Luettelo Bleachin sivuhahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo anime- ja mangasarja Bleachin sivuhahmoista.

Gotei 13[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2. Divisioona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soi Fon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelijät: Tomoko Kawakami ja Hōko Kuwashima (japani), Karen Strassman (englanti)

Soi Fon (kiin. 砕蜂, pinyin: Sùifēng) on hahmo manga- ja animesarja Bleachissa. Hän on 2. divisioonan kapteeni. Hän ihaili nuorempana Yoruichi Shihōinia, kun tämä oli vielä 2. divisioonan kapteeni, mutta menetti luottamuksensa, kun Yoruichi petti Soul Societyn auttamalla Urahara Kisuken pakoon. Soi Fonin zanpakutō on Suzumebachi (雀蜂 , "Herhiläinen"). Se kutistuu aktivoituessaan piikiksi Soi Fonin keskisormeen. Kun hän haavoittaa piikillä ensimmäisen kerran, ilmestyy vastustajan vartaloon kuvio nimeltä hōmonka (蜂紋華). Kun piikillä lyö toisen kerran kuvion keskelle, vastustaja myrkyttyy kuolettavasti. Hänen luutnanttinsa on Marechiyo Ōmaeda. Soi Fonin Bankain nimi on Jakuhō Raikōben, joka muuttuu suureksi ohjukseksi. Soi Fon on sanonutkin, että hänen Bankainsa ei sovi hänen tyyliinsä, koska se on liian näkyvä, liian raskas siirrettäväksi ja salamurhaamiseen liian raju. Hän käyttääkin Bankaitaan ensimmäistä kertaa Espada nro 2 Baraggan Louisenbairnia vastaan. Soi Fonin syntymäpäivä on 11.2. Hahmon on luonut Tite Kubo.

3. Divisoona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gin Ichimaru[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelijät: Kōji Yusa (japani), Doug Erholtz (englanti)

Gin Ichimaru (市丸 ギン, Ichimaru Gin) on manga- ja anime-hahmo Bleach-sarjassa. Hän on entinen 3. kaartin kapteeni, ja yksi sarjan "pahiksista". Ginillä on aina hymy kasvoillaan, ja hän välttää/aiheuttaa useimpia taisteluita puhumalla. Tōshirō Hitsugaya luulee aluksi, että Gin on kaikkien Soul Societyn tapahtumien takana, vaikka todellisuudessa Gin työskentelee Sōsuke Aizenin alaisena. Aizen tunnisti Ginin jo pienenä hyväksi liittolaiseksi, ja ottikin hänet 5. kaartin luutnantiksi. Ennen shinigamiksi ryhtymistä Gin liikkui Rangiku Matsumoton kanssa. Ginin zanpakutō on Shinsō (神鎗, Taivaallinen keihäs). Se on pieni, lyhyen katanan tai ison veitsen mittainen, mutta shikai sallii sen kasvaa pituutta aina 3.2 km:n pituiseksi. Gin aktivoi shikain lausahtamalla "pistä kuoliaaksi" ( 射殺せ, ikorose). Hänen Bankai on nimeltään Kamishini No Yari (神殺鎗, Jumalten tappajakeihäs.). Kamishini No Yari ei poikkea sen shikai- muodostaan mitenkään, paitsi että sen nopeus on 500 kertaa ääntä nopeampi. Ichimarun zanpakutō on myrkkytyyppiä. Gin käyttää Ichigoa vastaan taistellessaan Butō ja Butōrenjin tekniikkaa. Butōssa Ginin Bankai venyy salamannopeasti pitkäksi ja takaisin, eli tavallaan pistää. Butōrenjin tekniikassa GInin Bankai ampuu Butōa sarjana. Tekniikat ovat niin nopeita, että niitä ei pysty paljain silmin havaitsemaan. Ichigolle tuottaakin vaikeuksia taistella Giniä vastaan.

6. Divisioona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Byakuya Kuchiki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelijät: Ryōtarō Okiayu (japani), Dan Woren (englanti)

Byakuya Kuchiki (朽木 白哉, Kuchiki Byakuya) on manga- ja anime-hahmo Bleach-sarjassa. Byakuya on 6. kaartin kapteeni ja korkea-arvoisen Kuchiki- suvun pää. Byakuya otti vaimokseen Rukia Kuchikin isosiskon Hisana Kuchikin rikkoen Kuchiki -suvun sääntöjä. Hisana sairastui ja kuoli myöhemmin ja Byakuya lupasi hänelle etsivänsä hänen pikkusiskonsa. Kun hän löytää Rukian, hän ottaa tämän Kuchikin sukuun, mutta käyttäytyy kylmästi häntä kohtaan. Byakuya oli luvannut vanhempiensa haudalla, ettei enää koskaan rikkoisi sääntöjä, ja siksi hän ei yritä pelastaa Rukiaa kuolemantuomiolta.

