Louhi (Kerimäki)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Louhi (aiemmin Ruokojärvi) on kylä entisen Kerimäen kunnan alueella, nykyisin Savonlinnan kaupungissa, noin 20 kilometriä kaupungin keskustasta koilliseen. Kylässä on noin 600 asukasta. Kyläkeskus on asemakaavoitettu ja kuuluu kunnallisen vesihuoltoyhtiön vesijohto- ja viemäriverkoston piiriin. Kerimäen vedenottamo sijaitsee kylän eteläosassa Keplakon alueella. Louhella sijaitseva Nordkalk Oy:n kalkkikaivos ja -tehdas on rakennettu 1940-luvulla (Ruskealan Marmori Oy). Kaivoksen ja tehtaan toiminta loppuu kesäkuussa 2019[1].

Palveluita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kylässä toimii alakoulu, jossa on noin 50 oppilasta. Koulun yhteydessä on esikoulu ja ryhmäperhepäiväkoti.[2] Kyläkeskuksessa on kuntorata/hiihtolatu, jonka pituus on 1,7 km. Muita liikuntapaikkoja ovat jääkiekkokaukalo, urheilukenttä ja uimarannat Löksällä ja Keplakolla. Urheiluseura Louhen Lukko. Kyläkauppana toimi kesäisin Annen valinta. Muita palveluja on muun muassa parturi Kikka.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Silvennoinen, Jari: Nordkalk lopettaa Louhen kalkkitehtaan – 21 työpaikkaa häviää Kerimäeltä puruvesi.net. 8.1.2019. Viitattu 9.1.2019.
  2. Louhen koulu Savonlinnanseutu-portaali. Viitattu 27.7.2016.