luettelo Buffalo Sabresin pelaajista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Useita Sabresin pelaajia.

Buffalo Sabres on yhdysvaltalainen jääkiekkoseura Buffalosta, New Yorkin osavaltiosta. Sabres pelaa National Hockey Leaguessa, sen koilisessa divisioonassa ja itäisessä konferenssissä. Sabres perustettiin 1970 NHL:än laajentumisen yhteydessä. 29. joulukuuta 2008 35 maalivahtia sekä 335 kenttäpelaaja on pelannut vähintään yhden runkosarjaottelun tai pudotuspeliottelun Sabresissa.

Seitsemän entistä Buffalo Sabresin pelaajaa on valittu Hockey Hall of Fameen: Dick Duff, Grant Fuhr, Clark Gillies, Dale Hawerchuk, Tim Horton, Pat LaFontaine sekä Gilbert Perreault. Dominik Hasek voitti Sabresissa pelatessaan kaksi NHL:n arvokkaimalle pelaajalle myönnettävää Hart Memorial Trophya ja lisäksi kuusi liigan parhaalle maalivahdille annettavaa Vezina Trophya. Tom Barrasso voitti myös Vezinan pelatessaan Buffalossa ja kaudella 1979-1980 Don Edwards ja Bob Sauvé voittivat yhdessä palkinnon Sabresille. Barrasso voitti myös kauden tulokkaalle annettavan Calder Memorial Trophyn pelatessaan Buffalossa. Myös Perreault voitti saman palkinnon Buffalossa.

Merkkien selitykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stanley Cup voittaja, Hockey Hall of Famessa tai pelipaita jäädytetty
Pelaa Sabresissa kaudella 2009–2010

Lyhenteet
Kans. Kansalaisuus
PO Pelatut ottelut
SC Stanley Cup voittaja
HHOF Valittu Hockey Hall of Fameen

Maalivahdit
V Voitot NP Nollapelit
H Häviöt KA Päästettyjen maalien keskiarvo
T Tasapelit T% Torjuntaprosentti
JAH Jatkoaika häviöt    

Kenttäpelaajat
PP Pelipaikka OH Oikea laitahyökkääjä S Syötöt
P Puokustaja KH Keskushyökkääjä P Pisteet
VH Vasen laitahyökkääjä M Maalit R Rangaistusminuutit

* Torjuntaprosentti tuli virallisesti NHL:än tilastoihin kaudeksi 1982-83

Kaudet-sarakkeeseen on merkitty pelaajan ensimmäisen kauden alkuvuosi ja viimeisen kauden loppuvuosi. Esimerkiksi: jos pelaaja pelasi ensimmäisen pelinsä kaudella 2000-2001, taulukossa lukee alkuvuosi 2000, riippumatta siitä, aloittiko hän pelaamisen ennen joulua vai vasta vuoden 2001 puolella.

Tilastot päivitetty kauden 2008-2009 päätyttyä.

Maalivahdit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martin Biron pelasi Sabresissa yhdeksän kautta ennen kuin hänet myytiin Philadelphia Flyersiin vuonna 2007.[1]
Dominik Hašek, kuvassa Detroitin peliasussa, voitti Sabresissa pelatessaan muun muassa seitsemän Vezina Trophya sekä kaksi William M. Jennings Trophya.[2][3]
Nimi Kaudet O V P R KA T% O V P R KA T% Huomiot
Runkosarja Pudotuspelit
Yhdysvallat Tom Barrasso 1983–1989 266 124 17 182 3,28 88,4 12 3 0 9 4,16 86,1
Kanada Martin Biron 1995–1996
1998–2007
300 134 5 71 2,62 90,9
Yhdysvallat John Blue 1995–1996 5 2 0 0 3,53 89,1
Kanada Gary Bromley 1973–1976 63 29 4 4 3,20
Kanada Jacques Cloutier 1981–1983
1984–1989
144 50 7 29 3,70 87,0 4 1 0 0 2,52 90,7
Yhdysvallat Ty Conklin 2006–2007 5 1 0 2 3,43 89,2
Kanada Roger Crozier 1970–1976 202 74 3 24 3,23 9 5 1 2 2,77
Kanada Joe Daley 1970–1971 38 12 1 12 3,70
Kanada Gerry Desjardins 1974–1978 116 66 1 4 2,81 25 11 0 4 3,25
Kanada Tom Draper 1991–1993 37 15 3 4 3,37 89,0 7 3 0 0 2,63 90,5
Kanada Dave Dryden 1970–1974 120 43 2 4 3,06 2 0 0 0 4,50
Kanada Don Edwards 1976–1982 307 156 11 32 3,00 31 13 0 7 3,16
Kanada Darren Eliot 1988–1989 2 0 0 0 6,27 83,7
Kanada Bob Essensa 2001–2002 9 0 0 0 2,91 85,0
