Lovely Complex

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lovely Complex
Lovely complex ps2.jpg
ラブ★コン
(Rabu★Kon)
Genre romanttinen komedia
Manga: Lovely Complex
Tekijä Aya Nakahara
Julkaisija Shūeisha
Sarjajulkaisulehti Bessatsu Margaret
Ensimmäinen painatus syyskuu 2001joulukuu 2006
Kirjojen lukumäärä 17
Peli: AQ Interactive
Pelin tuottaja
Genreseikkailu
Laitealustat PlayStation 2
Julkaisupäivämäärä 13. heinäkuuta 2006
Elokuva: Lovely Complex
Ohjaaja Kitaji Ishikawa
Studio Tohokushinsha Film Corporation
Julkaisupäivämäärä 13. heinäkuuta 2006
Kesto 100 minuuttia
TV-anime: Lovely Complex
Ohjaaja Kōnosuke Uda
Studio Toei Animation
Lähetyskanavat TBS, CBC, MBS
Alkuperäinen lähetyskierros 7. huhtikuuta 200729. syyskuuta 2007
Jaksojen määrä 24
Manga: Love Com D or Love
Tekijä Aya Nakahara
Julkaisija Shūeisha
Sarjajulkaisulehti Deluxe Margaret
Ensimmäinen painatus toukokuu 2009heinäkuu 2012
Kirjojen lukumäärä 1

Lovely Complex (jap. ラブ★コン, Rabu★Kon) (tunnetaan myös nimillä Love Com ja Love*Com) on mangasarja, joka on tyylilajiltaan romanttinen komedia. Se on kohderyhmältään shōjo-mangaa ja sitä julkaistiin alun perin lehdessä vuosina 2001-2006. Siitä on tehty PlayStation 2 -peli ja anime, jota esitettiin vuonna 2007.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Riza Koizumi on ollut aina pitempi, muihin ikäisiinsä tyttöihin verraten ja Atsushi Ootani on ollut aina lyhempi, kuin ikäisensä pojat. Riza ja Ootani tekevät diilin. Ootani auttaa Rizaa pääsemään lähemmäksi uutta poikaa Suzukia, ja Riza taas auttaa Ootania pääsemään lähemmäksi ystäväänsä Chiharua. Riza huomaa, että hänen tunteensa kasvavat Ootania kohtaan, mutta Ootani ei tunnu huomaavan sitä. Ootanin tajuttua että Risa on rakastunut häneen, hän lupaa miettiä. Mutta silti hän ei pysty ajatteleman Risa tyttöystävänä koska he ovat olleet jo todella kauan komediaparina ja heissä on todella iso pituusero. Ootanin kerrottuan Risalle että hän ei voi suhtautua häneen kuin tyttöystävään, Risa päättä luovuttaa, mutta Nobu ei anna lupaa, ja yrittää auttaa kaikin tavoin. Monien Risan yrittämisien jälkeen Ootani alkaa tuntea risaa kohtaan rakkautta. Risan syntymäpäivänä Ootani suutele Risaa ja he alkavat seurustella. Risan ollessaan töissä IMADE kahvilassa hän tapaa pojan joka on myös todella lyhyt ja tykkää Umiboozusta. Poika Ihastuu Risaan ja pyytää Umiboozua konserttiin. Sillä aikaa Ootani on harjoittelemassa jatko-opintoihin. Ootani ajattelee että Risa on pettänyt hänet ja he eroavat. Kuitenkin jouluaattona he palavat yhteen sillä he molemmat rakastavat toisiaan todella paljon.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Riza Koizumi (jpn.Akemi Okamura) on lukionopiskelija joka on pituudeltan 172 cm. Rizan pituus on reilusti pitempi kuin tavallisesti japanilaisilla tytöillä. Riza on impulsiivinen ja harvoin hän näyttää hänen pehmeämpiä puolia. Hän oli ihastunut Suzukiin ennen kuin Suzuki ja Chiharu alkoivat seurustella.

Ajan myötä Riza huomaa että hän on rakastunut Ootaniin, joka on paljon lyhyempi kuin hän itse. Sen jälkeen kun hänellä on tunteita Ootania kohtaan, hän yrittää tunnustaa, ja hänen ystävänsä Nobuko ja Nakao yrittävät auttaa häntä kaikilla mahdollisilla tavoilla mutta se ei näytä auttavan. Hänen syntymäpäivänä, jolloin Ootani järjestää yllätyksen, hän tunnustaa rakkautensa Ootanille.

  • Atsushi Ootani (jpn. Akira Nagata) on todella lyhyt pojalle, hän on vain 156 cm pitkä lukion opiskelija. Joskus hän voi olla harkitsematon ja töykeä mutta oikeasti hän on ystävällinen ja hieman hölmö.

Ootani on myös tähtipelaaja koulun koripallojoukkueessa. Hänen ex-tyttöystävänsä nimi on Mayu Kanzaki, joka on koulun koripallojoukkuen johtaja. Heidän eroaminen johtui siitä että Kanzaki rakastui paljon pitempään poikaan kuin hän itse ja siitä johtuu miksi Ootani on vähän herkkä korkeutensa kanssa. Ootani ei näe Risaa hänen tyttöystävänän, joten kun Risa tunnustaa hänelle rakkautensa, Ootani pitää sitä vitsinä. Kuitenkin myöhemmin hän tajuaa mitä hän tuntee Risa kohtaan ja suutelee häntä. Myöhemmin Ootani alka epäillä että Risa pettää häntä työntekijän kanssa (Kohori), joka on myös todella lyhyt. Ootani ja Risa eroavat, mutta Jouluaattona he päättyvät yhteen, sillä Ootani rakastaa Risa todella paljon.

