Luettelo Australian pääministereistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Australian pääministereistä.

Luettelo Australian pääministereistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

järjestys Pääministeri Virka-aika Puolue monarkki
1 Edmund Barton.PNG Edmund Barton 1. tammikuuta 190124. syyskuuta 1903 Protektionistipuolue Viktoria
Edvard VII
2 AlfredDeakin.jpeg Alfred Deakin 24. syyskuuta 190327. huhtikuuta 1904 Protektionistipuolue Edvard VII
3 ChrisWatsonSepia.jpg Chris Watson 27. huhtikuuta 190418. elokuuta 1904 Australian työväenpuolue
4 Georgereid.jpg Sir George Reid 18. elokuuta 19045. heinäkuuta 1905 Free Trade Party
AlfredDeakin.jpeg Alfred Deakin 5. heinäkuuta 190513. marraskuuta 1908 Kansainyhteisön liberaalipuolue
5 Andrewfisher.JPG Andrew Fisher 13. marraskuuta 19082. kesäkuuta 1909 Australian työväenpuolue
AlfredDeakin.jpeg Alfred Deakin 2. kesäkuuta 190929. huhtikuuta 1910 Kansainyhteisön liberaalipuolue
Andrewfisher.JPG Andrew Fisher 29. huhtikuuta 191024. kesäkuuta 1913 Australian työväenpuolue Edvard VII
Yrjö V
6 JosephCookPEO.jpg Joseph Cook 24. kesäkuuta 191317. syyskuuta 1914 Kansainyhteisön liberaalipuolue Yrjö V
Andrewfisher.JPG Andrew Fisher 17. syyskuuta 191427. lokakuuta 1915 Australian työväenpuolue
7 Billy Hughes 1908.jpg Billy Hughes 27. lokakuuta 191514. marraskuuta 1916 Australian työväenpuolue
Billy Hughes 1908.jpg Billy Hughes 14. marraskuuta 191617. helmikuuta 1917 Australian työväenpuolue
Billy Hughes 1908.jpg Billy Hughes 17. helmikuuta 19179. helmikuuta 1923 Australian nationalistinen puolue
8 StanleyBruce2.jpg Stanley Bruce 9. helmikuuta 192322. lokakuuta 1929 Australian nationalistinen puolue
9 JamesSc.JPG James Scullin 22. lokakuuta 19296. tammikuuta 1932 Australian työväenpuolue
10 Joseph Lyons 1.jpg Joseph Lyons 6. tammikuuta 19327. huhtikuuta 1939 Yhdistyneen Australian puolue Yrjö V (Iso-Britannia)
Edvard VIII
Yrjö VI
11 EarlePage.jpg Sir Earle Page 7. huhtikuuta 193926. huhtikuuta 1939 Australian kansallispuolue Yrjö VI
12 Portrait Menzies 1950s.jpg Robert Menzies 26. huhtikuuta 193928. elokuuta 1941 Yhdistyneen Australian puolue
13 FaddenPEO.jpg Arthur Fadden 28. elokuuta 19417. lokakuuta 1941 Australian kansallispuolue
14 JohnCurtin.jpg John Curtin 7. lokakuuta 19415. heinäkuuta 1945 Australian työväenpuolue
15 Frank Forde 1941.jpg Frank Forde 6. heinäkuuta 194513. heinäkuuta 1945 Australian työväenpuolue
16 Benchifley.jpg Ben Chifley 13. heinäkuuta 194519. joulukuuta 1949 Australian työväenpuolue
Portrait Menzies 1950s.jpg Sir Robert Menzies 19. joulukuuta 194926. tammikuuta 1966 Australian liberaalipuolue Yrjö VI
Elisabet II
17 HaroldHoltPortrait1953.JPG Harold Holt 26. tammikuuta 196619. joulukuuta 1967 Australian liberaalipuolue Elisabet II
18 John McEwen 1930s.jpg John McEwen 19. joulukuuta 196710. tammikuuta 1968 Australian kansallispuolue
19 JohnGorton1954.JPG John Gorton 10. tammikuuta 196810. maaliskuuta 1971 Australian liberaalipuolue
20 William McMahon 1950.jpg William McMahon 10. maaliskuuta 19715. joulukuuta 1972 Australian liberaalipuolue
21 Gough Whitlam 5. joulukuuta 197211. marraskuuta 1975 Australian työväenpuolue
22 MalcolmFraser1982.JPEG Malcolm Fraser 11. marraskuuta 197511. maaliskuuta 1983 Australian liberaalipuolue
23 BobHawke(cropped).jpg Bob Hawke 11. maaliskuuta 198320. joulukuuta 1991 Australian työväenpuolue
24 Paul Keating - 2007-crop.jpg Paul Keating 20. joulukuuta 199111. maaliskuuta 1996 Australian työväenpuolue
25 John Howard May 2006.jpg John Howard 11. maaliskuuta 199624. marraskuuta 2007 Australian liberaalipuolue
26 Kevin Rudd DOS cropped.jpg Kevin Rudd 24. marraskuuta 200724. kesäkuuta 2010 Australian työväenpuolue
27 Julia Gillard 2010.jpg Julia Gillard 24. kesäkuuta 201027. kesäkuuta 2013 Australian työväenpuolue
Kevin Rudd DOS cropped.jpg Kevin Rudd 27. kesäkuuta 201318. syyskuuta 2013 Australian työväenpuolue
28 Tony Abbott - 2010.jpg Tony Abbott 18. syyskuuta 201315. syyskuuta 2015 Australian liberaalipuolue
29 Malcolm Turnbull at the Pentagon 2016 cropped.jpg Malcolm Turnbull 15. syyskuuta 201524. elokuuta 2018 Australian liberaalipuolue
30 Scott Morrison 2014 crop.jpg Scott Morrison 24. elokuuta 2018 virassa Australian liberaalipuolue