Luettelo Brasilian presidenteistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Brasilian presidenteistä. Luettelo alkaa vuodesta 1891.

Luettelo Brasilian presidenteistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Presidentti
(syntynyt–kuollut)
Virka-aika Puolue
1. Deodoro da Fonseca
(1827–1892)
Deodoro da Fonseca (1889).jpg 26 .helmikuuta 1891-23 .marraskuuta 1891 sotilasjuntta
2 Floriano Peixoto
(1839–1895)
Floriano Peixoto (1891).jpg 23 .marraskuuta 1891 - 14 .marraskuuta 1894 sotilasjuntta
3 Prudente de Morais
(1841–1902)
Prudentedemorais.jpg 15 .marraskuuta 1894 -14 .marraskuuta 1898 Tasavaltalainen federalistipuolue
4 Manuel Ferraz de Campos Sales
(1841–1913)
Campos Sales.jpg 15 .marraskuuta 1898 - 14 .marraskuuta 1902 São Paulon tasavaltalainen puolue
5 Rodrigues Alves
(1848–1919)
Rodrigues Alves 3.jpg 15 .marraskuuta 1902 - 14 .marraskuuta 1906 São Paulon tasavaltalainen puolue
6 Afonso Pena
(1847–1909)
Afonso Pena.jpg 15 .marraskuuta 1906 - 14 .kesäkuuta 1909 Mineiron tasavaltalainen puolue
7 Nilo Peçanha
(1867–1924)
Nilo Peçanha 02.jpg 14 .kesäkuuta 1909 - 14 .marraskuuta 1910 Rion tasavaltalainen puolue
8 Hermes da Fonseca
(1855–1923)
Hermes da Fonseca (1910).jpg 15 .marraskuuta 1910 - 14 .marraskuuta 1914 Konservatiivinen tasavaltalaispuolue
9 Venceslau Brás
(1868–1966)
Venceslau Brás.jpg 15 .marraskuuta 1914 - 14 .marraskuuta 1918 Mineiron tasavaltalainen puolue
10 Delfim Moreira
(1868–1920)
Delfim Moreira (1918).jpg 16 .tammikuuta 1919 - 28 .heinäkuuta 1919 Mineiron tasavaltalainen puolue
11 Epitácio Pessoa
(1865–1942)
Epitacio Pessoa (1919).jpg 28 .heinäkuuta 1919-14 .marraskuuta 1922 Mineiron tasavaltalainen puolue
12 Artur Bernardes
(1875–1955)
Artur Bernardes (1922).jpg 15 .marraskuuta 1922 - 14 .marraskuuta 1926 Mineiron tasavaltalainen puolue
13 Washington Luís
(1869–1957)
Presidentwashluis.jpg 15 .marraskuuta 1926 -24 .lokakuuta 1930 São Paulon tasavaltalainen puolue
14 Getúlio Vargas
(1882–1954)
Getulio Vargas (1930).jpg 20 .heinäkuuta 1934- 29 .lokakuuta 1945 Liberaaliallienssipuolue
15 José Linhares
(1886–1957)
JoseLinhares.jpg 29 .lokakuuta 1945 - 31 .tammikuuta 1946 korkeimman oikeuden presidentti
16 Eurico Gaspar Dutra
(1883–1974)
Eurico Gaspar Dutra.jpg 31 .tammikuuta 1946 - 30 .tammikuuta 1951 Sosiaalidemokraattinen puolue (sotilastausta)
17 Getúlio Vargas
(1882–1954)
Getulio Vargas (1930).jpg 31 .tammikuuta 1951 - 24 .elokuuta 1954 Työväenpuolue
18 João Café Filho
(1899–1970)
Café Filho.jpg 3 .syyskuuta 1954-30 .tammikuuta 1956 Sosiaalinen edistyspuolue
19 Carlos Luz
(1894–1961)
CarlosLuz.jpg 9 .marraskuuta 1955 - 11 .marraskuuta 1955 Sosiaalidemokraattinen puolue
20 Nereu Ramos
(1888–1958)
Presidente Nereu Ramos.jpg 11 .marraskuuta 1955 - 30 .tammikuuta 1956 Sosiaalidemokraattinen puolue
21 Juscelino Kubitschek
(1902–1976)
Juscelino.jpg 31 .tammikuuta 1956 - 30 .tammikuuta 1961 Sosiaalidemokraattinen puolue
22 Jânio Quadros
(1917–1992)
Janio Quadros.png 31 .tammikuuta 1961 - 25 .elokuuta 1961 Kansallinen työväenpuolue
23 Pascoal Ranieri Mazzilli
(1910–1975)
Mazzilli.jpg 25 .elokuuta 1961 - 7 .syyskuuta 1961 Sosiaalidemokraattinen puolue
24 João Goulart
(1918–1976)
Jango.jpg 7 .syyskuuta 1961- 1 .huhtikuuta 1964 Työväenpuolue (historiallinen)
25 Pascoal Ranieri Mazzilli
(1910–1975)
Mazzilli.jpg 1 .huhtikuuta 1964- 15 .huhtikuuta 1964 Sosiaalidemokraattinen puolue
26 Humberto Castelo Branco
(1897–1967)
Castelobranco.jpg 15 .huhtikuuta 1964 -14 .maaliskuuta 1967 sotilasjuntta
27 Artur da Costa e Silva
(1899–1969)
Costa e Silva.jpg 15 .maaliskuuta 1967- 31 .elokuuta 1969 sotilasjuntta
28 Emílio Garrastazu Médici
(1905–1985)
Garrastazu médici.jpg 30 .lokakuuta 1969 - 14 .maaliskuuta 1974 sotilasjuntta
29 Ernesto Geisel
(1907–1996)
Ernesto Geisel.jpg 15 .maaliskuuta 1974 - 14 .maaliskuuta 1979 sotilasjuntta
30 João Figueiredo
(1918–1999)
Figueiredo.jpg 15 .maaliskuuta 1979 - 14 .maaliskuuta 1985 Demokraattinen sosiaali puolue
31 José Sarney
(1930–)
21 .huhtikuuta 1985 - 14 .maaliskuuta 1990 Demokraattinen sosiaali puolue
32 Fernando Collor de Mello
(1949–)
15 .maaliskuuta 1990 -29 .joulukuuta 1992 Kristillinen työväenpuolue
33 Itamar Franco
(1930–2011)
Itamar Franco.jpg 29 .joulukuuta 1992 - 31 .joulukuuta 1994 Demokraattinen puolue
34 Fernando Henrique Cardoso
(1931–)
Fernando Henrique Cardoso (1994).jpg 1 .tammikuuta 1995 - 31 .joulukuuta 2002 Sosiaalidemokraattinen puolue
35 Luiz Inácio Lula da Silva
(1945–)
Lula - foto oficial05012007.jpg 1 .tammikuuta 2003 - 31 .joulukuuta 2010 Työväenpuolue
36 Dilma Rousseff
(1947–)
Dilma Rousseff - foto oficial 2011-01-09.jpg 1 .tammikuuta 2011 - 31 .elokuuta 2016 Työväenpuolue
37 Michel Temer
(1940–)
Michel Temer em 27 de outubro de 2016 (2).jpg 31. elokuuta 2016 - virassa Demokraattinen puolue