Luettelo Aeroflotin onnettomuuksista 1980-luvulla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aeroflotin Tupolev Tu-154B-1.

1980-luvulla Aeroflot menetti 153 lentokonetta onnettomuuksissa, joissa kuoli 2 068 ihmistä. Vuosikymmenen pahin onnettomuus tapahtui 10. heinäkuuta 1985 Utškudukissa, kun Tupolev Tu-154B-2 -koneen miehistö luuli matalan nopeuden aiheuttamia värinöitä moottorivian merkiksi. Koneen nopeutta vähennettiin, jolloin se sakkasi ja syöksyi maahan.[1] Kaikki 200 koneessa ollutta kuolivat onnettomuudessa. Onnettomuus on pahin nykyisen Uzbekistanin alueella sattunut lento-onnettomuus.[2] Lisäksi se on pahin Aeroflotille sekä Tupolev Tu-154 -koneelle[3] sattunut onnettomuus.

Konetyyppijakauma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konetyypeittäin 1980-luvun menetykset jakautuvat seuraavasti:

Onnettomuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päivämäärä Paikka Konetyyppi Rekisteri Aeroflotin
osasto
Uhrit/
Koneessa
olleet
Lyhyt kuvaus Viitteet
1.3.1980 Neuvostoliitto Orenburg Tupolev Tu-154A CCCP-85103 Länsi-Siperia 0 Raju laskeutuminen. [4]
3.4.1980 ei tietoa Antonov An-2 CCCP-16027 Jakutia ei tietoa Putosi metsään. [5]
13.4.1980 ei tietoa Antonov An-2T CCCP-62479 Jakutia ei tietoa Raju laskeutuminen, jossa sekä runko että siivet kärsivät vaurioita. [6]
14.4.1980 Neuvostoliitto Krasnojarsk Antonov An-24B CCCP-47732 Krasnojarsk 2 Laskuteline vioittui lentoonlähdön jälkeen. Kone tuhoutui yrittäessään pakkolaskua. [7]
18.4.1980 Neuvostoliitto Moskova Antonov An-24B CCCP-46220 Moskova ei tietoa Syöksyi maahan lentoonlähdössä. [8]
12.6.1980 Neuvostoliitto Dušanbe Jakovlev Jak-40 CCCP-87689 Tadžikistan 29/29 Ajautui sivuun reitiltä ja törmäsi vuoreen. [9][10]
7.7.1980 Neuvostoliitto Alma-Ata Tupolev Tu-154B-2 CCCP-85355 Kazakstan 163/163 Kone sakkasi ja syöksyi maahan jouduttuaan voimakkaisiin ilmavirtauksiin lentoonlähdön jälkeen. [10][11][12]
18.7.1980 Neuvostoliitto Arkangeli Jakovlev Jak-40 CCCP-87893 Moskova 0 Teki pakkolaskun moottorien sammuttua lähestymisen aikana. [13]
15.9.1980 Neuvostoliitto Bereznik Iljušin Il-14P CCCP-41831 Arkangeli ei tietoa Syöksyi maahan lähestymisen aikana epäsymmetristen tehoasetusten vuoksi. [14]
8.10.1980 Neuvostoliitto Tšita Tupolev Tu-154B-2 CCCP-85321 Kaukoitä 0 Kone teki liian jyrkän lähestymisen. Rajun laskeutumisen seurauksena pyrstö irtosi, laskutelineet vaurioituivat ja laskukiito meni pitkäksi. [15]
28.10.1980 Afganistan Kabul Antonov An-12B CCCP-11104 Kansainvälinen 6/6 Törmäsi vuoreen miehistön laskeuduttua liian matalalle huonossa säässä. [16]
6.1.1981 Neuvostoliitto Sotši Tupolev Tu-134A CCCP-65698 Latvia 0 Jarrut eivät toimineet koneen laskeutuessa ja laskukiito meni pitkäksi. [17]
7.2.1981 Neuvostoliitto Leningrad Tupolev Tu-104A CCCP-42332 ei tietoa 51/51 Syöksyi maahan pian lentoonlähdön jälkeen. Syyksi paljastui painopisteen siirtyminen, joka johtui epätasaisesti jakautuneista matkustajista sekä huonosti kiinnitetystä rahdista, joka ilmeisesti siirtyi. [18][19]
18.2.1981 ei tietoa Let L-410M CCCP-67273 Jakutia ei tietoa Tuhoutui ohjaamossa syttyneessä tulipalossa. [20]
28.4.1981 Neuvostoliitto Lazo Antonov An-2TP CCCP-92864 Jakutia 12/12 Alkoi laskeutua jouduttuaan lumimyrskyrintamaan. Törmäsi vuoreen. [21]
21.5.1981 ei tietoa Antonov An-2 CCCP-35198 Jakutia ei tietoa Putosi metsään. [22]
13.6.1981 Neuvostoliitto Bratsk Tupolev Tu-154 CCCP-85029 Moskova 0 Laskukiito meni pitkäksi. [23]
13.6.1981 Neuvostoliitto Saldus Antonov An-2R CCCP-07712 Latvia ei tietoa Osui öljysäiliöön menetettyään korkeutta moottorivian vuoksi, syöksyi maahan ja syttyi tuleen. [24]
14.6.1981 Neuvostoliitto Ust-Barguzin Iljušin Il-14 CCCP-41838 Itä-Siperia 48/48 Kone poikkesi suunnitellulta reitiltä myrskyn vuoksi ja törmäsi vuoreen. [25][26]
28.6.1981 Neuvostoliitto Simferopol Tupolev Tu-134A CCCP-65871 Ukraina 0 Rengas räjähti koneen laskeutuessa. Palaset puhkaisivat polttoainesäiliön, joka syttyi tuleen. [27]
1.8.1981 Neuvostoliitto Ostrov Utitšiy Iljušin Il-14M CCCP-91517 Magadan 11/11 Törmäsi maastoon huonossa näkyvyydessä. [28]
24.8.1981 Neuvostoliitto Zavitinsk Antonov An-24RV CCCP-46653 Kaukoitä 37 Törmäsi Neuvostoliiton ilmavoimien Tupolev Tu-16K -koneeseen. [29][30]
29.8.1981 Neuvostoliitto Zeja Jakovlev Jak-40 CCCP-87346 Kaukoitä 3/34 Laskeutui liian alas lähestymisen aikana, osui puihin ja syöksyi maahan. [31][32]
16.9.1981 ei tietoa Antonov An-2TP CCCP-40523 Jakutia ei tietoa Laskeutui pehmeälle maalle ja upposi. Koneen moottori irtosi. [33]
18.9.1981 Neuvostoliitto Železnogorsk-Ilimski Jakovlev Jak-40 CCCP-87455 Itä-Siperia 40 Törmäsi pilvessä Mil Mi-8 -helikopteriin. [34][35]
16.11.1981 Neuvostoliitto Norilsk Tupolev Tu-154B-2 CCCP-85480 Krasnojarsk 99/167 Laskeutui liian kovaa vauhtia ja syöksyi maahan 500 metriä ennen kiitotietä. [36]
26.11.1981 Neuvostoliitto Ust-Kulom Antonov An-2P CCCP-01808 Komi 15/15 Törmäsi pilvessä An-2TP -koneeseen, joka laskeutui turvallisesti. [37][38]
