Lovely Complex

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lovely Complex
Lovely complex ps2.jpg
ラブ★コン
(Rabu★Kon)
Genre romanttinen komedia
Manga: Lovely Complex
Tekijä Aya Nakahara
Julkaisija Shūeisha
Sarjajulkaisulehti Bessatsu Margaret
Ensimmäinen painatus syyskuu 2001joulukuu 2006
Kirjojen lukumäärä 17
Peli: AQ Interactive
Pelin tuottaja
Genreseikkailu
Laitealustat PlayStation 2
Julkaisupäivämäärä 13. heinäkuuta 2006
Elokuva: Lovely Complex
Ohjaaja Kitaji Ishikawa
Studio Tohokushinsha Film Corporation
Julkaisupäivämäärä 13. heinäkuuta 2006
Kesto 100 minuuttia
TV-anime: Lovely Complex
Ohjaaja Kōnosuke Uda
Studio Toei Animation
Lähetyskanavat TBS, CBC, MBS
Alkuperäinen lähetyskierros 7. huhtikuuta 200729. syyskuuta 2007
Jaksojen määrä 24
Manga: Love Com D or Love
Tekijä Aya Nakahara
Julkaisija Shūeisha
Sarjajulkaisulehti Deluxe Margaret
Ensimmäinen painatus toukokuu 2009heinäkuu 2012
Kirjojen lukumäärä 1