  • Nobuka Ishihara (jpn. Saori Hikashi) on muodikas ja viehättävä. Nobu on Risan paras ystävä. Hän on yleensä viisaampi kuin Risa rakkaussuhteissa. Hän on myös aina valmis auttamaan ja neuvomaan Risaa.
  • Heikichi Nakao (jpn. Yasuhiko Tokuyama) on Nobun poikaystävä. Huomaavainen, herkkä, lievä-teennäinen ja intohimoinen. Nakao on täysin omistautunut Nobulle, ja kun hän ei ole pelaamassa koripalloa Ootanin kanssa, hän auttaa Ootania päätöksenteon järjestelmissä.
  • Chiharu Tanaka (jpn. Kazuko Kojima on niin ujo ja hänellä on kaino persoonallisuus, että hän pelkää eniten hänen ikäisiä poikia, hän ajattelee että he ovat pelottavia ja töykeitä. Ootani on ihastunut häneen, ja syynä voi olla, että Chiharu muistuttaa Ootanin ex-tyttöystävää. Chiharu alkaa kuitenkin seurusteleman Suzukin kanssa, ja he sopivat todella hyvin yhteen. Suzukin ja Chiharun piti mennä samaan yliopistoon, mutta Suzuki oli kokeiden aikana sairas ja ei päässyt samaan yliopistoon kuin Chiharu. Suzuki sanoo Chiharulle että hän ei voi olla hänen kanssan, koska petti lupauksen ja Chiharu alkoi väkivaltaiseksi (alkoi nostaa pöytiä). Loppujen lopuksi he sopivat että Suzuki tulee saman yliopistoon seuraavien kokeiden jälkeen.
  • Ryoji Suzuki (jpn. Kenjiro Tsuda) on Chiharun poikaystävä. Suzuki ei tiennyt että Risa on ihastunut häneen, ja kehittää tunteita Chiharua kohtaan, lopulta Suzuki pyytää häntä ulos. Kuten Chiharu, Suzuki on ujo ja helposti hämmentynyt. Kun hän ei pääse samaan yliopiston kuin Chiharu, hän lupaa yrittää jälleen vuoden kuluttua.
  • Masaya Onosaka (jpn. Masaya Onosaka) on komea, veltostunut nuori mies, joka on lapsesta asti ollut ihastunut Risaan, kun hän puolusti häntä joukolta kiusaajia. Vaikka hän on suosittu monien muiden tyttöjen seassa, hän ei kuitenkaan tee siitä isoa juttua. Saattaa olla että hän on vähän ihastunut Seikoon.
  • Seiko Kotobuki (jpn. Fujiko Takimoto) on blondi, joka on ihastunut toden teolla Ootaniin, vaikka on biologisesti mies. Hänen oikea etunimi on Seishiro, mutta hän haluaa olla Seiko koska se kuulostaa enemmän naisellisemmalta.
  • Mayu Kanzaki (jpn.Yuki Matsuoka) näyttää hyvin samankaltaiselta kuin Chiharu (tai Chiharu hänelle), joka on todennäköisin syy siihen, miksi ootani on ihastunut Chiharuun. He alkoivat seurustella keski-koulussa, hän on myös johtaja koulun koripallojoukkuessa. Hän erosi Ootanin kanssa, koska hän oli rakastunut johonkin muuhun. Hän pyytä Ootania jouluna koripallojoukkueen pikkujouluihin, ja vaikka Ootani hyväksyy, hän päättä mennä Risan kanssa Umibozu konsertille, koska oli luvannut Risalle ensin. Sen jälkeen Kanzaki vieraili Ootanin koulussa nähdäksen hänet, mutta tapaa siellä Risan ja Nobun. Risa on vakuuttunut siitä, että Ootani on edelleen rakastunut Kanzakiin,ja mene selvittämään väärinkäsityksen. Silloin Mayu kertoo hänelle, että se ei ollut korkeuden takia, niin vain kävi että hän rakastui pitempään poikaan.
  • Umiboozu on suosittu Rappäri. Risa ja Ootani ovat molemmat innokkaita Umibozu faneja. Kun Risa ja Ootani olivat luokkamatkalla, he näkivät Umibozun ja oppivat että hän on todella omistautunut perheellinen mies, jolla on vaimo ja poika, ja heillä on samantapainen tarina siitä, miten heistä tuli pari.

Manga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lovely complex mangan on kirjoittanut ja piirtänyt Aya Nakahara. Manga on lisensoitu Iso-Britanniassa ja Pohjois-Amerikassa Viz Median kanssa. Yksitoista osaa mangasta julkaistiin maaliskuussa 2009.

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Love ★ Com on mukautettu elokuvaksi, jonka on ohjannut Kitaji Ishikawa ja käsikirjoittanut Osamu Suzuki. Päähenkilön roolia esittää Ema Fujisawa roolillaan Risa Koizumi ja Teppei Koike esittää Atsushi Otania. Elokuva julkaistiin elokuvissa 15.07.2006. DVD julkaistiin 1.01.2007. Tekstitetty DVD julkaistiin Iso-Britanniassa, Pohjois-Amerikassa 19.02.2008. Englanninkielisen version julkaisi Viz Media.

Animen musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkumusiikit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Hey! Say!" jaksoissa: 14-24, Artisti: Hey! Say!

"Kimi + Boku = Love?" jaksoissa: 1-13, Artisti: Tegomass

Loppumusiikit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Kiss ~ Kaerimichi no Love Song" jaksoissa: 1-13, Artisti: Tegomass

"BON BON" jaksoissa: 14-24, Artisti: Hey! Say!