26.11.1981 Neuvostoliitto Ust-Kulom Antonov An-2TP CCCP-40564 Komi 0 Törmäsi pilvessä An-2P -koneeseen. HUOM! Korjattiin onnettomuuden jälkeen, joten ei lasketa tuhoutuneiden koneiden luetteloon. [37][38]
18.12.1981 Neuvostoliitto Deputatski Antonov An-2TP CCCP-92858 Magadan 0 Kone lensi väärään suuntaan, kunnes polttoaine loppui. Kone teki pakkolaskun. [39]
23.12.1981 Neuvostoliitto Jeniseisk Antonov An-26 CCCP-26505 Krasnojarsk 2 Osui maahan ennen kiitotietä ja tuhoutui. [40]
7.1.1982 Neuvostoliitto Gelendžik Let L-410M CCCP-67290 Georgia 18/18 Törmäsi kukkulaan epäselvissä olosuhteissa. [41]
16.1.1982 Neuvostoliitto Ševtšenko Jakovlev Jak-40 CCCP-87902 Kazakstan 0/3 Teki mahalaskun polttoaineen loputtua. [42]
10.2.1982 Neuvostoliitto Jakutsk Let L-410M CCCP-67237 Jakutia 0/0 Toinen An-2 törmäsi parkkeerattuun koneeseen. [43]
11.4.1982 ei tietoa Antonov An-2T CCCP-62489 Jakutia ei tietoa Upposi järveen jään murruttua. [44]
24.4.1982 Neuvostoliitto Novyi Urengoi Antonov An-12B CCCP-11107 Kansainvälinen 0/7 Nokkapyörä vetäytyi sisään lähtökiidon aikana. Kone suistui kiitotieltä ja osui korotettuun rullaustiehen, jolloin päälaskutelineet irtosivat, polttoainesäiliö rikkoutui ja kone syttyi tuleen. [45]
7.5.1982 Neuvostoliitto Taštagol Antonov An-2R CCCP-02183 Länsi-Siperia 5/5 Ajautui sivuun reitiltä ja törmäsi vuoreen huonossa säässä. [46]
11.5.1982 Itä-Saksan lippu Sputendorf Antonov An-2R CCCP-07399 Ukraina ei tietoa Syöksyi maahan epäselvissä olosuhteissa. [47]
31.5.1982 Neuvostoliitto Dnepropetrovsk Jakovlev Jak-40 CCCP-87485 Pohjois-Kaukasia 0/35 Ajautui kiitotien pään yli. [48]
28.6.1982 Neuvostoliitto Mazyr Jakovlev Jak-42 CCCP-42529 Leningrad 132/132 Syöksyi maahan korkeusvakaimen säätöruuvin jumiuduttua. [49]
6.7.1982 Neuvostoliitto Moskova Iljušin Il-62M CCCP-86513 Kansainvälinen 90/90 Kahdesta moottorista tuli palohälytys ja miehistö sammutti ne. Kone menetti korkeutta ja syöksyi maahan. Tutkinnassa kävi ilmi, että hälytykset olivat vääriä. [50][51]
16.7.1982 ei tietoa Antonov An-2 CCCP-15970 Jakutia ei tietoa Kääntyi ympäri laskeutuessaan joenpenkalle ja päätyi ylösalaisin jokeen. [52]
14.8.1982 Neuvostoliitto Suhumi Tupolev Tu-134 CCCP-65836 Georgia 0 Törmäsi kiitotielle tulleeseen L-410M -koneeseen. [53][54]
14.8.1982 Neuvostoliitto Suhumi Let L-410M CCCP-67191 Georgia 11/11 Törmäsi lentoonlähtevään Tu-134 -koneeseen. [53][54]
9.9.1982 Neuvostoliitto Khwarezm Antonov An-2R CCCP-62663 Ukraina 0/2 Teki pakkolaskun tehonmenetyksen vuoksi ja törmäsi penkkaan. [55]
29.9.1982 Luxemburg Luxemburg Iljušin Il-62M CCCP-86470 Kansainvälinen 7/77 Yksi tehonkääntimistä vioittui hetkeä ennen laskeutumista. Kone kallistui oikealle, ajautui kiitotieltä, osui rakennukseen ja liukui rotkoon. [56]
16.12.1982 Neuvostoliitto Sakanskoje Antonov An-24B CCCP-46567 Keski-Neuvostoliitto ei tietoa Teki pakkolaskun pellolle. [57]
23.12.1982 Neuvostoliitto Rostov-na-Donu Antonov An-26 CCCP-26627 Turkmenistan 16/16 Ylipainoinen kone osui puihin lentoonlähdön aikana ja syöksyi maahan. [58]
29.3.1983 Neuvostoliitto Poti Let L-410M CCCP-67190 Georgia 6 Moottori vioittui lentoonlähdön jälkeen. Miehistö yritti pakkolaskua, mutta kone törmäsi kukkulaan. [59]
14.4.1983 Neuvostoliitto Minsk Antonov An-26 CCCP-26686 Valko-Venäjä 0 Laskukiito meni pitkäksi. [60]
19.4.1983 Neuvostoliitto Leninakan Jakovlev Jak-40 CCCP-87291 Armenia 21/21 Ajautui reitiltä ja törmäsi vuoreen. [61][62]
17.6.1983 Neuvostoliitto Gali Tupolev Tu-134A CCCP-65657 Armenia 0 Kone joutui rajuun turbulenssiin. Se laskeutui turvallisesti pahoista vaurioista huolimatta. [63]
29.6.1983 Neuvostoliitto Kazarman Jakovlev Jak-40 CCCP-87808 Kirgisia 0 Syöksyi maahan jouduttuaan tuuliväänteeseen. [64]
30.8.1983 Neuvostoliitto Alma-Ata Tupolev Tu-134A CCCP-65129 Privolžsk 90/90 Törmäsi vuoreen aloitettuaan lähestymisen liian aikaisin. [65][66][67]
19.10.1983 Neuvostoliitto Kransk Let L-410UVP CCCP-67315 Krasnojarsk ei tietoa Ajautui pois kiitotieltä ja törmäsi esteeseen. [68]
24.12.1983 Neuvostoliitto Lešukonskoje Antonov An-24RV CCCP-46617 Arkangeli 44/49 Osui maahan ennen kiitotietä ja tuhoutui. [69]
1984 Neuvostoliitto Minsk Tupolev Tu-134A CCCP-65095 Valko-Venäjä 0/0 Tuhoutui tulipalossa huollon aikana. [70]
28.1.1984 Neuvostoliitto Iževsk Antonov An-24RV CCCP-47358 Ural 4 Syöksyi maahan lentäjän yrittäessä pakkolaskua korkeusvakaimen vioituttua. HUOM! Korjattiin onnettomuuden jälkeen, joten ei lasketa tuhoutuneiden koneiden luetteloon. [71]
28.1.1984 Neuvostoliitto Iževsk Antonov An-24RV CCCP-47310 Ural 4/53 Korkeusvakain vioittui lähestymisen aikana. Ensimmäinen laskeutumisyritys keskeytettiin, toisella yrityksellä kone syöksyi maahan ennen kiitotietä. [72]
11.2.1984 Angola Cuenca Sul Antonov An-12 ei tietoa ei tietoa ei tietoa Kapinalliset ampuivat koneen alas. [73]
16.2.1984 Neuvostoliitto Saarenmaa Iljušin Il-14M CCCP-91611 Leningrad ei tietoa Moottori vioittui lennon aikana. Kone teki pakkolaskun Irben salmeen. [74]
