Luettelo Afrikan valtioiden johdon vierailuista Yhdysvaltoihin

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo Afrikan valtioiden johdon vierailuista Yhdysvaltoihin. Tämä luettelo on osa artikkelikokonaisuutta, joka on sivulla Luettelo valtioiden johdon vierailuista Yhdysvaltoihin.


Algeria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Ahmed Ben Bella Algerian presidentti Epävirallinen vierailu Washingtoniin. Osallistui Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokoukseen. 14-15.10.1962
Houari Boumedienne Yksityinen vierailu Washingtoniin. Osallistui hdistyneiden kansakuntien yleiskokoukseen. 11.4.1974
Chadli Bendjedid Valtiovierailu 16-​22.4.1985
Abdelaziz Bouteflika Työvierailu 11-​14.7.2001
Tapaaminen presidentti George W. Bushin kanssa yksityisesti 5.11.2001
Tapaaminen presidentti George W. Bushin kanssa G8-maiden kokoukseen 9.-​10.6.2004

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Angola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Jose Eduardo dos Santos presidentti Yksityinen tapaaminen presidentti George H. W. Bushin kanssa 16.9.1991
Virallinen työvierailu 7.-9.12.1995
Työvierailu 25.-​26.2.2002
11.-​14.5.2004

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Benin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Émile Zinsou presidentti Yksityinen vierailu 5.3.1969
Hubert Maga presidentillinen puhemies Osallistui YK:n 25-vuotisjuhlaillalliselle Valkoisssa talossa 24.10.1970
Yksityinen vierailu 9.12.1971
Nicephore Soglo presidentti Virallinen vierailu 4-​6.11.1991
Virallinen työvierailu 12-15.7.1995
Boni Yayi Työvierailu. Osallistui malarianvastaiseen kokoukseen Valkoisessa talossa. 11-14.12.2006
Työvierailu 29.7.2011

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burkina Faso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Maurice Yaméogo presidentti Valtiovierailu 29-31.3.1965
Sangoule Lamizana Osallistui YK:n 25-vuotisjuhlaillalliselle Valkoisssa talossa. 24.10.1970
Yksityinen vierailu. Keskusteli presidentti Richard Nixonin kanssa Länsi-Afrikan kuivuudesta 15.10.1973
Blaise Compaore presidentti Työvierailu 13-​16.7.2008

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burundi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Mwambutsa IV kuningas Yksityinen vierailu. Osallistui New Yorkin maailmannäyttelyn Afrikka-paviljongin avajaisiin. 19.5.1964
Pierre Buyoya presidentti Tapaaminen presidentti Bill Clintonin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 23-25.9.1998

Djibouti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Hassan Gouled Aptidon presidentti Yksityinen vierailu 27.9.1977
Virallinen työvierailu 23-​25.4.1991
Ismail Omar Guelleh Tapaaminen presidentti Bill Clintonin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 21.9.1999
Työtapaaminen 19-24.1.2003

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Etelä-Sudan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Salva Kiir Mayardit presidentti Tapaaminen presidentti Barack Obaman kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 21.9.2011

Etelä-Afrikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Jan Smuts Etelä-Afrikan unioniin Johti Etelä-Afrikan valtuuskuntaa San Franciscon konferenssiissa 25-26.6.1945
Johti Etelä-Afrikan valtuuskuntaa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 1-​2.12.1946
Frederik Willem de Klerk Etelä-Afrikan presidentti Virallinen työvierailu 23-​25.9.1990
Yksityinen tapaaminen presidentti Bill Clintonin kanssa. 30.6.-5.7.1993
Nelson Mandela Valtiovierailu. Puhe Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa ja Yhdysvaltain kongressissa. 4-7.10.1994
Työvierailu 21-​23.9.1998
Thabo Mbeki Yksityinen tapaaminen presidentti Bill Clintonin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 21.9.1999
Valtiovierailu 22-​25.5.2000
Työvierailu 25-​27.6.2001
Tapaaminen presidentti George W. Bushin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 11.11.2001
13.9.2002
Tapaaminen presidentti George W. Bushin kanssa G8-maiden kokouksessa. Osallistui presidentti Ronald Reaganin hautajaisiin 10-​11.7.2004
Työvierailu 1.6.2005
7-​8.12.2006
Kgalema Motlanthe Osallistui G20-maiden kokoukseen 14-​15.11.2008
Jacob Zuma 24-​25.9.2009
Osallistui ydinturvallisuuskokoukseen 12-​13.4.2010

