Luettelo Backstreet Boysin saamista palkinnoista ja ehdokkuuksista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yhtenä parhaiten maailmanlaajuisesti myyvänä yhtyeenä Backstreet Boys on vastaanottanut lukuisia palkintoja tunnustuksena maailmanlaajuisesta menestyksestä musiikkialalla.

Alahaalla on lista Backstreet Boys'in vastaanottamista palkinnoista, levyistä ja saavutuksista.


1990-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1995[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinnon myöntäjä Palkinto
Smash Hits Paras uusi kiertue-esitys


1996[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinnon myöntäjä Palkinto
Lontoon Red Nose -lehti Parhaat tulokkaat
Viva Comet Awards Parhaat tulokkaat
MTV Europe Music Awards Paras tulokas
Paras ryhmä
Valinta: "Get Down (You're the One for Me)"

1997[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinnon myöntäjä Palkinto
Saksa Kultainen kamera
Viva Comet Awards Paras ryhmä
Vuoden bändi (U.S. Valinta)
Echo Awards Paras kansainvälinen ryhmä
Popcorn Magazine Paras ryhmä
Bravo & Pop Magazine Paras ryhmä
Pop Rocky Reader's Choice: Paras ryhmä
Smash Hits Planeetan paras bändi
Paras kansainvälinen bändi
Paras albumi: Backstreet's Back
Paras albumin kansi: Backstreet's Back
Paras video: "Everybody (Backstreet's Back)"
Paras hiusleikkaus (Miehen): Nick Carter
MTV Europe Music Awards Paras ryhmä (katsojien valinta)
Valinta: "As Long As You Love Me"
Diamond Award (Kanada) Backstreet Boys myi kultalevyn verran kopioita Kanadassa (1 000 000 kpl).

1998[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinnon myöntäjä Palkinto
World Music Awards Maailman parhaiten myyvä tanssiartisti
MTV Video Music Awards Paras ryhmän video
Paras tanssivideo (ehdokkuus)
MuchMusic Video Awards Paras kansainvälinen ryhmä
MTV Europe Music Awards Paras ryhmä (ehdokkuus)
Paras Pop (ehdokkuus)
Prix Gemini (Canadian Award) Paras esitys Variety-kanavalla tai -sarjassa
Key to the City of Orlando The Backstreet Boys vastaanotti Orlandon kaupungin avaimen pormestarilta
Billboard -lehden vuoden päätöslista The Billboard 200 Top Albumit: #3
Top popartisti: #3
Vuoden Adult Contemporary -artisti: #2
Hot Adult Contemporary: #4 "Quit Playing Games (With My Heart)"
Billboard Hot 100: #3 "Quit Playing Games (With My Heart)"
Kanadan vuoden päätöslista Top Kanadan Albumit: #1 (Backstreet's Back)
Top Kanadan Singlet: "As Long As You Love Me" ~ #2
Top Kanadan Singlet: "All I Have To Give" ~ #4
Top Kanadan Singlet: "Quit Playing Games (With My Heart)" ~ #6
Top Kanadan Singlet: "Everybody (Backstreet's Back)" ~ #8
Musiikkivideo myynti: "Backstreet Boys: All Access" ~ #1
Viva Comet Awards Vuoden bändi (U.S. Valinta)
Billboard Video Music Awards Paras klippi (tanssi): "Everybody (Backstreet's Back)"
E! Online Vuoden 1998 suurin ei-soundtrack: (#1) Backstreet Boys
Diamond Award (Kanada) Backstreet's Back myi kultalevyn verran kopioita Kanadassa (1 000 000 kpl).
Billboard Music Awards Vuoden ryhmä
Vuoden Adult Contemporary -ryhmä
Vuoden albumi: Backstreet Boys (ehdokkuus)
Entertainment Weekly Vuoden 1998 Paras: #6
People -lehti Miehet joita rakastamme: #3
25 vuoden kiinnostavinta ihmistä: #3
RIAA Vuoden 1998 parhaiten myynyt levyttävä artisti: #2
Vuoden 1998 parhaiten myynyt albumi: #3
Rolling Stone Lukijoiden valinta → #1 vuoden paras uusi bändi