23.2.1984 Neuvostoliitto Tiksi Antonov An-2T CCCP-44910 Jakutia 0/0 Vaurioitui myrskyssä Tiksin lentoasemalla. [75]
6.5.1984 Neuvostoliitto Staroje Šaigovo Antonov An-2M CCCP-05918 Keski-Neuvostoliitto ei tietoa Korkeusvakain vioittui pölytyslennolla ja kone syöksyi maahan. [76]
14.7.1984 Neuvostoliitto Krasnodarin aluepiiri Antonov An-2R CCCP-40827 Pohjois-Kaukasia 2/3 Syöksyi maahan pölytyslennolla. [77]
24.7.1984 Neuvostoliitto Krasnoselkap Antonov An-26B CCCP-26009 Tjumen ei tietoa Ajautui kiitotieltä. [78]
24.7.1984 Neuvostoliitto Lazurnoje Antonov An-2T CCCP-82909 Ukraina 0 Laskukiito meni pitkäksi ja kone törmäsi esteeseen. [79]
19.8.1984 Neuvostoliitto Aqtöbe Iljušin Il-86 CCCP-86007 Moskova 0 Laipat repeytyivät irti lentoonlähdön jälkeen ja osuivat koneen takaosaan. Kone teki hätälaskun Aqtöbeen. HUOM! Korjattiin onnettomuuden jälkeen, joten ei lasketa tuhoutuneiden koneiden luetteloon. [80]
11.10.1984 Neuvostoliitto Omsk Tupolev Tu-154B-1 CCCP-85243 Itä-Siperia 178 Osui kahteen lumiauraan laskeutuessaan huonossa säässä ja tuhoutui. [81][82]
4.12.1984 Neuvostoliitto Kostroma Let L-410MA CCCP-67225 Keski-Neuvostoliitto 10/10 Syöksyi maahan lähellä Kostromaa. [83]
23.12.1984 Neuvostoliitto Krasnojarsk Tupolev Tu-154B-2 CCCP-85338 Krasnojarsk 110/110 Moottori vaurioitui ja syttyi tuleen. Lentoinsinööri sulki väärän moottorin. Palo levisi pyrstöön ja kone menetti hallinnan juuri ennen turvallista laskeutumista. Kone syöksyi maahan ja tuhoutui. [84][85]
29.12.1984 Neuvostoliitto Astrahan Let L-410UVP CCCP-67140 Pohjois-Kaukasia ei tietoa Teki pakkolaskun. [86]
1.2.1985 Neuvostoliitto Minsk Tupolev Tu-134AK CCCP-65910 Valko-Venäjä 58/80 Kone syöksyi maahan molempien moottorien sammuttua niihin joutuneen jään vuoksi. [87]
25.3.1985 ei tietoa Antonov An-2T CCCP-44905 Jakutia ei tietoa Laskeutui joen jäälle. [88]
3.5.1985 Neuvostoliitto Zolotšiv Tupolev Tu-134A CCCP-65856 Viro 79/79 Törmäsi lähestymisen aikana Neuvostoliiton ilmavoimien Antonov An-26 -koneeseen. [89][90][91]
21.5.1985 Neuvostoliitto Tadibejaha Antonov An-2 CCCP-04326 Tjumen 0/20 Kone ei noussut kunnolla ilmaan, vaan sakkasi lentoonlähdön jälkeen ja syöksyi maahan. Koneessa oli kymmenen ylimääräistä matkustajaa. [92]
29.5.1985 Neuvostoliitto Rževka Antonov An-2R CCCP-70218 Leningrad 4/5 Moottori menetti tehonsa pian lentoonlähdön jälkeen. Kone osui puihin yrittäessään pakkolaskua. [93]
10.6.1985 Neuvostoliitto Stavropolin aluepiiri Antonov An-2R CCCP-32028 Uzbekistan 2/3 Syöksyi maahan lentoonlähdön jälkeen. [94]
20.6.1985 Neuvostoliitto Khonuu Antonov An-2TP CCCP-91783 Jakutia 0 Ylipainoinen kone syöksyi maahan pian lentoonlähdön jälkeen. [95]
4.7.1985 Neuvostoliitto Bajkit Antonov An-2R CCCP-55710 Krasnojarsk 0 Ylipainoinen kone syöksyi maahan pian lentoonlähdön jälkeen yrittäessään palata takaisin lähtökentälle. [96]
10.7.1985 Neuvostoliitto Utškuduk Tupolev Tu-154B-2 CCCP-85311 Uzbekistan 200/200 Miehistö luuli pienen lentonopeuden aiheuttamaa värinää moottorivian merkiksi ja vähensi moottoritehoa. Kone sakkasi ja syöksyi maahan. [1]
1.9.1985 ei tietoa Antonov An-2P CCCP-01789 Jakutia ei tietoa Teki pakkolaskun moottorivian vuoksi. [97]
11.10.1985 Neuvostoliitto Kutaisi Jakovlev Jak-40 CCCP-87803 Georgia 14/14 Törmäsi vuoreen lentäessään matalalla huonossa säässä lennonjohdon virheen vuoksi. [98][99]
14.10.1985 Neuvostoliitto Ust-Maja Let L-410M CCCP-67264 Jakutia ei tietoa Putosi jokeen lentoonlähdön jälkeen. [100]
1986 Neuvostoliitto Moskova Jakovlev Jak-42 CCCP-42536 Keski-Neuvostoliitto 0 Tuhoutui salaman sytyttämässä tulipalossa. [101]
6.2.1986 Neuvostoliitto Saransk Antonov An-26B CCCP-26095 Valko-Venäjä 0/6 Kapteeni luuli lähestymisvaloja vastaantulevan lentokoneen valoiksi. Hän teki rajun väistöliikkeen ja menetti koneen hallinnan. [102]
17.2.1986 Etelämanner Philippin jäätikkö Iljušin Il-14M CCCP-41816 Keski-Neuvostoliitto 6/6 Polttoaine loppui kovassa vastatuulessa. Törmäsi jäätikköön yrittäessään pakkolaskua lumimyrskyssä. [103]
2.3.1986 Neuvostoliitto Bugulma Antonov An-24B CCCP-46423 Moskova 38/38 Syöksyi maahan lähestymisen aikana potkurikulman muututtua. [104]
30.3.1986 Neuvostoliitto Graham Bellin saari Iljušin Il-14 CCCP-04117 ei tietoa ei tietoa Osui lumikinokseen lentoonlähdön aikana. [105]
18.4.1986 Neuvostoliitto Kazan Jakovlev Jak-40 CCCP-87236 Privolžsk ei tietoa Rakenne vioittui Kazanin lentoasemalla. [106]
3.5.1986 Neuvostoliitto Ledovaja Baza Antonov An-12TB CCCP-12962 Krasnojarsk 0 Laskeutumisessa vaurioitunutta konetta hinattiin jäällä. Jää murtui ja kone upposi. [107]
17.5.1986 Neuvostoliitto Hanty-Mansijsk Jakovlev Jak-40 CCCP-87928 Jakutia 5/5 Koelennolla olleen koneen siipi irtosi ja osui pyrstöön, joka irtosi myös. Kone menetti hallinnan ja syöksyi maahan. [108]
21.5.1986 Neuvostoliitto Moskova Tupolev Tu-154B-2 CCCP-85327 Krasnojarsk 0 Miehistö unohti käynnistää pitot-putkien lämmittimet. Laskeutuessa putket jäätyivät ja miehistö lisäsi tehoja luullen koneen olevan lähellä sakkausta. Kone laskeutui turvallisesti, mutta kärsi liiallisessa nopeudessa vaurioita. [109]