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Egypti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Gamal Abdel Nasser presidentti Tapaaminen presidentti Dwight D. Eisenhowerin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 26.9.1960
Anwar Sadat Valtiovierailu. Tapaaminen presidentti Gerald Fordin kanssa. Puhe Yhdysvaltain kongressissa. 27.10.-5.11.1975
Virallinen työvierailu 3-6.4.1977
Virallinen vierailu 3.-​8.2.1978
Virallinen vierailu Osallistui Camp Davidin rauhankokoukseen 5-​19.9.1978
Mustafa Khalil pääministeri Yksityinen vierailu. Osallistui Egyptin ja Israelin väliseen rauhankokoukseen 1.12.1978
Virallinen vierailu. Toinen Camp Davidin rauhankokous 20-​25.2.1979
Anwar Sadat presidentti Virallinen vierailu Camp Davidin rauhan allekirjoitustilaisuus 24-​29.3.1979
Mustafa Khalil pääministeri 24-​29.3.1979
Anwar Sadat presidentti Virallinen vierailu 7-​10.4.1980
4-9.8.1981
Hosni Mubarak Valtiovierailu 2-5.2.1982
Virallinen työvierailu 26-​31.1.1983
29.9–3.10.1983
11-​15.2.1984
11-​13.3.1985
Yksityinen vierailu. Tapaaminen presidentti Ronald Reaganin kanssa 21-​23.9.1985
Valtiovierailu 26-​29.1.1988
Virallinen vierailu. Yksityinen vierailu 1-5.4.1989
Yksityinen vierailu. Tapaaminen presidentti George H. W. Bushin kanssa 1-​3.10.1989
Yksityinen vierailu. Tapaaminen presidentti Bill Clintonin kanssa 3-​6.4.1993
23-​28.10.1993
Virallinen työvierailu 1-​5.4.1995
Osallistui Oslon sopimuksen allekirjoittamistilaisuuteen 28-​30.9.1995
Virallinen työvierailu 28-​31.7.1996
8-​13.3.1997
26.6-1.7.1999
24.-30.3.2000
Työvierail 30.3.-4.4.2001
2.-6.3.2002
Tapaaminen presidentti George W. Bushin kanssa 5-8.6.2002
9-​5.4.2004
Ahmed Mohamed Nazif pääministeri Työvierailu 17-​08.05.2005
Hosni Mubarak presidentti 17-​19.8.2009
Osallistui Lähi-idän rauhankokoukseen 1.9.2010

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Etiopia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Endelkachew Makonnen pääministeri Johti Etiopian delegatiota San Franciscon konferenssissa 26.4-14.6.1945
Haile Selassie Etiopian keisari Vieraili Yhdysvaltain presidentin kutsumana. Puhe Yhdysvaltain kongressissa. 26-​29.5.1954
Valtiovierailu 1-​3.10.1963
osallistui presidentti John F. Kennedyn hautajaisiin 24-​25.11.1963
Valtiovierailu 13-​15.2.1967
7-​10.7.1969
Osallistui YK:n 25-vuotisjuhlaillalliselle Valkoisssa talossa. Yksityinen tapaaminen presidentti Richard Nixonin kanssa. 24-​25.10.1970
Virallinen vierailu 14-​15.5.1973
Meles Zenawi pääministeri Työvierailu 10-​16.8.1994
Osallistui Africare-järjestön lounaalle presidentti Bill Clintonin kanssa. 19.10.1995
Työvierailu 4-​5.12.2002

Matkuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eritrea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Isaias Afwerki presidentti Työvierailu 5-​15.2.1995
Yksityinen tapaaminen presidentti Bill Clintonin kanssa 25.4-​3.5.1998

Gambia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Dawda Jawara presidentti Tapaaminen presidentti George W. Bushin kanssa. 15.5.1989
Yahya Jammeh Osallistui Yhdysvallat-Afrikka -kokoukseen. Yksityinen tapaaminen presidentti Bill Clintonin kanssa 21-29.6.2003