Senbonzakura

Kuchikin zanpakutô on nimeltään Senbonzakura (千本桜, Tuhat kirsikankukkaa) ja sen shikai aktivoidaan lausumalla "leijailkaa" (散れ, chire). Siinä miekan terä pirstoutuu tuhansiksi pikku teriksi, jotka taittavat valoa saaden ne muistuttamaan kirsikan terälehtiä. Senbonzakuran Bankai on nimeltään Senbonzakura kageyoshi (千本桜景厳) (Tuhannen kirsikankukan elinvoimainen näyttö). Aktivoidessaan Bankainsa Byakuya kääntää miekan ylösalaisin ja pudottaa sen maahan, jolloinka se sukeltaa ihan kuin veteen luoden paineaaltoja samalla tavalla kuin pudottaisi kiven veteen. Sen jälkeen maasta alkaa kasvamaan Byakuyan molemmin puolin yhteensä tuhat miekanterää, jotka pirstoutuessaan muodostavat kirsikan terälehtipilven. Byakuya kontrolloi itse terälehtiä ja hän saakin ne kulkemaan kaksi kertaa nopeammin käsillään kuin ilman niitä. Byakuyan Bankailla on 3 eri tekniikkaa: Senkei (englanniksi slaughterscape, eli teurastusmaisema), Gōkei (kitamaisema)ja Shuukei Hakuteiken (loppumaisema; Valkoinen kuninkaallinen miekka). Senkei on Senbonzakuran todellinen olomuoto. Siinä Bankain terälehdet muodostavat useita kerroksia katanoita ilmaan Byakuyan ja vastustajan ympärille. Tekniikassa Byakuya hylkää puolustuksen keskittyen vastustajan tappamiseen omin käsin, jolloinka yksi rivien miekoista laskeutuu hänen käteensä. Hän saa aina halutessaan miekkoja lisää, muttei kuitenkaan heitä niitä suin päin vihollisen niskaan. Gōkeissa Senbonzakuran terälehdet rupeavat pyörimään vimmatusti vastustajan ympärillä kunnes sitten räjähtävät. Byakuya käytti tekniikkaa ensimmäistä kertaa Espada nro 7 Zommari Rureauxia vastaan. Shuukei Hakuteikenissa Byakuyalle ilmestyy Senbonzakuran terälehdistä miekka, sekä siivet jotka ilmestyvät miekan käsisuojasta ja luoden myös valkoisen 'sädekehän' Byakuan taakse. Tekniikka on kertakäyttöinen.

Renji Abarai[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelijät: Kentarō Itō (japani), Wally Wingert (englanti)

Renji Abarai (阿散井 恋次, Abarai Renji) on kuvitteellinen hahmo manga- ja animesarja Bleachistä. Hänen pilottijaksonsa oli osa 16, jossa hän oli tullut elävien maailmaan vangitsemaan Kuchiki Rukian kapteeninsa Kuchiki Byakuyan kanssa. Renji on siis 6. divisioonan luutnantti.

(O)renji tarkoittaa appelsiinia.

Tausta

Renji tuli Rukongain 78:lta alueelta kuten Rukiakin, ja hän kasvoi orpona katulapsena Rukian ja muiden ystäviensä kanssa. Tämä kaveriryhmä eli varastellen tai metsästäen ruokaa. Renji ja Rukia löysivät hengenvoimansa aika pian, ja he lupasivat muiden ystäviensä kanssa pyrkiä Shinigamien Akatemiaan paremman elämän toivossa. Heidän kaikki lapsuudenystävänsä kuolivat, ja pitääkseen lupauksensa hän ja Rukia aloittivat opinnot Shinigamien Akatemiassa. Renjistä tuli samana päivänä Byakuya Kuchikin varakapteeni, kun Rukia lähti elävien maailmaan.

Shinigamiakatemiassa Renji pääsi ylimmälle luokalle, koska hän oli hyvä miekkailija vaikkakin aika huono demonitaiteiden (kidō) kanssa. Hänen opettajansa oli Shuuhei Hisagi. Myöhemmissä flash back-osissa koulukavereina nähdään myös Izuru Kira ja Momo Hinamori, joista kummastakin tuli varakapteeneita. Renji siirrettiin aluksi 5. divisioonasta 11:staselvennä, josta hän vähitellen siirtyi kuudenteen. 11. divisioonassa hän ystävystyi Ikkaku Madaramen kanssa, joka opetti hänelle kuinka taistella.