6.6.1986 ei tietoa Antonov An-2TP CCCP-29348 Jakutia ei tietoa Putosi metsään. [110]
22.6.1986 Neuvostoliitto Penza Tupolev Tu-134A CCCP-65142 Privolžsk 1/59 Keskeytti lentoonlähdön ja putosi rotkoon. Yksi matkustaja sai sydänkohtauksen ja kuoli. [111]
2.7.1986 Neuvostoliitto Kopsa Tupolev Tu-134AK CCCP-65120 Komi 54/94 Ruumassa syttyi tulipalo. Kone osui puihin yrittäessään pakkolaskua ja syöksyi maahan. [112]
11.7.1986 ei tietoa Antonov An-2R CCCP-70124 Jakutia ei tietoa Putosi metsään. [113]
11.8.1986 Neuvostoliitto Kondervuori Antonov An-2R CCCP-40902 ei tietoa 2/4 Koneen siipi osui puihin lentäjän ohjatessa konetta postinpudotuspaikalle. [114]
9.10.1986 Neuvostoliitto Tiksi Antonov An-2R CCCP-02592 Jakutia ei tietoa Törmäsi kukkulaan. [115]
20.10.1986 Neuvostoliitto Kuibyšev Tupolev Tu-134A CCCP-65766 Pohjois-Kaukasia 70/92 Luisui kiitotieltä rajun laskeutumisen jälkeen, hajosi osiin ja syttyi tuleen. [116]
12.12.1986 Itä-Saksan lippu Berliini Tupolev Tu-134A CCCP-65795 Valko-Venäjä 72/82 Yritti laskeutua suljetulle kiitotielle, osui puihin lähestymisen aikana ja syöksyi maahan. [117]
31.12.1986 Neuvostoliitto Tšernenko Let L-410UVP CCCP-67428 Krasnojarsk 0 Ajautui pois asematasolta. [118]
16.1.1987 Neuvostoliitto Taškent Jakovlev Jak-40 CCCP-87618 Uzbekistan 9/9 Syöksyi maahan jouduttuaan Iljušin Il-76 -koneen jättöpyörteeseen. [119]
25.1.1987 Neuvostoliitto Leningrad Jakovlev Jak-40 CCCP-87696 Pohjoinen ei tietoa Syöksyi maahan lentoonlähdön jälkeen käännyttyään liian jyrkästi. [120]
7.2.1987 Neuvostoliitto Sverdlovsk Antonov An-12TB CCCP-11378 Magadan ei tietoa Tuhoutui Sverdlovskin lentoasemalla epäselvissä olosuhteissa. [121]
6.3.1987 Neuvostoliitto Alma-Ata Antonov An-26 CCCP-26007 Tadžikistan 9/9 Törmäsi vuoreen. [122]
huhtikuu 1987 ei tietoa Antonov An-2R CCCP-56436 Pohjois-Kaukasia ei tietoa Syöksyi maahan. [123]
24.4.1987 ei tietoa Antonov An-2 CCCP-62566 Jakutia ei tietoa Upposi järveen jään murruttua. [124]
23.5.1987 Neuvostoliitto Handyga Antonov An-26 CCCP-26567 Jakutia ei tietoa Osui maahan ennen kiitotietä. [125]
27.5.1987 Ruotsi Visby Antonov An-2R CCCP-70501 Latvia 0/1 Poliittista turvapaikkaa hakeuva lentäjä varasti koneen, lensi Ruotsiin ja teki pakkolaskun mereen Visbyn edustalle. Kone asetettiin näytille Visbyn ilmailumuseoon. [126]
13.6.1987 ei tietoa Let L-410M CCCP-67239 Jakutia ei tietoa Törmäsi maassa kahden muun koneen kanssa. [127]
13.6.1987 ei tietoa Antonov An-2R CCCP-70129 Jakutia ei tietoa Törmäsi maassa kahden muun koneen kanssa. [128]
19.6.1987 Neuvostoliitto Berdjansk Jakovlev Jak-40 CCCP-87826 Ukraina 8/29 Laskukiito meni pitkäksi. Kone törmäsi esteeseen ja syttyi tuleen. [129]
20.7.1987 ei tietoa Antonov An-2TP CCCP-40556 Jakutia ei tietoa Päälaskutelineet irtosivat laskeutumisessa. [130]
21.7.1987 ei tietoa Antonov An-2TP CCCP-02763 Jakutia ei tietoa Teki pakkolaskun pellolle. [131]
23.7.1987 Neuvostoliitto Ivanovo Tupolev Tu-134A-3 CCCP-65874 Ukraina ei tietoa ei tietoa [132]
14.8.1987 Neuvostoliitto Ust-Nem Antonov An-28 CCCP-28741 Komi 0 Raju laskeutuminen. [133]
28.8.1987 Neuvostoliitto Alisovo Antonov An-2 ei tietoa Ukraina 0/2 Menetti moottoritehon lentoonlähdön aikana ja putosi rotkoon. [134]
7.9.1987 Neuvostoliitto Omsk Antonov An-12TB CCCP-12971 Magadan ei tietoa ei tietoa [135]
24.9.1987 Neuvostoliitto Jakutsk Let L-410MU CCCP-67249 Jakutia 0 Vaurioitui keskeytettyään lentoonlähdön. [136]
18.10.1987 Neuvostoliitto Saratov Let L-410UVP CCCP-67334 Privolžsk 0 Teki mahalaskun. [137]
15.12.1987 Neuvostoliitto Pjatigorsk Antonov An-2R CCCP-06324 Pohjois-Kaukasia ei tietoa Syöksyi maahan. [138]
18.1.1988 Neuvostoliitto Türkmenbaşy Tupolev Tu-154B-1 CCCP-85254 Turkmenistan 11/143 Pyrstö irtosi rungosta rajussa laskeutumisessa. Myös runko hajosi osiin. [139]
24.1.1988 Neuvostoliitto Nižnevartovsk Jakovlev Jak-40 CCCP-87549 Privolžsk 27/31 Kaksi moottoria sammui lentoonlähdön jälkeen. Kone sakkasi, menetti korkeutta ja törmäsi esteisiin. [140]
26.2.1988 ei tietoa Antonov An-2R CCCP-01648 Jakutia ei tietoa ei tietoa [141]
27.2.1988 Neuvostoliitto Surgut Tupolev Tu-134AK CCCP-65675 Valko-Venäjä 20/51 Raju laskeutuminen. Kone hajosi osiin ja syttyi tuleen. [142]
19.4.1988 Neuvostoliitto Bagdarin Let L-410UVP CCCP-67518 Itä-Siperia 17/17 Törmäsi kukkulaan lumimyrskyssä. [143]
19.4.1988 Neuvostoliitto Ulan-Ude Let L-410UVP CCCP-67431 Itä-Siperia ei tietoa Syöksyi maahan. [144]
9.6.1988 Neuvostoliitto Tobolsk Antonov An-2R CCCP-70121 Tjumen 2/2 Törmäsi savupiippuun ja syöksyi maahan. [145]
12.6.1988 Neuvostoliitto Oleksandriia Antonov An-2TP CCCP-32267 Ukraina 0/15 Kone teki pakkolaskun lennettyään ukkosmyrskyyn, jossa moottori sammui sen sisään joutuneen vesimäärän vuoksi. [146]
8.7.1988 Neuvostoliitto Habarovsk Antonov An-24RV CCCP-46669 Kaukoitä ei tietoa Törmäsi rakennuksiin laskukiidon mentyä pitkäksi. [147]
9.7.1988 ei tietoa Antonov An-2P CCCP-07791 Keski-Neuvostoliitto 0 Syöksyi maahan lentäjän liikutettua vahingossa ohjaimia. [148]