Gabon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Omar Bongo presidentti Yksityinen vierailu. Tapaaminen presidentti Richard Nixonin kanssa 2.8.1973
Yksityinen vierailu. Tapaaminen presidentti Jimmy Carterin kanssa 3.3.1977
17.10.1977
Yksityinen vierailu. Tapaaminen presidentti Ronald Reaganin kanssa 15.6.1981
Virallinen työvierailu 3-6.8.1987
Työvierailu 26.5.2004
Ali Bongo Ondimba 9.6.2011

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ghana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Kwame Nkrumah pääministeri Virallinen vierailu 23-26.7.1958
Tapaaminen presidentti Dwight D. Eisenhowerin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokoukessa. 22.9.1960
Epävirallinen tapaaminen YK:ssa. 08.03.1961
Joseph Arthur Ankrah Yksityinen vierailu 10-12.10.1967
Kofi Abrefa Busia Yksityinen vierailu 20.10.1969
Osallistui YK:n 25-vuotisjuhlaillalliselle Valkoisssa talossa. 24.10.1970
Yksityinen vierailu 3-​4.11.1971
Jerry Rawlings Ghanan presidentti virallinen työvierailu 8-9.3.1995
Valtiovierailu 23-​26.2.1999
John Kufuor Työvierailu; Osallistui konferenssiin koskien Afrikan nälänhätää. 27-​29.6.2001
Tapaaminen presidentti George W. Bushin Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokoukessa. 24.9.2003
Tapaaminen presidentti George W. Bushin kanssa G8-maiden kokouksessa. 9-​10.6.2004
Työvierailu Afrikan taloudesta. 12-​13.6.2005
Työvierailu 26.10.2005
11-​13.4.2006
Valtiovierailu 14-​17.9.2008
John Atta Mills Työvierailu 7-​12.3.2012

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Guinea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Ahmed Sékou Touré presidentti Valtiovierailu. 26.-​28.10.1959
Epävirallinen vierailu. 10.10.1962
Yksityinen vierailu. Tapasi presidentti Jimmy Carterin. 8.8.1979
Yksityinen vierailu. Tapasi presidentti Ronald Reaganin. 26.6.-3.7.1982
Alpha Conde Työvierailu 29.7.2011

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Guinea-Bissau[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Manuel Saturnino pääministeri Osallistui Africare-järjestön lounaalle presidentti Bill Clintonin kanssa. 19.10.1995

Kamerun[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Ahmadou Ahidjo presidentti Vieraili presidentin kutsumana 13-15.3.1962
Epävirallinen vierailu 24-25.10.1967
Yksityinen vierailu 9.10.1969
Virallinen työvierailu. Yksityinen vierailu 25-​28.7.1982
Paul Biya 25-​28.2.1986
Yksityinen tapaaminen presidentti George H. W. Bushin kanssa 6.5.1991
Työvierailu 20-​21.3.2003
pääministeri Osallistui Yhdysvallat-Afrikka business-kokoukseen. Tapasi presidentti George W. Bushin kanssa 22-​29.6.2003

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kap Verde[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Aristides Maria Pereira presidentti Yksityinen tapaaminen. Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Ronald Reaganin kanssa 03.10.-07.10.1983
Carlos Veiga pääministeri tapaaminen Yhdysvaltain presidentin George H. W. Bushin Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvostossa 30.01.1992
Jose Maria Pereira Neves Osallistui Afrikan maiden kokoukseen 28.3.2013

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Daniel arap Moi presidentti Valtiovierailu 19-​22.2.1980
Yksityinen tapaaminen presidentti Ronald Reaganin kanssa 24-​26.9.1981
Virallinen työvierailu 11-​14.3.1987
Työvierailu 4-​6.12.2002
Mwai Kibaki Valtiovierailu 5-​7.10.2003

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keski-Afrikan tasavalta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Ange-Félix Patassé presidentti Osallistui Africare-järjestön illalliselle presidentti Bill Clintonin kanssa 19.10.1995