1999[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinnon myöntäjä Palkinto
American Music Awards Paras Pop/Rock bändi, duo tai ryhmä
Paras 'Adult Contemporary' artisti (ehdokkuus)
People's Choice Awards Paras musikaalinen ryhmä
Grammy-palkintogaala Paras uusi artisti (ehdokkuus)
World Music Awards Maailman parhaiten myyvä amerikkalainen ryhmä
Maailman parhaiten myyvä pop-ryhmä
Maailman parhaiten myyvä R&B-ryhmä
Maailman parhaiten myyvä tanssiartisti
Blockbuster Entertainment Awards Paras pop ryhmä
Paras CD: Backstreet Boys
Artist Direct Web Honours Vuoden artisti
Paras pop ryhmä
Paras pop fanisivu
Viva Comet Awards Vuoden bändi (U.S. Valinta)
Nickelodeon Kids' Choice Awards Paras yhtye: "Everybody (Backstreet's Back)"
Saturday Night Live Season Finale: ennätyksiä rikkova yleisö (8,3 miljoonaa katsojaa)
Teen Choice Awards Vuoden musiikkivideo: "All I Have To Give"
MTV Video Music Awards Katsojan valinta: "I Want It That Way"
People -lehti Seksikkäin poptähti: Kevin Richardson
Diamond Award (U.S.) Backstreet Boys myi kultalevyn verran kopioita Yhdysvalloissa (10 000 000 kpl).
Smash Hits Planeetan paras pop
Paras ei-brittiläinen bändi
1999 paras single: "I Want It That Way"
Paras albumi: Millennium
Paras pop video: "Larger Than Life"
Paras hiustenleikkaus (mies) - Nick Carter
Parhaimman näköinen mies - Nick Carter
Maailman hauskin ihminen - Brian Littrell
Diamond Awards (Kanada) Millennium myi timanntialbumin verran kopioita Kanadassa (1 000 000 kpl).
WB Radio Music Award Paras muhinointi kappale: "I'll Never Break Your Heart"
Vuoden artisti - Adult Contemporary
Diamond Award (U.S.) Millennium myi kultalevyn verran kopioita Yhdysvalloissa (10 000 000 kpl).
MuchMusic Video Awards Paras kansainvälinen ryhmä
Rupp Arena Konsertti myyty loppuun ennätysajassa (24 min.)
Make-A-Wish Foundation Entertainment Awards Vuoden toiveentäyttäjät
MuchMusic Entertainment Awards Combat Zone Weekend Champ: "Larger Than Life"
Rolling Stone Katsojan valinta → #1 vuoden bändi
→ #1 vuoden albumi: Millennium
→ #1 Vuoden single: "I Want It That Way"
→ #1 vuoden artisti
→ #1 Kiertue: Into the Millennium Tour
→ #1 video: "Larger Than Life"
→ #1 albumin kansi: Millennium
→ #1 Hype
→ #1 Parhaiten pukeutuva artisti
→ #1 Paras fanisivu
Kriitikon valinta → #1 Vuoden artisti
→ #1 Vuoden albumi: Millennium
→ #1 vuoden single: "I Want It That Way"
Canadian Chart Record Ainut ryhmä Kanadan historiassa, jolla on ollut kolme kultalevyä.
Pääsi jokaisella kolmella albumillaan heti sijalle 1
Myi Kanadassa ensimmäisellä viikollaan 191,791 kopiota.
The Top 100 of 90's Everything (Kanada ja U.S.A.) 1990-luvun Top 100 single, jotka pysyivät kauimmiten Kanadan listalla: "Quit Playing Games (With My Heart)" (#2; 85 viikkoa), "Get Down (You're the One for Me)" (#7; 53 viikkoa)"
1990-luvun ryhmät Kanadassa Top 100: (#3)
1990-luvun ryhmät Yhdysvalloissa Top 100: (#3)
Kaikkien aikojen ryhmät Kanadassa Top 100: (#6)
Kaikkien aikojen ryhmät Yhdysvalloissa Top 100: (#10)
Teen People -lehden kysely Paras poikabändi: Backstreet Boys
Musiikkiesitys kaikilla oikeilla liikkeillä: Backstreet Boys
Parhaat maitoviikset: Backstreet Boys
Paras musiikkivideo: "I Want It That Way"