22.7.1988 ei tietoa Antonov An-2 ei tietoa ei tietoa 0 Syöksyi maahan jouduttuaan turbulenssiin matalalla. [149]
12.8.1988 ei tietoa Antonov An-2R CCCP-35677 Ukraina 0 Syöksyi maahan polttoaineen loputtua muutama minuutti lentoonlähdön jälkeen. [150]
26.8.1988 Neuvostoliitto Kistatjam Antonov An-2P CCCP-01788 Jakutia 1/4 Syöksyi maahan. [151]
26.8.1988 Neuvostoliitto Irkutsk Let L-410MU CCCP-67235 Jakutia 4/4 Törmäsi vuoreen lähestymisen aikana. [152]
21.9.1988 Neuvostoliitto Aijkam Antonov An-2TP CCCP-70848 Kaukoitä 2/2 Törmäsi vuoreen. [153]
24.9.1988 Syyria Aleppo Tupolev Tu-154B-2 CCCP-85479 Armenia 0/168 Laskuteline vetäytyi sisään rajussa laskeutumisessa. [154]
24.9.1988 ei tietoa Antonov An-2R CCCP-84657 Jakutia ei tietoa Teki pakkolaskun joenuomaan. [155]
4.10.1988 Neuvostoliitto Batagai Antonov An-12BP CCCP-11418 Jakutia 6/6 Törmäsi vuoreen lähestymisen aikana. [156]
14.10.1988 ei tietoa Antonov An-2R CCCP-32612 Jakutia ei tietoa Teki hätälaskun maastoon. [157]
31.10.1988 Neuvostoliitto Belaja Gora Antonov An-2TP CCCP-32325 Jakutia ei tietoa Raju laskeutuminen. [158]
7.12.1988 Neuvostoliitto Kodinsk Let L-410UVP CCCP-67127 Krasnojarsk 6/14 Tuhoutui osuttuaan maahan lähestymisen aikana. [159]
1989 Neuvostoliitto Tver-Zmejevo Antonov An-2R CCCP-70087 Keski-Neuvostoliitto ei tietoa Syöksyi maahan. [160]
13.1.1989 Neuvostoliitto Sverdlovsk Antonov An-12B CCCP-12997 Ural 0 Molemmat oikean puolen moottorit jumittuivat täydelle teholle lentoonlähdön jälkeen. Miehistö lensi koneen takaisin lähtökentälle, mutta laskeutuessa kone pomppasi takaisin ilmaan, syöksyi maahan ja syttyi tuleen. [161]
13.1.1989 Liberia Monrovia Tupolev Tu-154S CCCP-85067 Kansainvälinen 0 Lentoonlähtö epäonnistui ja kone putosi ojaan. Rahtia oli liian paljon ja se oli huonosti kiinnitetty. Rahti liikkui lentoonlähdön aikana ja koneen painopiste siirtyi liian eteen. [162]
1.5.1989 Neuvostoliitto Setšenovo Antonov An-2R CCCP-70225 Privolžsk 5/5 Syöksyi maahan ottaessaan osaa työväenpäivän juhlallisuuksiin. [163]
11.5.1989 Neuvostoliitto Brest Antonov An-2R CCCP-54891 Valko-Venäjä ei tietoa Syöksyi maahan. [164]
6.7.1989 Neuvostoliitto Mys Shmidta Iljušin Il-14M CCCP-61788 Jakutia 0 Teki pakkolaskun matalaan veteen moottorin tehonmenetyksen vuoksi. [165]
19.7.1989 Neuvostoliitto Talovrovinsaari Antonov An-26 CCCP-26685 Jakutia 10/10 Koneen siipi osui rantakallioon ja kone syöksyi maahan. [166]
14.8.1989 Neuvostoliitto Nerjungri Jakovlev Jak-40 CCCP-88252 Jakutia 0 Suistui kiitotieltä laskeuduttuaan märälle alustalle kovassa sivutuulessa. [167]
28.8.1989 Neuvostoliitto Labinsk Let L-410UVP CCCP-67104 Pohjois-Kaukasia ei tietoa Teki pakkolaskun. [168]
2.9.1989 Neuvostoliitto Biškek Jakovlev Jak-40 CCCP-87509 Kirgisia 0 Teki mahalaskun hydrauliikan vioituttua. [169]
15.9.1989 Neuvostoliitto Žalal-Abad Jakovlev Jak-40 CCCP-87391 Kirgisia ei tietoa Pomppasi ilmaan useita kertoja laskeuduttuaan liian kovaa. [170]
4.10.1989 Neuvostoliitto Stepnogorsk Antonov An-24RV CCCP-46525 Kazakstan 0/51 Laskukiito meni pitkäksi ja kone törmäsi betonimastoon. [171]
20.10.1989 Neuvostoliitto Leninakan Iljušin Il-76TD CCCP-76466 Keski-Neuvostoliitto 25/25 Syöksyi maahan lähestymisen aikana korkeusmittarin virheellisen asetuksen vuoksi. [172]
21.11.1989 Neuvostoliitto Tjumen Antonov An-24B CCCP-46335 Ural 34/42 Osui puihin lähestymisen aikana ja syöksyi maahan. [173]
14.12.1989 ei tietoa Antonov An-2 ei tietoa ei tietoa 1/12 Syöksyi maahan sumussa. [174]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Accident description CCCP-85311 Aviation Safety Network. Viitattu 10.3.2013. (englanniksi)
  2. Uzbekistan air safety profile Aviation Safety Network. Viitattu 11.5.2014. (englanniksi)
  3. Tupolev 154 statistics Aviation Safety Network. Viitattu 11.5.2014. (englanniksi)
  4. Accident description CCCP-85103 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  5. Accident description CCCP-16027 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  6. Accident description CCCP-62479 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  7. Accident description CCCP-47732 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  8. Accident description CCCP-46220 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  9. Accident description CCCP-87689 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  10. a b Flight Safety: 1980 reviewed 24.1.1981. Flight International. Viitattu 28.9.2014. (englanniksi)