Kongon demokraattinen tasavalta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Patrice Lumumba pääministeri Tapaaminen ulkoministeri Christian Herterin kanssa. Tapaaminen Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteeriin kanssa 27-29.7.1960
Fulbert Youlou presidentti Epävirallinen vierailu 8-​10.6.1961
Cyrille Adoula pääministeri 5-6.2.1962
Mobutu Sese Seko presidentti Virallinen vierailu 3-6.8.1970
Ysityinen tapaaminen presidentti Richard Nixonin kanssa. 10.10.1973
Yksityinen tapaaminen. Tapaaminen Kansainvälisen valuuttarahaston edustajien kanssa. Tapaaminen presidentti Jimmy Carterin kanssa 10-​13.8.1979
Yksityinen tapaaminen presidentin Ronald Reaganin kanssa 29.11-8.12.1981
Virallinen työvierailu 2-​6.8.1983
Yksityinen vierailu. Tapaaminen presidentti Ronald Reaganin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 23.8.1984
Virallinen työvierailu 6-​12.12.1986
28-​30.6.1989
Yksityinen vierailu.Tapaaminen presidentti George H. W. Bushin kanssa 4.10.1989
André Milongo pääministeri 8-​14.12.1991
Joseph Kabila presidentti Yksityinen vierailu. tapaaminen presidentti George H. W. Bushin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 13.8.2002
Työvierailu 2.11-​6.12.2003
24-​28.10.2007

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kongon tasavalta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Denis Sassou-Nguesso presidentti Valtiovierailu 11-14.2.1990
Osallistui USA-Afrikka kokoukseen. Yksityinen tapaaminen presidentti George W. Bushin kanssa. 24-27.6.2003
Työvierailu 4-7.6.2006

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lesotho[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Leabua Jonathan pääministeri Epävirallinen vierailu 22-​23.8.1967

Liberia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Edwin Barclay presidentti Virallinen vierailu. Puhe Yhdysvaltain kongressissa. 26-30.5.1943
William Tubman Valtiovierailu 18-​21.10.1954
Virallinen vierailu 19-​21.10.1961
27-​28.3.1968
William Tolbert Jr. Yksityinen vierailu 5.6.1973
5.11.1974
Valtiovierailu 21-​24.8.1976
Yksityinen vierailu. Tapaaminen presidentti Jimmy Carterin kanssa 25.8-2.10.1979
Samuel Doe Virallinen työvierailu 16-​21.8.1982
Gyude Bryant väliaikaisen hallituksen puhemies Työvierailu 9-​12.2.2004
Ellen Johnson-Sirleaf presidentti Puhe Yhdysvaltain kongressissa 15-​23.3.2006
Työvierailu 12-​16.2.2007
17-​28.10.2007
20-​22.10.2008
27.5.2010

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Libya[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Mustafa Ben Halim pääministeri Epävirallinen tapaaminen 13-​17.7.1954
Abdurrahim El-Keib Työvierailu 7.3.2012

Malawi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Hastings Banda presidentti Yksityinen vierailu. 08.06.-10.06.1967
Bakili Muluzi Osallistui Africare-järjestön illalliselle Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin kanssa 19.10.1995
Joyce Banda Osallistui Afrikan maiden kokoukseen 28.3.2013

Mali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Modibo Keïta presidentti Epävirallinen tapaaminen 12.–13.09.1961
Moussa Traore Valtiovierailu. 5.–9.10.1988
Alpha Oumar Konare Työvierailu 18.–​21.11.1997
Työvierailu osallistui Afrikan nälänhätään koskevaan foorumiin 26.–​28.06.2001
Amadou Toumani Toure Työvierailu 11.–13.02.2008

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marokko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Mohammed V Marokon kuningas Valtiovierailu. 25.11.-28.11.1957
Abdallah Ibrahim pääministeri Epävirallinen vierailu. Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Dwight D. Eisenhowerin kanssa. Johti Marokon valtuuskuntaa YK:n yleiskokouksessa. 15.10. 1959
Hassan II kuningas Valtiovierailu 27.03.-​29.03.1963
Epävirallinen vierailu 09.02.-​11.02.1967
Ahmed Laraki pääministeri Yksityinen vierailu 04.06.1970
Osallistui YK:n 25-vuotisjuhla tilaisuuteen Valkoisessa talossa. 24.10.1970
Yksityinen vierailu. 15.04. 1971
03.12.1977
Hassan II kuningas Valtiovierailu 13.11.-​16.11.1978
Virallinen työvierailu 18.05.-​21.05.1982
Virallinen työvierailu. Johti Arabiliiton valtuustoa koskien Lähi-idän rauhanneuvotteluita 20.10.-​24.10.1982
Karim Lamrani pääministeri Virallinen työvierailu 28.02.-01.03.1984
Hassan II kuningas Virallinen vierailu 26.09.1990
Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin George H. W. Bushin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvostossa 30.01.1992
Valtiovierailu 15.03.-​17.03.1995
Mohammed VI 19.06.-​22.06.2000
Työvierailu 21.04.-​26.04.2002
Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 23.09.2003
Työvierailu 07.07.-0​8.07.2004
Abbas El Fassi pääministeri Osallistui ydinturvallisuuskokoukseen 12.04.-​13.04.2010
Mohammed VI kuningas työvierailu 22.11.2013