Hahmo

Renji on yksi epätavallisimman näköisistä hahmoista Bleachissa. Hänellä on pitkät kirkkaanpunaiset hiukset, jotka on yleensä solmittu korkeaksi poninhännäksi. Lisäksi hänen koko ruumiinsa on tatuoitu tribaalimaisin kuvioin. Tatuointien alkuperää ei tiedetä, mutta mitä lähemmäksi nykyisyyttä hänen historiansa etenee flash back -osissa, sitä enemmän niitä hänelle ilmaantuu. Renji pitää normaalia shinigami-pukua, mutta hänellä on yleensä jonkin pääasuste (ihmeelliset erittäin hyödylliset mutta kalliin näköiset lasit tai valkoinen huivi). Kaikki Renjin lasit ovat kotoisin Seireitein suositusta ”Silver Dragonfly Glasses Storesta” (hopeisen sudenkorennon silmälasikaupasta) ja maksoivat puolen vuoden palkkamäärän. Harmillista on se, että joka kerta kun hän pitää joitakin laseistaan, ne menevät rikki tavalla tai toisella. Renjin lempiruoka on taiyaki ja hän inhoaa mausteista ruokaa. Asuessaan Uraharan luona bountoja koskevan tehtävän aikana Renji juo ensi kertaa elämässään kahvia, jota ei kuitenkaan voi sietää ilman sokeria, jota hän joutuukin käyttämään sen kanssa aika paljon. Renjiä suorastaan ärsyttää se miten hänen gigai-ruumiissa (60-luvun tyylisissä vaatteissa) ollessaan tulee lähes jatkuvasti nälkä. Elävien maailmassa toimiessaan ja yleensä juuri Uraharan luona asuessaan hän saa lempinimen "Siivelläeläjä", jota ainakin Tessai ja eritoten Jinta poikkeuksetta käyttävät, ja se vaivaakin Renjiä aluksi pahasti, mutta tottuu siihen jo hiljalleen.

Persoonallisuutensa puolesta Renji on yhtä omituinen kuin muutkin shinigamit. Hänen mielialansa vaihtelee omahyväisestä ja kukkoilevasta ensivaikutelmasta aina angstiseen ja masentuneeseen. Silti hän on uskomattoman vakava ja päättäväinen taistelija kun hän on tosipaikan edessä. Valmiina taistelemaan, tappamaan ja kuolemaan tai kuinka tahansa hän sillä hetkellä uskookaan, Renji on vaarallinen mies niitä kohtaan jotka seisovat hänen tiellään. Tämän suhteen hän on todella samanlainen kuin Ichigo Kurosaki monessa suhteessa, ja heitä luultiinkin veljeksiksi animessa bountojen puolelta. Ichigo väitti silloin että he ovat serkuksia heittäen asian taka-alalle. Renji on myös erittäin lojaali Kuchiki Rukiaa kohtaan, vaikkakin heidän ystävyytensä koki kolauksen Byakuyan adoptoidessa Rukian sisarekseen. Renji tunsi yksinäisyyttä ja oli varma, ettei hänellä ollut paikkaa Rukian elämässä koska niin korkea-arvoiseen sukuun kuuluvaa ei sopinut häiritä. Ichigoa vastaan käydyn taistelun jälkeen Renji kuitenkin huomaa, kuinka paljon todella välittää Rukiasta, ja päättää auttaa oranssihiuksista poikaa matkalla vapauttamaan Rukiaa kamalalta kohtalolta.

Zabimaru

Ääninäyttelijät: Toru Furusawa (japani), Vic Mignogna (englanti)

Renjin zanpakutō on Zabimaru (蛇尾丸, Käärmehäntä), joka on nue (chimera). Renji on yksi niitä harvoja shinigameja joiden zanpakuton henki on oikeasti nähty (muutenkuin Zanpakuto rebellion kaudessa) (toinen on Ichigo).

  • Shikai Tämän Zabimarun muodon vapautuskutsu on ”ulvo (咆えろ, hoero) , Zabimaru!”. Kun Zabimaru vapautuu, se muuntuu kahdeksasta palasta muodostuvaksi miekaksi, jotka jokainen kykenee irtoutumaan toisistaan. Palaset ovat kytkeytyneet toisiinsa kuminauhan tapaisella joustavalla sidoksella, mikä tekee Zabimarusta ruoskantapaisen aseen, vaikkakin se kykenee palvelemaan tavallisen miekan tavoin. Kun Zabimaru pystyy venymään uskomattomaan pituuteen, siinä on silti rajoitus: Renji voi iskeä vain kolme kertaa ennen kuin Zabimarun täytyy vetäytyä takaisin alkuperäiseen olomuotoonsa lepäämään. Renji myös käyttää hengenvoimaansa erottaakseen palaset toisistaan ja kyeten näin saartamaan niiden avulla kohteen, ja sallien hänelle yhden erittäin tehokkaan joka suunnasta iskevän iskun. Tälläkin iskulla on kuitenkin huonot puolensa, sillä se vahingoittaa Zabimarua ja jättää hänet puolustuskyvyttömäksi. Jos Zabimaru pirstoutuu, Renji voi käyttää vastustajaansa Higa Zekkō tekniikkaa. Siinä pirstoutuneet palaset kohoavat ilmaan vastustajan yläpuolelle ja syöksyvät sitten vastustajaa päin.
  • Bankai Zabimarun toinen eli viimeinen vapautus on Hihiō Zabimaru (狒狒王蛇尾丸) (Paviaanikuningas käärmehäntä), ja se muuntaa Zabimarun massiiviseen muotoon. Se muistuttaa aikaisempaa muotoa, mutta silti näyttää jättimäiseltä luurankokäärmeeltä. Siinä on paljon enemmän palasia, mikä tekee siitä paljon suuremman kuin aikaisempi muoto, ja mahtavuutta lisää pienen auton kokoinen käärmeen kallo. Renjikin muuntautuu hieman, sillä hän saa turkiskaistaleen olkapäilleen. Toisin kuin aikaisemmassa muodossa, tässä palaset ovat yhdessä Renjin henkipaineen avulla. Se sallii palasten kasaantua ja erkaantua milloin hän itse haluaa. Sidos on erittäin vahva, mikä tekee Zabimarusta hankalan tuhota. Jos joku palanen vahingoittuu, Renji voi yksinkertaisesti vain purkaa Zabimarun osiin ja uudistaa sen.

