Lovejoy (yhtye)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lovejoy on englantilainen indie rock -yhtye. Yhtyeen jäseniä ovat "Wilbur Soot" William Gold (laulaja, kitaristi, lauluntekijä), Joe Goldsmith (kitaristi, lauluntekijä), Ash Kabosu (basso), ja Mark Boardman (rummut). Yhtye debytoi 9. toukokuuta 2021, kun he julkaisivat EP:n Are You Alright?, ja musiikkivideot kappaleille Taunt ja One Day. Seuraava EP, "Pebble Brain", julkaistiin 14. elokuuta 2021. Lisäksi Lovejoy on julkaissut kaksi singleä: "Knee Deep at ATP" vuonna 2021 ja "Call Me What You Like" vuonna 2023. 12. toukokuuta 2023 he julkaisivat kolmannen EP:n "Wake Up & It's Over".

Yhtyeen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wilbur ja Joe julkaisivat bändin 5. toukokuuta 2021. Yhtyeen nimi oli alkuperäisesti Hang the DJ, mutta se vaihdettiin ennen bändin julkaisua.

Wilbur tapasi Ashin hampurilaispaikassa. Hän huomasi, että Ashilla oli basso, joten hän kysyi Ashilta "Oletko bändissä?". Ash vastasi "en", joten Wilbur kysyi haluaisiko hän olla bändissä ja antoi hänelle osoitteensa.

Yhtye julkaisi EP:n Are You Alright? 5. toukokuuta 2021. Siinä on neljä kappaletta, One Day, Taunt, Sex Sells ja Cause For Concern. Pian julkaisun jälkeen kappaleille One Day ja Taunt julkaistiin musiikkivideot.

Yhtye julkaisi EP:n Pebble Brain 14. lokakuuta 2021. Se sisältää seitsemän kappaletta, Oh Yeah You Gonna Cry?, Model Buses, Concrete, Perfume, You'll Understand When You're Older, The Fall ja It's All Futile! It's All Pointless! It's All Futile! It's All Pointless! On uusi versio kyseisestä kappaleesta, joka oli alun perin Wilburin EP:stä Maybe I Was Boring. Pian sen jälkeen, musiikkivideot kappaleille Model Buses ja Concrete julkaistiin.

Yhtye julkaisi singlen Knee Deep at ATP 30. joulukuuta 2021. Se on cover Los Campesinosin kappaleesta vuodelta 2008, albumilta Hold on Now, Youngster.... Yhtye julkaisi coverin Privately Owned Spiral Galaxy 25. helmikuuta 2022. Se on cover Crywankin kappaleesta vuodelta 2013, albumilta Tour Demons 2013

Tällä hetkellä Lovejoy on ollut kiertueella ympäri Iso-Britanniaa.

Yhtye julkaisi singlen “Call me what you like” 10. helmikuuta 2023. Samana päivänä yhtye julkaisi myös musiikkivideon singlelle.

Yhtye julkaisi EP:n ”Wake Up & It’s Over” 12 Toukokuuta 2023. Se sisältää 6 kappaletta: ”Portrait Of A Blank Slate”, ”Call Me What You Like”, ”Consequences”, ”Warsaw”, ”Scum” ja ”It’s Golden Hour Somewhere”. Tällähetkellä ”It’s Golden Hour Somewhere ja ”Portrait Of A Blank Slate” ovat saaneet omat musiikkivideonsa