Luettelo Belgian lentoasemista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Belgian provinssit.

Tämä on luettelo Belgian lentoasemista ja muista lentopaikoista.

Lentoasemat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sijainti Provinssi ICAO IATA Lentoaseman nimi
Julkiset lentoasemat[1]
Antwerpen Antwerpen EBAW ANR Antwerpenin kansainvälinen lentoasema
Bryssel Flanderin Brabant EBBR BRU Brysselin lentoasema
Charleroi Hainaut EBCI CRL Charleroin lentoasema
Kortrijk Länsi-Flanderi EBKT KJK Flanderin kansainvälinen lentoasema
Liège Liège EBLG LGG Liègen lentoasema
Oostende Länsi-Flanderi EBOS OST Oostende–Bruggen kansainvälinen lentoasema
Sotilaslentoasemat[1]
Beauvechain Vallonian Brabant EBBE Beauvechainin lentotukikohta
Bertrix Luxembourg EBBX Jehonvillen lentotukikohta
Bryssel Flanderin Brabant EBMB Melsbroekin lentotukikohta
Chièvres Hainaut EBCV Chièvresin lentotukikohta
Diest Flanderin Brabant EBDT Schaffenin lentotukikohta
Florennes Namur EBFS Florennesin lentotukikohta
Koksijde Länsi-Flanderi EBFN Koksijden lentotukikohta
Peer Limburg EBBL Kleine-Brogelin lentotukikohta
Saint-Hubert Luxembourg EBSU Saint-Hubertin lentotukikohta
Ursel Itä-Flanderi EBUL Urselin lentotukikohta
Weelde Antwerpen EBWE Weelden lentotukikohta
Yksityiset lentoasemat[1]
Balen Antwerpen EBKH Balen-Keiheuvelin lentokenttä
Brasschaat Antwerpen EBBT Brasschaatin lentokenttä
Cerfontaine Namur EBCF Cerfontainen lentokenttä
Ciney Namur Sovet’n lentokenttä
Genk Limburg EBZW Zwartbergin lentokenttä
Geraardsbergen Itä-Flanderi EBGG Overboelaren lentokenttä
Goetsenhoven Flanderin Brabant EBTN Goetsenhovenin lentokenttä
Hasselt Limburg EBZH Kiewitin lentokenttä
Leopoldsburg Limburg EBLE Beverlon lentokenttä
Mont-de-l’Enclus Hainaut EBAM Amougies’n lentokenttä
Namur Namur EBNM Namur-Suarléen lentokenttä
Saint-Ghislain Hainaut EBSG Saint-Ghislainin lentokenttä
Saint-Hubert Luxembourg EBSH Saint-Hubertin lentokenttä
Sint-Truiden Limburg EBST Brustemin lentokenttä
Spa Liège EBSP Spa-La Sauvnièren lentokenttä
Stabroek Antwerpen EBHN Hoevenenin lentokenttä
Tienen Flanderin Brabant EBGB Grimbergenin lentokenttä
Theux Liège EBTX Verviers-Theux’n lentokenttä
Tournai Hainaut EBAM Maubrayn lentokenttä
Wevelgem Länsi-Flanderi EBMO Moorselen lentokenttä
Zoersel Antwerpen EBZR OBL Oostmallen lentokenttä
Zutendaal Limburg EBSL Zutendaalin lentokenttä
Ultrakevyiden koneiden lentoasemat[1]
Arlon Luxembourg EBAR Arlon-Sterpenichin lentokenttä
Assesse Namur EBML Maillenin lentokenttä
Ath Hainaut EBIS Ath-Isieresin lentokenttä
Büllingen Liège EBBN Büllingenin lentokenttä
Doische Namur EBMG Doischen lentokenttä
Éghezée Namur EBLN Liernun lentokenttä
Genappe Vallonian Brabant EBBY Genappen lentokenttä
Hannut Liège EBAV Avernas-le-Bauduinin lentokenttä
Neerpelt Limburg EBNE Neerpeltin lentokenttä
Pont-à-Celles Hainaut EBBZ Pont-à-Cellesin lentokenttä
Vresse-sur-Semois Namur EBOR Orchimontin lentokenttä
Zuienkerke Länsi-Flanderi EBZU Zuienkerken lentokenttä