  11. Accident description CCCP-85355 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  12. Accidents 26.7.1980. Flight International. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  13. Accident description CCCP-87893 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  14. Accident description CCCP-41831 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  15. Accident description CCCP-85321 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  16. Accident description CCCP-11104 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  17. Accident description CCCP-65698 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  18. Accident description CCCP-42332 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  19. Safety update... 28.2.1981. Flight International. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  20. Accident description CCCP-67273 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  21. Accident description CCCP-92864 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  22. Accident description CCCP-35198 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  23. Accident description CCCP-85029 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  24. Accident description CCCP-07712 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  25. Accident description CCCP-41838 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  26. Катастрофа Ил-14 ВС УГА на полуострове Святой Нос (восток оз.Байкал) Airdisaster.ru. Viitattu 4.3.2013. (venäjäksi)
  27. Accident description CCCP-65871 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  28. Accident description CCCP-91517 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  29. Accident description CCCP-46653 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  30. Столкновение Ан-24РВ Дальневосточного УГА и Ту-16К в районе Завитинска Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (venäjäksi)
  31. Accident description CCCP-87346 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  32. Катастрофа Як-40 ДВ УГА в а/п Зея Airdisaster.ru. Viitattu 4.3.2013. (venäjäksi)
  33. Accident description CCCP-40523 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  34. Accident description CCCP-46241 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  35. Столкновение Як-40 и Ми-8 ВС УГА в районе г.Железногорск-Илимский Airdisaster.ru. Viitattu 4.3.2013. (venäjäksi)
  36. Accident description CCCP-85480 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  37. a b Accident description CCCP-01808 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  38. a b Accident description CCCP-40564 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  39. Accident description CCCP-92858 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  40. Accident description CCCP-26505 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  41. Accident description CCCP-67290 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  42. Accident description CCCP-87902 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  43. Accident description CCCP-67237 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  44. Accident description CCCP-62489 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  45. Accident description CCCP-11107 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  46. Accident description CCCP-02183 Aviation Safety Network. Viitattu 1.8.2014. (englanniksi)
  47. Accident description CCCP-07399 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  48. Accident description CCCP-87485 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  49. Accident description CCCP-42529 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  50. Accident description CCCP-86513 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  51. Airline flight safety: 1982 reviewed Flight International. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  52. Accident description CCCP-15970 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  53. a b Accident description CCCP-65836 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  54. a b Accident description CCCP-67191 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  55. Accident description CCCP-62663 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  56. Accident description CCCP-86470 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  57. Accident description CCCP-46567 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  58. Accident description CCCP-26627 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  59. Accident description CCCP-67190 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  60. Accident description CCCP-26686 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  61. Accident description CCCP-87291 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  62. Катастрофа Як-40 Армянского УГА близ Ленинакана Airdisaster.ru. Viitattu 5.3.2013. (venäjäksi)
  63. Accident description CCCP-65657 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  64. Accident description CCCP-87808 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  65. Accident description CCCP-65129 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  66. Fatal Accidents: Scheduled Passenger Flights 28.1.1984. Flight International. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  67. Катастрофа Ту-134А Казанского ОАО в районе Алма-Аты Airdisaster.ru. Viitattu 5.3.2013. (venäjäksi)
