Luettelo 5 000 pistettä tehneistä Korisliiga-pelaajista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Larry Pounds on Suomen pääsarjan runkosarjan kaikkien aikojen kolmanneksi paras pisteidentekijä.
Gordon Herbert teki runkosarjassa 6 579 pistettä.
Damon Williams on tehnyt aktiivipelaajista eniten pisteitä runkosarjassa.
Viisissä EM-kilpailuissakin pelannut Seppo Kuusela heitti runkosarjassa 5 579 pistettä.
Raimo Lindholm, kaksien kesäolympialaisten, neljien EM-kilpailujen ja 5 307 runkosarjapisteen mies.
Jukka Matinen teki 5000. pisteensä 4. tammikuuta 2013.[1]

Tämä on luettelo 5 000 pistettä runkosarjassa tehneistä miesten SM-sarjan pelaajista. Vuoden 2017 loppuun mennessä kyseisen rajapyykin on saavuttanut yhteensä 41 pelaajaa, ja kolme pelaajaa on tehnyt runkosarjassa yli 10 000 pistettä.[2] Pudotuspeleissä kymmenen pelaajaa on yltänyt 1 500 pisteeseen ja heistä Larry Pounds (2 458) ja Kari-Pekka Klinga (2 084) yli 2 000 pisteeseen.

     Pelaa edelleen. Päivitetty 22. toukokuuta 2018.

Pelaaja Pisteet
1. Yhdysvaltain lippu/Suomen lippu Gerald Lee Sr. 12 553
2. Suomen lippu Kari-Pekka Klinga 10 405
3. Yhdysvaltain lippu/Suomen lippu Larry Pounds 10 298
4. Yhdysvaltain lippu/Suomen lippu Jonathan Moore 9 330
5. Suomen lippu Anssi Rauramo 9 034
6. Suomen lippu Erkki Saaristo 8 968
7. Yhdysvaltain lippu/Suomen lippu Bernard Harris 8 697
8. Yhdysvaltain lippu Damon Williams 8 602
9. Suomen lippu Mikko Koskinen 8 290
10. Suomen lippu Tapio Sten 8 079
11. Yhdysvaltain lippu/Suomen lippu Garcia Hopkins 7 667
12. Suomen lippu Pertti Marttila 7 477
13. Suomen lippu Sakari Pehkonen 7 356
14. Suomen lippu Jarkko Tuomala 7 335
15. Suomen lippu Petri Virtanen 7 324
16. Suomen lippu Sami Lehtoranta 7 296
17. Suomen lippu Sami Laaksonen 7 035
18. Suomen lippu Antero Lehto 6 854
19. Suomen lippu Roope Mäkelä 6 756
20. Suomen lippu Risto Lignell 6 732
21. Kanadan lippu/Suomen lippu Gordon Herbert 6 579
22. Yhdysvaltain lippu Andre Foreman 6 357
23. Suomen lippu Pasi Kauha 6 318
24. Suomen lippu Mika Kankaanpää 6 177
25. Suomen lippu Pasi Riihelä 6 152
26. Suomen lippu Timo Heinonen 6 140
27. Suomen lippu Kalevi Sarkalahti 5 944
28. Suomen lippu Jukka Matinen 5 756
29. Suomen lippu Tommi Lanki 5 634
30. Yhdysvaltain lippu/Suomen lippu Ervin Latimer 5 630
31. Suomen lippu Jouko Heikkinen 5 607
32. Suomen lippu Seppo Kuusela 5 579
33. Suomen lippu Martti Sajantila 5 535
34. Suomen lippu Toni Ilmonen 5 516
35. Suomen lippu Heikki Kasko 5 501
36. Suomen lippu Heikki Taponen 5 390
37. Yhdysvaltain lippu/Suomen lippu Greg Joyner 5 309
38. Suomen lippu Raimo Lindholm 5 307
39. Suomen lippu Jari Raitanen 5 265
40. Suomen lippu Petteri Voutilainen 5 202
41. Suomen lippu Riku Marttinen 5 009

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]