Hihiō Zabimarun tunnetuin tekniikka on Hikotsu Taihō (Paviaaninluutykki). Tekniikassa Renji ampuu Bankainsa käärmeenkallosta suuren henkipainepallon kohti vastustajaa. Renji voi myös käyttää Higa Zekkōta Bankai- muodossaankin. Renjin Bankain heikkous piilee sen valtavassa koossa ja painossa.

10. Divisioona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tōshirō Hitsugaya[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelijät: Romi Paku (japani), Steve Staley (englanti)

Tōshirō Hitsugaya (日番谷冬獅郎, Hitsugaya Tōshirō) on fiktiivinen henkilö anime- ja mangasarjassa Bleach.

Tōshirō Hitsugaya on shinigamien 10. divisioonan kapteeni. Hänen luutnantinsa on Rangiku Matsumoto. Tōshirō eli lapsena Soul Societyn Rukongain rauhallisimmalla alueella mökissä ystävänsä Momo Hinamorin kanssa. Tōshirō aloitti opiskelunsa shinigami-akatemiassa myöhemmin kuin Momo, koska löysi henkivoimansa myöhemmin. Tōshirō on nuorin kapteeni, ja tämän takia onkin ylistetty lapsineroksi. Tōshirōn katana on muuten tavallisen katanan näkönen, mutta siinä on tähtikuvio sormisuojassa.

Tōshirō lähettää bountojen hyökätessä ihmismaailmaan oman divisioonansa luutnantin Rangiku Matsumoton, 3. divisioonan luutnantin Izuru Kiran. 9. divisioonan luutnantin Hisagi Shūhein sekä Yumichika Ayasegawan auttamaan taistelussa bountoja vastaan. Epäonnistuttuaan tehtävässään eliminoida bountot, hän lähtee Rangiku Matsumoton kanssa etsimäännäitä uudestaan. Tōshirō tapaa Koga Gōn, voimakkaan bounton, jota vastaan hän taistelee. Pitkän taistelun päätteeksi Hitsugaya onnistui voittamaan Koga Gōn, jättäen hänet jääpilareiden alle.

Myöhemmin Tōshirō lähtee oikeaan maailmaan yhdessä Abarai Renjin, Ikkaku Madaramen, Rangiku Matsumoton, Yumichika Ayasegavan ja Kuchiki Rukian taistellakseen Aizenin joukkoja vastaan. Tōshirō saa vastaansa Arrancarin numero 11, Qufang Shawlongin, joka osoittautuu vaikeaksi viholliseksi. Shawlong huomaa Hitsugayan bankain heikkouden, jäiset kukat. Kaikkien kukkien tuhoutuessa bankai häviää. Tōshirō voittaa Sgawlongin saadessaan luvan rikkoa rajoituksen, joka rajoitti Karakuraan tulleiden kapteenitason shinigamien voimaa.

Tōshirō saa vastaansa Lupin, joka vapauttaa miekkansa Trepadoran, jolloin hänelle ilmestyy kahdeksan lonkeroa. Hän päihittää Hitsugayan ja käy muiden kimppuun. Hyōurinmaru pystyy kuitenkin uudistamaan itsensä niin kauan kuin lähellä on vettä. Lupin yllätykseksi Hitsugaya on elossa ja hän pelastaa muut viime hetkellä. Tōshirō lukitsee Lupin jääpilareiden alle, mutta Luppi pelastetaan viime hetkellä. Luppi sanoi, että vielä tappaisi Hitsugayan, mutta ei pystynyt siihen, sillä Grimmjow tappaa hänetä.

Hyōrinmaru

Tōshirōn shikai on Hyōrinmaru (氷輪丸, Jääsormus), joka on vedestä ja jäästä luotu lohikäärme. Hyōrinmaru on myös voimakkain vesi- ja jäätyypin miekka. Daiguren Hyōrinmaru (大紅蓮氷輪丸, Suuri verenpunainen lootuksenkukka jääsormus) on Tōshirōn bankai. Se antaa Tōshirōlle jäästä siivet ja hännän, sekä kolme neljästä kristallista koostuvaa 'kukkaa'. Tämä nostaa zampakuton voimaa entisestään ja Tōshirōn omien sanojen mukaan, antaa hänelle aseeksi kaiken ilmakehässä olevan veden. Hän käyttää Hyōrinmarua taistelussa Gin Ichimarua vastaan, luullessaan tätä Sōsuke Aizenin murhaajaksi, sekä bankaita myöhemmin Aizenia vastaan, kun Aizenin suunnitelmat paljastuvat. Bankaita voi pitää yllä vain tiettyyn pisteeseen asti, sillä Tōshirō on loppujen lopuksi hyvin nuori ja ei ole harjoitellut bankaita yhtä paljon kuin muut kapteenit. Tietyn ajan välin yhdestä 'kukasta' katoaa yksi kristalli, ja kun kaikki kristallit ovat loppu, bankai sammuu.