Helikopterikentät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sijainti Provinssi ICAO IATA Helikopterikentän nimi
Sotilashelikopterikentät[1]
Mons Hainaut EBCT Casteaun helikopterikenttä
Sairaaloiden helikopterikentät[1]
Aalst Itä-Flanderi EBAL Aalstin sairaalan helikopterikenttä
Antwerpen Antwerpen EBMD Middelheimin sairaalan helikopterikenttä
Baudour Hainaut EBBA Baudourin sairaalan helikopterikenttä
Brugge Länsi-Flanderi EBSS Sint-Lucasin sairaalan helikopterikenttä
Bryssel Bryssel EBUB Erasmuksen sairaalan helikopterikenttä
Bryssel Bryssel EBUC Saint-Lucin yliopistollisen sairaalan helikopterikenttä
Edegem Antwerpen EBEU Antwerpenin yliopistollisen sairaalan helikopterikenttä
Ghent Itä-Flanderi EBGT Ghentin sairaalan helikopterikenttä
Ieper Länsi-Flanderi EBYP Jan Ypermanin sairaalan helikopterikenttä
Leuven Flanderin Brabant EBGA Leuvenin sairaalan helikopterikenttä
Liège Liège EBLC La Citadellen sairaalan helikopterikenttä
Liège Liège EBLS Sart Tilmanin sairaalan helikopterikenttä
Lierneux Liège EBMS Lierneux’n sairaalan helikopterikenttä
Loverval Hainaut EBGE Charleroin sairaalan helikopterikenttä
Montigny-le-Tilleul Hainaut EBMT A. Vésalen sairaalan helikopterikenttä
Sint-Pieters Länsi-Flanderi EBSJ Sint-Janin sairaalan helikopterikenttä
Veurne Länsi-Flanderi EBVS Sint-Augustinusin sairaalan helikopterikenttä
Yksityiset helikopterikentät[1]
Antwerpen Antwerpen EBAK Antwerpen-Kielin helikopterikenttä
Antwerpen Antwerpen EBDR Commandant Fourcault’n helikopterikenttä
Brecht Antwerpen EBBC Luyckxin helikopterikenttä
Brecht Antwerpen EBBH Keysersin helikopterikenttä
Brecht Antwerpen EBBV Vochtenin helikopterikenttä
Diest Flanderin Brabant EBDW Webbekomin helikopterikenttä
Dilsen-Stokkem Limburg EBDL Lanklaarin helikopterikenttä
Evergem Itä-Flanderi EBEB Belzelen helikopterikenttä
Francorchamps Liège EBFR Francorchampsin helikopterikenttä
Halen Limburg EBHL Halenin helikopterikenttä
Ham Limburg EBHA Hamin helikopterikenttä
Hasselt Limburg EBHM Maaslandin helikopterikenttä
Holsbeek Flanderin Brabant EBHO Holsbeekin helikopterikenttä
Houthalen-Helchteren Limburg EBHT Houthalenin helikopterikenttä
Kasterlee Antwerpen EBTK Tielen-Kasterleen helikopterikenttä
Knokke-Heist Länsi-Flanderi EBKW Westkapellen helikopterikenttä
Kruishoutem Itä-Flanderi EBKR Sonsin helikopterikenttä
Kruishoutem Itä-Flanderi EBNK Nokere-Suysin helikopterikenttä
Lint Antwerpen EBLT Lintin helikopterikenttä
Lummen Limburg EBLU Lummenin helikopterikenttä
Maarkedal Itä-Flanderi EBMK Maarkedalin helikopterikenttä
Meerbeek Flanderin Brabant EBME Meerbeekin helikopterikenttä
Meise Flanderin Brabant EBMW Wolvertemin helikopterikenttä
Meulebeke Länsi-Flanderi EBLM Meulebeken helikopterikenttä
Michelbeke Itä-Flanderi EBBM Brakel-Michelbeken helikopterikenttä
Neerpelt Limburg EBNP Tilburgsin helikopterikenttä
Oostende Länsi-Flanderi EBNH Oostendin helikopterikenttä
Oud-Heverlee Flanderin Brabant EBOB Blandenin helikopterikenttä
Pecq Hainaut EBPW Warcoingin helikopterikenttä
Ranst Antwerpen EBEN Engles’n helikopterikenttä
Ranst Antwerpen EBLY Lymarin helikopterikenttä
Ranst Antwerpen EBRO Van Den Boschin helikopterikenttä
Rotselaar Flanderin Brabant EBVU Rotselaarin helikopterikenttä
Rumbeke Länsi-Flanderi EBRR Roeselare-Rumbeken helikopterikenttä
Schilde Antwerpen EBAS ’s-Gravenwezelin helikopterikenttä
Sint-Pieters-Leeuw Flanderin Brabant EBSW Sint-Pieters-Leeuwin helikopterikenttä
Veurne Länsi-Flanderi EBVE Oerenin helikopterikenttä
Waasmunster Itä-Flanderi EBWA Waasmunsterin helikopterikenttä
Wingene Länsi-Flanderi EBWI Wingenen helikopterikenttä
Wingene Länsi-Flanderi EBWZ Zwevezelen helikopterikenttä
Zingem Itä-Flanderi EBZI Zingemin helikopterikenttä
Zomergem Itä-Flanderi EBZM Zomergemin helikopterikenttä
Zonnebeke Länsi-Flanderi EBZO Zandvoorden helikopterikenttä
  Länsi-Flanderi EBOO Oostdijckbankin helikopterikenttä

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g eAIP Belgium & Luxembourg 19.1.2017. Belgocontrol. Viitattu 17.2.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]