Paras kesäkiertue: Into the Millennium Tour
Paras julkkisparta: A.J. McLean
Luovin asu: A.J. McLean
Entertainment Weeklyn kysely No. 1 → Vuoden viihdyttäjä (31,94 % äänistä)
→ Vuoden ryhmä (39,23 % äänistä)
→ Vuoden artisti (35,94 % äänistä)
→ Vuoden albumi: Millennium (55,12 % äänistä)
→ Vuoden kappale: "I Want It That Way" (25,78 % äänistä)
→ Vuoden video: "Larger Than Life" (28,97 % äänistä)
→ Bändi joka sai sinut kirkumaan (27,20 % äänistä)
→ Kiertue (23,90 % äänistä)
→ Kuumin bändi (32,81 % äänistä)
→ Vuoden ihminen (21,23 % äänistä)
→ Kappale joka kosketti sydäntä: "I Want It That Way" (26,90 % äänistä)
→ Hype (30,70 % äänistä)
→ Kuumin blondi (mies): Nick Carter (20,10 % äänistä)
→ Kuumin (mies): Nick Carter (20,16 % äänistä)
VH1 Poll Vuoden bändi
Vuoden albumi
RIAA 1999 parhaiten myynyt artisti
1999 parhaiten myynyt albumi
Wall of Sound Lukijan valinta: Top 25 vuoden 1999 albumit: #1
Lime -lehti Popin 19 voimakkainta ihmistä: Nick Carter (#1), Kevin Richardson (#2)
Web-käyttäjien viihdepalkinto Halutuimmat ihmiset ja tapahtumat vuodelta 1999 ja ne joita katsoa → Halutuimmat bändit: #1
LiveDaily's Best of 1999 Vuoden artisti
Vuoden albumi
Vuoden kappale
Vuoden suuri kiertue
Paras esitys
Paras virallinen nettisivu
Paras fanisivu
Billboard -lehden vuoden päätöslista The Billboard 200 Top Albumit: #1
Top popartisti: #1
Hot Adult Contemporary: #6 "I Want It That Way"
Billboard Hot 100: #5 "I Want It That Way"
Billboard Music Awards Vuoden artisti
Vuoden albumi: Millennium
Vuoden artisti/ryhmä/duo
Vuoden ryhmäalbumi: Backstreet Boys (erikoispalkinto)
Hot 100 singlet (ehdokkuus)
Adult Contemporary vuoden artisti (ehdokkuus)
Kanadan vuoden päätöslista Top Kanadan albumit: #1 (Millennium)
Top Kanadan singlet: "I Want It That Way" ~ #2
Top Kanadan singlet: "All I Have To Give" ~ #74
Top Kanadan singlet: "Quit Playing Games (With My Heart)" ~ #77
Musiikkivideo myynti: "Homecoming-Live in Orlando" ~ #1
Musiikkivideo myynti: "Backstreet Boys: All Access" ~ #10
MTV TRL Awards Vuoden 1999 Paras: "[[I Want It That Way]" (#1)
MuchMusic Vuoden 1999 Top videot: "I Want It That Way" (#1), "[Larger Than Life]]" (#2)
Guinnessin ennätystenkirja Historian paras myynti viikossa (1,3 miljoonaa albumia, Millennium)
Vuoden nopeiten myyty albumi (Millennium)
Vuoden 1999 alkupuoliskon nopeiten myyty albumi (Millennium)
Eniten radioasemilla soitettu ensimmäisellä viikolla: "I Want It That Way" (165 krt)
Eniten myytyjä lippuja yhdessä päivässä: 760 000 lippua
Kallein musiikkivideo historiassa: "Larger Than Life" (#5) (2 100 000+)
People -lehti 25 vuoden kiinnostavinta ihmistä: #1 (Backstreet Boys)
25 vuoden kiinnostavinta ihmistä: #12 (Nick Carter)
MTV TRL:n loppukesän laskenta: "I Want It That Way" (#1)
Halutuimmat hitit: --Artistit: (#1) --Albumit: (#1) --Kappaleet: (#1) --Videot: (#1)
YTV YTV loppuvuoden laskenta: "I Want It That Way" (#1), "Larger Than Life" (#3)
Rock and Roll Hall of Fame Kappaleet jotka auttavat määrittelemään 1990-luvun : "I Want It That Way" (#4)
Entertainment Weekly 1990-luvun parhaat -- Musiikki-: "I Want It That Way" (#3)
100 1990-luvun parasta viihdyttäjää: (#2)
SoundScan Top 10 1990-luvun albumit: Millennium (#8), Backstreet Boys (#10)