Rangiku Matsumoto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelijät: Kaya Matsutani (japani), Megan Hollingshead (englanti)

Rangiku Matsumoto (松本 乱菊, Matsumoto Rangiku) on fiktiivinen hahmo animesarjassa Bleach. Hän on Tōshirō Hitsugayan johtaman 10. kaartin luutnantti. Hänen zanpakutonsa nimi on Haineko jonka Shikai Aktivoidaan lausumalla "unare" (murise). Hainekon terä muuntuu tuhkaksi joka sitten pölisee ympäriinsä. Tämä tuhka pystyy leikkaamaan mm. terästä. Haineko on äärimmäisen hankala käyttää.

11. Divisioona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenpachi Zaraki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelijät: Fumihiko Tachiki (japani), David Lodge (englanti)

Kenpachi Zaraki (更木 剣八, Zaraki Kenpachi) on fiktiivinen henkilö Anime/manga-sarjassa Bleach, jonka on luonut Tite Kubo.

Tausta

Kenpachin koko nimi on ilmeisesti japaniksi "Zaraki no Kenpachi", eli "Zarakin Kenpachi", mikä saattaa viitata kylään tai alueeseen mistä hän on peräisin; koska hänellä ei alun perin ollut nimeä, hän antoi sen itselleen vahvimman jumalan nimen mukaan, sillä hän on myös itse kovasti vahvuutta ja voimaa haluava. Ennen kuin Kenpachi liittyi Shinigami-akatemiaan hän vaelsi ympäri Soul societyä (vaikka hän olikin jo löytänyt henkivoimansa) ja taisteli haastajia vastaan. Tapettuaan ihmisjoukon hän löysi tyttövauvan, joka oli selvästi löytänyt jo henkivoimansa niin kuin Kenpachi. Kenpachi nimesi tytön Yachiru Kusajishiksi (jap. "kahdeksantuhatta pilveä"). Kenpachi ja Yachiru liittyivät Shinigameihin. Kenpachin piti tappaa 11. divisioonan kapteeni, jolla oli omia suunnitelmia Shinigamien varalle, joten Kenpachi tappoi hänet ja pääsi itse 11. divisioonan kapteeniksi ja nimesi Yachirun 11. divisioonan luutnantiksi.

Muuta

Kurosaki Ichigon tullessa pelastamaan kuolemaantuomittua Kuchiki Rukiaa, hän kohtaa Kenpachin. Taistelussa Kenpachi on aluksi ylivoimainen, vaikka Kenpachi antaakin Ichigon aloittaa. Kenpachi tarjoaa jopa paljasta rintaansa miekan iskettäväksi, mutta Ichigo ei saa häneen osumaakaan, sillä hänen reiatsunsa liian paljon alhaisempi kuin vastustajansa. Vastustettuaan Kenpachin omia hyökkäyksiä ja voituaan vain paeta häntä, Ichigo kuitenkin ajattelee ystäviään, ja hänen voimansa kohoaa ja rohkaistuneena hän hyökkää odottavan Kenpachin kimppuun, saaden pitkän viillon aikaan hänen rintaansa. Kenpachi kuitenkin onnistuu helposti lyömään miekkansa Zangetsun läpi, lyöden sen kahtia, ja Ichigo jää poistuvan Kenpachin jäljiltä maahan virumaan varman kuoleman omana. Mutta ajan pysähtyessä Ichigo joutui Zangetsun hengen luokse, hän paranee ja saa miekkansa takaisin, ja hänen voimansa on noussut vähintään Kenpachin tasolle. Ichigo onnistuu haavoittamaan Kenpachia pahasti, mutta tämä vain nauraa ja nauttii kaikesta, koska hänen mukaansa haavat ja tuskat ovat vain pieni hinta siitä hauskasta mikä voi seurata hienosta taistelusta – ja Ichigo pitää häntä hulluna. Lopulta Kenpachi repäisee pois silmälappunsa, mikä räjähdyksen lailla avaa hänen kaikki voimansa, jotka hän oli todellisuudessa vain antanut silmälappunsa (joka olikin oikeasti pieni, monisilmäinen hirviö) ahmia "varastoon". Tässä voimassaan Kenpachin ei tarvitse kuin huitaista miekallaan, ja kokonainen kerrostalomainen rakennus sortuu kuin jättiläismiekan viiltämänä. Molemmat laittavat kaikki voimansa yhteen iskuun, ja Zangetsun henki selittää, että Ichigo voi voittaa, jos uskoo miekkaansa, koska Kenpachi ja hänen miekkansa todellisuudessa vahingoittivat toistensa voimia koska eivät luottaneet toisiinsa. Tämän jälkeen ottelu loppuu, kun molemmat ovat pahasti haavoittuneet, mutta vaikka Ichigo jo mielessään pyytää anteeksi ystäviltään, sortuessaan Kenpachin jalkoihin, Kenpachi tunnustaa häviönsä, sillä hänen miekkansa katkeaa. Yachiru kantaa Kenpachin korkean rakennuksen katolle, missä hän herää, ja muistelee menneisyyttään miekkamiehenä ja murhaajana, jolla ei ollut nimeä, ja miten kohtasi orvon Yachirun, myös nimettömän, ja Ichigon sanat muistaen yrittää pyytää miekkaansa kertomaan nimensä, koska tietää miltä tuntuu olla nimetön, mutta ei saa sitä tietää. Kenpachin parannellessa 11. divisioonan parakissa haavojaan, Yachiru törmää sattumalta Inoueen, jota kantaa hänen pelastamansa 11. divisioonan mies (Inouen ja Ishidan törmättyä Mayuri Kurotsuchin väijytykseen käski Ishida miehen viedä Inoue turvaan), ja saadessaan kuulla että Inoue on Ichigon ystävä, lupaa auttaa häntä, sillä toivoo siten löytävänsä taas Ichigon, kaiketi voidakseen taas taistella. Yhdessä myös Ikkakun ja Yumichikan kanssa he murtautuvat Ishidan, Chadin ja Ganjun selliin, ja yhdessä he ajautuvat Yachirun harhaanjohtavan suunnistuksen takia 7. ja 9. divisioonien kapteenien, Sajin Komamuran ja Kaname Tousenin ja heidän luutnanttiensa väijytykseen. Kenpachi lähettää muut jatkamaan matkaa, kohdatakseen kaikki vastustajansa yksin, mutta Ikkaku ja Yumichika ottavat osakseen luutnantit, ja Komamuran ja Tousenin tavanomaiset hyökkäykset eivät yhdessäkään tehoa Kenpachiin. Hän haluaa vastustajiensa vapauttavan jo bankainsa, ja Tousen tekee sen ensin, mutta häviää. Tousen pakenee alta, Komamuran vapauttaessa oman bankainsa, mutta ottelu jää kesken, sillä kenraali Yamamoton aloitettua taistelunsa Ukitakea ja Kyourakua vastaan Komamura lähtee heitä kohti, mutta päätyy lopulta Aizenin kimppuun.