Lovely Complex (jap. ラブ★コン, Rabu★Kon) (tunnetaan myös nimillä Love Com ja Love*Com) on mangasarja, joka on tyylilajiltaan romanttinen komedia. Se on kohderyhmältään shōjo-mangaa ja sitä julkaistiin alun perin lehdessä vuosina 2001-2006. Siitä on tehty PlayStation 2 -peli ja anime, jota esitettiin vuonna 2007.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Risa Koizumi on ollut aina muita ikäisiään tyttöjä pidempi ja Atsushi Ootani on ollut aina lyhempi kuin ikäisensä pojat. Risa ja Ootani tekevät diilin. Ootani auttaa Risaa pääsemään lähemmäksi uutta poikaa Suzukia, ja Risa taas auttaa Ootania pääsemään lähemmäksi ystäväänsä Chiharua. Risa huomaa, että hänen tunteensa kasvavat Ootania kohtaan, mutta Ootani ei tunnu huomaavan sitä. Ootanin tajuttua Risan olevan rakastunut häneen, hän lupaa miettiä asiaa. Hän ei silti pysty ajattelemaan Risaa tyttöystävänä, koska he ovat olleet jo todella kauan komediaparina ja heillä on todella iso pituusero. Ootanin kerrottuan Risalle, että hän ei voi suhtautua häneen kuin tyttöystävään, Risa päättää luovuttaa, mutta Nobu ei hyväksy tätä, ja yrittää auttaa kaikin tavoin. Monien Risan yrityksien jälkeen Ootani alkaa tuntea Risaa kohtaan rakkautta. Risan syntymäpäivänä Ootani suutele tätä ja he alkavat seurustella. Risan ollessa töissä IMADE-kahvilassa hän tapaa pojan, joka on myös todella lyhyt ja tykkää Umiboozusta. Poika ihastuu Risaan ja pyytää tätä tulemaan kanssaan Umiboozun konserttiin. Sillä aikaa Ootani on harjoittelemassa jatko-opintoihin. Ootani ajattelee, että Risa on pettänyt hänet ja he eroavat. Kuitenkin jouluaattona he palaavat yhteen, sillä he molemmat rakastavat toisiaan todella paljon.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Risa Koizumi (jap. Akemi Okamura) on lukion opiskelija, joka on 172 cm:n pituudellaan reilusti pidempi kuin keskiverto japanilainen tyttö. Risa on impulsiivinen ja harvoin näyttää pehmeämpää puoltaan. Hän oli ihastunut Suzukiin ennen kuin Suzuki ja Chiharu alkoivat seurustella. Ajan myötä Risa huomaa olevansa rakastunut Ootaniin, joka on häntä paljon lyhyempi. Sen jälkeen kun hänellä on tunteita Ootania kohtaan, hän yrittää tunnustaa rakkautensa tätä kohtaan, ja hänen ystävänsä Nobuko ja Nakao yrittävät auttaa häntä kaikilla mahdollisilla tavoilla, mutta se ei näytä auttavan. Hänen syntymäpäivänään, jolloin Ootani järjestää yllätyksen, hän tunnustaa rakkautensa Ootanille.
  • Atsushi Ootani (jap. Akira Nagata) on todella lyhyt pojaksi, sillä hän on vain 156 cm pitkä lukion opiskelija. Joskus hän voi olla harkitsematon ja töykeä, mutta oikeasti hän on ystävällinen ja hieman hölmö. Ootani on myös tähtipelaaja koulun koripallojoukkueessa. Hänen ex-tyttöystävänsä on Mayu Kanzaki, joka oli hänen edellisen koulunsa koripallojoukkuen johtaja. Heidän eronsa johtui siitä, että Kanzaki rakastui paljon häntä itseään pidempään poikaan, ja tästä syystä Ootani on vähän herkkä korkeutensa kanssa. Ootani ei näe Risaa hänen tyttöystävänään, joten kun Risa tunnustaa hänelle rakkautensa, Ootani pitää sitä vitsinä. Kuitenkin myöhemmin hän tajuaa, mitä hän tuntee Risa kohtaan ja suutelee häntä. Myöhemmin Ootani alkaa epäillä, että Risa pettää häntä työntekijän kanssa (Kohori), joka myös sattuu olemaan todella lyhyt. Ootani ja Risa eroavat, mutta jouluaattona he päättyvät yhteen, sillä he rakastavat toisiaan todella paljon.
  • Nobuko Ishihara (jap. Saori Hikashi) on muodikas ja viehättävä. Nobu on Risan paras ystävä. Hän on yleensä viisaampi kuin Risa rakkauteen liittyvissä asioissa. Hän on myös aina valmis auttamaan ja neuvomaan Risaa.
  • Heikichi Nakao (jap. Yasuhiko Tokuyama) on Nobun poikaystävä. Hän on huomaavainen, herkkä, lievä-teennäinen ja intohimoinen. Nakao on täysin omistautunut Nobulle.
  • Chiharu Tanaka (jap. Kazuko Kojima) on ujo ja hänellä on kaino persoonallisuus. Hän pelkää eniten ikäisiään poikia, ja hän ajattelee heidän olevan pelottavia ja töykeitä. Ootani on ihastunut häneen, ja syynä voi olla, että Chiharu muistuttaa Ootanin ex-tyttöystävää. Chiharu alkaa kuitenkin seurusteleman Suzukin kanssa, ja he sopivat todella hyvin yhteen. Suzukin ja Chiharun piti mennä samaan yliopistoon, mutta Suzuki oli kokeiden aikana sairas ja ei päässyt samaan yliopistoon kuin Chiharu. Suzuki sanoo Chiharulle, että hän ei voi olla hänen kanssaan, koska petti lupauksen ja Chiharu alkoi väkivaltaiseksi (alkoi nostaa pöytiä). Loppujen lopuksi he sopivat, että Suzuki tulee samaan yliopistoon seuraavien kokeiden jälkeen.
  • Ryoji Suzuki (jap. Kenjiro Tsuda) on Chiharun poikaystävä. Suzuki ei tiennyt, että Risa on ihastunut häneen, ja kehittää tunteita Chiharua kohtaan, lopulta Suzuki pyytää häntä ulos. Kuten Chiharu, Suzuki on ujo ja helposti hämmentyvä. Kun hän ei pääse samaan yliopistoon kuin Chiharu, hän lupaa yrittää jälleen vuoden kuluttua.
  • Masaya Onosaka (jap. Masaya Onosaka) on komea, veltostunut nuori mies, joka on lapsesta asti ollut ihastunut Risaan, kun tämä puolusti häntä joukolta kiusaajia. Vaikka hän on suosittu monien muiden tyttöjen keskuudessa, hän ei kuitenkaan tee siitä isoa juttua. Hän saattaa olla vähän ihastunut Seikoon.
  • Seiko Kotobuki (jap. Fujiko Takimoto) on blondi, joka on ihastunut toden teolla Ootaniin, vaikka on biologisesti mies. Hänen oikea etunimensä on Seishiro, mutta hän haluaa olla Seiko, koska se kuulostaa naisellisemmalta.
  • Mayu Kanzaki (jap. Yuki Matsuoka) näyttää hyvin samankaltaiselta kuin Chiharu (tai Chiharu häneltä), joka on todennäköisin syy siihen, miksi Ootani on ihastunut Chiharuun. He alkoivat seurustella keskikoulussa. Hän on myös johtaja koulun koripallojoukkuessa. Hän erosi Ootanista, koska hän oli rakastunut johonkin muuhun. Hän pyytää Ootania jouluna koripallojoukkueen pikkujouluihin, ja vaikka Ootani hyväksyy, hän päättää mennä Risan kanssa Umiboozun konserttiin, koska oli luvannut Risalle ensin. Sen jälkeen Kanzaki vieraili Ootanin koulussa nähdäksen hänet, mutta tapaa siellä Risan ja Nobun. Risa on vakuuttunut siitä, että Ootani on edelleen rakastunut Kanzakiin, ja menee selvittämään väärinkäsityksen. Silloin Mayu kertoo hänelle, että ero ei johtunut hänen korkeudestaan, vaan siitä, että hän vain sattumalta rakastui pidempään poikaan.
  • Umiboozu on suosittu räppäri. Risa ja Ootani ovat molemmat innokkaita Umiboozun faneja. Kun Risa ja Ootani olivat luokkaretkellä, he näkivät Umiboozun ja oppivat, että hän on todella omistautunut perheellinen mies, jolla on vaimo ja poika, ja heillä on samantapainen tarina siitä, miten heistä tuli pari.

Manga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lovely Complex -mangan on kirjoittanut ja piirtänyt Aya Nakahara. Manga on lisensoitu Iso-Britanniassa ja Pohjois-Amerikassa Viz Median kanssa. Mangasta julkaistiin yhteensä 17 osaa.

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lovely Complex on mukautettu elokuvaksi, jonka ohjasi Kitaji Ishikawa ja käsikirjoitti Osamu Suzuki. Risa Koizumia esittää Ema Fujisawa ja Atsushi Ootania esittää Teppei Koike. Elokuva julkaistiin elokuvateattereissa 15.7.2006. DVD julkaistiin 1.1.2007. Tekstitetty DVD julkaistiin Iso-Britanniassa ja Pohjois-Amerikassa 19.2.2008. Englanninkielisen version julkaisi Viz Media.

Animen musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkumusiikit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Hey! Say!" jaksoissa: 14-24, Artisti: Hey! Say!

"Kimi + Boku = Love?" jaksoissa: 1-13, Artisti: Tegomass

Loppumusiikit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Kiss ~ Kaerimichi no Love Song" jaksoissa: 1-13, Artisti: Tegomass

"BON BON" jaksoissa: 14-24, Artisti: Hey! Say!