2000-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinnon myöntäjä Palkinto
American Music Awards Paras pop/rock bändi, duo tai ryhmä
Paras pop/rock albumi (Millennium) (ehdokkuus)
Star Concert Industry Award Vuoden suurin kiertue: Into the Millennium Tour (1999)
Luovin lavaesitys: Into the Millennium Tour (1999)
Sonicnet/Addicted to Noise -lukijoiden äänestys Vuoden artisti
Vuoden albumi: Millennium
Vuoden kappale: "I Want It That Way"
Vuoden musiikkivideo: "Larger Than Life"
Vuoden nettisivut
Vuoden livebändi tai -artisti
Vuoden kiertue: Into the Millennium Tour
Grammy-palkintogaala Vuoden albumi: Millennium
Vuoden single: "I Want It That Way"
Vuoden kappale: "I Want It That Way"
Paras pop-albumi: Millennium
Paras duon tai ryhmän lauluesitys: "I Want It That Way"
Rolling Stone-lehden Grammy-arvailu Vuoden albumi: #1 Millennium (24 % äänistä)
Vuoden single: #1 "I Want It That Way" (29 % äänistä)
Vuoden pop-albumi: #1 Millennium (42 % äänistä)
Premios Amigo Awards (Espanja) Paras kansainvälinen bändi
People's Choice Awards Paras ryhmä
Juno Award Parhaiten myyvin albumi: Millennium
Nickelodeon Kids' Choice Awards Paras yhtye
Forbes -lehti Top 100 julkkikset: #8
People -lehti 50 kauneinta ihmistä: Nick Carter
MCY.com Kaikkein katsotuin web-tapahtuma ikinä (maailmanennätys yli 55 miljoonalla hitillä)
Teen People Musiikki Special: Seksikkäin pop-bändi
Teen People -kysely Paras poikabändi ikinä: Backstreet Boys
Musiikillinen esitys kaikilla oikeilla liikkeillä: Backstreet Boys
Paras musiikkivideo: "Show Me The Meaning Of Being Lonely"
Kuumin mies: Nick Carter
Teen.com Paras ryhmä
Paras kappale (ryhmän): "Larger Than Life"
Paras kappale: "I Want It That Way"
Paras CD: Millennium
Kuumin mies: Nick Carter
Billboard Music Awards Vuoden albumi (artisti/duo/ryhmä) (ehdokkuus)
Blockbuster Entertaiment Awards Paras pop-ryhmä
Paras CD: Millennium
HarrisZonen Grammy-arvailu Vuoden albumi (7685 ääntä): Millennium (64 %)
Viva Comet Awards Vuoden bändi
Canadian Chart Record Ainut ryhmä koko historiassa, joka hallitsee kaikkia listoja yhtä aikaa.
Ensimmäinen tapaus, joka nousee sijall yksi kaikilla neljällä ensimmäisellä albumillaan.
Myi ensimmäisellä viikollaan 150 000 kappaletta.
Eniten viikkoja #1 (14 viikkoa, "Shape Of My Heart")
Kaikkien aikojen parhaiten sijoittunut debyytti ("Shape Of My Heart debytoi sijalla kolme)
Pisin vietetty aika sijalla yksi (6 viikkoa, "Shape Of My Heart")
Eniten soittokertoja yhden päivän aikana CHR Radiossa.
Pisin vietetty aika sijalla yksi CHR- ja AC-listoilla (19 viikkoa)
Entertaiment Weeklyn kysely #1 Vuoden ryhmä (29,71 % äänistä)
#1 Kuumin bändi (29,91 % äänistä)
#1 Vuoden ihmiset (20,20 % äänistä)
#2 Vuoden viihdyttäjä (22,24 % äänistä)
#2 Vuoden artisti (26,26 % äänistä)
#2 Kappale joka kosketti sydäntäsi: "Show Me The Meaning Of Being Lonely" (19,10 % äänistä)
#2 Kuumin blondi (mies): Nick Carter (21,20 % äänistä)
#2 Kuumin mies: Nick Carter (16,13 % äänistä)
#3 Vuoden kappale: "Show Me The Meaning Of Being Lonely" (21,18 % äänistä)
#4 Vuoden musiikkivideo: "Show Me The Meaning Of Being Lonely" (17,17 % äänistä)
Teen Choice Awards Paras albumi: Millennium