Aizenin paettua on Kenpachi jo valmis aloittamaan taistelunsa Ichigoa vastaan uudestaan, mutta tämä ei enää koskaan tunne halua moiseen, ja pakenee Kenpachia, tämän jahdatessa häntä kokonaisen jakson ajan ympäri Seireiteitä. Myöhemmin hän ei ole yhtä päällekäyvä Ichigoa kohtaan, mutta pitää lupaavana aina jos kuulee tämän päihittäneen jonkun tarpeeksi vahvan vastustajan. Filleri tuotantokausissa Kenpachilla on tapana sanoa Ichigolle, että tämän pitäisi tulla käymään Yhdessätoistannessa Divisioonassa, ja että he antaisivat Ichigolle asianmukaiset tervetuliaiset (eli tietenkin haastaisivat taisteluun). Myöhemmin mangassa Kenpachi tulee Byakuan kanssa saattamaan Toushiron ja tämän tiimin takaisin Soul Societyyn. Kenpachi myös taistelee viidettä Espadaa, Nnoitra Jirugaa vastaan, kun moni kapteeni tulee Hueco Mundoon auttamaan Kurosaki Ichigoa. Vaikka taistelun alussa näytti siltä, että Kenpatchi häviäisi, hänne onnistuu voittaa Nnoitra.

Zanpakutou

Hän ei tiedä zanpakutounsa nimeä, mutta se on kuitenkin täysiaikaisessa shikaissa. Syy tähän on siinä, että hänellä on liikaa reiatsua (henkivoimaa) joten hän ei pysty palauttamaan zanpakutoutaan alkuperäiseen muotoon. Hän on myös ainoa, joka on päässyt kapteeniksi ilman bankaita (toinen vapautus). Myöhemmin hän saa selville miekan nimi on Nozarashi (野晒 "Sään Pieksemä"), ja shikain komento on Nome (呑め "Juo") , joka muuttaa Nozarashista valtavan kirveen.

Ikkaku Madarame[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelijät: Nobuyuki Hiyama (japani), Vic Mignogna (englanti)

Ikkaku Madarame (斑目 一角, Madarame Ikkaku) on fiktiivinen hahmo manga- ja animesarjassa Bleach. Hän on Kenpachi Zarakin johtaman 11. divisioonan 3. istuimella.

Ikkaku esiintyi ensi kerran kun hän törmäsi ystävänsä Yumichika Ayasegawan kanssa Soul Societyyn tunkeutuneisiin Ichigoon ja Ganjuun. Yumichikan lähtiessä pakenevan Ganjun perään jäi Ikkaku taistelemaan Ichigon kanssa. Aluksi tuntui Ikkaku olevan vahvemmilla, mutta Ichigo voitti hänet lopulta. Myöhemmin rauhan palattua hetkeksi Soul Societyyn heistä tuleekin hyvät ystävykset, vaikka ovatkin toisilleen joskus raivostuessaan uhkaavia ja tappelunhaluisia, ja Ikkakusta on tarvittaessa suuri apu.