Kanada Norm Farr 1972–1975 19 2 0 2 3,49
Kanada Grant Fuhr 1992–1995 64 25 4 26 3,60 88,6 8 3 0 2 3,42 87,5 HHOF-2003
Kanada Paul Harrison 1981–1982 6 2 0 2 3,67 1 0 0 0 2,31
Tšekki Dominik Hašek 1992–2001 491 234 13 104 2,22 92,6 68 37 1 32 2,04 93,0
Kanada Randy Ireland 1978–1979 2 0 0 0 6,00
Kanada Patrick Lalime 2008–2009 24 5 0 0 3,10 90,0
Yhdysvallat David Littman 1990–1992 2 0 0 0 4,38 85,1
Kanada Clint Malarchuk 1988–1992 102 39 6 41 3,40 90,4 5 2 1 2 4,33 85,1
Yhdysvallat Ryan Miller 2002–2010 264 146 5 12 2,66 91,0 34 20 0 4 2,40 91,5
Kanada Phil Myre 1982–1983 5 3 0 2 4,20 86,1 1 0 0 0 7,37
Suomi Mika Noronen 2000–2006 67 22 1 4 2,64 90,2
Kanada Daren Puppa 1985–1993 215 93 14 30 3,47 89,8 11 3 0 0 3,64 89,4
Kanada Dwayne Roloson 1998–2000 32 7 0 4 2,87 90,9 4 1 0 0 4,32 85,1
Kanada Bob Sauvé 1976–1985 246 119 8 20 3,21 23 13 0 2 3,22
Kanada Steve Shields 1995–1998 31 7 0 23 2,91 91,3 10 4 0 9 2,74 92,2
Latvia Pēteris Skudra[4] 2000–2001 1 0 0 0 0,00
Kanada Al Smith 1975–1977 21 9 0 0 3,37
Yhdysvallat Robb Stauber 1994–1995 6 2 0 0 3,79 86,7
Ruotsi Mikael Tellqvist 2008–2009 6 2 0 0 2,35 92,8
Kanada Jocelyn Thibault 2007–2008 12 3 0 0 3,31 86,9
Venäjä Andrei Trefilov 1995–1997 25 8 0 4 3,54 90,2 1 0 0 0 0,00 100,0
Kanada Darcy Wakaluk 1988–1989
1990–1991
22 5 0 2 3,55 86,9 2 0 0 2 3,24 90,9

Kenttäpelaajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maksim Afinogenov teki 73 pistettä ja oli Sabresin paras pistemies kaudella 2005-2006.[5]
Steve Bernier, joka on tässä San Jose Sharksin peliasussa, tuli Sabresiin 2008 samassa kaupassa, kun Brian Campbell myytiin San Joseen.[6]
Brian Campbell valittiin 2007 NHL All-Star otteluun aloittavaksi puolustajaksi.[7]
Tim Connolly tuli Sabresiin Taylor Pyattin kanssa, kun heidät vaihdettiin Michael Pecaan.[8]
Chris Drury teki henkilökohtaisen ennätyksensä, kun hän teki 37 maalia Sabresin paidassa kaudella 2006-2007.[9]
Jochen Hecht on pelannut Sabresissa vuodesta 2002.[10]
Vjatšeslav Kozlov (oikealla), joka on tässä kuvassa Atlanta Thrashersin paidassa, tuli Sabresiin kaupassa, jossa Dominik Hasek myytiin Detroitiin.[11]
Aleksandr Mogilnyi, kuvassa AHL-seura Albany River Ratsin peliasussa, pitää hallussaan Sabresin yhden kauden maaliennätystä: 76 kaudella 1992-93.[12]
Teppo Numminen hankittiin Sabresiin vapaana agenttina pelattuaan kuusitoista kautta Winnipegissä, Phoenixissä sekä Dallasissa.[13]
Wayne Primeau, kuvassa Calgary Flamesin peliasussa, oli osa Sabresin joukkuetta, joka eteni Stanley Cup finaaliin vuonna 1999.[14]
Taylor Pyatt, kuvassa Vancouver Canucksin peliasussa, was acquired by the Sabres along with Tim Connolly in exchange for Michael Peca.[8]
Derek Roy oli yksi kolmesta toisen kierroksen Sabresin varausvalinnoista 2001.[15]
Lindy Ruff, joka pelasi Sabresissa 1979–1989, on toiminut joukkueen valmentajana vuodesta 1997.[16]
Thomas Vanek teki 43 maalia kaudella 2006-2007.[17]
Nimi PP Kaudet O M S P R O M S P R Huomiot
Runkosarja Pudotuspelit
Venäjä Maksim Afinogenov OH 1999–2009 569 134 200 334 440 49 10 13 23 22
Kanada Peter Ambroziak H 1994–1995 12 0 1 1 0
Kanada Ron Anderson OH 1970–1972 111 14 16 30 63
Kanada Shawn Anderson P 1986–1990 113 6 26 32 66 5 0 1 1 4
Ruotsi Mikael Andersson OH 1985–1989 99 4 33 37 18 1 1 0 1 0
Kanada Paul Andrea OH 1970–1971 47 11 21 32 4
Kanada Dave Andreychuk VH 1982–1993
2000–2001