Paras single: "Show Me The Meaning Of Being Lonely"
Paras rakkauslaulu: "Show Me The Meaning Of Being Lonely"
Paras pop-ryhmä
Kuumin mies: Nick Carter
World Music Awards Maailman parhaiten myyvä amerikkalainen ryhmä
Maailman parhaiten myyvä pop-ryhmä
Maailman parhaiten myyvä R&B-ryhmä
Maailman parhaiten myyvä tanssiartisti
California Music Awards Erottuva albumi (Millennium)
Erottuva single ("I Want It That Way")
Erottuva ryhmä
Billboard Music Video Awards Fantastinen video: "Show Me The Meaning Of Being Lonely" (ehdokkuus)
MTV IMMIES (Intia) Paras Pop
Paras CD
Live Daily's Best of 2000 Vuoden artisti
Paras esitys
Paras virallinen nettisivu
Vuoden kappale
MTV Europe Music Awards Paras ryhmä
Paras pop
MuchMusic Entertaoiment Awards Combat Zone Weekend Champ: "The One"
Billboard -lehden vuoden päätöslista The Billboard 200 top albumit: #9 (Millennium)
Top pop-artisti: #4
Vuoden Adult Contemporary: #3
Hot Adult Contemporary: #4 "Show Me The Meaning Of Being Lonely"
Billboard Hot 100: #6 "Show Me The Meaning Of Being Lonely"
Kanadan vuoden päätöslista Top Kanadan albumit: #10 (Millennium)
Top Kanadan singlet: "Show Me The Meaning Of Being Lonely" ~ #1
Top Kanadan singlet: "Larger Than Life" ~ #10
Top Kanadan singlet: "The One" ~ #16
Top Kanadan singlet: "I Want It That Way" ~ #58
Musiikkivideo myynti: "Homecoming: Live in Orlando" ~ #10
Radio Music Awards Vuoden artisti (Top 40/Radio pop) (ehdokkuus)
Vuoden kappale (Top 40/Radio pop): "Show Me The Meaning Of Being Lonely" (ehdokkuus)
Kaikkein kysytyin hidas tanssibiisi: "Show Me The Meaning Of Being Lonely"
Guinnessin ennätystenkirja Paras kansainvälinen myyntiviikko (5 miljoonaa): Black & Blue
Historian ensimmäiset artistit jotka saavuttivat yli miljoonan ensimmäisen myyntiviikon aikana.
Korkein debyytti tunnustus: Black & Blue myi kultaa (500 000 myytyä kopiota), platinaa (miljoona myytyä kopiota) ja kahdeksankertaista platinaa (8 miljoonaa myytyä kopiota).
Eniten soittokertoja radiossa ensimmäisen viikon aikana: "Shape Of My Heart" (170 soittokertaa).
Rolling Stone Lukijoiden kysely → #1 Vuoden bändi
Lukijoiden kysely → #1 Vuoden ihmiset
Lukijoiden kysely → #1 Vuoden artisti
Lukijoiden kysely → #4 Vuoden single: "Show Me The Meaning Of Being Lonely"
Lukijoiden kysely → #2 Video: "Show Me The Meaning Of Being Lonely"
Lukijoiden kysely → #1 Parhaiten pukeutuva artisti
Lukijoiden kysely → #1 Paras fanisivusto
Kriitikoiden kysely → #2 Vuoden artisti
MTV Halutuimmat hitit: --Artisti: (#1) --Kappale: (#3) --Musiikkivideo: (#5)
Vuoden 2000 suurimmat rahan tahkoajat --CD myynnissä: (#1) $190 800 000 --Kiertuetuloilla: (#5) $25 800 000
People -lehti 25 vuoden kiinnostavinta ihmistä: #1 (Backstreet Boys)
25 vuoden kiinnostavinta ihmistä: #10 (Nick Carter)
VH1 Paras ryhmä
MuchMusic Vuoden 2000 parhaat videot: "Shape Of My Heart" (#2)
YTV Vuoden päätöslaskenta: "Shape Of My Heart" (#1), "Show Me The Meaning Of Being Lonely" (#20)
MTV Vuoden 2000 suurimmat rahan tahkojat -- CD-myynti: (#1) 190 800 000 dollaria -- Kiertue: (#5) 25 800 000 dollaria
Rolling Stone -lehti Rolling Stone & MTV: 100 kaikkien aikojen suurinta pop-kappaletta: "I Want It That Way" (#10)