  68. Accident description CCCP-67315 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  69. Accident description CCCP-46617 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  70. Accident description CCCP-65095 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  71. Accident description CCCP-47358 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  72. Accident description CCCP-47310 Aviation Safety Network. Viitattu 22.5.2014. (englanniksi)
  73. Accident description Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  74. Accident description CCCP-91611 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  75. Accident description CCCP-44910 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  76. Accident description CCCP-05918 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  77. Accident description CCCP-40827 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  78. Accident description CCCP-26009 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  79. Accident description CCCP-82909 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  80. Accident description CCCP-86007 Aviation Safety Network. Viitattu 22.5.2014. (englanniksi)
  81. Accident description CCCP-85243 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  82. Commercial flight safety: 1985 reviewed 26.1.1985. Flight International. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  83. Accident description CCCP-67225 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  84. Accident description CCCP-85338 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  85. Катастрофа Ту-154Б-2 Красноярского УГА в районе г.Красноярск Airdisaster.ru. Viitattu 5.3.2013. (venäjäksi)
  86. Accident description CCCP-67140 Aviation Safety Network. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  87. Accident description CCCP-65910 Aviation Safety Network. Viitattu 10.3.2013. (englanniksi)
  88. Accident description CCCP-44905 Aviation Safety Network. Viitattu 10.3.2013. (englanniksi)
  89. Accident description CCCP-65856 Aviation Safety Network. Viitattu 10.3.2013. (englanniksi)
  90. Accident description CCCP-65856 Aviation Safety Network. Viitattu 10.3.2013. (englanniksi)
  91. Столкновение Ту-134А Эстонского УГА с Ан-26 ВВС в районе г.Золочев Airdisaster.ru. Viitattu 10.3.2013. (venäjäksi)
  92. Accident description CCCP-04326 Aviation Safety Network. Viitattu 10.3.2013. (englanniksi)
  93. Accident description CCCP-70218 Aviation Safety Network. Viitattu 10.3.2013. (englanniksi)
  94. Accident description CCCP-32028 Aviation Safety Network. Viitattu 10.3.2013. (englanniksi)
  95. Accident description CCCP-91783 Aviation Safety Network. Viitattu 10.3.2013. (englanniksi)
  96. Accident description CCCP-55710 Aviation Safety Network. Viitattu 10.3.2013. (englanniksi)
  97. Accident description CCCP-01789 Aviation Safety Network. Viitattu 10.3.2013. (englanniksi)
  98. Accident description CCCP-87803 Aviation Safety Network. Viitattu 10.3.2013. (englanniksi)
  99. Катастрофа Як-40 Грузинского УГА близ Миха-Цхакая (Сенаки) Airdisaster.ru. Viitattu 10.3.2013. (venäjäksi)
  100. Accident description CCCP-67264 Aviation Safety Network. Viitattu 10.3.2013. (englanniksi)
  101. Accident description CCCP-42536 Aviation Safety Network. Viitattu 10.3.2013. (englanniksi)
  102. Accident description CCCP-26095 Aviation Safety Network. Viitattu 10.3.2013. (englanniksi)
  103. Accident description CCCP-41816 Aviation Safety Network. Viitattu 10.3.2013. (englanniksi)
  104. Accident description CCCP-46423 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  105. Accident description CCCP-04117 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  106. Accident description CCCP-87236 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  107. Accident description CCCP-12962 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  108. Accident description CCCP-87928 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  109. Accident description CCCP-85327 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  110. Accident description CCCP-29348 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  111. Accident description CCCP-65142 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  112. Accident description CCCP-65120 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  113. Accident description CCCP-70124 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  114. Accident description CCCP-40902 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  115. Accident description CCCP-02592 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  116. Accident description CCCP-65766 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  117. Accident description CCCP-65795 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  118. Accident description CCCP-67428 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  119. Accident description CCCP-87618 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  120. Accident description CCCP-87696 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  121. Accident description CCCP-11378 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  122. Accident description CCCP-26007 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  123. Accident description CCCP-56436 Aviation Safety Network. Viitattu 22.5.2014. (englanniksi)