837 368 436 804 596 54 13 22 35 36
Kanada Scott Arniel VH 1986–1990 295 64 74 138 243 16 2 1 3 13
Kanada Mark Astley P 1993–1996 75 4 19 23 92 2 0 0 0 0
Kanada Steve Atkinson OH 1970–1974 255 49 47 96 96 1 0 0 0 0
Kanada Donald Audette OH 1989–1998
2000–2001
421 166 131 297 335 61 15 23 38 36
Kanada Terry Ball P 1970–1972 12 0 1 1 6
Kanada Matthew Barnaby OH 1992–1999 317 47 79 126 1248 27 7 11 18 79
Kanada Stu Barnes KH 1998–2003 310 67 105 172 98 39 14 7 21 10
Kanada Doug Barrie P 1970–1972 102 6 28 34 213
Slovakia Milan Bartovič H 2002–2004 26 2 8 10 18
Kanada Steve Bernier OH 2007–2008 17 3 6 9 2
Kanada James Black P 1993–1994 2 0 0 0 0
Kanada Doug Bodger P 1988–1996 479 54 233 287 506 42 6 18 24 25
Kanada Mike John Boland P 1978–1979 22 1 2 3 29 3 1 0 1 2
Kanada Jason Botterill VH 2002–2004 36 3 5 8 28
Kanada Philippe Boucher P 1992–1995 65 7 16 23 43 7 1 1 2 2
Kanada Bob Boughner P 1995–1998 177 2 11 13 494 25 0 5 5 24
Kanada Eric Boulton VH 2000–2004 172 5 12 17 511
Kanada Ken Breitenbach P 1975–1977
1978–1979
68 1 13 14 49 8 0 1 1 4
Kanada Daniel Brière KH 2002–2007 225 92 138 230 219 34 11 23 34 28
Kanada Brad Brown P 2003–2004 13 0 2 2 12
Kanada Curtis Brown VH 1994–2004 542 109 143 252 288 52 14 11 25 34
Yhdysvallat Greg Brown P 1990–1991
1992–1993
49 1 3 4 41
Kanada Paul Brydges KH 1986–1987 15 2 2 4 6
Kanada Randy Burridge VH 1995–1998 159 39 60 99 50 12 5 1 6 2
Kanada Ron Busniuk KH 1972–1974 6 0 3 3 13
Yhdysvallat Chris Butler P 2008–2009 47 2 4 6 18
Kanada Mike Byers OH 1971–1972 46 9 7 16 12
Kanada Brian Campbell P 1999–2008 391 32 144 176 113 34 3 10 13 26
Kanada Mike Card P 2006–2007 4 0 0 0 0
Yhdysvallat Keith Carney P 1991–1994 51 4 9 13 77 15 0 6 6 6
Kanada Larry Carriere P 1972–1975
1977–1978
207 9 43 52 284 23 0 3 3 40
Yhdysvallat Peter Ciavaglia KH 1991–1993 5 0 0 0 0
Kanada Réal Cloutier H 1983–1985 81 24 36 60 25 2 0 0 0 0
Kanada Rob Conn OH 1995–1996 28 2 5 7 18
Kanada Tim Connolly KH 2001–2003
2005–2010
323 64 149 213 126 24 5 15 20 4
Kanada Bob Corkum KH 1989–1990
1991–1993
2001–2002
106 10 9 19 67 14 2 0 2 6
Kanada Adam Creighton KH 1983–1989 172 40 60 100 196
Kanada Randy Cunneyworth VH 1980–1982
1998–1999
35 4 6 10 49 3 0 0 0 0
Kanada Brian Curran P 1990–1992 20 0 1 1 57
Kanada Paul Cyr H 1982–1988 342 85 111 196 454 18 3 6 9 21
Kanada Mal Davis OH 1982–1986 89 29 22 51 34 7 1 0 1 0
Kanada Jason Dawe OH 1993–1998 290 79 79 158 132 22 4 3 7 18
Kanada Butch Deadmarsh VH 1970–1973 56 2 2 4 39
Kanada Dale DeGray P 1989–1990 6 0 0 0 6
Kanada Andy Delmore P 2003–2004 37 2 5 7 29
Kanada Michel Deziel VH 1974–1975 1 0 0 0 0
Kanada Gord Donnelly P 1991–1994 134 5 11 16 557 6 0 1 1 0
Yhdysvallat Mike Donnelly VH 1987–1990 74 11 16 27 62
Yhdysvallat Chris Drury VH 2003–2007 234 85 104 189 130 34 17 14 31 12
Kanada Rick Dudley VH 1972–1975
1978–1981
279 70 94 164 264 25 7 2 9 69
Kanada Dick Duff VH 1970–1972 61 9 15 24 12 HHOF-2006
Kanada Jean-Pierre Dumont OH 2000–2006 362 102 121 223 218 31 11 10 21 22
Kanada Richie Dunn P 1977–1982
1985–1989
327 27 105 132 235 27 2 14 16 16
Kanada Steve Dykstra P 1985–1988 128 5 23 28 378
Kanada Jeff Eatough OH 1981–1982 1 0 0 0 0
Kanada Matt Ellis KH 2008–2010 45 7 5 12 12
Kanada Brian Engblom P 1985–1986 30 1 4 5 16
Kanada Bob Errey VH 1992–1993 8 1 3 4 4 4 0 1 1 10
Kanada Chris Evans P 1971–1972 61 6 18 24 98
Kanada David Fenyves P 1982–1987 148 2 27 29 87 11 0 0 0 2