2001[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinnon myöntäjä Palkinto
American Music Awards Paras Pop/Rock bändi, duo tai ryhmä
World Music Awards Maailman parhaiten myyvä amerikkalainen pop-ryhmä
Maailman parhaiten myyvä pop-ryhmä
Maailman parhaiten myyvä R&B-ryhmä
Maailman parhaiten myyvä tanssiartisti
Teen Scene Magazine Paras kieetue: Black & Blue Tour
Paras albumi: Black & Blue
Paras pop-ryhmä
Paras kappale: "The Call"
Paras musiikkivideo: "The Call"
Paras vartalo: Nick Carter
Paras pariskunta: Brian Littrell & Ajah Ciccarelli
Garmmy-palkintogaala Paras duon tai ryhmän pop-esitys: "Show Me The Meaning Of Being Lonely" (ehdokkuus)
Blockbuster Entertaiment Awards Paras ryhmä
Paras pop-ryhmä
Paras CD: Black & Blue (ehdokkuus)
Guinnessin ennätystenkirja "Historian parhaiten myyty poikabändi" yli 77 miljoonalla myydyllä kopiolla.
Ensimmäinen ryhmä sitten The Beatlesin, joka myy kahta albumia yli 30 miljoonan kopion verran.
Backstreet Boysin vuoden 2001 Black & Blue Tour -kiertue tuotti yli 350 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. tehden bändistä yhden maailman tuottoisimmista viihdyttäjistä.
Canada's Record Book Ensimmäinen bändi, jonka kaikki viisi albumia debytoivat listasijalla yksi.
Ainut ryhmä Kanadan historiassa, jolla on yhteensä neljä timatti albumia
Viva Comet Awards Vuoden bändi
MTV Video Music Awards Paras pop-musiikkivideo: "The Call" (ehdokkuus)
Katsojan valinta: "The Call" (ehdokkuus)
MTV Europe Music Awards Paras ryhmä (ehdokkuus)
Paras pop (ehdokkuus)
Nickelodeon Kids' Choice Awards Paras yhtye
Kentucky PRIDE Award Järjestön perustaminen: Kevin Richardson järjestöst' "Just Within Reach"
'Outdoor classroom': A.J. McLean Lloyid Middle School -koulusta
People -lehti 25 vuoden kiinnostavinta ihmistä: #4 (Backstreet Boys)
25 vuoden kiinnostavinta ihmistä: #10 (Nick Carter)
Diamond Award (Kanada) Black & Blue -albumi myi timantti-levyn verran Kanadassa (1 000 000 kappaletta).
Cosmo Girl -lehti Maailman seksikkäin mies: A.J. McLean (ehdokkuus)
Maailman seksikkäin mies: Nick Carter (ehdokkuus)
Ten Choice Awards Paras albumi: Black & Blue
Paras single: "The Call"
Paras pop-ryhmä
Kuuma mies: Nick Carter
Paras rakkauslaulu: "Shape Of My Heart"
Konsertti: Black & Blue Tour
Radio Music Awards Kysytyin kappale: "Drowning"
Rolling Stone -lehti Lukijoiden kysely → #3 Vuoden bändi
Lukijoiden kysely → #1 Vuoden albumi: Black & Blue
Lukijoiden kysely → #2 Vuoden artisti
Lukijoiden kysely → #1 Kiertue: Vuoden 2001 Black & Blue maailman kiertue
Lukijoiden kysely → #4 Musiikkivideo: "The Call"
Lukijoiden kysely → #1 Parhaiten pukeutuvat artistit
Lukijoiden kysely → #2 Paras fanisivusto
Kriitikoiden kysely → #3 Vuoden artisti
Kriitikoiden kysely → #2 Vuoden albumi: Black & Blue
Entertaiment Weeklyn kysely #1 Vuoden ryhmä (31,23 % äänistä)
#1 Vuoden albumi: Black & Blue (30,12 % äänistä)
#1 Kiertue (24,10 % äänistä)
#1 Kuumin mies: Nick Carter (20,16 % äänistä)
#2 Vuoden viihdyttäjä (21,94 % äänistä)
#2 Vuoden artisti (15,94 % äänistä)
#2 Vuoden musiikkivideo: "The Call" (18,92 % äänistä)
#2 Vuoden ihmiset (21,11 % äänistä)
#2 Kuumin blondi (mies): Nick Carter (20,10 % äänistä)
Saturday Night Live 50 kaikkie aikojen parhainta jaksoa: (#5)
Billboard -lehden kysely #1 Vuoden 2001 albumi: Black & Blue (30 % äänistä)
#1 Vuoden 2001 artisti (50 % äänistä)
Billboard -lehden vuoden päätöslista Billboardin Top 200 albumit: #2 (Black & Blue)
Paras pop-artisti: #3
Vuoden Adult Contemporary artisti: #5
Hot Adult Contemporary: #7 "Shape Of My Heart"
Billboard Hot 100: #18 "Shape Of My Heart"
Billboard Music Awards Vuoden albumi: Black & Blue (ehdokkuus)
Vuoden artisti (ehdokkuus)
Vuoden duo/ryhmä
Kanadan vuoden päätöslista Kanadan TOP-albumit: #1 (Black & Blue)
Kanadan TOP-singlet: #1 ("Shape Of My Heart")
Kanadan TOP-singlet: #3 ("The Call")
Kanadan TOP-singlet: #7 ("More Than That")
Musiikkivideo myynti: #1 ("Around The World With The Backstreet Boys")
Musiikkivideo myynti: #13 ("Homecoming: Live in Orlando")
MuchMusic Video Awards Paras kansainvälinen ryhmä
My VH1 Awards Paras ryhmä
'Pakko saada' albumi
MuchMusic Vuoden 2001 parhaat musiikkivideot: "Drowning" (#3), "The Call" (#5), "More Than That" (#88)
YTV YTV:n vuoden päätöslaskenta: "Drowning" (#1), "More Than That" (#7), "The Call" (#12)
Forbes -lehti Top 100 julkkikset: #7