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mauritania[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Moktar Ould Daddah presidentti Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Dwight D. Eisenhowerin kanssa 12.12.1960
Yksityinen vierailu. Osallistui Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen istuntoon. 28.9.1971

Mauritius[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Seewoosagur Ramgoolam pääministeri Epävirallinen vierailu. 8.-9.5.1968
Tapaamienn Yhdysvaltain presidentin Richard Nixonin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 18.9.1969
Osallistui YK:n 25-vuotisjuhlaillalliselle Valkoisessa talossa. 24.10.1970
Tapaaminen vierailu. Osallistui Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 30.9.1975
Yksityinen vierailu. Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Ronald Reaganin kanssa 12.-​16.10.1981
Aneerood Jugnauth Virallinen työvierailu. 4.-​6.6.1991
Virallinen vierailu. Osallistui Yhdysvallat-Afrikka businesskokoukseen. 23.-​27.6.2003
Navinchandra Ramgoolam Osallistui Yhdysvaltojen ja Afrikan johtajien huippukokoukseen 5. 8. 2014-6.8. 2014

Mosambik[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Samora Machel Mosambikin presidentti Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Jimmy Carterin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 4.10.1977
Virallinen työvierailu. 17.-21.9.1985
Joaquim Chissano Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Ronald Reaganin kanssa 05.10.1987
Työvierailu 12.-​14.3.1990
Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin George H. W. Bushin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 27.9.1993
Työvierailu 29.11.-1.12.1998
22.-​27.11.2002
Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 24.09.2003
Armando Guebuza Työvierailu. Keskusteli Afrikan taloudesta 12.-​13.6.2005

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Namibia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Sam Nujoma presidentti Yksityinen vierailu 19.6.1990
Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin kanssa 16.-​19.6.1993
Hifikepunye Pohamba Työvierailu. Keskusteli Afrikan talouskasvusta ja kehityksestä 12.-13.6.2005

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nigeria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Abubakar Tafawa Balewa pääministeri Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Dwight D. Eisenhowerin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen aikana. 08.10. 1960
Virallinen työvierailu. 25.07.-28.07.1961
Olusegun Obasanjo Nigerian presidentti Valtiovierailu. 10.10.-​13.10.1977
Shehu Shagari Virallinen työvierailu. 03.10.-0​8.10.1980
Olusegun Obasanjo Yksityinen tapaaminen Yhydsvaltain presidentin Bill Clintonin kanssa 30.3.1999
Virallinen työvierailu. 27.-​30.10.1999
Työvierailu. 10.05.-​12.05.2001
Yksityinen tapaaminen Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kanssa 02.11. 2001
20.06.2002
Tapaaminen Yhydsvaltain presidentin George W. Bushin kanssa G8-maiden kokouksessa. Osallistui Yhdysvaltain entisen presidentin Ronald Reaganin hautajaisiin. 10.-​11.6.2004
Työvierailu. 2.-3.12.2004
5.5.2005
28.-​29.3.2006
Umaru Yar’Adua 12.-​15.12.2007
Goodluck Jonathan Osallistui ydinturvallisuuskokoukseen 11.-​13.4.2010
Työvierailu. 08.06. 2011
Tapaaminen presidentti Barack Obaman kanssa kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen aikana 23.9.2013

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niger[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Hamani Diori presidentti Virallinen vierailu 26.09.-​27.09. 1967
Seyni Kountché Virallinen työvierailu. Yksityinen vierailu. 10.12.-​13.12. 1984
Mamadou Tandja Työvierailu. Keskusteli Afrikan talousmahdollisuuksista 12.06.-​13.06. 2005
Mahamadou Issoufou Työvierailu 29.09. 2011