Kanada Mark Ferner P 1986–1987
1988–1989
15 0 3 3 11
Kanada Ron Fischer P 1981–1983 18 0 7 7 6
Kanada Rory Fitzpatrick P 2001–2006 157 9 15 24 114 11 0 4 4 16
Kanada Reg Fleming P 1970–1971 78 6 10 16 159
Yhdysvallat Lee Fogolin P 1974–1979
1986–1987
338 8 70 78 432 30 0 6 6 58
Kanada Mike Foligno H 1981–1991 664 247 264 511 1450 39 13 11 24 143
Kanada Lou Franceschetti OH 1990–1992 36 1 7 8 28 6 1 0 1 2
Kanada Michael Funk P 2006–2008 9 0 2 2 0
Kanada Jody Gage OH 1985–1986
1987–1988
1991–1992
18 3 3 6 2
Kanada Garry Galley P 1994–1997 163 15 87 102 193 17 0 9 9 18
Kanada Paul Gardner KH 1985–1986 2 0 0 0 0
Kanada Danny Gare H 1974–1982 503 267 233 500 686 58 23 21 44 147 #18 jäädytetty
Yhdysvallat Paul Gaustad KH 2002–2003
2005–2010
277 40 71 111 332 25 0 5 5 16
Yhdysvallat Nathan Gerbe VH 2008–2010 10 0 1 1 4
Kanada Clark Gillies H 1986–1988 86 15 19 34 132 5 0 1 1 25 HHOF-2002
Yhdysvallat Jere Gillis H 1982–1983 3 0 0 0 0
Kanada Doug Gilmour KH 1999–2001 82 10 45 55 82 18 2 5 7 12
Venäjä Viktor Gordijuk VH 1992–1993
1994–1995
26 3 8 11 0
Kanada John Gould VH 1971–1974
1979–1980
92 14 12 26 13
Kanada Phil Goyette KH 1970–1972 97 18 67 85 20
Kanada Marc-André Gragnani VH 2007–2009 6 0 0 0 6
Kanada Jean-Luc Grand-Pierre P 1998–2000 27 0 1 1 32 4 0 0 0 4
Kanada Chris Gratton KH 1999–2003 244 50 81 131 278 18 6 5 11 18
Kanada Norm Gratton OH 1972–1975 103 15 22 37 30 6 0 1 1 2
Yhdysvallat Mike Grier OH 2003–2006 95 8 24 32 32 18 3 5 8 2
Tšekki Michal Grošek OH 1995–2000 308 62 98 160 299 40 9 11 20 64
Kanada François Guay KH 1989–1990 1 0 0 0 0
Kanada Jocelyn Guevremont P 1974–1979 324 38 130 168 189 40 4 17 21 18
Kanada Richard Hajdu OH 1985–1987 5 0 0 0 4
Kanada Bill Hajt P 1973–1987 854 42 202 244 433 80 2 16 18 70
Kanada Bob Halkidis P 1984–1989 89 2 14 16 315 8 0 0 0 41
Kanada Kevin Haller P 1989–1992 81 7 23 30 95 6 1 4 5 10
Kanada Denis Hamel VH 1999–2003 130 13 9 22 67
Kanada Gilles Hamel OH 1980–1986 365 92 114 206 215 18 2 5 7 8
Kanada Al Hamilton P 1970–1972 145 6 58 64 176
Kanada Dave Hannan VH 1991–1996 249 23 56 79 206 27 4 3 7 28
Kanada Hugh Harris KH 1972–1973 60 12 26 38 17 3 0 0 0 0
Yhdysvallat Mike Hartman VH 1986–1991 225 34 26 60 890 19 0 0 0 104
Kanada Dale Hawerchuk KH 1990–1995 342 110 275 385 204 30 9 25 34 16 HHOF-2001
Kanada Alan Haworth KH 1980–1982 106 37 38 75 64 10 4 5 9 4
Saksa Jochen Hecht KH 2002–2009 398 96 156 252 223 31 6 7 13 18
Slovakia Radoslav Hecl P 2002–2003 14 0 0 0 2
Yhdysvallat Steve Heinze OH 2000–2001 14 5 7 12 8 13 3 4 7 10
Kanada Bob Hess P 1980–1982 33 0 8 8 14 1 1 0 1 0
Kanada Randy Hillier P 1991–1992 28 0 1 1 48
Kanada Larry Hillman P 1971–1973 121 6 35 41 114 6 0 0 0 8
Venäjä Juri Hmyljov VH 1992–1996 254 63 87 150 131 20 7 5 12 20
Kanada Jim Hofford P 1985–1987 17 0 0 0 45
Kanada Benoit Hogue OH 1987–1992 196 45 67 112 275 13 3 1 4 37
Kanada Jason Holland P 1998–2000 12 0 1 1 8 1 0 0 0 0
Yhdysvallat Brian Holzinger KH 1994–2000 352 70 97 167 202 52 11 18 29 61
Kanada Tim Horton P 1972–1974 124 1 22 23 109 6 0 1 1 4 #2 jäädytetty
HHOF-1977
Yhdysvallat Ed Hospodar P 1987–1988 42 0 1 1 98
Kanada Doug Houda P 1994–1996
1999–2000
2002–2003
68 2 5 7 134
Kanada Bill Houlder P 1990–1993 32 4 7 11 18 8 0 2 2 4
Yhdysvallat Phil Housley P 1982–1990 608 178 380 558 386 35 10 17 27 22
Kanada Charlie Huddy P 1994–1997 85 7 9 16 95 3 0 0 0 0