2002[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinnon myöntäjä Palkinto
People's Choice Awards Paras musiikkiryhmä
World Music Awards Maailman parhaiten myyvä amerikkalainen ryhmä
Maailman parhaiten myyvä pop-ryhmä
Maailman parhaiten myyvä R&B-ryhmä
MTV Asia Awards Paras pop-esitys
Paras musiikkivideo: "The Call"
Juno Awards Parhaiten myyvä albumi: Black & Blue
RIAJ - 17. Japanin kultalevy palkintogaala (2002)[1]
Golden Hangar Award Grammy-gaalan parhaiten pukeutuvimmat miehet
Grammy-palkintogaala Paras duon tai ryhmän pop-esitys: "Shape Of My Heart" (ehdokkuus)
Rit Dye Entertaiment Style Awards Tyylikkäin ryhmä
Tyylikkäin pop-musiikkivideo - "Drowning"
Marylandin (Baltimore) kaupungin avain Backstreet Boys -yhtye vastaanotti avaimen Baltimoren kaupunkiin pormestari Martin O'Malley'ltä
Teen Scene Magazine Paras CD
Paras single
Paras ryhmä
CosmoGirl -lehti Maailman seksikkäin mies: Nick Carter
Nickelodeon Kids' Choice Awards Paras yhtye
MTV Video Music Awards Japan Paras ryhmä
Forbes -lehti Top 100 julkkikset: (#10)
YTV YTV:n vuoden päätös laskenta: "Help Me" (#2) -- Nick Carter