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Norsunluurannikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Felix Houphouet-Boigny presidentti Valtiovierailu. Yksityinen vierailu. 22.-​25.5.1962
Virallinen vierailu. 17.-​19.8.1967
8.-​11.10.1973
Valtiovierailu 6.-​9.6.1983
Alassane Ouattara Työvierailu 29.07. 2011

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruanda[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Grégoire Kayibanda Ruandan presidentti Epävirallinen vierailu. Vieraili Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 19.-22.9.1962
Epävirallinen vierailu 14.8.1967
Juvenal Habyarimana Yksityinen vierailu. Vieraili Yhdysvaltain presidentin Jimmy Carterin kanssa 24.09.-​26.09.1980
Pasteur Bizimungu Osallistui Africare-järjestön illalliselle Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin kanssa 19.10.1995
Paul Kagame Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kansa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 13.9.2002
Työvierailu 3.-06.2003
15.04.2005
30.5.-​2.6.2006

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sambia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Kenneth Kaunda presidentti Yksityinen vierailu. Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Gerald Fordin kanssa 18.-21.4.1975
Valtiovierailu. 17.5.-​19.4.1978
Virallinen työvierailu 29.3.-​2.4.1983
7.-​11.10.1987
Yksityinen vierailu. Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin George H. W. Bushin kanssa 7.6.1989
Frederick Chiluba 19.2.1992

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Senegal[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Léopold Sédar Senghor presidentti Virallinen vierailu 3.11.1961
Valtiovierailu 28.9.1966
Abdou Diouf pääministeri Osallistui YK:n 25-vuotisjuhlaillalliselle Valkoisessa talossa. 24.10.1970
Léopold Sédar Senghor presidentti Yksityinen vierailu 18.6.1971
22.5.1975
8.6.1978
Yksityinen vierailu. Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Jimmy Carterin kanssa. 5.-​8.4.1980
Abdou Diouf Virallinen työvierailu 9.8.1983
Yksityinen vierailu. Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Ronald Reaganin kanssa. 13.-​17.4.1985
Yksityinen vierailu 14.5.1990
Valtiovierailu 9.-​12.9.1991
Yksityinen vierailu. Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin kanssa 21.05.-23.05.1994
Abdoulaye Wade Työvierailu. Osallistui Afrikan nälänhätää koskevaan foorumiin 28.6.2001
Yksityinen vierailu. Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin George H. W. Bushin kanssa. 18.6.2002
Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin George H. W. Bushin kanssa G8-maiden kokouksessa 09.06.-​10.06.2004
Työvierailu 05.12.-​07.12.2004
Macky Sall Osallistui Afrikan maiden kokoukseen 28.3. 2013

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seychellit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
France-Albert René presidentti Yksityinen tapaaminen Yhdysvaltain presidentin George H. W. Bushin kanssa 20.7.1989

Sierra Leone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Siaka Stevens pääministeri Virallinen vierailu 19.05.1969
presidentti Yksityinen vierailu 25.09. 1980
Ernest Koroma presidentti Osallistui Afrikan kokoukseen 28.3. 2013

Sudan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Ibrahim Abboud presidentti Valtiovierailu. 04.10.-07.10.1961
Jaafar Nimeiry Yksityinen vierailu 10.06.1976
21.09. 1978
Yksityinen vierailu. Tapaaminen Yhdysvaltian presidentin Jimmy Carterin kanssa 27.06.-​02.07.1980
Yksityinen vierailu. Tapaaminen Yhdysvaltian presidentin Ronald Reaganin kanssa 14.11.-​21.11.1981
Virallinen työvierailu 19.11-​22.11 1983
Yksityinen vierailu.Tapaaminen Yhdysvaltian presidentin Ronald Reaganin kanssa 27.03-​ 05.04.1985

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Somalia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Omar Abdirashid Ali Sharmarke pääministeri Vieraili presidentin kutsumana. 27.11.-​29.11. 1962
Ibrahim Egal Virallinen vierailu. 14.03-​16.03. 1968
Yksityinen tapaaminen 06.10. 1969
Siad Barre presidentti 11.10. 1974
Virallinen työvierailu. 09.03.-​14.03. 1982

Swazimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Makhosini Dlamini pääministeri Epävirallinen vierailu 18.9.1968
Mswati III kuningas Osallistui Africare-järjestön illalliselle presidentti Bill Clintonin kanssa 19.10.1995
Osallistui USA-Afrikka talouskokoukseen. Yksityinen tapaaminen presidentti George W. Bushin kanssa 21-26.7.2003

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tansania[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Julius Nyerere pääministeri Epävirallinen vierailu. Osallistui Yhdistyneiden kansakuntien huoltohallintoneuvoston kokoukseen 17.07. 1961
presidentti Virallinen vierailu. 15.07.-17.07.1963
presidentti Valtiovierailu. 03.08.-​05.08.1977
Benjamin Mkapa Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 21.9.1999
Jakaya Kikwete Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 18.9.2006
Työvierailu 26.-​31.8.2008
Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 23.9.2008
Työvierailu 21.5.2009

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tšad[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
François Tombalbaye presidentti Virallinen vierailu 2-​4.10.1968
Osallistui YK:n 25-vuotisjuhlaillalliselle Valkoisessa talossa. 24.10.1970
Hissene Habre Virallinen työvierailu 18-​23.6.1987

Tunisia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Habib Bourguiba Tunisian presidentti Valtiovierailu. Puhe Yhdysvaltain kongressissa. 03.05.-06.05.1961
Valtiovierailu 15.05.-​17.05.1968
Osallistui Yhdysvaltain entisen presidentin Dwight D. Eisenhowerin hautajaisiin. Tapasi Yhdysvaltain presidentin Richard Nixonin kanssa 31.3.-​1.4.1969
Hedi Amara Nouira Tunisian pääministeri Virallinen vierailu 1.-​5.5.1975
28.11.-​1.12.1978
Mohammed Mzali Virallinen työvierailu 26.-​30.4.
Habib Bourguiba Tunisian presidentti 14.06.-​25.06.1985
Zine El Abidine Ben Ali Yksityinen tapaaminen Yhdysvaltain presidentin George H. W. Bushin kanssa 14.11. 1989
Valtiovierailu 14.05.-​17.05.1990
Työvierailu 15.02.-​21.02.2004
Beji Caid el Sebsi Tunisian pääministeri 07.10. 2011

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Togo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Sylvanus Olympio presidentti Tapaaminen presidentti Dwight D. Eisenhowerin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa. 23.9.1960
Vieraili Presidentin kutsumana. 20-22.3.1962
Gnassingbe Eyadema Yksityinen tapaaminen presidentti Ronald Reaganin kanssa 22-26.10.1983
Virallinen työvierailu 30.7-1.8.1990

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uganda[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Milton Obote pääministeri Presidentin vieras 22.10.-23.10.1962
Yoweri Museveni Ugandan presidentti Yksityinen tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Ronald Reaganin kanssa 19.10.1987
Tapaaminen Yhdysvaltain presidentn George H. W. Bushin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen aikana. 1.10.1990
Yksityinen tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin kanssa 18.-​22.6.1994
Työvierailu 5.-​7.5.2002
9.-​14.6.2003
Apollo Nsibambi pääministeri Osallistui USA-Afrikka business kokoukseen. Yksityinen tapaaminen Yhdysvaltain presidentin George H. W. Bushin kanssa 23.-​27.6.2003
Yoweri Museveni presidentti Tapaaminen Yhdysvaltain presidentin George H. W. Bushin kanssa G8-maiden kokouksessa. 9.-​10.6.2004
Työvierailu 29.-​31.10.2007
Tapaaminen Yhdysvaltain presidentn George W. Bushin kanssa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen aikana 23.09. 2008

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zimbabwe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovieras Titteli Vierailun status Ajankohta
Abel Muzorewa pääministeri Epävirallinen vierailu. Tapasi presidentti Jimmy Carterin kanssa. 9-​11.7.1979
Robert Mugabe pääministeri Virallinen vierailu 21-27.8.1980
12-​14.9.1983
presidentti Virallinen työvierailu 23-​25.7.1991
17-​19.5.1995
Morgan Tsvangirai pääministeri Työvierailu 12.6.2009

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Visits by Foreign Leaders Office of the Historian. U.S Department of State. Viitattu 21.3.2014.