Kanada Brent Hughes VH 1995–1996 76 5 10 15 148
Kanada Pat Hughes H 1985–1986 50 4 9 13 25
Yhdysvallat Mike Hurlbut P 1997–2000 5 0 0 0 4
Kanada Bill Inglis KH 1970–1971 14 0 1 1 4
Kanada Dane Jackson OH 1995–1996 22 5 4 9 41
Kanada Jim Jackson OH 1987–1988 5 2 0 2 0
Yhdysvallat Val James VH 1981–1982 7 0 0 0 16 3 0 0 0 0
Yhdysvallat Doug Janik P 2002–2006 10 0 0 0 21 5 1 0 1 2
Kanada Grant Jennings P 1995–1996 6 0 0 0 28
Yhdysvallat Jeff Jillson P 2003–2006 16 0 3 3 23 4 0 0 0 0
Ruotsi Calle Johansson P 1987–1989 118 6 49 55 70 6 0 1 1 0
Kanada Joe Juneau KH 1998–1999 9 1 1 2 2 20 3 8 11 10
Suomi Timo Jutila P 1984–1985 10 1 5 6 13
Kanada Trent Kaese OH 1988–1989 1 0 0 0 0
Yhdysvallat Patrick Kaleta H 2006–2010 98 7 9 16 151
Venäjä Dmitri Kalinin P 1999–2008 466 34 111 145 289 37 2 7 9 20
Kanada Larry Keenan VH 1970–1972 65 9 20 29 8
Kanada Dean Kennedy P 1989–1991 144 6 20 26 172 8 1 2 3 29
Yhdysvallat Tim Kennedy VH 2008–2009 1 0 0 0 0
Kanada Jerry Korab P 1973–1980
1983–1985
537 67 216 283 870 46 7 14 21 69
Yhdysvallat Jim Korn P 1986–1987 52 4 10 14 158
Tšekki Aleš Kotalík OH 2001–2009 426 114 126 240 267 34 6 9 15 16
Kanada Joe Kowal VH 1976–1978 22 0 5 5 13 2 0 0 0 0
Venäjä Vjatšeslav Kozlov OH 2001–2002 38 9 13 22 16
Kanada Skip Krake KH 1970–1971 74 4 5 9 68
Tšekki Jaroslav Kristek OH 2002–2003 6 0 0 0 4
Saksa Uwe Krupp P 1986–1992 327 25 78 103 386 23 1 2 3 29
Kanada Paul Kruse VH 1997–2000 66 4 1 5 206 11 1 0 1 8
Yhdysvallat Tom Kurvers P 1986–1987 55 6 17 23 22
Kanada François Lacombe P 1970–1971 1 0 1 1 2
Kanada Normand Lacombe OH 1984–1987 94 12 18 30 46
Yhdysvallat Pat LaFontaine KH 1991–1997 268 158 227 385 207 19 12 15 27 6 #16 jäädytetty
HHOF-2003
Kanada Jean-Guy Lagace P 1970–1971 3 0 0 0 2
Kanada Yvon Lambert VH 1981–1982 77 25 39 64 38 4 3 0 3 2
Kanada Chris Langevin H 1983–1984
1985–1986
22 3 1 4 22
Yhdysvallat Reed Larson P 1989–1990 1 0 0 0 0
Kanada Danny Lawson OH 1971–1972 78 10 6 16 15
Kanada Grant Ledyard P 1988–1993 240 18 71 89 181 19 4 5 9 20
Kanada Real Lemieux OH 1973–1974 11 1 1 2 4
Kanada Don Lever H 1985–1987 39 10 3 13 10
Kanada Darcy Loewen VH 1989–1992 12 0 0 0 14
Kanada Bob Logan H 1986–1988 38 10 5 15 0
Kanada Jim Lorentz KH 1971–1978 485 134 197 331 126 37 11 9 20 22
Kanada Don Luce KH 1971–1981 766 216 311 527 304 62 17 19 36 46
Tšekkoslovakia Jan Ludvig H 1987–1989 26 1 8 9 104
Kanada Steve Ludzik H 1989–1990 11 0 1 1 6
Suomi Toni Lydman P 2005–2010 304 10 75 85 281 34 3 6 9 32
Kanada Clarke MacArthur VH 2006–2010 127 28 25 53 80
Kanada Doug MacDonald KH 1992–1995 11 1 0 1 2
Kanada Kevin Maguire H 1987–1990 167 18 25 43 518 10 0 0 0 86
Kanada Adam Mair OH 2002–2010 429 29 62 92 628 19 1 4 5 10
Kanada Dave Maloney P 1984–1985 52 1 21 22 41 1 0 0 0 0
Kanada Mark Mancari OH 2006–2007
2008–2009
10 1 2 3 6
Kanada Don Marshall KH 1970–1971 62 20 29 49 6
Kanada Rick Martin H 1971–1981 681 382 313 695 475 62 24 29 53 74 #7 jäädytetty
Kanada Terry Martin H 1975–1979 148 20 22 42 50 11 2 2 4 10
Kanada Brad May VH 1991–1998 425 67 89 156 1323 36 3 8 11 59
Kanada Gary McAdam H 1975–1979
1982–1983
227 40 45 85 76 15 3 2 5 7
Yhdysvallat Rob McClanahan H 1979–1981 66 5 17 22 38 15 0 2 2 17
Kanada Dale McCourt H 1981–1984 119 41 57 98 22 14 5 5 10 4
Kanada Brian McDonald KH 1970–1971 12 0 0 0 29
Kanada Paul McIntosh P 1974–1976 48 0 2 2 66 2 0 0 0 7
Kanada Ray McKay P 1971–1973 40 0 3 3 18