2003[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinnon myöntäjä Palkinto
MTV TRL Award Gridlock Award (Times Squaren sulkeminen)
'Sneak Attack': Feikki satelliitti-haastattelu
Carsonin epämiellyttävin hetki vihaisen Backstreet Boys-fanin (Tiffany) kanssa
MTV Japan Video Music Awards Paras miehen musiikkivideo: Nick Carterin "Help Me" (ehdokkuus)
Paras uusi artisti musiikkivideossa: Nick Carter
Paras pop-musiikkivideo: Nick Carterin "Help Me" (ehdokkuus)
Tony-palkintogaala Yleisön palkinnot: Paras miessijainen - Kevin Richardson (Chicago - Billy Flynn)
VH1 VH1:den 100 parhainta kappaletta viimeisiltä 25 vuodelta: #61 "I Want It That Way"

2004[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinnon myöntäjä Palkinto
Q -lehti Kaikkien aikojen Top 50 bändit: (#22)

2005[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinnon myöntäjä Palkinto
MTV Latin American Awards Paras kansainvälinen artisti
Russian Music Award Paras comeback
Relly Awards Paras musiikkivieras
Star Shine -lehti (RCA awards) Vuoden artisti
Vuoden albumi: Never Gone
Vuoden kappale: "Incomplete"
Paras ryhmä
Kysytyin kappale: "Incomplete"
Paras hitti: "Incomplete"
MuchMusic Kaikkien aikojen Top 10 balladilaulajat: #9 (ainut ryhmä listassa, jolla olivat mm. Lionel Richie, Elton John ja Celine Dion).
YTV HitList Special -- Kaikkien aikojen Top 10 poikabändit: (#1)
Teen Choice Award Rakkauslaulu: "Incomplete" (ehdokkuus)
König Pilsner Arena (Saksa) "Loppuunmyyty -palkinto" ennätyksiä rikkovasta viidestä loppunmyydystä esityksestä
Live Daily's Best of 2005 Parhaat esiintyjät
Parhaat viralliset fanisivut
Paras fanisivusto: (www.Not-like-you.com)
Stylus -lehti Vuode 2005 Top 50 singlet: (#24) "Incomplete"
Kanadan vuoden päätöslista AC - #16
Hot AC - #59
CHR/Pop - #46
Kanadan AC - #8
Kanadan Hot AC - #20
kanadan CHR - #23
Münich Olympic Walk of Stars / Backstreet Boysit saivat tähtensä]
Entertaiment Weekly Viimeisten 25 vuoden 25 parasta viihdyttäjää (1980-2005): #17
United World's Year End Charts Never Gone -- #25
Rick Dee'n vuoden päätöslista "Incomplete" -- #42
Z100:n vuoden 2005 Top 100 "Incomplete" -- #24
"Crawling Back To You" -- #58
"Just Want You To Know" -- #79
Blender -lehden 500 suurinta kappaletta "I Want It That Way" (#16)
"Larger Than Life (#292)
Poll Star Pollstar'in vuoden 2005 Top 100 kiertueet: #51 (12,6 miljoonaa dollaria)
Celender Maailman suurimmat rahan tahkoajat (konsertti ja albumi myynnit) 1997-2005: #1 (533,1 miljoonaa dollaria)


2006[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinnon myöntäjä Palkinto
Dove Award (GMA Music Awards) Vuoden innoittavin kappale: "In Christ Alone" (Brian Littrell)
Nickelodeon Kids' Choice Awards Paras yhtye (ehdokkuus)
TRL Awards Italy Paras ryhmä (ehdokkuus)
Paras #1 musiikkivideo: "I Still..." (ehdokkuus)
Grammy Recording Academy Honors Backstreet Boys'ille myönnettiin Recording Academy Honors Miamissa, Floridassa heidän musiikkialalla tähän asti saavuttamansa menestyksen kunniaksi
MTV Asia Awards Paras pop-esitys
Bravo Supershow - OTTO Awards Superband Pop 2005
25 ikimuistoista hetkeä #16 -- TIMES SQUARE LIVE: 22. lokakuuta 1998 Times Square suljetaan Backstreet Boys'in Total Request Live esiintymisen aikana.
50 Years Bravo Charts / Tässä kyseinen lista]
VH1 VH1:den 100 suurinta teinitähteä: #27

2007[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinnon myöntäjä Palkinto
2007 StarShine Readers' Choice Award Paras balladi: "Gone Without Goodbye" - Brian Littrell
Best Remake or Sample "In Christ Alone" - Brian Littrell
StarShine Spotlight House of Carters
Shinig Star Award Howie Dorough - Dorough Lupus Foundation
Paras miesartisti Brian Littrell
Paras uusi artisti Brian Littrell
Vuoden kappale "Welcome Home" - Brian Littrell
Vuoden albumi Welcome Home -Brian Littrell
Vuoden artisti Brian Littrell
VH1 VH1:den 1990-luvun 100 suurinta kappaletta: #3 "I Want It That Way"
Jabra Best Band in the World: #6 Koko lista


2008[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinnon myöntäjä Palkinto
TRL Parhaat poikabändien musiikkivideot Top 10: #2 "I Want It That Way"
Parhaat TRL hetket Top 10: #4 -- 22. lokakuuta 1998 Backstreet Boys Times Square suljetaan Total Request Live esiintymisen aikana.
TRL:n ikonisimmat videot: #3 "I Want It That Way"
StarShine Magazine Music Choice Awards Paras balladi: "Inconsolable"
Elämän saavutus
Paras ryhmä/bändi
Paras live-show
Vuoden kappale: "Inconsolable"
Vuoden albumi: Unbreakable
Vuoden artisti

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]