Ikkakun menneisyydestä on kerrottu, että hänkin eli Rukongaissa levottomimmilla alueilla yhdessä ystävänsä Yumichika Ayasegawan kanssa, kuljeskellen lähinnä ympäriinsä taisteluhaasteita syydellen. Kerran hän kohtasi tulevan kapteeninsa Kenpachi Zarakin, ja hävisi tälle taistelussa. Myöhemmin Ikkakun ja Yumichikan liityttyä shinigameihin he saivat kuulla 11. divisioonan uudesta kapteenista, joka oli kuin olikin Kenpachi, joka oli jättänyt taistelun hävinneen Ikkakun henkiin, jotta tämä voisi vielä joku päivä tulla hänen kimppuunsa uudestaan. Ikkaku kuitenkin vakuuttui kapteeninsa voimasta, ja ihaili häntä suuresti.

Hōzukimaru Ikkakun zanpakutōn nimi on Hōzukimaru (鬼灯丸). Hōzukimarun shikai-muoto vapautetaan sanomalla "nobiro" (pitene), jolloin zanpakutō muuttuu pitkäksi keihääksi. Shikai muodossa Hōzukimaru voi myös hajota kolmiosaiseksi komennolla "sakero" (halkaise). Bankai-muoto on nimeltään Ryuumon Hōzukimaru (龍紋鬼灯丸), joka on kolme valtavaa terää, joista kahta käytetään hyökkäämiseen. Yhdessä terässä on lohikäärmeen kuva ja sen ollessa kokonaan punainen on bankai täysissä voimissa.

Ikkaku ei kuitenkaan käytä bankaitaan usein, ja pitääkin sen lähes salaisuutena siihen asti kun hän sitä viimeisintään tarvitsee, ensi kerran arrancaria vastaan taistellessaan. Bankain hallinta periaatteessa voisi nostaa Ikkakun kapteeniksi asti, ja hänen opettamansa Renji tivaakin häneltä miksei hän ryhtyisi kapteeniksi kolmen kapteenin jätettyä heidät, mutta Ikkaku ei halua jättää divisioonaansa eikä omaa kapteeniaan.

12. Divisioona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mayuri Kurotsuchi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelijät: Ryūsei Nakao (japani), Terrence Stone (englanti)

Mayuri Kurotsuchi (涅 マユリ Kurotsuchi Mayuri) on hahmo manga/anime-sarjasta Bleach. Hän on 12 kaartin kapteeni ja Shinigamien tutkimuskeskuksen johtaja. (Entinen johtaja Kisuke Urahara, joka on entinen 12. Divisioonan kapteeni.) Kurotsuchi Mayurin luutnantti on hänen "tyttärensä" Kurotsuchi Nemu.

"Zanpakutō"

Shikai Mayurin shikai on nimeltään Ashisogi Jizō (疋殺地蔵 "Jalanleikkaaja Jizou") Kun Mayuri vapauttaa shikainsa, hän kohottaa miekkansa terä alaspäin ja lausuu sanat "revi kappaleiksi" (Kakimushire), jolloinka miekka muuttuu keltaiseksi ja teriä on kolme. Terien jakokohta muistuttaa rukoilevaa suurisilmäistä vauvaa. Kun Mayuri käyttää miekkaansa, se halvaannuttaa vastustajan kohdan johon Mayuri on Ashizoki Jizōllaan iskenyt. Tuntoa miekka ei turruta.

Bankai Ashizoki Jizōn Bankai on nimeltään Konjiki Konjiki Ashisogi Jizō (金色疋殺地蔵 "Kultainen jalanleikkaaja Jizou"). Miekka muuttuu suureksi toukaksi, jolla on vauvan pää ja kädet sekä yllään punainen viitta sekä harmaa sädekehä päänsä päällä jossa on muutama kello. KOnjiki Ashizoki Jizō puhaltaa Mayurin omasta verestä tehtyä myrkkyä 200 metrin säteellä. Mayuriin itse myrkky ei tehoa ja vain hänellä on vastamyrkkyä siihen, sekä luutnantillaan. Bankai saattaa sisältää myös muita kykyjä, sillä Mayuri on muokannut Jizouhun mm. itsetuhomekanismin, mutta niitä ei ole toistaiseksi tiedossa.

Kisuke Urahara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelijät: Shin-ichiro Miki (japani), Michael Lindsay (englanti)

Kisuke Urahara (浦原 喜助, Urahara Kisuke) on fiktiivinen hahmo anime-/manga-sarjassa Bleach. Hän on entinen 12. Divisioonan kapteeni sekä tuotekehittelyosaston perustaja ja sen ensimmäinen presidentti. Nykyään Urahara on Karakurassa sijaitsevan Uraharan sekatavarakaupan omistaja, ja hän myy siellä erilaisia shinigami-tuotteita. Hänen hyviä ystäviään ovat muun muassa Ichigo Kurosaki, Isshin Kurosaki, Ishida Uryuu, Yasutora Sado, Orihime Inoue ja entinen 2. divisioonan kapteeni, Yoruichi Shihōin sekä Tessai Tsukabishi.