Kanada Jay McKee P 1995–2006 582 17 81 98 470 51 3 6 9 60
Kanada Tony McKegney H 1978–1983 363 127 141 268 117 38 11 9 20 10
Kanada Sean McKenna H 1981–1986 237 56 53 109 120 8 1 1 2 2
Kanada Dave McLlwain KH 1991–1992 5 0 0 0 2
Kanada Mike McMahon, Jr. P 1970–1971 12 0 0 0 4
Kanada Sean McMorrow OH 2002–2003 1 0 0 0 0
Yhdysvallat Peter McNab H 1973–1976 154 49 59 108 26 25 2 6 8 4
Kanada Bryan McSheffrey H 1974–1975 3 0 0 0 0
Yhdysvallat Donald McSween P 1987–1988
1989–1990
9 0 1 1 12
Kanada Gerry Meehan VH 1970–1975 306 94 114 208 60 6 0 1 1 0
Kanada Dean Melanson P 1994–1995 5 0 0 0 4
Kanada Scott Metcalfet KH 1987–1990 17 1 2 3 18
Kanada Larry Mickey OH 1971–1975 117 20 14 34 57 6 1 0 1 5
Kanada Brad Miller P 1988–1992 63 1 4 5 265
Kanada Norm Milley OH 2001–2004 15 0 3 3 8
Venäjä Aleksandr Mogilnyi OH 1989–1995 381 211 233 444 203 31 14 16 30 18
Kanada Mike Moller OH 1980–1985 127 13 27 40 41 3 0 1 1 0
Kanada Randy Moller P 1991–1994 126 5 20 25 296 14 0 2 2 16
Kanada Mitch Molloy VH 1989–1990 2 0 0 0 10
Kanada Bob Mongrain KH 1979–1982
1983–1985
70 11 11 22 12 11 1 2 3 4
Kanada Barrie Moore VH 1995–1997 34 2 6 8 18
Kanada Dominic Moore KH 2008–2009 18 1 3 4 23
Tšekki David Moravec OH 1999–2000 1 0 0 0 0
Kanada Craig Muni P 1993–1996 160 2 18 20 167 12 0 1 1 6
Kanada Hap Myers P 1970–1971 13 0 0 0 6
Suomi Mikko Mäkelä VH 1990–1991 60 15 7 22 25
Kanada Mark Napier OH 1986–1989 128 26 30 56 41 9 1 3 4 0
Kanada Rumun Ndur P 1996–1999 11 0 0 0 20
Kanada Scott Nichol KH 1995–1996
1997–1998
5 0 0 0 14
Yhdysvallat Joe Noris KH 1973–1974 18 0 0 0 2
Tšekki Jiří Novotný KH 2005–2007 64 8 8 16 26 4 0 0 0 0
Suomi Teppo Numminen P 2005–2009 212 6 80 86 90 28 1 5 6 8
Kanada Kevin O'Shea H 1970–1972 93 10 13 23 52
Kanada Gaetano Orlando H 1984–1987 98 18 26 44 51 5 0 4 4 14
Kanada Nathan Paetsch P 2005–2010 146 6 34 40 102 1 0 0 0 0
Kanada Wilf Paiement OH 1986–1987 56 20 17 37 108
Kanada Daniel Paille VH 2005–2010 193 35 41 76 54 1 0 0 0 0
Yhdysvallat Jeff Parker OH 1986–1990 137 16 19 35 161 5 0 0 0 26
Kanada Greg Paslawski OH 1990–1991 12 2 1 3 4
Kanada James Patrick P 1998–2004 345 23 51 74 104 38 1 4 5 16
Kanada Steve Patrick H 1980–1985 152 21 34 55 125 8 0 1 1 6
Kanada Colin Patterson H 1991–1993 88 8 10 18 52 13 1 1 2 2
Kanada Scott Pearson VH 1994–1996 41 6 1 7 87 5 0 0 0 4
Kanada Michael Peca KH 1995–2000 363 96 121 217 352 49 8 13 21 38
Kanada Gilbert Perreault KH 1970–1987 1191 512 814 1326 500 90 33 70 103 44 #11 jäädytetty
HHOF-1990
Kanada Brian Perry VH 1970–1971 1 0 0 0 0
Kanada Andrew Peters VH 2003–2009 200 4 3 7 557
Kanada Brent Peterson OH 1981–1985 265 43 63 106 180 22 2 3 5 50
Venäjä Sergei Petrenko VH 1993–1994 14 0 4 4 0
Kanada Domenic Pittis KH 1998–2000
2003–2004
14 1 0 1 12
Yhdysvallat Derek Plante KH 1993–1999 395 91 145 236 126 30 5 9 14 14
Kanada Larry Playfair P 1978–1986
1988–1990
577 24 76 100 1392 40 0 6 6 97
Yhdysvallat Jason Pominville OH 2003–2010 304 99 145 244 90 34 9 11 20 8
Kanada Nolan Pratt P 2007–2008 55 1 6 7 30
Yhdysvallat Tracy Pratt P 1970–1974 210 2 39 41 399 6 0 0 0 6
Yhdysvallat Wayne Presley OH 1991–1995 202 48 32 80 297 27 9 5 14 42
Kanada Ken Priestlay KH 1986–1990 117 25 25 50 59 14 0 0 0 21
Kanada Wayne Primeau KH 1994–2000 225 19 25 44 227 42 4 7 11 18
Kanada Taylor Pyatt VH 2001–2006 230 38 42 80 131 14 0 5 5 10
Kanada Craig Ramsay H 1971–1985 1070 252 420 672 201 89 17 31 48 27