  124. Accident description CCCP-62566 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  125. Accident description CCCP-26567 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  126. Accident description CCCP-70501 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  127. Accident description CCCP-67239 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  128. Accident description CCCP-70129 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  129. Accident description CCCP-87826 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  130. Accident description CCCP-40556 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  131. Accident description CCCP-02763 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  132. Accident description CCCP-65874 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  133. Accident description CCCP-28741 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  134. Accident description Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  135. Accident description CCCP-12971 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  136. Accident description CCCP-67249 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  137. Accident description CCCP-67334 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  138. Accident description CCCP-06324 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  139. Accident description CCCP-85254 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  140. Accident description CCCP-87549 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  141. Accident description CCCP-01648 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  142. Accident description CCCP-65675 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  143. Accident description CCCP-67518 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  144. Accident description CCCP-67431 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  145. Accident description CCCP-70121 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  146. Accident description CCCP-32667 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  147. Accident description CCCP-46669 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  148. Accident description CCCP-07791 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  149. Accident description Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  150. Accident description CCCP-35677 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  151. Accident description CCCP-01788 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  152. Accident description CCCP-67235 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  153. Accident description CCCP-70848 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  154. Accident description CCCP-85479 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  155. Accident description CCCP-84657 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  156. Accident description CCCP-11418 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  157. Accident description CCCP-32612 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  158. Accident description CCCP-32325 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  159. Accident description CCCP-67127 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  160. Accident description CCCP-70087 Aviation Safety Network. Viitattu 20.5.2014. (englanniksi)
  161. Accident description CCCP-12997 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  162. Accident description CCCP-85067 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  163. Accident description CCCP-70225 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  164. Accident description CCCP-54891 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  165. Accident description CCCP-61788 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  166. Accident description CCCP-26685 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  167. Accident description CCCP-88252 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  168. Accident description CCCP-67104 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  169. Accident description CCCP-87509 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  170. Accident description CCCP-87391 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  171. Accident description CCCP-46525 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  172. Accident description CCCP-76466 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  173. Accident description CCCP-46355 Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)
  174. Accident description Aviation Safety Network. Viitattu 2.8.2013. (englanniksi)