Luettelo Britannian armeijan kalustosta

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Britannian armeijan nykyisestä kalustosta.

Panssaroidut ajoneuvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taistelupanssarivaunut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Challenger 2 Taistelupanssarivaunu 227 A QRL Challenger 2 at a media demonstratio. Kuwait. 13-03-2003 MOD 45142648.jpg [1]

Rynnäkköpanssarivaunut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Warrior Rynnäkköpanssarivaunu 400 Warrior Infantry Fighting Vehicle MOD 45149219.jpg [1]

Tiedusteluajoneuvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Jackal Tiedusteluajoneuvo 200 Jackal
110 Jackal 2
130 Jackal 2A
A Jackal Armoured Vehicle is put through it's paces in the desert at Camp Bastion, Afghanistan MOD 45148137.jpg [1]
FV107 Scimitar Tiedusteluajoneuvo 200 FV107 CVR(T) Scimitar.png [1]
TPz Fuchs Tiedusteluajoneuvo 8 M93 Fox front q.JPEG ABC-tiedustelu.[1]

Panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
FV 432 Mk3 Panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo 880 Image-Bulldog2007.jpg [1]
FV103 Spartan
FV104 Samaritan
FV105 Sultan
FV106 Samson
Panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo 275
39
48
28
Spartan Armoured Personnel Carrier Exits Landing Craft During Amphibious Capability Demonstration MOD 45152077.jpg [1]
Warthog Panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo 105 Warthog All Terrain Protected Mobility Vehicle MOD 45153396.jpg [1]
Foxhound MRAP 400 Foxhound Patrol Vehicle in Afghanistan MOD 45154019.jpg [1]
Mastiff MRAP 420 Mastiff 2 MOD 45150032.jpg [1]
Ridgback MRAP 170 Ridgback Armoured Vehicle MOD 45150024.jpg [1]
Panther CLV Johtamissodankäynti 401 Panther Armoured Command Vehicle MOD 45148878.jpg
Husky Suojattu tuki ajoneuvon 338 Husky Protected Support Vehicle MOD 45150686.jpg

Kenttätykistö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
AS-90 Panssarihaupitsi 89 AS-90 self-propelled artillery.JPG [1]
L118 Light Gun Haupitsi 90 Royal Artillery Firing 105mm Light Guns MOD.jpg [1]
M270 MLRS Raketinheitin 35 MLRS firing a training round on the ranges at Otterburn. MOD 45158571.jpg [1]
L16A2 Kranaatinheitin 360 81mmMORT L16.png [1]

Panssarintorjunta-aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Kuva Huom
FGM-148 Javelin Panssarintorjuntaohjus The first launch of a Javelin, Anti-Tank Guided Weapon (ATGW), was part of a demonstration at Imber Camp, Warminster. MOD 45144621.jpg [1]
MBT LAW Raskas lähipanssarintorjuntaohjus NLAW Kokonaisturvallisuus 2015 01.JPG [1]
ILAW Kertasinko Preparing AT4.jpg

Ilmatorjunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Kuva Huom
FV4333 Stormer Ilmatorjuntaohjusjärjestelmä "Stormer HMV, Ex Falcon Force, Germany," MOD 45109434.jpg [1]
Rapier Ilmatorjuntaohjusjärjestelmä Rapier Field Standard C (FSC) MOD 45114028.jpg [1]
Starstreak Ilmatorjuntaohjusjärjestelmä Starstreak launcher on Dartmoor.jpg [1]

Tutkat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
MAMBA Tykistötutka 5 Mobile Artillery Monitoring Battlefield Radar (MAMBA) MOD 45148327.jpg [1]
MSTAR Tykistötutka 139 [1]

Miehittämättömät ilma-alukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Thales Watchkeeper WK450 Miehittämätön ilma-alus 30+ Watchkeeper Remote Piloted Air System MOD 45156634.jpg Tilattu yhteensä 54, 30 luovutettu kesäkuussa 2014.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v IISS: The Military Balance 2015, s. 149. Routledge, 2015. ISBN 978-1-85743-766-9. (englanniksi)
  2. UK's Watchkeeper Fleet To Be Completed by End of Year A Gannett Government. Viitattu 20.3.2015. (englanniksi)