Yhdysvallat Mike Ramsey P 1979–1993 911 73 256 329 924 72 8 18 26 158
Kanada Wayne Ramsey P 1977–1978 2 0 0 0 0
Yhdysvallat Erik Rasmussen KH 1997–2002 281 33 46 79 179 27 2 5 7 22
Kanada Rob Ray OH 1989–2003 889 40 50 90 3189 55 3 2 5 169
Kanada Joe Reekie P 1985–1989 104 3 15 18 190 2 0 0 0 4
Kanada Mark Renaud P 1983–1984 10 1 3 4 6
Kanada Jacques Richard KH 1975–1977
1978–1979
155 24 38 62 73 9 1 1 2 7
Kanada Bob Richer P 1972–1973 3 0 0 0 0
Kanada Craig Rivet P 2008–2010 64 2 22 24 125
Kanada René Robert KH 1971–1979 524 222 330 552 401 47 22 17 39 71 #14 jäädytetty
Kanada Geordie Robertson KH 1982–1983 5 1 2 3 7
Kanada Mike Robitaille P 1971–1975 170 8 46 54 122 6 0 0 0 0
Kanada Doug Rombough KH 1972–1974 51 8 9 17 27
Yhdysvallat Ed Ronan OH 1996–1997 18 1 4 5 11 6 1 0 1 6
Kanada Derek Roy KH 2003–2010 354 108 171 279 213 34 7 15 22 30
Kanada Lindy Ruff H 1979–1989 608 102 183 285 1126 42 11 10 21 164
Kanada Phil Russell P 1985–1987 18 2 5 7 24
Suomi Christian Ruuttu KH 1986–1992 438 101 230 331 483 29 3 8 11 45
Yhdysvallat Michael Ryan VH 2006–2008 65 7 6 13 32
Kanada Geoff Sanderson VH 1997–2000 168 29 36 65 64 38 7 9 16 26
Kanada Cory Sarich P 1998–2000 46 0 4 4 35
Slovakia Miroslav Šatan OH 1996–2004 578 224 232 456 233 51 14 21 35 14
Kanada Jean-François Sauvé KH 1980–1983 98 24 49 73 67 7 2 2 4 0
Kanada Joel Savage OH 1990–1991 3 0 1 1 0
Kanada André Savard KH 1976–1983 467 130 175 305 221 45 5 11 16 40
Kanada Cliff Schmautz OH 1970–1971 26 5 7 12 10
Kanada Ron Schock KH 1977–1978 40 4 4 8 0 2 0 0 0 0
Kanada Jim Schoenfeld P 1972–1982
1984–1985
584 45 183 228 1025 75 3 13 16 151
Kanada Dave Schultz VH 1978–1980 41 3 3 6 114 3 0 2 2 4
Kanada Ric Seiling OH 1977–1986 664 176 200 376 524 55 14 14 28 31
Tšekkoslovakia Jiří Šejba H 1990–1991 11 0 2 2 8
Slovakia Andrej Sekera P 2006–2010 108 5 22 27 40
Venäjä Anatoli Semjonov KH 1996–1997 25 2 4 6 2
Kanada Eddie Shack H 1970–1972 106 36 31 67 127
Kanada Darrin Shannon VH 1988–1992 55 10 14 24 16 14 1 3 4 8
Kanada Darryl Shannon P 1995–1999 255 12 56 68 240 29 4 7 11 16
Kanada Ray Sheppard OH 1987–1990 159 64 50 114 29 7 1 2 3 2
Kanada Todd Simon KH 1993–1994 15 0 1 1 0 5 1 0 1 0
Kanada Craig Simpson VH 1993–1995 46 12 15 27 34
Tšekki Richard Šmehlík P 1992–1995
1996–2002
589 47 135 182 399 83 1 14 15 38
Kanada Derek Smith H 1975–1982 244 65 98 163 38 30 9 14 23 13
Kanada Doug Smith KH 1985–1988 162 35 54 89 296 1 0 0 0 0
Kanada Floyd Smith H 1970–1972 83 6 12 18 48
Kanada Steve Smith P 1988–1989 3 0 0 0 0
Yhdysvallat Dave Snuggerud OH 1989–1992 215 26 46 72 109 12 1 3 4 6
Tšekki Jaroslav Špaček P 2006–2009 205 22 76 98 142 16 0 0 0 10
Kanada Brian Spencer VH 1973–1977 240 42 72 114 206 31 1 4 5 12
Yhdysvallat Drew Stafford OH 2006–2009 184 49 61 110 113 10 2 2 4 4
Kanada Fred Stanfield VH 1974–1978 248 42 73 115 16 31 2 5 7 0
Kanada Bill Stewart P 1977–1979 81 3 17 20 116 9 0 3 3 0
Suomi Kai Suikkanen VH 1981–1983 2 0 0 0 0
Kanada Ken Sutton P 1990–1995 232 18 60 78 215 25 3 4 7 16
Tšekki Petr Svoboda P 1991–1995 139 5 49 54 260 10 1 4 5 10
Yhdysvallat Bob Sweeney KH 1992–1995 185 37 44 81 230 14 2 2 4 12
Yhdysvallat Dean Sylvester OH 1998–1999 1 0 0 0 0 4 0 0 0 2
Kanada Jean-Guy Talbot P 1970–1971 57 0 7 7 36
Ruotsi Henrik Tallinder P 2001–2010 386 16 72 88 246 30 2 8 10 26
Kanada Tony Tanti VH 1990–1992 80 16 23 39 106 12 2 3 5 12
Kanada Chris Taylor KH 1999–2001
