Luettelo 100 metrin juoksun Suomen mestareista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo 100 metrin juoksun Suomen mestareista. 100 metrin juoksun Suomen mestaruudesta on kilpailtu Kalevan kisoissa vuodesta 1907 lähtien. Naiset kilpailivat Suomen mestaruudesta vuosina 1913–1923 ja uudelleen vuodesta 1945 lähtien.

Mestaruudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miehet (yht. 112)

Naiset (yht. 86)

Vuosittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joni Rautanen voitti miesten Suomen mestaruuden 2008 ja 2010.
Hilkka Talvio voitti naisten Suomen mestaruuden 1949 ja 1950.
Johanna Manninen voitti naisten Suomen mestaruuden 2001–2004 ja 2007.
Sari Keskitalo voitti naisten Suomen mestaruuden 2008, 2009 ja 2010.

Miehet 1907–

Vuosi Voittaja Aika
1907 Uuno Railo 11,0
1908 Aarne Kumlin 12,0
1909 Uuno Railo 11,5
1910 Torsten Wendelin 11,5
1911 Emil Kukko 12,2
1912 Aarni Nyström 11,2
1913 Aarni Nyström 11,8
1914 Waldemar Wickholm 11,4
1915 Erkki Kättö 11,7
1916 Hannes Sula 12,2
1917 Axel Kuffschinoff 11,3
1918 Valentin Bergman 11,6
1919 Erik Wilén 11,0
1920 Lauri Härö 11,8
1921 Lauri Härö 10,9
1922 Lauri Härö 10,9
1923 Lauri Härö 11,1
1924 Reijo Halme 10,9
1925 Ilmari Helle 11,1
1926 Ilmari Helle 10,8
1927 Ilmari Helle 11,6
1928 Kalervo Pitkänen 11,2
1929 Erkki Koponen 10,8
1930 Erkki Koponen 10,7
1931 Bengt Sjöstedt 11,1
1932 Palle Virtanen 10,9
1933 Börje Strandvall 11,1
1934 Börje Strandvall 10,9
1935 Palle Virtanen 10,8
1936 Aki Tammisto 11,2
1937 Aki Tammisto 10,7
1938 Aki Tammisto 10,8
1939 Nils Kronqvist 10,9
1940 Nils Kronqvist 10,9
1942 Nils Kronqvist 11,0
1943 Nils Kronqvist 11,2
1944 Martti Kaskivirta 11,3
1945 Nils Kronqvist 11,0
1946 Kalevi Huttunen 11,1
1947 Voitto Jalava 11,0
1948 Kalevi Huttunen 11,1
1949 Esko Inkala 11,2
1950 Esko Inkala 11,3
1951 Esko Inkala 11,1
1952 Voitto Hellstén 11,0
1953 Voitto Hellstén 11,0
1954 Voitto Hellstén 10,9
1955 Pauli Tavisalo 10,8
1956 Pentti Rekola 10,9
1957 Pentti Rekola 10,8
1958 Pentti Rekola 10,8
1959 Börje Strand 10,6
1960 Börje Strand 11,0
1961 Pentti Rekola 10,9
1962 Pauli Ny 10,8
1963 Pauli Ny 10,6
1964 Aarno Musku 10,6
1965 Aarno Musku 10,6
1966 Jorma Ehrström 10,9
1967 Erik Gustafsson 10,7
1968 Ossi Karttunen 10,8
1969 Ossi Karttunen 10,7
1970 Raimo Vilén 10,6
1971 Raimo Vilén 10,5
1972 Raimo Vilén 10,1
1973 Antti Rajamäki 10,5
1974 Antti Rajamäki 10,4
1975 Antti Rajamäki 10,46
1976 Raimo Räty 10,64
1977 Antti Rajamäki 10,52
1978 Antti Rajamäki 10,23
1979 Ossi Karttunen 10,78
1980 Esko Elsilä 10,81
1981 Tapani Turunen 10,58
1982 Jukka Sihvonen 10,76
1983 Kimmo Saaristo 10,58
1984 Kimmo Saaristo 10,44
1985 Kimmo Saaristo 10,61
1986 Kimmo Saaristo 10,76
1987 Ari Salonen 10,52
1988 Jarkko Toivonen 10,64
1989 Kari Niemi 10,76
1990 Turo Meriläinen 10,69
1991 Sami Länsivuori 10,70
1992 Sami Länsivuori 10,48
1993 Janne Haapasalo 10,59
1994 Ari Pakarinen 10,42
1995 Harri Kivelä 10,47
1996 Ari Pakarinen 10,2
1997 Harri Kivelä 10,51
1998 Janne Haapasalo 10,43
1999 Kim Lesch 10,52
2000 Tuomas Näsi 10,55
2001 Kari Louramo 10,64
2002 Markus Pöyhönen 10,23
2003 Markus Pöyhönen 10,32
2004 Stefan Koivikko 10,50
2005 Markus Pöyhönen 10,54
2006 Visa Hongisto 10,54
2007 Nghi Tran 10,60
2008 Joni Rautanen 10,52
2009 Jarkko Ruostekivi 10,48
2010 Joni Rautanen 10,66
2011 Hannu Hämäläinen 10,72
2012 Visa Hongisto 10,54
2013 Jonathan Åstrand 10,57
2014 Eetu Rantala 10,58
2015 Ville Myllymäki 10,39
2016 Ville Myllymäki 10,38[1]
2017 Samuli Samuelsson 10,30[2]
2018 Eetu Rantala 10,58[3]
2019 Konsta Alatupa 10,53[4]