Kisuke Urahara on pitkä ja hoikka mies, ja hänellä on sekaiset, vaaleat hiukset sekä harmaat silmät. Uraharan tunnistaa parhaiten japanilaisista puusandaaleista (Geta) sekä vihreävalko-raidallisesta hatusta.

Hänen zanpakutōnsa on nimeltään Benihime (紅姫, Karmiininpunainen prinsessa). Uraharan zanpakutō vapautetaan lausumalla "Herää, Benihime" (Okiro, Benihime / 起きろ, Benihime). Benihime pystyy luomaan erilaisia energiapohjaisia hyökkäyksiä sekä puolustuksia. Uraharan entinen divisioona on painottunut tutkimukseen, mikä toisaalta selittää hänen suuren keksintönsä; Hōgyoku mahdollistaa Shinigamien saavan Hollowin voimat sekä Hollowit Shinigamin. Urahara joutui lähtemään Soul Societystä Hōgyokun takia. Urahara ja Kurosaki Isshin elävät rauhallisen oloisesti Karakuran kaupungissa, koska Soul Society ei ole pystynyt jäljittämään heitä.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isshin Kurosaki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelijät: Toshiyuki Morikawa (japani), Patrick Seitz (englanti)

Isshin Kurosaki (黒崎 一心, Kurosaki Isshin) on Bleach-nimisen mangan päähenkilön, Ichigo Kurosakin, isä. Sarjan alussa Isshin Kurosaki kuvataan tavallisena miehenä, jolla on kolme lasta: kaksi nuorta tyttöä ja yksi teini-ikäinen poika, ja hän on Karakura-kaupungin sairaalan johtaja. Sarjan alussa Isshin näyttää myös olevan täysin tietämätön siitä, että hänen poikansa Ichigo on todellisuudessa shinigami, kuten hän ei tunnu tajuavan mitään muutakaan, sillä suurimman osan aikaa Isshin kuvataan äärimmäisen naurettavana ja lastensakin häpeämänä pellenä. Myöhemmin sarjassa paljastuu kuitenkin, että Isshin onkin itse shinigami, vieläpä entinen Gotei 13:n kapteeni. Isshin Kurosaki sekä Kisuke Urahara jakavat yhteisen menneisyyden. On yhä epäselvää, miten tiiviisti Urahara ja Kurosaki liittyvät toisiinsa.

Shinigami-kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isshinillä on samanlainen Gotei 13:n kapteenien käyttämä valkoinen haori, sekä kaikkien shinigamien käyttämä musta gi. Isshinin zanpakutō on suljetussa muodossaan pitkä katana, mutta koska tämä kaikki paljastui Isshinin lyhyessä (ja hänelle melko helpossa) taistelussa arrancariksi muutettua Grand Fisheriä vastaan, hänen zanpakutōn nimi on Engetsu. Komento hänen shikaihinsa on moero (燃えろ, "Pala") Sen kyky muistuttaa paljon Ichigon Zangetsun kykyä. Vielä ei ole paljastettu minkä divisioonan kapteenina Isshin palveli.

Kūkaku Shiba[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelijät: Akiko Hiramatsu (japani), Cindy Robinson (englanti)

Kūkaku Shiba (志波 空鶴, Shiba Kūkaku) on fiktiivinen hahmo Bleach-nimisessä manga- ja animesarjassa.

Kūkaku on Soul Societyn arvostetuin ilotulitusrakettien valmistaja, jolla on veli Ganju. Hänen isoveljensä, entisen 13. divisioonan varakapteeni Kaien Shiba, kuoli lävistyen Rukia Kuchikin miekkaan, kun hollow oli ottanut hänet valtaansa. Kūkaku auttaa Ichigoa, Orihimea, Sadoa, Yoruichia ja Ishidaa menemään sisälle Soul Sociytyyn shinigamien eli kuoleman jumalien alueelle. Kūkaku on aika raju naiseksi ja joutuu välillä ojentamaan Ichigoa ja Ganjua näiden tapellessa. Kūkakun oikea käsi on poikki kyynärpään yläpuolelta.

Kūkakulla on palveluksessaan erityisen vahvat kaksoset jotka suojelevat tämän taloa kaikilta jotka koittavat sisään. Kūkakun tuntee menneisyydestä Yoruichi Shihōin ja Kisuke Uraharan, mutta heidän yhteistä menneisyyttään ei ole vielä paljastettu.

Kūkakun talo on omaperäinen. Siinä on kaksi käsivartta jotka puristavat kangaslipuketta jossa lukee "Shiba Kuukaku, Fireworks". Ja talon takaa maasta nousee noin 100 metriä korkea ilotulitus putki jolla ammutaan isoja raketteja tai Spirit-palloja.