2002–2004
90 8 12 20 32 2 0 0 0 2
Kanada Paul Terbenche P 1970–1974 121 2 19 21 20 6 0 0 0 0
Yhdysvallat Scott Thomas OH 1992–1994 39 3 3 6 23
Kanada Chris Thorburn KH 2005–2006 2 0 1 1 7
Kanada Alec Tidey OH 1976–1978 4 0 0 0 0 2 0 0 0 0
Kanada Morris Titanic VH 1974–1976 19 0 0 0 0
Kanada Doug Trapp H 1986–1987 2 0 0 0 0
Venäjä Denis Tsygurov P 1993–1995 12 0 0 0 12
Valko-Venäjä Vladimir Tsyplakov VH 1999–2001 70 13 20 33 20 14 1 1 2 8
Kanada John Tucker KH 1983–1991 345 116 154 270 142 17 9 11 20 18
Kanada Pierre Turgeon KH 1987–1992 322 122 201 323 119 23 12 13 25 14
Kanada Rick Vaive OH 1988–1992 189 74 62 136 226 17 7 5 12 20
Yhdysvallat John Van Boxmeer P 1979–1983 294 49 166 215 239 35 5 14 19 35
Itävalta Thomas Vanek H 2005–2010 318 144 116 260 220 26 8 4 12 16
Tšekki Václav Varaďa VH 1995–2003 376 46 98 144 326 54 8 12 20 48
Kanada Claude Verret KH 1983–1985 14 2 5 7 2
Suomi Hannu Virta P 1981–1986 245 25 101 126 66 17 1 3 4 6
Yhdysvallat Jim Walsh P 1981–1982 4 0 1 1 4
Kanada Dixon Ward VH 1995–2000 307 56 80 136 169 53 12 17 29 46
Kanada Rhett Warrener P 1998–2003 266 9 33 42 363 38 1 5 6 38
Kanada Jim Watson P 1970–1972 144 4 15 19 248
Yhdysvallat Mike Weber P 2007–2010 23 0 3 3 33
Kanada Jay Wells P 1989–1992 85 3 12 15 243 7 0 1 1 12
Kanada Jim Wiemer P 1982–1985 74 8 17 25 52 1 0 0 0 0
Kanada Mike Wilson P 1995–1999 231 11 23 34 187 25 0 2 2 15
Yhdysvallat Randy Wood VH 1991–1994 236 60 57 117 213 21 3 5 8 10
Kanada Jason Woolley P 1997–2003 365 40 125 165 258 49 7 27 34 26
Kanada Randy Wyrozub KH 1970–1974 100 8 10 18 10
Kanada Rod Zaine KH 1971–1972 24 2 1 3 4
Venäjä Aleksei Žitnik P 1994–2004 712 55 234 289 822 70 6 21 27 138
Liettua Dainius Zubrus OH 2006–2007 19 4 4 8 12 15 0 8 8 8

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. NHL Player Search -- Player -- Martin Biron Hockey Hall of Fame. Viitattu 8.2.2009. (englanniksi)
  2. Vezina Trophy history at NHL.com NHL.com. Viitattu 8.2.2009. (englanniksi)
  3. William M. Jennings history at NHL.com NHL.com. Viitattu 8.2.2009. (englanniksi)
  4. Peter Skudra Hockey-Reference.com. Viitattu 13.2.2009. (englanniksi)
  5. 2005-06 Buffalo Sabres (NHL) player statistics The Internet Hockey Database. Viitattu 8.2.2009. (englanniksi)
  6. Sharks acquire Campbell from Sabres TSN.ca. Viitattu 8.2.2009. (englanniksi)
  7. ESPN: 2007 NHL All-Star Game Rosters sports.espn.go.com. Viitattu 8.2.2009. (englanniksi)
  8. a b Deals gain Islanders instant upgrade USA Today. Viitattu 8.2.2009. (englanniksi)
  9. Chris Drury's profile The Internet Hockey Database. Viitattu 8.2.2009. (englanniksi)
  10. Jochen Hecht's profile The Internet Hockey Database. Viitattu 8.2.2009. (englanniksi)
  11. NHL Player Search -- Player -- Vyacheslav Kozlov Hockey Hall of Fame. Viitattu 8.2.2009. (englanniksi)
  12. Alexander Mogilny's profile The Internet Hockey Database. Viitattu 8.2.2009. (englanniksi)
  13. Teppo Numminen's profile The Internet Hockey Database. Viitattu 8.2.2009. (englanniksi)
  14. Wayne Primeau's profile The Internet Hockey Database. Viitattu 8.2.2009. (englanniksi)
  15. 2001 NHL Entry Draft picks The Internet Hockey Database. Viitattu 8.2.2009. (englanniksi)
  16. Lindy Ruff's profile The Internet Hockey Database. Viitattu 8.2.2009. (englanniksi)
  17. Thomas Vanek's profile The Internet Hockey Database. Viitattu 8.2.2009. (englanniksi)