Naiset 1913–1923

Vuosi Voittaja Aika
1913 Lisie Nyström 14,1
1914 Ida Välimäki 14,2
1915 Lisie Nyström 14,1
1916 Olga Virtanen 14,1
1917 Olga Virtanen 13,6
1918 Lisie Nyström 14,8
1919 Olga Virtanen 14,6
1920 Olga Virtanen 14,8
1921 Olga Virtanen 14,2
1922 Olga Virtanen 15,0
1923 Olga Virtanen 14,2

Naiset 1945–

Vuosi Voittaja Aika
1945 Mirja Jämes 13,6
1946 Aili Reiko 13,1
1947 Mirja Jämes 13,0
1948 Aili Reiko 12,9
1949 Hilkka Helenius 12,9
1950 Hilkka Talvio 12,8
1951 Tuija Lindroos 12,6
1952 Ulla Pokki 12,8
1953 Ulla Pokki 13,0
1954 Salme Jaakkola 12,8
1955 Aulikki Lehmijoki 12,7
1956 Tuija Valkama 12,7
1957 Aulikki Lehmijoki 12,9
1958 Tuovi Vahtera 12,4
1959 Aulikki Lehmijoki 12,5
1960 Brita Johansson 12,6
1961 Brita Johansson 12,7
1962 Brita Johansson 12,3
1963 Maija Koivusaari 12,3
1964 Maija Koivusaari 12,2
1965 Maija Koivusaari 12,1
1966 Sirkka Norrlund 12,4
1967 Mona-Lisa Strandvall 12,4
1968 Mona-Lisa Strandvall 12,1
1969 Mona-Lisa Strandvall 11,8
1970 Mona-Lisa Strandvall 12,0
1971 Tuula Rautanen 11,9
1972 Tuula Rautanen 11,5
1973 Mona-Lisa Pursiainen 11,4
1974 Mona-Lisa Pursiainen 11,5
1975 Mona-Lisa Pursiainen 11,64
1976 Mona-Lisa Pursiainen 11,56
1977 Mona-Lisa Pursiainen 11,70
1978 Helinä Laihorinne 11,59
1979 Helinä Laihorinne 11,60
1980 Riitta Vesanen 12,13
1981 Helinä Laihorinne 11,50
1982 Helinä Laihorinne 11,75
1983 Helinä Marjamaa 11,46
1984 Helinä Marjamaa 11,37
1985 Sisko Markkanen 11,84
1986 Sisko Markkanen 11,83
1987 Auli Marttinen 11,82
1988 Sisko Hanhijoki 11,51
1989 Sisko Hanhijoki 11,80
1990 Sisko Hanhijoki 11,61
1991 Sisko Hanhijoki 11,31
1992 Sisko Hanhijoki 11,30
1993 Sanna Hernesniemi 11,41
1994 Sanna Hernesniemi 11,36
1995 Sanna Hernesniemi 11,34
1996 Sanna Hernesniemi 11,53
1997 Sanna Hernesniemi 11,30
1998 Sanna Kyllönen 11,35
1999 Sanna Kyllönen 11,56
2000 Heidi Hannula 11,54
2001 Johanna Manninen 11,55
2002 Johanna Manninen 11,35
2003 Johanna Manninen 11,35
2004 Johanna Manninen 11,41
2005 Heidi Hannula 11,60
2006 Heidi Hannula 11,72
2007 Johanna Manninen 11,40
2008 Sari Keskitalo 11,49
2009 Sari Keskitalo 11,90
2010 Sari Keskitalo 12,02
2011 Ella Räsänen 12,06
2012 Hanna-Maari Latvala 11,74
2013 Hanna-Maari Latvala 11,42
2014 Hanna-Maari Latvala 11,50
2015 Hanna-Maari Latvala 11,70
2016 Anna Hämäläinen 11,69[5]
2017 Hanna-Maari Latvala 11,59[6]
2018 Anniina Kortetmaa 11,82[7]
2019 Lotta Kemppinen 11,65[8]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kalevan kisat, Oulu 21.–24.7.2016 M 100 m live.time4results.com. Viitattu 22.7.2016.
  2. Kalevan kisat, Seinäjoki 20.–23.7.2017 M 100 m live.time4results.com. Viitattu 21.7.2017.
  3. Kalevan kisat, Jyväskylä 19.–22.7.2018 M 100 m live.time4results.com. Viitattu 22.7.2018.
  4. Kalevan kisat, Lappeenranta 1.–4.8.2019 M 100 m live.time4results.com. Viitattu 3.8.2019.
  5. Kalevan kisat, Oulu 21.–24.7.2016 N 100 m live.time4results.com. Viitattu 22.7.2016.
  6. Kalevan kisat, Seinäjoki 20.–23.7.2017 N 100 m live.time4results.com. Viitattu 21.7.2017.
  7. Kalevan kisat, Jyväskylä 19.–22.7.2018 N 100 m live.time4results.com. Viitattu 22.7.2018.
  8. Kalevan kisat, Lappeenranta 1.–4.8.2019 N 100 m live.time4results.com. Viitattu 3.8.2019.